A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

felsoa, nekem is nagyobb volt a fiammal, mindig 1-2 mérettel :lol: , és szép nagy baba lett :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt csajok

Én nem tudom velem mi lesz így áprilisra, de ma reggel már kimondottan kellemetlenül fáj az "aljam" (csont vagy mittomén micsoda, minden szinte). Persze még jól rá is paráztatom magam, ahogy kell, amitől még rosszabb. Szrencsére sehol máshol nem fáj, se has se semmi. Ez normális vajon??? Lehet hogy nem kéne megvárni a 14.-ét a dokival...

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Szőlő!Ismerős sajnos a dolog, nekem is nagyon szokott fájni. Állítólag az izületek ahogy távolodnak, ill. ahogy a méh súlya nyomja attól van.Ráadásul különb. helyzetekbe jön elő nekem is, lehetek fekve-állva, vagy épp séta közben.
Olvastam róla, egyedül annyit tudnak ajánlani, hogy figyeljünk arra, hogy ne csak az egyik lábra helyezzük a testsúlyt (gondolok itt az állva cipő-húzásra, öltözködésre) pedig én is féllábon szoktam öltözködni, és tényleg akkor jobban fokozódik.

Timi

Kép
tim27

Sziasztok!

Szösszenet és a többi szent imrés (bocsi, nem tudok mindenkit név szerint, aki ott szül :-)

A kórház honlapjáról leszedtem a szülésfelkészítő programját, de még csak a tavalyit találtam, de igazából mindegy, ugyanezek a témák lesznek idén is ugyanebben a sorrendben! Mindig kedden van, így a tavalyi listába a dátumok egy nappal el vannak csúszva... Tehát most január 8-án kezdődik...

2007. I. 09 - XII. 18.

(hely: F épület I. emelet Dr. Zellner Pál terem, kedd este 6-7 óráig)

1. VIZSGÁLÓELJÁRÁSOK

A VÁRANDÓSSÁG ÉS A SZÜLÉS ALATT

I. 9., III. 13., V. 22., VII. 24., IX. 25., XII. 4.

Előadók: Dr. Balogh Tibor, Dr. Kocsis Éva,

Dr. Szánthó József, Dr. Urbán Márta,
Dr. Vass Zoltán, Dr. Zsigmond Tamás

Asszisztens: Mészáros Erzsébet szülésznő

2. INTIM TORNA

I. 16., III. 20., V. 29., VII. 31., X. 2., XII. 11.

Előadó: Lukács Bori, tréner

Asszisztens: Kecskemétiné Nyíregyházi Vera szülésznő

3. A VÁRANDÓSSÁG, A SZÜLÉS ÉS A GYERMEKÁGY

PSZICHOLÓGIÁJA

I. 23., III. 27., VI. 5., VIII. 7., X. 9., XII. 18.

Elôadók: Dr. Bálint Mihály és Ujvári Bori szülésznő

4. VÁRANDÓSSÁG – ZENE – SZÜLETÉS - TÁNC

I. 30., IV. 3., VI. 12., VIII. 14., X. 16.

Előadó: Dr. Gutmann Orsolya

Asszisztens: Nyulas Jolán szülésznő

5. SZÜLÉS, EGYÜTTSZÜLÉS, ALTERNATÍV SZÜLÉS

II. 6., IV. 10., VI. 19., VIII. 21., X. 30.

Előadók: Dr. Bálint Balázs, Dr. Bardóczy Zsolt, Dr. Kovács Zoltán

Asszisztensek: Horváthné Kondor Katalin szülésznô

és Káldi Szivia szülésznő

6. FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ ELJÁRÁSOK

II. 13., IV. 17., VI. 26., VIII. 28., XI. 6.
Előadók: Dr. Barna István, Dr. Bencsik András, Dr. Barna Péter
Asszisztens: Széles Ágnes szülésznő

7. AZ ÚJSZÜLÖTT, BABA-MAMA SZOBÁK (ROOMING-IN),

A SZOPTATÁS

II. 20., IV. 24., VII. 3., IX. 4., XI. 13.

Előadók: Dr. Kónyi Olga és Dr. Tőrös Éva gyermekgyógyászok
Asszisztensek: Bodó Edit és Gazdácska Csilla
csecsemő-gondozónő

8. KOMMUNIKÁCIÓ AZ ÚJSZÜLÖTTEL

II. 27., V. 8., VII. 10., IX. 11., XI. 20.

Előadó: Dr. Makó Zita gyermekgyógyász

Asszisztens: Harasztiné Ábel Erika csecsemő-gondozónő

9. ÖSSZEFOGLALÁS

III. 6., V. 15., VII. 17., IX. 18., XI. 27.

Videofilmek vetítése (külföldi és saját tapasztalatok)

Moderátor: Dr. Bálint Sándor

Asszisztens: Horváthné Kondor Katalin szülésznő

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Szőlő!

Ugyanezt érzem már pár hete, irtam is, hogy nagyon fáj, olyan, mintha feszitené szét a medencecsontot.... nekem anyu azt mondta, normális, neki is fájt, de baromira.... majd megkérdem a védőnénit, ha megyek hozzá jövő héten, hogy mit lehet esetleg tenni ellene... :) lehet, hogy semmit?! Akkor énis hülyét kapok még áprilisig, mert már csak nőni fog a bébi :shock:
Vendég

Én is kérdeztem Anyutól hogy neki is volt-e ilyen terpeszbenjárós fájós izéje, persze neki nem. :lol: De neki semmi nem volt bakker én ilyet még nem láttam. Nem émelygett, nem hányt, nem aludt napi 14 órát az első trimeszterben stb. Annyi hogy az utolsó időben szinte mindentől égett a gyomra. Mondtam hogy ilyen terhesség nincs is de legalábbis sajnos nem örökletes :lol: :lol:

Én is hétfőn megyek védőnőhöz, őt is kikérdezem jól. Aztán csütörtökön cukorterhelés utána hétfőn meg nőgyógyi.

Kép Kép
szõlõ

Ja, és voltunk ma védőnőnél is! Hallgattunk végre szívhangot is, nagyon szupi volt, csak közben úgy izgett-mozgott Beni, hogy alig bírta követni azzal a géppel! :-)
A súlyomra azt mondta azért figyeljek, de biztos az ünnepeknek köszönhető a hízás... 58 kilóról indultam és most 65 vagyok! Bár én mondtam neki, hogy világ életemben 60 kiló körül voltam, csak a hányós időszakban mért 58-nak, de azt mondta az mindegy, itt az 58 a döntő, mert annyi voltam a 10. héten... Szóval + 7 kilónál járok...

Voltam vérvétel beutalóért is a háziorvosomnál, aki meg majdnem kidobott a rendelőből, hogy miért én jövök a beutalóért, miért nem a férjem, mert ilyen influenzás időszakban kismama be se jöhet a rendelőbe... Fura volt, mondta, hogy menjek ki a levegőre és majd kihozza, ha kész van! Akkor mondtam neki, hogy oké, de még a gyógyszertárba is kell mennem a cukorért, mire mondta, hogy felejtsem el, majd az asszisztensét kiküldi, ő megveszi nekem és kihozza azt is! Végül is tök rendesek, csak épp a többi ember nézett rám furán, akik órák óta ott várakoztak...

Kép

Kép

zorroné

szőlő! Én anyumnak is ilyen terhessége volt, hogy semmi baja sem volt! Egyszersem hányt, végigdolgozta a 9 hónapot mindhármunkkal...
Én is ezt mondtam neki, hogy ilyen nincs, dehát mégis van! Én meg mindent kifogtam az első 14 hétben, amit ki lehetett! De lekopogom, azóta egy kis derékfájást leszámítva panaszmentes vagyok...

Kép

Kép

zorroné

Zorroné, ez tényleg érdekes szitu lehetett :D Akkor azt hiszem én is embert küldöm majd a cukorért a gyógyszrtárba, de tulajdonképpen ha ő elkapja az se jobb....

Kép Kép
szõlõ

Ja, na ez a munka meg a másik. Míg én már most a táppénzen gondolkodom, én Anyum is szintén kb az íróasztaltól ment szülni.

Kép Kép
szõlõ

Csöppke,

A szép nagy baba mit jelent? Mekkora volt Domino?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

[quote="felsoa"][ írta:felsoab]Csöppke,

A szép nagy baba mit jelent? Mekkora volt Domino?

Andi

37. hétre született 3750 grammal. :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szőlő, sajnálom, hogy 'fáj az aljad'. :? Biztos vacak lehet. :(
De ne aggódj, biztosan nem jelent rosszat; mindenkinek máshogy reagál a szervezete a baba növekedésére..., biztos a kis fejével nyom odalent. Reméljük azért nem fog végig fájni, hanem hamarosan elmúlik!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, számítottam rá, mert én szinte minden tünetet produkáltam eddig is amit egy terhes nő produkálhat :lol: Csak reméltem hogy ez később jön.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok lanyok!

Zolival nekem is nagyon fajt alul, de most meg nem faj.
Szerintem a csipo tagul.

En ma vettem eszre, hogy megindult az elotejem a bal mellembol.

Csak par csepp. Ez is furi, mert Zolival nem volt.

Magi
Vendég

Szép meló volt végigolvasni a hsz-eket... :D

Én 3 kilót fogytam az utóbbi 2 napban, amit sikerült végighánynom és hasmenésem is volt (tehát, ez nagyrészt víz, amiért nem kár, csak a körítés :shock: ) Viszont az még biztató, hogy van valahol mélyen elrejtve hasizmom, hiszen olyan izomlázam van a félóránkétni rókáktól, hogy csak na...Szegény párom épp szabadnapos volt, úgyhogy ismét Ő asszisztált, hát, nem lesz nehéz pelenkázásra fognom :D Már jobban vagyok, de már kikészít, hogy még mindig meglátogat a róka. (Hetente 1-2x minimum..most már nem is számoltam, de a 11-es rekordot bőven megdöntöttem.) A derekam is annyira fájt, hogy sem ülni, sem feküdni nem tudtam, gyakoroltam a nemalvást is rendesen.

A www.boldogmama.hu oldalon is vannak jó dolgok tejserkentéssel kapcsolatban.

Kép
babyteve2

Jaj szegény, még mindig róka? :( Újra "előjött" vagy el sem múlt?

Kép Kép
szõlõ

Babyteve: ez szörnyű lehet hogy ennyit kell hánynod.
Bár ha hasmenésed is volt akkor nem vagyok benne biztos hogy ez már a terhesség természetes velejárója!
A dokit nem ártana megkérdezned, igyál mindenesetre sokat nehogy kiszáradj és egyél olyan ételeket ami kicsit fog: pl: banán.
Ünnepek után két napig én is éreztem kis émelygést de szerintem telítődtem a sokféle kajákkal, ezért estére csak tömény fokhagymás pirítóst ettem, teával és jobb lett.
Bár mondják hogy mostmár lassan lehet a savasodásra is fogni de én még nem igazán szeretném, elég lesz az utolsó hónapban.

Kép
geni

Zorroné - Köszi a témákat :)

Én is ma voltam háziorvosnál .. amióta babás vagyok, most először :)
Ő azonnal soron kívül behívott (ugyanezen oknál fogva) .. szellőztetett .. és utána beszélgettünk .. majd közölte, hogy bármikor, bejelentkezés nélkül meglátogathatom :D ha lemegy ez az influenzás időszak :lol:
Jah, és a vérvételi beutalómat kiegészítette 1-2, szerinte fontos, dologgal .. azt mondta, plusz egy cső .. :)
Nagyon jó fej volt .. ő a súlyomat (a +5-6kg-t aminél most járok) nagyon jónak találja .. nem úgy, mint a "nem minősítem milyen" védőnőm...

Halihó Kispiskóta :)
Jövök neked maillel meg mindenfélével .. csak úgy el vagyok havazva mindennel :( ... és szaladnak a hetek ..
Remélem jól vagytok :) és szépen teltek az ünnepek!!

Szőlő
- A fájás miatt részvétem .. remélem ez csak időszakos nálad .. biztos most tágult picit a medence, és azért .. mint ahogy az én derekam is szakaszosan fáj ;)

Babyteve
- Jobbulást ... nem irigyellek :(

Magika - Nem semmi 27 hetesen az előtej .. :shock:
Mondjuk én még örülnék is neki, mert legalább megnyugtatna ..
Mert nekem is vannak olyan gondolataim, mint Eminek .. "tudok-e majd szoptatni".. stb ... :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Az émelygés még mindig folyamatos, a róka meg eddig heti 1-2 volt. Én is remélem, ez vmi más VOLT (és nem jön vissza...most főtt krumpli, almakompót, meg őszibarack-befőtt a menő...meg ettem egy kis kalácsot is...eddig oké). Banán sajnos nem haver már jó ideje, attól tuti róka :( Pedig annyira szeretem! Meg a fokhagyma-pirítós sem. Jó finnyásak a babóim! (Ha már valakinek nem tetszik, küldik is vissza...pedig lehet, hogy a másiknak meg bejönne? :D )

Szoptatás: idegeskedés csak rosszat tesz. Nagyon kevés az a százalék, aki nem tud szoptatni. Tomit 5 hetes koráig "kínoztam", egyszerűen nem indult meg semmi, pedig 110-es mellbőségem volt (90-ről). A 3400-as babám 1 hónaposan 3460 volt, akkor mondtam, hogy oké, én befejeztem. Óránként raktam cicire, de szvsz csak a levegőt szívhatta, mert ugye, nem hízott. Aztán jött a tápszer, félévesen már 8100 volt. Soha semmi baja nem volt (a bárányhimlőt kivéve). Azt azért hozzáteszem, hogy abban az időben totál egyedül voltam, semmi segítségem nem volt, alig ettem-ittam. Persze, sem a védőnő, sem a gyerekorvos nem volt partner a szoptatás segítésében, internetem nem volt 11 éve, tehát zéró információ. A lényeg a nyugalom, evés-sok ivás, és ma már annyi hely meg módszer van, ami akár egy örökbefogadó szülő tejcijét is megindíthatja, hogy én ilyen előzményekkel sem aggódom. :D A La Leche Liga füzeteit és oldalát érdemes tanulmányozni. www.lll.hu (pl.)

Kép
babyteve2

Babyteve
Vannak akik anatómiailag nem tudnak szoptatni... nektek azzal nem volt gond?

A Ligát én is csak ajánlani todom szerintem már érdemes most elkezdeni tanulmányozni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő, Timi, Ági
részvétem. Egy cipőben járunk az én aljam, (vagy mim) is nagyon. Lehet, hogy a sok üléstől.... és már most úgy megyek mint egy pingvin :( Pedig megígértem magamnak, hogy nem fogok pingvinest játszani, de nem megy :( :(

Babyteve,
sajnállak, remélem, hamar rendbejössz:) Emlékszem a banán belőlem is mindig kijött. Meg is utáltam egy életre...

Zorróné, Szöszke,
Ezek szerint vannak még rendes dokik is. Az én háziorvosom sajnos nem ilyen. A 10. héten lázasan beküldött dolgozni, mondván, most mindenki ugyanolyan a kórságban szenved mint én....

Andi, Csöppke
köszi az infot. Hiába, itt mindig tanulok valamit:)

Kép
emi29

Sziasztok!Lenne egy kérésem azokhoz akik tudnak angolul.Most kínlódok az angol leckével de mivel nagyon elhanyagoltam lassan haladok.Tudom h ez nem idevaló téma de ha tud valaki segtsen légyszííííí :oops: :oops: :oops: Van egy pár mondat amivel nem nagyon boldogulok.Lefordítottam de szerintem hülyeség.Ha valaki segítene nagyon megköszönném de majd privibe leírom a szöveget.Előre is köszi! :oops:
Vendég

Sziasztok!

Én is császárral szültem,de én szinte egyáltalán nem véreztem!

Szerintem ez attól is függ,hogy kinek milyen erőss a mensije alapjáraton is!Nekem max.3-4napig szokott tartani és nagyon gyenge.Naponta 2szer vagy 3szor adnak méhösszehúzzó inekciót!

Betét természetessen azért kell!De elég lehet egy pár db.TENNA és egy csomag éjszakára való ALWAY-S!

A TENNÁ-hoz lehet kapni egy hozzá való hálós bugyit,ahogy CSÖPPKE is írta,hát én ezt a császárosoknak nem ajálom!Nagyon picire van zsugorodva és nagyon nehéz felvenni!

Én ott sírtam a zuhanyzó közepén mert a saját bugyimat nemtudtam felvenni,és egy másik csajszi adta rám aki simán szült!
Halál megalázó vol! :oops: :oops: :oops:

Most már előre vettem sima olcsó pamut bugyikat amik 3-val vannak összecsomagolva,majd azokat dobom ki,de mégegyszer nem szeretnék így járni!

Nálunk a baba kórházi ruhában van végig,csak akkor lehet ráadni a sajátott amikor hazafele jövünk!

Papucs:Én ezzel is megjártam nagyon cuki rózsaszín papucskám volt,csak annyira bevizesedtem az utolsó pillanatban,hogy nem jött fell a lábamra,érdemes mindenképp olyat venni aminek állítható a lábfejen a bősége! :wink:

Látogatok:Nekem a hátam közepére se kellenek másodjára,nekem nagyon megterhelő volt! :?

Egy ismerösőm most szenteste szült egy egészséges kislányt 3850g-mal,de a rengeteg látogatónak köszönhetően,anyukán keresztül sikerült valami influeza szerű fertőzést elkapnia a babának, át is szállították a gyerek kórházba!Szegény anyuka meg mehetett baba nélkül haza!A kicsit csak tegnap adták ki! :cry:

KépKép
KépKép
nicci

Mamacka,

ettől félek én is. Ugyanis nekem olyan sokat nem nőtt még a mellem. Simán rám jönnek még a régi melltartóim :(
A védőnő meg azt mondta, hogy azok az anyukák nem tudnak szoptatni, akiknek nem nő a mellük sem a terhesség alatt :(

Kép
emi29

Nekem 20 centit nőtt, mégsem jött belőle tej :( (Bírom az ilyen védőnőket. Láttam olyan anyucit is szoptatni, akinek szinte csak bimbója volt, cicije meg nem...)

Anatómiai gond nem volt, mellbimbó kiemelkedett volt, be tudta kapni, szívta is szegénykém, de hiába. Fejéssel is kínlódtam, kézivel, gépivel, még az alján sem jött össze...csak pár csepp, de szó szerint.

Kép
babyteve2

Mire végigolvastam , amit ma kihagytam már nem is aktuális az , amihez hozzá akartam szólni.... :roll:

A kórházi listákat én is köszi aki tett fel, le is mentettem őket.
és a vérzésről is köszi az infókat mindenkinek.

Csöppke kis Csöppkéje nagyon édes.

És osztálytalim valamikor júliusban lesz, kiderítettem....úgyhogy szerintem már akkor elmegyek. Valószínű, hogy 10 percre lesz tőlünk, úgyhogy ha a kicsi megéhezik, sity-suty itthon vagyunk...persze őt is visszük magunkkal....vagy nem tudom....hű milyen bizonytalan is vagyok, vagy mégsem...???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi nekem sem nőtt 3 számot a mellem, bár férjem szerint simán. Nem tudom. Nem paráztatom magam ezen, attól nem lesz jobb, sőt... A házidokid meg egy igazi bunkó... Már bocs. Hogy mondhat egy doki ilyet????? :? :?

Gitka én szívesen segítek ha gondolod!

Kép Kép
szõlõ

Nekem a mellméretem 80C-ről 90C-re nőtt.....80C volt esküvőkor, és a baba nászéjszakás valószínű....esküvő utáni napokban hetekben valamikor fogant.
Ennyi növekedés sok(kkk) vagy jó??? Én ehhez nagyon nem konyítok...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,

Emi, nekem sem nőtt a mellem egyáltalán, ki is derült a tejmirigy-elégtelenség. Szerintem is érdemes megnézni a Liga honlapján a füzeteket, és akár már most elmenni egy szopis csoportba, ott elmondani a tanácsadónőnek, hogy mi a gondod, egyszerű manuális vizsgálattal meg tudja állapítani, lehet-e ilyen probléma. Jó még a www.szoptatasert.hu honlap is, ott is lehet tanácsot kérni e-mailben. És ajánlom a kismamás Szoptatás c. könyvet, hasznos olvasmány. Amúgy nemcsak anatómiai, hanem hormonális oka is lehet, ha valaki nem tud szoptatni.
A XVIII. kerületben van egy UH-rendelő, ott csinálnak emlőUH-t, ha ez megnyugtat, azzal is meg tudják nézni, van-e elég tejmirigy. www.nemront.hu

A lelki bizonytalanságok miatt pedig akár szülésfelkészítőre is el lehet menni, no nem a kórházira...Olyanra gondolok, ahol tapasztalt női segítők kiscsoportban igyekeznek kibeszélgetni a mindenféle aggódásokat, érzéseket. Ilyen van pl.
www.noitestcsodai.hu
www.jogaszules.info

Emi, akkor pontosítok :lol: :
Nekem könnyebb volt munka mellett figyelni az első babámra...A 36. hétig dolgoztam, heti 30-32 órát tanítottam, utána szülésig csupán 3 hetem volt. Mégis, visszagondolva azt érzem, hogy kicsit jobban tudtam befelé figyelni, mint most. A második lánykámmal a játszótérről mentem szülni :D Most nem tudom, mi lesz.

Üdv,
Nuska+
nuska1

Szőlő küldtem püt. :D
Vendég

Sziasztok!

Meg volt a cukorterheléses vérvétel. Fél 8-kor az éhgyomri, aztán vártam az eredményre, cukros lötty jó sok citromlével....Rossz volt, de kibírható, főleg mert tök éhes és szomjas voltam :roll:

Aztán haza jöttem (kocsival 5 perc), gondoltam nem ülök ott a hidegben 2 órát, kicsit ledőltem aludni, és 10.15-re visszamentem a köv. vérvételre.

Aztán reggeliztem. :lol: Szóval szerintem nem volt olyan szörnyű, mint amilyennek elképzeltem. :roll: :wink:

Remélem az eredményem is jó lesz!

Kép
adri0422

Nuska!

Nem meséled el a "játszótérről mentem szülni" story-t???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Akkor a mellek nagyságának és növekedésének a szoptatáshoz való közéről ismét "okoskodok" :)
Neeem! :) Csak néha igy érzem, de mindegy.... hülye hormonok... :)

Szóval, nincs köze a nagyságnak ahhoz, hogy tud-e valaki szoptatni vagy sem! Ahogy Babyteve is irta!

Emi! El ne hidd, hogy akinek nem nő meg a melle a terhesség alatt az nem tud majd szoptatni! Tud! Nem a mell nagyságától függ a szopi! :wink: ezen még véletlenül se kezdd el magad rágni.... üsd le, aki ilyenekkel riogat!

Barnusnál alig nőttek valamit a melleim, mégis annyi tejem volt, hogy dunát rekeszthettem volna vele, minden szopi után (miután a fiam veszettül jóllakott) még tudtam fejni a kettőből minimum egy fél cumisüvegnyit... Nagyobb mélyhütőt akartam venni, de komolyan... :)
Most indultam 75 A-ról és most nem férek bele a 85 B-be..... :lol:
de nem állitom, hogy tuti rengeteg tejem lesz... :) majd akkor kiderül, persze mindent megteszek majd ennek érdekében...
Az első naptól kezdve a legfontosabb, hogy a baba minél többet mellre legyen téve, ez inditja meg a tejet... nem a mellszivó meg a teák és egyéb méregdrága készitmények.. ha a baba nem cicizik rendesen és eleget, lehet inni garmadával ezeket a lötyiket meg szedni a bogyókat..... ő a legjobb tejserkentő!!!!
És ahogy már irták előttem, nyugalom, nyugalom, nyugalom, enni-inni rendesen, kihagyni a haspuffasztó kajákat (bab,borsó,kukorica, stb.) .....
Nekem amig a kórházban voltam, anyum a nagyimtól hozta minden nap a kajákat.... lehet, hogy van benne valami, hogy a régi öregek tudják, mi kell ahhoz, hogy tápláló tejci legyen..... de amig az ő kajáit ettem, rendesen sürübb volt a tejem, mint amikor már a sajátjaimat!!!! :)

No, elég volt belőlem... :)
Vendég

Adri!

Haza lehet menni a cukros vérvételnél? Nekem kocsival 1 perc haza gurulni...
Akkor én is haza fogok jönni.... :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az nekem is jó lenne ha haza lehetne jönni, egyrészt közel van másrészt nem kellene 3 órára parkolójegyet venni :P

Kép Kép
szõlõ

Egyébként én is azzal értek egyet aki azt mondja hogy a mellméret nem feltétlenül függ össze azzal hogy lesz-e az emebrnek elég teje. Nekem ugyan nem nőtt 90DD-re, de érzem hogy baromira feszül, úgyhogy nem aggódom ezen. Lehet hogy ez se jelent semmit, de engem megnyugtat. Meg nekem fontosabb hogy rendben és egészségesen szülessen meg, hogy addig se legyen bajunk. A szoptatáson ráérek utána parázni (mert úgyis fogok)

Kép Kép
szõlõ

Lanyok!

Nekem nem nott egy centit sem a mellem megis szoptattam 8 honapig. Volt boven tejem. Igaz csak a ballban, mert a jobb nem fejlodott ki rendesen. Ez utolag derult ki. Az orvosom mellvizsgalat utan megkerdezte, hogy tudtam szoptatni. MIkor mondtam neki, hogy rendesen meglepodott. Majd kozoltem, hogy a balbol omlott a tej, a jobbol max 100g jott. Akkor mondta, hogy a tejmirigyeim eleg fejletlenek a jobb mellemben es hogy oruljek, hogy annyi is jott belole.
A balbol jott 100g es meg utana vagy 200-at tudtam fejni.

Igaz egy nap csak ketszer fejtem reggel es este, de akkor fel litel ment a fagyasztoba.
Pedig a mellem nem nott semmit akkor es most sem. Ua a melltartoim 85 D-E.

A legjobb tejserkento a husleves. Nekem mindig anyu hozott, mikor panaszkodtam, hogy ugy erzem fogy.
Ket napig ettem sok zoldseggel (repa, krumpli, teszta) es husival es meg is volt a hatasa.

Ollem!
En a ket oraban a piacra mentem ki vasarolni, mert par utcara van a labortol.

Magi
Vendég

Egyébként lányok én eddig nem paráztam a szoptatás miatt, amíg nem írtátok, hogy paráztok....
Most hogy belegondoltam, és írtátok, hogy nyugalom kell hozzá meg ilyenek....
Már most hallgatom anyámat ahogyan okoskodik...
Na az legyen a gyerek szobája, hanem az amit vendégszobának akarunk, mert az jobb...meg hogyan fogunk hozzá felkelni éjszaka...ma is hallgattam....barátnőm itt volt nálunk és rögtön rákezdett anyám. Persze mindenki előtt én vagyok a világ legszerencsétlenebbje....mindig mondja, hogy bezzeg ő, felkelt éjjel, már elő volt készítve a kaja, aztán el is mosogatott, megcsinált mindent és újra etetés...szóval ő volt a szuper anya és én ilyen nem leszek, mindig ezt mondja...
És akkor mi lesz ha meglesz a baba??? hogyan legyek majd nyugodt??? Zárjam be a házunkat, és ne engedjem be???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én nem kérdeztem, hogy haza jöhetek e. Azt mondták tilos enni, inni, rágózni, és minél kevesebbet mozogjak. Így fogtam magam és haza jöttem, és itthon ledőltem és nem mozogtam, jobb volt , mint a váróban ülni.

Kép
adri0422

Magi!

Akkor én tuti haza jövök. Nem szeretek várni...ott az a sok ember és csak bámulnak.... :shock: valahogy tömeg iszonyom van.... :roll:
Haza jövök majd és babanetezek, hm??? :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"] írta:ollems akkor mi lesz ha meglesz a baba??? hogyan legyek majd nyugodt??? Zárjam be a házunkat, és ne engedjem be???

például....

Komolyra fordítva a szót, ne félj tőle, mondd el neki a véleményedet, ha finoman nem megy akkor durván. Ha segíteni akar az rendben van, de szerintem azzal nem sokat segít ha azt mondja hogy nem leszel jó anya.........

Kép Kép
szõlõ

Ollem!

Nem nyitsz ajtot.
Nekem is volt olyan, hogy jott anyosom csongetett, en meg nem nyitottam ajtot, mert eppen szoptattam. Csongetett tobbszor is, de nem tudtam ki az es hogy mit akar. Majd mobilon hivott es mondtam neki nem tudok menni mert szoptatok. Nem volt belole sertodes. Nem szolt hogy jon es rosszkor jott.

Most is igy lesz.
Azzal a kulonbseggel, hogy a csengot most ki lehet kapcsolni. Ki is fogom, igy mar a csengo sem fog idegesiteni, ha megszolal.

A lenyeg, hogy szoptatas alatt ne foglalkozzunk massal, csak a babaval. Akkor lesz igazan meghitt es nyugodt es ilyenkor sokat is fog enni, mert lesz mibol.

Magi
Vendég

Szőlő!

Pedig ez van...
Ezt hallgatom minden téren...
Ő a szuper anyuka én meg soha nem leszek olyan mint ő. Nem rá hasonlítok, hanem apámra...
Meg hogyan fogom meghallani, hogy sír a baba??? És biztosan rohanok majd át hozzá (szomszédok leszünk) hogy mi a baja? Miért sír? Meg hogy nem lesz hozzá türelmem....
Na meg hogyan fogok rendet rakni a házunkban?
Szóval semmi se jó neki...és ezt vele nem lehet megbeszélni...
Bocsi ez nem ide való, de férjem eladta a házát, hogy együtt kezdjünk új életet új házban. ekkor még nem voltunk házasok, és persze nekem a házához semmi közöm. anyám kérdőre vont tegnap engem, hogy miért nem kértem férjemtől számon, hogy melyik fillért a házból mire költötte....
Egyébként abból adott anyámnak is, de ő persze ezt elfelejtette...
na nem folytatom nem húzom fel magam jobban, már tegnap elég volt.... :evil:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nuska,
köszi az infot! Sajnos mindennap reggel 7-től délután 5-ig nyomom az igát a munkahelyemen, úgyhogy se energiám se időm szülésfelkészítőre járni, de úgy gondolom, hogy itt elegendő infot kapok és minden dologra rá tudok kérdezni, ami hirtelen felmerül, ill. tanulok abból is, amit a többiek kérdeznek. Ezért tök jó ez a fórum :) Azért a négy weblapot megnézem, hátha egyszer sikerül korábban elszabadulnom.

Lehet, hogy igazad van abban, hogy az első babánál könnyebb felkészülni. Ezt én akkor fogom megtudni, ha már a második babámat várom :) :)

Kép
emi29

Magi!

Az tuti, hogy olyan csengőnk lesz , amit ki lehet kapcsolni. Kapu meg zárva lesz, úgyhogy.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lanyok!

Ezt olvastam most egy masik topicban.
Remelem nem gond, hogy ide irom:

"Kis-Csillag megkért értesítselek Titeket! Sajnos, korházban van a magzatviz elszivárog kicsit és az újratermelődés nem a megfelelő ütemben halad. A méhszája viszont zárva. Valami fertőzés miatt van ez a borzalom! Drukkoljatok mindannyian!"

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Magi
Vendég

:o :( :( Jaj szegények!!!! Nagyon nagyon szorítok Kis-csillagért!!!

Kép Kép
szõlõ

Mary,
szerintem, valahogy tudatni kellene anyukáddal, hogy felnőttél. Különben soha sem fog leszállni rólad... Szerintem, ne hidd, hogy megváltozik minden, ha elköltöztök. Ahhoz túl közel fogtok egymáshoz lakni....

Ági,
nekem is egy ilyen nagyi kellene :wink:

Kép
emi29

Kis-Csillag mennyit van kórházban. szegénykém!!!
Szorítunk!!!
+++++++++++++

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: