A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Manga! Én is az utolsó menzi első napjához viszonyítom a hónapot és a hetet. 13-án csütrötökön volt, így a hónap forduló mindig 13., a hét forduló pedig csütörtök. Ez alapján dec. 13-án szülnék pontosan 9 hónapra, de rá 1 hétre vagyok kiírva.
1 hónap végülis nem pont 4 hét, hanem pár nappal több, ezért is nehéz.

Nelli
nelli2

Sziasztok

Hicu, köszi az infót. Amit Kisbuksinak írtál, elolvastam, csak nem volt egyértelmű, hogy nekem keményedésem van-e. Kép Szedek én is Mg-t, mostmár akkor rendszeresen.
Boróka, köszi neked is.

Zsóf, szerintem ez a babókád volt, én is bökdösést érzek. Kép Kép

A buszon én is hasonlót tapasztaltam a középkorú nőkkel kapcsolatban, szerintem úgy vannak vele, anno nekik se adták át a helyet, akkor ő se strapálja magát. Kép Eddig kétszer adták át a helyet, fiatal lányok. Kép Van még remény. Kép

Manga, biztos minden ok, 2D uh-val is látták volna, ha valami nem ok.

Fruzsi, nem értem mi a gondod a szoptatással? Majd kialakul. Kép Amúgy a Szoptatásért Magyar Egyesülettől lehet kérni ingyen Szoptatós füzetet, amiben sok hasznos tanács van.

Gigi 17+3
gigi1

Fruzsi!
www.lll.hu! Itt mindent megtalálsz aszoptatással kapcsolatban!Kép

A hónapok számolása (általában):
HARMADIK TRIMESZTER:
9. hónap: 37-40. hét
8. hónap: 33-36. hét
7. hónap: 28-32. hét
MÁSODIK TRIMESZTER:
6. hónap: 23-27. hét
5. hónap: 18-22. hét
4. hónap: 14-17. hét
ELSŐ TRIMESZTER:
3. hónap: 9-13. hét
2. hónap: 5-8. hét
1. hónap: 1-4. hét

Van ahol az első hónapot 6 hétnek számolják.

Jó pocakosodást!
Remélem segítettemKép
Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (28+2)

hicudzsi

Zsóf!
Szerintem azért nem kell a "valódi babakorhoz" igazodnod, mert túlhordásnak pl. az számít, ha a mensesedtol számított 40. héten túlhordod!
A gyerkoc fejlettségét az UH mindig megmutatja, és gyakran a babák lehagyják "valódi babakorukat" és a "terhesség korához igazodnak". Az én kislányom úgy fejlodik, hogy a szülés dátumát elorehelyezték már 2 Uh alkalmával egy héttel elobbre. ÉS nem mindenkinek a középidoben van a peteérése!!! Kép (TapasztalatKép)) Mi nem homéroztünk se nem számolgattunk (csak csináltukKép) és biztos vagyok benne, hogy a mens. ideje alatt lettem várandós. Mert utána egy héttel jött egy keményebb edzotábor amin kidoltem tolem szokatlan módonKép) Azután a köv. menses helyett volt egy pozitív gyorstesztemKép
Pusz!

hicudzsi

Fruzsi!
Ruhák:
Nekem egy db. kismamanadrágom van: 8.000 Ft-ért vettem a 2in 1 nevű üzletben aTeréz krt. 33. alatt. A blúzaimat, nyári ruháimat a kínai piacon vásároltam darabját: max.3000 Ft-értz. Sőt a múlt héten egy gyönyörű hímzett fehér blúzt vettem 700 Ft-ért ami a pocakomnál kellemesen bő felül meg rendes.Kép Tehát nem zsákruha!
Érdemes inkább így vásárolni és a babára költeni a többit.Kép Lehet, hogy mire a kistesóval leszel várandós,már nem lesznek divatosak a most drágán vásárolt kismamaruháid! (Csak rólunk akarnak minél több bőrt és pénzt lehúzniKép)

hicudzsi

Szia Hicudzsi!

Nem mondom, hogy teljesen szakszerűen, de egy-két ciklust figyeltem magam, és azt hiszem, kb. a 19.-20. napon volt peteérésem. Az első UH eredménye kb. megfelel ennek. Érdekes, hogy menstruáció közben lettél terhes. Kép

Zsófi
17+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok lányok!

Jó hogy így fellendült a topic. A keményedéssel kapcsolatban, korábban már én is írtam hogy vannak ilyen fájdalmas méhösszehúzódásaim, volt hogy szinte alig kaptam levegőt. Nekem a doki Magnesium Citritet írt fel(remélem jól írtam, fejből ment)szóval ez úgy néz ki nekem bevált. Azóta teljesen normálisan és nem fájdalmasan jelentkezik ez az érzés. Ja és nem is olyan drága mint a MagneB6.

Hermi!
Gratulálunk! és persze irigylünk is!

Kitty!
Ez a vérnyomi tényleg alacsony, talán ha elmúlik ez a nagy meleg rendeződik. Vagy egyébként is inkább alacsony? Nem tudok mást javasolni, mint a kávét meg azt hogy pihenj le ha szédülsz.

Nelli!
Éppen akartam kérdezni, hogy állsz vérnyomás ügyben, de ezek szerint minden ok. Az első gyerekkel nekem is magas volt gyógyszert kellet szednem, de most én is teljesen rendben vagyok. Úgy látszik a másodiknál nem jön ki ez a probléma, reméljük.

Tündér!
Nagyon szorítok! Nem irigyellek ebben az iszonyat hőségben, jó lenne már szülni igaz?

Szilvi!
Nagyon rendes tőled ha elvállalod a táblázatot, most én is teljesen meg vagyok kavarodva hogy ki hol tart.

Rita!
Köszi szépen én teljesen jól vagyok, aktív vagyok, úgy érzem tele vagyok energiával, kivétel ezeket a tikkasztó napokat. Panelban lakunk, déli fevés ráadásul, nem kívánom senkinek. Minden évben azt mondom hogy ez volt az utolsó nyaram légkondi nélkül. Visszereid? Gondolom ez a meleg nem tesz jót neki.

Nicki
25+0
Nicki

Sziasztok!

Hicudzsi!
Bizony, előfordulhat, hogy mensi közben esik teherbe valaki egy rendkívüli tüszőrepinek köszönhetően.
Köszi, hogy leírtad a hónapok számolását! Én is mindig gondban vagyok Zsófhoz hasonlóan inkább a hetet mondom és nem a hónapot.Kép
Húúú, akkor én már a 7végén elkezdem az 5. hónapot!Kép

Táblicsku:
Tündimami papijával már levelezgetek és valszeg náluk marad a táblázat vezetése, csak pici félreértés miatt nem volt frissítve a táblicsku. Ha mégsem, akkor "bevetésre készen állok"Kép

Lányok!
Tegnap délben megmozdult a Kismanónk!Kép Igaz nem volt bukfenc csak egy apró bökés, hogy "Hahó!" Azóta egyre többször érzek mozgolódást, igaz aprókat. Ja, és a hasam az utóbbi néhány napban úgy kicsúcsosodott, hogy szinte hihetetlen!Kép Lassan tényleg kismaminak fogok kinézni.Kép

Pussz
Szilvi
16+6
sztigris

Sziasztok

Szilvi, de jó hogy már te is érzed, biztos lesz később bukfenc is. Kép

Nicki, korábban én is a Mg Citricumot szedtem, ha felírja a doki, akkor nagyon olcsó. Sokkal olcsóbb, mint a Magne B6.

Lányok tudom volt már szó a kapcsolatépítésről. Ti hogyan kommunikáltok a picivel? Csak simán elkezdtek dumálni a pocaklakónak? Én mindig elmondom neki, hogy szeretjük, és januárban találkozunk, meg hogy megadunk neki mindent, hogy szépen fejlődhessen és vigyázunk rá.

Gigi 17+3
gigi1

Gigi!

Semmi bajom a szoptatással, éppen ellenkezőleg! Kép Csak nem árt sok mindent tudni róla szerintem, megelőzve egy-két kellemetlenséget. Erről érdeklődtem.

Kedves Hicudzsi, köszönöm az infókat!
Öltözködés szempontjából jobb nyáron a nagyobb poci, az ember beszerez egy két laza blúzt (akár pont a kínairól) és nyári ruhát. Én viszont télen leszek nagypocakú, biztos nem árt több nadrág, stb. És ez bizony nem olcsó. Ezért szeretném minél olcsóbban megvenni, mert az ember tényleg csak 2-3 hónapig hordja. A kényszerből valóban mindig rablást csinálnak (muszáj vagy megvenni).
Sebaj, ez legyen a legnagyobb gond Kép

Ha valakinek van még bp-i címe, köszönettel venném.

Üdv.: Fruzsi
cinderella

Fruzsi, értettem én, hogy nincs gond a szoptatás témával nálad Kép, csak nem értettem mit szeretnél erről tudni? Kép
Gigi
gigi1

Szeretném még elmesélni:

A kezdeti sokk után az elmúlt pár hétben a totális extázis Kép, öröm Kép, bologságKép és hasonlók törnek ki rajtam. Alig érdekel más a babócán kívül Kép, a munkahelyemen is állandóan az internetet bújom újabb és újabb infók után kutatva. A legutolsó Uh (12. hét) aztán feltette az i-re a pontot, hogy láttam a kis kezeit és a fejét és a lábacskáit. A kazit már többször megnéztem.
Szóval megbolondultam Kép
A legborzasztóbb az egészben, hogy mai is alig csináltam valamit (munka), és holnap határidőre meg kell lennem vele Kép Az előbb már nekiálltam, csak még ezt le akartam írni.
cinderella

Gigi,

csak azt, hogy fizikai valójában KI segít a szoptatást úgymond elsajátítani, ki ajánl kenőcsöt, ki ad tanácsot, nekem kell utánajárni vagy esetleg szülés után nővér, vagy a védőnő?
Hogy értsd: ez egyik barátnőmnek -ezen infók hiányában- úgy bedurrant a melle, hogy több hétig járt orvoshoz, és a szopit is elfelejthette Kép

Fruzsi
cinderella

Fruzsi, ha szerencséd van és normálisak a csecsemős nővérek Kép (ha nem akkor is meg kell őket rá kérni), akkor segítenek helyesen mellre tenni a picit, illetve a már szült barátnők és ismerősök.
Ha már otthon vagytok, akkor a védőnő, ha rendes. Kép
Az eufória és a nem dolgozás ismerős Kép, én is ezt csinálom. Kép
Gigi
gigi1

Köszi, Gigi. Már túl vagyok a szakirodalmon Kép

Örülök a Te boldogságodnak is! Meg mindenkiének! Mindennek örülök! KépKép
Na, megyek dolgozni, csak még benéztem.
cinderella

Fruzsi! nagyon hasznos újság pl. a kismama. Minden számában van szó a szoptatásról. Egy idő után egész jól elsajátítod a dolgokat elméletben. Aztán természetesen jön a gyakorlat. A kórházban a nővéreknek elvileg meg kell mutatni a jó szoptatási techinakát. Ha maguktól nem teszik, kérd meg őket. Aztán meg, ha kijár a védőnő, ő is sokat tud segíteni.

Az, hogy másra nem tudsz gondolni, teljesen normális. Én is, és szerintem minden lány itt hasonló cipőben jár. sajnos nem olyan a teljesítményünk, mint korábban. De ezt a hormonoknak köszönhetjük. Most egy nemesebb feladat előtt állunk.

Nelli
nelli2

Fruzsi!
A barátnőm ikreket várt és decemberben szülte meg őket. Volt egy kényelmes, meleg fekete tréningnadrágja (a Dunaházban a Boráros téren van egy Adidas bolt ahol gyakran vannak akciók érdemes kinézni) meg egy kismamanadrágja. Mondom érdemes benézned a 2in1-ba ha megjönnek atéli modellek, mert ott nagyon jó áron, nagyon jó minőséget kapsz!
Én októberre már lefoglaltam a férjem pulóvereitKép) Meg kaptam kölcsön egy pár hatalmas kötött csodátKép)

Nekem a szoptatással kapcsolatban nagy szerencsém van, mert már megvan a szülésznőm, egy tündéri csaj ő majd segít az elején. A másik, nem tudom hol szülsz, de ahol én fogok a Schöpf-ben van szoptatási ambulancia, ahova lemehetsz napközben és segítenek. Azt hiszema jÁnos kórházban is van, de érdemes utánakérdezni majd a szülőszobalátogatáson a szülésznőnél!!!Kép)
Pusz!

hicudzsi

Szia Hicudzsi (honnan e név??),
köszi a tanácsot, a 2in1-ba mindenképpen bemegyek, de azon gondolkodom, ha dolgozni akarok, 2 gatya kevés lesz. Miyen keserves, hogyha csini akarsz lenni, egy vagyon Kép
Tudod, az a rossz, hogy nekem majdnem minden ruhám eddig pont passzos volt, feszülő kistrikók, stb, topok, lenge alig, úgyhogy komplett csere. Kép
Köszönöm a segítséget,

puszi
Fruzsi
cinderella

Sziasztok LányokKép
Mégsem indultunk el haza mert egy Üf.-nél kritikus hiba lépett fel és a Párom most vágta magát kocsiba. Viszont a hétvégén mindenképp haza kell jutnom mert genetikai UH lesz, addig is maradok ittKép
TündérKép
Megy a drukk és vigyázz magatokraKép
GigiKép
Köszi, én megvettem ezt az újságot és jól át is tanulmányoztamKépA babád biztosan szereti a hangodatKép
MangaKép
Akkor az én értékem tényleg nagyon magas, de mondjuk két babát "cipelgetek"...Kép Szerintem nem kell elmenned 4D-s UH-ra mert megnéztek alaposan. Én 9.000,-Ft-ot fizettem érte de a 12. héten még nem ajánlottak genetikai UH-ot ezért úgy gondoltam nem árt, ha valaki még megnézi a babákat ha már igy megrémisztettek, hogy a kicsi Lány túl kicsi...Kép Ahogy gondolod, én a Kismama újságból néztem ki a cimet és nem bántam meg, mert nagy élmény volt Őket térben is látni és egy örök emlék a felvétel meg a fotóKép
FruzsiKép
Pont a héten tárgyaltuk ezt a ruhavásárlást témát, esetleg olvasd vissza a hétfő-kedd környéki hozzászólásokatKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Ma voltam EKG-n azt írták a papírra hogy sinus tachycardia. De mondjuk tudom azért vert gyorsabban a ketyegő mert iszonyú meleg volt, a nő meg állt felettem és csak nyomogatta a gombot, már olyan ideges lettem, hogy megkérdeztem tőle talán valami baj van, mre azt mondta hogy nincs csak nagyon feszült vagyok és mozgok. Közben meg sem mozdultam. De végre sikerült.

4 D-s uh-ra hova szoktatok járni? Mennyivel elötte érdemes bejelentkezni. Én most 10 hetes vagyok de szeretnék a 12 héten elmenni.

Hermi: gratulálok a babához, sok tejcit kívánok!

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok Kép

Talán még emlékeztek rám, csendes tag vagyok a táblázatban, inkább csak olvasgattam a munkahelyemen.
Most viszont már itthon vagyok, és tegnaptól itthon is van net, úgyhogy gyakrabban jövök

Most jöttünk haza egy két hetes nyaralásból, nagyon jó volt, bár sajnos az elején lesántultam + dagad a lábam, de sok szép helyen jártunk a Zemplénben, és pihengettünk a Balatonnál.

HermiKép, BarbiKép
Gratulálok a babákhozKép Úgy láttam Nektek születtek meg a babáitok. Barbi remélem minden rendbe jön, és nem kell többet kórházba menni

...de tényleg merre van a táblázat? most visszanéztem jónéhány napot, de nemigen látom...no most olvastam utána, hogy Szilvi te csinálod ezután.. köszi szépen...már nagyon várom, azt hiszem már top10-es vagyok... vagy mégis Tündipapi?

Kisbuksi Kép
De jó, hogy így megindult a pocid. A magnézium mindenképp jó a keményedésre én még mindig szedem, a legeleje óta. Nem tudom ez általános-e, de nekem is eléggé kemény volt a 16. hét környékén (gondolom Nálad a két babó miatt talán korábban), de aztán ez lecsökkent, talán a hirtelen növekedéstől is lehet ez.

BKV: érdekes nekem pont az a tapasztalatom, hogy a 40-es nők adják át inkább a helyet, viszont a velünk egykorú, vagy 1-2 évvel fiatalabb huszonéves lányok… hááát én többször álltam a metrón egy ilyen hölgyemény fölött 5-6 megállót nagy pocakkal, míg ő az épp aktuális trendi magazint olvasgatta

Kitty Kép
A Magne B6 kapható recept nélkül is, szerintem napi 1-2 szem nem árt…

Fruzsi Kép
A Baross utcában a Klinika környékén van vagy 3 kismamabolt. Szerintem a Ferenc körútról elindulva jobb oldalon az első, Baross u 33 (?) a legolcsóbb, én ott vettem tavasszal 3 nadrágot. Azóta én is a kínairól élek, szerencsére ez nyári nagypocival tényleg egyszerűbb.

Tündér Kép
Nektek nagy nagy drukk

Mindjárt indulunk dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond..
üdv

bera
33+6
bera3

Sziasztok!

Megmondaná nekem valaki, hogy hol van a 2in1 bolt?
Szoptatással kapcsolatban szerintem érdemes megnézni a La Leche Liga oldalát (www.lll.hu). Én annak idején megrendeltem a füzeteiket és nagyon sok jó tanács volt benne, sok segítséget kaptam és megerősítést, hogy nem vagyok reménytelen eset Kép.
johitimi

Sziasztok Kép
Emberek, nem semmi a termés, csak tegnap nem tudtam benézni és jó fél óra, mira a végére értem (vagy több???) Kép Kép

Először is Hermi, nagy-nagy gratula!!!! Kívánom, hogy leld a piciben sok örömed!! Kép Kép Kép

No és Tündér, mostmár húzz bele, télleg jön a front, ahogy mondták a lányok! DRUKK!!!!

Barbi, te meg gyógyulj meg de gyorsan és legalább egy picit jelentkezz be, hogy mi van veled, jó??

Hajráááá Zsof - mármint rugcsi ügyben Kép

Kitty,
sztem is jó a Magne B6 - a babának tuti nem árt, ha az előírt mennyiségben szeded, mert vitamin+ásványi anyag. Nemtom Hicu, de én max. 2-t szedek egy nap, de az is használ Kép (lehet h placebo :oP) Bár ez attól is függ, h mennyit igényel ebből a szervezeted. Szal sztem nem muszáj a 3x2-t bevenni, ha napi 2 is elég. Mióta szedem nem is keményedek! Ja és a vádli görcsök is elmúltak!!! Kép

Manga,
a számítás eleinte nekem is bonyolult volt, mert volt egy a mensi alapján meg minden UH máskorra írt ki (okt 26 - tól nov 9 ig össze vissza) és bediliztem tőle. Ekkor döntöttem úgy, hogy marad a menstruáció alapján számolt időpont - ha vki kérdezi. Végül is őket is csak kábé érdekli - aztán az emberek nagy része azt is elfelejti, h mit mondtam :oPPP Szal: nekem minden szerda a fordulópont. No és ha van UH, akkor azt mondom, hogy most ehhez képest egy héttel kisebb v nagyobb... (most kisebb volt épp Kép ) Úgyis akkor születik, amikor akar, a túlhordást meg a menstruációhoz fogja úgyis számolni a dokim...

Gigi,
én nagyon sokat beszélgetek vele, mindent elmondok neki. Most ide megyünk, meg oda, meg már ezt vettük neked, meg ilyen a szobád Kép Meg apuci itt van, meg ott... ami belejut az eszembe Kép Báááááár egy nagy csúf dög vagyok, mert mióta dolgozom (hétfő óta) újra, iszonyú fáradt vagyok, meg tegnap óta beteg (fáj a hasim - asszem vmi vírus Kép Kép Kép ), kevesebb erőm van erre, pedig pont most lenne nagyobb szükség rá! Most ezen változtatunk Kép

Ajjajjj, már nagyon sok vagyok, pedig még asszem akartam vmit írni, de má nemtom... Majd még jelentkezem!
Asszem jön az eső Kép Kép (nem bizti Kép )

Pussz:
Ann (29+1)
annann

GabiKép
Én akkor jelentekeztem be a 4D-s UH-ra, amikor a 12. hetes UH-on a pici Lány babámra azt modnták, hogy talán genetikai oka lehet a lemaradásának. Akkor úgy gondoltam több szem, többet lát. Hétfőn hivtam fel a rendelőt és csütörtökre vagyis 12 hét 6 napos koromra kaptam időpontot. Reklámozni nem szeretnék egy helyet sem, mert tudom, hogy több helyen is van ilyen UH-os vizsgálat. Én a hozzánk legközelebb esőt kerestem fel. Az Ő adataikat az augusztusi kismama 33. oldalán találhatodKép Itt nagyon korrektül és alaposan átvizsgálták mind a két babucit és nagyon megnyugtató volt az orvos pedig életében először találkozott velem. Elmondtam, hogy mi járatban vagyok és mondta, hogy rendben jó alaposan megnézi a babákatKép Őket nyugodt szivvel merem ajánlaniKép Az ára 9.000,-Ft volt és ezért kazettára vették az UH-ot ill. kaptam a profilomba látható fényképetKép
Szia BeraKép
Örülök, hogy itt vagy és gyere gyakran amikor csak tudszKép
GigiKép
Én egész álló nap beszélgetek a babákkal és nagyon megszoktam márKép Mondjuk szinte folyton egyedül vagyok itthon igy jól is jön a "társaságuk"Kép

Puszi: Doris 22+6
doris

Sziasztok! Hü ez csoda, újra itt. Nem sok idöre jöttem, és nem is tudok most másfél hónap lemaradást elolvasni, igy csak köszönöm mindenkinek aki aggódott értünk. Ma volt UH, már 15. hetet töltöttem be (hihetetlen nekem is) a baba is jól van, apuci most látta elöször hogy van keze, lába és mozog a baba, igy majd kiugrik most öröméböl.
Feloldották a szigorú fekvést, de egyelöre csak ritkán jövök mert sokat kell még pihenni és nem is akarok hirtelen megint órákat a gép elött tölteni. Csak el akartam mondani mi újság és gratulálok közben a sok anyukának és ha vannak újak akkor azoknak is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

KarmenKépKépKép
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél én nagyon izgultam értetek. Most már megnyugodtam, hogy minden rendben.KépKépKép Pihenj sokat, de azért közben gyere amikor tudsz.

Puszi
Laura
Laura2

Szia KarmenKép
Nagyon örülök, hogy minden jól alakul NálatokKép Vigyázz a Manócskára és néha üzenj nekünkKép Drukkolok, hogy minden rendben legyen ezek után isKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok Lányok!

Köszi a drukkokat ránk fér! Kispapimat ma hivatalosan is véglegesítették a munkahelyén, szóval egy nagy kö esett le a szívünkröl!
Babókánk jól van, mocorog, de még nem kívánkozik kifelé, legalábbis eddig nem jelzett Kép

Aztán ki tudja mit hoz a front! Kép

Karmen!
Üdv, újra köztünk, bár lassan mi már két darabban játszunk, de vigyázz magatokra és pihenj sokat!

Csajok legyetek jók, vigyázzatok a babóitokra, és magatokra!

Mindenkinek jó pihit, talán ma éjjel lehet majd aludni egy kicsit mert hüvösebb lesz.

Puszi,

Tündér
39+1
Tündér

Szia Karmen Kép

Jaj, nagyon örülök én is,hogy újra itt vagy. Néha kaptunk rólad híreket, de most, hogy Te jelentkeztél, így az igazi.
Örülök, hogy már jól vagy, és már nincs a szigorú ágynyugi. Azért pihizz sokat.

Puszi:

Kitty
kitty123

Timi!
A 2in1 bolt a Teréz krt. 33. alatt az udvar végében van.

Fruzsi!
Hicudzsi japán szó és azt jelenti: bárány. A bárányok ugyanis a kedvenc állataimKép
A japán kultúrához pedig erős családunk vonzódása különböző harcművészetek révénKép

Valaki írta, hogy ma nagyon rosszul járt a ketyegője, nemcsodálom 85%-os páratartalom volt. Én is kapkodtam ma egész nap a levegőt!

Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua(28+2)

hicudzsi

Fruzsi!
Hát valóban akkor ruhavásárlás ügyben nehéz dolgod lesz ha sokáig dolgozni akarszKép
Az Árkád beli C&A-ban is láttam elfogadható árú holmikat.
Azért sok sikert a kereséshez!
Puszi!

hicudzsi

Sziasztok Kismamik! Kép

Lányok, előrebocsátom: a dokitok véleményét mindig kérjétek ki mielőtt bármit is beszedtek!!!!

Kitty,
A magne B6-ot simán be lehet szerezni a gyógyszertárban! Ha a patikus akadékoskodna (velem már előfordult, hogy megkérdezte orvosi javaslatra kérem-e) mondd csak bátran azt, hogy igen. Én naponta bekapok 1 szemet a vitaminom mellett. Ha nem teszem, akkor újabban nem bírok kiegyenesedni a görcstől.
A vérnyomásodat gyógyszeresen nem fogják kezelni, egyet tudsz tenni: ha érzed, hogy leesett, iszol kis vizet és lefekszel kis időre, vagy legalábbis leülsz. Lehetőleg ilyen melegben ne menj ki a napra! Nekem iszonyúan elkezd fájni a fejem is olyankor a szédülés mellett. Viszont 1 reggeli tejeskávéval és a fentebb leírtakkal egész jól elvagyok. Kép Szerintem az első hónapok aluszékonysága ennek is volt köszönhető. Olykor alig bírtam nyitva tartani a szemem. Kép

Zsóf,
köszi, át fogom nézni az ajánlott oldalt. Nagyon tetszenek ezek a kis mozgó izék. Kép Amúgy szerintem pont azt érezted, amit már annyira szeretnél. Kép Majd meglátod, ha elevenebb lesz! A dátumot írd fel, mert még fogják kérdezni.

Fruzsi,
Te is előkerültél? Kép Olvass vissza 2-3 napot, a régebbi anyagok között találsz címeket! Hogy vagy megelégedve a dokiddal? Tágít kézzel? A szoptatás miatt ne aggódj. Hallgass meg mindenkit, aztán Te magad döntsd el, hogy hogyan cselekszel. Kép Közben továbbolvastam és látom a lányok rendesen elláttak tanáccsal. Kép

Hicudzsi,
Ezek szerint én már a 6. hónap eleje-közepét taposom? Pedig azt reméltem, sokkal tovább fog tartani, de most lassan rá kell döbbennem, hogy mindjárt a végén járok. Kép Pedig olyan jó babásnak lenni és csak gömbölyödni, csak gömbölyödni!!!! Kép
Ja és az UH tévedhet is, mert 1-2 mm sokat számít ám! Nézd meg nekem már mennyi időpontot számolt a gép! Kép

Karmen,
örülök, hogy jobban vagy! Azért eztán kicsit sűrűbben nézz be, légyszi! Kép

Laura,
de jó Téged is látni! Kép

Lányok, olykor benézhettek a csetre is! Egész jó kis csapat van ott is! Kép
Küldök 1 szekér drukkot ismét - gondolom lesz keletje így front környékén! Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek! Kép

Boróka 23+1
femõke

Sziasztok lánykák!

Köszi a sok jókivánságot, meg marasztalást, igazából nekem sokkal "kényelmesebb" ezt a topicot olvasni,mert a friss kisbabással nem tudom a lépést tartani, annyira pörögnek...

Nem tudom már mit is irtam magamról, a lényeg,hogy most már szerda óta itthon vagyok, már 4 napja lázam sincs, itthonra kaptam antibogyót és azt szedem. Babukánk újra szopis baba, amig kórházaztam anyukám tápszert adott neki némi anyatejjel felváltva,mert szerencsére már jó pár adag volt lefagyasztva. (marhára beindult a tejem) Most már szépen szopunk megint, kitartóan fejtem a kórházban, de nem adhattam oda Ádámnak a tejet, mert erös antibiotikumot kaptam infuzióba, és nem tanácsolták, én meg nem kockáztattam egy percig se.
SZóval én áldom aki kitalálta az elektromos pumpát, nagyon sokat segitett az elején is (valahogy eltüntek a melbimbóim amikor belövellt a tej, annyira nagy lett a cickó), elöször ezen is segitett, most meg szükség helyzetben ezzel fejtem. A kórházban adtak nekem egyet, ott volt velem egész nap,akkor pumpáltam, amikor akartam.
Most meg megtanultam már kézzel is kifejni a maradékot, szóval tényleg ezzel nincs gond.
3 nögyogyi is végigvizsgált,(belsö vizsgálat szülés után, nyami...), de minden a korának megfelelö állapotban van, szépen húzodik vissza minden, nem kemény, nem abnormális semmi. Még egy UH-ot is megejtettek, pedig ez itt még terhesen is ritkaság, állitólag ott is minden rendben, van ugyan némi szövetmaradvány, de nem kóros, és addig nem akarnak semmiféleképpen hozzányúlni, amig nem áll vissza minden eredeti állapotba. Egyébként meg a diagnózisom endimetriózis, Doris neked biztos mond valamit. Nekem fura, hogy ezt csak igy megállapitották, még mielött bármit is láttak volna odabennt.
Na, itt tartunk, naponta 20-szor mérem a lázam, hál istennek nincs semmi, remélem igy is maradok.
Pusza mindenkinek, és nagyon ügyik legyetek.
Barbi
Itt vannak a képek:
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=735

Kép
Kép
barbi

Karmen! Örülök, hogy jól vagy, és már nem kell szigorúan feküdnöd, de azért pihenj sokat!

Barbi! örülök, hogy Nálad is rendeződnek a dolgok, és egymásra találtok végre a babukával.

Tegnap borzalmas meleg volt. Nem lehetett kiszellőztetni a lakást, annyira benn rekedt a meleg. A fejfájásom azóta tart. De legalább már nincs az az eszeveszett meleg.

Végre a kislányom is hazajött. Már az utolsó napon nagyon hiányoztam neki. Ma nem is akart elengedni dolgozni.

Nelli
nelli2

Sziasztok! Tudna valaki segiteni tanaccsal?
36 éves, hat hetes terhes vagyok, harmadik gyerekünket várjuk. Korom miatt aggaszt, nehogy valamilyen rendellenességgel szülessen a kicsi. Hallottam, hogy a magzatviz-mintavétel helyett( ami esetleg vetélést okozhat) most már van egy vizsgálat, aminek a segitségével az anyai vérből meg lehet állapitani az esetleges rendellenességet. Erről szeretnék többet megtudni, (mikor kell elvégezni, mennyire megbizható, hol kell elvégezni).
Elore is kosz!
Ildiko
kildiko

Ildikó!

Én annyit tudok erről, hogy a Down-kórt és a kromoszóma rendellenességeket már tudják vizsgálni anyai vérből, max. 20. hetes korig, utána már nem. A vizsgálatra a 16-20. hét között kell elmenni. A védőnőm nekem azt mondta, hogy Budapesten csak a Kútvölgyi kórházban csinálnak ilyet, beutalóval, nagyon indokolt esetben. Hozzá kell tennem, hogy a védőnőm sokszor félinformációkból dolgozik, ezért jobb a dolognak személyesen utánajárni, de gondolom, ha felhívod a Kútvölgyit biztosan megmondják, hogy igen vagy nem.

Utánanéztem az interneten, talán ez biztosabb info a számodra, egy telefonszámot is adnak, ahol kifejezetten erről adnak tájékoztatást:

www.babanet.hu/downszures.htm

Manga
Manga

Ildikó Kép

Én is hasonló helyzetben vagyok, mind Te (35 éves és 3. babát várok, de már a 15. hetet taposom. Bennem is felmerül, hogy a korom miatt nagyobb a kockázat. Utánaolvastam egy kicsit én is ennek a vérből történő szűrésnek(azt hiszem egy topic itt is foglalkozik vele), és eléégé megoszlanak a vélemények, ott sokan nem dícsérték.Elég drága, és utána az eredmény sem megbízható.(Tapasztalatom nincs, de ott a csajok nem sok jót mondtak erről)
Én úgy döntöttem, hogy megcsináltatom az aminocetézist, itt mindenki azt mondta, hogy érdemes.A védőnőm és az orvosom is azt mondta, hogy a praxisukban, még nem találkoztak olyannal akinél vetélést okozott volna. Állítólag egy genetikus mondta, hogy a szakirodalom szerint 2%, de gyakorlatilag 0%. És nem csak a Down-kórt, hanem egy csomó más betegséget is szűrnek.Hát én ezért ezt választottam, de azért izgulok.2 hét múlva csinálják.
Gyere gyakran, olyan jó, hogy más is van hasonló korú és 3. babát váró!
Kitty
kitty123

Sziasztok lányok!

ILdikó!
Nekem a barátnőm járt hasonló cipőben 37 évesen félt a vetélés kockázatától, így jutott el ide. Valahol az Őrs vezér tér környékén vannak ha jó emlékszem, és Czeizel dokiék csinálják. Az ára 40 ezer forint, Angliába küldik ki a leleteket, kb 1 hét alatt megvan. De nem csak a Down-t nézik hanem egy csomó más mindent is. A barátnőm nagyon dícsérte őket annak ellenére hogy neki sajnos olyan rossz eredményei lettek hogy el is halt a baba. Tehát elég megbízhatónak tűnik. Ha érdekel kedden megyek hozzá és elkérem a pontos címet, telefonszámot.
Nicki
Nicki

Ildikó!

A Topic címe: Down-szűrés vérvtelből. Azért olvasd el!

Kitty
kitty123

Szia Boróka!

Visszaolvastam, köszi, elmentettem az oldalt, és ha már tényleg nem férek semelyik rucimba, akkor elmegyek ezekbe a boltokba. Megnyugtató, hogy nem fogok csődbe menni Kép Azt azért nem értem, hogy a derekamon igencsak szűk már az összes ruhám, viszont egyetlen kilót nem híztam. Nem tudom, hogy Kép vagy Kép ?
A doki totál leinformálva, és nem tágít Kép
Én meg tőle! Nagyon rendinek tűnik, tényleg.

Tájékoztatok mindenkit, hogy a mai napon megdöntöttem az elmúlt hetek rekordját: 4,5 órát dolgoztam folyamatosan, kihagyás nélkül (na jó, csak egyszer néztem ide be Kép ) És azt hiszem volt egy olyan órám is, amikor nem gondoltam a babócára Kép Lehet, hogy készen leszek ma határidőre.

Karmen! Ismeretlenül is örülök, hogy jobban vagy!!!!

Boldog napot mindenkinek Kép
cinderella

Karmen!

Örülök, hogy jól vagytok, és a babóka is jól van! Kép Kép

Boróka!

Ma hajnalban is éreztem a bökdösést, azt hiszem, már tényleg a baba! Kép Kép

Gabi!

Én a Hattyúházban voltam 4D UH-on, 10 000 volt egy vizsgálat, videóval, 2 CD-vel, öt fényképpel. Alaposan megvizsgált a doki, szerintem rendes. Én 12 hetesen mentem hozzá, előző nap jelentkeztem be.

Zsófi
17+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja, mindig lefelejtem:

már 13+2 !!!!
Kép

A táblázat már hiányzik.
cinderella

Fruzsi!

Nekem is nagy a hasam, mikor 15 hetesen voltam a védőnőnél, a mérés szerint csak 1 kilót híztam. A védőnő azt mondta, hogy ez jó, csak így tovább. Kép Kép

Zsófi
17+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Lányok!

Nem tudja valaki, hogy a MOM Parkon kívül hol van kismama úszás vagy vízitorna?
Köszi!

Zsófi
17+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Amint látjátok a hidegfront nem járt sikerrel Kép, vagy a babánk nem talált árban megfelelö költöztetöt a kiköltözéshez Kép Kép

Max. augusztus 27-ig kapott a dokibácsitól haladékot, és utána indítanak, amit nagyon szeretnék elkerülni!

Tündimami kispapijának kellene írni, hogy lökjön egy táblázatot, mert kb. 2 hete nincs táblázat, és egy csomó új kismami van köztünk Kép az új babócákról nem is beszélve! (Barbi, Hermi)

Mit szóltok?

Na megyek vasalok Tündér-Apunak ingeket, ha mégis szülni támadna kedvünk, legyen mit felvennie! Kép

Puszi,
Tündér
39+2
Tündér

Sziasztok!

Tündipapival még levelezgetünk, de addig is engedek a nyomásnakKép és felteszem a táblázatokat.Kép
Remélem, hogy jól csináltam meg...

Szilvi
17+0
sztigris

Íme a kismamik:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Tündér [size=-2]2002.11.15[/size] 39+0 26 év/1.b. Diósd 2003.08.20 [size=-2]2003.08.22[/size] <font size="-2">Budai Honvéd Kórház
Dr. Varga György</font>
[size=-2]2.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19[/size] 38+3 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003.08.26 [size=-2]2003.08.26[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28[/size] 37+1 28 év/1.b. Budapest 2003.09.04 [size=-2]2003.09.04[/size] <font size="-2">Dél-pesti Kórház
Dr. Csákány György</font>
[size=-2]4.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29[/size] 37+0 29 év/1.b. 2003.09.05 [size=-2]2003.09.05[/size]
[size=-2]5.[/size] Kisegér [size=-2]2002.12.06[/size] 36+0 27 év/1.b. Budapest 2003.09.12 [size=-2]2003.09.12[/size] <font size="-2">Dél-pesti Kórház
Dr. Forgács Vince</font>
[size=-2]6.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07[/size] 35+6 28 év/1.b. Budapest 2003.09.13 [size=-2]2003.09.13[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07[/size] 35+6 27 év/1.b. Budapest 2003.09.20 [size=-2]2003.09.13[/size]
[size=-2]8.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19[/size] 34+1 26 év/1.b. 2003.09.25 [size=-2]2003.09.25[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Józsa Ferenc</font>
[size=-2]9.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19[/size] 34+1 26 év Budapest 2003.09.26 [size=-2]2003.09.25[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Koós-Hutás Piroska</font>
[size=-2]10.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20[/size] 34+0 29 év/1.b. Budapest 2003.09.27 [size=-2]2003.09.26[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Herczegh Szabolcs</font>
[size=-2]11.[/size] Nyuszimanó [size=-2]2002.12.21[/size] 33+6 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003.09.26 [size=-2]2003.09.27[/size]
[size=-2]12.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02[/size] 32+1 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003.10.09 [size=-2]2003.10.09[/size] <font size="-2">Fejér Megyei Szent György Kórház
Dr. Orosz András</font>
[size=-2]13.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04[/size] 31+6 29 év/3.b. Gödöllő 2003.10.11 [size=-2]2003.10.11[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Szabó György</font>
[size=-2]14.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06[/size] 31+4 25 év/2.b. Budapest XXII. 2003.10.13 [size=-2]2003.10.13[/size] <font size="-2">Szt. Imre Kórház
Dr. Bálint Mihály</font>
[size=-2]15.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17[/size] 30+0 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24 [size=-2]2003.10.24[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]16.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22[/size] 29+2 28 év/1.b. Hatvan 2003.10.29 [size=-2]2003.10.29[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Koós-Hutás Piroska</font>
[size=-2]17.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27[/size] 28+4 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03 [size=-2]2003.11.03[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Kelemen Csaba.</font>
[size=-2]18.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04[/size] 27+3 29 év/1.b. Budapest 2003.11.11 [size=-2]2003.11.11[/size] <font size="-2">Dél Pesti Kórház
Dr. Forgacs Vince</font>
[size=-2]19.[/size] semese [size=-2]2003.02.05[/size] 27+2 35 év/3.b. Szeged 2003.11.12 [size=-2]2003.11.12[/size] <font size="-2">Női Klinika
Prof. Dr. Resch Béla</font>
[size=-2]20.[/size] Bogár [size=-2]2003.02.06[/size] 27+1 28 év/1.b. Budapest környéke 2003.11.13 [size=-2]2003.11.13[/size] <font size="-2">Schöpf-Mérei Kórház
Dr. Arnold</font>
[size=-2]21.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20[/size] 25+1 1.b. Zala 2003.11.27 [size=-2]2003.11.27[/size]
[size=-2]22.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20[/size] 25+1 27 év/2.b. Budapest 2003.11.27 [size=-2]2003.11.27[/size] <font size="-2">Szent Margit Kórház
Dr. Béres László</font>
[size=-2]23.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26[/size] 24+2 28 év/3.b. Budapest 2003.12.01 [size=-2]2003.12.03[/size] <font size="-2">Szent Margit Kórház
Dr.Raft Miklós</font>
[size=-2]24.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27[/size] 24+1 29 év/3.b. Budapest 2003.12.04 [size=-2]2003.12.04[/size] <font size="-2">MÁV Kórház
Dr. Herczeg Szabolcs</font>
[size=-2]25.[/size] Boróka [size=-2]2003.03.05[/size] 23+2 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10 [size=-2]2003.12.10[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07[/size] 23+0 30 év/1-2.b. Svájc 2003.12.15 [size=-2]2003.12.12[/size] <font size="-2">Szent Margit Kórház
Dr. Pa'lffy Imre</font>
[size=-2]27.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07[/size] 23+0 Dunaújváros 2003.12.14 [size=-2]2003.12.12[/size]
[size=-2]28.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13[/size] 22+1 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20 [size=-2]2003.12.18[/size] <font size="-2">Szent István Kórház
Dr. Hetényi Gábor</font>
[size=-2]29.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14[/size] 22+0 29 év/1.b. Budapest 2003.12.21 [size=-2]2003.12.19[/size] <font size="-2">SOTE I.
Dr. Silhavy M.</font>
[size=-2]30.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25[/size] 20+3 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31 [size=-2]2003.12.30[/size]
[size=-2]31.[/size] Noémi [size=-2]2003.04.12[/size] 17+6 25 év/1.b. 2004.01.19 [size=-2]2004.01.17[/size]
[size=-2]32.[/size] Zsóf [size=-2]2003.04.12[/size] 17+6 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22 [size=-2]2004.01.17[/size] <font size="-2">Uzsoki kórház
Dr. Szűcs Géza</font>
[size=-2]33.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14[/size] 17+4 26 év/1.b. Szeged 2004.01.21 [size=-2]2004.01.19[/size]
[size=-2]34.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18[/size] 17+0 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25 [size=-2]2004.01.23[/size] [size=-2]Dél-pesti Kórház[/size]
[size=-2]35.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22[/size] 16+3 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27 [size=-2]2004.01.27[/size] <font size="-2">Szent István Kórház
Dr. Lázár Erika</font>
[size=-2]36.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02[/size] 15+0 33 év Szeged 2004.02.06 [size=-2]2004.02.06[/size] <font size="-2">II.Kórház
Sári Tamás</font>
[size=-2]37.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05[/size] 14+4 27 év/1-2.b. Budapest 2004.02.09 [size=-2]2004.02.09[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05[/size] 14+4 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09 [size=-2]2004.02.09[/size]
[size=-2]39.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13[/size] 13+3 35 év/3.b. 2004.02.17 [size=-2]2004.02.17[/size]
[size=-2]40.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14[/size] 13+2 26 év Budapest 2004.02.18 [size=-2]2004.02.18[/size] <font size="-2">Kútvölgy úti Klinika
Dr. Mészáros Gábor</font>
[size=-2]41.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04[/size] 10+2 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10 [size=-2]2004.03.10[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszky Kórház[/size]
</pre>
sztigris

...és a babócák:

<pre>
[size=-2]Anyuka[/size] [size=-2]Baba neve[/size] [size=-2]Születési par.[/size] [size=-2]Születés napja[/size] [size=-2]Eltérés a kiírástól[/size] [size=-2]APGAR /10[/size]
Andi Dániel 3200g
55cm 2003.04.28 ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g
2003.04.28 ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g
56cm 2003.04.29 ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g
47cm 2003.05.21 ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g
58cm 2003.05.20 ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g
53cm 2003.05.22 ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g
50cm 2003.05.23 ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g
55cm 2003.05.29 ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g
52cm 2003.06.03 ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g
53cm 2003.06.05 ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g
48cm 2003.06.05 ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g
55cm 2003.06.09 ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g
48cm 2003.06.12 ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g
49cm 2003.06.13 ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g
50cm 2003.06.13 ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g
51cm 2003.06.19 ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g
55cm 2003.06.20 ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g
55cm 2003.06.21 ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g
56cm 2003.06.24 ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g
52cm 2003.06.24 ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g
48cm 2003.06.24 ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g
51cm 2003.06.27 ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g
55cm 2003.06.28 ( - 5 ) nap
Manócska Lili Flóra 3450g
56cm 2003.07.02 napra
pontos
babaKép
Tündimami Máté 3360g
51cm 2003.07.13 ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g
50cm 2003.07.15 ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g
54cm 2003.07.17 ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g
52cm 2003.07.19 ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g
52cm 2003.08.01 ( - 4 ) nap 8/9
Hermi KépPatrik 3350g
49cm 2003.08.13 ( - 5 ) nap
</pre>
sztigris

Szilvi!

Köszönjük szépen!!!
cinderella

Szilvi!
Köszönjük a táblázatot!

35 év feletti kismamák!
Annyira furcsa, hogy veletek is megcsináltatják ezeket a vizsgálatokat, hiszen van már babátok. Úgy tudom, csak akkor veszélyes a késői terhesség ha az elsőről van szó!

Az én anyukám 38 évesen szülte a harmadik gyerekét, és problémamentesen. Járt vérvizsgálatra és volt tarkóredőmérés, de ennyi, nem vettek magzatvízmintát. Egyébként ha én hasonló cipőben lennék, az angliai általatok is említett 4-es tesztet csináltatnám amihez csak egy vérvétel kell.Kép
Biztosan gyönyörű, egészséges kisbabáitok lesznek!!
Puszi mindenkinek!!

hicudzsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: