Eszter,
én B. Balázsnál szültem császárral,de csak mert a dokim éppen nyaralt, s neki "adott át". 1x találkoztam vele a szülés előtt, nagyon szimpi volt, aztán császár, aztán utána párszor bejött hozzám, meg a varratszedésen és kész. szóval nem sokat tudok mesélni, de tény, ha nem a mostani dokimnál, akkor nála szülnék.
Ruzy!
dehogy vizsgáztam!NEM HALADOK ÉS 5-ÉN VIZSGA!!!! én még ilyet nem láttam, lassabban megy, mint a jogfogalmak (jogi alaptan), még csak a 47. tételnél tartok a 120-ból, de az elejét már jó ha csak 2-esre tudom, pedig megtanultam.
Nuk!
nem irigyellek.

én ezért vagyok éjjeli kelős, mert folyton méregetem betegségben a lázát.

mielőbbi bulást kívánok. ilyenkor jobb, ha csak tápival kínálod, mást nem biztos, hogy fog enni.
Johi,
ha az egyéni vállalkozó fizet közterheket maga után, vagyis fizeti mondjuk a minimálbér után a tb-t, stb-t, s az imígyen "munkában töltött" napjainak száma (életében) meghaladja összesen a 180 napot, akkor kap GYEDET is. (Indi leírta a Gyest)
viszont mivel már az egyéni vállalkozóknak is mintha kéne a minimálbér után fizetni, így próbálja meg a gyedet! mikor szül??? mert, ha korábban volt életében 180 nap jogviszonya, csak most mondjuk éppen nem fizet közterhet, akkor be kéne mennie a tébébe, hogy fizetni akar, mert akar kapni gyedet, és akkor kb. 110 eFt bruttó után fizet közterhet pár hónapig (szülésig), majd megkapja a gyedet (nem a maximum gyedet, hanema minimálbér 2x-ére járót)
özvegyi nyugdíj mellett gyes: szerintem külön gyest nem kap, államtól csak egy juttatás jár. de ennek jobban utána kéne nézni. az övz. nyugdíjat akkor se kapja, ha közben újra férhjez megy. (tudom, hogy ez nem áll fenn, csak gondoltam leírom az érdekesség képpen)
Indi,
mintha a nyugdíj meg a gyed összeférne, csak a nyugdíj, meg a gyes nem. (vmiért úgy emlékszem a gyedet a nyugdíjas nagyi is igényelheti, mert mittomén miért.... utána kéne néznem)
Rylie,
ez nagyon durva, hogy van ilyen zár, amit így lehet barmolni.
régi tulaj szóba se jöhet???
TB KÁRTYA, SZTK ELLÁTÁS:
tudtátok, hogy már ellenőrzik, hogy valaki rendesen fizet-e, vagy csak potyautas a tb ellátásban? előttem állt minap az sztk-ban egy csaj, mikor kérdezték tőle a betegfelvételen, hogy miért nem fizet tb-t. elmesélte, hogy ő külföldön dolgozik, így itthon nem fizet. ekkor elé toltak egy papírt, hogy írja alá, hogy a költségeket ától cettig neki kell viselni. ( megjegyzem nagyon is jogosan, hiszen ha kinn keres, miért mi tartsuk el a betegségét??) erre a csaj felhúzta az orrát, hogy csak nem képzelik, hogy ő fizet, ő most hazajött és gondolta kivizsgáltatja magát, mert jár neki az ingyenes orvosi ellátás, és inkább elhúzta a csíkot....pedig nem hinném, hogy a földhöz vágta volna egy szakorvosi kivizsgálás ára, annyira azért nem drága. (+ unokahúgom sittes mekdöncis munkával nettó 400ezret keres kinn, szóval ennél nyilván csak többje van a nőnek, csak ki tud már csengetni kb 5eFt-ot egy vizsgálatra)
azt várom, hogy a baromi gazdag vállalkozók, cégvezetők, akik be sincsenek jelentve sehova melózni, csak úgy megélnek a "semmiből" mikor kényszerülnek mondjuk a kórházi ellátás kifizetésére. (nem mintha megviselné a pénztárcájukat, csak majd a lelküket, hisz ők is azt hiszik, hogy az orvosi ellátás ingyenes)