A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Kép
Vendég

Mostmár a pinkeknek bele kéne húzni :D
Vendég

Gigi, szabad bekerülni a táblázatba? :)

mia_snow, 28 év, Pilisvörösvár, június 5, Szent János Kórház. a nem és a név egyelőre ismeretlen, és az első gyerkőcünket várjuk.

köszönöm

és nagyon boldog karácsonyt (na meg sok-sok finomságot) kívánok mindenkinek. :)

mia_snow

Sziasztok!

Remélem jól telik mindenkinek a karácsony. Én tegnap is meg ma is rengeteget faltam, hajnalban meg is látogattak a rókák. Az az utolsó tányér halászlé már nem kellett volna :?

Pénteken kell mennem az AFP-re, többiek Ti voltatok már?

Meséljetek ki hogy tölti az ünnepet? Nekünk ez a legszebb karácsonyunk, hogy már hárman vagyunk. Jövőre pedig már itt fog figyelni a kis babszemkénk. :D olyan jó érzés...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a karácsony, és most már ki is pihentétek a fáradalmakat.
Nekem még nem igazán sikerült kipihenni :( Eléggé lefáradtam az ünnepben, jó nagy a családom és hát ugye a halsütés meg a beiglisütés az én feladatom :)
Bejöttem dolgozni ma is de csak lightosan adom elő, mindjárt megyek haza :)
Mostmár én mindennap érzek a picurkám mozgását, tök jó érzés :D ezt vártam már.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt az ünnep.Én szenteste majdnem beestem a fa alá a fáradtságtól.(mint minden évben)
De most már pihi van!!!!!!!!! :D :D

Nem is értem minek sütök-főzök ennyit,úgysem bírjuk soha megenni.
Csak valahogy mindig félek az éhenhalástól... :roll:

21-én pénteken voltam AFP-n,azt mondták,majd jövőre lesz eredményem,és azzal megyek majd vissza a dokihoz a 18 hetes UH-ra.Voltam a dokinál is ,zárt a méhszáj.

Veletek mi zujs??

Kép
orsitigris

Utólagosan is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Orsi:
gratulálok a kislányhoz! :) Irigyellek nagyon, remélem 2-án a doki nekem is azt mondja kislányom lesz!!! :roll:

Gigi:
mit jelent a kis bibi?

buci:
3-án (csütörtökön) megyek AFP-re, nem tudom pontosan mennyi idő múlva lesz eredmény.

mia_snow:
üdv közöttünk!

Mostanában nagyon olvasó üzemmódban éltem, valahogy a rókakoma nem nagyon akaródzott odébb állni. De (lekopogom) vasárnap óta nyugalom van és már a gravida beszedésétől sem vagyok rosszul! Viszont egyre többször jön rám a szédülés, épp a karácsonyi vásárlás közepén is az Árkádban rosszul lettem, úgyhogy kb. 10 percet töltöttünk ott mert a tömegtől és a melegtől teljesen kikészültem.

Viszont ami fura még nem érzem gesztenye mozgását, Milánnál ilyenkor már éreztem ahogy kaparászik most meg semmi. Annyiból tudom hogy minden oké, hogy a hasam néha olyan mint egy hegy.

Kép

Kép
éca

Sziasztok!

Hát, lányok, nálunk nem egészen úgy alakult a karácsony, mint terveztük. Sajnos elkpatam Violkától ezt a ronda hányós-hasmenéses vírust, és pont 24.-én reggel kezdődött. Úgyhogy az ünnepek alatt az ágyat nyomtam, 4kg-t lefogytam, és ma tudok először valamicskét enni. Bár még reggel is hánytam, talán kopp-kopp valamicskét javult a helyzet! Nagyon el voltam keseredve lelkileg is, mert bár sokminden maradt az utolsó pillanatra (többek közt Violka lebetegedése miatt is, aki a múlt héten volt benne), azért nagyon készültem rá, természetesen még a karácsonyi menüt se tudtam megcsinálni, hétfőn talán 20x hánytam, a végén már nem is számoltam... Nem tudtam a családi ünnepségeken se részt venni!
Ez van, remélem a picinek a pocimban semmi baja, és azért vannak tartalékaim, bízom benne, hogy ő ebből nem sokat érzékelt.
Ami egy kicsit rossz, hogy szombaton megyek az első vérvételre, eddig még nem kellett menni, háát, nem tudom, milyen vérképem lesz ezek után, de a lényeg úgyis az afp, csak az legyen jó!

Remélem közületek senki nem kapja el ezt, nagyon durva vírus, már Violkánál is majdnem kórház lett belőle a kiszáradás miatt, csak nála szerencsére 2 nap alatt lezajlott.

Hát, megyek is, remélem Nektek sokkal jobban telt!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasdztok!
Jobbulást a betegeknek.Ez a hányós vírus kemény lehetett így terhesen...
Nekem a problémám,hogy már 8 kilót híztam,nem is tudom,hogy ez még nem kóros-e.
Iszonyat nagy a hasam,nem is értem mitől,hát biztos nem attól a pár centis magzatttól...
Én is csak most mentem az első véreredményemért amit már 4 hete levettek,csak lusta voltam elmenni az eredményért.
Az AFP jan 4-én lesz,attól én is félek :oops:
Magzatmozgást men érzek ami már-már aggaszt...
Vendég

Halihó!

Sziasztok!

Mi ma jöttünk meg a három napos vidéki kiruccanásból meg rokonlátogatásból. Eléggé elfáradtam, de olyan jó volt, mindenki odavolt milyen édes pocakom van. :)

Én még nem érzem a kis vacak mozgását, de a hasam szépen gömbölyödik, és hát első baba...

Én is holnap reggel megyek AFP-re, aztán két hét múlva jöhet a genetikai UH, azt már nagyon várom!!!

Mi is egész karácsonykor azon képzelegtünk a férjemmel, milyen is lesz mindez jövőre már hármasban. Már nagyon várjuk a drága babánkat.

Puszi mindenkinek!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok lányok!!

Jó rég voltam erre, sajna nincs most netünk (1 hét kb és lesz...) TAlán még páran emlékeznek rám... :shock: Táblázatban ott vagyok :P

Látom páran már tudják a bébike nemét!!!! Irigy-irigy... :P :lol: Remélem mi is megtudjuk januárban.
MA voltam AFp-n... Apa utána kérdezte, hogy és mégis ha kiderül, hogy baj van a babával, akkor mit csinálunk?????? Hát igen...ezen inkább nem is agyalok :?
Vendég

Bárány!

A magzatmozgások (nem mozgások) miatt semmiképp se aggódj.
Én is aggódtam már eleget,de a doki megnyugtatott,hogy olyan pici még a babó,hogy a kisebb mozgásokat nem is érezzük még.A nagyobb "hancúrokat" pedig felfogja a lepény (nekem mellsőfali).
Azt mondta a doki,hogy akkor se aggódjak,ha mondjuk fél napig sem érzem.Karácsonykor volt,hogy egész nap nem éreztem,de igazából rájöttem,hogy annyi dolgom volt,hogy nem is értem rá csak őrá figyelni.Azóta megint érzem,ritkán,de érzem.
Úgyhogy nyugi...

Szia bacilivi!

Rég jártál erre tényleg.Minden rendben veled?Régen hallottunk már felőled...

Kép
orsitigris

Sziasztok!
Orsi köszi jobban vagyok,én mozgást 2-3 napig sem érzek,azután ha érzek is, nem tudom eldönteni,hogy bélmozgás vagy mi??
A többit is későn kezdtem érezni,de gondoltam most elöbb fogom...
AFP:szerintem mindenki aggódik miatta(én is).
Vendég

Nahát AFP...

Örülök,hogy ez is előkerült!
A dokim erre azt mondta,hogy ha nem csinálnák meg az sem lenne nagy baj...Bármi lesz az eredménye,nem kell rajta aggódni!

A mai modern UH technika lehetővé teszi,hogy UH-n SOKKAL PONTOSABB eredményt kapunk a magzat hogylétéről,mindenéről,mint az AFP vérvizsgálaton.Szóval megnyugodtam...Ennek az AFP-nek régen sokkal nagyobb jelentősége volt...

Hagy idézzek valamit:

Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a fejlődési rendellenességeket szűrő programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezőtől is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszűrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szűrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényező (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényező. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elő olyan esetben, amikor később a magzati fejlődés károsodását (méhen belüli elhalás avagy később a fejlődés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel.
A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.

Kép
orsitigris

Bocsi kifelejtettem:

Ezt egy professzor "tollából" idéztem...

Kép
orsitigris

Ebből én arra a következtetésre jutottam,hogy akkor a magas AFPtől kell még jobban félni mint az alacsonytól :oops:
Vendég

Mia
Persze... majd ha otthon leszek, be is írlak...

http://www.downszures.hu/site.php?mid=2
Vendég

Vendég

Hello csajok!

Látom mindenkit az AFP foglalkoztat. Én is ma voltam vérvételen, január elején lesz eredményem. Remélem rendben lesz, bár azt hallottam én is hogy önmagában az AFP még nem jelent semmit, együtt érvényes a 18 hetes genetikai UH-val. Szóval ne parázzunk,a lényeg az UH. Mindenki eredménye jó lesz úgyis :D :D

Szilvesztert ki hogy tölti? Mi itthon lightosan apával kettesben, semmi kedvem buliba menni. Sütünk malacot, lesz saláta , pihi,tévé, éjfélkor kocc aztán szunya.

Kép

Kép

buci79

Szilveszter
Pesten, családi körben... anyukám, tesómék, mi...
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok Kismamik!
Elég fárasztó volt ez a karácsony, még nem is tudtam magam kipihenni. Semmire nem volt időm. Ha volt is, rögtön elaludtam. Mostanában elég aluszékony vagyok. De legalább jól tudok pihizni.
AFP-n én is voltam, az eredmény csak holnap lesz meg elvileg, de majd szólnak. 3.án megyek uh-ra és lassan bejelentkezem a 3D-s uhra is. Már alig várom. Jó lenne már tudni, hogy minden rendben van-e és persze ki lakik a pocimban fiú vagy lány.
Gigaboszi! Elfelejthettem írni, hgy 2008.június 06.-ra vagyok kiírva.

23.-án éreztem egész nap valamit a hasamban. Olyan volt, mint amikor rezgőre van állítva a telefon. Csak egy picit gyengébb volt. Utána még 2 napig éreztem, de azóta semmi. Szerintetek Mogyoró volt, vagy más? Beleim? Nem tudom, de remélem nincs baja.

sz.andi

Sziasztok!

Én is tegnap voltam AFP-n, de nem akart jönni a vérem, úgyhogy össze-vissza nyomkodta a nővérke az eret, így most az egész karom fáj, ráadásul éhgyomorra mentem, és utána kétszer is majdnem elájultam. (utólag kiderült, lehetett volna enni előtte :()

Én is azt hallottam mindenhol, hogy az AFP egy elavult dolog, nem kell megijedni az esetleges rossz eredménytől, az UH pontosabb.

Szép napot!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

sz.andi: szerintem tuti, hogy őt érezted. én is hasonlót éreztem, ilyen kis tiktiriktirik vagy nem is tudom, mintha gyorsan dobolnál az ujjaiddal finoman, csak ez belülről volt. gyorsan odatettem a zuram kezét, és ő is érezte. :D azóta semmi, de hát olyan kis manó még, meg annyit ettem az elmúlt két napban (rokonság Hajdú-Biharban, szerintem ott megyei szinten kötelező az evés :D), hogy szerintem nem is volt helye mocorogni. :)

mia_snow

mia_snow: köszi, akkor egy picit megnyugodtam. De most sem érzem azt. Egyáltalán semmit. De azt hittem, csak később fogom érezni. Végül is csak az első babánk..De azért tényleg megnyugodtam egy kicsit és lázasan figyelni fogok rá, hátha érzem megint.

sz.andi

én sem érzek az égvilágon semmitsem, de nekem azt mondta a védőnő, hogy eleinte így megy ez... érzed, aztán lehet, hogy napokig semmi. ne aggódj, lesz még olyan, hogy nem tudunk aludni tőle. ;)

mia_snow

Szisztok Kismamik!

Mindegyikőtöknek nagyon boldog 2008-as esztendőt kívánok!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Nektek! Ez a 2008-as év mindannyiónknak mozgalmas lesz, reméljük egészségben, boldogságban telik majd.

Írjunk már gyakrabban, olyan halódó a topik. :(

Kép

Kép

buci79

Kinek, hogy telt a szilveszter?
Mi nyugis estét terveztünk, nagyon sok volt az utóbbi pár hónapban a nyüzsi meg az idegeskedés az építkezés miatt, de ugye az új házunkban töltöttük az év utolsó napját :)
Szóval csináltunk gombával töltött husit meg kókuszgolyót, átjöttek a hugomék a 16 hónapos kislányukkal meg az 5 hetes kisfiukkal. Vacsiztunk, tévéztünk beszélgettünk, éjfélkor meg apával sétáltunk a hóesésben :D

Kép

Kép
[/url]
stella40

boldog új évet kívánok én is. :)
annyira gyönyörű hófehér minden, imádom.

tegnap ittam egy fél pohár vörösbort. meg éjfélkor beledugtam a nyelvem a pezsgőbe. azt mondta a dokim, hogy ennyit simán lehet... meg forralt bort is, úgyhogy megtettem. legfeljebb jól aludt a picur. :)

mia_snow

Sziasztok!

Nagyon boldog új évet mindannyiunknak!

Nekünk is jól telt a szilveszter, barátokkal mulattunk, én is ittam egy korty vöürösbort, éjfélkor meg gyerekpezsgőt. :)

Azt hiszem, ez az év lesz mindannyiunknak az egyik legjobb ;)

Puszi mindenkinek!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Boldog Új Évet Kívánok én is Mindenkinek!!!!!!

2008- patkány éve.

A nyolcas nagyon szerencsés szám kell hogy legyen!!!

Kép
orsitigris

Sziasztok!

B.U.É.K.!!!!! 2008! Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!

Feltennék egy képet ,igaz,nem túl jó minőségű,mert nagyon le kellett kicsinyítenem (mi nagy felbontásban fényképezünk).

A képen én lennék,éjfél után pár perccel a szilveszteri hóesésben...

Nálunk nagyon nagy hó esett.kb.15-20 cm.
Kép

Kép
orsitigris

Orsi nagyon jól nézel ki a hóesésben :wink:
Vendég

Mia
Én Hajdú-Biharból látogattam el Pilisvörösvárra a napokban :lol: :wink:

Nálunk nem is esett a hó! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én ittam rendesen (1 pohár) pezsgőt, vörös bort is... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon boldog új eszetendőt kívánok minden kismaminak. Olyan jó bele gondolni, hogy legközelebb már eggyel többen ünnepelünk! :lol: :lol: :lol:

Stella: Tök jó lehetett ez az éjféli séta a hóesésben! Nagyon romantikusan hangzik.

Orsi: tényleg jó ez a kép a hóesésben!

Mi kettesben ünnepeltünk itthon, nem volt kedvünk elutazni Debrecenbe a családhoz, barátokhoz, bár a havazást nézve ezt utólag nem is nagyon bántuk. Ránk fért már a pihi és olyan nyomasztó, hogy holnap újra dolgozni kell menni. A havazást imádom, olyan jó kinézni az ablakon. A fákat belepi a hó, a város is csendesebb, egyszerűen jó a kedvem tőle. Kicsit jó lenne újra átélni a régi teleket, mint gyerekkoromban vidéken. (szánkózás, séta, jó levegő, hóember építés... stb.) Remélem azért itt Pesten is meg tudjuk majd mutatni a mi kis Pindurkónknak a tél örömeit.

Nekem 28-án volt az AFP, kiváncsian várom, hogy mikor lesz eredmény, pénteken pedig megyünk dokihoz. A magzatmozgáshoz hozzászólva örömmel olvasom, hogy már egyre többen érzitek. Már én is nagyon várom, bár gondolom még időben vagyok. Viszont tegnap éjfél előtt pár perccel három-négy rúgásszerűt éreztem az egyik oldalon, amiről meg voltam győződve, hogy nem bélmozgás volt, de hát ki tudja, csak már annyira vágyok rá, hogy érezzem őt, hogy tudjam rendben van!!!!!!!

Egy gyors közvélemény kutatás, amikor dokihoz mentek szokott lenni vizsgálat is vagy csak az UH?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Pesten esett a hó... Debrecenben szinte semmi...
(mi ma délután 4 körül indultunk haza Pestről)

Engem nem vizsgálgat a doktorom... nem is akarnám... a méh tapintása fájást válthat ki...
Addig, amíg egyéb jelekből nincs arra gyanú, hogy a méhszáj nyílik, nem is indokolt....

Bárány
Ez biztosan hízás nálad? Nem inkább víz szaporodik fel benned a rossz keringés miatt?
Vendég

Sziasztok
Gigi
Már én is gondoltam erre!
Mert szerintem ilyen gyorsan szinte lehetetlen hízni...
Szerinted azt honnan lehetne megtudni?
Mert a fiammal a terhesség végén tényleg dagadt volt a kezem lában de ez egyenlőre nincs.
Küldök neked egy képet magamról privibe és akkor fogod látni hogy nem vagyok olyan dagadt...de tényleg
Vendég

Boldog Újévet mindenkinek!
Elsö babásoknak biztosan nagyon boldog évünk lesz!

Gigi!Ment egy privi!
Vendég

Sziasztok!

Bárány! A vizesedést úgy is meg tudod állapítani, hogy megnyomod a lábadon pl. a sípcsontodnál, és ha bemélyedés marad, akkor vizesedsz.
Mankabi! Engem minden látogatáskor, ami havonta egyszer van megvizsgál a dokim és Uh-t is csinál. A méhszáj állapotát nézi, meg még ki tudja mit. De ez még soha nem volt fájdalmas, meg utána sem éreztem semmi negatívat.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!
Stella,megnéztem egyenlőre nincs bemélyedés...

Minden hónapban ultrahang és vizsgálat??????
Nekem vizsgálat még nem volt egyszer sem,jan 23.-án lesz először.
Ultrahang meg 4 szer.
Ennyire korháza válogatja??

Moni a második ,harmadik, babásoknak is ugyan akkora boldogság lesz :D :wink: ezt nem lehet megunni :D
Vendég

A 4 ultrahan összesen van a 9 hónap alatt
Vendég

Bárány!
Természetesen a második,harmadik babásoknak is ugyanakkora boldogság lesz! :)
Én már 4 szer voltam uh-on és Jan 9.-;n megyek az 5.-re!
A 4 uh a kötelezö!Én igy tudom! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok én is mindenkinek!

Szilveszterkor mi is baráti társasággal voltunk, én is csak kölyökpezsit ittam, de a buli így is jó volt! :wink: :)

Engem is mindig megvizsgál a dokim, a méhszájat nézi meg, hogy zárt-e, UH nekem is a kötelező 4 lesz! Én 14.-én megyek a 18 hetesre, afp nekem is megvolt 29.-én, eredmény talán 9.-re lesz, akkor megyek a dokimhoz legközelebb.

Bárány!
Végülis akkor mikor mész kardiológushoz? Hogy vagy?

Orsitigris!
Nagyon csinos kismami vagy! Itt is nagy hó van nálunk!

Üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Olyan jó, hogy ilyen sokat írtatok. Én bevallom még csak nemrég keltem fel, éjjel alig tudtam aludni, állandóan járt az agyam, meg biztos ez a sok későn fekvés összezavart.

Orsi: tök jó lehetett az éjszakai séta, itt mi nem nagyon mertünk volna elindulni, még a nyakunkba dobtak volna valami petárdát vagy tűzijátékot.

Orvosi bekukkantós viszgálat nekem sem volt, nem is bánom. Doki szerint az UH-n minden látszik.

Jevi: láttam a tévébe, hogy Nálatok nagyon nagy hó esett az ünnepekkor, tud szánkózni Violka :D

Kép

Kép

buci79

csak egy gyors bejelentkezés a melóhelyről...
engem még egyszer sem vizsgált meg a dokim, és voltam már uh-n a 6, a 10. és a 12. héten, jövő héten megyek újra. gondolom, hogy azért lesz még utána is. :)

vizesedés nálam sajna alap-probléma, az ülőmunka miatt, de az alaphelyzet egyelőre nem erősödött szerintem.

mia_snow

Sziasztok!

Újra itt!! Ma jöttünk haza Debrecenből. :lol: :lol:

Nagyon sokat írtatok, nagyon sok mindenről, így most csak címszavakban tudok ezekre reagálni. Majd szép lassan visszarázódom a napi aktualitásokba.

AFP: nekem már megvan az eredménye, teljesen jó lett, de talán emlékeztek, hogy nekem már a 16. hét elején levették.

UH: január 7-én megyek a genetikai uh-ra. Remélem utána meg tudom mondani a cumi színét. :wink:

Kilók: hát....még mindig a saját megszokott ruháimban járok. :shock: Pocak talán csak akkor látszik, ha nincs rajtam semmi. A karácsonyi dínom-dánom rajtam is hagyott egy kilónyi nyomot, így már 4 kg-nál tartok. Félek, hogy a java még hátra van. :twisted:

Magzatmozgás: ma először, mintha éreztem volna magzatmozgást. :lol: Valahogy olyan volt, mintha megremegett volna a méhem. Mint amikor elmegy a ház előtt egy nehéz teherautó és érzed a testeden a rezgését, de ezt most csak a hasamban éreztem. Többször is a mai nap folyamán. Remélem, hogy ez már az, mert már kezdtem kétségbeesni, hogy valami baj van, hogy még mindig nem érzek semmi mozgást. :roll:

És utólag is mindenkinek boldog új évet kívánok!!! :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!

Én is csak egy gyors bejelentkezésre jöttem!
Engem még egyszer sem vizsgált a doki mióta terhes vagyok,uh-ot minden alkalommal csinál!
Asszem én vezetek,nekem 8 uh volt eddig! :oops:
De nekem volt előzmény ezért az elején hetente majd 2 hetente nézegette!
Most utoljára már én kértem meg,hogy nem -e nézzük meg!
Örülök hogy egyre többen számoltok be a "remegős" érzésről,mert én is azt szoktam érezni.
Ismerősöm mondta,hogy biztos ő az,de nem mertem elhinni,hogy ilyen korán érzem!
Van hogy naponta többször is,de van olyan napp is mikor egyáltalán nincs!
Nemsokára mindennap sokat fogjuk érezni!
De jó lesz!

Útólag mindenkinek Boldog Újévet!
És további szép napot!
Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: