A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Emi, mi még nem vásároltunk, bár kaptunk már néhány unisex rucit... De a múltkor annyira tutira mondták, hogy fiú, hogy holnap asszem én is infarktust kapnék, ha mégis lány... Vagy csak megint röhögnék egy jót, mint amikor megkérdeztem a szonográfust, hogy akkor biztos lány? Mire ő szinte felháborodottan kérdezte: lááány????? Neeeem!!! Biztos fiú.... :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Emi
Van egy olyan fa aminek aránylag hosszabbak a tűlevelei, de meg nem mondom a nevét... valami furi... viszont állítólag enyhe narancs illata van (lehet ennek a másik neve a narancsfenyő)
Lehet az neked tetszene, a hosszú levelek miatt.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Levelibeka, gratula a jogsihoz :wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Levelibeka, gratula a jogsihoz! :-)

Kép

Kép

zorroné

Hát, én is dobnék egy hátast ha kiderülne, hogy batyubaba kislány :lol: Márcsak azért is mert láttuk a himbilimbijét lebegni a vízben :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ha fiú helyett lány születik az kevésbé kínos mint fordítva... a fiús cuccokat rá lehet adni egy kislányra de azért rózsaszín habos-babosba nem járatnám a fiamat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Latom nagyon tema a cukorterheles. Valoban, az egy pohar tejci es 1 zsomle sokkal jobban hangzik, de elavultabb modszer, mivel csak korulbeluli glukozmennyiseget tartalmaz, azaz kb. 40g-ot. A patikakban kaphato cukros lotyi viszont pontosan 75g glukozt, ami nagyobb es pontosabb terhelest hoz letre es az utobbi a biztos.
katavirag

Pumpóka Csöpke

Én úgy tudom Algopirint lehet szedni a harmadik harmadig, (utánna azért nem mert túl hamar készíti fel a gyerek keringését a születésre, és a 12. hétig sem ajánlott kúraszerűen, de alkalmanként lehet) Paracetamolt pedig végig!

Az Algopirin vénykötelessé tételének semmi köze a hatóanyaghoz (ez egyszerűen a kormány rendelkezéseinek agymenései közé tartozik)... nekem a legjobban bevált gyógyszer... semmi nem hat annyira mint az Algopirin. Én ezért ezt szoktam szedni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tegnap írtam Verának, hogy gartaulálok, de nem tudom, hogy sikerült-e elküldenem mielőtt apa kikapcsolta a gépet, egyenlőre nem találom!

Mintha azt olvastam volna, hogy ha nem jött össze az áprilisi babó akkor vártok még pár évet... ezeks szerint a baba győzött!

Kép
Kép
Kép
mamacka

gartaulálok=gratulálok csak a a fiam is segít az írásban... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

leveli
akkor most kezdjek el rettegni? jó volna, ha minden reggel beírnád ide, hogy vezetsz-e azon a napon és merre kell menned! vagy ennyire ne féljek? :lol: :lol: amúgy nagyon gratula! bár én városon belül inkább sétálok (kivétel ma du. mikor kisajándék után megyek a fantasy boltba), de mi közel lakunk a belvároshoz, meg utálok félvárost körbekerülni, hogy a csészényi térig jusak és még a parkolás :?

én is meglapődnék, ha januárban közölnék, hogy kisfiú. bár gond nem lenne, csak nevet kéne találni.
toncsi

toncsi80

Sziasztok!

Levelibéka,

gratulálok a jogsihoz. Én mióta terhes vagyok, nem mertem vezetni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote]e írta:lavultabb modszer, mivel csak korulbeluli glukozmennyiseget tartalmaz, azaz kb. 40g-ot. A patikakban kaphato cukros lotyi viszont pontosan 75g glukozt, ami nagyobb es pontosabb terhelest hoz letre es az utobbi a biztos.

Nálunk a doki kíméletessségből csinálja a zsömle-tej variációt, én nem bánom... az is kidobja ha valami nem stimmel, és akkor megismétlik cukros löttyel... bizonyos helyeken a duplakörök kihagyása végett indítanak egyből a cukros löttyel.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jogsihoz gratula!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Katavirág,

most elkeserítettél. Január közepén kell mennem a cukorterheléses vérvételre, és már felkészültem, hogy nem iszom meg azt a lötyit. Az édesnek a szagától is rosszul vagyok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A tegnap vizsgálaton is voltam, és kiderült, hogy egy kicsit nyitva van a méhszájam. A doki vízszintes pihenést rendelt el, és semmi házimunka.

Így, sajnos internetezni sem tudok. :( Legalábbis nem annyit. Azért néha még be fogok nézni ide.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ja, még a cukorterheléssel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy azzal mit csinálnak, akiből egyből kijön a lötty azzal a lendülettel, ahogy bement?

Kép

Kép

zorroné

Zorroné,

éppen e miatt aggódom. És utána már lehet, hogy a zsömle sem csúszna le.
:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2008.11.28 22:40-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Akkor én elköszönök. Holnap is benézek 10 percre. Remélem az nem okoz bajt.

Sziasztok! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

köszi mindenkinek a gratulát!

Hát, ha Gáborkámról mégiscsak kiderülne, hogy Petra, nagyon hülyén érezném magam. Akkora szerszáma volt, hogy az már csak nem tünhet el.. :oops: :lol: Viszont kék - zöld ruci mehet lánykára, de rózsaszín fiúra.... :roll: de ha valakinek itt a topicon kiderülne, hogy kislánya lesz fiú helyett, másvalakinek meg fordítva, akkor legalább lazán el tudják cserélni a babaruhatárat, nem? :lol:

toncsi! :lol: oké, be fogom írni, hogy merrefelé veszélyeztetek :lol: amúgy én is belvárosi vagyok, úgyhogy ma is sétálunk nemsokára. Valahol olvastam, hogy akinek szűk a medencéje, annak -valami mongol népi megfigyelés szerint- sokat kell sétálnia, és akkor könnyebb lesz a szülése. Na, nekem se kellett ezt kétszer mondani, bár Ikarus-méretű a hátsóm, sose árt megkönnyíteni a szülést szvsz :lol:

gumimaci: Ha félted a pocakod, a biztonsági övlehúzó tényleg nagyon kényelmes! Ha itt vagy valahol a közelünkben, szívesen kölcsönadom kipróbálni, hátha kedvet kapsz hozzá!

Cinyke

levelibeka

Juj bocs, gumimaci, nem olvastam, hogy nyitva van a méhszájad, akkor persze szó sincs vezetésről! :oops: :(

zorróné: kevernek neki egy ugyanolyan cuki koktélt és megitatják vele még egyszer... :( tényleg. LEgfeljebb, ha kér, adhatnak neki két B6 injekciót iv, az gyorsan csökkenti a hányingert.

Cinyke

levelibeka

gumimaci: én is nagyon parázok ezen, remélem akkor nem azt mondják, hogy menjek vissza pár nap múlva...

Kép

Kép

zorroné

Jó reggelt! :)

Leveli
- Gratulálok a jogsihoz :)
Én imádok vezetni, csak a belvárosi dugót utálom .. de most pocakosan abban is simán elindulok, mert ami a buszokon, villamosokon van tömeg, az elviselhetetlen, és féltem a picit :)
Nekem övterelőm nincs, de ki lehet akasztani az övet, hogy lazább legyen ... így kényelmes.
Annyit észrevettem magamon, hogy sokkal higgadtabban vezetek (persze ugyanúgy üvöltözöm, ha 20-szal megy előttem valaki..), de nem megyek bele előzésekbe, nem cselezgetek a gyorsabb haladás érdekében ha nem muszáj :lol: :lol: Vigyázok magunkra :)

Mi tegnap majdnem mindenkinek megvettük az ajándékokat - már csak a Hugim van hátra .. hát, remélem ma jut eszembe valami frappáns ajándék :lol:

Most kezdem a csomagolást .. ez a kellemes otthoni része a dolognak :D
Párom meg ma vesz fát .. :)

A cukorterhelés ...
Hát, én inkább edzem magam a gondolathoz, mint parázzak .. mert az biztos csak ártana :(
Változtatni azon, amit a doki felírt, tuti nem tudok :( tehát ki kell bírni .. ha meg kijön, akkor kint lesz .. és majd kitalálnak valamit .. :(

Kép
szösszenet

Gumimaci - A nyitott méhszájat sajnálom :( Vigyázz magadra!!! Pihenjetek sokat :) Minden rendben van ;)

Kép
szösszenet

levelibéka, köszi, ez megnyugtató... :-) Azt már meg sem kérdezem, hogy mi van, ha a második adag lötty is, az első sorsára jut... :-)

Kép

Kép

zorroné

Sziasztok csajok!

Én is a köldököm alatt érzem a kicsi Zsófinkat! DE van hogy jobbra, van hogy balra, vagy éppen középen. Szóval változó. Néha akkorákat rúg, vagy boxol, hogy tök jól látszik! :D
Este aktívabb, de nappal is sokszor és rendszeresen érzem.

gumimaci! pihenj akkor sokat! Amikor anyu velem volt terhes neki is hamar (azt hiszem már hamarab mint neked) kicsit kinyílt a méhszáj, de semmi baj nem lett, itt vagyok! :D Pedig akkor már bátyám 3 éves volt, tehát egész nap nem feküdthetett anyum, de persze sokat pihent ő is. Nekem is már a 12. héten volt utoljára manuális vizsgálat, azóta csak UH-ok. Úgyhogy meg is kérdezem a dokimat legközelebb nem- e kéne megnézni...

Én is nemsokára nekiállok sütni (már karácsonyra, mert úgyis puhulnia kell dobozban)! Mézeskalács szíveket. Én csak ilyen egyzerűeket szoktam, anyukám meg persze süt még vagy 5-6 félét!! Még szombaton majd sütök vaníliás kifliket! Mindkettő nagyon sokáig eláll. Szilveszeterkor szoktuk elpusztítani a maradékot.

Mi a két ünnep között megyünk uh-ra! dec. 27-én! Egy hét múlva! De jó!!

Kép
gabo001

Sziasztok Lányok!

Hát én ma voltam cukorterhelésen és túléltem!! Bár még mindig nem az igazi a gyomrom. Sajna a citromlé, amit tegnap este szépen elkészítettem és jól lehütöttem, beleborult a táskámba, úgyhogy kénytelen voltam citrom nélkül inni. De szerencsémre jéghideg volt a lötyi, úgyhogy nem volt annyira gáz. Ki lehet bírni.

Mary!
Nagyon ügyesek vagytok! Ti aztán tényleg megérdemlitek a házat! De azért vigyázz ám magadra!

Adri!
Nagyon szupik a képek. Annyira aranyos! Már én is alig várom, hogy menjünk.

Ági!
Úgy tűnik mi sorstársak vagyunk, nekem is 3. baba, már én is közelítek a 12 kilóhoz és iszonyúan ég a gyomrom. Nekem eddig csak a legvégén égett. :( De fel a fejjel!

Gumimaci!
Vigyázz magadra!

Leveli!
Gratulálok a jogsihoz! Ügyi vagy!

Zorróné!
Gratulálok a kisfiúhoz! :D Nálunk is fiú lesz! :D Már csak nevet kellene találni neki.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa: de jó neked, hogy már túl van a cukorterhelésen... Az jó hogy jéghideg volt a lötty, azzal én könnyebben megbarátkoznék asszem...

A karácsonyi sütést én szombatra tervezem... De már lehet, hogy ma is elkezdem, ha le tudok lépni a melóból időben! Most épp ezt tervezgetem, mert semmi, de semmi kedvem dolgozni! És a derakam is szerintem ettől az egész napos üléstől fáj!!!

Kép

Kép

zorroné

gumimaci, sajnálom a nyitott méhszájat, pihenj sokat, és biztso nem lesz baj ;)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Leveli: Kép a jogsidhoz! :D

Gumimaci: sajnálom a méhszájadat, de reméljük nem lesz gond, pihizz sokat /egyébként megkérdezhetem a külső vagy a belső van kicsit nyitva? :roll: mert az utóbbi a rosszabb :oops: /

Felsoa: Gratulka a sikeresen túlélt terheléshez :D a beömlött citrilé biztos kellemetlen volt :roll:

Sütés: én még ki sem találtam mit kellene sütnöm :oops:

gabo: már én is így vagyok a mozgással, hol balfelé, hol jobbfelé, hol pont középen, és köldök alatt, napról napra határozottabb :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Köszi lányok, hogy megírtátok hol érzitek a babátokat!
Már csak azért, mert akkor nem törvényszerű, hogy mindenki egy helyen, és csak egy helyen érzi.
Szóval van mihez viszonyítani...
Nekem épp most alul rugott egyet köldök alatt....tegnap köldöknél....
Szóval akkor minden rendben! Ez a lényeg!

Emi!

Az én férjem egy ANGYAL!!!!
Mindig kérdezem , hogy mit segítsek, erre ő: "elég nekem , ha szeretsz!!!" Tegnap este a tojásrántottát is ő csinálta! vagyis éjszaka!!!

Felsoa!

Persze, hogy vigyázok magamra. MEg főleg a babára!!!

Levelibeka!

Gratu a jogsihoz. Csak óvatosan az utakon. Nekem már most volt 2 éve, hogy jogsim van azóta levezettem jó pár ezer, tízezer kilómétert....Már megkomolyodtam és sokkal óvatosabb vagyok, mióta ketten vagyunk!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ma voltam a piacon és akartam magamnak egy kötött kardigánt zipzárosat, de nem volt a méretemben.....
Mind kicsik voltak......Ami meg nagyobb volt az gombos és kb a 60 éveseknek való.....olyat meg nem veszek fel....

Télikabátot is XL-eset vettünk, mert abba belefért a pocakom. Kisebb is jó lett volna sőt van is kabátom ami jó rám, csak nem tudom behúzni.....
Nem hiába két embernek nagyobb ruhák kellenek.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Te hányadikán mész 4D-re? Én most kaptam jan. 7-re, jól emlékszem Te is azon a héten mész?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szöszi!

A muskotályos zsálya olajat szüléshez is ajánlják. Ha a derekadat maszírozzák vele az enyhíti a fájdalmakat. Legalábbis ezt olvastam a "Bába válaszol" című könyvben.

Örülök, hogy jobban vagy!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa!

Jan. 9.-én megyek 4D-re. Lett volna előbbre is időpont, de férjem állja a 4D-t és ő 8.-án kap fizut és ezért nem volt jó előbb....pedig 7. - ét is ajánlottak úgy emlékszem... :roll:
Meg szempont volt hogy délután legyen, párom végez 4-5 fele a melóval és oda tudjunk érni. 17:40-re kaptunk időpontot!
Te is Győrbe ugyanoda mész?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hét elején kaptuk a sógornőméktől ajándékba ezt a cumisüvegmelegítőt és még ruhákat is néhány darabot és kádat , bilit (bár erre még várni kell picit) Kép

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kép

Ez ma kaptuk egyik kolleganőmtől. Milyen rendi, nem? :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Aranyosak a kis zoknik. :D

Nekem is a 7. vagy 9. ajánlották, de nekünk a szerda nem jó, mert angolon vannak a gyerekek.
Úgyhogy mi 7-én este 6-ra megyünk. Már annyira várom! Olyan régen láttam már a kis manóm.
Most azon gondolkodom, hogy elvigyük-e magunkkal a gyerekeket. Ők is már nagyon várják a tesót. Mindig énekelnek neki, meg kapok jó sok puszit a pocimra. :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa!

hűűűű....én is nagyon régen láttam a kis Picurkánkat....
Pontosan október 8.-án láttam és eddig először és utoljára.
Aztán jan. 9.-én végre jól szemügyre vehetjük Apucival!!! :D
Édesek lehetnek a gyerekek!!! az jó, hogy így várják a tesót. Én a férjem lányától (most már az én lányom is, 11 éves) mindig kapok pocira is puszit!!! :D Nagyon aranyos!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap olvastam 1 trilógiának a 2. részét ami Provance-ban játszódik részben és az író-főszereplőnó is terhes lett 38 évesen, nagyon aranyos volt amiket írt az érzéseiről, de utána elment a baba amit teljesen átéreztem. :cry:

Ha én nem tudok az oldalamon aludni akkor mi van? igaz h 20. hét után nem ajánlott egyáltalán háton feküdni? 8)

Kép
kritta

Kritta!

Én is úgy hallottam, hogy nem ajánlott háton feküdni....de hogy a 20. hét után, azt nem tudom... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta,
ez én is hallottam... Én mindig is szerettem háton aludni...
Mostanában gyakran ébredek úgy, hogy a hátamon fekszem és a kezem a pocakomon van...
A védőnő nekem azt javasolta, hogy használjak szoptatós párnát..

Kép
emi29

Gumimaci_1 :!: Nyitott mehszaj :cry: Vigyazz magatokra :!: Sok fekves :!:

Gabo001 :!: Vanilias kifli :!: Nyami-nyami :lol:

Ollem :!: En kabat ugyben szerencses vagyok, ugyanis van egy 5-6 eves pufi dzsekim, amit bar reg nem vettem fol, de elraktam. A hasam most gyakorlatilag eltunik benne, elorelathatolag meg 1-masfel honapig jo lesz, igy nem kell atmenetileg orias kabatot venni. Aztan marciustol meg talan mar kigombolva is hordhato lesz, ha az ido engedi. (Egyebkent apaval ebben a kabatban ismerkedtem meg 2001 oszen :wink: )

Emi29 :!: En is 9 kilonal tartok :!: A hatamon pedig meg jo alaudni, de a suly kezdi nyomni a mogotte levo ereket, szerveket, kezd kenyelmetlenne valni. Hiaba, lassan mar csak a ket oldalfekves kozott lehet valtogatni.

Ja, cukorterhelesrol annyit, hogy nem is ertem miert ekkora tema ez. Felhorpinteni egy cukros lottyot :?: :?: Na es akkor mi van :?:
katavirag

Sziasztok!
Tegnap voltunk 4D uh-n. Minden rendben van. Kisfiúnak látta a doki. Mi is láttuk a kis fütyköst. Sajna az arcát nem láttuk, mert hason feküdt a drágám.

Kép
blani28

Jó hír! :lol: :lol: :lol:

Felpróbáltam az esküvői ruhám amire 20000-ért licitáltam a vaterán. Pont jó lesz pár hónap múlva és a hasam se fog látszani :D

Kép
kritta

Azt hittem többet írtok majd.....
Most ébredtem fel..... :oops: Lefeküdtem pihizni és megint alvás lett belőle....úgy látszik többet kéne éjjel aludni....Majd ha kész lesz a házikónk.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Esküvői ruhát 20.000 ért vettél. Nem is rossz...
:wink: Én annyiért kölcsönöztem. 20-25 körül vannnak ruhák Szlovákiában Dunaszerdahelyen. Aki még férjhez akar menni, szerintem megéri onnan hozni. Az enyém is szép volt szerintem.
Nagy választék van, és gyönyörűek egységáron.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Csak kukk lesz ismét, bocsika!

Tegnap levették apa gipszét és sajnos a térde nem jött helyre, meg kell operálni.
Jan 7.-én lesz a nagy napja és már előre félünk mindketten.

Puszika Mindenkinek!
Vendég

Gumimaci, pihizz sokat és akkor nem lehet baj.

Meli, sajnálom a párodat. Remélem hamar felépül.

Kritta, mikor lesz a nagy esemény?

Én most nagyon összevesztem a párommal az anyósom miatt...
8 év alatt nem tudtam hozzászokni az anyósom pénzéhességéhez és amióta babát várok még jobban zavar....

Kép
emi29

Kép Kép

Ezek a képek vasárnap készültek. Oldalról már nagyon látszik kismama pocim, szerintem. :lol:
Még mindig 4,5 kg+-nál járok, nemcsak a hasam, a cicik is nőttek. :lol:

Kép
adri0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: