A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi!
Azért sajnálom, mert 1. fölöslegesen keltem föl 2 és fél órai alvás után, 2. most, hogy PAnnus alszik, persze B b...ik aludni, így én sem tudok pihenni :twisted: Persze annak örülök, hogy legalább nem kell miattu izgulni.

+-okat köszi, kicsit jobban érzem magam tőle.

Fibi!
AKkor Neked se jobb most :cry: De a KAmpós beszólás csúcs! Amúgy azért is jó, hogy B itthon van, mert legalább elszórakoztat :lol: Bár, most jobban örülnék, ha aludna......

Barbi!
Cicimegvonásra jöhet javaslat! :D Csak mert B-nél elég drasztikusan kellett, mert akkor már PAnnus a pocakban volt, és úgy már nem lehetett bírni az ilyen éjszakázást, de azóta is úgy bánom :cry: ÉS nála azt tapasztaltam, hogy ki kell várni az ő tempóját, és magától elhagyja, mint ahogy a napközbeni szopit is ő hagyta abba. Persze ez így nagyon nehéz. Szóval, ha van ötlet, nagyon szívesen veszem! :D

Columbine!
B.B. nagyon jó választás! Én is az apukájánál szültem. Barbi szerintem arra gondolt, hogy a magánrendelés tarifáját megmondják telefonon is. Egyébként a szülésért szerintem nem kér fix összeget, annyit adsz, amennyit gondolsz. És hogy mennyit szoktak? Szerintem olyan 50 körül. Én a dokimnak 70-et adtam, de 12 órán keresztül együtt vajúdott velem, tartott, támogatott, nem szívták le a gyerek orrát száját, stb, apám helyett apám volt :lol: Erre még számold rá a szülésznő díját, mert szerintem érdemes fogadni szülésznőt is. Az ő "díja" még kb 20-30 ezer. Persze ezek csak átlagok, van akki ennek a többszörösét adja, van aki a felét. Remélme, segítettem! ÉS ha Bálint dokinál akarsz szülni, minél előbb kérd föl!
JA, és csak akkor javaslom a Bálint dokiknál való szülést, ha Te is természetesség párti vagy. Találkoztam olyan anyukával, akinek ez nem jött be. :?
zuzmo1

Zuzi,
nem csak az éjjeli szopival kéne csínján bánni, hogy ne keljen sokat? (ne legyen érdemes neki) hisz Pannus még nem olyan nagy, hogy nappal is vond tőle. :) éjjel meg az a gáz, hogy mégis mit tudnál vele csinálni, ha csak erre nyugszik meg? ördögi kör :(.
még az jutott eszembe, hogy Bazsónak ilyenkor már este jó nagy adag pépeket adtál, s jobban elvolt vele éjjelre, nem? P. eszi már a pempőket este? vagy ekkor is inkább csak szopipárti? valami kedvencével lakasd be, hátha tele hassal jobban tentézik.
hogy szomorítsalak: holnapra megint esőt mond az ijelentés, de hozzá mínuszt is, úgyhogy megint le fog fagyni :(. utána megnéztem, a hétre már pluszok lesznek, szóval eshet, akkor is elfolyik. lehet, hogy férjednek éjjelre ki kéne állnia az utcára :); tegnap figyeltük, 1 kocsival próbáltak hátul kiállni, s 1,5 órás művelet volt, mire feltörték a jeget és feltornázták a kocsit.
+++++++++++++-okat küldök, hátha ide közelre gyorsan eljut :).
én meg tanulok/nék ezerrel, ha Lencse hagyna. úgyhogy boszitopic nekem is segíthet! ;-)
ancsipancsi

Kérdés:
Hol lehetne ezeket a könyveket beszerezni???:
Hrabal: Őfelsége pincére voltam
Bartis A: Nyugalom
Se a booklineon se a fókusz onlineon nincs és nálunk a Libribe se meg az Alexandrába se :(
Van valakinek ötlete??????????

Zuz: Kamilla akkor kapott fene mód rá az éjjeli szopira, amikor 4 hósan elkezdett fogzani. Na aztán már rég nem fájt a foga, de szépen felkelt minden éjjel legalább 2X szopizni, csak úgy passzióból :? Én 1 éves koráig bírtam ezt csinálni és akkor belevágtam a nagy leszoktató projektbe, ami annyit tett, hogy amikor kelt akkor no cici, csak simi-simi, meg rinagtás. Na kezdetben volt bömbölés, de kb egy hét alatt rájött, hogy cici nincs, igy nincs értelme éjjel felkelni. És szépen végigaludta az éjszakát. Hát ennyi. Csak erősnek kő lenni és kitartónak!!
+++++ Pannuszi se az a csenevész nádszál aki annyira rászorul az éjjeli táplálkozásra, úgyhogy szerintem merő kedvtelésből kel ő is fel éjjel 8)

R
rylie

[quote="zuzmo1"]A írta:zuzmo1ncsi!

JA, és csak akkor javaslom a Bálint dokiknál való szülést, ha Te is természetesség párti vagy. Találkoztam olyan anyukával, akinek ez nem jött be. :?

Hát, lehet csak én voltam szerencsételn, de nekem nem volt valami természetes szülésem BB-nél :cry:
Ha nem olyan állapotban lettem volna, amilyenben voltam (na ezt most jól megaszontam), akkor tuti nem engedtem volna, hogy kipasszírozák belőlem a gyereket, aki pedig a sokadik hasbakönyöklésre sem volt hajlandó megmoccani. De aztán egy kissámli segítségével és a doki teljes testsúlyával mégiscsak engedett, de mivel nagyon nem így akart világra jönni Bajni, ennek ugye meg is lett a követlezménye :( :cry:

Aztán persze az már megint más tészta, hogy ebből a kaka helyzetből mégiscsak a legjobbat hozta ki a doki, szóval emiatt hálsá vagyok neki, csak az előzmények ne lennének ...

KépKép
KépKép
lindicita

Az előző hsz-em eltünt :shock:

Szóval Jó reggelt!

Pótszilveszter jól sikerült, bár a 3 gyerekkel elég szolidan mulattunk. :)

Ancsi! A takarítólány nálunk 5 óra alatt végez mindennel (5 szoba, konyha-ebédlő, 2 fürdőszoba + 1 mosdó, szobákban portörlés, és ha emlékszel, nálunk a nappalinak az egyik fala plafonig polc ..., + kb 5 ing vasalása).
Szerdán jön, megkérdezem, hogy el tud -e menni hozzátok.

Nemalvó babák anyukájának +++++++++++++++++-ok, nálunk szerencsére mind a 2 gyerek hihetetlenül jó alvó. Bajni is már régóta majdnem átalussza az éjszakát. A majdnem azt jelenti, hoyg este 8-tól alszik egyhuzamban reggel 6-ig, akkor gyors szopi és még továbbalszik 8-fél 9-ig. Viszont pár napja már csak 1-et hajlando napközben aludni, akkor viszont 2-2 és fél órát.

KépKép
KépKép
lindicita

További köszöntéseket is köszönjük :)

Columbine,
üdv itt, sajna én nem tudok segíteni, nem a Bálintok közül való a dokim :)

Zuzi,
jajj de rosszul hazngzik az éjjetek.. :( mi valószínű azért aludtunk jól, mert mint megtudtam, hidegfront volt éjjel, olyankor meg Füles téli medvét játszik mindig... ma viszont melegfrontot jósolnak éjjelre... :roll:
továbbra is ++++ ok!

Rájli,
jajjjjj ti is gyógyuljatok ezerrel!!! Hihetetlen, hogy Kamilla szegény ennyit kínlódik a torkával.. :( sok +++ oda is!!
Rázd a segged! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fibi,
kampónás beszólás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsi,
te kéthasú :lol: :lol: :lol:

Éljen a bejutósNeet! csak nem a volánig merészkedtél?? :mrgreen:

Füles is szólt ma egyet: Böliből hazaérvén, boldogan széthajigált egy csomó játékot, másodpercek alatt, én meg kérdeztem tőle, hogy:
"nem túlzás ez kislányom?"
mire Ő:
"nem gondolnám, hogy túlzás..."

hogy ezt a szöveget honnan vette? :lol:

Ez az englis vicces dolog... volt már itt szó, a topikban erről, én pedig arra jutottam akkor, elébb magyarul tanuljon meg az a gyerök. Erre most egyre, másra énekel dalszövegeket angolul is... persze, hiszen hallja, de akkor is furi

a legújabb tudománya a Chilitől a Snow (Entóóni báci énekel)

"Héééjóóó, liszen vatáj széééjóóó"
(= Hey oh... listen what I say oh)
az ember meg bírja ki röhögés nélkül... :mrgreen: de beleszólni, tiltani nem akarom, ha már így alakult...

Bölcsi: az első gyomorütés akkor jött, mikor Füles "szia Annya!" felkiáltással faképemnél hagyott és berontott a játszóterembe, a második, mikor az ovónéni azt mondta, Dia olyan jól elvan, hogy talán majd jöjjek vissza 11-re.... én meg arra készültem, hogy ott maradok és figyelem, meg ott vagyok neki, ha akarja, de hát kidobtak. A többi beszokós meg leselkedett a szülei szoknyája/nadrágja mellől...
Aztán 11-kor azzal fogadtak, hogy hihetetlen, de nem is keresett (ezt mondjuk gondoltam), amikor észervett, hatalmas "sziiijaaa Annnnya! Puuuszíííí!" kiáltással a nyakamba ugrott, kaptam két nagy nyálasat, majd közölte: "Diababa megy játszani!" és már ott se volt....
Hááát.... holnap folyt köv.

és két tegnapi kép, a Mosogatós Hölgyemről, aztán nem nyomatom már Füli képekkel a topikot... :oops: :oops:

Kép

Kép

csók

macsek
macskanyu

Ancsi!
én is csak az éjszakai megvonásról írtam, nappal nem is lehetne, tekintve, hogy nem sokat eszik még. Amúőgy a tejpépet szereti, szokott is este enni B pépjéből, szóval szerintem nem az éhségről van szó.

Rylie!
Sajnos ez nálunk nme játszik, mert akkor az azt jelentené, hogy az ordításra B is szépen felkelne, és akkor Tomi sem tudna aludni. AMúgy most tuti a foga, látom, ahogy töri át az ínyét a 8. metszője, és kemény az ínye az őrlőknél is. Amúgy az 1-2x-i kelés nem zavar, az nálunk normális (még egy éjszakát sem aludt végig soha), azért nem hagynám óbégatni, de most ez annál sokkal durvább :twisted:
Remélme, KAmillád mielőbb meggyógyul, és rendben lesz a pisi. Tényleg, szeditek a tőzegáfonyakapszulát? Vagy nem segített semmit?

Annyira szemét tróger anya vagyok, B-t beültette nézni a Macsakafogót, hogy addig is hagyjon békén :cry: hát, nem épp neki való mese, de legalább lefoglalja....

azért írok jót is :wink: :
PAnnus tök jól rajzol :shock: :lol: A filctoll kupakját is tök ügyesen le- és visszarakja, és fogja a papírt és rajzol rá. Mindenben utánozza B-t, olyan kis helyes :D B-nek 1 évesen szerintem még nem is adtunk a kezébe filctollat.
zuzmo1

Lindi!
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak :cry: :cry: :cry: :cry: Az az igazság, hogy azért írtam azt a mondatot, mert, mint ahogy a Te példád is mutatja, és az én szüléseim is, a Bálintok nem csinálnak császárt túl gyakran. ÉS sok kismama nem csinálná végig azt, amit pl én ( a Te szülésedet nem ismerem részletesen, azért csak a magam nevében írom). Egy csomó ismerősömet fele ennyi vajúdás után megcsászározták a "kismama kímélése" miatt, és ők ennek örültek.
ÉS tényleg hihetetlen szerencsések vagytok a jó alvó gyerekekkel. Nekünk volt 1 hét, amikor mind a kettő egész jól aludt, és akkor éreztem, hogy mennyivel jobb ember-anya-feleség lehetnék, ha egy kicsit többet aludhatnék :cry:

MAcs!
Tudom, milyen érzés, amikor a ded le se sz@r, és rohan a bölcsibe. De az a tapasztalatom, hogy azért majd jön egy fordulat, amikor rádöbben, hogy akkor ez már így is marad, meg amikor majd ott kell aludni. Aztán persze az is megoldódik, és nagyon jól fogja magát érezni. Szóval, szuper a lányod, mint ahogy az a képeken is látszik. És ha szabad megjegyeznem, csúcs a konyhád :wink:
zuzmo1

Szió mindenkinek!

Köszönöm a tippeket, szeretném, ha természetes szülés lenne, minél kevesebb művi beavatkozással. Persze kiderül és nem esem pánikba, ha mégsem így alakul, a lényeg, hogy az orvos tudja mi a legjobb, és csinálja is :)
mindenképpen referálok majd, hogy mit sikerült vele intéznem, úgy látom itt nem nagyon szültek még nála.
és most mondja anyukám, hogy egyszerre születtünk a B. Balázs doktorbácsival :) ezt jó omennek veszem :)
columbine

Lindi,
nekünk elég lenne most kb. 2 hetente jönni takarítani (árban és teljesítményben egyaránt :D), s sokkal kisebb a lakás, de az ing vasalás is jó ötlet :DDD, ami van, azt az inget kivasaltatni vele, azt akkor apjoknak mindig van mit felhúzni. kérdés, hogy mikor érdemes hívni? amikor gyerek alsick, vagy amikor nem? délelőtt v. du? vagy ezt majd úgyis vele érdemes megbeszélnem? azért is jó lenne most intézni, hogy mire szülök, ez már bejáratódjon, mert akkor biztos nem lesz időm egy darabig rendet tartani.

Zuzi,
én is tróger vagyok, míg tanulok, Masztafogót néz Lencse, mert nálatok megkedvelte. az egészből nem ért semmit, s folyton nyaggat, hogy tekerjem vissza a miumiújságra :), de délelőtt javarészt elvolt ezzel.

Macs!
nálunk L. még nem is bölcsis, de folyton az akar lenni !:)
ancsipancsi

Zuzi! Az elsőnél én is örültem, hogy nem lett császár a vége, pedig ott a szülés közben be lett ígérve. (az első fájástól számítva 14 óra elteltével, az igazi vajúdás 8-ik órájában, mert órák óta semmit nem haladt előre a szülés menete). Akkor kézzel lábbal hadakoztam ellene, és nekem is azt mondta a doki (BZS), hogy a nők nagy része örült volna neki, mindenesetre kaptunk fél óra haladékot, és az utolsó pillanatban a kisasszony mutatott némi hajlandóságot, hogy ki akar jönni természetesen, bár erre még +2 órát várni kellett. De itt happy enddel végződött a sztori.

Bajninál így utólag az bánt, hogy senkiben fel sem merült a császár lehetősége (amit már sohasem tudhatok meg, hogy BZS mit reagált volna abban a helyzetben, hogy ő császározott volna -e vagy ő is kinyomta volna a gyereket, amit mondjuk kétlek). Szóval oké, hogy a Balázsok és általánosságban a Szt. Imre a természetes szülés híve, de azért vannak helyzetek, amikor nem kellene erőltetni. Persze nyilván más lenne a véleményem, ha simán megszületett volna Bajni. Akkor lehet azt mondanám, hogy jó, rohadt kellemetlen volt, hogy majd' 1 órán préselték a hasamat, de legalább nem lett egy hasműtétem.

Mindegy, ami történt megtörtént, remélem egyszer elhalványulnak már végre ezek a rohadt emlékek :(

KépKép
KépKép
lindicita

És persze már azt sem fogom soha megtudni, hogy ha hagynak nyugodtan békén, a saját ritmusomban vajúdgatni és magától indul el kifelé Bajni, hogy vajon akkor is elakadt volna -e a válla? :roll:
lindicita

Lindi:
Jót szóltál!!!!
Visszagondolva (tudom, ez már nem segít, vagy változtat semmit...), ha időben "kiszedik" belőlem a gyereket, nem fárad el annyira, nem fulladt volna be és nem lett volna oxigénhiányos!
Én nem vagyok császár párti, de ha kell akkor csinálják meg, ne szarozzanak!

A következőnél :wink: :wink: ezt előre meg fogom beszélni UM-mel!!!!!

nukada

Lindi!
Épp ezért írtam....

Kép
Kép
zuzmo1

Nuk! Hát igen. Főleg nálad nem is gondoltak rá, mikor 2 hónappal hamarabb jött Réka. És akkro én még mondjuk ne is mondjak semmit, mert Bajni legalább nem volt oxigénhiányos állapotban és nem tört és nem sérült semmije, így nem kell fejlesztőbe hordanom, mint neked. (és érdekes mód én is extra gyorsan rendbejöttem)
Én is megfogadtam, hogy ha VÉLETLENÜL, de csakis véletlenül becsusszanna a harmadik, én csakis császárral lennék hajlandó "szülni", lesz@rnám a természetességet.
lindicita

Lindi, köszi, hogy ezt elmondtad, ennek tudatában előre fogom vele tisztázni, hogy milyen játékszabályokat szeretnék. Sosem lehet tudni előre...
columbine

Columbine! Azért a teljes képhez az még hozzátartozik, hogy nem minden nap születnek akkora bébik, mint Bajni, aki 4.740 grammal jött világra, 3 héttel a kiírt időpont előtt, ráadásul 1 héttel előtte 3500 grammra saccolták ...

Zuz! Emlékszel, szülés előtt pont 1 héttel beszéltünk telefonon (valami Mom-os talira készültünk, iletve pont lemondtuk), és akkor jöttem mi az uh-ról és szörnyűlködtem, hogy 3500 gramm Bajni és még 3 hét hátravan, hogy mekkora lesz a végén.
lindicita

huh, nem semmi, szép nagy baba! Így azért egy kicsit tényleg más a kép, de a lényegen nem változtat, így is, úgy is megbeszélem vele, hogy ő hogyan látja és ez miben különbözik attól amit én szeretnék.
Kép
columbine

sziasztok,

nagyon szuper napunk volt!

Igi első napja a bölcsiben elég sikeres volt.
Megérkeztünk, nem akart nagyon bemenni, de velünk bejött. Elég jól elvolt, amig látott, és úgy terveztem ,h szép lassan lelépünk. De változott a dolog, mert Szilvi hivott, h menjünk előbb, mert nincs gyerek, és nem várnának délig, ha nem muszáj. Igy pikk pakk felkerekedtünk, és mondtuk Iginek, h mi most lépünk. Sztem ideje sem volt megszeppenni, mert bár először azt mondta, h ő is jön, utána elkezdtek készülni a diavetitéshez, és azt nagyon élvezte. Igy elmentünk.
DOki néninél nem volt semmi érdekes, Meme 8700 g körül, 74 cm. Aztán jött a nagyon nagy meglepi, megkapta a 3 hós oltást, én ott álltam a fejénél, épp majd' elsirtam magam, és mondtam neki, h ne haragudjon, de addigra már meg is kapta az oltást, úgy, h az arca izma sem görbült...
SOHA NEM volt még részem olyan csodában,h a baba meg sem mukkan szuri alatt. Kicsit hülyén is éreztem magam, a nagy jaj-de-sajnálomban, de nagyon büszke voltam!!!!!!!!!!!
Zuzi, úgy sajnálom, h nem tudtam segiteni, majd megbeszéljük, máskor sokkal okosabb leszek, mert TUTI, h dokinéni minden kérdés nélkül megirta volna... :roll:
Aztán hármasban elmentünk ebédelni (milyen egyszerű az élet egy gyerekkel!!!!!!!!!!!!!) :lol:
Aztán fel az oviba, akkor volt egy kis sirás féle, épp mindenki készült lefeküdni, és ugye Iginek megigértük, h odamegyünk alvás előtt, és Ábel (régi babanetes anyuka nagyfia) épp mondta neki, h "semmi baj Igi, most lefekszünk aludni!" NA, ettől totál megijedt, és elkezdett sirni, de akkor már a háta mögött álltam, és óvónéni is elmesélte, h nem volt semmi gáz, néha megkérdezte, h hol vagyunk, és mondták, h elmentek, majd jönnek, és akkor ő meg mondta, h "ja jó, akkor majd jönnek anyáék!"

olyan büszke voltam ismét!!!!!!!!!!!!

Aztán mindannyian elmentünk, és megvettük Igi új autósülését, ami viszont olyan nagy, h végül is B ülése lett, és Igi kapta B-jét.

Öröm az ürömben:
1. mikor mentünk az ülésért, Igi kiszállt, és tapicskolt egy kicsit a tócsában, aztán jól beleseggelt...leviék gyorsan haza, mert csurom jéghideg viz volt a gatyó, otthon észrevették,h a kulcs meg nálam maradt. Igy Igi harisnyában csinálta végig a körütat, Tescoban vennem kellett egy gatyót, de mivel Igi válogatós, igy B-nek vettem, csak most este Iginek kellett felhúznia.
2. Memzi megkapta az oltást, és most már látom rajta,h kicsit megviselte...

Zuzi,
mi éjszakánk is ilyen volt. Amig ébren voltam, 3x kelt, aztán negyedszerre akkor, amikor ÉPP elaludtam. Na, ezt tartom igazi kinzásnak...és után meg nem akart elaludni, csak sirt...boááá...
hülye fogak gyertek már ki!!!!

na, mék is, panasz, dicsekvés megvolt, hurrá.

Ja, MAcs,
tudom ám, milyen az, amikor a gyereked úgy hagy ott, h csak állsz, és azt kérdezed magadban: se puszi, se pacsi???
:lol: B ilyen volt...
de "vigasztaljon", h lesz majd olyan, amikor nehéz lesz elválni. Nem feltétlen egy hónap múlva, nálunk fél évvel később kezdődött. De nem tartott soká!!! :lol: :lol:
zsancikant

Fibi,
több raklapnyi ++++++++++++++++++++ megy felétek, majd nyisd ki az ajtót!!!! :wink: :lol: :lol:
Baján nagy a hó meg a jég...!!! Vigyázzatok!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rid,
ha mész ikeja, felhivnál??
Tudod a számom? kéne nekem kicsi ágynemű, meg polár taksi!!!
köszi köszi
zsancikant

Zsan, Macs :) Jaj de jó, hogy a gyerkők ilyen jól vették az első napot a böliben!!! :D :D :D naaagy gratula nekik!!!

Zsan :) Memének meg a nyikk nélküli szurihoz le a kalappal, klassz srác!! :D

Gyerekszájakon sorba behaltam :lol: :lol: :lol: :lol: Ancsi, Rylie, Fibi, Macs eszméletlen király beszólásokat írtatok le, kösziiii!!! :D :D

Rylie :) Kamillának bulást +++++++++++ Remélem "csak" a torka... És Neked nincs is segged! :wink: :lol:

Fibi :) Egy nagy halom +++++++ megy Nektek innen is!! Baja felé meg vigyázzatok magatokra plíz!!

Tinu :) Körmödnek bulást ++++

Johi :) Még jó hogy írtál, már aszittem eltűűűntél! Hogy vagytok??

Macs :) Ez a sedatiff és coffea a fogzástól nem alvásra is jó?

Zuzi :) Sok-sok +++++++++++ az éjszakákhoz!!! Csatlakozom a klubhoz, mi is hasonló cipőben slattyogunk :(
Bencusnál tuti a fogtól van és ő is csak a cicire nyugszik meg :roll: pedig ha régebben ébredt, akkor apa egy kis dajkával vagy cumival vissza tudta altatni, de most ez nem műxik :( és nálunk is u.ez van dettó, hogy ott a nagytesó és ezért csöndben kell lenni amennyire lehet, ezért persze mindig a cici a megoldás :roll: (hát vmit vmiért, vagy mi... :? ) A nurofent még csak 1x vetettük be, de a homeóból próbáltuk a Chamomillát és a Belladonnát is, hát csodát nem tesznek... lehet hogy más szer kéne, mire mindet kipróbáljuk, már kijön a fog :mrgreen:
Amikor már nagyon zokni vagyok, akkor apa megkönyörül rajtam és ő kel a gyerkőkhöz reggel, tisztába teszi és átöltözteti őket, ha van idő (mert pl. hétvége van) akkor játszik is velük, én meg szunyhatok még egy kicsit, hihetetlen hogy mennyit számít ez a plusz félóra-óra nyugi!! De tényleg véget ér egyszer ez az időszak, csak ha belegondolok, hogy mennyivel jobb-könnyebb lenne, ha kicsit kipihentebb lennék... lehet hogy nem fogok aggódni a szopi miatt és mégis jön a kávé?? :lol: meg igyekszem arra gondolni, hogy ennél nagyobb bajunk ne legyen (éljen a poz. gondolkodás, márha bírok gondolkodni :mrgreen: ) Ha van vkinek más szuper túlélő ötlete, csak rajta, kivele! :wink:
denizsa

Jaj akartam még írni, hogy:

Macs :) Mosogató Füli nagyon ééédes! szuper segítséged van!! :D A melót mikor is kell kezdened?

Lindi, Nuk :) Remélem ezek a kevésbé kellemes emlékek halványodni fognak előbb-utóbb!! Addigis ++++++ Nektek, olyan szívbemarkoló, ahogy ezen törpöltök, hogy mi lett volna ha... :(

És mindenki vigyázzon ebben a hülye csúszós időben!! Mi ma az udvarra se tudtunk kimenni, jégpáncél az egész :( Az utcánkról meg még a havat se takarították el, szóval most király hó+jég kombináció fedi... hallgatnom kellett volna Neet-re és felhívni a Főkefét :?
denizsa

Mi sem jutottunk el a fejlesztőbe, de helyette sokat voltunk a fincsi napsütésben!!!!

Bölcsiseknek, ovisoknak gratula, nagyon ügyes kis társaság!!!!

Zsan:
Azt akartam is mondani, hogy multkor Meme a párod ölében volt és akkor, hogy hirtelen azt hittem Igi, és téged babakocsistól kerestelek, lehet, ezért nem találtalak meg. Aztán amikor a gyerekosztályon láttam őket, leesett, hogy Igi és Borisz futkároznak, Meme van ölben :lol: :lol:
Réka még mindig csak 7,3kg :roll: :roll: :roll: :roll:

És átestünk a ló túloldalára... Eddig mindent megevett, de egy-két kanállal, most meg csak ezeket a szar tejpépeket eszi, azt viszont vödörszám...

Szerintetek házi befőttet adhatnék Rékának? 25kg barackhoz rakott anyu 1kg cukrot, úgyhogy nagyon minimális és persze tartósítószerek sincsenek benne. De annyira finom a barack...

nukada

Nuk,
:lol: :lol:
egyébként babakocsistól voltam... :wink: abban volt az a rengeteg cucc, amit vettem...

Befőtt már simán mehet! és annyit úgysem fog megenni belőle,h "komoly" baja legyen...meg, kell neki ugye az energia... :wink: :wink:

és ha szar tejpép, hát szar tejpép...15 év múlva úgysem ezt eszi. Egyébként ha ilyesmiből van bijjjó, akkor legyen inkább az...mert abban nem fehérméreg van... :wink:

ennél okosabb már úgysem lehetek én, akinek még nem is eszik a gyereke... 8)
zsancikant

Nuk :) Lehet, hogy mehetek a mókusok elé, de sztem ennyi cukor belefér, szóval én adnék neki barackot! :wink:
És ha egyszer ráérsz, ígértél nekem számlaszámot! plíz!!
denizsa

Fogasok:
++++++++ hegyek, de inkább az anyukáknak :wink: :wink: :wink:
Rékának is kijövőben a 6., már lehet látni, de még nem tört át rendesen.

nukada

[quote="zsancikant"]e írta:zsancikantnnél okosabb már úgysem lehetek én, akinek még nem is eszik a gyereke... 8)

Ejnye Zsanci, hát nem adtál több csokipudingot Memének?? :wink: :lol: :lol:
denizsa

Den,
elfogyott... :lol: :lol:
zsancikant

áááá Rid,
neked meg elfelejtettem válaszolni :( :( :( :(
szóval egy régi, kedves topiktárs már megígérte, hogy HA mennek ikejába szól, de ha te esetleg előbb mennél, akkor örülnék neki, ha tudnál nekünk is venni 2 kis garnitűrt, meg egy polártakarót. De csak ha az ákcijásból van :) számom küldöm priviben, de mindenképp értekezzünk, nehogy ketten is vegyetek. :)

Deni,
nálunk, ha még emlékszel, Füles eléggé alvászavaros volt, vagy olyasféle. Minden esetre sosem volt jó alvó, akkor sem, mikor már nem cicizett éjjel se. A coffea tosta 15ch viszont telitalálatosan kiütötte, mint akit lebunkóztak kb. . Ha a mai napig kap tejet, amibe elkunyerál a kv-mból egy kanálkányit, tuti nagy alvás lesz belőle :lol: Fogzásra nagyon sokáig bevált nekünk a chamomilla 15ch és volt időszak, mikor a coffeával együtt remek, nagyrészt alvós éjjeket lehetett csinálni. Sedatif mostanában segít, nem is annyira az alvásban, hanem a nyugtalansága rettentő sokat szelídült és így a koncentrációs képessége is jobb lett. Pl, amióta visszatértem a sedatifhoz, nem volt több kabátfeladós-tipusú nagyhiszti. Csak azok a kis hétköznapi, normál megnyikkanások amit egész jól lehet kezelni. Plusz bónuszként könyebben, gyorsabban alszik el.

Zsána,
ez töl jól hangzik !!! remélem beválik és sok sikert :D

És Zuzi, Zsan
nem gondolom, hogy megúsznám pityergés nélkül, de alapjában nagyon jól érzi ott magát és ez fontos! A többit meg majd meglátjuk. Füles ismeretében tuti, hogy akkor kezdi a bömbit, amikor már élesben dolgozom és véletlen sem tudok + 5 percet maradni... ez az időpont márc.3, addig szabin vagyok...

Nuk,
barack sztem mehet :) naaagyon jól hangzik.... :D
macskanyu

Zsána,
Iginek mi lett a jele? a miénk napocska :D
macskanyu

Macs,
régen lóhere volt... :wink: de azt most már lefoglalta Annus, igy egyelőre gondolkozunk a jelen. Borisz szerint citrom lesz...ő már most találgat, bár mondta, h a lóherés ovis zsák is üres, úgyhogy pakoljunk bele iziben. :wink:
Gratula a napocskához!!!! Illik a leányhoz!
zsancikant

Zsána,
még neked: bocsánat, ha valahol máshol, valami másba beleszóltam vóna, amibe nem köllött vón' beleszólnom...
macskanyu

Bakker, Réka most aludt el... És én cict nem adhatok neki, úgyhogy maradt a gumihalacska, de megunta; chamomilla; még egy kis tápi; éneklés... kiváncsi leszek, ha jó idő lesz, mikor jelentenek fel a szomszédok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hopp, sír... :roll: :roll:

nukada

Macs,
öööö, ezt most nem értem ám, de majd utánanézek... :roll: :lol:
zsancikant

Macs,
most már értem, és nagyon megtisztelve érzem magam, h néha beleszólsz! 8) őszintén.
zsancikant

Nukada,
mióta jársz te ide? Még mindig nem tanultad meg, h olyat nem írunk le hangosan, h Réka alszik? :mrgreen:
neet
neet

A tejpép sztem nagyon is finom. Én véletlen mindig kicsit többet kevertem be, hogy ha maradna véletlen... :lol:

Kedves Boszitopik és Kedves Lányok! Segítséget szeretnék kérni:

Tudom, h ez a problem igencsak eltörpül némelyetek mellett, de nekem most ezt olyan jó lenne megoldani. Eszter kari környékén kibodálta az összes cumiját egy kivételével. És azt tök tudatosan megtartotta. És kiderült, h a csoportjában már csak ő cumizik, meg egy nagyon kicsi kislány. (És neki nagyon számít, h nagy és okos legyen, már iskolába akar menni, stb.) És ma kérem el a bölcsisnénitől az utolsó megmaradt cumit, (mert most azt hordjuk mindenhova, amíg el nem vész...), erre kiderül, hogy ma egyáltalán nem kellett neki, anélkül aludt!!! Az állam a padlót verdeste.
Rosszanyához méltóan gyorsan eldugtam a cipcit, nem is kérte du-ig, amikoris remek mesét találtam ki a manókról, akik elviszik, stb... és kapott érte cserébe egy nyalókát a manóktól, de mikor megtudta, h miért kapta, undorral ellökte az imádott és igen ritka csemegét. Fene intelligens gyermek. :roll:
Estig nem is került elő a téma, azaz írtunk egy levelet a manóknak, h esetleg ha visszahoznák... aztán az altatás, aminek tán még nincs is vége, ugyan csönd van, de ki tudja, mit csinál... szóval az altatás nem volt egyszerű menet, és tudom, h elsősorban magamnak kell megerősítenem magam s nem elgyengülni, de már hajszál híjja volt, h beengedjem a manókat.. és ha most még felnyekeg, h nem tudok aludni.. nos, akkor be is jönnek szépen sztem.
Szóval kedves boszitopik, megoldható lenne egy nyugis éjszaka, és ha már 2x aludt nélküle, esetleg még 2x és még2x és el is felejtjük?

Basszus, szó szerint idézte a 3 éves apját nekem: "Cumi nélkül nem tudok elaludni!" Anyósék sokszor emlegették ezt, de nem előtte, szal csak a klónozás miatt lehet ez.

Bocs a floodolásért.
neet
neet

Neet,
+++++++++++++++++++++ extrán, és +++++++++++++++++++++ megy Esztinek is!!!!!
Fránya manók...remélem, holnap már elfogadja a nyalókát tőlük!!!!!!
zsancikant

engem nem zavar a floodolásod. :lol:
zsancikant

tényleg. :mrgreen:
zsancikant

Zsan,
akkor jó. :lol:
neet
neet

Tényleg. :mrgreen:
neet
neet

Jójstét! :D

Vmi front van? Ábel ma is f12-ig pörgött :roll: de végül elaludt (sapkában, mert a sapka/kalap/korona stb a mániája :lol: )

bölcsiseknek gratula az első napért :D
én szeptembertől tervezem (bár így utólag lehet ,hogy nem lett volna rossz most januártól), bölcsiválasztásig amúgy is le kell tisztuljon a mi utunk is most már, és az sem mindegy, hol választom meg a bölcsit (bár mivel szeptembertől még nem tudom,hol dolgozom, ha a lakóhelyhez közel választom meg a bölcsit és utána város másik végében leszek, az bukta, nem csak a reggeli kelés miatt, hanem a hazajövetel miatt. no de majd csak kialakul :D)

Neet,
++++-ok :D
nem emlékszem, hogy tesómnál vagy nálam (de gyanítom, tesómnál, mert én nem voltam cumis, max cumisüveges),de anyu ezt úgy oldotta meg, hogy amikor vmi néni beszólt, hogy jé, ez a gyerek ilyen nagy és még cumizik, anyu az utcán kikapta a cumit kézből/szájból, és be az első kukába...... ööö, manóknak esélyük sem volt :mrgreen: :roll:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zuzi! örülök, hogy nem sültek el rosszul szavaim :D .
még anno Bazsóval fogalmaztad meg, hogy olykor a dedek füvescigiscicizést visznek végbe. no az ilyeneket kell próbálni elterelni. nem vagyok én sem az erőltetés híve,s teljesen egyet értek abban hogy várjuk meg amíg megérnek, de az arany középút szerintem ott van ahol tiszteletben tartva a ded igényeit szülők is mutatják finoman az utat. én pár hónappal ezelőtt jutottam el oda, hogy egyszerűen láttam, hogy nem szüksége van a cicire hanem csak használja megszokásból. s az ilyen alkalmakat próbáltam elkapni, s nem adni. mesélted, hogy Bazsóval hogy játszottátok el a reggeli cicizést, no az is egy ilyen. esténként most már nem úgy érzem magam mint egy nagy cumi hanem mint egy óriás alvóbaba. aaaaaaaaaaaannyira imádom ahogy engem átölelve alszik el :lol: :lol: :lol: !
s ügyi a rajzoló Pannusod!

Fibi! +++++++++++ s olyan édesokosBálintod!

Columbine! csak az info kedvéért: sokan vagyunk itt akik órákat, sőt napokat vajúdtak, s mégis tökéletes egészséges gyermekeik vannak. s igen arra gondoltam amit Zuzi írt, hogy árakat kérdezhetsz meg a rendelőből.

Neet! +++++++++++++++
gödibarbi

ja és a sapka/kalap/korona stb kategóriába tartozik a wc-szűkítő is, amint az az avataron jól látszik :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok! Kb 8-éjfélig aludtam P mellett, és most kiment az álom a szememből. Sebaj, az éjfél előtti alvás fontos :)

Pgabi, örülök,h jobban vagytok! Vigyázz magatokra!

Lindi, nehéz lehet megbírkózni ezekkel az élményekkel. De Bajni annyira klassz kispasi,h gondolom, ez segít! :)

Nuk, házi bari sztem is mehet! (Én csak azért nem adok a miénkből Bnek, mert Anyós pont fordítva csinálja: 1kg barack-25kg cukor kb, tiszta szirup az egész.)
Ikejás eksönről nincs vmi infód?
Macs, Zsan, ma nem voltam, mert nem jutottam el, egész délelőtt B allergológia leletei után nyomoztam, mert bezárták a Budai Gyerekkh.laborját, de ezt még megcsinálták vmikor, csak senki sem tudja, hogy hol az eredmény... És ma kellett volna mennünk a pulmonológiára ezen eredményekkel...

Első bölcsis napokhoz gratullla! :) Napocska nagyon aranyos jel, Füli úgyis olyan kis napsugaras! :)

Neet, cumiügyhöz +ok tömege! (Én mit fogok majd csinálni B ujjával???!!!)

Szrek, sapkamánia, meg wc-szűkítő :mrgreen:

Fogzásra a Chamomilla 15ch nekünk is tuti jó volt eddig.

Vot, merre vagy?
És Monisa?

Remélem minden gyerek AZT csinálja egész éjjel! :)
rídonli#

Az én gyerek AZT csinálta egész éjjel, de csak negyed11kor aludta el :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Neet:
Az uncsitesó cumiját a kukásbácsinak adták és utána egy csomó ideig vigyorogva mondta, hogy a cumit elvitte a kukásautó!
sok+++++++++ a manóknak :wink:

nukada

Sziasztok!

Bocs, hogy mostanában hanyagollak titeket, de hát ez a vizsgaidőszak kikészít, tanulás meg ugye állandóan menni kell, messze van a Miskolci Egyetem...tegnap is voltam vizsgázni és mentünk hó, jég, köd meg amit akartok, brrr, bár az autópálya le volt takarítva, azzal nem volt gond, csak amikor egy kamion mögé értünk és hatalmas jégdarabok hullottak a kocsira, akkor volt halálfélelmem...szerencsére a kocsi tetejére esett csak egy nagy darab és a nagy koppanáson kívül más bajunk nem lett és nem is látszik semmi a kocsin...még, jó, hogy nem én vezettem (egyelőre a férjem még nem enged egyedül Miskolcra), mert nagyon megijedtem, de a férjem szerencsére nem vesztette el az önuralmát és markolta a kormányt, lesz ami lesz alapon, de az útról le ne térjünk...áááá még most is összerándul a gyomrom..

csak nagy vonalakban olvasgattam el az utóbbi napokat, Fülinek Boldog Szülinapot! Nagyon édes a képeken, és bölcsihez is grat, meg az angolján is derülök mindig, az egy dolog, hogy először magyarul tanuljon meg, de nem baj az ha közben ragad rá innen-onnan egy kis plusz, nem igaz. :)

Na meg a Zsiga kutyás videjót is megnéztem, hááát annyira édes és nagyon elgondolkodok én is egy kutyuson a nagynénéméknek nemrég születtek kis vizslák, csak most annyira lefoglal az egyetem, hogy nem merek belevágni egy kutyusba, mert nem tudnék foglalkozni vele, de Réka annyira cuki Zsigával. :D

Egyébként jól vagyunk, Bendi most épp meggyógyult a takonyból, ami már elég durva volt, de most épp tök jól van, remélem vizsgaidőszak végéig kibirja már betegség nélkül...

És +++++++++++++++++++++++++küldök a sokszor felkelőknek, tudom milyen, én is több, mint két évig csináltam az éjjeli keléseket, de néha volt olyan nekem is, hogy ellöktem már a Bendit, mert annyira ki voltam, de sajnos ilyenkor elkezdett üvölteni, úgyhogy végül úgyis kénytelen voltam megadni magam. Húúúúúúú de jó, hogy már vége van. Bár időnként még most is meg szokott minket tréfálni és felkel éjjel és nem akar aludni, de az már ritkán van, szerencsére.

Neet

Neked is +++++++++++++ a cumihoz.

További szép napokat!

ruz
ruzicsky

Kösz csajok, de a manók éjjel 2kor visszahozták a cumit... mintha nem lennék elég határozott e kérdésben... viszont utána reggelig aludtunk....
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: