Sziasztok,
gyorsan írok nektek pár dolgot, mert aztán holnap nekilódultok, és megint nem tudlak benneteket követni...

de ez jó! Csudaszép dolgokat vesztek, jó látni.
Mamackával egyetértek mosás-ügyben. Én nagyon kevés mosóport használok, és ecettel öblítek, ettől nem lesz ecetszagú egy ruha sem, viszont biztosan nem allergizál. 60 fokon mosom a babaruhákat is, és az elején vasalom, még nem lett bajuk. Azt hiszem, attól sem lesz baja a babának, ha a tesói ruháival együtt mosom az övét (na jó, nem a nyári játszóteres saras rövidnadrágokkal, persze).
Emi,
szép lesz Lili szobája, és ez biztosan tetszeni fog neki ovis korában is. Mi is olyat igyekeztünk választani, ami sokáig jó, a pufók macik édesek, de olyan hamar kinövik őket. A miénk apró virágos, és csak 3 cm széles, elég diszkrét, de kedves.
Felsoa,
a 3 autósülés bepasszírozása még előttünk álló feladat

Nem tudom, fog-e sikerülni. Gondolom, ott könnyebb a helyzet, ahol a 3-ból egy gyerek már csak magasítón ül-de az én legnagyobbam csak 4 éves lesz júniusban, és jobbnak találom, ha saját öves autósülése van minél tovább. Első nekifutásban megpróbáljuk majd hátrakötni mind a három ülést, a kicsinek menetiránynak háttal, talán menni fog. Wartburgunk van, az nem kicsi, de így is tartok tőle. Közben meg álmodozunk egy nagyobb autóról, olyan Kangoo típusút szeretnénk, vagy egy hétüléses Daciát.... de mindig felébredünk. Sajnos.
Pumpóka,
levendulaoljaból pár cseppet tegyél a testápolódba (én írtam amúgy, hogy jó). De én a kezemre öntöttem belőle, úgy kentem be a pocakomat, biztosan több volt pár cseppnél, de nem lett bajom tőle.
Szösszenet,
szerintem rágókát még ne vegyél a babának...Biztosan kapsz majd ajándékba, ha nem, akkor ráérsz akkor is, ha jönnek a fogai. Az még odébb van. Enyémek egyáltalán nem rágókáztak a rágókával, de pl. a játék elefánt ormányát szívesen rágták, mert azt pont oda lehetett irányítani, ahol fájt. Feltalálják magukat ám a kölkök...(szerencsére amúgy sem voltak túl fogfájósak).
Cumisüveg nálunk is Avent, jó, de a variábilis cumi nevű réssszel nem vagyok megelégedve, mert hamar kihasad. Ami lyukasztott, azok sokáig bírják.
Van egy pár gondolatom az "apa is etesse cumisüvegből, mert az jót tesz az apa-gyerek kapcsolatnak" mondathoz, amit valamelyik újságban olvastál. Előrebocsátom: csak a SAJÁT véleményem, nem kell vele egyetérteni. Én úgy gondolom, hogy az apa-gyerek kapcsolat nem attól lesz jó, hogy apa is ad cumisüvegből enni a gyereknek. Neki lehet ezer más feladata, fürdetés, séta, büfi, stb. meg persze a játék főleg, de etetni nem muszáj neki. Ha tudsz szoptatni, és nem vagy rákényszerítve, akkor nem muszáj a babának cumiból enni. A babák általában csak az elején esznek gyakran, két-három óránként, utána sok baba kiszámítható, és két szopizás között 3 óra szünetet is tarthat (remélem, látjátok a sok feltételes módot, nyilván minden baba másképp működik). Ha muszáj elmenned dolgozni, akkor persze más a helyzet. De én a cumisüveget sem adtam ki a kezemből. A babának a kötődés nagyon fontos! Megtanulja, hogy anyától kap enni, és ez akkor is tartható, ha kényszerhelyzet miatt (mint az enyém volt) cumisüvegből eszik. Ha csak lehetett, én etettem a lányomat, ha volt segítségem, soha nem a cumit adtam neki oda, hogy gyereket etetssen, pedig ha kívülállók látják, boldogan ajánlkoznak, hogy majd ők. De nem. Persze amikor a nagyobbat sérvvel műtötték, és egy napig ott voltam vele a kórházban, az megint más. Sok ember hajlamos azt hinni, hogy a cumisüveggel nagyobb szabadságot kap az anya, ez így is van. A szoptatás kötöttség, ez tény. De a babának ez jó. Hamar felnőnek ám... Látjátok, a várandósság is milyen gyorsan telik...Ugyanilyen gyorsan nőnek a gyerekek is.
Na. Eddig tartott az én véleményem. Ettől még mindenki másképp csinálja, ahogy neki jó
Amúgy a fagyasztott anyatejet sok baba nem fogadja el, és a cumitól cumizavarosak lehetnek, vannak babák, akiknél összezavarja a szoptatást. Ez a játszócumira is igaz, ezért mondja sok szopis tanácsadó, hogy lehetőség szerint a játszócumit is kerüljük el.
Ja, hajkefe! Én vettem, de minek? Szinte kopasz lett mind a két lány pár hetes korára, és elég lassan erősödött-erősödik a hajuk most is. A kicsit még simán fésülöm a babáknak való hajkefével. Ritka az a gyerek, aki hatalmas hajjal születik és meg is marad neki. Ha így van, akkor még mindig lehet neki venni hajkefét. Persze nehéz ellenállni, olyan édeseket lehet kapni.
Magi,
a névválasztásodhoz csak egy mondat: Én azt hiszem, Zoltán nevű bátyóhoz Emese nevű hugit jobban el tudok képzelni.
Befejeztem

, sziasztok! Vigyázzatok magatokra, borzasztó,a hogy csúszik minden...Én meg holnap reggel terhelésessel kezdek, brrrr, cukros lötyis változat.
Üdv,
Nuska+