Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok! Már egy ideje olvasom ezt a topikot és nagyon tetszik. Szinte minden olyan gyakorlati kérdést felvetettetek, ami engem is foglalkoztat. Sok segítséget kaptam Tőletek már eddig is.
Rólunk:
Egy kislány és egy kisfiú lakik a pocakomban. Viszonylag korán kiderült, és a legutóbbi 4D-n már mi is egyértelműen láttuk a nemüket. Mirtill és Tamás lesz a nevük. (Babyteve!Nekünk is lesz egy Miránk és egy Tomink, akárcsak nálatok, csak kicsit más összeállításban

) Ők az első babáink, ezért kérdéseim nekem is lesznek bőven.
Látom vásárlási láz van. Nálam is ez a helyzet. A családban mindenhol tavasszal születnek babák, ezért nem nagyon kapunk kölcsön semmit, ráadásul rögtön kettőre kell bevásárolni nulláról indulva. Egyenlőre babakocsi, autósülés, légzésfigyelő, némi ruha van, babaszobával viszont még sehogy nem állunk. Szeretnék február közepéig mindent elintézni, mert ikreknél nem lehet tudni meddig lehet mászkálnom. Remélem nem kell a végére befeküdni a kórházba.
Mindig nagyon sokat írtok, de néhány dolog, ami még eszembe jut az utolsó oldalak alapján:
Szőlő! Ha a macis szetted azt jelenti amire gondolok, akkor most nagyon szép plédet is kapni hozzá a Tescoban. 100% pamut, 1500,- Ft. Vettem is rögtön kettőt, mert én is azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz tiszta pamut plédeket találni.
Szösszenet! Szoptatós párnából standard és prémium mérettel találkoztam. A prémiumot kifejezetten ikreseknek ajánlják, sokkal nagyobb. Én ezt vettem, nagyon praktikus alváshoz és pihenéshez, lábfelrakáshoz is. Nagyon tudom ajánlani a
www.szopiparna.hu oldalt. Tőlük rendeltem, nagyon kedvesek és szerintem itt a legolcsóbb. Különböző mintájú anyagok közül választhatsz és töltetben is több variáció van. Viszont nagyon messze vannak, érdemes meggondolni a postázást a személyes átvétel helyett.
Cukros vizsgálat. Volt hozzá szerencsém kétszer is, mivel először valamit elnéztek a laborban. Remekül kielemezték a véremet, csak cukrot nem néztek ezért ismételni kellett. Mindegyiknél otthon kellett meginnom a cukros lötyit és nem volt tőle semmi bajom, pedig nekem még mindig gyakran visszaküldik a reggelit a lurkók, ha nem tetszik nekik. Az elsőnél viszont a vérvétel után annyira rosszul lettem, hogy a kocsiig is alig bírt eltámogatni a férjem. Másodiknál már készültem szendviccsel és innivalóval, vérvétel után rögtön leültem és megettem, nem is volt semmi gond. Érdemes ennivalót vinni, és nem rögtön hazaindulni, hanem várni min. 20 percet.
Sokan írtátok a tetra törölközőt. Én már egy ideje vadászom rá, de eddig sehol nem kaptam. Akinek mostanában sikerült hozzájutni megírná, hogy pontosan hol vette?
Anyukák! A digitális hőmérők kb. 1 percesek. Kibír ennyit egy baba hőmérőzés címszóval? Több helyen láttam fülhőmérőt, ami pár másodperc alatt mér. Ilyesmivel van valakinek tapasztalata?
Babyteve! Ez a babakocsi kérdés ikreseknek rémálom. Mi már túl vagyunk rajta, de én is nagyon sokat hezitáltam. A tapasztalataim: ami viszonylag könnyű (3. emleten lakunk lift nélküli házban), az csak fél éves kortól használható, mert nem lehet vízszintesig dönteni, ami viszont újszülött kortól jó az többnyira 20 kg körüli monstrum, amit persze a mi sedan típusú autónkba nem is lehet belepréselni. Tehát a mi adottságainkkal ezt csak két kocsival tudtuk megúszni. Az első félévre vettem egy lengyel csodát (Symbaba), amihez adtak mózeskosarat és lábzsákot is. Ezt a súlya miatt nem tudom felvinni a lakásba, a ház alatti garázsban tároljuk, onnak indulunk sétálni és persze ha kocsival megyünk valahova nem tudjuk magunkkal vinni. Fél éves koruk után pedig jöhet a szuperkönnyű peg perego aria twin. És ez mindkettő egymás melletti kocsi, én elsősorban olyat akartam. Nem tudom neked milyen adottságokhoz kell igazodni, de mindenesetre nagyon nehéz, egyáltalán nincs olyan választék, mint egyes kocsiknál. Remélem mi ezzel a kettővel letudtuk a következő néhány évre a babakocsi vásárlást és legközelebb már csak az ikrek kistestvérének kell szimpla kocsit keresnem.
Magika! Engem is foglalkoztat a fülbevaló téma. A múlt héten megvettem és szeretném ha a kórházban a fülébe kerülne. A családunk babáit elnézve nem számítok nagy hajzuhatagra a bébiknél, ezért is szeretném, ha rögtön látszana, ki a kislány kettőjük közül

.
És végül néhány babakép (Genesis 4d, ezt is nektek köszönhetem, hogy ilyen szupi helyen csinálták):
Tamás
Mirtill (kis bújós, mindig takarta az arcocskáját, így ez a legjobb kép)
Mira lábacskái, amint Tomi fejét rugdalja