A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Lányok,

úgy látom ez a mai egy ilyen nap volt. Mi is csatlakozunk a nyügisek táborához. Sírás-fürcsi-sírás-kajci-sírás-másfél órás altatás... :roll:
Mindjárt itt a holnap, remélhetőleg az jobb lesz :lol:

Apropó, valaki elkezdett még hozzátáplálni Timin kívül?

silka
silka

Sziasztok!

Már annyira akartam írni néhány napja, de most bepótolom:

Ez a legszuperebb fórum és a legszuperebb csapat!!!! Annyira erős az összetartás, tényleg igazi barátnők vagyunk! Nagyon jó volt olvasni a találkozóról, szívesen ott lettünk volna mi is, csak pont aznap kaptunk oltást. Tök jók a képek!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kép rólunk fürdés után:

Címe: "Pista bácsi 5 feles után"

Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sense!

Szuper az Avatarod!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Ha azt mondom, hogy le vagyok maradva, az enyhe kifejezés... :oops:
Most Tegnap 2x voltam lent. Délelőtt vérvétel (a fogamzásgátló miatt, és megnézetem a pajzsmirigyemet is), aztán rohangálás (posta stb.), haza, kaja, megint le, bolt (hétvégi bevásárlás), aztán elbúcsúztattuk a védőnőnket (iskolákba fog kijárni, nem családokhoz). Aztán haza... nem is sorolom. :shock: Most Szeli alszik, közben főzök, utána megnézem a babaúszást (a másikat), meg beszélek a nővel, aki tartja. Szóval nem tudom, hogy mikor pótolom be a lemaradást.
Délután meg jön Zsozsó (párom kisfia), és ő uralja a számcsit... :roll:

Ja! A járóka nagyon bevált (nem mertem előtt írni, csütörtök óta megvan, és Szeli nagyon szeret benne lenni)!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

előtt = előbb :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Hát én Szeli alá tettem egy törölközőt ugyanúgy, de csak feküdt rajta… :shock: :lol: De majd próbálkozom még vele! :wink:

Emese! Ja! Hogy ez ilyen pici labda! Nagyobbat gondoltam. Nagyon tuti! :D Zsofka nagyon édi rajta! :lol:

Heni! A nagymamák naptárat kapnak meglepinek (Szeli fényképpel). Ezen kívül Anyu kért egy MP4 lejátszót (azzal szeretne meditálni), Anyós pedig egy morzsaporszívót kért! Mi egyébként meg szoktuk már beszélni, ki mit szeretne. Így nincs téves vásárlás, mellég pedig jöhet még apró meglepi! :wink:

Felébredt Szeli, aztán indulok az uszodába...

Kép

Kép
regcsiken14

most nézem, mi az a "most" a mondat előtt... :roll: Na, mindegy... Össze-vissza írok már... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

http://picasaweb.google.hu/2007szept/To ... G0q4M9SRa0

hát nem csináltam valami sok képet és minden második Lilla :oops: (enyhe túlzással) nem is vagyok elfogult anya

Na pusz megyek mert megyünk Kecskemétre dédiket látogatni.

KépKép
KépKép
fleur

Regi! Nem semmi napotok volt tegnap! Örülök, hogy Szeli élvezi a járókát! Ez tök jó! Kérünk képet is!!!!!!

Anikó! Ez marha jó! Pista bácsi...... Kész vagyok! :lol: :lol: :lol:
Ami a csapatot illeti, TELJESEN IGAZAD VAN!!!!!!! :D

KTimi! Belehúzott Ádi rendesen! Ilyen még nem volt, hogy ennyire nem engedte Anyukájának, hogy pötyögjön nekünk. Nagyon jó, hogy otthon lesz a párod! Így gondolom beindul a karácsonyi ajándék készítő Timi-nagyüzem. :D Jaj, a függönyöknek! :wink: :lol:

Sense! Gondoltam, hogy nem sértődtél meg! :wink:
És nagyon szép hajad van!
Azt már akartam írni, hogy indulhatnál valami arc-szépségversenyen, mert nekem annyira tetszik az arcod! Oan szépike vagyol!!!!! :D

Granda! Te nagyon jól csinálod!!! Amikor csőstül jön a baj (az ember lánya beleesik minden betegségbe, nyavalyába), az a legjobb, ha nevet a dolgon. Már ha bír. Így könnyebb!

Lindusnak eszméletlen a tekintete. Szerintem ha megkérdeznéd, felmondaná a római jogot....
Már csak egy talár hiányzik rá, és beküldheted magad helyett dolgozni! :wink:

Silka! Én még tuti nem kezdem el a hozzátáplálást! Maximum kóstoltatok vele ezt azt, hogy szokja az ízeket.

Mmarica! Gratulálok a betöltött 4. hónapotokhoz!!!!!

Amonaaaaa!!!!!! Jelentkezz!!!!!

Kiskolbi! Virág? :shock: Én azért megsasolnám a gallérján a rúzsfoltokat! :wink:
Máténagyi! Nehogy elkezdj inget mosni!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma Linike 4 honaposssssssssssss! gremese megeloztel :)

en Linikeapukajanak nem tud mit vegyek meg? nincs jo otltetek?

kedden kapjuk a 4 hos oltast

timi26: milyen poenos vagy hihihihi :D

Anikó: jo a szoveg nagyon, vicces, de milyen edes a kis pistabacsid huuuuuuuuuuuuuu

granda: szamolj be milyen volt a buli - kulon, egyedul, eloszor stb - erted?!

kepzeljetek! a legjobb baratomek, akiknek most volt 1 eves a kislanyuk ugy nez ki vallnak. furcsa megtapasztalni ilyen kozelrol, h tenyleg tonkremehet a hazassag a gy. elso eveben. hmmmm

Kép

Kép
mmarica

Megjöttem a babaúszásról. Úgy láttam, hogy nagyon tetszett a babáknak. Csak egy sírást hallottam. Igaz, ez már a második csoport volt. A legkisebbek 3/4 8-kor kezdenek. Ezt nem tudtam. :roll: Legközelebb január 12-én lesz foglalkozás, akkor mehetünk. Kell orvosi igazolás, hogy egészségesek vagyunk. Illetve szoktatni kell a babát. Ez úgy nyilvánul meg, hogy locsolni kell az arcát (persze nem mindegy hogyan, ezt elmagyarázták), és a fülét is be kell tenni a vízbe, és nagy kádban fürdetés, ilyesmik. Illetve fokozatosan kell csökkenteni a víz hőmérsékletét, mert ott 31 fokos. Azt is meg kell szoknia, mire megyünk. Ez általában egy hét, de nekünk most jó sok időnk lesz erre! :D
Szóval nekem tetszett. Majd meglátjuk, Szelinek mi a véleménye, és akkor majd jövök a tapasztalatokkal.
Nagytesó (Apa fia) is járt babaúszásra, de ő nagyon sírt mindig. Ők abbahagyták. Viszont két csajjal is találkoztam az előtérben (egyik a volt osztálytársam), és mindketten dícsérték. Egyikőjük babája se szokott sírni.

...még mindig le vagyok maradva, de igyekszem bepótolni az olvasást...

Kép

Kép
regcsiken14

Mmarica
A "buli" vasárnap lesz, van egy meleg barátom (egyben volt táncpartnetrem), akivel lánykoromban szertartásszerűen havi egyszer a Fat Mo's-ba jártunk, jó a kaja, isteni a zene és ha nincsenek ezren, még táncra is lehet perdülni :wink: Majd beszámolok!

Kép
granda

Viranka! Ergo: Wow! Ez aztán full extrás! De tényleg baromi drága. Na, ilyenünk nem lesz! :?

Hát az én főnökasszonyom meg majd hanyattesett, mikor bejelentettem, hogy babát várok, ugyanis előtte pár nappal fogadta el a pályázatomat az értékesítési vezetői posztra. :shock: (Bár én teszteltem előtte, de negatív volt. Szerencsére tévesen! :D ) Szegény, nagy bajban volt, hogy most kereshet mást… :oops: De megoldottuk: amíg nem talált mást, addig elvállaltam a feladatot!

Nektarin! Akkor valamit félreolvastam! Csodálkoztam is! Bocsi! :oops:

Szerintem azért jó a karácsonyi ajándékozás, mert megvehetjük egymásnak azt, amire a másik sajnálja magának megvenni (mármint a pénzt sajnálja rá). Pl. Anyu biztos nem vett volna sose magának MP4 lejátszót… :roll: Szóval én szeretem, de csak anyukám és anyós kap drágább ajándékot. A többieknek én is hülyeségnek tartom megvenni azokat az apró dolgokat, amikre nincs is szükségük… :?
Meg ez is pénztárca függő. Volt nekünk is olyan, hogy nem tudtunk egymásnak ajándékot venni. Pl. nagynéném nem is vesz senkinek, és nem is kér, hogy ne érezze magát kellemetlenül. Neki most erre nem futja, és ezt mindenki elfogadja... ennyi.

Timi26! Occó tej! :lol:
Mi is kicsit összekaptunk apával. Majd meglátjuk, mi lesz… :(

Irina! Séta: Én úgy tudom, mínusz 10-ig lehet kivinni a babákat!!! És most a hótól tiszta a levegő!!! Szerintem is menjetek ki egy kicsit, biztos összeszűkültek neki a járatai. 8)

Silka! Nem baj! Néha nekem is Szelit meg kell nyugtatnom alvás előtt, de ez ritkán fordul elő. Biztos rosszabb passzban volt! Én is mindig attól parázok, hogy ez így marad, de nem!!! Nyugi! :D Lizinek is szerintem csak rosszabb hangulata volt.
Milyen szép üde az arcod!!! Jó a frizkó is!!! :lol:

Sír a Kiscica! Megyek!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Hát azt hiszem nekünk kezdődik a fogzás.
Ádi állandóan nyáladzik és max fél órákat alszik.
Éjszaka is elég nyugtalan volt.
Reggel fél 8-kor evett aludt fél órát aztán fent volt. Most 11-kor evett amibe bealudt aludt fél órát és ismét fent van.
Elvileg neki majd a következő kaja után kéne aludnia hát kiváncsi leszek rá.
Előre látó anyuka vagyok ezért van már itthon Dentinox gél de most olvastam el a tájékoztatót és azt írj, hogy 3-4 hónapos kórtól.
Szerintetekmerjem adni Ádámnak vagy várjam meg a doki nénit.
Ő szerdán jön kiváncsi leszek mit mond majd. Ja és szerdán lesz Ádám pont 3 hónapos és akkor meg is kapja a szuriját.

Olyan szép ahogy leesett a hó de csak innen bentről a lakásból. Szegény párom meg költözteti a barátját.

Nektarin : megtudnád adni a fotós elérhetőségét persze ha nem gond.

Lányok merre jártok ? Látszik hétvége van.
20200310173350

Hello Lányok,

Anikó, Marci tündéri a kis gombszemével!!

Regi, babaúszás 3/4 8-tól?? Az jó korán van. Nálunk tuti nem menne, Lizóm 8-ig alszik alapjáraton. :wink:

Granda, tisztára mint a Sex és New York-ban! :lol: :lol: Fat Mo's-t én is nagyon szerettem lánykoromban.

silka
silka

Regi
Erre szokták mondani, h karrier kontra gyerek...De én ebben nem hiszek, a kettő meg is férhet egymás mellett, ha meg minden kötél szakad, az bizti, h én is a babát választom!!!Egyébként meg ügyi vagy :)

KTimi
Fogzás :shock: Én is megtapogatom Lindácska ínyét (aki egyébként most itt beszélget velem a pihiszékben) :)

Silka
Szex és New York :!: :!: :!: :lol: Igen, imádom a karaktereit :)

Nektarin

Elárulnád nekem is a fotósotok címét? köszi

Kép
granda

Szelinek most kezdtem észrevenni, hogy tele van a kiságya a hajával. De szerencsére alatta nő az új haj. De lehet, hogy érdekesen fog kopaszodni! :wink:

Gyerekkori félrehallások: Aki másnak VERMETÁS… Sose értettem, mit jelenthet vajon a vermetás. Valami melléknévnek gondoltam… :roll: :oops: :lol:

Heni! Szerintem is egyszerűbb most neten a vásárlás a babák mellett. Én is sok mindent a netről rendeltem. :D

Irina! Megy a drukk!!!

Fleur! Lilla nagyon édes! És milyen ügyes! :lol:
Szeliből is kb. ennyi látszik ki a babakocsiból! Mindig ezen nevetek! :lol:
Jól néz ki a scrap book!!! Tök szééép! És a kedvenc képem is ott van! :wink:

Granda! Örülök, hogy gyógyul a szemed! Lindus nagyon cuki! :lol:

K.Timi! Hogy megy a korábban fektetés??? Megpróbáltad?

Anikó! Jaj! De aranyos Marcika a bogár szemeivel!

Itt is esik a hó!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! Szelike 6-kor kel! Így bőven odaérünk 3/4 8-ra! És este 8-kor fekszik a kisasszony! 8)

Hát én is elkérném Nektarin fotósának címét, de tuti nem jönne idáig el... :wink: Bár nekem is van egy ismerősöm, aki baromi szép, különleges képeket szokott készíteni.

Megjött a Nagytesó... megyek a géptől... :shock: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok, köszönjük szépen a drukkot!
Hát ez a nátha valóban nagyon gáz, minden evés előtt éjjel is orrszívóztunk, amitől Ádi nagyon sírt, de még így is szortyogott és sokszor félrenyelt... meg sokat sírdogált álmában. Közben azon idegelem magam, hogy szopizzon eleget, hogy ki ne száradjon és ne éhezzen. Délután annyira dühös lett a sok lenyelt levegőtől és a félrenyelésektől, hogy nem akart enni, csak fél óra nyugtatgatás után...
Továbbra is próbálok teát vagy vizet belediktálni, de nem hajlandó meginni. :shock:
Így sajna megint nem tudtunk neki elmenni vásárolni karácsonyra, úgyhogy lehet, hogy csak a két ünnep között kerítünk rá sort.
Nem szeretném, ha hétfőn így oltaná be a doki, majd megpróbálom lebeszélni, meg mindenképpen hallgassa meg a hörgőit, nézze meg a torkát stb.
Most sokat van a rezgőszékben, mert ott legalább jobban kap levegőt.

Gyönyörűek a babák!!!

Fleur, ez igen!!! 8)

Regi, nekem sem mindig reagál Ádi a törülközős kitámasztásra, nála amúgy is általában minden hangulatfüggő. De ez nem zárja ki, hogy máskor igen. Próbálkozunk mi is...

Kép
Kép
irina

Granda, köszi, és megy a drukk, hogy minél előbb rendbejöjjön a szemed!!!

[b]Kőszegi Timi
: nekem Timi26 ajánlotta a Dentinox oldatos változatát, abban nincs lidocain, így többször is használható. Persze nagyon erős fogzásra szerintem a gél is halottnak a csók. Ami a kort illeti: mi Ádám 2,5 hónapos korától már bevállaltuk a használatát, mondjuk én a kilóit nézem, és az alapján simán oké a dolog.[/b]

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Gremese: Zsófika nagyon édi a labdán, tetszik neki. :-)
Timi 26: occo tej:-))))
Silka: nagyon szupi a hajad, nagyon csini.
Kiskolbi: nem semmi vagy. Anyuka, munka, tanulás... le a kalappal
Irina: Ádinak gratula a fejemeléshez, és jobbulást neki.
Heni81: küldjél Debrecen felé havat!!! Gratutla a 3 hónaphoz!!
Fleur: Lilla nagyon édi, olyna nagylány, élvezi a pihiszéket!!!
Anikó 80: Marcika tündéri, olyan édes!!! :-)
Mmarica: gratula a 4 hónaphoz!!!

Nos mi tejcsi+tápszer, kb fele-fele arányban. Kaki is van 2 naponta, nem semmi sok, és már látom amikor nyomja a kicsi, vagyis csak nomogatja, mert csak egy pici hangot ad ki meg a száját szorítja össze , de a nem pirosodunk. Zöldes a kaki. a tápszer miatt??? Napi 5X eszik 120-140g-okat. Látszik hogy hízásnak indult. Majd vasárnap mérlegelünk. Lehet meg lesz karácsonyra az 5kg!

Képzeljétek 1 hét alatt megcsinálták simán, nem sürgősségivel az útlevele. olyan ari képet csináltak róla, majd lefotózom.

Elszólás: apukám mondta mindig, hogy elmegyünk ősszel a vadliba. Sosem értettem hol van a vadli??? mire rájöttem hogya vad liba megy el!!! :-)))

Most ennyi, mert a párom már tűkön ül hogy jöhessena géphez.

Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Végre normális mennyiségű hó esett! Vagyis még mindig esik!
Rebekát be sem lehet rángatni! :roll:

Anikó: szerintem is ez egy nagyon jó csapat!
És nagyon jó a Marci-kép!!! :D

Regi: tessék gyorsan kibékülni apukával!!! Még ilyet, karácsony előtt összeveszni! :evil:
Beszélek én, tavaly úgy összevesztünk Viktorral dec.23-án, hogy úgy volt, hogy sz@rok bele az egész karácsonyba! De aztán fegyverszünetet tartottunk újévig a család miatt!
Szóval nem jó a veszekedés!

Vettem ma occó :wink: karácsonyfát! Hosszú levelű, szép dús, 180 cm, és mindezt 2000 Ft-ért sikerült beszereznem! Tisztára büszke vagyok magamra!!! :D :oops:

Kép
Kép
timi26

Valami rosszat írtam?? :shock: :roll:

Kép
Kép
timi26

Timi26! Ezt miért kérdezed???

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma voltunk szokásos anyóslátogatáson, és szóba került a Karácsony. Idáig náluk voltunk Szenteste, de most már mi egy kis család lettünk Zsofkával, és én Apának is mondtam, hogy Szenteste itthon szeretnék lenni hármasban.
Apának mindegy, mert neki minden nap karácsony van, mert együtt vagyunk.
Én azt szeretném - annak ellenére, hogy babuci még nem igazán érti mi is van -, hogy legyen csengettyűszó, csili-vili karifa, ajándékok becsomagolva, amit tépni lehet, hangulat, illatok, anyával és apával, stb....

Apósék kérdezték, hogy lesz a karácsony. Én meg mondtam, hogy 24-én otthon leszünk, 25-én Rékáéknál (hugom) Anyuval, és 26-án jövünk.
Erre ők vérig sértődtek (tudom, hogy nagyon bántotta őket, csak kicsit viccesen adták elő a besértődést).
Mert náluk mindig olyan volt a karácsony, hogy nagyszülőkkel együtt.
Én meg mondtam, hogy mi kis család vagyunk, és mi szeretnénk hármasban lenni. (Anyukámnak erre az volt a reakciója, hogy: természetesen!)
Anyóséknak: Akkor ne is menjünk 26-án, majd csak Húsvétkor. (Hangsúlyozom, viccesen adták elő, de tuti rosszul esett nekik).
Miért van az, hogy Anyu megért, ők meg nem.....
És ettől kész vagyok! (Az én kis mérleg lelkem...)

Na akkor elkezdtem gondolkodni, mi legyen. SzentESTE nem százas máshol a Babával, mert bezavar az esti altatásba, tehát legkésőbb este 7 óra tájban itthon kéne lenni. Anyu is jönne velünk Anyósékhoz, mert ha már mi hárman nem lehetünk együtt, akkor anyu se legyen egyedül. De nagymama miatt legkésőbb du. 5-ig haza kell érni. Szegény nagymama 90 éves, ágyban fekszik, inkontinencia.... Szóval nem egyszerű. Apa öccse meg du. 4 körül érkezik, amikor is indulhatnánk haza.....

Apának egyébként ebből is elege van, hogy hiába akarsz jót tenni, az sem jó.
A tököm tele van, nem érdekel, ha megsértődnek, tessék megérteni, hogy nemcsak egy unoka, egy anya, hanem egy új család is született.
Itthon már majdnem veszekedtem Apával, miközben kerestem a jó megoldást.

Szerintem a 24-e a miénk lesz és kész!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: azért kérdeztem mert nagy a csönd!
A Szentestét meg úgy csináljátok ahogy nektek jó, hiszen ez lesz az első közös karácsonyotok!!!
Anyós meg majd beletörődik! Ahány ház annyi szokás!

Megkérdezhetem, hogy anyukád miért van egyedül?

Kép
Kép
timi26

Timi26! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen klassz karifát vettél ilyen occón! :lol:
Nem csodálom, hogy Rebeka be sem akar menni! Én is imádom a havat, legszívesebben kint fetrengenék! :oops: :D

Regi! Nálunk az az érdekes, hogy nem találok Zsófi-hajat a párnán vagy bárhol máshol. Csak látom, hogy egyre kevesebb van a fején. Ami meg helyette nő, azt idáig eléggé szőkének látom.

Nagyon kíváncsi vagyok a babaúszásra. Én is akarom vinni Zsófit, de csak tavasszal. No persze akkor, ha bírja az itthoni kiképzést. :D

Irina! Ez a Dentinox gél és oldat vény nélkül kapható? Azt hiszem be kell szereznem, mert állandóan gyömöszöli az öklét (vagy éppen amit talál) a szájába, és ömlik a nyálunk.
Mondjuk ez tart kb már 2-3 hete, de azt akarom, ha már fáj szegénykémnek, legyen itthon Dentinox.
Az ínye is már duzzadtabb.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Azért, mert Apukám 10 éve meghalt. Pont akkor, amikor érettségiztem.
(Még mielőtt bocsánatot kérnél, hogy rákérdeztél, ne tedd, nincs semmi gond!)

Kép
Kép
Kép
gremese

Én is azon agyaltam, hogy nem akarok másokhoz alkalmazkodni, úgy fogom csinálni a Szentestét, ahogy nekünk a legjobb!

Ráadásul szerintem pont a "babásokhoz" illik alkalmazkodni.

És persze az összes fontos közeli rokont végiglátogatjuk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Azt hiszem megyek lefeküdni (de előtte enni adok a kutyáknak, elpakolom a játékokat az ágyról, beteszem a hűtőbe az anyóséktól hozott kihűlt kaját, összeszedem a körülöttem lévő üres tányérokat, bögrét és kiviszem a konyhába, visszaviszem a hálóba a szopipárnát, viszek be magamnak éjszakára iszit, lezuhanyozok, fogatmosok).

Apa, ha azt mondja lefekszik, mire ezt kimondja, már húzza is a lóbőrt. :D

Ismerős helyzet? :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Igen Emese, ismerős! :lol:
Nálam ez ma így zajlott: másfél órás altatás nyüszivel, végül sajnos csak ölben szundítottunk el. Aztán eszembe jutott, h fürcsi közben a nagy kapálózás miatt lerúgta az olajat, úgyhogy úszott az egész fürdő a babaolajban. Így fél 12-kor nekiálltam felmosóvizet csinálni, felmostam a fürdőt, meg ha már így alakult, a nappali-konyha-étkező együttest (napok óta csak a porszívóig jutottam :( ), aztán mosogatás, sterilizálás, egy kis babanet, és most jön majd a lefekvés :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Még fenn vagyok :lol:

Gremese

Karácsony: én már tavaly harcoltam a saját ünnepért...
Tavalyelőtt u.is már Robival akartam karácsonyozni, de a sógornő ("pasitlan") egyedül maradt volna, így hát hármasban kellett :? Első szava rosszallóan az volt, mikor belépett: "A mi fánk kisebb!" (Az övét is a párom vette, ezért a többesszám....)
Tavaly már végképp éreztetni akartam mindenkivel, hogy - immár házasként - mi már külön család vagyunk, nálunk is volt sértődés-értetlenkedés, de mivel mindkét szülőpáros Bp-re jött, volt mire hivatkozni:"egyikükkel sem akarunk kivételezni, ezért egyedül karácsonyoznánk" :D
Félre ne értsetek: szerintem a legszebb dolog a világon, ha a karácsonyi asztalt nagyon sokan ülik körül, de a Szenteste nekem valahogy a szűkebb családé....Így szoktam meg, így nevelkedtünk...

Kép
granda

Granda! Nagyon jól fogalmaztál!!!
Mi is úgy nevelkedtünk, hogy Szenteste négyen voltunk, Anyu, Apu, Réka, meg én.
És én szeretném ezt a hagyományt - ami azért nem tér el a nagy átlagtól... - továbbvinni.
A 25-e és a 26-a meg arról szól, hogy tágabb családi körben ünneplünk. Akkor aztán körül lehet ülni az asztalt rendesen úgy, hogy alig férünk el.
Azt hiszem ragaszkodni fogok az elképzelésemhez, és hármasban karácsonyozunk. Anyósék meg majd megemésztik...

Elért minket a koszmó. :evil: Granda, leírnád a lépéseket, hogyan kell ezt kezelni? Előre is köszönöm.
(Apa vette észre hajmosás közben, amúgy meg szinte nem is látszik a sérójától).

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Egyetértek ami a karácson egyt illeti, most már mi egy kis család vagyunk:-) és a szentestét együtt töltjünk, nagymamák kissé háttérbe szorulva ( másnapra)
Annó mi a szentestét anyósékkal töltöttük, ők jöttek fel hozzánk, én főztem, stb, de idén nem vagyok hajlandó, majd vacsi után feljöhetnek ajándékosztásra, anyuék meg 25 jönnek, de azoknak se főzök( több fogásos vacsorát szoktam ilyenkor adni annó) Apropó hidegtálban, illetve valamilyen falatkákban gondolkodom, esetleg van valakinek valamilyen jó receptje???

Nálunk tegnap este elszállt a kazán, itt maradtunk fűtés nélkül:-) remélhetőleg ma sikerül venni egy újat és be is szerelik. Csak a hálót+nappalit tudom most fűteni cserépkályhával ( pedig szét akartam szedetni a nyáron, mert úgy sem használtuk, de még szerencse hogy apa ragaszkodott hozzá hogy ne.Hát nem tudom mi lett volna)

Hozzátápi: én csak almával meg banánnal próbálkoztam de csak egy kanálkával, hogy szokja az izeket. Én megvárom a 4 hónapot, aztán fogok hozzátáplálni.

Heni
KépKép
heni81

Emese nálunk is volt egy kis koszmó, nem túl sok, de én csak babaolajjal kenegettem be a haját fürcsi után, meg átkeféltem a "haját" és 2 nap alatt eltűnt magától.

Heni
KépKép
heni81

Ma megyünk hugomékhoz szülinapozni. Unokahugom 4 éves, Anyukám 60. :D

Ötlet karira: Anyunak én egy láb-pezsgőfürdőt fogok venni, annak tudom, hogy nagyon fog örülni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Fürcsi után? És úgy aludt olajosan?

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk sincs sok, a homlokán egy vonalban, ahol a haja kezdődik. Szerencsére van itthon babaolaj (amit eddig fülpucolásra használtam. Nem nyúlok bele a lukba, csak a fülkagylóját tisztítottam).

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese igen, de nekünk nem nagy a hajunk, igy gyorsan felszivodott az olaj, de te ha gondolod előtte is bekenheted 1-2 órával hogy hasson ( állitólag az olaj fellazitja a koszmót) és még fürcsi előtt keféld át. Anyu mondta, hogy annó mindent is csak babaolajoztak koszmó ellen.
Én szerettem bekenni, mert olyan jó illata volt a hajacskájának utánna másnap:-)

Heni
KépKép
heni81

Fülpucolás, eddig én csak mindig fürdés után a töcsivel kitöröltem a vizet, de pár napja észrevettem, hogy mintha zsirosodna a füle, igy már használunk olyan biztonsági fülpálcikát. Pedig nagyon féltem tőle, de már megbirkózom ezzel is:-)

Heni
KépKép
heni81

Csajok kösz a dicsiket jól esett nagyon :) hát jól megdolgoztam vele, úgyhogy remélem tényleg tetszeni fog nekik.

K.Timi
Még rövidebb lett a hajad??? :) Hát akkor kérünk képet.

Gremese
Koszmóra a Babe sampon télleg kiválló :)

Na látom a karácsony a téma :) hahaha
hát az nálunk is izgalmas kérdéskör. De szerencsére a család idén nagyon megértő volt, és már az összes ajesz itt kuksizik a lakásban :)
Most nézhetem karácsonyig.

Viszont jövőre már izgibb lesz, mert megint megjelenik az elvárás, h mindenhol legyünk ott. Eddig az egész karácsony egy nagy rohanás volt. Mert egyik család Egerben, másik Kecskeméten mi meg uyge Miklóson.

Persze anyósom sajnálom, h ne legyen egyedül így meghívtam. Hát majdnemhogy nekem kellett könyörögni, h jöjjön el hozzánk.
Mert ő nem akar zavarni..aztán meg jajj de ő nem akar utazni. Na végén most az lesz a vége, h párom lemegy érte szenteste.
Most itt van épp, majd még írok, ha elment.

Volt egy két remek húzása megint :)

Ja amúgy dédiknél jó volt.

pusz

KépKép
KépKép
fleur

Gremese, igen, a Dentinox gél és oldat is vény nélkül kapható. Ha nem nagyon fáj Zsófikának, csak nyűgös picit, érdemes az oldatot használni, ha durvább a helyzet, a gélt. Nekünk sírás esetén bevált a gél.
Teljesen egyetértek Veled a Szentestével kapcsolatban, az a Tiétek, és ezt keresztül kell vinni a családon -- csakhát tudom, könnyebb ezt mondani, mint megcsinálni. Nálunk eddig úgy volt, hogy Szenteste 5-6-kor itt gyertyagyújtás, férjeméknél minden csúszott világba, így ő később átugrott a közelben lakó nagymamához és ott volt pár órát, majd visszajött hozzánk. De ez mostantól nem így lesz, miénk a szenteste és első ünnepen megyünk vagy jönnek anyósék, férj-nagyiék (inkább jönnek, ha Ádi betegeskedik). Annyiból "könnyű" a helyzet, hogy nekünk anyukámék helyben vannak, és nyilván azért együtt fogunk ünnepelni, nem fogok mondjuk 2. ünnepen lelátogatni hozzájuk az emeletről.... :lol: De lesz saját kis karácsonyfánk is.
Drukkolok, hogy úgy alakuljon az életetek, ahogy Nektek a legjobb!

Timi26: olcsó karifa? Az szuper lehet, ügyes vagy! Én vmi pirinyó, de formás fát keresnék, mert hely az alig lesz neki, de el akarjuk Ádikát a karácsonyi fényekkel kápráztatni... úgy szereti a villódzást. :D

Kép
Kép
irina

Fú, megint két órán át altattunk tegnap, nem tudom, mi ez, már vagy egy hete (ha nem több) tart. Mindig ráfogjuk Ádi aktuális bajára, de kezd nagyon fárasztó lenni (hazudok: már elsőre is fárasztó volt)... Ringattuk már, énekeltünk neki, leraktuk, felvettük, pihiszékben volt, cicin volt stb. (persze nem egymás után vagy egy este mindezt). Végül 11-kor ismételt cicizés után beájult. De nem tudom elhinni, hogy egy csecsemő este 9-10 között ne lenne fáradt. De az első cicizés után rendszerint felébred (vagy amikor lerakom) mondjuk fél órával, és kezdődik a sírás meg a nyügi. Vagy el kell fogadnunk, hogy ilyen babánk van...? :?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Tiszta nyugis délelőttöm van. Viktorka meg az apja alszanak, Rebeka a mamáéknál, főznöm sem kell (tegnap főztem egy nagy halom kaját). Már csak a ruháknak kéne nekiállnom... :roll:

Irina: hát igen, lejártam a lábam, iszonyat drágák most a fák! A földlabdás, ami tetszett volna 10000 Ft lett volna. Még nem is lett volna baj, csak tavaly sem fogta meg miután kiültettük, bizonytalanra meg nem akartam annyi pénzt kidobni. Végül anyukámék szembeszomszédjánál vettem meg. Tiszta véletlenül láttam meg ahogy épp kirak egy fát a kapu elé!

Gremese: jó, nem kérek elnézést, csak nem akartam régi sebeket feltépni... :oops:

Nálunk mindig össze-vissza vannak az ünnepek. Anyósom Miskolcon, apósom a szomszéd faluban, anyuék helyben. Ezt kell mindig elosztani. Most úgy lesz, hogy szentdélután megyünk anyuékhoz, este itthon ünnepelünk, első ünnepen jön apósom a dédivel, másodikon megyünk Miskolcra és 3 napig haza sem jövünk!!! :D
Tavaly pl. anyósomék jöttek karácsonyra, tavalyelőtt meg mi leptük meg őt szenteste, mert kicsit depis volt, nem akart karácsonyozni. Az nagyon jól sikerült. Összefogtunk a sógorékkal, (ők Dorogon laknak), sütöttünk, főztünk, vittünk karifát és beállítottunk hozzá! 1 órán keresztül zokogott, annyira jólesett neki! Azóta nem depis karácsonykor!

Nekünk is van koszmó a homlokánál meg a feje búbján, de én hiába kenem olajjal meg kapargászom rendszeresen mindig visszajön... :(
Asszem beszerzek én is egy Babe sampont!

Éjszaka elkészült a család ajándéka, még itt-ott finomítani kell rajta, és akkor megpróbálom feltenni a g-mailre. Kíváncsi leszek a véleményetekre!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

No hát jól eltűntem,de az ért olvastalak Titeket.

Karácsony
Gremese, ugyanez a helyzet tényleg, most már én is azt szeretném, ha hármasban lennénk, de hála istennek Anyósom, aki azért nem a világ legtoleránsabbja, azt mondta, hogy természetes, és hogy menjünk csak 26-én, így hát 24-én hármasban, 25-én Anyum, tesómék, és 26-án Robi családja.
De én ennek nagyon örülök, legalább ebből nem volt harc.
Szerintem is az a normális, ha szenteste a kis család van együtt.
Mi is megvettük a karifát tegnap, akkora mint én :D

Koszmó
Nálunk még nem volt, de én is úgy hallottam, hogy a Bebe sampon nagyon jó.

A fotós weboldala:
www.1point4.hu
Újpesten egy lakásban fotóz, kicsi, de egész jó.
Azt nem tudom, hogy házhoz megy-e, de ugye nála van vászon vagy mi a fene, meg lámpák, de vannak azért a neten még fotósok, bár ahogy néztem ők azért drágábbak.

Voltam a cégem buliján, hát milyen furcsa volt, 3-4 óra alatt begyűjtöttem a pletgykákat, eseményet, végighallgattam a sírásokat. Mindenkinagyon örült nekem, és én is nekik, de rá kellett jönnöm, hogy az igazi élet itthon vár, már annyira nem érdekelt, hogy az egyik kolleganőm kivel kavar, a másik kivel veszett össze, persze jó volt, meg minden ne értsetek félre, de azért ez a törpe sokkal több élményt ad. Enni és táncolni már nemis maradt időm.
Apa viszont olyan ügyes volt, mondta Anyum, hogy ő csak lesett mint a luki nyúl. Egyedül fürdette, etette, és lefektette, mire hazaértem, durmolt mindkettő és reggel 7-kor keltünk, no azért nekem le kellett jönni fejni.

Ma még itt van Anyum, megyek kicsit ténferegni a városba, az ajándékok már megvannak, csak úgy, barátnős, beszélgetős, nézelődős lesz :D

Jaj, tegnap este sütöttünk bejglit, hogy milyen jó lett, csak szétrepedt, pedig Apa csinálta a tésztát és a tekerést, hogy ő majd megmutattja -mert nekem mindig szétreped -, hát nem sikerült neki is szétrepedt, de nagyon finom lett.

Timi, tényleg még rövidebb a hajad?
Granda, örülök, hogy jobban vagy.
Marica, gratulálok a 4. hónaphoz:)

Irina, annyira sajnálom, hogy így van Ádi, remélem most már tényleg rendben lesz minden, és tudsz pihizni.

Fleur, ha egyedül lenne Anyósom, vagy Anyum én is meghívnám, szerintem ez egyértelmű, rendes vagy:)

Nálunk ha kinézek minden fehér, olyan szééééép.

Kép
Kép
nektarin

Koszmó :!: :!: :!:
Egyet mondanék: mi Babe-val kezdtük (mert hát ugye "a legjobbat a gyereknek"), de az csak szárította! U. is a helyes eljárás ilyenkor is előtte fellazítani /a technika más és más: van, aki fürdés előtt egy órával rárakja a babaolajat (sima olaj is jó), mások meg egy álló éjszaka dunsztolják a kicsit/. Nálunk a sűrű fésű vált be kaparászásra, ban, aki új, puha sörtéjű fogkefét ajánl.
De nekünk már szinte betonkemény koszmónk volt, ezért spéci dokinénis krémet kaptunk, azt fürdés előtt egy-két órával a fejére kentük, sapka rá, aztán fürcsi közben sűrű fésűvel szépen lehámoztuk a rárakódott rondaságot. És EZUTÁN jöhet a Babe sampon.

De ha még ez sem elég, Emese, akkor íme mamák tapasztalatai:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?fo ... tep=0&bw=1
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4268

Kép
granda

Csatlakoznék Grandához, mi is babézünk, de el nem tűnt tőle a koszmó, csak nem terjed és szárazabb lett. Úgyhogy bevetjük az olajat.
Granda, van vmi latin(os) neve a dokinénitek kenceficéjének? Kérnék a mi gyerekorvosunktól, de eddig ő és a védőnő is csak az olajat ajánlotta, az meg annyira nekem nem szimpi (csak ha muszáj).

Kép
Kép
irina

Timi26! Apa összekapta magát! Krumplit pucolt ma, és vigyázott Szelire, míg lezuhanyoztam! :wink:

Karácsony: Szenteste mi is hárman lennék, de Anyut áthívjuk, mert ő egyedül él :( . Szerintem a 24-e a szűk családi köré! 26-án anyósékhoz megyünk, ott apa nagyobb családjával leszünk. 27-én meg unokatesómék (nekik csak ez az időpont jó, mert mindkét helyen elváltak a szülők, az összesen 4 hely, ahova menniük kell két gyerekkel + egy nagymama… :shock: ).

Emese! Szeli haja se most kezdett ritkulni, és mégis csak most bukkannak elő a hajszálak… :roll: én se értem.
Tegnap már nagy vízben fürdettem Szelit. Tök élvezte! :lol: Majd az arclocsolásra leszek kíváncsi! :? :D
Ismerős a helyzet! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina ne félj az olajtól, nagyon hatásos!!! A fiamnak totál eltűnt minden koszmó tőle, és vissza sem jött!!!!

Amúgy az altatásban szerintem kezet foghatunk, nálunk is nagyon nehézkesen megy, és ha végre elaludt 10 perc alvás után felébred:-( kezdhetünk megint mindent előről:-(Csak azt nem tudom mi a fene ébreszti fel???ha egyszer már alszik. Ez szerintem rejtély marad.
Anyu már tegnap azt mondta, lehet nincs jó helyen az ágya, de én ebben nem nagyon hiszek, máshol is felébred.
Ja és ha nagyon fáradt ordit, annó mindig azt hittem, hogy a hasa fáj, de szerintem már nem fáj neki, csak lehet küzd az elalvás ellen??
2 óra játék után totál lemerül, nyűgös lesz, majd ordit, van úgy hogy 1.5 óra játszás után karomba veszem elkezdem ringatni és szépen elalszik.

Normális ez??? Vagy még ennyire fáradékonyak és nagy az alvásigényük?

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: