A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Botosnak nagyon bejön ez a karácsony dolog, bár tegnap elég nyügi volt, vita volt a kaján is, feszt csokit akar enni :). De nem engedek, szegény hiába makacs, én is az vagyok. Inkább lemond a csokiról, de nem eszik több főzeléket :roll:

Egy mai kép rólunk
Kép

Elég tehenesen nézek ki, mondjuk már 60 kgnál járok :? , asszem meglesz a 10 kg hizás ha ilyen tempóban szedem fel, most is 80 dkg jött fel 7 nap alatt, sajna Botosnál is ez volt, hogy az uccsó 4 hétben jött fel 4 kg, amiből 3 jó rajtam is maradt :?

Kép
Kép
normajeane

Tyú Norma!

Nem semmi vagy! ez a lánc, meg fülbevaló... ez igen! Azért is akartam képet látni, mert nagyon kíváncsi voltam. Hát nem is tudom mit mondjak - ehhez nagy megszállottság kell. Ügyes vagy! Gratulálok hozzá!

Aztán: érdekes volt látni :) én szőkének képzeltelek, na nem "úgy" (én is az vagyok) és nem is MM miatt, de jó látni így teljes egészében titeket, és minden esetre így is passzol a kialakult kép az arcoddal :) És lökött vagy, nem tehenes :) - bocs :) Nagyon csini vagy, és szép is. És Boti is!

Aztán pont Rád gondoltam: egy kérdés jutott eszembe - költői, tehát nem kell válaszolni, ha nem akarsz. Szoktál sírni - a férjed miatt?

Nem tudom, hogy kit mennyire bolondított meg a terhesség, de én úgy érzem, h nem lettem nagyon érzelmes és nem zokogok minden sarkon. Jó persze egy két alkalom adódik, de ez nem sűrűbb, mint egyébként.

Amúgy én most 14 kilónál tartok :(, de ami vígasztal, hogy a farmerom és egyéb nacim kb. 10 cm slicc híjján feljön rám, a lábam nem vizes, a csöcsöm csak egy számot nőtt, így nem tudom, hogy hol a 14 kiló. Jó egy részét vágom, de, akkor is. A seggem, combom nem lett nagyobb ahogy a nacik is bizonyítják. De 2 hónap és kiderül :)
Ami fura még, hogy tuti hogy egy hónapig nem húzhatom már így barbamamaként :) Lassan szülünk. Az a jövőre még olyan távolinak tűnik, pedig az is már csak 6 nap :). húha :shock:

Azért Norma azt hiszem, hogy mondhatom, az egész topic nevében, hogy bárhogyan, de legyél boldog!

Kép
Kép
Kép
konkri

Az gáz, ha most ettem meg egy barackbefőttet? :)

És különben is, ide nekem egy adag dresszingsalátát is :(! Azt hiszem holnap ráveszem az uram, hogy valamikor vigyen már el vacsorázni! Amíg lehet :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát, Konkri, köszönöm! Jól esett amit írtál!
Próbálom feldolgozni tudat alatt is a dolgokat, eddig kb 3x bőgtem meg 1x ébredtem fel arra, hogy sírok. Lelkileg talán már túlvagyok a legrosszabb részen (remélem), de ami még nehéz lesz az az, hogy ha elköltözik a férjem akkor megbírkózni az egész családdal, a kérdésekkel meg az új helyzettel. Amennyire a körülmények engedik és már most próbálok távolodni, igy könnyebb mindenkinek. Viszont az unokáknak szükségük van a nagyszülőkre és viszont meg hát apára is. Szóval most ezen vagyok, hogy minél gördülékenyebben menjen majd, ezen gondokozom sokat.

Nekem miért nem írja ki, hogy nagy a pocakom? Pedig óóriási :), Botit ekkorával szültem!

Kép
Kép
normajeane

Norma a babafalvás vonalzó írja ki, hogy nagy a pocakod. Nem irigyellek a helyzetedért, és le a kalappal előtted, hogy ilyen jól viseled. Nem lesz könnyű a helyzet de bizony az emberenk mérlegelni kell, talán jobb egyedül, mint egy rossz kapcsolatban. Én kívánok neked mindenjót, és sok-sok energiát hozzá.Én lelkileg biztos összezuhannék.

Csajok nekem mostmár egyfolytában zsibbad a kezem, ez mit jelent? A nagyobbik fiammal is vizesedtem a vége felé, sokkal jobban, mint most, de akkor nem zsibbadtam. Eddig csak reggel volt ilyen, gondoltam attól, hogy éjszaka rajta fekszem, de most már elég sz@r, még kenyeret szelni is alig tudok vele.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Norma,
Így már értem és teljesen igazad van. Persze neki kényelmes hogy te csinálsz mindent. Biztos vagyok benne hogy azért eljön majd az ,,igazi"(bár most gondolom nem kívánod a hátad közepére se) de fiatal és csinos nő vagy, és egy társ kell az életben, szóval maradj nyitott és mindig ilyen erős. Nagyon szép a nyaklánc meg a fülcsi és egyáltalán nem vagy tehenes!! Persze az ember mindig másnak látja magát de tényleg nem vagy az :wink:

Konkri,
Érdekes én érzelmesebb lettem, szóval többet sírok, főleg ha olyan dolgot látok tv-ben stb. Mondjuk bennem dupla adag női hormon van lehet ezért :lol: :lol: :lol:

Csibe,
Ezt találtam a neten:
Bizsergés, zsibbadás, égő érzés - mintha tűkkel szurkálnák a csuklódat, kézfejed, ujjaidat. A kiváltó ok: a kéz és az ujjak ismétlődő mozgásai (akár a gépíróknál) folytán a szövetek megduzzadnak és nyomást gyakorolnak a csukló középső idegszálára. (Minden ötvenedik terhesnél fordul elő.)
Vendég

Sziasztok!

Látom most sokan még a családi köröket járják. Mi is voltunk tegnap a párommal vidéken. Jó volt de páromnak valószínű baj van az epéjével. Már egy hete fájdogál neki, de tegnap meg ma már állandósult a fájdalom. Pedig kó lenne, ha nem rottyanna le, mert még annyi mindent kell csinálni. Ez csak egy kis kitérő volt. :-)

Lafead,

látom nagyon szép ajándékot hozott a jézuska. Nagyon édi Hunor baba.

Mazsi,

sok örömet, boldogságot kívánok a Vivihez! Gratulálok!

Vörösbegy,

nagyon szép casládod van! Nagyon jól nézel ki!

Norma,

de ügyi kezed van. Irigylem az ügyességedet meg a türelmedet.
Szomorúan olvastam amit írtál. És sajnos az egyik ismerősöm jutott eszembe aki szintén erre az útra tart. Mindent ő csinál. Fát vág meg minden. Meddig fogja bírni amíg belátja, hogy nincs remény. Bocsi, hogy másokkal példálózom.
Sok erőt, kitartást kívánok neked. És nagyon csini vagy. így van bőven esélyed megtalálni az igazit. :-))))

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hát akkorCsibe az 50. én meg a 100., bár én reggel kelek mindig úgy, h zsibbad a kezem, és mindig masszíroztatom.

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, mivel én kértem a kari-hasi képeket, hát pótolom, nehogy szó érje a ház elejét :)

Kép Kép Kép

Szerintem nincsen olyan óriás hasam... aztán ki tudja...

Ja és Vörösbegy, azt hiszem egyforma étkező garnitúránk van...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Mazsi,gratulálok!Jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Csajok "fogyatkozunk nagyon!:)
Én is megyek be a kórházba holnap,és Nóri nélkül nem is jövök haza :lol:
Megyek Nst-re és utána be kell feküdnöm úgy néz ki.
Majd Konkri tájékoztat titeteket a fejleményekről :)
Mindenkinek jó pocakoskodást, a már megszülteknek jó babázást!

Ha addig nem jönnék,mindenkinek :
Boldog,békés Új Évet Kívánok :D

KépKép
pocok81

Pocok,
Gyors és szép szülést kívánok nektek várjuk a híreket :D

Konkri,
Csini poci :wink:
Vendég

Pocok, hajrá Nóri baba!!!!
Vendég

Hajrá Pocok!
Konkri szerintem sincs nagy pocod, az enyém nagyobb ennél.

Panda köszi az infót, akkor ezek szerint ninc srá igazán gyógymód. Gondolom amjd szülés után elmúlik. Én is próbálom masszirozni, de nem sokat segít.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Köszi Csajok a bíztatásokat!

Hajrá Pocok!

Konkri: sztem azért nem kicsi, főleg első babának, amolyan 38 hetesnek nézel ki :)

Kézzsibbadás: nekem néha a bal kezem zsibbad, de ennyire azért nem gázos. Szülés után elmúlik, majd jön másik kór :)

Kép
Kép
normajeane

Konkri, édes pocak!

Képzeljétek, 2480 grammal születtünk és ma 3130 grammok voltunk!!!Hízunk!!!!!!!!!!!És zabálunk, ma egész nap 160-akat ettünk!!!!

Viszont reggel 9ig alszik a 6os kelés után, aztán onnantól semmit vagy max 1-2 órát összesen!!!Nem értem ezt. Zabál és nem alszik, este 9es etetés után mondjuk éjjel 2es etetésig alszik, majd megint bealszik a 6os kajáig, de nappal semmit.
Vendég

Sziasztok. Lafi, ne aggódj, hogy nem alszik annyit, nem minden baba egyforma. Nekem az első alig aludt, nappal, meg éjjel sem igazán. A második meg nem csinált mást minde evett, aludt. Nem egyforma az alvásigényük. Majd ha nagyobb sétákra is mehettek, akkor majd jókat fog aludna a levegőn a babakocsiban. Ha álmos, úgyis alszik, szerintem nem kell ennek sem törvényszerint mennie. Tudja ő, hogy mi a jó neki. Tényleg voltatok már levegőzni?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jó reggelt kismamák és anyukák! :)

Remélem mindenki jól van és kipihente már a karácsonyi fáradalmakat. Nekem mára sikerült....
Tegnap voltunk orvosnál, azt mondta, hogy idén nem szülünk, továbbra is 1000-es a nyakcsatornám, úgyhogy minden rendben van.

Konkri: ne aggódj, rajtam is van +14kiló. Én a fenekemen meg a hátamon látom mondjuk, de nem zavar. Majd leadom szépen idővel...azt gondolom, hogy ez legyen a legnagyobb problémánk ;) Szerencsések voltunk, hogy tul.képpen problémamentes terhességünk volt végig :)

Pocok: nagyon drukkolok, hogy mielőbb babázhass:)

Amúgy én egyre gyakrabban álmodom azt, hogy elfolyt a magzatvíz...álmodtok ti is ilyet vagy csak én aggódom túl magam, hogy idén ne akarjon kibújni még a kiscsaj és ezért ez az álom? :shock:

Lafi: Hunorka nagyon kis ügyes és nagyon klassz, hogy ilyen jó étvágya van :)

Norma: nem semmi kreáció! Igazán szép! Nagyon ügyes vagy! Botos pedig nagyin kis helyes pasi ;)

bingii

Hoppácska...most látom csak, hogy mi is betöltöttük a 36. hetet :lol:

Mindenkinek nagyon szép napot!

bingii

Csibe, voltunk, ma is megyünk. Van egy kép, ott már a babakocsiban van, valahol fentebb megnézheted, tény, a levegőn aludt.

Bingii, grat a 36-hoz!

csajok, nem mertem mérlegre álli, zabáltam mint állat, nos regel erőt vettem, háááát mától diéta... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Norma! Hol a tehén a képen???? Én nem látom!!!! Pedig meregettem a szemeimet!!! A váláshoz, hálistennek én nem tudok hozzászólni. Sajnos, hogy így alakult Nektek. Drukkolok, hogy lehetőleg jól zajlódjék a dolog. Van aki kivirul, miután megszabadult a mindennapos nehéz tehertől és könnyebben boldogul. Azért biztosan nem könnyű.... együttérzek Veled és kívánom, hogy sok-sok szeretet sugározzon Rád a környezetedből!

Kilók: én már megszoktam, hogy 20kg/terhesség, nem is nyűglődök rajta. Ha nagyon zavar majd, úgyis leadom.... egyébként sem nézhetek ki kamaszlánynak, háromgyerekes anyaként....

Sagi????????????????

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok!
Skacok adjatok tanácsot! A gyerkőc hasfájós. Az infacol már nudlit sem ér :cry:
ma a hajnali etetés után nem aludt egészen reggel negyed 8-ig. A problémám az,hogyha felveszem akkor elhallgat, vagy elkezd nézelődni, amint leteszem az ágyba nekiáll üvölteni,mint állat. Mondjuk hajnali 1-kor tuti,hogy fájt a hasa,mert a karomban is görcsölt. Úgy aludt el végre fél 5-kor,hogy a hasamon volt bebugyolálva a meleg takarójába. :cry: No, mire aludtam voltna, addigra jött a következő etetés ideje, olyan fél 6 körül.
A párom etette, büfiztette, a karunkban édesdeden alszik. Letette a kiságyba nekiállt üvölteni, hagytuk egy darabig. A végén még adtam neki pár korty vízet, cumizni nem tud, valahogyan elaludt.
Szerintetek mit csináljunk? Nem akarom "elkényeztetni" sem. kicsit luxus lenne,hogy a karomban sétálva aludja át az etetések közötti időt, vagy a hasamon.

Lafi: nagy gartula!!! Nem semmi súlygyarapodás!!! :D
Vendég

Blongyi, próbáltad már a babamasszázst? Állítólag az is jó a hasfájásra, meg lehet, hogy nem kívánkozna annyira ölbe sem. Szerintem egy próbát megér, hátha segít egy kicsit. A gyerekorvos nem mondott mást csak az infacolt?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Tothzsu: optimista alkat vagyok, a válás még odébb van, sztem csak 2010-ben lesz meg, mivel ki kéne fizessem a férjemet (mi maradunk a lakásban értelemszerűen) és az a gyedből nem fog menni, vissza kell menjek ahhoz dolgozni, hogy hitelt vegyek fel. Nem vagyok szomorú most már, szépen lassan túlteszem magam ezen a kudarcon és hiszem, hogy csak jó dolgok várnak rám!

Sagi????

VOltam ctg-n minden okés. Épp ment szülni egy lány, olyan megható volt! Tök várom már a szülést, olyan jó lesz!!

Blongyi: én úgy csinálnám, hogy ha sír akkor végignézném a lehetséges okokat és ha nem tudok segiteni akkor hagynám. Botos nem volt hasfájós, de pl a fogfájás az ugye végigkiséri az első két évet és bizony nálunk az úgy megy, hogy ha fáj neki akkor egyedül vészeli át, volt, hogy a földön fetrengett szegény (ekkor odaültem mellé és igény szerint jött oda) de volt, hogy bekéredzkedett a kiságyába és a mackóba sirta bánatát (nem is akart kijönni).
Az biztos, hogy ő kb két alkalom után rájön (már Marci), hogy ha sir akkor ti felveszitek. Na most ugye nem hülye csak kicsi, tehát ha nem akarjátok hónapokig cipelgetni amikor neki kedve tartja akkor én nem venném fel. A hasfájáson sajnos nem tudsz segiteni, vannak ezek a cuccok meg a mi dokink javasolta , hogy báránybundát v. mit tegyünt a gyerek alá, az jól átmelegszik a testétől és igy segit a bélgörcsön.

Kép
Kép
normajeane

Csajok, mennyi málnalevélteát kell inni?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Én még mindig itt vagyok,ma is hazaküldtek:(Olyan rossz,h már rákészültem,aztán megint haza.De jó is itthon lenni:)
Nst mutatott végre valami fájás félét,de 60-nál tovább nem ment:(Doki azt mondta holnap fél nyolckor jöjjek,felvesznek az osztályra.Mivel nagy a baba,nagy esély van a császárra,igy elküldött már ma az aneszteziológiára(a műtét miatt,ha kell),meg Ekg-ra is,hogy az már legyen meg előre.Még jó h tesóm eljött velem,bejártam az egész kórházat,férjem meg dolgozik szegény:(
De holnap jön velem:)

KépKép
pocok81

Csibe,én fél litert iszom naponta.

KépKép
pocok81

Csibe,
Napi 3-4 csésze, betöltött 36. héttől.
Vendég

Cső Csajok!

És mekkora az a csésze Panda ??? :lol: :wink:

Úh Betty! Ez gáz, azért holnap csörgetlek v. üzenek h. mi van... Szorítok! Holnap megyünk mi is nstre.

Súlyok: én nem is azért írtam, hogy zavarna az a 14 kiló, lehet h. béna vagyok és nem veszem észre, de tényleg nem érzem. Bár sokan mondják, hogy nem látszik és a ruháim is ezt bizonyítják, ha a farmerom rám jön 2-3 hónap múlva akkor meg leszek elégedve totál. Hurkám meg előtte is volt - most nincs :)
Lafi, Te biztos megoldod a kilóidat, nem féltelek! :)

Szegény Blo, hát ehhez nem tudok mit hozzászólni, minden esetre biztos nehéz megállni, hogy kibírd, hogy ne vedd föl Milut.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Mi tegnap pihiztük ki a karácsonyi nagy hajtást. Pedig még csak ketten vagyunk. Így is mire mindent megcsinálgattam. Jó volt benne fészekrakás is. :-)
Ma végre elmegyünk vacsizni. Indiaiba megyünk. Kíváncsi leszek milyen lesz. Remélem nem rontom el a pocimat. :-)))) Bár náluk inkább vega kajcsik vannak.

Kaptam ma a páromtól egy könyvet baba jóga névre hallgat. Nagyon örültem neki, mert ugye a jóga és a masszázs kéz a kézben járnak. Szerettem volna megtanulni egy pár fogást ami segít a babának is rámhangolódni. És mot itt van. :-)

konkri,

Helyesen tetted, hogy raktál fel képeket. csini vagy rajtuk! Én is szerettem volna de annyira vizilóvas bálnás vagyok rajta, hogy most nem tudom még, hogy rakok-e föl. Lehet, hogy holnap ráveszem magam.

Csibe,

én egy litert vagyis 3-4 csészényit iszom meg egy nap. Mert ugye 2,5dl-hez kell 1 kávéskanálnyi tea. Csinálok egy literest és azt megiszom. Sógornőm is mondta, hogy már ihatom nem kell megvárni a 36. hetet. Főleg, hog ynagy a pocim. Meg most mintha lassult volna az anyagcserém.

Lafead,

minden gyerek más. Nem igaz az, hogy 2-3 órát alszanak. Sajnos, mert ugye addig tudnál te is tenni venni. Kerigyerek is fél órákat aludt. aztán 3-4 hónaposan már 2-3 óra is összejött neki. Minden kisbaba más.

Blongyi,

a hason altatást próbáltad már? Vagy ha a kezedben van akkor az alkarodra tenni a pociját? Meg a hasmasszázs is segíthet. De az is lehet, hogy leesett az anyaszintje a picikének.:-)))
Meg amit írt valamelyikünk a masszázs is nagyon jó.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Tehát napi fél-egy liter az átlag. Én ma ittam először, azt hittem, ha beérek a 36.-ba akkor már lehet. Na mindegy, csak egy csészével ittam reggel, de muszáj bele cukrot tennem. Ezt ittam kávé helyett, és azt vettem észre, hogy nem dagadt ma annyira a kezem. :lol:
Blongyi a hason altatással azért óvatosan, állítólag az is kockázati tényező a csecsemőhalálnál. Ezt úgy olvastam, isten ments, hogy vitát indítsak el róla. Amikor Bencus született volt velem a szobában egy kiscsaj, akinek meghalt így a babája. Azt mondta ő is hason altatta. Mondjuk a második babájával is végig bagózot, ha az elsővel us,a kkor gondolom, az is közrejátszott.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Szerintem már ihatod bár nem tudom neked milyen a méhszájad :roll: én még nem merem az előzmények miatt. A szobatársadnál inkább a dohányzás miatt volt ez a tragédia, mert a dohányos kismamák körében, nagyobb az esély a bölcsőhalálra. Amúgy én erről olvastam már azt, hogy a hát veszélyes akkor a has akkor ha külön alszik, szülővel szóval már mindegyikre írták, hogy veszélyes de csak találgatnak. Jó hogy van a légzésfigyelő...
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok, jelentekezem, mostmár kettőben vagyok:))
Látom ti még változatlanul egyben!

Amikor írtam nektek, aznap éjjel elment a magzatvizem, aztán fájások, majd irány a kórház, mindez olyan 3 óra felé. Ott aztán 6 órakor kiderült, hogy a baba valamikor megfordult és faros, ezért ott helyben eldöntötték, hogy megcsászárosznak, amitől én nagyon kiakadtam. :cry: Így végül 23-án, reggel 8,43-kor megszületett Marcika, súlya: 3300 gramm, hossza: 56 cm.
Nagyon szép, egészséges baba, ma jöttünk haza a kórházból, minden rendben van, tejem is lesz/van, úgy néz ki...
A többit később, mert fáradt vagyok, és pihennék kicsit.
Remélem ti jól vagytok! Kívánok nektek mielőbbi babázást!

KépKép
Kép
sagi1

Ági végre :lol: Mégegyszer gratulálok nektek Marcihoz és várjuk a képeket :wink:
Vendég

Szia SAGI ÁGI!!!
Nagyon sok boldogságot és egészséget mindkettőtöknek!!! Gartulálok!
Vendég

Sági, gratulálok!!!!!!!!!!!

Csibe, mi hason altatjuk csak és kizárólag. A koraosztályon is így tettek, a gyerekdoki is ezt preferálja és én is, a védőnőm nem, de én sohasem hallgatok a védőnéninkre, aranyos meg minden, de hülyeségeket besél, régifelfogású az én modern szemléletemhez.
Mellesleg ott a légzésfigyelő!!!!És ha hány, akkor nem tudja lenyelni.
Vendég

Hali!
Én is úgy látom,hogy hason jobban szeret aludni a kisfiam. Én nem teszem rögtön hasra, evés után büfi, oldalára fektetem, vagy hanyatt, és kb, 1 óra múlva megfordítom a hasára. Eddig még csak nem is bukott hason fekve.
Valóban az a szemlélet járja, hogy a bölcsőhalál miatt nem lenne ildomos így altatni, de olvastam egy orvos válaszát amely szerint már 1-2 hetes babák is képesek megfordítani a fejüket és nem lehet probléma.
Vendég

Ja! Kilók!
Rólam az összes kiló lement ami feljött a terhesség ideje alatt, ráadásul miután hazajöttünk 1 hét alatt még lement 6 kiló!!! 2 hét alatt lement durván 14 kiló!
Vendég

Botos csak és kizárólag hason alszik születése óta. Hanyatt kétszer aludt el életében, na azokat meg is örökitettem :). Nekünk a légzésfigyelő 2x jelzett be úgy, hogy rajta szunyált simán és fel sem ébredt a sivításra :shock: . Nekünk most is lesz figyuzónk

Sagi: jó, hogy tudtál írni! Gratulálok! Kár, hogy nem adtak esélyt, bár gondolom nem volt elég aktiv a fájástevékenység és igy, hogy a viz elment , nem mertek kockáztatni.

Kép
Kép
normajeane

Málnalevél: én reggel iszom 2,5 dl-t, de abba nem egy teáskanálnyi cucc van hanem vagy 4-5. Brutál ize van igy, de letudom egyben.

Kép
Kép
normajeane

[quote="pandácska*"]C írta:pandácska*sibe,
Szerintem már ihatod bár nem tudom neked milyen a méhszájad :roll: én még nem merem az előzmények miatt. A szobatársadnál inkább a dohányzás miatt volt ez a tragédia, mert a dohányos kismamák körében, nagyobb az esély a bölcsőhalálra. Amúgy én erről olvastam már azt, hogy a hát veszélyes akkor a has akkor ha külön alszik, szülővel szóval már mindegyikre írták, hogy veszélyes de csak találgatnak. Jó hogy van a légzésfigyelő...

ű
A méhszájamat a 28. héten nézték utoljára, akkor 2210-es volt. Na azóta sem érdekelt senkit, hogy milyen :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sagi gratula!!!! Jó, hogy van/lesz tejed is :) !

Tudom, hogy Csibe célja nem a paráztatás volt, de én úgy félek - ez a bölcső halál dolog... már jó pár hete nem stresszelem magam semmivel, inkább nem gondolok semmi rosszra, nem gondolok a szülésre és hogy hogy fog fájni... de most picit bef@stam. De most adok magamnak 15 percet és próbálok túlleni a parámon :)
Ma reggelre így is csodaszépet álmodtam - a szülés nem volt benne, csak az, hogy már megkaptam a kisfiam egy sárga plédbe bebugyolálva és gyönyörű volt, kevés kis barna haj, nagy szemek és mosolygott... nagyon szép volt. Aztán mondtam a férjemnek, h fényképezze le, de ő azt mondta hogy nincs nála a gép. Aztán felébredtem.
Én szülni nem szoktam álmomban... :shock: nem tom mér :) Amúgy korábban annyira fostam a szüléstől, hogy azt mondtam, hogy jobb lenne ha gólya hozná valóban :) Hát végülis most is fosok, hogy úgy üvöltök majd, hogy lepotyog a vakolat, de majd lesz valami. Feltételezem, hogy pár órát ki lehet bírni. Amitől mostanában picit rezelek, az az hogy olvastam egy szüléstörténetet, hogy a csaj azt írta, hogy úgy érzi, hogy nem készült fel előre a szülésre lelkileg és ezért volt nagyon rossz... a másik meg az, hogy nehogy sokáig vajúdjak és ettől kifáradjak a szülésig. De én már arra is gondoltam, hogy ezek a 2-3 órás szülések azért vannak, mert már ilyen-olyan tuning cuccokat adnak az infúzióban, mert a doki is előbb akar szabadulni... szóval én erre gondolok. De jó volna ha a gyors szülés mellett az uram is beérne időben a koriba.
Na a lényeg az, hogy számítok rá, hogy úgy fog fájni, ahogy el se tudom képzelni, de azért még is azt gondolom, hogy még se, és így is lesz, kész-pasz, eldöntöttem. Ja és gyors lesz. Tudom, így kell lennie! És nem akarok ezen kívül rá gondolni, és nem akarok parázni!!! Mindent a maga idejében.

Blongyi nagyon ügyes vagy a kilókat tekintve! :)

Jaj, csajok én a nagy kari evés óta fél kilóval könnyebb vagyok, mint pénteken... ??????

Ja és a kiszáradt kezemre a babaolaj nagyon jó.

Jó éjt mindenkinek!

Ja Norma - sztem Boti hasonlít Rád - nem? Mintha a tekintete... hmm?

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok
Gratula az ujdonsult anyukaknak.

En is akaroooook

Kép

Kép
marcsitita

Blongyi nagyon ügyi vagy ami a kilóidat illeti.
Konkri ne parázz, ha mindent megtettél annak érdekében, hogy egészséges babaád legyen, akkor nem lesz gond. Gondolok, itt arra, pl. hogy nem cigizel. Ami szülés hosszúságát illeti, és Danivan nagyon sokáig vajúdtam, és az ég világon semmit nem csináltak velem. A tesóm felesége aki két hete szült szintén 12 órát vajúdottt, nagyon nehezn tágult. Azt mondta neki a doki, hogy nem azért nem ad neki infúziót, meg tágítót, mert élvezi, hogy szenved, hanem azért mert az a legjobb, ha a természet intézi ahogy kell. A babának egyfajtastresszt okot mindenféle mesterséges dolog. Ha sokáig húzódik a vajúdás, de közben nincs gond a babávál, akkor nem is kell beleavatkozni. És a fájások között is lehet pihenni, nekem Bencussal éjszaka voltak folyamatosan fájásaim, azt mondt a diki, hogy feküdjek a bal oldalamra, és próbáljak meg pihenni. Igaz, hogy egész éjjel félálomban nyöszörögtem, de közel sem fáradtam el annyira, mintha mászkáltam volna. Reggelre pedig kitágultam annyira, hogy meg lehessen repeszteni a burkot. Ez muszáj volt, mert kezdett zöldülni a magzatvíz. Szóval szerintem is jobb, ha természet intézi a maga módján. Ki lehet bírni fájdalomcsillapítás nélkül is egy szülést, és a rossz emlék majd elmúlik, lesz aki kérpótoljon érte. Akármilyen sz@r is a szülés, higyjétek el, megéri, úgyhohy ne parázzatok.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Marcsi neked már nem sok van. Be kell feküdnöd a kiírt időpontra?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jaj Csajok, éjfél után aludtam el és fél 6kor felkeltem... 2 pisi... és 8ig el se tudtam aludni. :( de rájöttem, hogy valószínű azért volt az a fura görcs a nyelőcsövemben, mert buborékos ásványvizet ittam, és ez a sz@r görcs valahogy bennem is maradt, igaz nem nagyon elviselhetetlen, csak nem vagyok éhes és rossz kedvem is van. Na az előbb meg elmentem wc-re és a derekam vagy nem tom mi úgy becsípődött vagy isten tudja micsoda, hogy azt hittem besz@rok - bár tulkép azt tettem :). Most is bennem van még, de már nem fáj annyira, na sebaj, mindjárt úgy is megyünk nst-re és kiderül, bár kezd picit gyanús lenni a dolog, mert Marcell, ma még nem nagyon aktivizálta magát (na erre pont most). Szóval délután kiderül úgy is. De a méhszájam még zárt.

Na meg ha ott leszek a koriba megpróbálok Pocokkal is talizni, kiderítem, hogy mi van vele. Kíváncsi leszek szegénykére. :) Pedig azt hittük, hogy ma már talán láthatjuk Nórit.

Ja és Csibe, annyira nem félek a fájdalmaktól, nem fognak előre rémisztgetni, eldöntöttem, ott meg gondolom, hogy az ösztön felülkerekedik a fosáson :). Mindegy, h gyors lesz v lassú, egy a lényeg... hogy Marcell egészséges legyen. Az se érdekel, ha belehalok. :)

Jah, míg ma nem aludtam fél 6tól 8ig kb. egyfolytában járt az agyam, hogy nem fogom kibírni 2009 nyárig hogy új járólapot és konyhabútorom legyen... :) szegény uram! Hozzáteszem a járólap úgy röpke 45 m2 :) és persze akkor már festhetünk is és a hálószobánk és a fürdő is... pedig jövőre a a külső festést és a kerítést terveztük... igaz ha rajtam múlik a járólapozást, festést, konyhabútort 2 hét alatt levezénylem simán :) ezt a 45 m2-es helyiséget pár hetes terhesen festettem át unokahugommal titokban - uram elment reggel dolgozni, mire hazajött kész volt a festés :) Szóval fészekrakó ösztön működik rendesen.

Na szép napot mindenkinek! Nekem a mai a görcsök jellegének kiderítéséről fog szólni - remélem h a szénsavas ásványvíz teszi, hisz mitől lenne jósló fájás a nyelőcsövemben is??? Aztán ki tudja?

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok
Csibe,27 en voltam a dokinal,anyit mondott csak ujevre varhato a kicsi,ha valami hivjak.3-an megyek megint.Remenlem nemkell befekudnom,inkabb induljon be,de egyenlore nemugy nezki.
Anyit motyogott belso nemtudom mi 1cm,kulso nemtudom mi 2cm.
Multheten 27°°g-ot irt be a kicsire,most meg csak 255°g-ot.Nemertem.Meg nojon azt is mondta.

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi az 1, meg a 2 centi az a külső, és belső méhszájad, nyilván annyira van nyitva. Rz normális a 39. héten. Drukkolok, hogybeinduljon időben, tök szav bent feküdni napokat és várni, hogy valami történjen. Én mindkét fiammal ráhúztam néhány napot, és már a falat kaprtam unalmambam ottbent. Úgysem csinálnak semmit egy hétig, csak minden nap nst-t, de arra meg simán be tudtam volna járni. Nem értem, miért kell befeküdni, ah nincs semmi gond, ezért aztán remélem a kicsi Szaffi idő előtt érkezik egy kicsivel.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kép
Vendég

Sziasztok!!

Ne haragudjatok hogy "idepofátlankodom"kicsit,de olvasgattam kicsit és blongyinkának szeretném ajánlani hasfájásra a "Gripe water"-t!Ezt a dm-ben pl lehet kapni!Gyógyvíz babáknak,csecsemőknek szélgörcsök,hasfájás ellen!!Az én fiam is hasfájós,ez általában segít ha adok neki és nagyon sokan ajánlották!! :) 1400Ft körül van!!Próbáld ki!!Néha Samum is órákig képes ordítani!Ő általában este 9kor kezdi és fél 11kor vége..!!

A kismamáknak kitartást!! :)

Missfried
Kép
missfried

Na sziasztok!

Meggyöttünk :) Nst: semmi: fájásaim még a 10-et se érték el... Most meg senyvedek, mert telizabáltam magam kínaival... :oops:

Találkoztam Bettyvel is (Pocok) - neki is semmi. Az osztály fullon van, mert a két ünnep között összerántják a szülészetet a nőgyogyóval, így szegény Betty egy másik 40 hetes anyukával és két abortuszossal volt együtt. Mondjuk az abortuszosok hazamennek... Jelenleg a rooing inben van, de ha császáros lesz úgy se oda kerül vissza. Hát nem tudom, hogy így hogy nincs neki fogadott dokija lesz e valaki, aki azt mondja majd, hogy na akkor most gyerünk és indítsuk meg, vagy kapjuk ki.

Amúgy semmi, Marcus ma elég lapítós, én meg elég punnyadék vagyok...

Ja visszatérve a cigire - hát az elején, ahogy már Lafival is megbeszéltük, mikor még nem tudtam, h van Marcus - bár terveztük, akkor cigiztem, sőt volt hogy ittam is, de akkor kb. két hete foganhatott, de ahogy kijött a két csík a teszten, semmi... pedig néha úgy rágyújtanék kaja után, de neeeem... nem bírná a lelkiismeretem. De most is ahogy jöttünk ki a koriból volt olyan pocakos kismama, aki kint cigizett... áh... lehet hogy van akinek kimondottan jól áll a cigi, de egy kismamának semmikép!

Jaj, mindjárt kidurranok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: