A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

BUEK!
huuuuuuuuuu csajok, micsoda hepajkodas volt itt egesz ejjel, alig hittem reggel a szememnek, h 3-4 oldalt termeltetek! buszke vagyok ratok!

annyira jol sikerult a tegnap ejszaka, h el sem akarom hinni. igaz a babucik elott mindig nagyon jokat buliztunk, de most, h minden lany anya lett, azt hittem nagyon visszafogjuk magunkat, de nem :) reggel 5ig tancoltunk!!!! (a fiuk meg viccesebbek lettek, mint valaha is voltak, annyit nevettem - hat jelentem ramfert ez a kis ejszakai elet) :shock: :shock: :shock: :shock:

most icsit faradt vagyok, de az en gyonyoru kislinikem ma 3szor alszik, ugyh tudok pihizni egesz nap! annyira imadom!

nagyon jok a kepek - minden kisbabuci egyre jobban hasonlit a tvreklamos babakra (naprol napra szebbek, bar a mi topkunk babai mindig is a legszebbek voltak)

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok !

Először is mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK !!!!!!
Kép .
Kép .

Minden baba és mama szép.

Mi nagyon jót mulattunk csak kicsit furi volt, hogy haza jöttünk lefeküdtünk aludni és oldalra néztem és nem szuszogott ott törpi.
Reggel anyukáméknál evett még aztán kaja után visszaaludt. Mondtam, hogy majd csak akkor megyünk le érte ha felkell. Anyu hívott, hogy felkelt a gyerek én kb 1 percen belül lent voltam és az volt az első, hogy magamhoz szorítottam pici testét és végig puszilgattam kis pufi arcát.

Este a párom levitte a kiságyat anyuékhoz és én ott etettem meg a gyereket. Büfizett egyet és elaludt gondoltam én, hogy akkor leteszem. Letettem az ágyába persze elkezdett mocorogni. Anyukám meg mondta, hogy menjek majd ők elrendezik a gyereket. Hát mondanom sem kell elég nehezemre esett elindulni.
Aztán persze 10 percenként hívtam őket, hogy mi van.
Mondták, hogy nyugodjak meg minden rendben mert a gyerek alszik és nem lesz semmi gond.
Hát így is lett mert az én drágám végig aludta a durrogtatást.

Olyan jó lesz a következő szilveszeterkor már nagyok lesznek a gyerekek és akkor könnyebb lesz itt hagyni őket.

Látom többen már a következő babán gondolkoztok. Én azt hiszem azért várok vele 2 évet.

Fogantatás nálunk tavaly pont szilveszterkor volt úgyan úgy mint Grandáéknál. Igaz mi csináltunk házibulit így a buli elött lerendeztük a dolgot mert utána nem is tudtuk volna mert a párom kicsit többet ivott a kelleténél. De egy a lényeg itt van már köztünk ez a kis ember aki az életünk értelme és szemünk fényeként vigyázzunk rá.

Na megyek pihizni.

Gremese : remélem nézed a kézilabdát a Sport1-en. MOST KEZDŐDIK.
20200310173350

KTimi! A kézilabdát is szeretem, de én röpis vagyok. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok,

Megvolt a hóesős séta, szupi volt, de jól leizzadtam, itt nem annyira könnyű tolni a kocsit, térdig érő hó van :D

Juba, bocs, elírtam :shock: , Bertus gyönyörű kiscsaj

Anitja, igen, még megvan a sírás, engem idegesített, hogy valami baj van, de mióta voltunk gégésznél megnyugodtam, hogy állítólag kinövi, hát igen, elég egyedi, de hát ő egy külön kis egyéniség,minden nap meglep:)
Noelnek megvan a jó kis étvágya?

A mellgyuszim sokkal jobb, most figyleek arra, hogy váltott pózban szopizzunk, kezdünk belejönni a törökülésesbe, hónapjtartásosba :D

KTimi, Mmarica, örülök, hogy jól sikerül a buli, jövőre majd mi is megyünk :D

Kép
Kép
nektarin

Gremese : ok közbe már beugrott, hogy röpis vagy. :oops:
20200310173350

Hát tényleg egyre babásabbak a babák!!!

Nálunk eddig kimaradt a forgás, helyette kúszni tanulunk! :shock:
Csak lestem nagyokat, délelőtt letettem a kanapéra, hason hogy ott aludjon, erre nagy nyügések közepette kúszást imitált a drága! Persze haladni nem haladt semmit sem, de azt az erőlködést láttátok volna!!!

Valahogy így:

Kép

Meg így:

Kép

Aztán megkapta a röfit jutalomból:

Kép

Ja meg így is vigyorgott közben:

Kép

Újévre ez egész jó kezdet!!! :D

Heni: készen lett a töltött kenyér ala Timi módra!
Hát az én válogatós lánykám 2x is evett belőle, meg apa is rájárt rendesen. Az enyém nem lett olyan szép, de alig maradt belőle valami! (Még a maradék sült karajt is beletettem!)

Kép

Kép

Délután voltunk sétálni, kicsi fiamat kicsit nőiesre sikeredett öltöztetnem:

Kép
Jól van na, nekem lány a nővérem!!! Van ilyen! :?

Kép
Kép
timi26

Na még van két képem a sétáról, aztán eldugulok! :D

Kép

Kép

Kép
Kép
timi26

Emese! Hát amit írtál, hogy van kinyomtatva hozzátáplálásról instrukciók.

Nektarin! Hát most nem olyan nagy az étvágya Noel babának, vagy több a tejecske :roll: , nem tudom, mindenesetre mostanában kevesebbet eszik.

Heni! Akkor szólok, mármint a receptet megkuksiznám én is :lol:

Zsuzsóci! Nagyon édesek a fiúk! Hogyhogy Alexának idén volt az első szánkózás? Mi épp erről beszélgettünk a nagy hóban Apával, hogy jövőre már szánkót húzunk :lol:

Timi! De jók a havas képek! Szóval ez a kúszáspróba? Ilyet Noel is szokott, meg mostanában legjobban az oldalán szeret lenni, mert így két kézzel tud fogni :lol: de még csak próbálkozunk :lol: és fordulni még egyáltalán nem tud, csak a lábát húzogatja fel, meg lendítgeti. Viszont olyan édes amikor valamit szeretne megkaparintani nagy erővel elkezdi marcangolni a ruhácskáját, hát meg kell zabálnom olyankor :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja küldtem pü!

Timi tök jól néz ki a kaja:-) és a családod is a nagy hóban!!!! Jövőe már mi is veszünk szánkót és szánkózunk a babával:-)
Majd legközelebb szebbre sikerül:-) rájössz majd a fortélyra

Heni
KépKép
heni81

Timi, Horcsog szép vidéken laktok, jártam ám arra apával. Szülinapomkor apa elvitt egy pihenőparkba ( Sipitó) Pilisre.
Ismeritek?

Heni
KépKép
heni81

Heni: én ismerem, a férjem sokat jár oda zenélni, de én még sosem jártam ott!
Horcsog biztosan jobban ismeri! :wink:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Mi is mindenkinek nagyon boldog újévet kívánunk, bár a 2007-est nehéz lesz überelni. :D

Nem olvastam vissza (kb 10 oldallal vagyok lemaradva), kb. 1 hete jártam erre utoljára.

Az én kismanóm is próbál hasizomból felülni, hihetetlen. Én nagyon csodálkozom, annyira erős. Viszont az oldalra, vagy hasra fordulást még nem is próbálta. Én szoktam segíteni neki, vagyis megmutatni, hogy hogyan kell, de az nem annyira tetszik, mint az ücsörgés.

Az étvágya Levinek is megváltozott, vagy az én tejem lett egyre több. Alig akar tápszert enni, vagy nagyon keveset, ha egyáltalán elfogadja. De karácsony után elszaladtam a védőnőhöz megmérni, 6010 gramm volt és 63 cm, tehát normálisan fejlődik, ezelőtt három héttel mértek 5550 grammot és 60 cm-t.

Mi történt a topikban az elmúlt héten? Röviden összefoglalja valaki?

KépKép
becka

Zsu! Szeli is szereti, ha felhúzom ülő pózba, és vígan nézelődik. :lol: Persze nem sokáig, nehogy leterheljem a kis gerincét.
De édesen figyel Gergő! És nagyon szép a pofija! :D

Irina! A szülők nem is gondolnak szerintem ebbe bele! :roll:

Granda! Nyárra odaadni Lindust??? :shock: Érdekes gondolat...

K.Timi! Én kb. ugyanezt csináltam, mikor először mentem tornázni. :lol:

Nektarin! Kivi lennék, hogy sír Robi, mert Szelinek is elég egyedi a sírása, de nem mondtak rá semmit, hogy gond lenne. :roll:

Timi26! Nem semmi Viktorka! Nagyon ügyes! És milyen helyes kiskrapek! :lol:
Jók a képek! :D

Heni! Szerintem nyugodtan közszemlére teheted azt a receptet!!! :wink:

Képzeljétek, Szelinek meg olyan jól megy már a fekvőtámasz, hogy a járóka mellett álltam, és felnézett rám! :lol: Hihetetlen, hogy milyen rövid idő alatt mennyit tudnak fejlődni. Bár azt hozzáteszem, hogy ő 15 perc alatt elfárad, és begurul! :? :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, de csak ha te is megsütöd és felteszed! :wink:

Heni
KépKép
heni81

Anitja! A védőnőmtől ezt kaptam: (Begépelem - lehet, hogy részletekben sikerül -, mert olyan jó fej vagyok! 8)

HOZZÁTÁPLÁLÁS:

Kizárólag szoptatott csecsemők számára 6 hónapos korban kerül sor az új táplálék bevezetésére. Ha tápszeres kiegészítést is kap a baba, esetleg csak tápszert kap, 4 vagy 5 hónaposan kezdjük meg a hozzátáplálást.

Minden új étel bevezetése - mellyel a csecsemő még nem találkozott -, fokozatosan történjék: két alkalommal kis mennyiségben kapja, majd lassan lehet növelni az adagot. Így "megtanulja"emészteni a baba az új tápanyagot, az esetleges allergiás válasz pedig enyhébb lesz. Egyszerre csak egy ételt vezessünk be! Hagyjunk 4-5 napot minden új anyagra, az addig megszokott ételek fogyasztása mellett.

Fontos: a mi elképzelésünket a baba "felülvéleményezheti", vagyis a fokozatosság mértéke és az ételek sorrendje változhat az ő ízlése, elfogadókészsége szerint; csak úgy és annyit adjunk, amennyit szívesen vesz.

A gyümölcs bevezetése a délelőtti, déli, esetleg délutáni szoptatás előtt történjen, de lehet két etetés között is. Először a gyümölcs levéből kapjon néhány kanállal, 3 nap után ugyanannak a gyümölcsnek a pépes változatával kínálhatjuk. Mindig friss, lehetőleg vegyszermentes, de legalább vastagon hámozott gyümölcsöt használjunk fel. Megbízható mélyhűtött gyümölcs is megfelel. Ha nincs ilyen, bébiétel is adható. Sőt: frissen elkészítve keverni is szabad.

A sorrend (javaslat):

1. alma, őszibarack, majd idénygyümölcsként:
2. meggy, cseresznye, sárgadinnye (a meggy és cseri héja és magja nélkül)
3. körte, szilva, szőlő (a körte a köves részek nélkül, a szilva gondosan hámozva, a szőlő héja, magja nélkül)
4. déligyümölcsök: narancs, banán, ananász, citrom (ezek a csecsemőkor vége felé javasoltak, allergiát kiváltó tényezők miatt).

NEM kaphat egy éves kor alatt: eper, málna, szeder, egres, ribizli, kiwi stb. (aprómagvasak), mert heves allergiás reakciót válthatnak ki és nehezen is tisztíthatók: hasmenést okozhatnak.

NE kapjon mézet kb. egy éves korig: egyrészt az erősen allergizáló hatása miatt, másrészt a be nem vizsgált méz esetleg clostridium-tartalma miatt, ugyanis a csecsemő immunrendszere még nem elég fejlett, így számára a megbetegedés kockázatát jelentené.

Egyelőre ennyi, még van két oldal. Bekakiltunk, megyek pelust cserélni. Majd folytatom, ahogy tudom. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gergő köszöni szépen a dicséreket! :) Úgy látszik, az első hódítása sikerrel járt. :D Nagy szívtipró lesz a kölyök, az biztos.

Anita, azért ez volt Alexa első szánkózása, mert tavaly nem volt errefelé annyi hó, hogy tudtunk volna, 2 éve meg még a babakocsiban ülő 9 hónapos baba volt.

Regi, én nem húzom szándékosan ülő pozícióba Gerit. Ő akarja, mégpedig úgy, hogy megfogja az ujjamat, és erőlködik, húzza fel magát.
Ezenkívül "hernyózik, tehát hanyatt fekve a lábaival löki magát a feje irányába, hullámzó mozgással, tényleg, mint egy kukac. :D
Egyre jobban szeret hason is lenni, vígan elnézelődik, aztán ha megunja, megfordul.

Olyan édes az Ákos, ezerrel rácuppant Gergőre most a téli szünetben. Egyre többet játszik vele, és majd' eldobja magát örömében, ha az öcsi rámosolyog, esetleg hangosan kacag rá. Szilveszter este is annyira nevettek, szinte egymást überelték, melyikük nevet hangosabban. Ákinak már-már a könnye is folyt. Megható volt, hogy enniyre szereti ezt a kisbabát. :)

Íme, egy szánkózás előtti kép a nagyobbakról
Kép

és egy szánkózós
Kép

Szép napot mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

fenykepezd le es rakd be kepkent, vagy kuld el gmailre

Kép

Kép
mmarica

emese, ezt kihagytam bocsi :oops:

Kép

Kép
mmarica

Mmarica! Gondoltam, hogy nekem szól! :wink: A g-mail-en van! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!
Nagyon jók a fényképek!
Panka is hasizmozik ezerrel, én meg féltem, hogy nem neki való ez még :oops: . Fekszem a hátamon, magamra fektetném és nem tudom :shock: . A lányom V alakban ül a hasamon :lol: . Tegnap pedig a szőnyegen 2x megfordult a saját tengelye körül, úgy, hogy nézett felfelé, és a lábával lökte magát :lol:. A múltkor ebből lett hasrafordulás. Most nem sikerült, csak pörgött szegénykém :lol: :lol: .
Olyan guszta dolgokat süttök-főztök, hogy csorog a nyálam...én nem vagyok egy nagy konyhatündér, a sütéssel méginkább hadilábon állok, de 1-2 egyszerűbb receptet lehet, hogy ki fogok próbálni :wink: .

És íme Panka. Beolajozott fejjel:

Kép Kép

Fürdés után:

Kép Kép

Kép

És félreértés ne essék: nem volt ott senki!!!! A fényképezőgépet tartottam fel, úgy fotóztam le :shock: ! A leányzó nem RÁM, az anyukájára vigyorog tele szájjal, hanem BELE a fényképezőgépbe :shock: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Már a 4D-s UH-on is megjegyezte a doki, hogy valami lesz belőle, mert nyitott szemmel bámult ránk, és azóta is, ha fényképezőt, telefont vagy videókamerát lát, PÓZOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Mi lesz belőle?! :oops: :wink: :lol:
dettyk

Ülés: Zsófi állandóan hasizmozik pár hete, állandóan ülni akar. Ha az ölemben van (nekem háttal félig ülő-fekvő pozícióban), akkor ő EGYEDÜL fellendíti magát ülésbe. Nagyon ügyes. Nagyon sokat van ülésben - persze próbálom megtartani a gerince miatt, hogy ne essen rá nagy terhelés.

Ma este megyünk a dokihoz, megkapja a második Rotarixet.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Nagyon köszi :!: :!: :!:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Gremese : mi ma kapjuk a második Prevenart és az első Rotarixet.
Így egybe a kettőt. Félek is kicsit tőle de ez van sajna a dok néni megy szabira azért kell egyszerre a kettőt.
Nektek mennyire volt más Zsófi az oltás után ?
Csak , hogy mire számítsak.
Mert a Prevenar után csak kicsi hőemelkedés volt.

Na megyek is pakolászok és kiélvezem, hogy a héten még apa itthon van.

Mindenkinek szép napot.
20200310173350

KTimi! Mi az a Prevenar? :shock: (Így hívják a kötelező oltást? Megnéztem a kiskönyvét, de más nevű matricát ragasztottak be). :oops:

Anitja! Szívesen :!: :!: :!: :D

Dettyk! Nagyon édes PunkiPanna! :lol:
Nálunk is van fényképező bambulás! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

No comment...

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Akkor Boldog Új Évet Mindenkinek, még egyszer!
Most talán sikerül megírnom a rég beígért kisregényt, amivel tartozom. Hacsak Máté közbe nem szól. Akkor folytatásokban fog megjelenni a "mű". :oops:

Gáz: péntek (dec21) este fél 10-re lett, több, mint 1 teljes nap cidri után. Illetve lehetett volna hamarabb is, csak a gázosok hiába értesítettek minden közös képviselőt, a mienk cseszett végigjönni a házban és szólni. :evil: No comment.

Karácsony: nagyon jól sikerült, hármasban töltöttük a szentestét. :D Mátét a fa nem igazán hozta lázba, mert rögtön kiszúrta az ajándékokat, és majd' kiugrott a kezemből! Szóval hamar bontogattunk, közben szólt a Diótörő... aztán mikor este lefektettük a Piszén Pisze Kölyökmackót (by Apa), akkor nekiláttunk egy gyertyafényes karácsonyi vacsinak a fa alatt. Jövök még a képekkel.

Mivel Gergőnek 27-én be kellett mennie a munkaheylére ügyelni :( , csak aznap este indultunk nagyszülőzni, és 30-án jöttünk haza. Ilyen sokat még nem voltunk távol itthonról, mióta Máté megszületett. Viszont egész jól viselte, és gyarapította az udartartását! :lol: És hogy örült, mikor hazaértünk! Egyfolytában mosolygott és bámulta a macikat a falon! Olyan édes volt! :D

Változások (pozitív és negatív):Pozitív: megtanultunk fogni!!!!!! 8) Főleg balkézzel aktív, hiába rakjuk jobbra is a dolgokat. Bánom is én, Apja is balkezes, és az én rokonságomban is van pár. Mindegy, majd kialakul.
Egyre hosszabban és szebben ül (ha támasztjuk a derekánál, vagy a hónaljánál), hason is gyönyörűen tartja magát. Végre nagykádban fürdünk, mindenféle segédeszköz nélkül.
Tegnap tátott szájjal bámulta az Újévi Koncertet... :shock: :lol:
Negatív: az istennek se akar forogni. :cry: Pedig tanítgatjuk, nevetünk Vele, dicsérgetjük.... nagyon utálja. Csak a pelenkázón próbálkozik, ott viszont kissé necces a helyzet, úgyhogy nem hagyhatom. Majd csak lesz valahogy...
Mostanában alig "beszélget" :( , csak néz a szemünkbe és mosolyog. Ami van, az egy monoton orrhangon való sikongatás (közben persze formálja a száját, csak a kijövő hangok mégis egyformák).

És amin most dolgozunk, az egy új rendszer kialakítása, mert Ő már nem akart kb 3 óránként enni, én meg kötöttem az ebet a karóhoz, mondván csak nyűgös. De nem. Szóval új év, új életvitel. Ma kezdtük el keményen, de sok szeretettel (eddig könnyű, végigaludta a délelőttöt... :shock: :lol: ). Remélem, hamar beállunk újra, és Ő is és én is újra örömünekt leljük majd a mindennapokban (sok volt a nyűgi, csak nekem meg sajna idő kellett, mire rájöttem, mi a baj :oops: ).

ÉÉÉÉSSS... pont ma 1 éve csináltam az első tesztet, mert gyanítottam, hogy Máté beköltözött a pocakomba. :D És nem volt egyértelműen poz v. negatív! :shock: Gondoltam, ilyen hülye már mégse lehetek, világosan leírja a papír a dolgot, de akkor is kétesélyes volt! (Persze én éreztem, amit éreztem! :wink: ) Úgyhogy 9-én ismételtem meg, és akkor lett biztos.

Na, röviden dióhéjban ennyi, most megnézem, felébredt-e a Drágám (mindjárt kajaidő), aztán próbálok visszaolvasni valamikor. (Részben sikerült, csak a végét nagytam későbbre)

Pussz!

Detti
KépKép
kiskolbi

Boldog Új Évet!!!!

Hát megpróbáltam visszaolvasni, de nem győzőm.
Tündériek a képek mindenkiről, babákról, anyákról, apákról.....

Nállunk minden jól ment. a karácsony is. minden nap voltunk valahol. emmácska ki is fáradt. 27 én majdnem egész nap aludt. szilveszterkor itthon voltunk. 11 kor koccintottunk, és fél 12 kor már aludtunk is! Hát fáradtak vagyunk! Persze ittis durrogtatot a hülye szomszéd! Orvos ő is meg a felesége is, és van egy 7 hónapos kislányuk. Bulit rendeztek és a társasház udvaráról durrogtattak. Hát mit ne mondjak a tetőre esett és mi meg a tetőtérben alszunk a kicsivel. szerencsérre emmát nem zavarta. csak kinyitotta a sze,ét, megsimiztük és már aludt is vissza. De én olyan mérges lettem!!!! Felhúztam a redőnyt és kikabáltam, meddig akarsz még durrogtatni??? Órdít a gyerek ( persze nem) de olyan ideges voltam, hogy a saját gyerekére sem gondol, meg tudja hogy szomszédok is vannak meg egy pici babóca. Na mindegy. fél 1-1 között vége lett és aludtunk. 1-én sétáltunk 3-asban egy nagyot. olyan jó csend volt a városban!

Ja már átfordulunk hátról hasra. Olyan édi. És a kezecskéit is ügyesebben használja már. Olyanokat kacag, 10 percig hangosan gurgulázva. meg kell zbálni.

Tömi a kis kezeit a szájába. szerintem meg van duzzadva az innye. lassan jön a foga?? érdemes venni ilyan fogkefe/masszirozó kefe szerüt és azzal dörzsöülgetni?

Kép Kép Kép képet mindjárt csatolok4

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja, és még egy nehézség: képtelen vagyok olyan hátratenni Neki az almapépet, hogy bent is maradjon, mindig kitolja a nyelvével! :( Az almalé megy pohárból (igaz, néha úszik az egész gyerek, de ezért van az előke) szépen, nagyon szereti. :) Hogy lesz ebből jövő héen krumplicska higítva?! :shock:
Ti hogy csináljátok?

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni: szilveszter éjfélkor nem kukacoskodni akartam Veled, remélem nem sértődtél meg!!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese :lol: :lol: :lol: :lol: (Zsófi).

Kaqk, nagyon szépek vagytok! Emmácska nagyon csini hölgy. :lol:

Kiskolbi, szerintem ne siettess semmit, hamarosan minden kialakul magától. :D Rá fog jönni Máté, hogyan forogjon, aztán le sem lehet majd lőni :wink: .
dettyk

Hurrá, oldalt kezdtem!! :lol: :lol:
dettyk

Ha érdekel még a babauszi valakit, megtaláltam a Kalovits-program alatt a Borsika utcai Kalovits-babaházat:

http://www.babauszas.hu/

Megtaláltam a XIII.kerületi tanuszodát is, nekem ez lesz a legközelebb és szimpatikus is.

http://www.babauszas.com/page.asp?prg=linkek&lang=hun

Jár már valaki úszni?

KépKép
becka

Sziasztok!

Emese!Dettyk!Kaqk!
Aranyosak vagytok.

Kolbi!
Nem kell semmit sietettni vagy erőltetni Jön majd szép sorban minden
csak Máté mást csinál először.
Van olyan gyerek aki előbb áll mint ül.
Lehet ,hogy kicsit savanyú neki az alma pici cukrot keverj neki bele.

Heni!
Még én sem jártam a sipítóban.
csak kocsival lehet megközelíteni az meg nekünk nincs.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mi megyünk majd január végétől uszizni. Most is nagyon szereti a fürcsit és nem pislog ha a szemébe fröcssen a víz. meglátjuk!
Köszi a dicséretet. 3 nap és 4 hónapos lesz!!!!

Mi még 2 hónapig biztos nem adunk neki csak tejcsit meg tápszert. A barátnőm gyerekorvos és immunolgus, oltásokért feleős. szóval ő azt mondta 6 hónapig ne adjunk neki mást. Biztos tudja miért. Mindegy, majd látjuk.
Ja egyébként a rota... oltást ajánlja, csak sajna nincs rajta támogatás sehogyan sem. 17-18000 és kétszer kell adni? jól tudom, de ha akarjuk közösségbe vinni, akkor minden képpen ajánlott. Még van 1-2 hetünk kitalálni mit akarunk, mert legkésőbb 20 hetesen meg kell kapja az első adagot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni!
Hááát! Nem ígérem, hogy mostanában megsütöm, de eltenném a receptet! :wink:

Emese!
Köszönjük a begépelést!!! Illetve a fényképezést! Majd megnézem. :D
Hát Zsofka nemsokára ülni fog!!! :lol:
A TV hatalma: :lol: :lol: :lol:

Zsu!
Nagyon ügyi Gergő, hogy így felhúzza magát!!! És meg is fordul!!! :D
Szeli is hasizmozik, mikor evés előtt bénázok a textilpelenkával, és állandóan fel akar ülni. De ezt már régóta. Máskor nem szokott egyelőre. :roll:

Dettyk!
Panka bébi nagyon kis szexi lédi! :lol:
Szelit nem tudom így lefényképezni, hogy mosolyog, mert a fényképező elvonja a figyelmét… és olyankor abbahagyja a mosolygást… :cry:

Kiskolbi!
Szeli is abbahagyta a dumálást. Kicsit aggódom is emiatt. :roll:
Az átfordulás meg szerintem úgy kezdődik amilyen pózban volt Irina Ádija! Emlékszel, ahogy kitekeredett. Szeli úgy csinál néha, és látom, hogy az egyik lábával meg próbál rúgni (mintha elrugaszkodna). Szerintem ebből lesz az átfordulás hátról hasra. :roll: A másik verzióban még nem reménykedek, mert ahhoz többet kéne Szelinek hason lennie, de azt nem bírja sokáig. :?
Mosoly nálunk is egyre több van. Szinte egész nap vigyorog! :lol: És ma már két sikítás is volt egy mosoly alatt! Lassan csak lesz kacaj is belőle! :lol:

Mi volt a baj az etetéssel??? Nem értem! Bocsi! :oops:

Ja! Szeli éjjel 3-kor felébredt, éhes volt… :shock: De az adagot már nem tudom tovább növelni, mert 170-nél több nem fér a pociba, és ki is tolja az etetőcumit a szájából. És észrevettem, hogy nem bírja ki a 3,5 órát, mint eddig. Úgyhogy sürítjük egyelőre az etetést, aztán majd meglátjuk, hogy alakítja...

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
A baj még most is megvan. Amikor jelez, hogy éhes, cicire teszem, szopizik kemény 5 percet (persze nem lakott jól), aztán hiába adom neki a tápit, nem kell. Ha kb. fél óra múlva újra megpróbálom, akkor elfogadja, és talán eszik annyit, amennyivel jóllakik, de van, mikor harmadik kör is van. Szóval kb. 1.5 óra egy etetés. Nem tudom, miért van ez, de sokszor ilyenkorra már el is fárad, és aludni akar. Szerintem nem normális, hogy így egyen, közben meg játszon, és lökdösse el magától a kaját. Mi lesz így később???? Ráadásul emiatt nem is nagyon tudok mellette mást csinálni. Szóval arra gondoltam, hogy a legelején nem éhes, a szopi csak szomjoltás neki, így eleve később próbálom etetni (kb 4 óránként), addigra biztos megéhezik rendesen. Ez a mostani ebéd viszont rácáfol. Hmmm... majd csak kialakul. :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Emmácska minden áron ülni akar! Ha a kezemben van akkor a könyökét a melkasomnak támasztja és tolja föl magá, de van hogy a kis hasizmát használja ha a karjával nem tud támaszkodni. Hihtetlen. Látni akar mindent és nem hajlandó félig fekve lenni a kezemben. Kivéve amikor felkellt és még kómás, akkor engedi, de amint magához tért már könyököl is.
Sőt ha a pelenkázón felhúzom ülésbe és engedném is vissza, nem hagyja. a kis karizmával, hasizmával ellenhúzza magát, mert az ülés nagyon tetszik neki. Kis akaratos.

Másik édes dolga: amikor felébred is már kinézelődte magát, akkor jelez, hogy vki jöhetne már. Ekkor kitekeredik ( ahogy Zsófika nézte a tv-t valamelyik képen ) és néz az ajtó felé hogy mikor lát meg valakit. ahogy meglát már fülig ér a szája.

Végre szeret hason lenni. Na nem aludni, de ha már feküdnie kell akkor inkább hasra fordul és akkor legalább lát is valamit. Tartja magát 10 percig is vagy tovább, sőt a kis karjával fekvőtámasz szerüen kitolja magát. Úgy élvezi! Olyan ari!!!

Most alszik, így tudok írni( ja és apa dolgozik így a gép is szabad! :-) Azért jobb mikor itthon van ( bár akkor lemaradok és nem győzöm visszaolvasni a történéseket.
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Becka! Mi 12-én megyünk úszásra. Akkor kezdődik, mert szünet volt az ünnepek miatt. Holnap meg is veszem az úszópelenkát! :D
Éééés olyan édi csajos fürdőrucikat láttam Szeli méretében a kínaiban!!! De az árát nem is néztem, mert nem akarok venni, de lehet, hogy nem bírom ki! :twisted:

Kaqk! Szomszéd: :evil:
Gratu a forduláshoz! :D
Csinik voltatok karikor mindhárman! :lol:

Én a hozzátáplálásról majd kikérdezem a dokit. Bár ma voltam tápszert íratni, de elfelejtettem… :oops:
Azért megkérdezhetnéd a barátnődet, mert kivi lennék a véleményére!!!

Jaj! Meg a gyógyszertárban meg akartam kérdezni, hogy ezeket a tápszereket egyébként lehet-e venni recept nélkül :roll: , és mennyiért. :?: Csak kíváncsiságból. Mert mi van ha véletlenül nem jól számolom ki, és nem elég, és mondjuk nem rendel a doki, mert pl. karácsony van. Na, ilyeneken paráztam mostanság... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! Ja, értem. Szerintem is az lesz a jó, ha kitolod a kaják közötti időket. De szerintem (!) lassan, fokozatosan csináld!!!

Kaqk! Szelinek is uncsi sokszor vízszintesen. Ez készteti majd őket a felülésre! :lol:
Nagyon ügyes Emmácska!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! ...bár ez attól is függ, hogy mennyire bírja a "kiképzést" Őmátésága! :wink: Ha jól bírja, akkor jobb minél hamarabb átállni!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Próbálkozunk.
Ülés: szintén, mint Emmácska és Szeli. A csúcs az, hogy ha valahol meg tudja támasztani a lábacskáit, akkor fel is áll. Én nagyon nem szeretem, mert nem tudom, jó-e a gerincének, Ő viszont imádja, nagyokat vigyorog, mikor sikerül, de leülni persze utána nem szeret. A gond akkor van (méltatlankodás), mikor már nem bírja, mégis csinálná. Nincs még tisztában a kis korlátaival... úgyhogy Apának és nekem kell okosnak lennünk.
Leugrunk boltba és sétálni, később jövök!

Detti
KépKép
kiskolbi

Édesek a babaképek, köszi mindenkinek!

Kiskolbi, nálunk is van hasonló evési probléma, 5-7 perces evés, aztán vigyorgás, játékra hívás, én meg szétaggódom magam, hogy kiszárad, éhenhal... (na jó, nem, de azért ez kevés). De van egy olyan gyanúm, hogy ennyi idő alatt már iszonyúan be tud enni (ha nem is annyira, mint 20 perc alatt), mert utána simán bírta a 3 órás szünetet. Még én is töröm a fejem.

Ma viszont nyüszi van ezerrel, a fogzás mellett bezavar, hogy állandóan erőlködik vmin (lehet, hogy fejlődési ugrás?).

A forgás, Kolbi, ne izgasson, mert Ádi sem csinálta azóta, meg még bőven ráérnek erre szerintem.

Kép
Kép
irina

Evés terén nálunk is változás van: 10 perc. Több semmiképp (kivéve este, mert akkor 1 órás komfortszopis altatós cicizés van), inkább kevesebb, de általában percre pontosan 10 perces evéseket állított be magának Panka. Biztosan elég neki, mert kezdünk átállni a 3 órás szünetekre (2-2,5 órásról).
dettyk

Ja! Átfordulás: Olvastam egy könyvet, ott 4-5 hónapos korra írja...

Kép

Kép
regcsiken14

Gremese : a Prevenar a Pneumococcus elleni oltás. Ez sem kötelező oltás. Nekünk ezt ajánlotta a doki néni. Ez az agyhártya és tüdőgyulladásra van.
na megyek is mert mindjárt itt van fél 2-2 ígérte magát.

Majd délután jeletkezem.

Átfordulás nálunk sincs csak próbálkozás. Ami azt jelenti húzza a lábát fel és a törsze félig kitekeredve van.

Majd jelentkezem.
20200310173350

regi: nem indokolta, hoy miért jobb csak 6hó után hozzátáplálni, csak azt hogy várjam meg a 6 hónapot. majd azért rákérdezek, meg a körzeti gyerekdokitól is.

a tápszertelvileg csak a startot kell iratni utánna már lehet recept nélkül is. vki aki tudja?????, ja és nincs rajta semmijen támogatás ugyan ennyi lesz recept nélkül is. jól tudom???
köszi a dicséretet!

megyünk sétálni.
beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Zsuzsóci! Tündériek a gyerekek a hóban.

Dettyk! Édesdrága a kis Panka! Tényleg nagyon figyel, Noel szinte mindig bemozdul amikor fotózom :oops: .

Emese! Csudapofi ez a Zsófka! Nagyot nevettem
:lol: :lol: :lol:

Kiskolbi! Fúúú, nagyon ügyes a kis Máté, viszont fordulni Noel sem akar, sőt még nem is kacagott, csak nevetés közben amolyan orrhangon "dúdol", egyébként szerintem énekelnek, mármint amit írtál teljesen olyan, mint amit Noel szokott produkálni, olyan édes, amikor énekelek neki végighallgat, majd utánam Ő is rákezd, persze nincsenek benne hanglejtések :lol: . Biztos Ti is sokat énekeltek neki.
Fogás: Noel is bal kézzel ügyesebb, nem hiszem, hogy az most döl el, hogy jobb vagy bal kezesek lesznek-e :roll: vagy igen?
Az almát pedig én felkenem a szájpadlására, de egyébként ezt is meg kell tanulnia, majd a sokadik alkalomra ügyes lesz. Ma például szopizni akarta az almapürét annyira ízlett neki, cuppogtatta :lol:

Kaqk!Emma nagyon kis csinos, mint egy porcelánbaba!
Mi is csak ízlelgetjük az almát kb. 2 hete, még egy evőkanálnyi sincs amit lereszelek neki. Én speciel a kakilás miatt kezdtem, azóta szépen tud 2-3 naponta kakilni, és ráadásul imádja mármint az almát, de a gyerekorvosnak nem fogom mondani én sem, mert most nem divat a hozzátáplálás. De én még almán és banánon kívül nem adtam mást, Kiskolbi! Ti már zöldségeztek jövőhéten?
Egyébként szerintem olvassátok el amit Emese feltett a gmailre, sztem nagyon jó.

Regi! én itt szoktam gyógyszerárakat, és azt, hogy vény nélkül kapható-e nézni: http://aranysarkanypatika.hu/index.php? ... r&Itemid=8
jobb oldalon a kereséshez kell beírni a gyógyszer nevét, és én ki szoktam szedni azt, hogy "Csak az általunk forgalmazott készítmények" mert úgy minden létező gyógyszertári cucc bejön.

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Kiskolbi: türelem kell a kanállal való etetéshez. Meg kell tanulnia. Én pl.folyamatosan kanalazom vissza Viktorka szájába a cuccost, egyszer csak úgy fordul a nyelve, hogy befelé menjen neki a kaja!
Viktorka már egész ügyesen eszik, magától nyitja a száját, ha látja a kanalat.

Kaqk: jobban jársz, ha felíratod, féléves koráig van rá jelentős támogatás. Amit én most 800 Ft-ért veszek, az recept nélkül 2000 Ft.

Kép
Kép
timi26

Na meg is volt az oltás.
Drágám benyelte a Rotarix-et a másikat meg be a combikájába.
Gyors kaja utána és már tentizik is.
Igaz most elég nehezen aludt el de végre alszik.

Regi : valami nem stimmel a vonalzóddal mert meg állt 3 hónap 4 napnál.

Remélem nem megy fel nagyon törpi hője.

Na lépek megyek a gyógyszertárba.
20200310173350

Sziasztok csajok!!!!

Ülés: nálunk is menő, már rendesem tolja magát előre az ölünkben, az eszem megáll :shock:
Arra gondoltam, hogy talán azért van, mert ügye pihenőszék, hinta, autósülés, lehet edzik a gerincet, mert ugye régen kizárólag csak vizszintes helyzetben volt szabad tartani a gyereket.
Emlékszem a tesómat mindig a kiskádban cipelék, pléd volt beleteritve .
Kiskolbi:
dehogy haragszom :wink:
Regi: elküldöm neked is!
Emese: hát a tv nálunk is hasonlóan menő, köszi a hozzátápi leirását.
Forgás: még nem fordul át :(
Kaqk: én úgy tudom, hogy az allergia miatt kellene kizárólag csak szoptatni 6 hónapig.
Hozzátápi:
Hát én már naponta adok neki két etetés között őszilét, hátha segitene a kakiban, próbáltam tegnap barack pürét ,nem eszi meg, köpködi ki, ( megkóstoltam eléggé izetlen , én se enném meg, nem is veszek többet ) viszont a reszelt alma bejön neki, reklemál ha már elfogyott, viszon az meg ugye hasfogó, azt meg azért nem adok, marad az őszilé.

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: