A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Érdre költözünk

Sziasztok!

Arivirág,gyönyörű a kutyátok.Tényleg nagyon szép!
Olyan Bernipásztoros feje van :D de,lehet akár újfunlandis is a feje.
Legalább nagy kutya?Mert ez a képről nemderül ki.
Ez a táncsulis fizetén azért eléggé felháborító!!Kéne,hogy legalább nyugtat adjon a tánctanár.Ez a minimum volna.
A lányom járt kosarazni,és nem nyugtát adtak,hanem rendes áfás számlát.
SZóval az egy dolog,hogy elkallódig a befizetett pénz de,ha neadjistan egy adóellenőr véletlenül arra jár,akkor úgy meg b....szák anyagilag,hogy ihajj.AZért lehetne annyi esze,hogy legalább egy egyszerű nyugtát adjon.Vagy ha ismeri az embert,akkor írja már fel egy füzetbe,hogy XY xhónapben befizette a díjat.

mimi12

Szia Arivirág!

Szép a kutyusotok, neked nem boritja fel a lányokat?
Te mit csinálsz vele hogy ne legyenek kiskutyái?
Mi holnap megyünk varratszedésre. Ha csütörtökön szükség lenne rám szoljál nyugodtan.
Ezekután én is kérek valami papirkát hogy befizettem a táncot.

Szia
Vendég

Szia Gabibi!

Azt hiszem láttalak ma 11 után a Top Shopnál. A babakocsid az bisztos az volt.

Kocsival mentünk lefelé a körforgalombol,esélyem sem volt hogy jobban megnézzelek. Ezért nem vagyok bisztos benne.

Szia
Vendég

Judit, köszi még egyszer a kedvességed! :D
Ha csütörtökön lesz papasan, akkor munkából hazafelé haza hozza a férjem, én már nem megyek sehová ünnepek előtt!

A kutyánk nem tudom milyen fajta, az állatorvos sem tudta nagyon megállapítani! :shock:
Olyan vizsla méretű kutyus, párszor mikor oda akar bújni a lányokhoz, felborulnak, :P de csak kedveskedésből borogatja a csajokat!

Nálunk semmi gond nincs azzal hogy ne legyen kiskutyája, mert mikor tüzel, nem szoktak itt megbolondulni a kutyák, pedig az összes szomszédunknak fiú kutyája van!
Lehet, hogy meg van műtve ő is?
Nem tudom!
arivirág

Hali,

Arivirág,
Szinte hihetetlen hogy már mindjárt félidős leszek:) Picurka is már nagyon mocorog, bár Veronika nagy bánatára még csak én érzem. 27-én megyek uh-ra, remélem h ott kiderül h fiú vagy lány:) Aranyos pofija van a kutyátoknak:)

Gabi,
Nem értettem amit írtál, miért várod ki a 3 évet?

Sajnos én is így vagyok az ajándékokkal mire kigondoltam h mit szeretnék már nem kaptam egy csomó mindent. Most "újratervezés" van. Ma még megyek munka után a Cora-ba remélem h meg tudom venni a hiányzókat mert már nem bírom ezt a tömeget.

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Képzeljétek, tegnap kutakodtam a neten, és „összeismerkedtem” egy nővel aki ezeket a könyveket,amit kinéztem, hogy megveszem,( meg sok másikat is )500-600 ft-al olcsóbban oda adja mint a bolti ár!
A könyvek újjak!
És most írt e-mailt a Férjem,. hogy oda hoztak a munkahelyére a könyvet amit kértem!
Tökre örülők!
:lol: :lol: :lol: Kép
arivirág

Arivirág!
Ő itt anyukám Bernipásztora,és a Szabi.
AZ újfunlandi nagyon hasonlít a Bernikre,és ráadásul van annak egy kölön fajtája,ami Landser fajtanévre halgat,és fekete-fehér.
Bár igaz testesebb mint a ti kutyitok de,ki tudja?Lehet valami hasonló az őse.
AMúgy elvileg ha ivartalanítva van a kutya,akkor nem tüzelhetne.Max,ha nem jól ivertelenították,előfordul,hogy egy kis petefészek darabka marad benne,és az bár petéket nem termel de,tüzelést okozhat párszor.

Kép

mimi12

Mimi, a mi kutyánk tűzzel, de egyik kutyát sem hozz lázba itt a környéke!
Amikor elhoztuk a menhelyről jött a cicijéből a tej, és látszott hogy nemrég még szopizhatott nála kiskutya!
Nem tudom milyen keverék lehet, de nagyon sokan megállnak a kerítésünk előtt, hogy megsimizék egy kicsit!
arivirág

Sziasztok

Arivirág!
Tök jó hogy történik valami jo is.

Én egy zseni vagyok!
Kép
Vendég

Kép
arivirág

Sziasztok!

Nagyon jo hogy hétvégén esett a hó! Robika nagyon élvezte a szánkózást, és fogdosta a havat.
Kép
Vendég

Anyuéknál Pécsen, sokkal nagyobb hó van mint itt! :(
Remélem a karácsony is fehér lesz!
arivirág

Sziasztok!

Szégyellem magam, nagy az elmaradásom :oops: Iszonyat régen volt időm egy kicsit jobban belenézni a dolgokba. Olvasgatni hébehóba tudok, de írni :roll:

De nagyjából úgy látom, jól van mindenki :) És folyik a nagy készülődés. Engem is borzasztóan bosszant, hogy a karácsony ennyire a vásárlásról, a tülekedésről, idegbajról szól.
Én meglehetősen pocsékul állok a vásárlással, és egyre idegesebb vagyok, hogy nem leszek kész. Sajnos a férjem nem ér nagyon rá, ráadásul péntektől vasárnapig Németországban lesz, így utoljára csütörtökön köthetem el a kocsit, ha egyáltalán emberi időben hazaér.

Curse :) Azt láttam, hogy köszöntöttél névnapomom :) Én nyáron tartom, de nagyon jólesett, hogy gondoltál rám :)

És minden névnaposnak és szülinaposnak így utólag is boldog név- illetve szülinapot kívánok!

Arivirág :) A férjem olvasta a szeretetkönyvet, neki tetszett. Csak megnyugtatásként írom, tudom, hogy már túl vagy rajta :)

Nálunk folyamatosan van valami, minden túró a ház körül, ami miatt idegeskedni és pénztkölteni kell. Ráadásul most még a macskáim is betegek lettek, a 12 éves cicusomat tegnap meg is kellett műteni, sérve volt. Egy vagyon, és aggódás, de úgy tűnik, rendben van. Ismeri valaki Matejeszki doktort?
És most azon agyalok, hogy a csudába fogjuk megoldani a macskák etetését, hiszen egy hétre vidékre utazunk. Amíg Pesten laktunk, viszonylag könnyen találtunk az ismerősök között erre embert, de itt senkit sem tudunk :( Szívesen fizetnék is érte, ha valaki vállalná ezt a melót. De hirdetést mégsem adhatok fel, nem ártana, ha ismerném, akit beengedek a házba... Ötlet?

Igyekszem többet jönni...

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Jucc!

Örülök hogy végre irtál nekünk!
Én elválalnám a cicák etetését, de nagyon messze vagyunk egymástol.

Lányok ki lakik Jucc-hoz közelebb?

Csak a hangulat kedvéért rakom fel:

Sziasztok Kép
Vendég

Fokozhatom én is a hangulatot? :D
Mi Érd legvégén lakunk,szerintem mi is nagyon messze

mimi12

Szia MIMI!

Nem jutok szohoz! Nagyon meglepődtem!
Kép
Vendég

Nagyon szépen köszönjük :D

mimi12

Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggel olyan vidám Dominika, játszik, eszik, iszik, semmi jele nincs annak, hogy beteg lenne, de most mikor átpelenkáztam érzem, hogy meleg, megmérem a lázát, és 38.6!
Most ilyenkor mi van?
Nem is látszik rajta semmi, és ilyen lázas!?
Vigyem el orvoshoz, vagy várjak mi lesz?
Voltatok már ilyen helyzetben?????
arivirág

Lányok köszi szépen :cry:

lMimi!De jókor jöttem!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon-nagyon gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Terveztétek?

Judit,igen vaszleg én voltam,mert csekkeket adtam fel.De mi van ott :shock: Ha a biztiőr nem ad oda 1 nála letett sorszámot akkor 1 órát ott ülök biztos.Nemtom a Jotika mit szolt volna :wink:

Jucc én is örülök,hogy írtál. Bocsi,de mi megyünk majd ki,ugyhogy nekem se megy a dolog.

Kostyika!Azért akarom kivárni 3 évet,mert lehet,hogy a kistesóhoz is orvosi segítség kell és akkor sokat kell feljárnom pestre.És ugy gondoltam akkor a Jotika elég nagy lesz már,hogy aki vigyázz rá azzal megértesse magát vagy esetleg talán oviba felveszik és akkor szabadon járhatok orvoshoz.na meg ha netalántán a kistesóval is kell fekdnőm akkor jobban eljátszik már egyedül,és nem kell cipelgetnem mindenhova.
Na jó bonyolúltan írtam le megint,de remélem megérted :shock: :oops:

Kép

Gabi
gabibi

mimi!!

Kép

Ez aztán szép karácsonyi meglepi!!! :P

Kép
arivirág

Köszönjük szépen csajok a gratulációt.
Gabi igen terveztük,és kb 1éve.
Gabi írt a csaj?

mimi12

Arivirág.A Szabinak volt már ilyen.AKár a 3napos lázznal is lehet ilyen,hogy magas a láza,és amúgy meg semmi más tünete nincs.
Én megmondom őszintén,lehet várnék holnapig a dokival.
Sőt a Szabinak kb 1hete volt,hogy arra ébredtünk,hogy hangosan kacag állmában.Bementem hozzá,megnéztem és lázas volt.Fel is ébredt ahogyan megnéztem,átvittem hozzánk,megmértem a lázát,és kb 38körüli volt.Reggelre viszont semmi baja nem volt.Mi is csak találgattunk,hogy mitöl lehetett??Lehet az intenzív álom,vagy átszaladt rajta valami?Pasz.Lényeg,hogy másnapra nem volt semmi baja.

mimi12

Nem írt!Szerintem őt nem nagyon érdekli a dolog.

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok :)

Azta, Mimi :) Dejó hír! Gratulálok, vigyázz magatokra!

Judit :) Kedves vagy, köszönöm, nem is gondoltam, hogy felajánlanátok ilyesmit :)

Arivirág :) Én sem vinném azonnal dokihoz, de mondjuk én nem nagyon szoktam orvoshoz szaladgálni, legföljebb, ha aggodalomra ad okot a gyerek állapota, akkor telefonon értekezem a dokinénivel.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Most hűtörfördöztetem a kiscsajt, meg adtam neki Panadol!
Mert már majdnem felkúszott 39-re a láza, de ő még mindig vidám és jó kedvű, csak Én vagyok tiszta ideg!!!!!

Amikor Bianka 2 éves szülinapja volt, már nekem is Dominika ott volt a pocakban, nálatok is így lesz mimi!!
:D :D :D :D :D
arivirág

Gabi,most kérdeztem rá a csajra,és írta,hogy nem írt neked.
Hát én ennyit tudtam segíteni,hogy megadtam neki az elérhetőségedet.Többet nem tudok,ha nem halgat senkire,és nem fogadja el a segítséget,akkor sajnálom :(

Jucc,köszönjök szépen!
Hát próbálok vigyázni magamra de,gondolhatjátok ez mennyire egyszerű egy mindjárt 2éves gyereknél :D
Orvoshoz amúgy én sem szoktam már a SZabival szaladni.A lányommal még szaladtam anno de,a Szabinál meg sokszor tudom mi a baja.

mimi12

mimi, Te hol szeretnél szülni??
arivirág

[quote="arivirág"]m írta:arivirágimi, Te hol szeretnél szülni??

Ez egy jó kérdés.
A doki akihez járok,a VI.ker Csengeri u-ban rendel(van magán rendelése is),és a Shöpf Méreiben dolgozott.A Szabi it született de,az tuti,hogy ennyi pénzért nem fogok ott szülni,no meg állítólag már csak decemberben van,oszt annyi a Shöpfinek.
alán még a Péterfiben rendel?De majd ha aktuális lesz megkérdezem.
Most így az első vizsgálatnál nem ezzel fárasztottam :D
AMúgy a nagybátyám haverja a doki,úgyhogy tuti megyek utána bárhová,csak azt nemtudom még hogy hová?

mimi12

Ha Péterfybe mész szülni, akkor majd elmesélem az ottani élményeim, mert Dominika ott született!
arivirág

[quote="arivirág"]H írta:arivirága Péterfybe mész szülni, akkor majd elmesélem az ottani élményeim, mert Dominika ott született!

Mesélheted most is.Max megondolom magam,és nam oda megyek :D
A párom azt mondta,hogy úristen,az nagyon gáz az a korház.
Hát az igazság az,hogy a Shöpf_mérei is eléggé gázos egy korház.
Tegnap a dokinál találkoztam egy párral,akiknek januárban születik a babájuk.
Azt mesélték,hogy oda járnak a Shöpfibe vizsgálatokra,és okés,hogy fizetős lett,de a rötyiben még papír sincs,és koszos is.
AZért ez eléégé gáz,egy magán korháznál :(

mimi12

Sziasztok!

Arivirág!
Nekünk is volt már ilyen, a lányt akartam orvoshoz vinni a Robika addigra meg tiszta láz lett. Én egyébként is mentem volna igy őt is vittem és nem is tudot vele mit kezdeni a dr.néni. 2napig volt lázas utána kezdett folyni az orra.

Gabibi!
Akkor örülök hogy legalább futolag láttalak! Ha nem lett volna kép a kocsidról bisztos nem ismerlek meg.

Jucc!
Ha nem találsz senkit akkor nekem van egy anyosom meg egy keresztfiam akiket megtudnék kérdezni hogy válalják e.

Sziasztok Kép
Vendég

Tudjátok, Én olyan „hülye” lettem mióta voltam a Biankával a haemaológia osztályon és sok daganatos beteg gyerek anyujával beszéltem!
Mindenki olyanokat mondott, csak egy kis náthával kezdődött……és tudjátok ennyi elég is volt, azóta minden kis betegségen úgy tudok görcsölni!!!

Pétrfy….
Én nagyon szomorú voltam mikor megtudtam, hogy nem a Szent Imrében fogok újra szülni, hanem egy ilyen leppukant helyen, de nem volt rosszabb, mint a Szent Imre!
Itt mindenképpen jó fizetős szobába menni, (nem drágák nagyon) van egy ágyas, meg 2 ágyas, az egy ágyasba bent aludhat a Férjed is!
A nem fizetős szobákhoz, sajnos egy közös fürdő van a folyosó végén, de fizetősben van minden, wc, fürdő, tv, hűtő, pelenkázó, azt hiszem klíma is, és szépek, tiszták!
Nagyon EDA párti a kórház, bármikor beadják, ha kéred, mindegy mennyire van nyitva a méhszáj, itt nem gond!
A szülőszobák nagyon kicsik, de hangulatosak, 4db van, a szülésznők, orvosok szerintem rendesek!
És ha ne adj Isten valami gond van, egy emelettel lejjebb van egy neonatóligia osztály a babáknak!
Na ezért szültem Én itt, mert ez nem volt a Szent Imrében!!
arivirág

Sziasztok!

Ne maradjatok zene nélkül. Jobbulást a kis Dominikának!
http://www.videoplayer.hu/videos/play/117036

Sziasztok
Vendég

Kép
arivirág

Arivirág :D
De aranyos vagy :D

mimi12

Mimi,

Gratulálok én is:) Még egy pocakos, hurrá. Hogy érzed magad? Én a kettes Nőin fogok szülni mert ott van az orvosom bár én is a magánrendelésére járok nem kevés pénzért. De most már mindegy mert Veronika is nála született és nem akartam mást. Amikor ő született 3 éve akkor a szülőszobák már fel voltak újítva, egyágyasak voltak és nagyon szépek, a gyerekágyas osztály mondjuk 5 ágyas szobákkal de szobán belül volt a wc, fürdő. Akkor én nem is bántam h van szobatárs mert először azt sem tudtam hogyan vegyem ki a lányomat abból a kocsiból:)

Arivirág,
Dominikának jobbulást.

Veronikának még péntekig van ovi,a aztán legközelebb jan 7-én megy. Csak az a baj h nekem már 2-án kell jönni dolgozni, így anyukám jön fel rá vigyázni.

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Kostyika, Én anno néztem a szülőszoba című sorozatott, onnan emlékszem vissza még most is, hogy milyen szép volt a 2-es klinikán a szülőszoba!
Viszont az nekem nagyon zavaró volt, hogy 5-en vannak a gyermekágyas osztályon együtt!
Ott aztán nem lehet sokan pihenni 5 baba, meg 5 anya együtt!
arivirág

Képzeljétek, Dominikának hónaljban mérve 39.3 a láza, közben meg nevetgél, jó kedvű, eszik…nem tudom…Én meg csak aggódok……….
arivirág

Arivirág,én is idegbajt kapnék biztos :evil: De tök jó,hogy jól érzi magát.Én amilyen beszari vagyok biztos hivtam volna a dokit :oops: :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Arivirág!
Szerintem holnap hivd ki a doktornénit. Magas lázzal ne hurcold. Hűtőfürdő a legjobb, még felnőtnél is.

Azt szerettem volna tőletek kérdezni, hogy nemtudjátok e hogy hol lehet Érden szánko karfát kapni?

Kép
Vendég

Mimi,
GRATULÁLOK!!! :D :D :D Én szent imre párti vagyok :lol:

Arivirág,
Lehet, h nálatok is 3 napos láz van. Nálunk is ugyanez volt, h Adél már lázas volt és tök jól elvolt. Csak az tűnt fel, h a levegő, amit kifúj, nem olyan szagú és akkor megnéztem a hőjét és már 37,6 volt. Gyors gyógyulást Nektek!!!
Szerintem a tánc pénz miatt meg ne te érezd magad szarul! Az lett volna a minimum, h nyugtát ad a befizetésről, ez a kötelezettsége törvényileg. Ha nem ad róla nyugtát, hogyan adózik ezután a jövedelem után?! Legyen már ő is becsületes!
Kutyitok pedig tényleg gyöngyörű :lol:

Jucc,
De jó, h írtál :) Én szívesen vállalnám a macskaetetést, de szerintem nem lakunk egymáshoz közel, másrészt mi sem leszünk végig itthon az ünnepek alatt. Nem próbáljátok meg esetleg az állatpanziót? Ugyan fizetni kell, de biztos jó helyen lennének. Itt Érden állítólag több is van :?

Kép Kép
curse

Azt még gyorsan elmesélem Nektek, h a csajom milyen pasimániákus :lol: Voltunk délelőtt tücsök-zenén és most újra passzív volt Adél, alig akart oldódni és amikor megérkezett egy apuka a gyerkőcével, Adél rögtön odatrappolt és tette a szépet az apukának :lol: Előtte az egyik anyuka próbált ismerkedni Adéllal, de nem adta be a derekát. Nem semmi egy csaj! Ha már most ilyen, milyen lesz később :lol: :oops: 8)

Kép Kép
curse

Arivirág :) A háromnapos láz valóban nagyon magas lázzal / szinte csillapíthatatlan/ és semmi más tünettel nem jár. Három nap után pöttyök. De nyilván az a három nap, amíg kiderül, az elég idegbajos, Gergőmnek is volt már.
Remélem, nem lesz semmi komolyabb, és viszonylag lazán átvészelitek!

Curse :) Állatpanzióba nem szívesen vinném őket, egyrészt kettő van bent, egy cica kint+két cica ideszokott a szomszédból a kinti cicushoz :) Ennyi macskát nem adnék be, a gatyánk rámenne, ráadásul a műtött cicának szerintem az lenne a legjobb, ha itthon lábadozhatna nyugiban. És igazából akkor lennék nyugodt, ha néha a házra is ránézne valaki, most utazunk el először hosszabb időre Érdről...Amúgy szó sincs arról, hogy minden nap jönni kéne, két-, esetleg háromnaponként szoktam kérni.
Nem is rémlik, Ti merre laktok?

Judit :) Nekünk asszem van valahol a pincében egy karfánk, nemrég szereltem le. Nem a legmodernebb, mi is úgy kaptuk, madzaggal volt felkötve, de a célnak megfelelt. Ha gondolod, viheted :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Curse :lol: :lol: :lol: Asszem, Adél apukája felkötheti a gatyáját! Készítheti a vasvillát, amivel majd a pasikat kergeti!!!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc,
Parkváros, Csobánci utca. Nekem úgy rémlik, aztán lehet, h rosszul :oops: :lol: hogy ti Érd túloldalán vagytok, vagy nem? :oops: de most totál elbizonytalanodtam :oops: :?

Kép Kép
curse

Curse :) A térképen nem tűnik túl közelinek, de a sógoromékhoz nagyon közel laktok, és ők 4 percre vannak tőlünk kocsival. Csíz utca egyébként.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Helló!

Csak egy gyors kérdésem lenne, Ti mivel szoktátok csillapítani a lázat, úgy értem melyik lázcsillapítóval??
Panadol?Nurofen? Germicid…
arivirág

Szia Arivirág!

Germicid kúp, és hűtőfördő. Kihivtad a dokit?

Szia
Vendég

[quote="arivirág"]H írta:arivirágelló!

Csak egy gyors kérdésem lenne, Ti mivel szoktátok csillapítani a lázat, úgy értem melyik lázcsillapítóval??
Panadol?Nurofen? Germicid…

Arivirág!
Én Panadollal és Nurofennel.Ezeket adhatod felváltva 3óránként.
Vagyis ha nagyon magas a láza,akkor adsz pl.Panadolt,és 3óra múlva Nurofent,majd megint 3óra múlva Panadolt,.....
Hűtőfürdő.Csak akkor ér valamit,ha már nem megy feljebb a láz.Tehát ha már elérte a maximumot.Ha még nem érte el a maximumot,akkor a fürdő hatására átmenetileg lemegy,majd visszaszökik a láz gyorsan,és akár magasabb is lehet.
Miközben hűtőfördőztök,dörgölni kell a gyerek testét valami dörzsissel,hogy az erek kitáguljanak.Ugyan is,az erek a hüvösebb vízben összehúzódnak,és így nem ér semmit a hűtőfürdő.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Jobbulást Dominikának!

mimi12

Sziasztok!
Bocsi,hogy idepofátlankodok de én is Érden lakom és 17 hetes kismama vagyok.
1 éve lakunk itt a férjemmel.
Senkit nem ismerek,hát gondoltam irok nektek,most találtam rátok. :)
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: