Persze, hogy nem fogunk összeveszni... én is csak leírtam a véleményem... szerintem nem reális a vitamin-óriásbébi teória... ez szerintem sokkal inkább generációs ugrás. Körülöttem lévő orvosok véleménye is ez. Környezetemben akárhányan szedték normális súlyú gyereket szültek. Véleményem szerint a szülés is sokkal összetettebb annál minthogy a nagygyerek egyesen arányosan nehéz szüléssel, míg kis gyerek könnyű szüléssel járna, persze a téraránytalanság más tészta és vannak kirívó esetek, de a nagyon nagy babáknál általában a kezeletlen cukorbetegség okozza a problémát. (
lásd az a család akiknél az összes gyerek hat kiló felett született kivéve az egyiket ugyanis az koraszülött volt így az csak négy kilós lett
)
Én azért szedem mert úgy gondolom, hogy nemtudom bevinni a kellő vitaminmennyiséget ebben a téli időszakban. Lehet nyáron sokkal ritkábban szedném, vagy csak az első harmadban, de eddig csak téli várandóságot próbáltam.
De ha kijön belőled akkor valóban semmi értele kínozni vele magad!
Ezt a Hipp Natalt ki akartam próbálni én is de eddig nem sikerült beszereznem.
Amúgy én középiskolás koromban szedtem multivitamint... hónapokig rosszulléttel küzdöttem reggelente mire rájöttem, hogy attól van. (nagyon hasonló volt mint a várandós émelygés) Ezért én egyáltalán nem vagyok egy nagy szintetikus vitamin párti. C vitamint szoktam kizárólag beszedni ha rosszul vagyok, vagy télen néha napján, de pl barátnőm az első várandósága alatt rájött, hogy ha szedi az Elevitet nem lesz beteg télen, azóta minden télen szedi ha kismama ha nem.. ilyen is van. Tehát én sokkal inkább ahhoz a táborhoz tartozom akik nem favorizálják a kordinálatlan vitaminszedést (véleményem szerint többet árthatunk vele mint használunk, különösen a zsírban oldódókkal kell vigyázni), csak valahogy a kismama vitamin egyenlőre nálam más lapra tartozik.
Tornázni én is szeretnék járni de Áronnal is csak terv maradt... én a Bajcsyt szemeltem ki erre a célra... bár ha sikerül egy hónapon bellül elköltöznünk akkor ez is ugrik.
Ne tartsatok attól, hogy mi lesz a babával, hogy tudtok vele bánni... annyira természetes lesz majd meglátjátok, és nyugodtan kérjetek tanácsot a környezetetektől.
Olyan vicces volt mert az első otthoni fürdetéskor telefonáltunk a leendő keresztszülőknek akik addigra tapasztalt három gyerekesek voltak, hogy ugyan hány fokosnak kell lenni a fürdetővíznek!!

utánna többet nem is mértük

csak könyökkel...
Nekünk két héttel előbb indult a szülés... engem annyira váratlanul ért... abban a biztonságban éldegéltem, hogy még van két gyönyörű hetünk összegyúrva (én is nagyon szerettem pocakosnak lenni), hogy amikor elfolyt a magzatvíz fel-alá rohangáltam a lakásban, hogy én még nem akarok szülni, én még nem akarok szülni, még van két hetem... ugye ez nem a magzatvíz???!!! Olyan mókás lehettem

Barátnőmék is pont nálunk aludtak, segítettek összeszedni a maradék cuccot. (érdemes a listát a táskában tartani mert vannak olyan becsomagolnivalók amiket induláskor lehet csak és a fejetlenségben nem árt gyorsan átfutni a listát, hogy mi kell még)
Felsoa
A kruplidiétával ráérsz akkor ha már az ujjaid is dagadnak, addig elég ha vigyázol a só bevitellel.
Csillag
Ez valóban nem fogyókúra, nyugodtan egyél annyit belőle amennyi jól esik! Csak a sót kell kerülni. De szerintem egy kiló elég lesz... a nap végére lehet rá sem bírsz már nézni
Szőlő
Aranyos a body és a te felsőd is nagyon csini!
...nnna én is kiokoskodtam magam, megyek is aludni

...