A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Curse! a tekét Anginak az Europarkban az emeleti játékboltban vették.

Indi! avatar nagyon rúl

Zsan! de szuper lehetett a Fibitali :lol:

Lindi! az az ujjacskásos sorozat nagyon édes!!! :lol: A lányod pedig még mindig gyönyörű! :lol:

Rylie! szuper lehetett!!! S jó hogy azért fölraktál egy közelit is Kamilláról. Nekünk is van egy képünk róla hasonló szerkó + hóember, s vki poénból megkérdezte melyik a gyerek :lol: ?

Nálunk alig van hó, szóval folytassátok a mesélést!!! :lol: 8)

Nuk! irgumburianyabuli(ra)? :wink: :lol:

Johi! Fanni mikortól rohangálhat?

Vot! Isti lázából végül nem lett semmi komolyabb?

Vica! bulást!!!

előző héten a kutyát homeóval gyógyítottam, s a kutyadoki nem hitt nekem :lol: pedig hat rá! már többször teszteltem :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

ja és tádádádádám megvolt az első átaludt éjszaka!!! :lol: :lol: :lol: 5kor kelt egy kis szopira a ded, majd visszahunyt fél8ig. :lol: (aki nem érti az ujjongást az nézze meg a tickeremen mennyi idős a lyányom! :lol: ) sajna én aznap 2kor feküdtem le, de aaaaaaaaaaaaaakkor is: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

ja és Bajni pólója nagyon ott van :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Barbi jesssssssz :D :D :D :D :D :D :D átérzem!!!! :D
(bárcsak nekünk is hamarosan eljönne ez a nap :P)

Rylie, ha már örökbecsű darabokról van szó, a Komédiumban még mindig megy (már túl vannak az 500. előadáson) a Stílusgyakorlat az 501-től Gáspár Sándorral, Bán Jánossal és Dörner Györggyel. Mindenkinek ajánlom, amolyan betegre röhögős darab, férjeknek is! :D
Producerekből mi a Gálvölgyi-szereposztást fogjuk megnézni, remélem az jobb lesz...
egyébként én nagyon hálás közönség vagyok amióta családanya lettem, a szarnak is örülök, csak színházba mehessek! :P

votiv 8)
votiv

Indi,
és akit még éredekel A VÍZÁLLÓ CSIZMA ESETE:
mielőtt vettem Lencsének hótaposó csizmát, elképedve láttam, hogy sehol se írják rá a csizmára, hogy vízálló, csak max. azt, hogy mérsékelten vízálló. úgyhogy egyszer csak megkérdeztem az egyik boltban egy eladót, aki azt mondta, hogy vízálló csizma nem létezik, csak a gumicsizma. a hótaposónak mondott csizmák egyike se vízálló, csak ha kezelik egy impregnáló anyaggal. ennek hiányában mérsékelten, azaz melyik-melyik hosszabb-rövidebb ideig vízálló. (attól függően, hogy az anyag mennyire engedi át a vizet, és hogy varrott-e v. ragasztott, stb.)

úgyhogy senki ne csodálkozzon, ha fél-1 óra múlva vizes a gyerek zoknija az elvileg hótaposó csizmákban. (mert ugye gumicszmában meg ilyen hidegben nem lehet levinni a kőcöt)
ancsipancsi

Votiv: IGEN, azt a darabot én is láttam és valóban betegreröhögős!!!
Én azért voltam mérges, mert végre elszabadultunk otthonról (ez még tavaly volt, amikor azért nem volt oly egyszerű Kamillát lepasszintani, mint most) és sikerült egy ilyenre elpazarolni a szabadidőnket. Szóval inkább időpazarlásnak éreztem :) inkább mentem volna a Vígbe valami darabra, de ha már ezt kapta Apjuk a cégnél... :roll:

Ancsi: jelentem a Sieasta kis bokacsimma jól vizsgázott a mecseki hóban! Vizes lett, de a ded lába NEM! Pedig kb 1-1,5 órát a bokáig érő hóban gázolt a ded. Igaz a színét eresztette és utánunk piros foltokkal volt tele a hó = menstruált a hóember :mrgreen:

R
rylie

Váuuu, mennyi szép kép!!!!

Vica:
Majd lelövöm a kalácsokat és felrakom! Érdekes módon, mindenki meg akarja enni őket :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbi:
Éljen nagylány-egészéjjelalvó Angi!

Anyuék voltak tegnap az Ázsia-centerben és van egy játékbolt, ahol pl a Fisher Price játékok majdnem fele annyiért vannak, mint máshol. Anyu nem engedte, hogy megnézzem a játékot, amit ott vettek, lehet, hogy azért olcsó, mert kínaiul beszél 8) 8) :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Buli jó volt, no alkohol, no cigi, no pasi (ők dolgoztak :evil: ), no egyéb pasi 8) 8) Sok alter zene, de jó sokat dumcsiztunk! Kaptunk Karácsonyra egy kisebb bőröndöt, meg egy csomó energiatakarékos izzót, aminek én baromira örülök!!!!!

Szombati színház is nagyon jó volt, Bár erőteljesen kezdtem érezni, hogy otthonülő anyuka lettem, mert azon-azon kaptam magam, hogy a cselekmény helyett a Kamarás Iván felsőtestét nézem... 8) 8) :oops: :oops:
És a legviccesebb, hogy volt mellettem egy üres hely, ahová is helyet foglalt az ex-polgármesterünk, a Keller. 5 perc alatt rázúdítottam a Kornélék helyzetét (kértek Tbálinttól intézményi támogatást, akkor ingyen járhatnának a Tbálintiak, de nem kaptak, sőt, úgy válaszolt a Keller, hogy meg sem mutatta a testületnek) és mondtam, hogy sokan azért nem tudnak menni, mert nincs rá 1500ft/alkalom pénzük, meg mondtam, hogy mi is 15-20ezret otthagyunk egy hónapban. Erre azt mondta, hogy kérjünk szociális segélyt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Hát, csak Kamarás Iván mentette meg attól, hogy lerúgjam... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Szerdán valaki jön a Bojtorjánra???

nukada

Barbi,
naaa véééégre!!! :D :D :D :D kivi vagyok a mai éjjelre...... :D

Nekünk nincs hótaposó csizmánk viszont van egy Elefáni magasszárú cipő és 2 óra hótaposás után is csont száraz és meleg volt a lábacska. Csak ajánlani tudom, bár sajnos elég húzós ára van.

Lindi,
Ez a gép majdnem fotótermi minőségű fotókat csinál. Köcök meg változatlanul jó alanyok a fotózásra :D

( a cipő a köc lábán )
hát ez meg mi a .......????? :shock: ???? szánkó???? az meg mi????
Kép

és mire való???
Kép

jaaa!!! :D
Kép

Kép
akata

Köszi a válaszokat, a bizonyos legközelebbi találkozónkkor Votiviámtól kérem szépen az impregnáló cuccot - tuti nem környezetbarát, de egy tüdőgyulladásos gyerek gyógykezelése se az :evil:

Rylie :) Pápi aká alszika = a szakállas bácsi (a bácsi, akinek szakálla van) alszik. Ika pedig Zsiga, az illető pápi kutyája.

homeos számot gyermekem kiszórta a pésztátából, meg kell keresnem, utána minden érdekeltnek küldöm.

zoo játzsó klassz, szabályok nagy része érthetetlen baromság, jegyszerdő néni meg,,, hát nem mostanában volt kisgyereke, azt hiszem. Viszont nagyon jó volt minden, Kati doktornénit ezúton csókoljuk szeretettel, nagyon örülök, hogy megismerhettük! Szegény betegszabadságon lévő titkos barátnénknak (mert lebukna, ha megirnánk a nevét) további jó szabadságot a hétre :)
indianyo

és sosem fogom megtanulni, hogy kell normális fényképeket feltölteni ide :D de sebaj, azért a lényeg látszik :)

Kép
akata

ööö a diplomaszindarabunk a waldorf tanárképzőn a stilusgyakorlatok volt, én még irtam hozzá egy kis darabot petőfisándorosan nótázva cimmel, még meg is van, pont a minap röhögtem könnyesre magam rajta :lol:
indianyo

Indi,
ugyan nem tudom, ki van betegszabin, de átérzem a helyzetét: én csak sima szabin vagyok holnap, de már most jó. :lol:

Csízma: anno az átkosban anyukám, ha a Hármashatár hegyre mentünk, nejlonzacskót húzott a lábunkra és úgy vettük fel a csízmát. Hm? A lakótelepen meg elvoltunk a sima csízmában, ha átázott, felmentünk szárítkozni. :)

A képek nagyon jók, élvezik a kicsik és nagyok a havat! Csak én emlékszem úgy, h kb 8 éve nem volt ilyen tél, hogy dec.re már 3x esett? Tökjó, h a gyerekeinknek is végre igazi telük van. :)

Nuk,
felsőtest nézés. :lol:

Barbi,
éljen az átaludt éjszaka! :D

Votiv,
üzenet Lilinek: te jössz! :D

Lindi,
fijad tudja mi a jó, bár nekem ebben a korban még nem ízlett a gyomorkeserű. ;)

Fibi, Zsan,
gratula a kv-hoz a romantikus hóesésben. :D Minha kissé irígy lennék.. :roll:

Vica,
jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neet
neet

Gimiben karácsonykor minden osztálynak elő kellett adnia egy kis rövidet, mi egyik évben stilusgyakorlatoztunk, és én játszottam a tinit... :lol: (hálás szerep volt :wink: )

Nuk,
Kamarás felsőtestét "sokat" láttam anno a tornateremben... :lol:

Zoo nekem is nagyon tetszett, kár,h ez a rengeteg idő sem volt elég, h mindenkivel beszélhessek.
A rendszabályok minket is kissé megleptek, a még nem mozgó gyerekem után is ki kellett csöngeti 2000 pénzt, pedig vagy nálam, vagy a Levinél, vagy egy másik anyukánál volt, aki most épp betegszabin... :wink:
szal, ezt kicsit nehezményeztem...meg mikor megérkeztünk, és megkérdezték, h voltunk e már itt, mondtuk nem, erre, hát NEM SZABAD, ezt és ezt és ezt és ezt...blablabla...szal, féltünk piszokul, h a végén kukoricára térdeletetnek majd minket... :lol:
de tényleg nagyszerű volt, jó látni ennyi szép babát és anyát!!!!!
és irtó jó anyákokkal pofázkodni... :lol: :lol: :lol:

Macs,
képzeld, este közelharc volt a cicapárnáért, mer tBnek nagyon megtetszett, no erre persze Igi rögtön rákezdte, h ezt ő kapta, és ez az övé, és és és .... :lol: de most békésen alszanak mindketten, közöttük pedig a cicapárna... :)

és még akartam ám dicsekedni, kedves Kispálos anyák, h 1996 szilveszterén csaptam egy kis házbulit még Pécsen, és éjfél előtt elkezdtett jönni a tömeg, már vagy 50-en voltunk, és akkor megjelentek Kispálék, és velünk léptek át az új évbe, de úgy egy fele leléptek, mert a részeg sógorom inzultálta őket, folyton azt kérdezte tőlük,h tökös csávók e, és mindenért beléjük kötött, igy eltávoztak...

Rylie,
köszi, akkor valszeg ez volt, és ezért akart megbökni a csaj egy kalcium szurival... :lol:

szóval ilyen talikat MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

21.37-kor hogy mer engem a tesco sms-ben zaklatni, hogy vegyek halat ócsósér? És honnan szedi a számomat és zaklat hetene és nem tudom letiltani, mert a szám helyett egy név áll :evil:
indianyo

Lindi, Unikumos sztori durva! :o :o :lol: :lol: jó, hogy nem lett semmi baj :P gyerekek nagyon helyesek, Barni már igazi kisfiú! :D és klassz az új masina, nagyon szép képeket csinál! Peti kitanulta már a csínját-bínját?

Johi, ok, akkor ha nem is kell a kocsi, akkor is beugranék a héten vmikor egy pici csomaggal, amit Macs küld neked általam! :D majd még megbeszéljük :D

Drága Macs, csókolom a kezedet! nagyon meghatott az ajándékod, főleg a benne fekvő idő, kézimunka, figyelmesség, kedvesség :D nagy-nagy becsben lesz tartva a Cicapárna! :D Istók egész este nyivákolt neki, ölelgette, és mindenkinek meg is kellett puszilnia, többször is :D
Fülicsek mitsem változott, ugyanolyan hihetetlenül közvetlen, sugárzóan kedves, életvidám és eleven gyerkőc, mint mikor legutóbb láttam, csak van 2 szépséges copfja, és aranyosan beszélget :D

Zsanci, nekem is olyan jól esett talizni!!! P. nagyon hiányzik nekem innen (is), és a szavaiból úgy vettem ki, egy picit mi is neki :)

Barbi, lázból már másnap reggelre semmi nem volt! csak Belladonnát és alkati szert kapott Istók, de vszínű magától is megoldódott volna :)

Nuk, szerdán dédizünk, mert szegénykét már 3 hete nem láttuk (beteg volt), de megkérdezem még holnap, hogy akar-e jönni Bojtorjánra!

pasimmal összevesztem, de legalább elmondtam, ami a szívemet nyomta, úgyhogy végül mégiscsak jobban érzem magam :twisted:

Tegnap éjjel megnéztem a Transamericát Felicity Huffmannel az M2-n. Látta vki? sajna a film túl amerikaira volt csinálva, csak a színészek voltak ügyesek.

Indi, jaaj, elfeledtem a szprét, de akkor majd pótlom a köv. találkozásunkkor! :)

votiv 8)
votiv

Neet, nálunk Istók nem alussza át az éjszakát! :lol:
az kismiska, hogy Lilióózsa 5-kor kel egyszer, aztán szopi és vissza héderelni :D de Iti sokat mászkál fél 3-tól kezdve :?

votiv 8)
votiv

Curse, szerinted lehet valahová bowling-bérletet venni? A kisöcsém szeret bowlingozni, és szívesen adnék neki ilyesmit karácsonyra. Az idősebbik korizni szeret, ő a Műjégre kap egy bérletet :P tavaly is ezt kapta tőlem, és egészen a márciusi zárásig kijárogatott, és nagyon szerette :) (főleg hogy így a ruhatárnál se kellett soha sorba állnia, mert a bérlethez jár ugyanannyi ruhatárjegy is a puncsosoknak :P)

votiv 8)
votiv

És a legfontosabbat én ismét kihagytam: gyönyörűek ezek a havazós, unikumozós, kékszemű gyermekek!!! :lol: :lol:
és nem csak szépek, de nagyon arik is!!!! Főleg Ákos a szánkóval! 8)

Ildi,
ma láttam a börsi tescoban 2500 Ftért plüss Minnie egeret, olyan közép méretű, pont bölcsibe vihető, és szeretgethető... :wink:
zsancikant

én is feldobok egyet alsópáhokról:

Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
ez egy ÓRIÁSI kép! :D :D :D :D :D

unikumozó bajni nagyon helyes :D és Gréti is tök kis szép
Kamilla meg tiszta kis felfedező :D
és 5ujjas kesztyűben nyomja?

nekünk Falcon cipőnk van, de nincs elég lyuk vagy nem jó a fűző, mert hiába kötöm szorosra, nem tartja meg annyira a lábát, hanem lazul :?

Indi,
ilyen sms-izét még nem is hallottam; illetve autószalon, bank stb-től már láttam node tesco? és tényleg, honnan a szám? :twisted:

Zoo jó lehetett, bár az ár (vagy mi volt 2000ft?) meg a szabályok kicsit elgondolkoztatóak, de tök jó, hogy jól éreztétek magatokat,mi taknyosak vagyunk, úgyhogy kihagytuk, most megint szívás-oscillo-orrcsepp kombó megy, hogy szentestéig letudjuk a dolgokat :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

bocs, Bajni :oops:

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Megint itt, kicsit fáziskésésesen fórumozok itt, de jobb később jönni, mint soha, nem igaz? :)

Köszi mindenkinek a gratulációkat, Félix nevében is!
Íme a szüléssztorim, de egy litánia, mert nem tudtam semmit kihagyni. :)

Ja, és először az illusztráció, hogy kedvet kapjatok az elolvasásához:
Kép

Kattix Szülés-sztori

Nov 18-ra voltam kiírva, de már 10-e körül nagyon akartam szülni. 13-14-én már nagyon gyanúsan fájogattam, este már mértük a fájásokat, de még elég rendszertelenek voltak. Aztán a 15-ére virradó éjjelt már 8 percesekkel szenvedtem végig, aztán a kádban meleg vízben már 5-6 percesek voltak. Aznap délelőtt épp a heti kontrollra voltam hivatalos a dokinénimhez (dr Kocsis Éva) a Bártfaiba, illetve délben NSTre a szülésznőmhöz (Kondor Kata).

Reggel 1/2 10 felé elindultunk a rendelőbe, a dokinénim megvizsgált, és közölte, hogy bő 1 ujjnyira nyitva vagyok, felvétel szülőszobára. Azért amíg írta a papírt még egyszer rákérdeztem, hogy akkor ez már biztos, hogy AZ? Rámnézett, és azt mondta, "Igen, mi most szülünk!". Na akkor majdnem elsírtam magam, kicsit elöntöttek a hormonok.

Átcaplattunk a szülőszobára az ezer csomagunkkal (kis pakk a szülőszobai cuccokkal, nagy pakk a gyerekágyhoz, köldökzsinórvér doboz, nagykabát, kezemben az adminisztráció, jól nézhettünk ki).

Kb 1/2 óra múlva megérkezett Kata, bevitt a vajúdóba, ahol kaptam 1 darab széket, hogy ott öltözzek át, az 5 ágy mind foglalt volt, és mint kiderült 3 ágyon fél napja megszült nők feküdtek. Szerencsére Kata megnyugtatott, hogy csak a zárójelentésekre várnak a gyerekágyon, és lesz rengeteg hely, úgyhogy ez a parám kilőve (mármint, hogy nem lesz hely amikor szülök és ezért nem lehetek majd a gyerekkel).

Kata megvizsgált, még mindig bő 1 ujjnyi, rámkötött egy CTG-t, ami rendszeres 60-as erősségű fájásokat mutatott, gyerkőc pedig vígan ugrabugrált közben. Azt mondta ez jó, de még nem eléggé, erősebbnek kell lennie a fájásoknak, menjünk el sétálni, enni, aztán jelentkezzek be úgy 1 óra múlva. Más se kellett nekem, le a büfébe és benyomtam végre valahára egy kakaós csigát (amivel hivatalosan és ünnepélyesen véget vetettem a diétámnak).

3/4 óra múlva Kata hívott, hogy a dokim azt kérte, készítsen elő, úgyhogy uzsgyi vissza a szülőszobára, borotva, beöntés (ami korántsem volt annyira gáz, mint előre képzeltem), és újra CTG. A gép még mindig ugyanolyan 60-asokat mutatott, annak ellenére, hogy én sokkal erősebbnek éreztem őket. Jött a dokinéni, és kérdezte erősödnek-e. Mondtam, hogy szerintem igen, de a gép szerint nem, erre azt mondta, hogy az nem számít, az a lényeg mit érzek, és nem az, hogy a gép mit mond. Megvizsgált és mosolygó arccal mondta, hogy már 2 ujjnyi, cuccoljunk be egy szülőszobába és megnézi a magzatvizet.

Erre én azt hittem, hogy a bevilágítós magzatvíznézés lesz, de mikor megláttam a kezében az ollót, akkor világossá vált, hogy burokrepesztés következik. Ebből semmit nem éreztem, csak a kizúduló meleg vizet, aztán azt, ahogy emelgeti el a gyerek fejét, hogy jöjjön ki a víz. A víz pedig zöld volt, úgyhogy ezzel a vízben vajúdós alternatívkodós terveimnek lőttek is, de mivel olyan biztonságban éreztem magam már akkor, egyáltalán nem lettem szomorú emiatt.

Rámkötötték a CTGt, berendezkedtünk, kaptam egy labdát, és magunkra hagytak minket, hogy tágulgassunk. Először a labdán ücsörögtem, aztán állva, ágyon ülve, közben egy melegszendvics ebéd gyanánt, még jókedvűen beszélgettem mindenkivel. A tágulás pedig csak nem haladt.

A szülőszobától már fogalmam sincs az időről, egyet tudok, hogy repültek az órák. Valamikor koradélután elkezdtem szedni a homeos bogyókat negyed óránként, közben félúton ittam ásványvizet, úgyhogy ez és a fájások átvészelése ki is töltötte az időt rendesen. Időnként bejött a doktornő megvizsgálni, de olyan este 6 körül még mindig csak a bő 2 ujjnyi volt a helyzet.

Akkor előállt egy javaslattal, mivel zöld volt a víz, és órák óta nem tágulok, kellene egy kicsit gyorsítani az ügyön, kössünk be oxytocint és mellé egy fájdalomcsillapítót, és a kettő majd megkönnyíti a tágulást (remélhetőleg). Onnantól kezdett igazán bedurvulni a dolog, már nagyon fájt, és egyre gyakrabban, minden fájásnál azt kérdeztem mikor hat már a fájdalomcsillapító. Állítólag már hatott.... de engem csak bíztattak tovább. Közben valamikor kaptam a fenekembe egy nospa szurit is, ami igazán kegyetlen volt mert pont jött egy fájás is, miközben masszírozták szét a csípő cuccot, áááááá.

Egy idő múlva nagyon fura dolgok kezdtek történni a fájások alatt, mintha a gyerek akarná kinyomni magát. Magamban gondoltam, hogy ez már olyan tolóingerféle, rángatott lefelé, megállíthatatlanul, úgyhogy mondtam Katának, hogy nagyon nyom. Kb a 3. ilyen felkiáltásomnál megvizsgált, és elég furán hangzott, amikor közölte, hogy "Eltűnt a méhszáj, nyomhatsz!". Elszaladt a dokiért a szünetben, aztán közösen ámultak, hogy milyen fantasztikus, 1 órája kötötték be az oxytocint, és már jön is ki a gyerek.

A tolófájásokat már egyáltalán nem fájdalomként éltem meg, ezeknél már legalább éreztem, hogy történik is valami. Nem volt más választás, mint nyomni, ahogy bírok amíg tart, fogalmam sem volt, hogy jól nyomok-e, hova nyomok, letolom-e a levegőt, és minden ilyesmi, amire olyan tudatosan felkészítik az embert a kismamatornán, meg jógán meg mindenhol, egyszerűen vitt magával az az elementáris erő. Nem tudom hányadikra jött ki a kölyök, de nem volt gyorsvonat, ami a gátam miatt nem is volt baj. Az utolsó párnál már kérdezgettem még hány nyomás van hátra, mindig 1 vagy 2 volt. Amikor már kint volt a buksija, megfoghattam, amire előre készültem, de valahogy annyira el voltam mélyülve a munkában, hogy nem is fogtam fel akkor teljesen, hogy ez milyen érdekes dolog. De éreztem a sok haját!

20.05-kor kibújt a gyerkőc (10-es Apgart kapott), ráfektették a hasamra, és abban a pillanatban végigkakilt. Tudja, hogy kell bemutatkozni. :) Nem ordított, nem látszott ijedtnek, hanem tök aranyosan nyitogatta a szemét és nézelődött ki a takaró alól, ismerkedett a világgal, a pocakommal kívülről és apukájával. Folyamatosan csak azt tudtam mondogatni, hogy de aranyos és gyönyörű, mert tényleg az volt, ahogy ott kukucskált kifelé. Aztán megfürdették és megkapta a férjem, amíg megszületett a lepény és megvizsgálták mi a helyzet odalent (semmi szerencsére ;) , a gátam nagyon strammul bírta a dolgot, az égadta világon semmi nem történt vele). Amikor mindennel készen voltunk megkaptam a kis csomagot és boldogan rácuppant a cicire.

Több mint 2 órát babázhattunk ott a szülőszobán, aztán átcuccoltunk a gyerekágyra. A gyerkőcöt betoltuk a csecsemősökhöz, ahol nagy megdöbbenésemre kérdezés nélkül nyomták a szájába a cumit a cukros vízzel... állítólag amiatt, hogy én cukros voltam kell neki. Éjjel kb 3 órát tudtam aludni, az adrenalin ébren tartott. Fura volt, mert semmi különösebben magasztos nem járt a fejemben, csak fel voltam dobva és azon gondolkodtam, milyen jó is volt szülni.

Másnap reggeltől velem volt a poronty éjjel-nappal, csak akkor adtam be megőrzésre ha zuhanyoztam vagy ha hosszabban kint maradtam a látogatókkal. De akkor már nagyon hiányzott.

A Szent Imréről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A teljes személyzet, talán egy éjszakai csecsemőst kivéve kedves és segítőkész volt, minden kérdésre válaszoltak, abból pedig volt bőven. Az orvosom, dr Kocsis Éva, a szülésznőm, Kondor Kata, és a fogadott csecsemősnővérünk, Gacsádiné Zsuzsa rengeteget segítettek, és felejthetetlen élménnyé tették az első gyerkőc születését. A következőt is velük szeretnénk. :D

The End.
kattix

szrek! bulást nektek!!!

Meme a levegőben óriási :lol:

S régnemlátott Akatafiú nagyon édes a szánkó felfedezéssel :lol:

Amióta Angi van nekem még se színház, se mozi nem játszott be, s valszínű olyan lennék mint Vot: még a kakának is :lol:

Zuzi! Bazsó? s a karácsonyi buli :( de milyen szuper hogy ajándékot voltatok vásárolni, s így készülnek :lol: s hogy téged választottak ki mint segítőanyukát az is mondd vmit nemde?! :wink: :lol:
gödibarbi

Majd elfelejtettem!

Egyikőtök még nyáron írta, hogy van egy babaerszény típusú hordozókendője a szekrényben amit nem használ és féláron átpasszolná esetleg. Akkor felírtam valahova hogy kit keressek ezügyben ha aktuális lesz, de nem találom a cetlit. :) Úgyhogy ha még megvan a kendő és magadra ismersz, légyszi írj! Köszi!
kattix

kattix,
ez nagyon szép és Félix is nagyon szép :D
és nem is írtál litániát, hanem nagyon kis lényegretörően írtad le, olyan nyugodtnak tűnik az egész - tök jó hogy ilyen pozitívak voltatok :D
és milyen baba Félix? :D és mit kap ekső karácsonyra? ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

Barb :D,
köszi, ez amolyan első fázis, a mindjárt-beteg-leszek-de-mégse :mrgreen: :lol: (még annyi betegséget se szeretnék, mint múltkor, ez most csak lájt, de maradjon is így illetve persze javuljon ;) :D)

Kép

Kép

szrekuc

Ábus szétszedte az adventi koszorút - de legalább lehetőség, hogy új koncepció szerint, új kompozícióban rendezzem el a díszeket :mrgreen: :lol:
zavarjatok már el tanulni... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Kattix,
én már olyan régen nem olvasok szüléssztorikat, de ezt most valamiért elolvastam és jóvót! :D :D :D És a kiskoma nagyon édes. :)

Szrek,
nektek is jobbulást, akkor most Istók helyett Ábelnek megy a +.

Repülő Zsanfijú csúcs! :D
És sikerült végül Kisvakondot szerezni, Zsan?

Indi,
véégre, nem csak engem találnak meg az ügynökök. :lol: És csak sms? Na ne már, engem folyton hívogatnak, vas este 8kor is meg napközben meg nagyjából bármikor, bármelyik telefonomon. Pl az egyik ilyen hoteles izét már legszívesebben feljelenteném zaklatásért, sztem már az összes maca bepróbálkozott onnan. És közben sajnálom is őket, h ilyen munka jutott nekik.

Na megyek, bokros teendőim várnak (szabiiiiiiin vagyoooooook! egy teljes napot :) )
Mindenkinek szép napot.
neet
neet

Pár kép, ha nem bánjátok. :)

1. Marci védj meg, félek a porszívótól:

Kép

2. Neked hogy megy ez a rágás, Marci? (Vica, kösz a labdákat. ;) :lol: )
Kép

3. Na, kié szebb?

Kép

4. Ahogy Zsanci mondaná, innen szép a győzelem. (Kezdő jogsi, haladó körülmények.)

Kép

5. Mindig Balaton, télen is :)
Kép

6. Ez is téli Balcsi.
Kép
neet
neet

Indi!
de hogyhogy egy név áll a szám helyén? ha logikusan gondolkodunk, ilyen csak akkor fodrulhatna elő, ha a telefonodra mentett számról van szó. hogy csinálják? nem tudod visszahívni? (nekem van ilyesmi lehetőség, hogy SMS küldőjének hívása) meg nem akarsz nekik vmi nagyon randát válaszolni? (jogi szövegek, stb.)

Neet,
én, ha hívnak ilyenek, azonnal lerakom a kagylót. nem érdekel, hogy mit akarnak, számom teljesen titkos, s lecsapom.
ancsipancsi

Ancsi :) nem mentettem el, OSMS a felirat és nem lehet visszahivni. de most felhivom az üfsz-t és megérdeklődöm a teendőket
indianyo

beszéltünk, letiltották a fizetős sms és mms érkezését - üfsz lány szerint az is lehet, hgoy ilyen trükkös a dolog :evil: viszont magát a számot nem tilthatják le, úgyhgoy megyek és irok a tecsónak, hogy ne zaklasson
indianyo

Most jönnek a puncsok :lol: de muszáj!!!!

Zsan,
ez egy díjnyertes fénykép!!!!!! imádom :D

Kattix,
figyu, mert ez nagyon komoly: én még az életben nem láttam ilyen gyönyörű újszülöttet - az enyém pl. elég csúnyácska volt :lol: persze nekem a legszebb, de ha objektíven akarom nézni és akarom - Félixé a pálma :D

Kép
akata

Jó reggelt!

Grétim ma maratonit aludt, fél 10-kor már úgy mentünk be hozzá :)

Kattix! Nagyon szép kisfiad van, és akárki akármit mond, a neve is nagyon klassz. És nagyon szép szülésed volt, főleg így elsőre :)

Képek mind-mind nagyon klasszak. :)
Kamilla mekkorát nőtt, nagyon szép ő is és a havas kép is.

Ákos is nagyon édes, ahogy szánkózik :)

Eszci és a kutyus is csúcs :)

A legjobban a repülő Meme baba tetszett :)

Indi! Én is kaptam akciós halvásárlásra invitáló sms-t, és én is ki voltam akadva, hogy honnan a fenéből tudják a számomat és tényleg, még csak vissza se lehet őket hívni :(

Rylie! Előbányászom Gréti papírjait és megnézem neked az adatokat, de nekem úgy rémlik, hogy a 3-ik hónaptól már csak negatív leletek voltak.

Bakker, ha hallgatunk az orvosokra, most kellett volna abbahagyni Grétinek az antibiotikumkúrát, most járt le az 1 év, és most kellene újra menni arra VUR vizsgálatra (kontrasztanyagfeltöltétes röntgenes vizsgálat) :evil:

KépKép
KépKép
lindicita

Ezt alkottam tegnap, remélem tetszik mindenkinek, mert ezzel szeretnék nektek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni!

http://www.elfyourself.com/?id=1515500419
lindicita

Indi,
érdekel a technikai része a dolognak, ha vmit megtudsz, majd írd le. utálom az ilyen erőszakos cégeket!

Szrek!
bocsi, ma reggel olvastam, hogy kérted Johi számát, de sajna nincs meg, meg gondoltam, hogyha tegnap küldted az sms-t, nem is aktuális már, így nem válaszoltam.
ancsipancsi

Kattix, nagyon szép szülés volt! :D következőt is ugyanígy, csak akkor már nem is fog kelleni a burokrep meg az oxi :)
Felix kimondottan szép kisfiú, gyönyörű kis vonásai vannak!
és hogy telnek a napok otthon? :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok,

Zsan: ez annyira jó kép, hogy nevezni kéne majd valahová. Szuper...

Kattix: gratulálok kisfiacskádhoz, sajnos elolvasni nem tom, mert dodozóban vagyok, de a kép az valami csodás. Az olvasást bepótlom később.

Votiv: jaj de jó lenne, ha bejönnétek valamikor. Bocsánat, hogy futárt kell játszanod, de legalább látjuk egymást. Mikor jönnétek?

Macs: itt is ezer köszönet a párnáért, Fanni igy látatlanban is imádni fogja, mindene a katica bobáááááá. Ezer köszönet.

Na L dolgozni. :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi: Szrek elért tegnap, igy tényleg megoldódott. :lol:

Neet: Eszti nagyon szépséges a képen és a többiek is helyesek. :lol:

Micsoda Tuskó ez a Tesco. Amúgy is tuskónak hivom őket, de most már ez tényleg sok.

Lindi: 1 éves antibibi kúra nem lett volna semmi. Nem tudom megnyitni a szaharin gépemen amit felraktál, de otthon kiváncsi leszek rá.

Kép
Kép
johanna1975

Gréti gyerekszáj:

Én: Gréti, nézd mennyi hó esett!
Gréti: Nincs kedvem.
Én: De miért?
Gréti: Mejt aaaaanyija idegesít!

:lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi :) Ez a video haláli!! :lol: :lol: :lol: emlékszem, rektál erről egy linket nemrég, akkor is nagyon tetszett! Köldöködnek ++++ sztem is mutasd meg dokinak, ez már fele sem tréfa... :roll: Unicum és Bajni :lol: :lol: és nagyon ügyes a kispasi, gratula az álláshoz-menéshez!!!

Szrek :) Bulást Nektek!! +++ Te jól vagy?

Zsan :) Bajai kávézás Fibivel klassz lehetett!! :D Repülő Meme meg naggggyon éééédes!! :D :D

Zuzi :) Jaj szegény Bazsó :( Bulást neki!! ++++ És milyen ajándékokat vettetek a gyerkőknek?

Vica :) Mindjá' írok mélt, addig is bulást Neked is!! ++++

Nuk :) Buli szupeeer 8) Kamarás :lol: :lol:

Ríd :) Boridnak is bulást!!+++ Mit mondott a doki??

Kattix :) Gratula a szép szüléshez és a gyönyörű Félixhez!! :D

Indi :) Hótaposó :evil: ennél már csak a tescos sms még :evil: :evil: Viszont Dominó szövegéhez gratula! :D :D

Johi :) Mikor jártok erre?

Barbi :) Éljen az átaludt éjszaka!!! :D :D még sok ilyet kívánok! :wink:

Akata :) Szánkózó Ákos nagyon ééédes!! :D és tök jó, hogy Nálatok megmaradt a hó!

Rylie :) Kamilla nagyon szépséges a Mecsekben :wink: :D Menstruáló hóember :lol: :lol: Normális anyós - hurrá! És pénteken persze, gyere nyugodtan (de ha nem haragszol, csak gyors átadás lesz, mert épp kigyógyulóban vagyunk, bacit nem adnék karira)!

Neet :) Eszti és Marci nagyon cukik!! :D :lol:
denizsa

ért vki az MP3-akhoz? milyet érdemes venni?
nézegetem őket (anyumnak kellene, a tesóimmal közösen vesszük)
most látom, hogy van olyan, amin képeket is lehet nézegetni, és olyan is, amin videót, de úgy látom, a 20e alatti típusoknál ez csak AVi, és adnak hozzá vmi konvertert. Szabad ilyet venni? és mondjuk 2GB-ba belefér egy film? Bár ne agyok benne biztos, hogy anyum ezen akarna filmet nézni, de ki tudja...
ha van vkinek ötlete, tanácsa, nagyon örülnék neki! :)

votiv 8)
votiv

Votiv!

Petit megkérdezem, ő nagyon ért ezekhez a műszaki kütyükhöz.
A fotómasinát is kitanulta már (volt ideje, most egy csomót lenn voltunk Szolnokon), mondjuk eddig is Nikonunk volt (D100), tehát az alapok hasonlók, de hihetlen mennyi minden változik, és mennyi újdonság van pár év alatt.

Johi! Fanninak mikor veszik le a gipszet? Hogy bírja szegénykém a fekvést?
lindicita

Sziasztok!

Találtam egy nagyon szép történetet!

Egy kis csillag története

A világmindenség teremtésekor az Úristen összegyűjtötte a csillagokat. Köztük volt a mi napunk is. Végignézett a nyüzsgő sokaságon és beszédet intézett hozzájuk:
- Figyeljetek rám! - kezdte. - Gondjaitokra bízom a teremtett világot. Mindegyikteknek adok néhány bolygót. Az lesz a feladatotok, hogy kiárasszátok a fényt, a meleget ezekre a bolygókra, s ezáltal ott élet sarjadjon. Legyenek rajtuk növények, állatok, emberek, mindenféle élőlények nagy változatosságban, gazdagságban.
Ekkor Isten elé járultak a csillagok, s mind kapott a bolygókból, amivel tele volt a zsebe. Kisebb csillagocskák egy-két bolygót, nagyobbacskák ötöt-tízet, óriáscsillagok száz bolygót. Ezután az Úr elhelyezte őket a világmindenségben, ahol jó nagy hely van, elfértek mind. A gondjaikra bízott bolygók pedig ott keringtek körülöttük. De élet még nem volt rajtuk, sivár, kopár volt valamennyi. Akadtak csillagok, amik jó helyre kerültek, ahol nem volt nagyon hideg, némi víz is csillogott a bolygóikon elszórt tócsákban, mások viszont ott dideregtek az Univerzum csücskén, sanyarú körülmények közt. Különbözőképpen indult az életük.
Telt-múlt az idő. Évezredek jöttek-mentek, bizony egymillió év is elmúlt, s a csillagok közt versengés támadt. Némelyikük már négy-öt bolygóján is fel tudott mutatni valami életet. Akadt, ahol már nőtt a petrezselyem, a másikon virágok nyíltak, sőt akadt olyan csillag, amelyiknek legközelebbi bolygóján már az első hangya is megjelent!
Aztán, ahogy tovább teltek az évmilliók, ezek a csillagok elhatározták, hogy százezer évente összegyűlnek, mindenki megmutatja, milyen előrelépést tett az elmúlt időszakban, és akik semmilyen életet nem tudnak fakasztani, azokat megbüntetik, mert rossz csillagok; elveszik a bolygóikat, s magányos, kóbor vándorrá kell lenniük. Otthontalanul, üstökösként járják majd a mindenség útjait.
Az Univerzum szélén volt egy egészen kicsike csillag. Erejét megfeszítve igyekezett ontani a fényt, a meleget, hogy három bolygóján élet sarjadjon, de nagyon nehéz dolga akadt: mindhárom bolygó olyan kis szerencsétlen volt. Néhány csepp víz árválkodott mindössze a felszínükön, egyébként csak mérgező gázok meg nagy kövek.
Jó szándékú társai figyelmeztették:
- Vigyázz, már csak ötven év és összeül a nagytanács, s ha nem mutatsz fel eredményt, kötheted a vándortarisznyát! No, megszeppent a kis csillag, s úgy elkezdte sugározni a meleget, hogy maga is beleizzadt. Nem is maradt el a gyümölcse! A legközelebbi bolygón egyik napról a másikra kinőtt a földből egy kaktusz. Volt nagy öröm!
Jó, jó, nem egy gyümölcsfa, csak holmi tüskés gumó, dehát az is valami! Nem nagy igényű, beéri azzal a pár csöpp vízzel, s ha ritkán is, de szép virágot bont. A kis csillag vigyázott rá, mint a szeme fényére. Büszke is volt. Jöhet már a nagytanács! Megmutatja, hogy ő nem mihaszna, lusta csillaga az égnek!
Már az első bimbó is megjelent a kaktuszon, amikor nagy baj történt. Azon a bolygón ugyanis működött egy mihaszna vulkán, s ez egyszer csak kitört, elborította izzó lávával a föld felszínét, és hamuvá égette a növényt: hiába a tüskék, nem tudott védekezni ellene. Elcsüggedt a kis csillag:
- Mi lesz velem? - sóhajtozott. - Senki sem hiszi majd el, hogy itt volt ez a növény.
Bizony így is lett. Letelt az ötven év, odaállították a tanács elé.
- Na, mutass fel valami eredményt!
Ő mondani kezdte a szomorú történetet, mesélt, de ezzel nem hatotta meg gőgös csillagtársait.
- Add át a bolygóidat! Nem vagy méltó arra, hogy gondjukat viseld! - parancsoltak rá, és felosztották egymás között a három bolygót, pedig nekik már tán ezer is volt akkoriban.
Elindult vándorútra a kis csillag. Még a könnyei is potyogtak, és csóvaként szegődtek a nyomába. Meddig vándorolt? Évekig, évszázadokig, évmilliókig? Annyi bizonyos, hogy egy szép napon megérkezett a mi naprendszerünkbe. Megcsodálta vakítóan világító Napunkat, megszámolta a bolygókat, jót nevetett a Mars vörös ábrázatán, gyönyörködött a Saturnus gyűrűjében, a távoli, pici Plútót pedig először észre sem vette. Legjobban azonban a harmadik bolygó tetszett meg neki. Kék színben pompázott. Óceánnyi víz volt rajta.
- Na - gondolta -, ezt megnézem közelebbről! Nézte a hegyeket, folyókat.
- Ügyes csillag lehet a gazdája - gondolta egy kicsi irigységgel a szívében -, hiszen itt mintha már a teremtés koronája, az ember is színre lépett volna.
Közel repült a bolygóhoz, ahogy csak bírt, csak arra vigyázott, hogy a nagy vonzerő le ne rántsa. Már látta az embereket parányi pontként mozogni odalent. Azok is észrevették őt. Hárman is fölnéztek az égre, meglátták, elcsodálkoztak. S azt is látta, hogy ez a három föltarisznyáz, s elindul a nyomába.
- Lassítok egy kicsit - gondolta a kis csillag -, nehogy nyomomat veszítsék - s szép lassan úszott az ég alján, minduntalan hátratekintve: követik-e még. Követték, bizony! S már nem is külön-külön, hanem együtt, mert ahogy egy irányban haladtak, egy éjjel egy útkereszteződésnél összetalálkoztak.
Így teltek a hetek. Lassan megváltozott a táj. Feltűnt egy város, majd egy kisebb falu, a szélén egy barlanggal. A kis csillag kíváncsi természetű volt, bekukkantott ide is. Elnyílt a szeme a csodálkozástól! A barlangban egy pici csecsemő feküdt állatok etetőjében, mellette egy fiatalasszony és egy férfi: biztosan a szülei. Állt ott még néhány jószág, lehelték a csöpp gyereket, hogy ne fázzék.
- Nagyon hideg lehet ott lent - vélte a kis csillag -, megállok itt egy órácskára, és adok nekik némi fényt, meleget. Le is táborozott az ég alján, észre sem vette, hogy követői, a vándorok is megérkeztek időközben. Hanem azt már hallotta, hogy valaki megszólítja őt, hatalmas, erős hangon, mintha az egész mindenség szózattal telt volna meg.
- Jól van, kis csillag, derék munkát végeztél! - dicsérte meg maga a Mindenség Ura. - Igaz, hogy a kaktuszodat elpusztította a vulkán, mégis többet tettél, mint a nagytanács leghatalmasabb csillagai együttvéve, mert te voltál az, aki megmutatta a világnak Fiam születését. Jöjj velem, most megjutalmazlak!
Isten a tenyerébe vette a csillagot, és elhelyezte országának közepébe, azóta is világít az ott élő embereknek és angyaloknak

Pussz: Pocak
pocakpacni

Votiv,
tudod, a mondas, ami mindenre jo, az semmire se... :)
amikor ilyen kis kutyuvel akarunk filmet lejatszani (mp4 lejatszo, telefon, pda), akkor a kutyu okee, hogy avit akar, de nem mindegy neki, hogy milyet (milyen kodeku avi), igy altalaban van neki egy konverter progija, amin ha lefuttatsz filmeket (amik mar a vinyodon vannak nagy meretben), akkor olyanna teszi, hogy a kis ketyere is le tudja jatszani. am ez idoigenyes, es elegge kicsi (elvezhetetlen) a film, de annak jo, aki sokat utazik, s unalmaban nezegeti a vonaton, v. ilyesmi. (mondjuk akkor mar inkabb egy mini dvd lejatszo.)
2 gigaba boven belefernek a filmek, nem ez a gond, mert amugy egy divixes film csak 600 mega, csak esetleg, hogy a filmes reszet nem tudja (folyton nincs ideje konvertalni, meg nem talal hozza filmeket, stb.) vagy nem akarja kihasznalni, s akkor lesz egy nagy lo gepe, ahelyett, hogy egy kis USB adathordozo meretu kutyuje lenne, amit csak mp3 lejatszasara hasznal.

szoval 1. anyukad akar ugye mp3-akat hallgatni?, 2. anyukad akar egyaltalan filmeket nezni? s e ketto egybevetesevel tudsz jo dontest hozni. (mp3-at meg konnyebben szerez az ember az anyjanak :) ugye, sot, lehet, hogy az anya is egy infomanias, es van is neki otthon...)

nalunk anyukam az mp3 lejatszot gondolatainak rogzitesere hasznalja (diktafon), s majdan igy irja le a konyvet. (ami mar kb. felig keszen van) + asszem egyeb szent dolgokat hallgat rajta. de nincs usb-je, ugyhogy maceras.
ancsipancsi

Votiv,
kieg. az elobbihez.
a kepnezegetes egy nagyinal igen hasznos funkcio (gondolom tobb formatumot kezel ugye? jpg, tif, stb.), mert felteszed neki a csaladi fotokat, aztan lapozgathatja oket.
s meg hozzateszem a filmek kapcsan, hogy lehet egy gep 100eFt-os is (mint a mi dvd lejatszonk), ha csak mondjuk divix kodek van benne, akkor a maskepp kodolt avikat (xvid, stb.) ugyse tudja lejatszani. sajna erre nem lehet apellalni, egyik gep se tud minden formatumot lenyomatni.
ancsipancsi

hát nekem megint van egy durva történetem: tegnap a játszházban - mert ott kellett kipakolni a táskából - elejtettem az irattárcámat, benne az összes pénzemmel és a létező összes iogazolvánnyal és bankkártyámmal. na innen szép túlélni
indianyo

Ma kapott először Meme almát.
Reakció: szomorú szemmel néz rám,h ezt most igy miért???? és sirt...
és játszott a kanállal, de mikor kicsit bealmáztam, eldobta, és utána már nem kellett neki a kanál sem... :lol:
van egy fénykép is, több nem sikerált, mert eddig tartott az almázásunk...pedig az asztalnál állandóan cuppog.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kép

pedig nagyon rákészültünk... :lol:
zsancikant

Indi,
:shock:
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: