Két lepedő vasalása között visszajöttem...

Lányok még alszanak.
Ollem, szerintem ne parázz, az egyáltalán nem jó, senkinek. Az, hogy tudsz-e szoptatni, úgyis kiderül majd. És ha nem? Attól még lehetsz szuper anyuka. Amikor kiderült, hogy nekem miért nem megy, rengeteget sírtam...aztán a naggyal 13 hónapig szoptanítoztunk, hogy legalább az érzés meglegyen. A kicsivel ez 4 hónapig ment. Utána cumisüveg. Most hogy lesz...Hármaskával is megpróbálok szoptanítozni, de az nem kis macera, és nem tudom, két nagyobb mellett bírom-e majd. Ha nem, akkor sem fogok kétségbeesni. A babának elsősorban nyugodt, derűs anyukára van szüksége, aki ott van neki, biztonságot ad. Ha szopival, akkor azzal, ha nem szopival, akkor az sem tragédia. Mind a két lányom nagyon vidám, egészséges, okos kis tündér

Hármaskának igyekszem majd több tejtestvért találni, fagyasztott anyatejet szerezni olyanoktól, akik amúgy kiöntenék, mert nem issza meg a babájuk. És ha tápszert kap majd, azzal is felnő. Szeretjük, várjuk, tesói vannak, érte is igyekszünk majd a lehetőségeink szerint megtenni, amire szüksége van. Kell ennél több?
Emi, neked is csak ezt tudom írni...Látom a hozzászólásaidból (és írtad is), hogy nagyon lelkis vagy. Én is...De valóban nem a szoptatáson múlik az elég jó anyaság. És tökéletes anyukák nincsenek, hála Istennek...Az a gyereknek sem lenne jó. Amúgy a várandósságban az a szép, hogy mindig más...Az első még ismeretlen, a második, többedik pedig sok újat hoz, és visszahozza a régi érzéseket is, amiket az elsővel végigéltél. Mindnek megvan a maga szépsége. Én most kevesebbet figyelek befelé a másik kettő miatt, de csudajó érzés, amikor a nagyobbak beszélnek a születendő kicsiről, játékot válogat neki a nagytesó, simogatják a hasamat. Jó volt újra babacsuklást érezni a pocakban két hete, a tesók is sokat csuklottak...Az anyaság maga CSODA, bármelyik állapota, minden nehézségével együtt.
Magi, a mell növekedése valóban nem feltétlenül jelzi, hogy lesz-e elég tej. DE ez egy tünet LEHET, sok más között (pl. a mell alakja). De biztosat csak UH után lehet mondani arról, van-e elég tejmirigy, és még ezek után is lehet, hogy nem tud szoptatni az anyuka, egyéb ok miatt.
Ollem, a játszótérről mentem szülni-történet egyszer majd idekerül, ha több időm lesz, jó?
Kis-csillag, sokan gondolnak rátok...
Üdv,
Nuska+