A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ma kezdjük a 23. hetet!!!!Hurrráá! :lol:

A harmadik trimesztert honnan számolják?

Valaki jár szoliba közületek? Én nem merek, de ünnepek előtt jó lenne egy egészséges kis barna szín... Terhesség előtt hetente- kéthetente jártam 10 percre, nem vittem soha túlzásba, de most úgy hiányzik a napfény feeling, főleg hogy állandóan borús idő van. :(

Kép
adri0422

Adri: a 28. héttől!
Úgyhogy nekem már csak 2 hét!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szép a pocid!!

Kép
klarka

Sziasztok!
Szösszenet nem tudom mikor lesz uh legközelebb.Januárban találkozok a védőnővel meg az orvossal majd akkor kiderül de a mostanira hat hetet kellett várni.
Ollem kitartás nemsoká kész és beköltözhettek írígyellek érte. :D
Szőlő mivel festetted a díszeket?
Leveli gratulálok a jogsihoz!
Gumimaci vigyázz magatokra!
Gratulálok azoknak is akiknek kiderült mi lesz(most nem tudom pontosan).
Mi két ünnep között megyünk Erdélybe rokonokhoz de anyósék m ár kiborítanak.Após fél h valami történik velünk(persze a saját lányát nem bosszantja ilyenekkel),anyós meg kitalálta h vigyünk egy mikrot nekik persze már vettünk ajándékot jókor találja ki! :evil: És megbeszéltük egmást nem ajándékozzuk erre ma azt mondja de mégis egy spray-t vagy valamit.Ilyesmikre legyenpénz mert nem tehetjük meg h izé meg bizé de mikor szóltunk h vettünk egy fényképpezőt leszóltak h vigyázzunk a pénzünkre.Én meg megmondtam h a szülőszobára nem megyünk fényképezős telefonnal és kész. :twisted:
Vendég

Adri,

nagyon csinos kismama vagy. Gratulálok a 23. héthez.
Szoliba én is nagyon szívesen elmennék, de nem kockáztatok.
Az egyik kolléganőm járt a terhessége alatt. A babája teljesen egészséges lett, viszont most 5 évesen állandóan bőrbetegségekkel küzd. Lehet, hogy nem a szoli okozza, de a kolléganőm mégis magát okolja... Azt a 3-4 hónapot csak kibírjuk valahogy...

Kép
emi29

adri te is szemtelenül vékony vagy :wink:
Vendég

Gitka, az anyósék már csak ilyenek :( :(

Kép
emi29

Akkor én teszek egy szemtelenül kövér képet:)

Kép

Tegnapi kép, a 26. hét első napján:)

Kép
klarka

Ezek az anyósok nem egyszerűek. :roll:

Emi, Gitka, Klarka. Köszi! :D

Tegnap én is vettem kalciumot (Béres), most már ezt is szedem a Magne B6, és Gravida (ezt már csak két naponta) mellett.
Nekem is görcsölt esténként a vádlim, úgyhogy köszi nektek a tippet. :wink:

Kép
adri0422

Klarka!

Nem vagy kövér. :wink: Látom neked nem jött ki a köldököd.
Nekem igen, már elég rendesen, pedig teljesen befelé forduló volt anno. Mindegy, már kezdem megszokni. :wink: :roll:

Kép
adri0422

Klarka nem vagy kövér.
Én is szedtem volna kalciumot de az asztmámat az rontja úgyhogy marad a magnézium meg a gyümölcsök.
Vendég

Klarka!

Te a 25+2 napnál tartasz. Az már a 26. hét? Én mindig azt hittem, hogy pl. én most vagyok a 23+0 napon az 23. hét, és holnap is az lesz. Vagy most hogy van? holnap már 24 hetes leszek?

Kép
adri0422

Adri: a te esetedben a 23. hét 0. nap azt jelenti, hogy ezeket össze kell adni: ez betöltött 23. hetet jelent. Ma kezded a 24.-et, akkor holnap azt fogja írni, hogy 23. hét 1. nap: tehát 23 hetet és 1 napot töltöttél be. Szóval a 24. héten jársz, de még nem töltötted be. Ez olyan minthogy én nemsokára 27 éves leszek, de a 27. évem utolsó napjait töltöm, mert ugye volt egy nulladik évünk is. Ugyanígy a babának is volt egy nulladik hete.

Kép
klarka

Hello,

klarka, adri, szép pocik :D

Szoli: terhesség alatt tuti nem mennék. Mondjuk amúgy sem. De a forró szoli hamar felmelegíti a magzatvizet, ami ugye nagyon nem jó a babának. Épp ezért a közvetlen napozást sem szokták javasolni kismamáknak, csak ha letakarod a pocid valami kendővel.

Szép estét :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Klarka!

Köszi! :wink:

Kép
adri0422

Kép

Kép

mi tesz a csíkosság? szerintem abban nagyobbnak tűnik. :D

Kép
a mézes meg már a múlt héten elkészült, de csak ma volt érkezésem felcicomázni.ilyen lett.
toncsi

toncsi80

Toncsi hogy csináltad a díszítést?Mi anyóssal próbáltuk de először nem akart kijönni aztán meg szétfolyt.
Vendég

csak érzésből, mert tavaly is csináltam és már tudom, hogy milyen állag kell. porcuki meg 1 tojásfehérje, robotgéppel.
bár itt nem látszik,mert a másik tálcán van raktam bele később curacao szirupot, amitől kicsit világoskék lett, meg folyósabb is.
én a zacsit ha nem sikerül vágni, hústűvel szúrom, hogy elég kicsi legyen a lyuk. ma vágtam, meg egy zacsi a kezemben kirepedt :evil: de áttöltöttem.
szóval konkrét mennyiségem nincs.de szerintem azt nem is lehet megadni pontosan, mert a tojás is eltérő
toncsi

toncsi80

[quote="gitka01"]
írta:
gitka01Szőlő mivel festetted a díszeket?

Metálfényű akrilfestékkel.

Csajok, most jöttünk meg a 4Dről......

Fél 8-ra mondták hogy menjünk (rendelés vége), végigvártuk az ismét 1 órát csúszó rendelést, majd kiderült hogy a recepciósok/ügyintézők/akárkik áttolták ugyan a 4D gépet a doki rendelőjébe, csak éppen se DVD lemezt se VHS kazettát nem hagytak ott. Így aztán ennyit a karácsonyi ajándékról meg a DVDről a nagyszülőknek.

Nem, nem vagyok ideges. Talán "némileg" csalódott hogy más balf.sága miatt én szívok ismét, és holnap vehetem nyakamba a várost hogy Anyuéknak karácsonyi ajándékot vegyek. De az első dolgom lesz reggel hogy felhívom az Oxivitet és visszakérem a pénzemet, én nem fogok itt bohóckodni tovább.

És akkor még az orvos nem győz hetvenhatszor bocsánatot kérni, felajánlani hogy elmenjünk a Mammutba DVD-t venni (3/4 9kor így is esélytelen volt, de aszándék...) és a többi.

Jó, nem dől össze a világ, ha nem ajándéknak szántuk volna nem lennék elkenődve.

Áh, mindegy, evvan. :)

Kép Kép
szõlõ

Csajok, nagyon szépek a pocik és a mézes is igen guszta! :)

Kép Kép
szõlõ

Gumimaci, sajnálom, pihenj sokat és nem lesz gond! Vigyázz magadra!!! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Szegény szőlő.....de ha i amúhy is ilyen kreatív vagy, biztos tudnál készíteni is valamit...

Kép
klarka

"i amúhy"=amúgy...

Kép
klarka

Mutassak cuki képet a kisfiamról?
Aztán megyek mézeskalács-házikó tésztát gyúrni.....1 napot kell pihennie... Kép Kép

Kép
klarka

Jajj Szőlő .. hát ez döbbenet .. nem tudok mit mondani - hősiesen viseled a dolgot.
Én tuti tescoba mentem volna dvd-ért vagy bármi ..
De megértem, hogy már eleged volt az egész napból :( meg a herce-hurcából ... :evil:

Szépek a pocakfotók :)

Toncsi - a mézeskalácsaidtól összefutott a nyál a számban .. pedig olyan szendvicset kreáltam magamnak vacsira... tele vagyok :D

Kép
szösszenet

Klarka - Cuki a gyerkőc :D :D

Kép
szösszenet

Karácsonyra vettünk neki fa autót, mert teljesen oda van az autókért...az ikeában tettünk rá szert:)

Kép

Kép
klarka

Bocs, hogy így ömlik belőlem a szó...ritkán jövök, de akkor nagyon...
Szösszenet? én vacsira brokkolis, kukoricás, tonhalas, sajtos pizzát készítettem..nyammmm, már megkóstoltam, de majd jön Apa is....biztosan ízleni fog neki is...

Kép
klarka

Az is biztos isteni volt .. ;) :) Én majorannás májas szendvicset ettem herz téliszalámival (az a kedvenc), és kolbásszal :oops: :oops: mindezt szotyis-magos baguette-en (2 lecsúszott belőle :oops:) ... Ettem hozzá uborkát, meg paprikát .. és egy nagy-nagy bögre zöld teát ittam ..
Aztán bedobtam néhány marcipán-golyót :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Klarka, nagyon édes a kisfiad :D Az a kis kezecske... :roll: :)

Szössz, akár haza is ugorhattunk volna, de az is legalább háromnegyed óra. A doki tuti megvárta volna, de én meg ezt nem várom el tőle, hogy kilenckor még ott szarakodjon majd' egy órát. Nagyon jó fej, de szerintem az azért a túlzás kategória lett volna. Ha ő cseszi el OK, de így nem.

Azért holnap az esélytelenek nyugalmával felhívok pár helyet HÁTHA akad valahol még időpont (úgyse, de vesztenivalóm nemigen van...).

Kép Kép
szõlõ

Szőlő sajnálom h nem jött össze de a pénzt tényleg kérd vissza.
Klarka nagyon cuki a fiad.
Most jut eszembe jövő ilyenkor már hárman leszünk!!!!! :D
(na jó anyósékkal öten).Na de ez az év is hamar lement.
Vendég

Szőlő - Persze, érthető .. de én magamból indulok ki, aki nagyon nehezen viseli az ilyen helyzeteket - tehát le a kalappal előtted ;)
Akkor azért szorítunk, hogy hátha beférsz még holnap valahova ;) :)

Kép
szösszenet

Köszi :wink:

Kép Kép
szõlõ

Mi pedig megvettük az össze ajándékot :)
Nagyjából készen vagyunk Karácsonyra :)

Magika
- Te milyen programmal, sablonnal csináltál 2008-as naptárat?
Itt mutattál nekünk képeket .. nekem meg nagyon kellene segítség!!!
Ha olvasol néha, légyszi jelezz :)
Tök jó ötleteim vannak, de nem tudom megcsinálni .. mert nincs naptár-alapom :(

Tavaly vettem egy naptárat, scanneltem, és abból sokszorosítottam más képekkel ..

Kép
szösszenet

Hat szolo, ez eleg szarul hangzik. Olyan jo magyarosan, sajna.
Gumimaci, nekem is nyitva van, nem lesz semmi baj, csak figyelj oda magatokra. Kulso vagy belso? Mert a kulso tenyleg nem gaz. De van egy mehszaj topik, ott egy csomo sikersztorit lehet olvasni, inkabb olyanokra koncentralj most.

Amugy finneknel a panadol lett a nyero, bar egyenlore nem igazan erzem a kulonbseget.

viszont Kisbo vegre rajott, hogy megsem o a legujabb bobby sands, barmennyire is felig ir, es lemondott az ehhalalrol. harom napig semmit, azaz semmit nem tudtam bekuldeni a szervezetebe levegon es mezes tejen kivul. ma vegre elkezdett enni, es ezzel egyutt a hiszti is eltunt...

Mondtam mar,hogy egy aranyos kislanyt szeretnek, aki csak ul es mesekonyvet olvas? Kerlek, kerlek kislanyos anyukak, ne cafoljatok meg (tudom, hogy nincs igy, de legalabb addig hadd almodozzak, mig megszuletik)

Kép
rozsomak

Szösszenet: mi is készítünk naptárat...szerintem neked is van a gépeden ilyen program...
Ha a Startmenü, programokba belépsz, akkor ott a microsoft Office-on belül van egy olyan, hogy Microsoft Office Publisher. Azon belül lépj be a nyomtatandó kiadványokba, és ott vannak naptárformátumok....aztán már csak szerkesztgetni kell..

Képet nem tudtam belőle kimásolni, de szerintem megtalálod

Kép
klarka

Szólj, ha megtaláltad

Kép
klarka

Ok, mindjárt megnézem .. de abban névnapok is vannak??
Mindjárt jövök .. közben scannelek :D

Kép
szösszenet

Közben Magika is válaszolt .. próbálkozom - jelentkezem ha valami sikerült .. vagy ha teljes a reménytelenség!!

Kép
szösszenet

Klarka - nem találtam ilyen programot .. és a word-ben ha a calendar doksit akarom megnyitni . akkor kéri a telepítő cd-t .. ami ugye nincs :( Szóval ez nem fog menni :(

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok. Olvaslak ám benneteket folyamatosan, de nem mindig van időm reagálni.

Szőlő, nagyon szépek a sóliszt gyurma díszeid, a festés is nagyon dekoratív.

Én mézest sütöttem még hétvégén, szerencsére (vagy nem?) már szépen megpuhult, ezért el is kezdett fogyni. Így néz ki: (ezeket csak a fénykép kedvéért pakoltuk ide)

Kép

Egyébként szurkolok minden cukorterhelésre menőnek, remélem, mindenki szerencsésen "túléli", január végén majd magamat is beleértve. Kórházi uh-n tegnap voltunk, úgy tűnik, végre megmutatta magát a baba, 95%ra mondta az orvos, hogy kislány. Én nagyon-nagyon örülnék neki, mert ugyan szeretnék fiút és lányt is, de elsőre a lány felé húz a szívem.
Vendég

Virág, köszi. Én pedig gratulálok a kislányhoz! :D Párod is örült a hírnek?

Ez a mézes is nagyon guszta, éhes vagyok :oops: :D

Tegnap este tüsszentettem egyet, szegény Mazsi mit művelt vagy egy fél percig... :lol: Szerintem csináltam neki egy jó kis hullámmedencét :lol: :oops:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok, jó reggelt!

szőlő, ez tényleg több mint szenyóság. Én is nagyon ki lennék akadva, az biztos. :evil: :evil:
Drukkolok, hogy sikerülöjn helyet találni valahol! Mi itt jártunk eddig, Csöppkebabával és anno Dominóval, mindegyik jó hely. Hátha valahol akad egy lyuk :)
4DGenesis: http://www.4dgenesis.hu/
Dóri UH, a Savoyában: http://www.dori4dultrahang.hu/
Praxis a Kosztolányin: http://www.ultrahang.com/

Virág, gratula a kislányhoz :) És a mézeseidhez is, nagyon jól néznek ki ;)

klarka, édes a kisfiad!

Szép napot mindenkinek!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="szőlő"]T írta:szőlőegnap este tüsszentettem egyet, szegény Mazsi mit művelt vagy egy fél percig... :lol: Szerintem csináltam neki egy jó kis hullámmedencét :lol: :oops:

Ismerős :D Enyém Batyu sem szereti ha tüsszentek, utána fél percig reklamál, a drága :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gitka
Azt a máz receptet nem próbáltad amit írtam?
Az tutira jó!
Én árulni is szoktam a mézeseimet, és ezt a máz receptet egy mézeses nőtől kaptam!!!

Szépek a pocakok!

Klarka
Nagyon aranyos a kicsi... emlékeztet a kisfiamra! :)

Tegnap Áronom beletérdelt a hasamba és iszonyatosan fájt... nagyon megijedtem... szegényem ő is, utánna csak vígasztalt, meg bújt hozzám... :(
Azóta nem érzem Andort... remélem nincs semmi baja... pont ott nyomta meg ahol ő lenni szokott... remélem csak elcuccolt nyugisabb éghajlatra.

Már csak pár nap van karácsonyig és nekem még egy csomó dolgom van... azt sem tudom, hol áll a fejem... mézest is szeretnék, mi mindig azzal díszítjük a fát. Meg apával sem állunk jól egymás megajándékozása terén.

Voltunk az Ikeában vettem Andornak egy zenélő csibét... Áronnak is nagyon tetszik.. már tiszta nyál.
Megvettük a fürdőbe a tkröt, már csak fel kellene tenni... parkettát is kellene csiszolni... ezt is még karácsony előtt akartam... :(
A pénzünk meg már rendesen elfogyott, nem tudom mi lesz a konyhabútorral.

Szőlő
Sajnálom a 3D-s kálváriád! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

szőlő!
nagyon sajnálom! én tuti bőgtem volna, a párom meg másnap bemenne és rendet rakna köztük. szorítok, hogy máshol legyen hely.
ma már nem dolgozunk :P helyette jelentést írunk itthon :? :evil: ezt, hogy utálom.
na, mindegy.
este meg hozom anyukám és kortárs balettet nézünk. még sosem láttam , mindent ki akarok próbálni.
toncsi

toncsi80

20 hetes Pocak

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő: szerintem mindenképp próbálj meg ma több helyet is felhívni, valahol biztos sikerül! Mert azért előfordulnak lemondások is és akkor tuti befértek valahova...

Mi egyébként ma megyünk a genesisbe 5-re! Nagyon várom már! :-) A biztonság kedveért jobb ha dvd-vel felszerelkezve megyek oda! No meg le is játszatom velük, mikor vége van...

A mézesekhez mindenkinek gratula, nagyon ügyik vagytok...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Toncsi, én is bőgtem... Reklamáltunk is de most azon szarakodik az Oxivit, hogy a doktorúrral bezéljem meg, mondtam hogy én NEM beszélek már senkivel, egyébként meg nem a doktorúrnak fizettem, hanem a rendelőnek, nem fogok ezen bohóckodni, adják vissza a pénzt és annyi, elkérte a számom hog majd akkor felhívja a doktorurat... Idén már tuti nem kapom vissza, ami azért jó mert 11 000 ft karácsony előtt nem mindegy....

Viszont a 4D Genesisben van időpont holnap délre!!!!!!! Igaz az is egy újabb tizes (9000), de már annyira beleéltem magam hogy beteszem a fa alá a szülőknek.

Kép Kép
szõlõ

Szolo!

Ha mesz a Genesisbe, akkor ossze fogunk futni.
Mi leszunk holnap elottetek. :lol:

En ma is megyek UH-ra 13:00-ra.
Remelem megerositik, hogy lanyka.

Magi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: