A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szióka!

Csak gyors bekuk..:)

Szépek a képek!..:)

Hozzátápláláshoz csak annyit írnák,hogy ha magatok készítitek el,és nem ízlik,mert savanyú vagy íztelen,ne rakjatok hozzá cukrot vagy sót.
Próbálkozatok más ízekkel inkább,mert akkor sem a gyümi izét fogja megszeretni hanem a cukorét vagy sóét.Felesleges ízfokozókhoz szoktatni(szerintem),előbb ismerje meg a gyümik ízét,mint azokét.Ráér majd egy-két évesen találkozni ezekkel,utánna már úgyis tömve lesznek minden féle E-kell meg hasonlókkal.. :)

Az tuti én úgy fogom csinálni,mint Beninél semmi só cukor 1,5éves koráig.Még csokit sem kapott,csak gyümit.Van aki elítél emiatt,de nem válógatós és mai napig nem kell agyonsóznom ízesítenem semmit,nem igényli.Karácsonyfa alatt nem a szaloncukrokért nyúl,hanem az almáért,dióért és narancsért.

Fordulni nem fordul,lusta.Ülés dettó amit írtatok.

Szopiharapás,már csak elvétve..:)

Szilveszterkor sokszor ébredtünk és szopi,de nem a petárda miatt,hanem jön vissza az étvágya,át is pisiltük a pelsut és kakiltuk reggelre.:D

Köhögés és orrfolyás van,porszivó is ezerrel.Porszi már lassan állandósul a szobában. :(

Na most megyek olvasom mit írtatok.. :) :)
varga tünde

Szióka!

Csak gyors bekuk..:)

Szépek a képek!..:)

Hozzátápláláshoz csak annyit írnák,hogy ha magatok készítitek el,és nem ízlik,mert savanyú vagy íztelen,ne rakjatok hozzá cukrot vagy sót.
Próbálkozatok más ízekkel inkább,mert akkor sem a gyümi izét fogja megszeretni hanem a cukorét vagy sóét.Felesleges ízfokozókhoz szoktatni(szerintem),előbb ismerje meg a gyümik ízét,mint azokét.Ráér majd egy-két évesen találkozni ezekkel,utánna már úgyis tömve lesznek minden féle E-kell meg hasonlókkal.. :)

Az tuti én úgy fogom csinálni,mint Beninél semmi só cukor 1,5éves koráig.Még csokit sem kapott,csak gyümit.Van aki elítél emiatt,de nem válógatós és mai napig nem kell agyonsóznom ízesítenem semmit,nem igényli.Karácsonyfa alatt nem a szaloncukrokért nyúl,hanem az almáért,dióért és narancsért.

Fordulni nem fordul,lusta.Ülés dettó amit írtatok.

Szopiharapás,már csak elvétve..:)

Szilveszterkor sokszor ébredtünk és szopi,de nem a petárda miatt,hanem jön vissza az étvágya,át is pisiltük a pelsut és kakiltuk reggelre.:D

Köhögés és orrfolyás van,porszivó is ezerrel.Porszi már lassan állandósul a szobában. :(

Na most megyek olvasom mit írtatok.. :) :)
varga tünde

Bocsi a dupláért..Lassú a net és kétszer nyomtam rá.. :shock: nem gondoltam,hogy duplán megy.. :? :oops:
varga tünde

Igaza van Tündinek: mi ismerjük az édes, sós, keserű, savanyú ízeket, a babák nem, vagyis ami nekünk sótlan vagy édestelen az bem biztos, hogy nekik is az.

Kép
Kép
timi26

K.Timi! Basszus tényleg! Felmentem az oldalra, és totál más az egész... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Egyébként ha valakinek bejön a Milupa, elég sok hasznos infó van az oldalukon a hozzátáplálással kapcsolatban. De gondolom a többi cég honlapján is!

Kép
Kép
timi26

Timi26:ne lepődj meg Viktorkán.az augusztusi topikban volt egy baba le is van fényképezve,hogy négykézláb van..!!!!!!!!!!!tökre durva nem??hova sietnek??????????
varga tünde

Sziasztok!

Először is nagyon-nagyon boldog új évet mindenkinek!

Már egy csomót írtam neketek az előbb és elszállt az egész :evil: :evil: :evil: .

Anitja: szuper lett a hajad!!! Noel nagyon édi!!

K.Timi:: Ádi olyan mint egy válogatott sportoló :D :D

Móni: Együttérzésem anyósod miatt. Nálunk sem egyszerű a helyzet, de ezt most inkább hagyjuk.

Irina:Végre megtört a jég! :D Csúcs a közös fotó.

Granda: Már nem is tudom, hogy ki írta, de nagyon igaza volt. Linda igazi kis komoly nő!

Regi:Szeli nagyon édes és látszik rajta, hogy imádja a vizet.

Gremese: Zsófi hihetetlen nagylány!

A karácsony nálunk is jól telt, csak eg ykicsit elfáradtunk a végére, minek következtében elég kevés tejem lett. Szóval a két ünnep közti pár nap azzal telt, hogy kb. 2 óránként szoptattam...de megérte, mert úgy néz ki helyreállt a rend :D :D .

Altatás: Amiket írtatok, azzal nagyon megnyugtattatok. Azt hittem, hogy csak az én Bogikám alszik el olyan nehezen este, de látom vannak sorstársak. Én meg már orvoshoz akartam vinni...

A kakilás témához meg csak annyit, hogy szegény Bogikám 9 napig nem produkált. Akkor már nem bírtam tovább és egy kúpot adtam neki. Megelett az eredménye :lol: :lol: . Persze előtte probáltuk a hőmérős módszert, de semmi. Még a dokinénit is kihívtam, de ő azt mondta, hogy mivel puha a hasa sen gond nem lehet és csak a hőmérővel probálkozott ő is. :evil: :evil: . Más módszert nem is ajánlott. Egy kicsit olyan nemtörődöm volt. Lehet, hogy váltunk...

Kérek szépen valakit, írja meg nekem (amon.andrea@t-email.hu) annak az oldalnak a címét és jelszavát, ahol a sok kép meg videjó van. Plízzzzz!

ilyenek voltunk karácsonykor Kép Kép

Andi
Kép
amona

Anitja: banán? azt csak majd kb egy évesen lehet. ne kérdezd miért!

Timi 26: Nekünk receptre kerül 2000 be ? melyik kerül 800-ba? mi milupa milumil HA startot eszünk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi Anitja! Meg is néztem. A mi tápszerünk durván 700 Ft-tal drágább lenne recept nélkül. De azért jó, hogy lehet kapni úgy is, mert mi van, ha nincs időben recept… :roll: Vagy pl. valakinek nincs teje, de a doki mégsem írja fel… :roll:

Heni! Köszi! :D
Már elővettem a Született feleségek DVD-t. Haladok! :wink:

Tünde! Szerintem jól tetted, hogy nem sóztál, cukroztál! Én is így gondolom, hogy ez a helyes. 1 éves koromig én sem ettem csokit. Most sem vagyok édesszájú! :lol:

Amona! Szépek vagytok! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Bocsi, ugyanazt a hátteret választottam az új vonalzómhoz, most nézem! Igazából a kislány is az tetszett volna, de arra emlékeztem, hogy valakinek már van! :oops: Nem baj??? A többi nem tetszik... :( Sajna a régi vonalzóm besz.rt...
A mi tápink is 2000 recepttel. BEBA HA Start Aktív. Kérdeztem a dokit, hogy mikor kell váltani, de azt a választ kaptam, hogy méééég ráééér... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: Semmi baj, nekemis ez tetszett a legjobban.
Akkor vajon melyik kerül 800-ba?
beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Üdv újra!
Köszi a kanalazással kapcsolatos tanácsokat. Gyakorlunk szorgalmasan. :wink: Ma délután pl. úgy döntöttem, hogy a frissen kicentrizett almalét nem kispohárból adom Neki, hanem kanállal (icipici rost a lében is van), aztán majd minden alkalommal kicsivel több pépet keverek hozzá, míg meg nem szokja. Magával a kanállal amúgy nincs gond, miután születése óta minden este azzal adom be a Vigantolt, megszokta. A pép mint olyan jelenti az újdonságot. Remélem, hamarosan menni fog, mert amúgy nagyon ízlik Neki az alma!!! Cuppog meg vigyorog ezerrel! :D (Persze csak ha jó édes fajtát választok, a többitől fintorog. Egyetértek a Többiekkel: semmi ízesítő, amíg csak lehet!)
Anitja: gondolod, hogy énekel? :roll: Ami azt illeti, sokat éneklünk, és már a pocakbanlétekor is sokat énekeltem... nem tudom... talán... a kedvence egyébként az (úgy tudom,) Nagyapám által költött örökzöld dalocska, amire tornázni (elmutogatni) is szoktunk: :D
"Egyszer egy kiscica mit gondolt magába'?
Lekváros gombócot főzött vacsorára.
Gyúrta kézzel-lábbal,
Tüzet rakott fával,
Mégiscsak úgy kellett szétvágni baltával."

Mármint a gombócokat, nem a kiscicát... :twisted: :lol:
A másik nagy kedvenc, pedig az "Ipafai papnak fapipája van..." :lol: Mindkettőnél tátott szájjal nevet (kacagás egyelőre még nincs).

Amona: hogy megnőtt a hajad a nyári tali óta!!! :shock: Édesek vagytok a képen! :D

Tápszer: mi is Beba Start aktívot eszünk, 2200-ért kapok egy dobozt receptre. Ha 7főn megyünk dokinénihez, meg is kérdezem, nincs-e valami ugyanilyen jó, de olcsóbb. Bele se merek gondolni, mennyi lenne recept nélkül!!! Főleg, ha egyáltalán nem is szopizna! :shock: :shock: :(

Detti
KépKép
kiskolbi

VargaTündi! Egyetértek :wink:

Szijja Amona! Végre Titeket is látni Nagyon szépek vagytok!!!:lol:

Regi! Én egyszerűen megmondtam a dokinak, hogy mit írjon ki, nem kell kérdezgetni, persze, hogy a drágábbat írja fel, az orvosok ilyenek, egyébként annyi csak, hogy az 1-es sűrűbb egy kicsit (nem is bukik tőle Noel, csak ha túleszi magát) mi már másfél hónapja a milupa milumil HA1-et esszük :wink:

Kaqk! Igazából nem annyira szereti a banánt, 2-3x adtam neki eddig, az almát jobban csípi :lol:
puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

anitja: és az mennyibe kerül? lehet recept nélkül is?
A banánt azért kérdezd mega dokitól!
vagy vkitől.
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Anitja nyugi nem lesz baja a banántól:-) Esetleg annyi, hogy nagyon megfogja a kakiját. Mi is ettünk már banánt, na alig birta kinyomni....
Alma is megfoghatja a kakit. Nekem egy anyuka ajánlotta a Hipp őszibaracknektárt, náluk nagyon nagy kakigondok voltak és mára már minden nap kakil a kislánya. Ha gondolod ti is kipróbálhatjátok :-)

Akartam már kérdezni ki hogy áll az éjszaka átalvásával??? Nálunk most gázos pár napja. 2-3 között kel, majd 5-6 között. Megyek a falnak, pedig már kezdtem örülni, amikor 5 körül ébredt.
Ennyire éhes lehet???

Heni
KépKép
heni81

Heni! Én úgy tudom az alma az egyik legtökéletesebb gyümölcs, a székrekedést oldja, a hasmenést fogja
Éjszaka: 9-10 között elalvás és általában 5 körül kelünk szopizni, de utána még visszaalukálunk 7-8-ig :lol:
Nekem csak annyi bajom a banánnal, hogy nem magyar, vagyis nem terem itt ahol élünk, egyébként nagyon egészséges gyümölcs.

Kaqk! 1800ft körül van receptre, és vényköteles!

Egyébként az egész hozzátápláláshoz még annyit, hogy én is szeretnék sokáig szoptatni, sőt azt se bánnám ha Noelt kistesóval együtt szoptatnám :lol: de attól még szerintem lehet kóstoltatni vele finom, és egészséges hamikákat :lol: főleg, hogy nincs elég tejem...

Lányok!: egy kicsit aggódok, mert Noel jobb szemének alsó szemhéja nem fordul ki rendesen. A szempilláit nem is látni alul. Van más Babának is ilyen? Emese! Ilyen esetleg a könnycsatorna elzáródás? Zsófkának az volt, nem? Egy kicsit könnyezik is a szeme, de nem vészes. Igazából Őt nem zavarja, csak engem :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Heni! Vagy szomjas. Nem fűtötök nagyon?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kaqk: A Milumil 1 kerül 800 Ft-ba. A HA sokkal drágább.

Kép
Kép
timi26

Igen Anitja egyetértek! Én is szeretnék sokáig szopiztatni, de viszont én úgy vettem észre hogy a fiam szereti az izeket, pl. cuppog az- annyira édes. És amint irtam is , meg te is a kaki miatt kezdtem el. Remélem beáll valami rendszer, mert az őrületbe kerget.
Neked mit mondott a doki ezzel kapcsolatban???

Heni
KépKép
heni81

Anitja lehet, mert nem szopizik sokat 5 perc és horkol, majd este bekészitek teát. Annó anyu mondta, hogy engem igy szokatatott le az éjszakai felkelésről ( asszem Timi is irta ezt a módszert)
Köszi az ötletet:-) én már itt nagy pánikomban meg is feletkeztem erről. Napközben nagyon jól elvagyunk, de az esti altatás, meg az éjszakák borzalmasak lettek :-(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, a mai sétánk során találkoztam egy 6 hónapos bébi anyukájával, ajánlott egy honlapot, nekik a fogfájásra bevált, mert az első foggal most szenvednek, a picúr rögtön a rágófoggal kezdett: BOROSTYÁNKARKÖTŐ

http://babacsoda.hu/component/option,co ... Itemid,26/

Próbálta már valaki?

KépKép
becka

ok, bocsi nem akartam rosszat mondani a banánnal, csak ezt hallottam. persze mindenkimaga dönti el. Mi még nme kóstoltattunk vele csak alma ízű baba teát. na az tetszett. de csak egyszer kapott. nem akarom a cukros dolgokat adni neki. a teát sem cukrozzuk neki, bár már nem is kap teát.

éjszakák. már volt hogy 8 órát is aludt, de akkor jött egy fejlődési ugrás is megint felébredt 2 körül majd 5 körül. Mikor megemeltük az adagját ( nállunk be kellett látni hogy kevés a tejcsi, kell a pótlás) azóta újra alszik 21-07 ig.

Párom már nagyon szeretné hozzátáplálni, de én még várok vele. lesz rá egy egész élete.... :-) ja és igen az allergia miatt ajánlják csak 6 hó után, és tápszeből is ezért a HA amit ajánlanak.

Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok lányok,

látom, a hozzátápi a téma.
Mi még nem kezdtük el, 17-én megyünk az elsö szurira meg kontrollra, majd kérem a dokinéni beleegyezését és belevágunk mi is.
Sajnos az ünnepek alatt elment az összes tejem, már csak tápszert ka Áron. :cry: :cry:
Szerintem az is nagyban bejátszott, hogy itt voltak két hétig a szüleim és sokkal nagyobb volt a stressz, mint egyedül. Ez van. Már túltettem magam rajta.
Viszont az anyatej hiányának köszönhetöen benyalt egy pocifájós cuccot, szegénykém nyüsziszett pár napig, de már jól van.
Most viszont kicsit köhög, meg a nózija is folyik, de nem vészes.

Képzeljétek, ma kacagott elöször! Azt hittem megzabálom!!! Annyira tündéri volt!

Forgás: mi is csak ritkán hasról hátra, ha épp van kedve.
Viszont ö is ülni akar állandóan, a pihenöszékben küzd, fel akarja nyomi magát.

Banán: miért ne lehetne banánt adni a babáknak? Itt az elsö dolgok között javasolják az almával együtt, amivel el lehet kezdeni a hozzátápit. :shock:
Ábel is kapott 4 hós kora után és imádta!

Érdekes ez a tápszer téma. Itt minden fajta és start, HA, aktív , sensitiv meg minden tápszert lehet kapni a drogériákban és boltokban, egyik sem receptköteles, tulajdonképpen azt veszel, amit akarsz. Nekem a dokinö az elején azt mondta, hogy jó lenne, ha pre HA-val indítanék, de azon már túl is vagyunk. :shock: :shock:

Lányok, a borostyánkö nyakláncot ill. karkötöt már akartam írni nektek én is, itt ez bevett szokás a babáknál, Ábelnek is volt anno, nem tudom, hogy attól-e, de egyáltalán nem küzdött a fogacskákkal, kicsit nyügi vlt a kinbújásuk elött, de soha nem ébredt éjjel, vagy sírt a fájdalomtól. MInd kibújt csendben. Most is fogok venni, épp most gondoltam rá, hogy kéne már lassan.
Próbáljátok ki, nekem bejött!! :wink:

Húú, minden kép gyönyörü! Vagyis a babák a mamák a papák és a testvérek gyönyörüek a képeken! :wink:
Majd én is teszek fel karácsonyit.

Na mennem kell, puszi mindenkinek!

KépKép
KépKép
motiot

Ízek: tényleg ízetlenek a babakaják, de nem is baj, az a jó, ha az ételek saját zét érzi a baba. A cukor és más ízfokozók sajnos késöbb úgyis jönnek majd maguktól. :( :twisted:
Ábelnek mi sem adtuk csokit egészen sokáig, ha kapott,mindig kiköpte, nem is ízlöett neki. Gondolom túl édes lehetett.
Egészen addig, míg másfél éves kora körül otthon nyaraltunk és a kedves rokonok és nagymamák megkóstoltatták vele, ha kiköpte, akkor újra és újra....
Hát erre nem is tudom, mit mondjak. :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
KépKép
motiot

Ilyenek a nagyszülők. Mi előre szoltunk. Hogy mit lehet és mit nem majd a kicsivel. Aranyosak anyuék is és anyósék is. Elfogadták, mert látni szeretnék az unokájukat. Ez viccces de komoly is egyben. Mindegy jó fejek. mindent úgy csinálnak ahogy mi kérjük, és engedélyt lének mindenhez. Felvehetem, kivehetem...... rendesek. remélem így is marad!
Nem tudom akkor miért mondták nekem hogy a banán tiltó listás.

KépKép
kaqk
Debrecen

atfordulas: mivel majdnem mi vagyunk a legidosebbek, igy ugy veszem eszre kicsit hamarabb kezdi linike csinalni a dolgokat, ugyhogy leirok nektek nehanyat. pl. egy ideig esze agaban sem volt nemhogy atfordulni, hanem meg csak oldalra sem, max ha aludni akart. ma hasra fordul, kihuizza a kezet es jatszik aztan ha megunta vissza. el sem akarom hinni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csucs
felulni o is erolkodik, mondjuk en az olembe ultetem, de haton mar hihetetlenukl unatkozik. elvan kb 10-30 percig, aztan tuti ultetni kell es ugy jatszik meg!

en a hozzataplalassal vagyok bajban! timiiiiiiiiiiiiiiiiiiii te ezt nagyon tudod help!!!!!!!!!!!!! alma vagy uveges cucc? es ha uveges akkor miiii??? szilard vagy folyekony, 1 gyumolcsos v tobb gyumis? es milyen marka? delelott vagy delutan? feluveg vagy az egesz? 1 tapi helyett vagy2 tapi kozott? kesz vagyok, vedononk most nincs mert valtas volt, az orvos meg majd 2 het mulva jon!

Kép

Kép
mmarica

motiot:tudatlan vagyok kicsit.a nyakláncot a nyakába raktad?éjszaka?vagy hogy?láttam már valahol,és ott azt írták,hogy csak szülőifelügyelettel stb. lehet a gyereknél.

Amúgy tökre ismerős,nálunk is a dédi (párom dédie) nem tudta elfogadni,hogy nem hozhat Beninek az ő álltala sütiből meg csokit nem vehet.Mivel az összes unokát ő tömi ezerrel,nagy büszkeséggel tölti is el.Teljesen érthetetlen volt számára.Aztán nagy nehezen átállt.Az első szülinpján a tortába belenyomta a kis kezét,hátha ízlik neki,mi rosszaló tekintetünkre letörölte,az volt az utolsó próbálkozása. :lol: :lol: :lol:

Nem értem a banánt,Beni is ette már 4hósan,imádta. :D Én nem szerettem csak, ha összekente vele magát,mert nem lehet kimosni.. :?

Mi még egyszer sem aludtuk át az éjszakát :( :( ....

Úgy látom nagyon sokan elkezdtétek szopisok is az újkajákat..Beszámolni ám a fejleményekről.Kinek mi jött be,meg mit mondot a dr. vagy akárki minden érdekel.:)

Amúgy meg a szopi meg allergi stb.ről.Párom rokonságban vannak akik szoptattak sokáig!És mindegyik 6hósan kezdte el a hozzákaját,és mindegyiknek van valamilyen allergiája.Úgyhogy ezt is embere válogatja.Elkezdheted későn is,de alapjában véve sz.tem nincsenek fő szabályok.Ahány ember annyi féle.
Miért ne lehet úgy, ha kevés a tejed egy-egy kaját kipótolva mást adsz vagy tejet kipótolva nem tápval töltöd ki a pocakot,hanem valami gyümivel stb.Ahogy lehet tápisnak,úgy lehet a szopisnak is.Sz.tem.. :) Akkor is anyatejes lesz,ha már ezen lovagolnak. Elég szomorú dolog..
varga tünde

mmarica:én úgy tudom,hogy de.vagy déli órában kell próbálni,mert ha esetleg fájna a pocoka,ne éjszakára essen a szenvedés.első nekifutásra egy-két kanál,ha ízlik,és nincs gond vele,akkor szép lassan emelni az adagot.én annó tápi után próbálkoztam,kicsit vártam,aztán ha bejött,akkor már egy-egy kaja az volt,és pótoltam tápival,mert ugye az elején nem esznek belőle annyit,hogy elég is legyen,csak ismerkednek.azt mondják még az okosok elsőnek lé aztán a rostja.én anno,megint csak erről tudok nyilatkozni,volt házi termésű fini almánk,azt reszeltem le és levét kínáltam első nekifutásra.Ha bejött jöhetett a rost.
Bár most,elgondolkodtam a napokban,hogy még az almát megoldom,de a többiből lehet üveges gyümit veszek,mert nem tudom,hogy amiket a boltban lehet venni mivel van lepermetezve vagy kezelve.annyi mindennel volt mostanában baj.
ja és elsőnek sz.tem csak egy gyümiset vegyél,hogy kitud zárni,ha valamelyikkel baj lenne.Utánna lehet keverni.
Bocsi,hogy bele pampiztam,hisz timit kérdezted..:)
varga tünde

jaj, egy kicsit le vagyk maradva, így éppen arra válaszolgatok, ami eszembe jut.

Babaképek és családi fotók csodálatosak, én imádom nézegetni őket! :D

Anitja! Zsófinak nem záródott el a könnycsatornája, csak szűk és nem folyik át rajta rendesen a könny. Attól könnyesebb a jobb szeme.
Ha azonban nem látod Noel szempilláit, az nem jó, mert lehet, hogy befordult. Talán attól, hogy belekapott. (Rémes, hogy tudja Zsófi gyömöszölni a szemét, majdhogynem benyomja. :shock: ).
Szóval az elsó szempillája irritálja a szemét, attól könnyezik, csak az a baj, hogy be is gyulladhat.
(Ha egyáltalán befordult, nem tudom. Én biztos megmutatnám dokinak).

Mi is az "idősek" közé tartozunk, mi ezt csináljuk:
Fogunk két kézzel,
Kacagunk, dumálunk ezerrel,
oldalra fordulunk (forgás még nem megy, mert nagy a popónk és azt macerás átlendíteni :wink: )
ülni akarunk állandóan és segítséggel megy is,
mint Kiskolbiéknál, állni is szeret és akkor képtelenség leültetni
éjszakai alvás: kb: 21.00-07.30
napi ötszöri szopi, a harmadik szopi előtt pedig január 1-je óta kap két kiskanál frissen centrifugált almalét, amit nagyon édesen cuppogtat befele
felfedeztük a lábunkat, amit pelenkázás közben próbál ezerrel megfogni
hason hosszú ideig tudunk lenni (bár ez bökékfüggő, mert ha bökékel, akkor átfordítom),
kinyújtott könyékkel tud hason lenni, nagyon magasra emeli a fejét (ez nálunk mindig is ment)
Hason (főleg, ha pucér), kúszó mozdulatokat tesz a lábával.

Nagyjából ennyi.

És ami vicc: rengeteg haja van, de már lassan kopaszodik, és itt-ott látszik az új haja, ami egyelőre: tejfölszőke. :shock: Pihéknek néz ki, de gondolom ez haj, mert egy baba nem marad pihés, ami közül majd kinő az új haj.... :roll:

ÉÉÉÉÉÉÉÉSSSS: mai részeredmény: 7800 g/66 cm! :lol: Azt hiszem nem tárazok be 68-as rucikból.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tünde, én a nyakláncot vettem anno, nagyon rövid volt, nem tudott belekapaszkodni, tépni, meg nem is zavarta öt egyáltalán, mi éjjel-nappal hordtuk.
Szerintem a felügyelet nélküli rizikója elég kicsi. De ha tényleg félsz, akkor szerintem éjjelre tedd rá, akkor úgyis alszik.

Mi is átalusszuk az éjszakát, attól függ, hogy jön ki az utolsó hami. Szilveszterkor pl. este hatkor evett fél kilenckor ment aludni ( vendégségben ) és reggel fél hétkor ébredt megint. :shock:
Ráadásul még a hely is idegen volt, de nem zavartatta magát.

Marica, egyféle kajával kezdj, általában a tízóraival szoktak indítani, valami pépessel, gyümi esetleg sütötök. Ha van idöd és kedved csinálhatod magad is, ha bio cuccokat veszel. Én is megpróbáltam, de anagyfiam köpte ki azonnal a saját készítésü cuccokat. Az üvegeset meg cuppogta. Ki érti ezt? :shock:
Naszóval mindig csak egyfélét adj neki, mikor pár nap után megszokta az ízét, akkor adhatsz mást, aztán késöbb keverni is lehet majd. Elöször adj neki a pépböl pár kiskanállal, naponta emelheted az adagot, aztán jöhet a tej. Egészen addig, míg egy étkezést ki tudsz váltani szilárd kajával.
Mi anno a sütötökkel indítottunk, azt is babarizsbe keverve ( bio rizspehely tápszerrel készítve) Aztán mikor megszokta az új ízeket, akkor már magában is.
Aztán ezt az étkezést fokozatosan tolhatod az ebéd irányába, mikor már többféle ételt is megszokott, akkor kombinálhatod öket.
Célszerü elkezdeni almával, banánnal, körtével, öszibarackkal a gyümölcsök közül, a zöldségekböl a sütötök, a répa a pasztinák és a krumpli jó. Ha ezeket eszi már, akkor fokozatosan kell hozzá adni valamilyen húspépet is, én azt is üvegeset adtam, elöször csak az egyféle zöldségpüréhez tettem egy fél üveg húspürét és egy kiskanál hidegen sajntolt olajat. Aztán ha már többfélét is lehet keverni, akkor vehetsz üvegeset, amiben többféle alkotó és hús is van. Husira minden másnap van szüksége. ( legalábbis az itteni tanok szerint ). Desszertként adhatsz ezután egy kis gyümit is.
Bocsi, tudom nem engem kérdeztél, de azért gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha segít ez is.
Ja, ha egy étkezést teljesen kiváltottál, akkor jöhet a következö is fokozatosan. Nálunk az a vacsi volt valamilyen gabonapehellyel ( természetesen az ágybabújós tejecske azért megmaradt ), így hamarosan minden gond nélkül aludta át az éjszakát.
Egészen addig folytatod, míg ébredés után és lefekvés elött marad a tej, a többi étkezés pedig szilárd.
Én így csináltam és így fogom most is csinálni. :wink:

Na eldugulok mára a jótanácsaimmal.

KépKép
KépKép
motiot

Tünde! Én teljesen egyetértek veled. A védőnénink (ez az az egy dolog, amiben nem értek vele egyet) azt mondja, kizárólag 6 hónaposan kaphat más kaját.
Anyukám a hugomat és engem már 3 hónaposan kóstoltatott almalével, onnan szépen lassan megismertük az ízeket, majd lassan, fokozatosan jött a hozzátáplálás. Én egy csomó mindenre allergiás vagyok, a hugom semmire....

Szerintem "nyugodtan" vehet aki akar gyümit zöldségesnél és csinálhat belőle babakaját, mert szerintem az üveges sem "jobb". Az is olyan gyümiből van, amit permeteztek. De itt az a baj, hogy ha nem is permetezik, a talajból is megkaphatja a műtrágyát, azt meg nem tudod lemosni róla.
Kész. Ez van, ez egy ilyen világ.

Ízesítés: Szerintem se!!!!!! Érezze a természetes ízeket, szokja meg azokat, később úgy is minden sz.rt megesznek - mert egyszerűen benne lesznek az ételekben az ízesítők.

Kiskolbi! Karácsonyi fotót!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

KTimi! Mi még csak a Rotarixet adattuk be, nemrég jöttünk haza a dokitól. Említettem neki, hogy pár napja a reggeli kakija sárga, a többi zöld. Azt mondta, az nem baj. (Én nem is aggódtam, csak Apa kérdezett rá). És nekünk nagyon alapos doktornénink van!

Az első Rotarix beadása után volt kis hasmenés, de ez normális. A 7. napon tetőzik a telepek fejlődése a bélrendszerében.
Azon a héten önmagához képest keveset, "csak" 130 g-ot hízott.

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot! Köszi a tapasztalataidat! Ne dugulj el, minden jótanácsot szívesen veszünk! És tőled is Tündi, meg a többi többlurkós Mamitól! :D

Motiot! Sajnálom, hogy elment a tejci, minden esetre az tök szuper, hogy eddig tudtál szoptatni! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Ugye nem haragszol Péterkére, mikor este nem tud elaludni?! Tudod! Ő csak egy kisbaba! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Húú Emese, azannyát!!! Milyen nagy baba Zsófika!
Biztosan aranyos a szöke pihéivel! :wink:
Ábel nálunk tökszöke, ugye én is az vagyok, erre Áron majdnem feketén született, most totál kopasz, de az új haja sötétszöke.

KépKép
KépKép
motiot

Emese! :shock: :( :shock: holnap hívom a védőnőt...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gremese: a mi részeredményünk ma: 8000 g és 66 centi!!!
74-es rucikat is csak módjával vegyél!!!

Mmarica: mindenki másképp csinálja. Én merészebb vagyok. Üvegessel kezdtünk: sütőtök, alma, alma burgonyával, alma málnával, mi már főzeléket is ettünk: alma sárgarépa, paradicsomos burgonya, zöldborsó (ezt konkrétan kiköpte)
Adagok: először úgy csináltam, hogy 1 üveg bébiételt elosztottam jégkockatartóba és napi 1-2 kockát melegítettem fel, amikor kevésnek bizonyult jött a fél üvegnyi, most már 3/4-1 üveggel is bekebelez. Én a déli tápi előtt próbálkozom.
Márka: A HIPP a legjobb de a legdrágább is, még az Univerrel is meg vagyok elégedve és jó az ára is, a Kecskemétinek viszont nagyon egybe van az állaga, darabos lesz, azt nem szeretem!
Mi már tejpépet is eszünk!!! :lol:

Kép
Kép
timi26

Ezt tetszik tankok szerint..:D:D

motiot: Ott hány hóstól mondják a husikákat ?Köszi a nyaklánc tippet. :)

Jaj valahol olvastam itt a fórumok között,hogy szoptatni csak kb. 1,5 koráig célszerű,mert utánna már maradandóan eldeformálódik a szájpadlása a picinke.Ez igaz lehet?

Most kapcsolok mmarcia te babád nem szopizik?
varga tünde

Anitja: mi a baj?

Hát igen Timi26a másodiknál lazáb már az ember..:)
varga tünde

Fotók! :D

Kép Anya, engedj mááár!!!

Kép Kemény dió...

Kép Az első Karácsonyfánk

Kép Apa! Lebuktunk!

Kép Kedvencem a barátfüle.

Kép :)
Kép Hasalok.
Kép Ooops...

Detti
KépKép
kiskolbi

Timi26! WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!! Micsoda méretek! Király! :lol:

Kiskolbi! Mátét elfogadnám! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese igen tudom, sokszor eszembe jutnak szavaid :-) köszi!

Motiot sajnálom a tejci dolgot:-(

Mi már a borostyánkőnyakláncot 1 hónapja tuti hordjuk, nyugtató + fájdalomcsillapitó hatása is van. Nagyon vagány benne Péterkém + gyógyitó hatása is van, de szerintem én mondtam nektek annó, amikor vettem. Kép

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi :D
Nagyon szépek vagytok!!!!

Anitja mi a baj???

Timi26 igazad van és ezt látni is a méreteken!!!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK! BUÉK BUÉK!!

Nem semmi termés! Próbálok reagálni. Ha valakit kihagyok: pardon.

Irina!
Köszi a fotót! Szépek vagytok!

Heni!
Szuper az avatarod! Na meg az a kenyér is elég megnyerő. Elküldöd nekem is a receptet? Köszi.

Mmarica!
Húú! Az a kockás ruci Linikén! Nagyon édes!

Regi, Heni!
Mi a tarkójánál fogva lebegtetjük Botondot fürdetéskor. Nagyon szereti. Ha olyan kedve van, akkor csapkod ezerrel! :)

Emese!
Általában én is SK készítem a fotókat magamról / magunkról.  Apa ezen a téren antitalentum. (csak meg nem tudja, hogy ezt mondtam, mert szerinte szuper képeket csinál…  )

Timi!
Évértékelő beszédet :  és  egyben.

Regi!
A kocsmás kép halálosan jó Szeliről! 
Én is a „kinyitomaszámatésmindentazarcodbavágok” típus vagyok. Aztán fene tudja! Az adott pillanatban mindenkinek sz@r, de legalább tudjuk, hogy hányadán állunk.

TV!
Hát nálunk is menő. Nem is pislog, ha nézi. De nem engedem neki. Bár ma együtt néztünk az Örökösből 10 percet. 

Átfordulás:
Én is úgy hallottam ( a gyerekdokitól), hogy hasról hátra és vissza 4-5 hónaposan kell hogy legyen. A doki szerint ha előtte van, az nem tudatos.

Tápszer:
Mi Nutrilon prémium 1-et eszünk pótlásnak. Ebből 900g kerül 800 Ft-ba.

Éjszaka átalvása: Még SOHA nem volt ilyen.

Hozzátáplálás: Én nem szeretném 6 hós kor előtt elkezdeni, de ez tejem függő.

Szilveszter:
Marci kutyánk már délután 5-kor eltűnt. Nem izgultunk túlságosan, mert nem ez az első. Gondoltuk pár óra múlva visszajön. (mondjuk amúgy sem tudtunk volna elmenni megkeresni, mert nekünk a kertünk végén szántó van.)
Anyum ment a Hálaadásra a templomba. Tőlünk kb 2 km. Marci ott figyelt a padok között…. Most mit mondjak. Bement azelső nyitott házba. Mondjuk nem tudom, hogy mit csináltak volna vele, ha Anyuci épp nem akar misére menni.
Egyébként az éjszaka vidáman telt. Ezt biztosan Botond is érezte, mert négyszer (!!!) ébredt fel, a szokásos 1 helyett. De az is lehet, hogy a durrogás zavarta. 23.59-kor fejeztük be a szopit. 

Újévi fogadalom: heti 3x sport. Plusz nem kajálok este 6 után, és nem eszem kenyeret. Már rettentő rosszul érzem magam a túlsúlyom miatt. Vmit tenni kell!

Bocs, ha sok voltam egyszerre. Jó éjt mindenkinek.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Heni! Az előző oldalon ír Anitja a problémáról.
Igen, említetted, mikor vetted a láncot, hogy milyen hatása van. Nagyon vagány Péterke! :lol:

Anitja! Nem akartalak megijeszteni! :oops: Csak én magamból indulok ki, és ha a babával nem stimmel valami, akkor én rögtön utánajárok.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense nem szabad fogyózni szopi alatt!!! Egyél csak szépen mindent, had egyen sok tejed!!! :-) Én nem vettem észre a képeken, hogy gondod volna a súlyoddal, szerintem nagyon jól nézel ki :-)

Heni
KépKép
heni81

Gremese: viszont a ti gyarapodásotok nagyobb mértékű, mert csak 5 nap van köztük és Zsófi kisebb súllyal és centivel született! ?
Mindjá lehagytok minket! Éljen az anyatej!!! :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Láttátok? Van 2008 szeptemberi topik!!! Tiszta de javü (vagy hogy írják... :?

Kép
Kép
timi26

ja persze a szemecske :-(

Heni
KépKép
heni81

Szerintem Emese kolbásszal tömi Zsófikát :wink:

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság