A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok lányok!

Köszi a szurkolásokat, gyüjtögetem is rendesen, hogy amikor kell, kéznél legyenekKép!

Miért van az,hogy reggel jobbakat alszok mint éjjel???Rájöttem: MERT ENYÉM AZ EGÉSZ ÁGY!!Kép
Ahogy kispapi kiteszi a lábát a szobából, én bevonulok középre, és oooolyan jót alszok még vagy 2 órán át, mint egész éjjel összesen...
Megpróbálok profilban képet cserélni, ha a rendszer is úgy gondolja, ez a mai pocak-állás...
Sziasztok
Barbi
39+1

Kép
Kép
barbi

Kedves Édesanya!

Ismét lesz Séta a Szoptatásért az Anyatej Világnapja alkalmából
2003. augusztus 2-án, szombaton
10-13 óráig
a Margitszigeten.

Figyelemfelkeltő sétánk hagyományosan a szökőkúttól indul, s
a volt Vörösmarty kertmozi melletti,
szépen felújított játszótérnél ér véget, ahol gazdag programmal várjuk
az egész családot.
(Eső esetén a Víztorony lábánál lévő Coronádó étterem
fedett teraszán találkozunk.)

A La Leche Liga és a Kismama Magazin közös fotópályázatának
nyertesei értékes ajándékokat kapnak,
ismét lesz szoptatós teszt,
személyes tanácsadás,
gyerekeknek rajzverseny,
csoportos beszélgetések az anyaságról,
az éjszaka átalvásáról,
a szoptatással kapcsolatos tévhitekről,
a hozzátáplálásról,
intimtorna tréner tart bemutatót a szülésre való felkészüléshez
és a szülés után hasznos gyakorlatokból,
valamint
várandós mamák között fogunk kisorsolni 3 db
Szoptatás című könyvet.

A helyszínen megvásárolhatóak lesznek tájékoztató füzeteink, sőt,
újdonság az LLL-es póló, vászontáska és jegyzettömb.
Tárgyi vagy készpénzes
adományokat ismét köszönettel fogadunk.

Szeretettel várjuk családjával együtt!

La Leche Liga Magyarország
és
A Szoptatásért Magyar Egyesület
menta

Sziasztok!

Gratulálok Editnek és Tündérnek a babákhoz, és várom nagyon a beszámojukat.

Lévén, hogy közeledek én is a táblázat eleje felé, szeretném megkérdezni, hogy tudnálak értesíteni benneteket sms-en keresztül ha megszületett a Babóca?

Köszi
Szisz
szisz

A kismamák jövedelempótlékáról (gyes-jogvita)

- 2003. március 5.: Sajtóinformációk szerint százmilliárdokba kerülhet az államnak valaki figyelmetlensége, hét évig ugyanis elfelejtettek hatályon kívül helyezni egy jogszabályt, amelynek alapján havi hatezerhétszáz forint jövedelempótlék járt volna a kismamáknak a gyes mellett. Annak idején, a Bokros-csomagban kimondták a jövedelempótlék megszüntetését, de a rendeletet elfelejtették hatályon kívül helyezni, a pénzt viszont már nem utalták el senkinek sem. A jogerős bírósági döntés nyomán most több mint félmillió kismama lehet jogosult a fejenként összesen nagyjából kétszázezer forintos jövedelempótlékra. Egy nap alatt most három kismama is pert nyert az ügyben. A Somogy Megyei Bíróság szerint a három kaposvári fiatalasszony jogosult a havi 6700 forintos jövedelempótlékra. A jogerős, precedens értékű ítélet kötelezi az államháztartási hivatalt, hogy fizesse meg a kismamáknak a jogtalanul visszatartott támogatást és annak kamatait, fejenként összesen több mint 240 ezer forintot. A területi államháztartási hivatal a jogerős ítélet ellenére sem volt hajlandó átutalni a bíróság által megítélt összeget. A kismamák ezért inkasszót nyújtottak be a hivatal bankszámlája ellen.

- 2003. március 6.: A szaktárca illetékese szerint a jogszabályok alapján az 1996. április 14. után szült kismamáknak a gyermekgondozási segély (gyes) mellett nem jár jövedelempótlék. Ezt az ellátást azok a gyermeküknek korábban életet adó anyák választhatták 1999. január 1-ig, akik a Bokros-csomag bevezetésével elveszítették jogosultságukat a magasabb összegű gyesre. Erről Pordán Endre, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium (ESZCSM) helyettes államtitkára szerdán Budapesten beszélt. A helyettes államtitkár a gyes és jövedelempótló jogosultságok kapcsán elmondta: a jövedelempótlékot - amelyet korábban a köznyelvben húspénznek neveztek - egy többször módosított 1979-es miniszter tanácsi rendelet szabályozta.

Ennek 1994-es módosítása határozta meg 6700 forintos összegben az akkori alacsony - egy gyerek után 800, két gyerek után 900, három vagy több gyerek után gyermekenként 1000 forint összegű - gyeshez tartozó jövedelempótlékot. Amikor a Bokros-csomaggal összefüggésben 1996 áprilisában a gyes összegét a mindenkori öregségi nyugdíj összegéhez kötve jelentősen megemelték, egyúttal jövedelemhatárhoz is kötötték az ellátásra való jogosultságot. Azoknak az 1996. április 14. előtt szült kismamáknak azonban, akik jövedelmük nagysága miatt elvesztették volna az addig folyósított gyesre való jogosultságukat, az akkori jogszabály lehetőséget teremtett arra, hogy egy nyilatkozattal választhassák a gyes korábbi, alacsonyabb összegét és az azzal együtt járó jövedelempótlékot. A gyes kétféle összege és eltérő jogosultsági köre 1999. január 1-ig állt fenn, ugyanis az 1998-ban elfogadott egységes családtámogatási rendszer ismét alanyi jogú ellátássá tette a gyest 1999. január 1-jétől.

A jogszabály szerint a régebben megállapított családi pótlékot a törvényben megjelölt összeggel kell folyósítani. Az ESZCSM illetékese kifejtette, hogy ettől az időponttól egyáltalán nem kapcsolódhatott a gyeshez a jövedelempótlék, 1996 áprilisa és 1999. január 1. között pedig csak azoknak az 1996. előtt szült kismamáknak járt, akik ezt választották. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az az 1994-es rendelet, amely jövedelempótlékot rendelt a gyeshez, alacsonyabb rendű jogszabály, mint a törvény. Álláspontja szerint ezért arra alapítva az 1996 áprilisában és 1999 januárjában hatályba lépett törvényekkel szemben nem érvényesíthető jog. A tárca illetékese ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy elgondolkodtató, miért csak 2002 márciusában helyezték hatályon kívül az 1999. január 1-je után már teljesen indokolatlanul életben hagyott 1994-es rendelkezést.

- 2003. március 11.: Az 1998 tavaszától 2002. március 7-ig gyesen lévő kismamáknak a Területi Államháztartási Hivatalhoz (TÁH) kell fordulniuk, hogy megkapják a gyes mellett járó, havi 6700 forintos jövedelempótlékot. Az Államháztartási Hivatal ugyanakkor a Legfelsőbb Bírósághoz (LB) fordult jogorvoslatért. Amennyiben a Legfelsőbb Bíróság döntése nem hoz fordulatot az ügyben, az százmilliárd forintnyi kiadást jelenthet. Az LB megerősítő határozata esetén az állam fizetni fog - nyilatkozták a napokban kormányilletékesek. Azok a somogyi anyák, akik elsőként fordultak beadvánnyal a TÁH-hoz, már megkapták a választ. Többek kérvényét elutasították, mások ügyében az eljárást felfüggesztették. Ezek ellen az érintettek fellebbezést nyújtanak be. Dr. Radovics Csilla ügyvéd szerint nehéz a kismamák dolga, ugyanis nincsen erre rendszeresített formanyomtatvány, így ügyfelei arra kényszerültek, hogy fejléc nélküli papírokon igényeljék meg az elmaradt jövedelempótlékot. Ezáltal bonyolult visszakövetni, ki és mire nyújtotta be igénylését. "A jogszabályok nem olyanok, mint a kivert kutyák, akik kimúlnak maguktól. Igenis meg kell azokat szüntetni. Az 1998. évi családtámogatási törvénykezésben, amelyre a TÁH hivatkozik, nem volt az új jogszabályban olyan zárórendelkezés, amely kimondta volna, hogy továbbiakban nem jár a GYES mellé a 6700 forintos jövedelempótlék" - mondta az ügyvédnő. Még nem tudni, hogy a Legfelsőbb Bíróság mikor dönt az ügyben, ám az idő sürget, mert az eljárási törvény szerint a TÁH-hoz érkezett beadványokra harminc napon belül válaszolni kell. Dr. Radovics Csilla szerint a Legfelsőbb Bíróság sem fog más álláspontra helyezkedni, mint 2003. január 28-án a Somogy Megyei Bíróság a precedenst teremtő három kismama ügyében, és a törvénysértést elismeri majd.

- 2003. április 9.: A Somogy Megyei Bíróság néhány héttel ezelőtti jogerős döntése nyomán eddig több mint 200 ezer kismama nyújtott be jövedelempótlék-igénylést államháztartási hivatalokhoz, ám azok első fokon rendre elutasító határozatokat hoznak. Egyelőre hiába folyamodtak a kismamák jövedelempótlék-igényükkel az államháztartási hivatalokhoz, azok első fokon elutasító határozatokat hoztak, mondván: nincs jogalapjuk a kérelmek teljesítéséhez. A Somogy Megyei Bíróság néhány héttel ezelőtti jogerős döntése nyomán eddig több mint 200 ezer kérelem érkezett. A hivatal szerint azok, akik az új jogszabály hatálybalépésekor már gyesen voltak, választhattak, hogy továbbra is a régi szabályozás szerinti (egyébként kisebb), vagy már az új elbírálás alapján megállapított gyest kérik-e. Az ÁHT szerint azokat - így a perben érintett kismamákat -, akik az új jogszabályok adta lehetőséget választották, nem illeti meg a havi 6700 forint jövedelempótlék.

- 2003. április 25.: Az LB-re megérkezett két, az anyáknak kedvező jogerős ítélet ellen az alperes államháztartási hivatal által benyújtott felülvizsgálati kérelem, és az egyiket már be is fogadta a LB. Az Legfelsőbb Bíróság tájékoztatása szerint Lomnici Zoltán főbíró soron kívüliséget rendelt el figyelemmel az ügyben érdekeltek nagy számára, illetve arra, hogy a közigazgatási kollégium leterheltsége miatt az effajta perek akár két évig is elhúzódhatnak. Az LB illetékesei azonnal intézkedtek. Ennek köszönhetően már akár a nyári ítélkezési szünet előtt legfelsőbb bírósági döntés születhet a Somogy megyei anyák jövedelempótlékáról.

- 2003. július 28.: Újabb eljárásokat indítottak kismamák az elmaradt jövedelempótlék ügyében. Tömegesen érdeklődnek a kismamák a jövedelempótlékkal kapcsolatos további jogi lehetőségek iránt - nyilatkozta Dr. Radovics Csilla. A Legfelsőbb Bíróság (LB) közigazgatási perben hozott ítélete alapján az anyáknak jár ugyan a jövedelempótlék, de kamat nélkül és nem öt, hanem csak három évre visszamenőleg. E döntés alapján fizet majd a kormány is. Így azok kaphatják meg pénzüket, akik 2000. január 28. és 2002. március 7. között gyesen voltak. Radovics Csilla továbbra is kiáll korábbi álláspontja mellett, hogy nem három, hanem öt évre visszamenőleg és kamatokkal együtt jár az elmaradt juttatás. - A hozzánk fordulóknak azt a tanácsot adjuk, hogy polgári perben államigazgatási jogkörben okozott kár címén kíséreljék meg érvényesíteni igényüket azok, akik kamattal öt évre visszamenőleg akarják az elmaradt támogatást. Ha vállalják a perköltséget, a többség meg fogja kapni a pénzt - állította határozottan a jogásznő.
Renáta

Dr. Radovics Csilla
egyéni ügyvéd
7400 Kaposvár, Fő u. 12. 2/22.
Telefon: (82) 526 165, (82) 526 166
Fax: (82) 526 167
Mobil: (30) 47 112 74
E-mail: brain@axelero.hu
Renáta

Kismamik!

Én itt nem szoktam politizálni, de ezt muszálj leírnom.MOst olvastam, hogy felmerült, hogy jövőre a családi adókedvezményt vonnák meg a felső 1/3-tól. Remélem nem lesz belőle semmi, de felhúztam magam. Ugye ki tartozik a felső harmadba.Aki hivatalos,bejelentett viszonylag jól kereső.Aztán megint persze nem érintené a tényleg gazdagokat.
Nem ugyanolyan értékes bármelyik gyerek?
Hát Velem nem jó egyidőben szünli, mert ekkor mindent éppen megvonnak.(Pl. előző lányomnál nem kaptam GYES-t)
Na, nem hergelem magam tovább.Bocs, hogy itt írok ilyenről, de ez tényleg sokakat érinthet.

Kitty
kitty123

Kitty!

Hát tudod, van egy olyan érzésem, hogy nem a Te hibád, hanem azoké akik újra megszavazták ezt a fajta kormányt. Ugyanazok más néven akik megvonták annó a Gyest... HÁt nem baromira érdekes???Kép És még 3 év belőlük... Én csak annyit tudok, az egészhez hozzászólni, hogy sokat ígértek és azt a visszájára fordították... lesz ez meg az és még a meglévőket is megvonják... Nesze neked népesség gyarapítás... Fogy a magyar... csoda? Fogynak a kedvezmények is. Hát az előző kormányt se bírtam, de akkor már inkább visszasírom. Visszaadták a gyest és elvileg tettek még mást is azonkívül, hogy loptak csak nem jut eszembeKép

bocsi, de sajna belőlem is kikívánkozott, ha már szóba került.

puszi
sasha

Kép
sasha

Én már a választások napján kibőgtem magam és azt mondtam a férjemnek: "Jó, hogy most akarunk kisbabát, mert kutyavilág lesz...".
Sajnos ez az. Most vettünk fel lakáshitelt, beköltöztünk egy 35 nm-es kis lyukba ami csak a miénk a mi kis fészkünk, és mit csináltak? Nem igényelhetjük vissza az adónkból a több mint 200.000 Ft-ot, ami mondjuk fedezte volna az illetéket amit kiróttak a lakásvásárlásra. (Szerintem ez is pofátlanság). Arról már nem is mesélek, hogy a bank a lakáshitelnél milyen egyéb költségekről felejtett el szólni idejébenKép((
Sőt, még a szocpolt sem igényelhettük meg mert nem építkezünk és nem új lakást vettünk... Kérdem én: Egy fiatal házaspárnak, ha mindent a maga erejéből kell előteremtenie, miből telne egy új lakásra?
Első lakáshoz jutás?

huhh, most én is jól kipanaszkodtam magamKép
Puszi!

hicudzsi

Sziasztok!Kép

EditKép
Nagy-nagy gratula Dalmához!KépKépKép Sok boldogságot kívánok Nektek az új családtaghoz.KépKépKép Várjuk a szüléstörténeted.

Én sem szeretnék politizálni, de valahogy úgy érzem, hogy mostanában direkt velünk akarnak kitolni. Én sem rájuk szavaztam, abból a megfontolásból, hogy inkább legyen, ami van, de ne legyen rosszabb. Sajnos többen voltak, akiket a mézesmadzag érdekelt.Kép Mi is tavaly vettünk fel hitelt használt lakásra és bár nem tudnánk igénybevenni az egész adókedvezményt, de azért valamennyi is jól jött volna, főleg a baba mellett.
Ami még bosszantó, hogy majd a statisztika azt mutatja, hogy milyen sokan szültek az Ő idejükban, pedig mi egyáltalán nem emiatt a "jólét" miatt vállaljuk a babánkat. Azért bízom benne, hogy a kismamáktól nem vonnak meg semmit, ami most van.
Bocs a OFF-ért.

Barbi
Tényleg szép nagy pocid van már.Kép

Üdv
Laura
Laura2

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, mert itthon úgy repülnek a napok és annyi programom van, de sokat gondoltam rátok. Megpróbálok visszaolvasni. Addig is gratulálok minden anyukának és friss kismamának.

Anikó
(29+6)
eancsi

Kitty! Hol olvastad a gyermekkedv. megvonását a felső 1/3-ban? Amikor az adókedvezmények eltörléséről keztek el beszélni, én is gondoltam erre, vajon marad-e? A lakáshitel adókedvezménye is érint, de talán nem teljesen húzzák át. Jó lenne, ha legalább a kamatok, járulékos költségek után igénybe lehetne venni jövőre is. És még egy kérdés, ami felmerült bennem: A gyesen, gyeden lévők tandíjmentessége vajon megmarad? Vagy a szigorítások miatt ez is elúszik?
Erre persze nem tud még senki biztosat mondani.
A papás szüléssel kapcsolatos múltkori kérdésre válaszolva: Kispapim meg lenne sértődve, ha nem oszthatná meg velem a szülés élményét. Nem erőltetném, ha tartana tőle. Nem tartom egészségesnek, ha kényszer hatása alatt teszi meg valaki. Így viszont örülök, biztosan sokkal nyugisabb leszek, ha velem lesz.
Majnem elfelejtettem! Ezer gratula a friss szülőknek, megy a drukk a finiselőknek. Barbi nagyon nyugis, talán majd én is tudok ilyen lenni.
Bogi
Névtelen

Sziasztok!

Sajnos tényleg annyi marad,hogy kipanaszkodjuk magunkat,úgyhogy csatlakoznék:-) Bár a politika abszolút nem asztalom,én is úgy voltam vele, hogy a választások könnyeket csaltak a szemembe. És azóta naponta azt látom a híradóban, hogy napi 10 hírből leszámítva az 1-1 közlekedési,vízbefulladásos,és természei katasztrófát, a maradék arról szól,hogy eltörlik,megvonják, módosítják /kedvezőtlenül/,megemelik /árakat/. Mi is lakáshitelünket nyögjük,és jól jönne az adókedvezmény, de ha még az áremeléseket is nézem,a helyzet nem túl rózsás.

Névtelen!
Egy ideje nekem is a tandíjmentességen jár az agyam,hát nem kötnék fogadást rá...

Vissza a topic eredeti témájához!

Ma megyünk Uh-ra. dokim javaslatára összeírtam kérdéseimet,hát peche van,mert 3 agyoncetlizett könyvet viszek valamint 18 kérdést. Kösse fel a gatyáját! Szorítsatok,mert a sok szakirodalom elolvasása óta örök félelmem,hogy az ikrek egyik tagja felszívódott. Szóval drukkoljatok,hogy két tündéri kismanót lássunk ma,és a hozzájuk tartozó 4 kéz ,4 láb is meglegyen :-)!

Kisbuksi /12+3/
kisbuksi

Bogi

A www.magyarhirlap.hu -n olvastam. Persze ez még csak felvetés (most az SZDSZ-nek jutott eszébe), és remélem az is marad. De úgy látom legkönnyebb a családokat lenyúlni.A múltkor olvastam, hogy ellenőrzés alkalmával a kereskedők 50%-a(de pl. a Művészetek Völgyében Kapolcson) 90% elfelejtett szlát adni.Mennyi ÁFA nem folyik be így? Meg minek ekkora parlament, nálunk 2szer ekkora országban a fele van, és persze mikor az Ő pénzükről van szó, egyetértenek.
Amúgy ha én 3 gyerekkel gazdagnak minősülök, akkor papíron különköltözünk. Ezek kényszerítenek erre!És még 3 év!(Hacsak el nem zavarjuk Őket)
Amúgy Sasha a szívemből szóltál.

Más: Persze lehet, hogy a férjem is be fog jönni, a vajúdásra mindenképp, utána meg döntse el.Ahogy Neki jobb.A végén már azt sem láttam ki van ott.
Tegnap voltam UH-n és egy héttel "öregebbnek" minősítettek. Hú, ha így röpülne a többi hét is!!

Kitty
kitty123

KisBuksi!
Szerintem nekünk egy az orvosunk (Ifj. Szőnyi a SchöpfbőlKépKép) Mintha Zsizsa említette volnaKép)
Mi tegnap voltunk nálaKép

Írd majd meg az eredményeket!Kép

Én is nagyon drukkolok a finiselőknek!!!
Most akartam beadni a jelentkezésemet valami fizetős nappalira lehet, hogy mégsem jó ötlet????

Puszi!

hicudzsi

Én most szeretnék kijelentkezni a táblázatból, és ebből a topicból! Légyszi vegyetek ki a táblából, erre nem vagyok kiváncsi!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

REdit!
Majd légy szíves írd meg a szüléssztoridat és a MÁV-os topikba is rakd be, jó Kép. Engem minden dr. H.-s szülés érdekel.

Köszi, Virág
virga

Megint sziasztok!

Hááát, hogy én milyen béna vagyok!
Lemaradt a gratuláció, annyira siettem Kép.
Szóval gratulálok Dalmához és mindenféle jókat kívánok Nektek!

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Hát ma jó kis politikai napot tartottatok lányok!KépElolvastam mindannyiotok hozzászólását,de nem kívánok hozzászólni,mert én sík tudatlan vagyok ezekben az ügyekbenKép
Tény,hogy én is kapisgálom,hogy ez drágul-az drágul,sajna úgysem tehetünk mást mint,hogy fizetnünk kellKépAz adókedvezményekkel soha sem voltam tisztában,hitelt meg nem vennék fel,mert nem tudnám visszafizetniKép

Cory!Ezt komolyan gondoltad,hogy azért mert a lányok itt egymás között mgbeszélik a felmerülő "gondajikat"képes vagy inkább töröltetni magad a táblázatból?Én sem tudok mit hozzászólni ezekhez a dolgokhoz,és ha nem érdekelne amit írnak,vagy éppen nem érintene akkor átugrok rajta.De emiatt biztosan nem hanyagolnám kismamatársaimatKépDe az is lehet,hogy nem emiatt szeretnél törlödni a táblázatból és tőlünk is?Ha mégis akkor mivan azokkal a csajokkal akikkel te kezdeményezted a kismamatalit?Ha mégis összejön a tali és szóba kerülne a "politika"akkor odébbállsz?Bocs ha kicsit keménynek tüntem,természetesen csak és kizárólag a te dolgod ha törölni szeretnéd magad a táblából és a topicból,én csak nem értek veled egyet.

KisBuksiék!KépRemélem,hogy minden rendben volt veletek az UH-n,majd várom a beszámolót!Kép

Sziszke!KépSzerintem ha a Tündimamiék sms számára küldesz majd egy sms-t,ők biztosan fognak minket értesíteni,hiszen úgyis ők a táblicsku felelősekKép
A számot megtalálod a táblázat alján.

A finiselő kismamiknak nagyon szurkolok,reméljük újabb babácskák jönnek lassanKép

Nekem tetszik,hogy ilyen mostanában az idő,az persze néha bosszantó,hogy az eső miatt nehezebben szánom rá magam egy egy kimozdulásra,de nem hiányolom a 30 fokokatKép

Na csajok kellemes estét mindenkinek!
Rita
22+1
rita01

Edit!
Gatula Dalmához, sok boldogságot és sok-sok tejcit nektek.

Andi!
Te döntheted el, hogy mikortól szeretnéd elkezdeni a stülési szabidat, én is csak a szülés napjától kezdtem.

Finiselőknek drukk!!!!!!

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a drukkokat! Kép
Ma újra itthon vagyok! Kedd óta nem változott a helyzet úgyhogy hazaengedtek, tudva, hogy fél órán belül be tudunk érni. - szumma szummárum, megy a várakozás továbbra is....

A méhnyakam megrövidült a méhszájam zárt, a babócánk feje szépen beékelödött, tehát ha akar akkor bújik Kép elöbb vagy utóbb.

Igazából nem is tudom mi lenne a legjobb, ha most születne, vagy 2 hét múlva, egy biztos, az lenne a legjobb ha nem kellene indítani, vagy megállítani, hanem csak jönne amikor akar. Kép

Editnek nagyon sok gratula a babájához! Kép

Most megyek mert azért nem vagyok az a hü de fitt.
Ha van valami hírem akkor biztos tudni fogtok róla! Kép

Vigyázzatok magatokra.

Üdv,
Tündér
37+1
TÜNDÉR

Sziasztok lányok!

Örülök hogy újra itt lehetek köztetek. Hazajöttünk a nagy nyaralásból. Tökéletesen sikerült. Mindenkinek csak ilyet kívánhatok.
Látom vannak új kismamik akiket ezúton köszöntök, igyekszem mindenkit alaposan megismerni. Természetesen a friss babásoknak is gratulálok! Próbálom visszaolvasgatni amit írtatok, remélem holnapra már képben leszek. Addig is sziasztok!
Nicki
23+0
Nicki

Sziasztok!

Mi is hazaértünk a nyaralásból és nekünk is szuper volt minden. Az új kismamáknak üdvözlet, a megszületett babáknak pedig jó egészséget és boldogságot kívánok.

Szomorúan láttam, hogy hajba kaptatok a politika miatt. Én a választások során a cirkuszban megfogadtam, hogy soha az életben nem leszek hajlandó a politika miatt összaveszni ismerősökkel, rokonokkal meg barátokkal meg végképp nem. Azt viszont én is jónak találnám, ha ebben a topicban nem kapna helyet, biztos vannak a Babaneten is olyan fórumok, ahol lehet ütköztetni a politikai nézeteket.

Egyébként vigyázzatok magatokra és a babákra!

Sziasztok: Timi
johitimi

Sziasztok!
Tündér látom, még ti is egybenKép
Most jöttem a dokitól, én tovább nyíltam, szerinte bármikor indulhat. Egész nap görcsölgetek egy kicsit, de nem vészes... azt mondta legkésőbb 10 percesekkel menjek be, ne várjak itthon sokáig, hogy ideérjen vidékről... most aztán tudom mikor kell menni, ennyi erővel hétfőn is mehettem volna, honnan kéne tudnom, hogy elmúllik, vagy erősődni fog? Szerintetek hazaküldenek, vagy rásegítenek, ha bemegyek?

Hermi 37+3
hermi

Kedves Anyukák!
Egyszerűen csak arról van szó, hogy elkeseredve panaszkodtak egymásnak a kismamák, ami a helyzetükben teljesen érthető.
Senki nem szidott pártokat, személyeket. Csak azt konstatálták, hogy "nem úgy van már mint volt régen."Kép
Sajnos ha jól láttam 'cory' ezt értelmezte félre.
Szerintem teljesen természetes, hogy kismamák akik napközben netán a négy fal között ülnek, és estére nem akarnak nyafogásukkal és aggodalmaikkal gondot okozni a kispapának egymásnak panaszkodják ki magukat.

Ezért senki nem vetheti meg őket, hogy szóba került. Tényleg egyre elkeserítőbb a gyermekvállalók helyzete.

További szép babavárást kívánok és sok boldogságot kisgyermekeitekben!
Üdvözlettel:
egy kispapa
Névtelen

Sziasztok!

Rita: teljesen komolyan gondoltam! Politizálásra itt nem vagyok kiváncsi!
Egy kispapa: nincs félreértelmezés! Nem akarok erről vitatkozni itt. Az egyoldalú panaszáradatra meg nem vagyok kiváncsi. Ennyi.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Rita
Köszi a tippet, akkor nekik küldöm majd az sms-t, hogy ti pedig azonnal ugorhassatok egyet előre a táblázatban;)

Szerintem természetes, hogy a kismamik itt a politikát is megbeszélik. Azért van ez a fórum, hogy az ügyes bajos, kismamikat érintő problémákról legyen szó. Én mindet végig olvastamKép
Üdv
Szisz
szisz

Cory, ne haragudj, hogy én is beleszólok, de azért mert egyszer felmerült némi-nemü politikai téma, még nem kellen ilyen drasztikusan kilépned...Mert ez a topic nem politikai, és ezt te is tudod, azt meg hogy valakiböl ez most véletlenül kiszaladt, még el lehetne viselni egy kis toleranciával...
Bár tényleg a te ügyed és nem is kell magyarázkodnod ha kilépsz, de kicsit butaságnak tartom ezt igy és föleg amiért...Te tudod...Szerintem egyszerübb átugrani az ilyen jellegü hozzászólást, és máris nem kell itt olvasnod..

Lányok, továbbra is remekül vagyok, én is meg a babóca is odabennt. Tegnap elmentünk a kórházba szétnézni, merre is kell majd menni. Felmentünk egészen a szülészetig , mindenki mosolygott rám, biztosan arra gondoltak,"élesben" vagyunk ott...De mivel csak föpróbát tartottunk, én visszamosolyogtam mindenkire, most legalább még tudtam vigyorogniKép Gondolom legközelebb már nem leszek ilyen vidám...
Aztán majdnem ott rekedtünk a kórházban,mert kiderült, hogy a parkolóban csak készpénzzel lehet fizetni, ez meg itt olyan ritka dolog,mint a fehér holló, és nem is volt nálunk, csak az az egy pénzérme, amit a bevásárlókocsiba szoktunk bedobálni. Aztán egy néni kisegitett még 25 centtel, és igy el tudtunk jönniKép Na, de most már fel van töltve apróval az autónk, ilyen mégegyszer nem fordul elö...

Sziasztok,és hajrá mindenkinek.
Barbi
39+2

Kép
Kép
barbi

Ha már politika, akkor arra kéne gondolnotok, hogy a mostani kormányt az előző kormány kényszerítette bele az ígérgetésekbe a választási finisben, ahol egymást licitálták túl, tehát,ha a Fidesz lenne most, ők is túlköltekeztek volna mostanra.
És, ami ennél még fontosabb: egy év alatt nem lehet ekkora gazdasági csődöt okozni. Az, hogy ekkora sz.r van, és megszorítások következnek, az az előző 4 év gazdaságpolitikájának a következménye. Amit az előző ciklusban eltoltak, azt isszuk most. Ugyanúgy, mint annak idején a Bokros-csomag. Akkor is az Antall-Boross kormány tevékenysége miatt tetőzött a Hornék ideje alatt a hiány.
Szóval, ha már politizáltok, akkor ne egyoldalúan tegyétek!
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Barbi!
Nagyon drukkolok neked, látom már közel vagy! Kép Úgy olvastam Kanadában élsz, biztosan szép lehet. Igaz, hogy nem annyira kiépült ott a védőnői hálózat mint nálunk? (Ez most szép mondatszerkezet volt, de hajnali ötkor nem telik jobbraKép)) Jó a kismama-ellátás?
Egyre többször hallom külföldön élő magyar kismamáktól, hogy. pl: Olaszországban és Angliában nagyon elmaradott a terhesgondozás. Hónapokra lehet csak előre időpontokat kapni, az UH megfizethetetlen és összesen csak kétszer csinálnak. Ez a helyzet Kanadában is?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nagyon érdekelKép

A többi finiselőnek is kitartás, és ezernyi drukk!Kép

Az előttem járó mamáktól kérdezném:
- úgy láttam, hogy a 28. héttől kezdődik a 3. trimeszter. Lehet, hogy már ezért nem tudok aludni? Ez normális, hogy 6-7 óra alvás elég?
Ez nálatok is előfordult? (Úgy látszik már treníroz a szervezetem az éjszakai életreKép))

Millió puszi!
Hicudzsi

hicudzsi

Hicudzsi!
1. alvásról: igen, lehet, hogy azért alszol kevesebbet, bár megsúgom, pár hónap múlva egy átaludt 4 órának is annyira fogsz örülniKép Velem is uez van, az első harmadban aludtam, mint egy bunda akár 11-12 órát is, ja és délután is lefeküdtem a kisfiammal. Aztán a 2. harmadtól jött az, hogy már nem kell a délutáni alvás, ja és elég a kb 8 órás alvás. Így a 3.-ban meg éjfél körül kerülök csak ágyba, de mondjuk így is lealszom a 7-8 órát, csak most már 100x fordulok egyik oldalról a másikraKép

2. külföldi terhesgondozás
Bár nem engem kérdeztél, de gondoltam mesélek egy kicsit a finn terhesgondozásról. Szóval én totál elégedett vagyok mindennel, sőt a magyar rendszert tartom túlzásnak, legalábbis a magán nőgyogyis részét. Itt 3x van orvosi (manuális) vizsgálat, havonta védőnő, ami többet jelent mint otthon. Kicsit felér az orvosi vizsgálattal: szívhangnézés, vérnyomimérés, vizeletvizsgálat, laborvizsgálat... Mondjuk a kérdésem az, miért kéne ezekhez orvos?
a 32.héttől 2 hetente van ez, és a 36.heti orvosi vizsgálat után már hetente, plussz itt is utána már ctg a kórházban.
Az UH-ról:
Itt alapból 2 van, és már bocs, de totál elég. Csodálom, hogy a kismamik havonta akarnak járni, pedig köztudott, hogy a babók nagyon szenvednek alatta, azért is másznak el mindig a készülék alól, azért rúgják le a vizsgálófejet, azért takarják el az arcukat.... Itt úgy jellemzik, hogy kb azt hallják az UH-hullámokból, mintha egy denevért betennél a mikrosütőbe. Szóval itt az a nézet, hogy minek, ha nem muszáj. Tényleg, az UH nem mozi, szórakozás, mint ahogy pl. röntgenre sem azért jár az ember, hogy gyönyörködjön havonta pl. a tüdejében.
Viszont hangsúlyozom, hom indokolt esetben igenis itt is, és úgy tudom más külföldi országban is több UH van. Bár megsúgom, hogy pl. a 28. hét után UH-oknak szerintem semmi funkciója nincs, már bocs, de nem csak ilyen módszerrel lehet megállapítani a baba súlyát, meg hogy rendesen fejlődik-e.
Kicsit úgy érzem, otthon azért van a rengeteg UH, hogy az orvosi rendelőből kilépve azt érezd, hogy kaptál valamit az 5000-6000Ft-odért. Bocs, de szerintem eszméletlenül szemét, anyagias az otthoni terhesgondozás, nőgyógyászat. És szerintem mi rontottuk el azzal, hogy nem felel meg az alapellátás. Mi jöhet még ezután?

Puszi: NYuszimanóék ma betöltött 32Kép (indul a 33Kép) Megyek zuhanyozni, aztán meg a terhesrendelésre, majd jövök délelőtt, hogy mi volt.
nyuszimano

Szia Nyuszimanó!
Köszönöm a felvilágosítást!
Szerintem teljesen igazad van az itthoni terhesgondozással kapcsolatban, amit te leírtál tetszik. Én is néha soknak tartom az UH-katKép
Nekem nagyon fontos a választott orvosom, és az is, hogy kítűnő sebész (muszáj császárral szülnöm a rossz szemem miattKép )ezért inkább fizetünkKép

Ezzel szemben a kórházak nagyrésze itthon emberségesebb mint pl.: Olaszországban, ott katasztrófa. Ha orvost akarsz választani rengeteg pénzedbe kerül, így nem is tudják általában megfizetni. Sok olaszországi barátném jár inkább haza szülni, bár itt meg a "zsebpénzek" miatt húzós egy kicsit a dologKép

Köszönöm az alvással kapcsolatos felvilágosításodat is. Sajna én az első trimeszterrel "póruljártam" az állandó aluszékonyságom és feledékenységem miatt (ki is rúgott a főnökömKép Volt, hogy munkaidőben aludtam el, pedig eddig még sosem történt velem ilyenKép

Most meg órákat forgolódok az ágybanKép

Majd írd meg mi volt a rendelésenKép
Puszi!
Hicu (ami ebben a formájában tollat jelentKép

hicudzsi

Sziasztok!Kép

TündérKép
Miért kaptál a kórházban magnéziumot? Korainak tartották még a szülést? A 37. héten már elvileg nem baj ha megszületik, nem?
Megy a drukk továbbra is hátha jönni akar már a babóca.KépKépKép

BarbiKépHermiKép
Nektek is drukkolok, hátha szükség lesz rá.Kép

Üdv
Laura
Laura2

Jó reggelt Kismamik!

Bocsi, hogy ilyen lavinát indítottam el tegnap, úgy gondoltam, hogy ez is érint minket.Nem akartam, hogy bárki is elmenjen ez miatt.Ígérem többet semmi ilyent nem dobok fel.Cory, ha csak ezért akartál kilépni, akkor nyugodtan maradj.

A terhesgondozásról: Itt énfelém teljesen megfelelő az alapellátás, úgy gondolom. Én is elmentem a választott orvosomhoz az elején a magánrendelőjébe, ahol mindent megbeszéltünk. Bent voltam vagy 20 percet, és egy fillért sem kért. Azután pedig Ő rendelt vissza a kórházi rendelésre, és ezután már csak oda kell járnom. Málunk 5 UH van alapban(azt nem tudom megítélni, hogy tényleg szükséges-e mind),de mind teljesen ingyen.Itt biztos nem a pénz miatt van 5 alkalom.
Persze így havonta 3 órát rá kell szánni, mert azért mindig többen vannak mint egy magánrendelésen, de azt hiszem ugyanazt az ellátást kapjuk. Persze ebben benn van az is, hogy találkozok a védőnővel(vérnyomásmérés, vérvétel, vizelet vizsgálat, súlymérés)valamint elintézem a táppénzes papírt is.És mindezért csak egyszer a szülés után szokás fizetni. (Nagyon kevesen járnak itt magánban terhesgondozásra.) Nagyon figyelmes az orvos, 1 hónapja találkoztam vele, és most, hogy mentem, emlékezett mindenre, amiről előtte beszéltünk. Talán egy kisvárosban (legalábbis nálunk, még nem teljesen csak a pénzről szól a dolog)
Ja, és már egyszer szültem ennél az orvosnál, és végig jó tapasztalatom volt.

Hermi, Tündér hajrá!!!!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Alvással kapcsolatban én azt olvastam, hogy a harmadik trimeszterben már sokkal éberebben alszanak az anyukák, a hormonok miatt, mert már készül a szervezet az anyaságra, azaz arra, hogy majd később éjjel is többször fel kell kelni. Tehát már most felébredsz akár legkisebb neszre is, amit tudatosan lehet,hogy nem is hallasz Kép.
A friss anyukák hallása egyébként annyira érzékeny lesz, hogy a baba lélegzetének változásakor is 'jelez', azaz felébred az anya, még ha nem is tudatosul benne,hogy miért. Csak ellenőrzi, hogy minden rendben van-e Kép.

Én csak egy kivülálló vagyok, bocsánat, hogy néha idepofátlankodok 'nosztalgiázni' a pocakosságról de ezt meg kell kérdeznem:
Tényleg arról akartok ITT panaszkodni, hogy mennyire rossz most a politikai helyzet és milyen kedvezményeket vonnak meg? És mi van, ha egy olyan friss pocakos néz be ide, aki nem sírt a legutóbbi kormányváltáskor és arról olvas, hogy mennyire rossz is ez az egész élet? Biztos, hogy a politikai dolgokon kellene itt is idegesíteni saját magatokat és esetleg másokat is? Annyi más hely van erre szerintem a Babaneten is...
Na csak ennyit akartam, többet nem szólok bele ebbe a dologba, csak a pocakosodással kapcsolatos 'testi' dolgokba.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Nicki!KépÜdv újra közöttünk,majd számolj be kicsit részletesebben a nyaralásotokról!Kép

Cory!Többet nem fűznék a dolgokhoz,tényleg a te dolgod,ha itt akarsz hagyni minket!Nincs semmi sértődés,meg nyávogás,így döntöttél én pedig ezt tiszteletben tartom.

Engem változatlanul nem zavar,ha olyan témák is bekerülnek ide amik engem nem érdekelnek,vagy nem érintenek,túl tudok lépni rajtaKép

A finiselő kismamiknak változatlanul megy a drukk hegyek!Kép

Mindenkinek szép napot kívánok,ma már süt egy kicsit a napKép
Rita
22+2
rita01

Kedves Mindenki!

Csodás nap van mögöttem és előttem, kár,hogy itt meg megy a vita. Cory! Valószínűleg ennyi kismama levelezésekor sokszor merül fel olyan,ami másokat nem érint, nem érdekel,de ez elkerülhetetlen. Pl. Annal "megbeszéltük",hogy Kásás a kedvenc vizilabdás, de senki nem zavart el minket,hogy ez nem ide tartozik. Lehet,hogy a székrekedésem sem érdekel mindenkit,de aki egy cipőben jár, az válaszol. Ejtsük a politikát,mert kényes téma ,de ne sértődje meg,hisz ez egy jó csapat. És nemrég még tényleg te is talizni akartál! Gondold át!

A tegnapi UH:

Kösz,hogy szorítottatok,és engedjétek meg,hogy pár mondatban leírjam. A lényeg: mindkét baba 6cm körül mozog,megvan mindenük,és tündériek. Közületek legtöbben már túlvannak az első ámulaton,hogy mozog a kisemberke,én azóta sem térek magamhoz. Mivel ikresek kevesen vagyunk,érdekesség képpen leírom,hogy babáim azt játszák,hogy az egyik odahúzódik a másik burkához,aki pedig a kezével meglöki, és kész a hinta-palinta. Százszor megnéztem lassítva is,semmi agresszió nincs a mozdulatban,ezt játszák! A "hintázós" amúgy egyedül is ezzel szórakozik,ilyenkor a kezével vagy a lábával löki el magát a burok szélétől. Ez döbbenetes élmény volt! Amúgy egymás alatt helyezkdnek el,a gyakorlatban az egyik közelebb a hasfalamhoz,a másik beljebb. Másfél órát időztünk a dokinál,aki a páromnak UH készülék felvilágosítást tartott, nekem válaszolt a 20 kérdésemre,és nagyon kedves volt. A nap nem ért véget,egész este a babákkal voltunk elfoglalva, és..... éreztük A MOZGÁST!!! Tudom,hogy ez furcsa még itt az elején,de elhihetitek,hogy már minden bél- és egyéb mozgásomat sikerült kiismernem,és ez más volt. O.K.,nem egy lórúgás volt,inkább csak egy ilyen kis valami...,szóval értitek?! Olyan boldog vagyok, hogy odabent egy mini játszótér működik!

Hicudzsi!
Szerintem nagyon jó választás Szőnyi,erről a tegnapi "röpke" beszélgetés is meggyőzött. Én is barátkozom a császárral az ikrek miatt,mert még a jó fekvésük ellenére is komplikáltak lehetnek.

Legyen csodás napotok,és itt a hétvége!

Drukk a finiseseknek!
kisbuksi

SZiasztok!

Ez az utolsó, amit a témához hozzá szeretnék fűzni: Nem arról van szó, hogy nem érdekelne a politika. Érdekel. De azt gondolom, nem ez az a fórum, ahol ezt meg kéne vitatni! Ugyanis, ha leírom én is a véleményem, akkor már csak vita lenne, az meg szerintem nem idevaló. Az egyoldalú panaszkodás meg idegesít.
De ezt már egyszer leírtam.

cory

cory
Budapest

Kisbuksi!
Örülök, hogy ilyen édesen játszanak a babókáid, és hogy megvan mind a 4 kezecske és 4 lábacska. Annak idején mi is ketten voltunk a tesómmal egy pociban, külön burokban. Csodás volna, ha valami emlékképet meg tudnánk őrizni ebből az idilli korból. Kár, hogy erre nem vagyunk képesek.
A mi kis Csibészkénk szintén játszadozik időnként. Múltkor este olyan volt, mintha balról "nekifutott" volna a jobb oldali méhfalnak, majd visszacsapódott. Ezt egymás után megismételte 2-3-szor.
Bogi
Névtelen

Kisbuksi!

Olyan jó volt olvasni amit írtálKépKép
Gratulálok a két kicsihez, bevallom egy picit irigyellek is... Én (is) nagyon szerettem volna ikreket, de nem baj, az egy picimmel is határtalanul boldog vagyok!Kép És már csak kb. 9-10 hét van a szülésigKép

Barbi, Tündér, HermiKép
Nagyon drukkolok, hogy most már minél hamarabb személyesen is találkozzatok a babátokkalKép

Üdv mindenkinek:
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!
KisBuksi! Nagyon-nagyon gratulálok, hogy rendben van mind a két babóca és, hogy már most így szeretik egymást.
Amúgy nekem is az alvás okoz nehézségeket (régebben iszonyú nagy alvó voltam), lehet, hogy akkor azért, mert már beléptünk az utolsó trimeszterbe? Én is egy éjszaka 5-6-szor felébredek, vagy arra, hogy zsibbadok vagy pisilni kell vagy a picikém feszít belülrôl vagy csak úgy magamtól felkelek. Ma este megyünk a Hattyúházba 3D-re. Izgulok nagyon. Majd hétfôn írok mi volt.
Mindenkinek szép napot és ne bosszankodjatok a politikai helyzet és áremelések miatt, mert attól jobb nem lesz, viszont megkeseríti az egész napotokat.
Buborék 27+2
Buborek

Kisbuksi!
Nagyon édesek lehetnek az ikreid!Kép
Örülök, hogy neked is jó tapasztalataid vannak a dokinkrólKép Gondolom akkor már elmondta, hogy neki is vannak ikrei.Kép

Szerintem azért érezheted ennyire "korán*" mert ketten vannak, biztosan nagyobb ramazurit csapnak mint ha egyedül lenneKép Bizony nagyon jó, hogy megvan mindenük.

* (én mindig utáltam amikor azt mondták nekem, hogy kicsi még a terhességem, meg korai stb... De általában az első várandósságnál a 16-18 héten érezheti először a kismama meggyőzően, hogy az ő babája mozogKép)

Egyébként Szőnyi kíváló sebész! Mivel évek óta hozzá járok, és tisztában voltunk vele, hogy egy szülész sem vállal be -10 dioptria feletti szemnél normál szülést, abban is biztosak voltunk, hogy csak ő műthet megKép)
Én most trenírozom magam a császárra, majd októberben meg leírom milyen volt. Jó?Kép

Vera!
A szemésszel kacsolatban tudtál intézkedni valamit?

Puszi mindenkinek!

hicudzsi

Nyuszimano!

Bocsi hogy idepofatlankodom, csak en nem bizti hogy egyetertek a veled leirtakkal. Mik azok a mas modszerek amivel meg lehet nezni hogy a baba rendesen fejlodik-e mehen belul? Hogy meszesedik-e a mehlepeny? Hogy a koldokzsinor rendesen taplalja-e a babat? En pl sosem mozizni jartam uhra-, hanem hogy megnyugodjak, odabenn minen rendben van. Es a vegen hetente 2x mentem flowmetriara (szinten uh-val vegzik), mert nem voltak jok a ctg-k. Ha nincs uh, nem tudom mit lehetett volna tenni, vagy hagytak volna hogy bizti nincs semmi gond, vagy megcsaszaroznak? Vagy nalatok van erre mas modszer? (Tenyleg erdekel!Kép) Ja meg az jutott eszembe, hogy regen, amikor nem volt uh, anyukam majdnem rament a hugom szuletesere, mert nem tudtak hogy elolfekvo a lepenye, es egyszercsak elkezdett belole omleni a ver. Szal jo az az uh, es errol megoszlank a velemenyek, hogy tenyleg zavarjak-e a babakat.

Barbi: nagy drukk neked, meg anno voltunk egyutt a ma megint megjottben, es tok jo, hogy mindjart neked is megszuletik a babocaKép

orsoly
orsoly

Hicudzsi!

Már van két szemészorvos nevem a MÁVban, majd a jövő héten felhívom valamelyiket és bejelentkezemKépNem mintha annyira vágynék ráKép,de muszáj.

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Vera!
Biztos csak belevilágítanak!Kép Én most megúsztam a "másikat"Kép
Üdv!

hicudzsi

Bogi!

Boldog Névnapot! Az,hogy nincs konkrét emlékképed a testvéreddel való kapcsolatodról a méhben, az nem jelenti az,hogy nyomtalanul elmúlt. Én most nagyon sok könyvet orvastam erről,és nagyon érdekes,hogy az ikrek kapcsolata,és néhány szokásuk már a méhen belül eldől. Pl. két kisbaba mindig bújócskázott bent,és amikor az egyik "megtalálta" a másikat,megsimogatta. Utána kb. hároméves korukig ez volt a kedvenc játékuk, és a szerepek is megmaradtak. Szeptembertől fogunk járni kapcsolatanalízisre,és nagyon fontosnak tartom,hogy sokat "beszélgessünk" az ő kettejük kapcsolatáról. Úgy látom Csibészkétek is jókat talál ki,szerintem kevés csodálatosabb van az életben,mint hogy bennünk fejlődnek,megvannak a kis szokásaik,és már most így ismerhetjük őket!

Vera!

Olyan furcsa hallani,hogy szerettél volna ikreket,engem ez a téma soha nem foglalkoztatott, de ha választhattam volna, magamtól inkább nem akartam volna ikreket. Persze most már minden más,és imádom,hogy ez történt velünk,de én alapból eddig csak egy babát tudtam egyszerre elképzelni!

Buborék!

Biztos nagy élmény lesz az Uh,majd számolj be! Én már most rosszul alszom 4-5 pisilés, és álmatlanság,úgyhogy a harmdik harmadban ez nekem már természetes lesz.

Hicudzsi!

Pont tegnap beszélgettünk dokinkkal a császárról,és olyan meghatóan beszélt róla! Tényleg fontos,hogy az ember felkészüljön rá,egy kismamája nemrég szült és császár lett belőle. De annyira akart természetesen szülni,hogy pszichológushoz kell járnia a trauma feldolgozásához. Nekem eddig is voltak érveim a császár mellett,most már csak erősíteni kell őket :-)

Kisbuksi/12+4/
kisbuksi

Sziasztok!
Köszi a drukkot Lányok! Rám is fér... megint egy szörnyű éjszakánk volt, kisapapi be volt indulva, hogy megyünk szülni, de csak nem sűrűsödtek a fájásaim, kb. este 7-től hajnali 4-ig 10 percesekkel szenvedtem, aztán elmúlottKép Már nagyon kínlódom...
Hermi 37+4
hermi

Nyuszimanó!

Az UH teljesen ingyen van a terhesgondozási protokoll szerint 4+1 alkalommal, tehát ez nem a kismamák sznobériája. A 0. azért, hogy meg lehessen állapítani, hogy egyáltalán méhen belül van-e. Ez nagyon fontos. A 1. azért, hogy lehessen látni, fejlődésnek indult-e, dobog- e a szíve. Hányan tudják meg ezen az UH-on, hogy elhalt a terhesség? Sajnos itt a b.neten is sok ilyet olvashatsz. A nyaki redő méréséről nem is szólva! A 2.-on már lehet látni, hogy a szervek jól működnek-e, a csontok, koponya, szív,, és agykamrák-kal minden ok-e. Fejlődési rendellenességeket lehet ekkor megtalálni. A 3.-nál már a méretek mellett a méhlepény állapotáról és a magzatvíz mennyiségéről kaphatsz fontos infókat. Jobb lehet egy 32. héten megindított szülés, mint egy 36. héten elhaló terhesség. AZ utolsó pedig, amit tényleg csak a méretek miatt végeznek, szintén lehet létfontosságú, mert itt már felfedezhető, ha a zsinór a nyakon van, vagy, ha téraránytalanság van, és akkor lehet császárra készülni időben és nem hajszolják bele a kismamát egy elhúzódó vajjúdásba és a babát egy esetleges oxigénhiányos állapotba.
Nyilván annak idején is megszülettek a babák, nem létszükséglet az uh, de ha már van és jó is, akkor miért ne használnánk? Ez is olyan, hogy, ha nincs gondod, akkor "felesleges", de, ha baj van, akkor milyen szerencse, hogy vizsgáltak. Olyan elképzelhetetlen, hogy valami kivételesen nálunk jobban működik, mint Ny-Eu-ban?
Nem akkora pénzkiadás egy uh, mint egy anyával vagy babával történő baj anyagi következménye. Az érzelmiről most nem is beszélnék.
rjuli

Lányok,
Szerintem amiről itt szó volt az nem politika, hanem tények, amelyek sajnos igazak és melyek miatt egyértelműen rosszabbul járnak a családok.
Üdv
Egy olvasó

Ui.: Mától ne felejtsetek el az árammal spórolni...
Névtelen

Sziasztok!

Először is gratula az új babásoknak! Jó sok minden történt, amíg nyaraltunk!

Ne haragudjatok,(Nyuszimanó) ha okoskodásnak tűnik, amit írok, de némileg a szakmámba vágóak az elektromágneses hullámok. Az elektromágneses, illetve egyéb hullámokat hullámhossz-, vagy frekvencia(energia)tartományuk szerint osztályozhatjuk, és ezeknek a molekulákra, és így az emberi szervezetre is különböző hatásuk van. A látható fény is elektromágneses hullám, de senkinek nem jutna eszébe, hogy káros, nélküle élni se tudnánk. A nagyobb energiájú hullámok, mint az UV, röntgen és gamma-sugárzás azért károsak, mert megbontják a molekulák elektronszerkezetét, felszakítják a kötéseket. Kis dózis azonban ezekből is szükséges (meg is kapjuk), a természetes immmunitás miatt. A mikrohullám kisebb energiájú, de a molekulák forgását gerjeszti, azok felhevülnek, és ez okozhat bajt az élő szervezetben.(Mikrohullámú sütőben így melegszik az étel.) Az ultrahang még kisebb energiájú, ráadásul a baba nem hallja. Bizonyos korig egyáltalán nem hall. Ultrahangot meg miért hallana? Te hallasz valamit, mikor a hasadra teszik az UH készüléket? Summa summarum, én úgy tudom, hogy az ultrahangnak az emberi szervezetre semmiféle hatása nincs, a legveszélytelenebb vizsgálat, és tényleg sokminden megállapítható, ami máshogy nem, vagy nagyobb kockázattal. (Ellentétben a chorionboholy-mintavétellel, és az amniocentesisszel.) Ne aggódjatok az UH miatt kismamik!
Bocs, hogy hosszúra sikeredett ez a fejtegetés.

Más. Béreltünk légkondis autót a nyaralás alatt, és estére teljesen elment a hangom. Pedig semmit sem éreztem. Azt hiszem, sose lesz légkondis autónk. Kép
A gyógyszertárban akartam venni valami gyógycukrot a torkomra, direkt olyat kértem, amit kismamák is szedhetnek, adotta nő egyet. Még szerencse, hogy alig, hogy kiléptem, elolvastam a tájékoztatót, mert az volt benne, hogy terhes és szoptatós kismamák mindenképpen keressék fel, és konzultáljanak orvosukkal. Erre visszamentem, mutatom a nőnek, erre azt mondja, hogy ez gyógynövény kivonat, ebben nincs semmi kémiai anyag, egyébként meg más nincsen. A gyógynövények hatóanyagai mióta nem kémiai anyagok???!!! Visszaadtam neki. Kismamik, mindig olvassátok el az útmutatót, nem elég "megkérdezni gyógyszerészét"! Persze lehet, hogy a nő nem is gyógyszerész volt.

Lányok!
Mit tudtok a vízi kismamatornáról? A MOM parkban van, de nagyon drága, máshol is tartanak ilyet?

Lassanként majd visszaolvaslak benneteket! Létrejött a találka?

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Névtelen: nem is azzal volt bajom, hogy mik tények és mik nem. Hanem mikor valaki leírta, hogy sírva fakadt a választásokon.
Sok tényt lehetne írni az előző ciklusról is.

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: