A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!
Sajna ma is csak 36.6, 16.napon... még reméénykedem.
Képzeljétek,azt olvastam az egyik könyvben, hogy a nyál szerkezetén is látszik a termékeny időszak. ilyenkor páfrányos rajzolatot ad a megemelkedett sótartalomtól, ha nincs ovuláció, akkor zavaros, nem egységes szerkezete van. Nos, mivel van egy mikroszkópunk, megnéztem tegnap. Vicces, mi? Igaz, hogy nem volt páfrányos, de ez is egy módszer. Ha valakinek van mik. -nem drága-, akkor ajánlom. Ja, és a méhnyák is ugyanilyen mikroszkópikus szerkezeű.... Kép
Jövő héten megyek vérvételre, ott minden kiderül.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Anna Kép
az összes termékenységi minimikroszkóp - pl. maybebaby- ezen az elven működik. Catnek bevált.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja, lenne egy kérdésem is, ha valaki ért latinul. A zárómra ezt írták diagnózisnak: Hyperprolactinaemia. Galactorrhoea. SterilitásI. Lelethez: Portio hátul, kp.nagy méh anteflexioban, szabad környezetben van.
Na,elég tudományos, mi??? Örülnék, ha valaki kódolná

madaran

Alena!
Köszi, bízom benne, hogy jó lesz! Kép

Anna!
A hiperprolaktémia megemelkedett prolaktin szintet jelent, amire általában bromocriptint szoktak felírni. A Sterilitás I pedig azt jelenti, hogy 1 éves védekezésmentes idő után nem estél teherbe, illetve elötte sem volt terhességed. Ha lett volna elötte terhességed, akkor már II.-es lennél.
Csak ezeket ismerem. Remélem, azért segít valamit.

Üdv:
Gitta
gitta

Köszönöm Gitta. Kép A bromot megemelte, most másfelet szedek naponta.
Anna

madaran

OrsolyKép
Ti hogy vagytok? Marcsika jól van. Sajna nem sikerült a második lombikja sem igy most lazitanak a témán. Ha minden igaz szeptember közepén indul a 3.
ShineKép
Csak igy továbbKép Az optimizmus már fél sikerKép
JoviKép
Drukkolok Neked isKép
OliciKép
Köszi, hiányoztok ám nekem bármily furcsa isKép Hisz érzelmileg nagyon összekovácsolódtunk itt a bajbanKép
ZséKép
Nekem a lombik elött volt néhány Utro-s hónapom és mindig megjött annak ellenére, hogy használtam igaz kevésbé élénken de azonnal tudtam mikor kell abbahagynom.
IlduciKép
Gratula a pozitiv hozzáállásodhozKép
GittaKép
Nagyon jó pihenést kivánok NektekKép

Puszi: Doris
doris

Na akkor a várva várt adatok
össz: 2,4 ml
szám: 9M/ml
mozgó: 4 M/ml
progresszív gyors: 2M/ml
progresszív lassú: 1M/ml
nem progresszív: 1M/ml
mozgulatlan: 5M/ml

fehérvérsejt nincs
patológiás alakok száma: 1 M/ml

Tehát az eredmény határozottan jobb... de alapvetően nagyon rossz.
DE!!!! A nagyon jó hír. (együtt ebédeltem a párommal) és nincsen elkenődve Kép Kép Jó volt a kedve, és azt mondta: "nem szomorkoik rajta, mert ezen azzal nem változtat, holnap úgyis megyünk az orvoshoz ő majd megmondja, hogy mi legyen". Úgy örültem neki, hogy így állt most a dologhoz. Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Tudja valaki, hogy mi az a "patológiás alak"? Ezzel eddig még nem találkoztam...

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Azért sokkal jobb az eredmény mint az elsőnélKépKép

AnnaKép
Minden nyálazós mikroszkóp így működik. Ez jó ötlet így nézni az ovulációs időszakot, mert a nyál az emelkedő ösztrogénszint hatására kikristályosodik.

Cat

Cat
Kép
cateye

Jobb persze, de a spontánhoz még nagyon kevés.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Anna
a Galactorrhoea fokozott prolaktin termelődést jelent, tejcsurgásra utal.
"anteflexio: a méh meghajlása előre úgy, hogy hossztengelye a belső méhszáj magasságában megtörik s a méh teste előre tekintő, kisebb-nagyobb szöget képez a méh nyakrészével. Az A. csak akkor kóros alakváltozása a méhnek, ha a megtörés állandó, ha a méh nem egyenesedhetik ki s ezáltal természetszerü alak- és helyváltozásaiban akadályozva van; ha a méhnek ez az alakváltozása egyéb bajokat okoz. Némi A. a méh rendes alakjának is jellemző tulajdonsága."
Pallas Lexikonból voltam ilyen csoda okos.
Csodajó babavárást, és mindenkinek nagyon nagyon szorítok, a gólyák már úton vannak! Kép
Judit
holophernes

Orsi
szerintem a patológiás alak az elhalt -gondolom én spermium- sejteket jelenti. Mértékegysége pedig a Mól/ml, azaz a 1 mililiterben lévő Mólok, azaz 6*ln23db sejtek számát jelenti.
lehet, hoyg tévedek, de Pallas ezt már nem tudta, marad a vegyész diploma Kép
Judit
holophernes

Hmmm. lehet, hogy elhalt. De a mértékegység mindenhol Millió db/ml, tehát szerintem itt is.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok csajok!

Na eddig bírtam, hogy ne olvassalak benneteket és ne szóljak bele, de frankón elvonási tüneteim vannak, így jelentkezem.

Örülök, hogy ma jobb a hangulat.

Orsi, nagyon szorítottam nektek és tényleg az, hogy a párod pozitív nagyon sokat jelent.
Ezt kellene mindannyiunknak követni.

Egyébként képzeljétek, éjszaka magamra erőltettem 8 óra alvást és így reggel 37,1 volt a hőm.
Lehet, hogy tényleg semmit nem ért a 4-5 órás alvás utáni hőgörbém....
bettina

Diploma nem tud mindent, aza szerint csak a bala paraszt eszem volt, bocsika. Magam alá csaptam a kis farkam, és el is kotródtam Kép
holophernes

OrsiKép
Látom, használt a soxorosító kívánságunk, mert ez sokkal több annál, amit a kórházi andrológián mikroszkóp alatt néztek KépKépKép Legközelebb, hogyha megy, megint többen lesznek, aztán megint többen.... KépKépKép
Koncentrálni nem lehet őket? (márhogy többen legyenek 1 ml-ben) majd kérdezzétek meg!
Patológiás szerintem is halott.
Megértem, hogy rosssz az egy helyben topogás, tanácstalanság, nagyon átérzem, de szurkolok! A gólyákat is felénk terelték már...
Kíváncsi vagyok mit mond majd az orvos!

Olici
olici

Judit Kép
Azért ne menj sehova Kép nagyon okosakat mondtál, de egy vegyésznek egyértelmű, hogy a M-ről a mól jtu eszébe.

Olici Kép
Köszi. A múltkor is a krióban nézték, nem a kórházi andrológián Kép. Nem tudom, hogy lehet-e koncentrálni, de ez akkor is max 21 Mió 1 ml-ben. Ami még mindig nem túl sok.
na mindegy. Nemm találgatok, holnap a doktornő biztosan okosabbakat tud mondani.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,
bocs hogy erről faggatlak, de te Erazmuszhoz jársz?
Ha igen, hol rendel?
Van magán rendelője és egyébként ő mint nőgyógyász ténykedik?
Köszi
bettina

SEGÍTSÉG!!!!
Eddig a prolaktin, progeszteron stb.-re vonatkozó adatokat és infokat általában átfutottam, mert nem tudtam mi mit mutat.
Most hívtam telefonon az orvosom.
Megvan a leletem, telefonban nem akart mondani semmit, de hétfőn menjek hozzá és megbeszéljük.
Annyit mondott, hogy vannak eltérések, például a prolaktin emelkedésem elég jelentős.
Nem akr következtetésekbe bocsátkozni, de valószínű, hogy gyógyszeres kezeléssel kell majd rásegíteni a teherbeesésre.

Olyan szörnyűek ezek a fél hírek.
Mit jelenthet ez?
Mit mutat ez a prolaktin és milyen kezeléseket szoktak adni rá?

Nagyon várom, ha van itt valaki, válaszoljon, légyszi!
Köszi
bettina

Hálából, hogy nem utáltatok ki innen küldök nektek helyes kis gólyát, ígéretem szerint
Kép
Kép

Kép

Judit
holophernes

Bettina Kép
Nyugi Kép ez a legfontosabb. Nem szaba így hirtelen kétségbe esni.
A prolaktin nagyon sok lánynál magas. Alapvetően 2 gyógyszerrel kezeli. Bromocryptin v. serocryptin. én az utóbbit szedem, ez állítólag tisztább. A prolaktin gyakran a stressz miatt magas a nőknél.
A magas prolaktin lenyomja a progeszteront, ettől az alacsony lesz, és a teherbeesés is nehezített.
Remélem mindenre válaszoltam.
Nyugi Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bettina,

a magas prolaktin onmagában nem nagy gond,
s gyogyserrel nagyon gyorsan helyrejon.
Én ráadásuI kiegyensúyottabbb is lettem tole, nyugodtabb.
Nem izgultam annyira a baba miatt.
Jo, hogy idoben kiderult az eltérés, hidd el.

Bella

Amúgy mindenkinek szorítok.
bella2

Mármint a gyogyszertol lettem nyugodtabb.
(Bromokriptin)

Bella
bella2

Sziasztok lanyok!

szep napot mindenkinek.

Mar a nyakunkon a hetvege. Kép
Vendég

Jajj, én már annyira várom. Kicsit sok volt ez a hét.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hat igen. na meg eleg mozgalmas is.
Voltal tegnap orvosnal?
Vagy ma mentek?

majd mondj el mindent. Kép
Vendég

Dokihoz ma megyünk. Tegnap "csak" az újabb eredmények lettek meg.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani. Mit fog javasolni, hiszen minden eddigi vizsgálat eredménye negatív.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Majd ird meg hogy is alltok. Kép
Drukkolok nagyon. Kép

Mit fogtok csinalni a hetvegen?
Vendég

Sziasztok Lanyok,

Orsi Kép
Meg tudnad irni légyszi, hogy a férjednél eddig milyen kivizsgalasok voltak? Ugy néz ki, nalunk is a férjemnél van a gond, és ugy érzem, az eddigi dokik nem forditottak ra elég figyelmet. Egyszerüen elfogadjak a tényt, hogy kevesebb és mar egyböl lombikra vagy inszemre gondolnak. Nalunk eddig két laborvizsgalat volt, a masodik mindenféle kezelés nélkül kétszer olyan jo volt, mint az elsö, de még igy sem tul fényes. Kb 20 M/ml és kicsivel több mint a fele nem mozog. Eddig csak annyit allapitottak meg, hogy szervi elvaltozas nincsen.
De pl. gyulladas vagy hormongond még lehet, nem? Szoval érdekelne, hogy nalatok milyen vizsgalatok történtek eddig, mert most talaltunk egy uj dokit, aki jonak tünik és én nem akarom hagyni, amig minden vizsgalatot meg nem csinalnak lombik vagy inszem elött.

Doris Kép
Egy fiu, egy lany - ez nagyon jo hir!

Szép napot mindenkinek,
Süncsi
süncsi

Pihenni. Szombaton renberakjuk a lakást, vasárnak meg semmitteszünk Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jo nektek. Nekem kicsit mozgalmasabb lesz.
Pihenes az nem lesz. Kép
Vendég

Süncsi Kép
Alapvetően 2 spermaanalízis 2 hét különbséggel. Itt a számra, a mozgásra, a progresszivitásra kell figyelni, valamint arra, hogy vannak-e fehérvérsejtek (wbc) az ondóban.
A vérvétel teljes vérkép, és hormon. Pontosan a hormonokat még nem tudom felsorolni, mert ma kapom készhez az eredményt, így a papírt még nem láttam.
A herevisszár gyanú miatt, ill. hogy ott minden rendben van-e here UH-val nézték meg.
A 20Mió kevesebb, mint 50%mozgóval tényleg azért nem sok. Mindenképpen nézessetek ezekre rá!
Este beírom, hogy a vérképben pontosan miket néztek meg nála. OK?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Itt a hétvége a nyakunkonKépKépKép

OrsiKép
Azt hiszem kezet foghatunk. Szombaton rendbe rakjuk a kérót, plussz főzök, vasárnap látványosan semmit teszünkKép.
Tegnap helyre raktam a lelkem is, betévedtem a Benetton boltba ahol nagy árzuhanás volt, és párom nagy szomorúságára vásárolnom kellett.Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Hmm. benettont én is láttam, de még nem merészkedtem be. Talán majd ma Kép
Örülök ha a lelki békéd ismét sikerült elérned Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép

Köszi. Lenne még egy kérdésem: mit jelent, ha van fehérvérjest az ondoban?
Egy urulogus latta mar a férjem és ö kizarta a herevisszér-sérvet. Azért erre is rakérdezünk még.

(Bocsi, egyes ékezetekes betüket nem tudok elküldeni)

Süncsi
süncsi

Semmi gond.
Ha gyulladása van pl. a prosztatában, vagy bármely szervében, ami kapcsolatba kerül au ondóval, akkor fehrévérsejtek találhatóak az ondóban. Mert a fehérvérsejtek küzdenek a gyulladást okozó organizmusokkal. De a papíron általában fel szokták tüntetni ezeknek a számát. A legjobb, ha nulla, de ha 1M/ml felett van, az egyértelműen gyulladásra utal.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi és Bella2!

Nagyon köszi a válaszokat.
Tegnap kicsit tényleg bepánikoltam és túlspiráztam a dolgokat, de utálom a telefonos fél információkat, amikor megtudod, hogy nem minden OK, de nem kapsz részletes tájékoztatást, hogy ez az eltérés pontosan mit is jelent, lehet-e kezdeni vele valamit stb.

Azóta picit megnyugodtam.

Most a párom kivizsgálása lett az elsődleges feladat (az én esetem már úgyis sínen van, hiszen hétfőn megyek a dokihoz és meglátjuk a hogyan továbbot).

Egy kérdés: néztük a Krio intézet weblapját és az archivban találtam Orsi ajánlásában Erdei doktornő VIII. ker-i rendelőjét.
Kérdéseim:
1.) Melyiket ajánljátok jobban?
2.) Telefonos bejelentkezésnél milyen vizsgálatot kell kérni?
3.) Érdemes teljeskörű kivizsgálás vagy hogy van ez?
4.) Kb. mennyi időn belül szoktak adni időpontot?
5.) van bármiféle tudnivaló előtte (pl. hány napig kell gyűjtögetni előtte az ondót)?

Bocs, ha sokat kérdezek, de nagyon szeretnénk a végére járni és nem akarok addig semmiféle gyógyszert bevenni, amíg nem tudjuk, hogy férjem rendben van-e!

Ui: képzeljétek, ma a 17. napon 37 volt a hőm reggel. Tegnap ment először 37 fölé. Úgy örültem neki.
bettina

A hőd nagyon szép Kép Gratula!!

Tehát.
1) A doktornő rendel a Krióban és a VIII.kerületben is. Szerintem mindegy, hogy melyiket választod. A vizsgálatokra mind a két helyről ugyanoda küld el. Spermavizsgálat a Krióban, ősszes többi (labor, hereUh... stb), a Szabolcs utcai Kórházban. A viii.ker. minden pénteken délután rendel 5-től, amíg beteg van.
4)Ált. azon a héten, amikor felhívod őket be is lehet jelentkezni.
A Krióban spermavizsgálatra külön időpontot kell kérni, ált. ezt is el lehet pár nappal előtte intézni.
5)Az "anyag" leadás előtt 5 nap önmegtartóztatás kell Kép ez a dolog egyik legrosszabb része.
2)a Krióban spermaanalízisre kell bejelentkezni
3)szerintem beszéljetek először a doktonővel, és ő elmondja, hogy milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni

Remélem, ha kicsit össze-vissza is, de sikerült minden kérdésre válszt adnom.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi Orsi!

Te vagy az én állandó válaszadóm.

Tényleg kössszzzz:-))))

Ui: meg kellene már tanulnom ezeket a kis mosolygós fejeket.
bettina

: ) csak ne tegyél közé space-t Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Képígy
bettina

OrsiKép

én is köszi a valaszokat!
Este még tanulmanyozom a férjem leleteit.

Én a hétvégén megyek a zürichi Street Parade-ra! A hajam elöre lathatolag piros és kék lesz, remélem kijön belöleKép

Puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok Lányok! Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, jó semmittevést Kép, sok Kép, kinek mihez lesz kedve! Kép

Lehet, hogy csinálok még egy tesztet, már nagyon piszkálja a dolog a fantáziámat.....Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli

Edit, Bettina

Orsinak teljesen igaza vanKép, csak annyit tennék még hozzá, hogy az 1 millió felett még nem biztos, de KELL gyulladásra gyanakodni. Nekünk a 3 millióra is azt mondta a Schwarzi, hogy nincs gyulladás, mert a tenyésztés negatív lett. De az andrológus szerint mégis az (nemsokára meglesz azt eredmény). Vagyis a nagy tanulság (Erazmusz is megerősítette), hogy attól, hogy a tenyésztés negatív, még nyugodtan lehet gyulladás a háttérben.

Egyébként, ha a doktornő kérdezi, hol akarjátok az ismételt spermaanalízist, akkor érdemes a Szabolcsba menni, mert ott nem kell fizetni, a Krióban pedig igen. (és ugyanannyi idő alatt van kész mind a két helyen)

Bea
Bea

De elsődleges spermaanalízisre nagyon jó a Krió, mert nagyon profik
Bea
Bea

Bea Kép
ezt nem is tudtam. Nekünk nem mondta Kép Hmmm. Akkor legközelebb oda megyünk mi is, ha még mennünk kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

Én is véletlenül hallottam meg, a doktornő kérdezte meg a Kriós asszisztenstől, hol csináltassa meg a tenyésztést, és a lány mondta, hogy mindegy, mert náluk is ugyannyi idő, viszont a Szabolcsban nem kell fizetni, itt meg igen. Ez is mutatja, milyen rendesek a Kriósok, mert még ők javasolták a Szabolcsot.

Bea
Bea

Sziasztok LánykákKép

Lehet egy kérdésem.
Hallottam hogy a fiucskákat be is lehet vinni a Krióba, és nem muszály a papának bent Kép
Nem halnak el amíg beérnek vele,vagy eggyáltalán menyi ideig maradnak életben a ficánkák a szabad levegőnKép
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek
Alice
malice

Alice Kép
Ezt nem is tudtam. Akkor lehet, hogy legközelebb mi is így teszünk.
A szabad levegőn meghalnak. Zárt üvegbe kell őket tenni, és testmelegen tartani pl. nadrágzsebben, ing alatt. És max. 1 óra alatt be kell érni velük.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Igen, de régebben erre írta Erazmusz, hogy sokkal jobb, ha helyben történik a mintavétel, mert több mindent lehet vizsgálni (elfolyósodásról vagy miről volt szó annak idején).

Ő, amennyire jól emlékszem, mindenképpen a helyben adott mintát írta, mint helyes vizsgálati módszer.
bettina

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: