A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Hol méred ezeket a hőket? Nagyon alacsonyak. Kapsz valamilyen progeszteron pótlást?
A 14. napon a 37,5 hőemelkedés, vagy 36,5 akart lenni?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Na tudtam, hogy hülyeséget beszélek. Nem véletlenül volt a vadul vigyorgó pofa a hozzászólásom végén.
Köszi Orsi a helyreigazítást.
Tőled meg bocs judit a rossz válaszért.
Én inkább maradok a kérdezésnél Kép
bettina

És Judit nagy J!
bettina

Bettina Kép
szerinted egy évvel ezelőtt tudtam én ezeket? De az is lehet, hogy rosszat írtam Kép
Sajnos idővel kikupálódik az ember.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hát igen Kép
Sajnos úgy tűnik nekem is kupálódnom kell.

Ezek szerint még a legérzékenyebb teszt, ha feltételezzük, hogy jó is csak pár nappal a mensi előtt mutatná ki?
Ugye pl. 14. napon tüszőrepi, 24. napon kimutat, de a 28. napon már jönne a mensi? Ennyi csak?
Akkor már érdemes megvárni, hogy tényleg elmarad-e?
Jól értem?
bettina

En most megyek

szep estet nektek

Sziasztok
Vendég

Jól érted Kép
Ezért mondjuk, hogy jobb megvárni a mensit/vagy épp, hogy nem jön meg, mert akkor biztosabb az eredmény, és nem stresszeli magát feleslegesen az ember a negatív tesztekkel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Magika Kép
te olyan korán mindig haza tudsz menni... irigyellek Kép Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Hát én még nagyon kezdő vagyok, ne haragudj, hogy ezzel nyaggatlak! Kép
Mi az a harmadik fázis?
Nekem eleinte 35 valamennyi volt.(Vetettem is a férjemmel egy új hőmérőt, mert azt hittem, hogy elromlott, mert, hogy szerintem ez túl alacsony, de az új is ezt mutatta.) Aztán én buta egy napot kihagytam, majd 36.2-3 körül, de most pár napja már 36.7-8 körül van a hőm. most a 27 napon tartok, de nekem inkább 30 feletti szokott lenni a ciklusom. Mondjuk én szájban mérem. Ez lehet terhesség jele?
És mi van a méhszájjal? Az hogyan változik terhességre? Amikor a nyák alapján (már amennyire én meg tudom ítélni) peteérésem volt, akkor tényleg puhább volt a méhszájam, de mostanra már megint porckemény.Én csak egy könyvet tudtam kutyafuttában elolvasni sajnos, mert kölcsönbe kaptam és vissza kellett adnom gyorsan, ezért is vagyok ilyen béna.
Éva
Éva

Van olyan teszt amely a megtermékenyítéstől számított 10-ik napon kimutatja a terhességet állítólag HCG-nek hívják és kb 500 ft.-ba kerül
Most olvastam valaholKép
malice

Képzeljétek lányok milyen vicces az élet Kép

Anyukámmal dumálgatunk ma telefonon.
Előélet: hogy nálunk mindenki tudja, hogy próbálkozunk, meg hogy mi a gond, így nem stresszelnek feleslegesen, hogy mikor lesz unoka, mert tudják, hogy mi is akarjuk, de nem ezen múlik Kép

Mire elmesélem anyunak, hogy ponrtosan mit mondott a doki a prolaktin szintről stb., meg hogy valszeg gyógyszerezni kell meg ilyenek, erre anyukám, aki egyébként egy tök normális, értelmes nő megszólal:
"Jaj kicsim, nem kell aggódni, hát tudod szegény unokahugodnak is olyan nehezen jött össze a baba, csak a 3. hónapban lett terhes Kép "

Elég vicces nem?
Tök irigylem azokat az embereket, akiknek ez jelenti a sok időt Kép

Hát ilyen is van.....
bettina

Éva Kép
ha szájban méred, akkor felejtsd el, mert nem mutat semmit. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert így értékelhetetlenek a hők. A következő ciklusban mérd hüvelyben/popsiban, és akkor már lehet mit mondani.

A harmadik fázis. Szabályos mérés esetén: tüszőrepedés után felmegy a hő mondjuk 3-5 tizeddel, és a beágyazódáskor (a tüszőrepi után 7-10 nappal) van a görbében egy újabb emelkedés 1-2 tized. DE! Nem minden babás görbe ilyen, ill. a nem babás görbe is lehet ilyen (pl. az én múlt havim). Tehát ez sem szentírás, de itt a topikban is több kismaminál látszódott a harmadik fázis (a hő ilyenkor olyan 37,1-37,2 szokott lenni).
A nyákról és méhszájról nem tudok nyilatkozni, mert én csak hőmérőzöm.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jajjj, én nemis gondoltam, hogy ennyi mindenre kellene figyelnünk Kép
én ma is csináltam egy negatív tesztet ...
Remélem rajtam kívül mindenki pozitív Kép Kép

Szilvi
Névtelen

Bettina Kép
ez tényleg elég vicces... ahárom hónap nagy idő Kép Kép persze akkor, ha az ember nem éli meg a 12-24-36 hónap várakozási időt. A 13. hónapunkkal mi is még elég kezdőnek számítunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szilvi Kép
A hozzáállásunk mindenképpen Kép és azt hiszem ez a legfontosabb.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, köszi szépen! Kép
Hát akkor a következő ciklusban majd úgy mérem és majd megint jövök kérdezgetni, olyan türelmesek voltatok velem, köszönöm!
Puszi!
Éva
Éva

Orsi, tök jó olvasni ezt a 3. fázis dolgot.
Ha nem tudnám, hogy hormon gondjaim vannak és ezért tuti nem lehetek babás, akkor most titkon örülnék, ugyanis ma reggel (ha volt tüszőrepi, akkor utána kb. 8. nap) 37-ről 37,2-re emelkedett.

Dehát ez csak valami tévedés lehet Kép
bettina

Sziasztok! Kép

Linda, igen ezek az OV tesztek csak akkor használhatóak, ha egyforma hosszú kb a ciklusod.
Ez a nyák dolog érdekes, én már figyelgettem, +nekem a pattanásaim is kb félidoben jönnek elo, talán a pé miatt?

Magika, örulök, hogy jól van a kutyusod!!

Pumukli jó nyaralást, vigyázz magatokra! Kép

Lányok, van egy újabb kérdésem... mennyi barnázás "normális" a menzi elején/végén? Vagy ez egyénenként változó?

Soraya
soraya

Soraya Kép
az elején úgy tudom semmi sem normális. A végén nem okoz gondot, egy kicsi nekem is van az utolsó utáni napon.

Bettina Kép
a hormongondok ellenére is lehet baba Kép láttunk mi már ilyet.
Dobd be az ehavi görbéd, és megnézzük.

Évi Kép
ok. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, fél nap sem? Kép Kép

Alice, most láttam, drukkolok!! Mikor tesztelsz?

Soraya
soraya

Orsi aranyos vagy.
Görbém a következő:
27-28 napos vagyok.
Tegnap épp meséltem, hogy a dokim szerint nincs pé-m, mert nem zuhan, csak úgy tötymörög egy helyben középidőben.
Ha jót is gondoltok róla, én nem merek reménykedni Kép .

1. 36,6
2. 36,8
3. 36,85
4. 36,75
5. 36,8
6. 36,8
7. 36,8
8. 36,5
9. 36,7
10. 36,75
11. 36,7
12. 36,6
13. 36,6
14. 36,6
15. 36,7
16. 37,1
17. 37
18. 37
19. 37
20. 36,9
21. 37
22. 37,2
bettina

Soraya... nem tudom. Az lehet, hogy nem gond. Ne aggódj! De a több napos, az már biztosan nem jó jel. Hőd hogy alakul? Ha eléri a 37 fokot, akkor nagy baj nem lehet.

Alice Kép
én is nagyon nagyon drukkolok Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Fél napos Kép Most kezdodott a ciklusom, majd 1 honap mulva lesz görbém, jövök vele Kép

Bettina, tényleg tötyorgos a hogörbéd közepe, de a vége szépen felmegy Kép
soraya

Biztos beteg vagyok Kép

Meg egy kicsit hipohonder Kép
bettina

Hmmm. én bedobtam excelbe, hogy lássam az ívét. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Az enyém sem esik le, sőt felfele is lassan megy, de a hormoneredmények alapján biztosan volt tüszőrepedés. Az emelkedés is elég (4-5 tized fok). Hmmm. nem tudok okosabbat mondani.
Majd meglátjuk, hogy alakul az elkövetkezendő napokon.

Orsi
KépKépKép
icsilya

egyik se!! Kép
Nyugi! (bagoly mondja verébnek Kép)
soraya

Szia OrsiKép

Küldtem Neked mailt, megteszed, hogy elolvasod?

Köszi,
Krissi
krissi

SZijasztok!

Orsi!Hömérözés: igen gondoltam, hogy ez lehet a dolog mögött, hogy ébredés után, hiába nem kelek fel, akkor is felmegy a hö. Ezért is az elsö mérést irtam fel a papirra.
Nyák: pedig olyan egyszerü lenne csak ezt nézni!

Judit! Amúgy tök jók a jelekKépIrj majd, hogy mi volt a teszten!

Bettina! A legtöbb tesztekre rá van irva, hogy a beágyazósától számitott X napos terhességet mutatják ki. Ez azért van, mert megtörténik a fogamzás, 2-3 nap alatt leér a megterm.petesejt a méhbe, ott várakozik 3-4 napot, és utána fogja magát és beágyazódik. Amint beágyazódik, a szervezet akkor "ébred rá" hogy itt terhesség gyanúja áll fennKép Ekkor HCG hormon kezd el termelödni. A HCG hormon koncentrációja minden nappal növekszik. A tesztek erre reagálnak, ezért is van rájuk irva, hogy a beágyazódástól számitott 7 v. 10 napos terhességet mutatja ki.
Tehát pl. 14.napon tüszörepedés+fogamzás, 23.naptól beágyazódás, 30.napon kimutathatja egy (7napos terhességet kimutató)teszt a terhességet.

Alice! Akkor az nagyon nagyon érzékeny teszt lehet, mert akkor az a beágy. utáni kb. 3. napi terhességet mutathatja ki, pedig akkor még elég alacsony a szervezetben a HCG.

Sziasztok, Linda
linda

Krissi Kép
régen hallottunk felőled. megyek olvasni Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Lányok, hogy ti mennyit írtok?! KépKép Nem győzöm olvasni!Kép
Képzeljétek, túlvagyok az első gynevac szurimon! Kép Már csak négy van, hurrá! Kép

Remélem, egyszer mindegyikünk szervezete ráébred, hogy "itt terhesség gyanúja áll fenn"!Kép Bocs, Linda, de ez nagyon édes volt! Kép
shine

Orsi Kép

Nagyon aranyos vagy, de tényleg, hogy így foglalkozol a görbémmel.
Én nem vagyok elkenődve és peszimista sem, de ebben a hónapban nagyon meglepődnék, ha babás lennék, ugyanis tényleg most derült ki, hogy a hormonjaim nem Okésak.

Kiváncsi vagyok azért, hogy a dokinőm (ezt a 2. számú, de első helyre lépő orvosom) mit mondd majd a görbe alapján.
Ő csak a mensi után tudja meg, mert addig szabin van.

Kellemes estét mindenkinek lányok!
bettina

Jaj LányokKép

Én még messze állok a mensitől legalább 10 nap van még addig.
A hőm ma is csak 37 volt, ma vagyok a 18 napomonKép
A drukkokat azért elfogadom én is szorítok magamnakKépKépKép
Rá fogok kérdezni a tesztre a patikábanKép
Állítólag 3 naposat kell kérni,na mindeggy nemtoom.
Még mindíg itt esz a fene a melóhelyen kicsit túlórázok jó pénzértKép

Pusszzzz
Alice
malice

BettinaKép

Szerintem tök jó a hődKépKépKép
malice

Hú már nincs itt senkiKép csak énKép
De ahoz képest elég jól eldumcsizok magammalKépKépKép

Akkor majd holnap jövök
Szia Alice Kép

Alice
malice

HAHO LANYOK !!!!Kép
Visszatertem!
Ma d.u erkeztunk a nyaralasbol, ami nagyon jo volt, csak mint a nyaralasok szoktak, gyorsan eltelt! Nagyon hianyoztatok , remelem en is egy picit...KépMeg nem ertem ra visszaolvasni, mondjatok gyorsan kivel mi ujsag? Cat, Alice, Magika, Orsi, Pumukli, tobbiek...?Ki lett babas mig nem voltam itt?
Es akkor rolam is...Van egy rossz hirem..."megint megjott". KépTalan meg emlekeztek, uh-n lattuk a tuszocsket, akcioztunk,ereztem a tuszorepit is a 14.-ik napon, a 17.-ik napra eltunt es megis megjott. Ebben a honapban sem sikerult.Kép
Ma elkezdtem ujra szedni a clostit(3.ik nap). Ez a 3.-ik honap. Indulas elott voltam a dokimnal meg Pesten, azt mondta minden ok, ne keseredjek el, ha nincs semmi mellekhatas, akkor akar 6 honapig is szedhetem, es ne felejtsem el, hogy a paroknak alt-ban 6-8 honap alatt jon ossze, turelem, stb, bla-bla...szokasos szoveg. Hat ez van.Szerinte a progeszteron szint is jo, csinalt citologiat, negativ, azaz minden rendben van. Csak baba nincs..
De jo hogy mar itthon vagyok, es Ti majd ujra lelket ontotok belem,igaz? Hatha ebben a honapban sikerul.
Kép
-szoszi-
szoszi

ÉviKép
Ez a jelenség "normális" és a menzi közeledtét jelöli. Ez a PMSKépÉva, ha szájban méred a hőt akkor nem ér semmit az egész, inkább ne is mérdKép
JuditKép
Várj még két napotKép
MagikaKép
Igen, jól érted érdemes megvárni a menzi napját. A lombiknál is a beültetést követő 14. napon javasolják a házi teszteléstKép
SzösziKép
Örülök, hogy jól telt a pihenésedKép Légy türelmes, nagyon jó,hogy nincs semmi gondKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Szoszi: örülj neki, hogy nincs semmi gond! Kép És hidd el, össze fog jönni az a baba! Kép) Nagyon drukkolunk!Kép

Alice: neked is nagyon drukkolok! Ebből még lehet valami! Kép Csak ne sürgesd az időt, inkább próbáld elterelni valamivela figyelmedet, mert így csak szenvedsz! Kép
shine

Jó reggelt mindenkinek Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Hogy vagytok ma?
Vendég

Reggel 7kor 26 fok volt.... brühühühühühühü
Kép
én ebben a melegben nem tudok élni, csak vegetálok.

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

ShineKép
Megfogadom tanácsod nem sürgetem az időt és lefoglalom magamKép eszek Kép

Álmos vagyokKép
malice

Alice!

En is nagyon almos vagyok.

Tegnap meg este takaritottam. Kép
Vendég

Szia SzosziKép

Rémeélem jól telt a nyaralásKép.Nagyon sajnálom hogy megjött de majd itt közöttünk meglátod mostmár hamarosan pocaklakód lesszKép és pikk pakk továbbálszKép
Alice
malice

Sziasztok Kép

Szép jó reggelt mindenkinek Kép Kép

Lányok, minden nap mielőtt beköszönök, elolvasom az Erazmusz-os levelezést, hátha megtudok valami okosat. Tegnap este és ma reggel szép kis veszekedés alakult ki Kép

Más: utánanéztem a tegnapi hány napos tesztek vannak és mikor mutatja ki stb. kérdésnek.
Volt otthon pihenőben egy Gabriel tesztem (ez itt a reklám helye).
A következőket írja (szó szerint):
"egy normális terhesség esetében a HCG (humán chorion gonadotrophin) a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően megjelenik a vizeletben és a mennyisége másfél naponta megduplázódik.
A GABRIEL teszt alkalmas a terhesség legkorábbi kimutatására, hiszen a HCG jelenlétét már 25 mlU/ml koncentrációban kimutatja.
A G. gyorsteszt a megtermékenyített petesejt beágyazódását követő 3. napon már biztos eredményt mutat Önnek! (a beágyazódás 3-4 nap)."

Szóval ez a hivatalos duma, de én még mindig azt mondom, csak akkor szabad tesztelni, ha elmarad a mensi, utána egy 4-5 nap múlva.

Ezzel csak a lelki stresszt csökkentjük (legalábbis én), mert nagyon rossz érzés negatív tesztet látni.

Ui: (Erazmusz topik után szabadon): nem kapok pénzt a Gabriel forgalmazójától Kép
bettina

Kép a ferjem, aki mar nem Kép, hogy sokat kell Kép a hétvégén, így nem jön velem a szüleimhez, így nem lesz Kép. De akkor hogy lesz nekünk Kép vagy Kép vagy mindkettő??

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
KépKépKépKépKép
malice

Na hol vagytok lányok

HAHÓ

Kép
malice

Bettina!

Nem semmi Erazmus topicja. Elolvastam en is. Hat mit ne mondjak. A vizsgalat nekem sem volt valami kellemes, sot en is vereztem utana 2 napig. Nem is barnasat, hanem rozsaszineset, ami aztan bebarnult. Ehez kepest egy dokinal nem volt ilyenem. A gyogyszerei tenyleg dragak, ugyan nekem nem volt 30 000Ft. De 20 000Ft. koruli volt. A gynevacnal meg csak egynel tartunk a kuranal, igy a hatasat nem tudom megmondani. Viszont en is megkerdezetem egy nogyogyasz ismerosunk, mert hat a papa orvos es van neki egy par. Nem jo velemennyel volt rola. Nekem ugyan azt mondta, mint neki a Topicosnak, hogy sok esetben eredmenytelen volt, ezert nem hasznaljak.
Ennek ellenere megvettuk es mar egy be is lett adva, vesztenivalonk nincs fo a gyogyulas. Csak azt nem ertem, ha ez jo, akkor miert kaptunk melle meg tablettat is 10 000 Ft.-ert ugyan arra, amire a gynevacot, egyszeru candidara. Eddig nem mertem itt leirni egymagam, de igy mar jobban merem.
Vendég

Sziasztok! Kép

én is beleolvastam Erazmusz topikjába, attól tartok, ez még csak a kezdet..

Szöszi, fel a fejjel Kép!

Orsi, hétvégén kellene akcióznotok? Mi lenne, ha otthonmaradnál Kép

Magika, ez a sztori Kép Foleg a vizsgálat utáni vérezgetés Kép Kép

Végre, végre elmúlt a menzim, lehet kezdeni a hónapot Kép Kép

Soraya
soraya

Sziasztok!
Szia Orsi!
Tegnap kérdezted, szedek-e progeszteront. Hát igen. 8-14 nap között ösztrogént szedtem (estrafem), 15-től Duphaston-t szedek 2x1-et. Amúgy szájban mérem a hőt rögtön ébredés után.
Ma is rettenetesen fájnak a cickóim és a bimbóudvarom átmérője legalább másfél centit nőtt, majdnem a duplája lett a szokottnál, meg sötéttebb is, meg hányingerem is van. Reggel már úgy ébredek, hogy jó lenne kibírni a vécéig, nehogy az ágy mellé hányjak, de hálisten nem hányok.
Ma megyek délután fél ötre a dokimhoz, azt mondta, megnéz ultrahanggal. Remélem, látni fogja azt, amit szeretnék. Amúgy ma van a 24.napom.
Remélem, hogy jó hírrel jövök holnap.
Judit

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: