A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

fmarian

A repedés azért van mert hirtelen szedted fel a súlyt?
Én 17 évesen híztam pár hét alatt v. 6 -kg-t és nekem is lett tőle főleg a csípőmön. Segíthet a masszírozás , meleg -hideg vizes fürdő ,sport, de ezek inkább megelőzésre jók.
Sajna a ciciken is lehet ilyen :)

Kép
kritta

mezsó

Hát igen én is már beszereztem 1 44-s nacit, meg 1 kazal xl-s fölsőm van :roll:

Kép
kritta

mamacka: köszi hogy felhívtad a figyelmet a kisfiúkkal járó apróbb balesetekre... :roll: Most hogy kedden az Uh-on a nődokim kisfiúnak látta a picúrunkat. :lol: azért a kis csöpped remélem viszonylag jól van,és nincs annyira elkenődve a sok sérelemtől. :roll:

Kép

Kép
mezsó

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetJajj istenem - mennyire cukiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D :D :D :D :D :D
Nagyon drága - imádnivaló .. ez a kacagás ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Igen, a nagy kacagastól el is borul, annyira aranyos :lol:

Kép Kép
szõlõ

kritta: az még oké hogy ma megtudtam,hogy függetlenül attól hogy ügyelek arra hogy mit eszem,felszedtem a 7.plussz kilómat,de most jön Karácsony,meg a sok finom kajcsi... :oops: :shock:

Kép

Kép
mezsó

Kritta, annyira gyorsan nem híztam... Bár nagyon vékony voltam 15 hónappal ezelőtt... De a terhesség 3.hónapjáig nem volt semmi gondom... Pedig ha eszek, akkor is csak zöldséget, gyümölcsöt... Mostmár mindegy... Lehet a bőröm csak addig bírta... Előfordul. :oops:

Én valahol már láttam... de ezt nézzétek meg... http://www.indavideo.hu/video/KARATE_BABA
Én már nagyon sok iylet nézegettem ezen az oldalon...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nagyon aranyos
Az ikres röhögőset ismeritek?
Az is nagyon vidám! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="szösszenet"] írta:szösszenet
[quote="szőlő"]E írta:szőlőzt már láttátok?
http://hu.dada.net/video/1406709/Laughing-baby/
Annyira édes :lol:

Jajj istenem - mennyire cukiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D :D :D :D :D :D
Nagyon drága - imádnivaló .. ez a kacagás ... :lol: :lol: :lol: :lol:

jó ízűeket kacag ez a kis csöpp :lol: :lol: :lol: csúúúcs :lol:

Kép

Kép
mezsó

Mamacka a négy kis csöppségre gondolsz?
Én attól fetrengtem elöször... :lol: :lol: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Hű, mennyit írtatok!

Nekem szerencsésen megvolt az első vizsgám. Remélem, a többi is ilyen jól sikerül.

Kritta, elhiszem, hogy örülsz az 1 kg-nak. Én 2-nél tartok, de végülis elfér rajtam. Még így is csak 56 kg vagyok.

Ollem, te már nagyon szépen gömbölyödsz. Én tegnap mondtam el az egyik tanárnak, hogy babát várok (valami föltűnt neki az orvoshoz járkálásból), és teljesen megdöbbent. Többször végignézett a hasamon, és alig hitte el. Szerintem már nagyon is látszik, csak ő nem tudta "mit kell nézni".
Majd hétvégén én is teszek föl pocifotót.

Emi, Tini_kismama! Eredetileg én is a Jahn Ferencbe tartoznék (a XVIII. kerületben lakom), de nem akartam orvost váltani. Ahhoz meg mindig túl mimóza voltam nőgyógyász terén, hogy csak úgy elmenjek az sztk-ba egy teljesen ismeretlen orvoshoz. Az Ambrus ezek szerint normális orvos?
Vendég

Szöszi
Amúgy én is repedős fajta vagyok, de az mégis más... még a térdem is repedt, de hogy azt hogy csináltam ne kérdezd... száz kilós azért sose voltam :lol: :lol:
Szerintem a pocakom nem repedt volna ha nem erőltetem meg a tánccal és azért én 15 kilót híztam, szerintem te annyit nem fogsz!

Kép
Kép
Kép
mamacka

virág5

Én 72 vagyo ezért vigyázok :lol:

Kép
kritta

Na jó szerintem a mi DVD-nk nem jól lett megírva, asszem mingyá elbőgöm magam.....

Kép Kép
szõlõ

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ezek az első ruhácskái a babának. Igaz nekünk is kislány mondtak, de egyenlőre inkább uniszex dolgokat veszünk :D
Ezenkívül már vettem neki harisnyát, kocsikabátot, kocsiba takarót, ami olyan mint egy hálózsák. Ezenkívül kaptunk is egy csomó ruhát, de azért nem bírom ki, hogy ne vegyek neki újakat, :lol:

Kedden 4D uh, aztán megyünk rendelünk tapétát, meg a bababutort is szeretnénk megrendelni január végére. Ja és megvesszük a légzésfigyelőt + bébiőrrel.

Kép
adri0422

Szöszi
Amúgy én is repedős fajta vagyok, de az mégis más... még a térdem is repedt, de hogy azt hogy csináltam ne kérdezd... száz kilós azért sose voltam :lol: :lol:
Szerintem a pocakom nem repedt volna ha nem erőltetem meg a tánccal és azért én 15 kilót híztam, szerintem te annyit nem fogsz!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]S írta:mamackazöszi

:lol: :lol: :lol:
Legyen igazad a hízással ..
De már 5kg-nál tartok .. simán lehet belőle 4 hónap alatt 15kg :lol: :lol: én nem lennék meglepve!! :D
A táncos repedős story azért vicces, mert kb. úgy képzelem, mint akin kiszakad a gatya :D :D .. de gondolom nem volt olyan horror :D

Kép
szösszenet

[quote="szőlő"]N írta:szőlőa jó szerintem a mi DVD-nk nem jól lett megírva, asszem mingyá elbőgöm magam.....

Jajj neeeee :( :( :(
De a dvd lejátssza :?: :?: :?:
Holnap azonnal hívd őket, és irány újra!!! Biztos van megoldás .. csak ne keseredj el, ha valami hiba csúszott a rendszerbe!!!

Kép
szösszenet

Adri
Nagyon aranyosak! Én az üdezöld és narancs színű holmikat nagyon szeretem!

Szőlő
Jajjj sajnálom!
Mi meg otthagytuk a rendelőbe, igaz az szimpla 2D és még talán meglesz!

De örülök, hogy jó élmény volt és minden rendben!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Adri - Nagyon édesek a cuccok!!!! :D :D

Kép
szösszenet

Szöszi
Összevissza pörgetett a hasam meg löbögött utánnam! :lol: :lol: :lol: :lol: másnap vettem észre a dolgot... amúgy ezek a repedések sokkal mélyebbek mint pl a cicin, vagy a combomon.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő
Nekünk mondta a doki, hogy ha nyitva hagyja acd-t akkor nem minden gépen lehet lejátszani!
Nem biztos, hogy rosz csak lehet a tieteken nem lehet lejátszani!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Adri édesek a babacuccok...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

19. hét adatai

magzat fekvése: fej

Placenta helyzete: mellső

Magzatvíz mennyisége:átlagos

Ép koponya, szabályos agyállomány és kisagy. Ép gerinc. Ép végtagok. Szívműködés jó, négyüregű szív. Ép rekeszizom. Zárt hasfal. Köldökzsinórban három ér. Gyomortelődés, hólyagtelődés látható.

Biometria

BPD: 44 mm

HC: 164 mm

AC: 134 mm

FL: 32 mm

Anomália nem látható

Mensesnek megfelelő méretű, egészséges terhesség.

Kontroll: 01.15-én, helyben.

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetJajj neeeee :( :( :(
De a dvd lejátssza :?: :?: :?:
Holnap azonnal hívd őket, és irány újra!!! Biztos van megoldás .. csak ne keseredj el, ha valami hiba csúszott a rendszerbe!!!

Nem tudom mert asztali DVD lejátszónk nincs. Anyuéknak van, de csak nem nézem már meg náluk mikor nekik lenne ajándék.... Mindegy, majd átviszem bátyámhoz, bár neki is csak gépben van, de hátha ő okosabb, ha ő se akkor még Sógornőék mradnak akiknek van asztali. Ha sehol nem jó akkor hétfőn felhívom őket csak az a jó, hogy kizárólag pénteken csinál 4D-t a doki... De valami adatnak kell rajta lennie mert látom hogy a DVD meg van írva. Aaaaaa ez kész.

Mindegy, azért képet is kaptunk:

Kép

Kép

Kép Kép
szõlõ

Adri nagyon édesek a cuccok, főleg az a kis kötött kabátka/kardigán :D

Kép Kép
szõlõ

Szinte végig ökölbe volt szorítva a kis keze, mondtam a dokinak, hogy azért remélem nem mutat be nekünk :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Köszi lányok a ruci dicséretet. :D

Szőlő!

Hol voltatok 4 D-n? A Genesisbe? Mi kedden megyünk, és én is szeretném a szülőknek átmásolni a dvd-t karira. :lol:

A fehér kardigánt és hozzá a sapkát anyukám barátnője kötötte a babának, mikor megtudta, hogy anyukám nagymama lesz. :lol:

Kép
adri0422

Fmariann!

Egyébként én tatai vagyok, látom Te t.bányai. :D

Tatabányán fogok szülni. :D

Valaki kérdezte a cukorterhelést. Én január 4.-én megyek. Kiráz a hideg. Hujjjjjjjj!!!! :shock:

Kép
adri0422

Nem, mi az Oxivitbe voltunk, ott van a dokim magénrendelése és ő csinál 4D-t is.

Kép Kép
szõlõ

Nekem este szokott görcsölni a vádlim, lehet én is kipróbálom rá a kálciumot. :wink:

Még nem csíkosodom, de nem tudom később mi lesz. megpróbálok fokozatosan hízni, talán akkor nem reped ki a bőröm, meg kenem minden este. Eddig 4 kg+-nál tartok, kíváncsi leszek mi lesz az ünnepek után. :roll: :shock: :?

Kép
adri0422

Adri, hogyhogy Tbányán szülsz? Én nem mertem bevállalni... nem sok jót hallottam az itteni kórházról...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

adri, megkérdezhetem hogy hol vettétek ezeket a ruhákat? :) Az a második kép....a kacsás rugi...teljesen beleszerettem :D :D

szőlő, örülök hogy jó élmény volt a 4D! :) Nem játsza le a cda formátumot a gép? Hm. Úgy sem hogy közvetlenül a media playerből nyitod meg?
(Nálam bvan hogyan, hogy pl a total commanderből nyiutom meg - nem tudom Te használod e) és onnan nem nyílik meg, azt írja ismeretlen fájl formátum, de ha megnyitom előbb a lejátszót, áés onnan választom ki, akkor működik.)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

mezsó: Hát, mivel kérted leírom, dehogy akartalak ijesztgetni :) Egyébként, ha védőnő vagy, akkor neked is tudnod kell: minden perifériás keringési elégtelenség okozhat lábikragörcsöt, a thrombophlebitistől a thrombosison át egy símán genetikailag érszűkületes lábig. Aztán a nyirokkeringési zavarok is okozhatnak görcsöket. De szerencsére sokkal gyakoribb az ionzavar. :wink:

Cinyke

levelibeka

mamacka, Neked is gratu a jó eredményekhez :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!
Elolvastam minden hozzászólást, nagyon sokat írtatok (ez persze nem panasz) bocs, de így ömlesztve egy pár dolog az érintett témákkal kapcsolatban:
Nekem is van pár csíkom korábbról sajna a fenék tájékon, szerintem is ez alkat kérdése. Ezért, hogy legalább a hasamon és a mellemen ne legyen én is kenegetem. Én az Avonnak a kimondottan striák elleni krémével (lila színű), mert nagyon dícsérik. Már korábban írtam,hogy egy bőrgyógyász véleménye szerint az olivaolaj a legjobb repedés ellen! Ugyan még nem próbáltam, de majd ha a feszesítő krém elfogy letesztelem (persze nem a legdrágább ol. olajjal)

2.0-es MoM-mal én a fiúk táborát erősítem!!

Vki kérdezte ki volt terheléses cukron:
Jelentem most kedden voltam, és elég friss az élmény.... éhgyomri vérvétel, aztán műa. pohárba csordultig cukor-és 2 óra múlva újabb vérvétel. A 2 között sem lehet enni. Én eléggé émelyegtem a sok sziruptól, pedig a terhesség alatt 1-szer sem fordult elő hányinger, émelygés...a lényeg, hogy nagyon jó lett az eredményem, sőt az "alap" vércukor szintem még alacsony is.

Nekem is sokat szokott a vádlim és a bokám görcsölni, de csak este/hajnalban, ill. ha forgolódom. Nagyon kellemetlen!!

Mamacka, remélem jól van Áron baba, elég ijesztőek voltak a képek!

Remélem Eminek teljesen megszűnt a haskeményedése! Nekem nem nagyon szokott lenni, de már előfordult nagyon rövid ideig.

Én is tartok a hízástól, mert én is + 5-5.5 kg-nál tartok, és most jön karácsony..

Szőlő,
örülök, hogy minden rendben a babóval, úgy látszik tényleg nem akarja megmutatni a nemét. Remélem minden rendben lesz a dvd-vel, mi mind 2-ben le tudjuk játszani.Nem tudod mennyi a baba súlya?

Most nekem is fáj eléggé a derekam, de tudom az okát...4 kg krumplit (szerencsére főtten) pucoltam, és eléggé görnyedten álltam. Ülve nem ment volna olyan gyorsan, hát most iszom is a levét..

Timi

Kép
tim27

Fmariann!

Tatán járok nőgyógyhoz, ő a tatai rendelőintézet igazgatója, és ő t.bányán vezeti le a szüléseket. Nekem sogornőm is ott szült, én nem akarok felutazni Pestre, ha megindul a szülés, ezért bevállalom. De vannak kapcsolatok (anyósoméknak) és remélem odafigyelnek majd rám. :wink:

Kép
adri0422

Az a baj hogy úgy tűnik mintha csak a cda lenne rajta, ami egy hang fájl, hang meg ezen nincs, ez a méretéből is látszik. Már nem próbálkozom mert eléggé felhúztam magam rajta, majd holnap megnézem bátyónál, közben kiderült hogy neki is van asztali DVD lejátszója.

Most nem mondta a súlyát, a hétfői genetikai UH-n 344 gramm volt.

Kép Kép
szõlõ

Csöppke!

Tatán vettük, YO Baby a "márkája". Egyébként három részes: Rugi, alatta egy hosszúújjú felső, és rajta a kis kabátka. Nekem is tetszik, fiúra és lányra is ráadnám. :D

Kép
adri0422

Adri, én inkább felmegyek még előbb, és max nővéremhez költözök arra az időre... 5 percre lakik a kórháztól... :roll: Nekünk is vannak kapcsolatok bőven. Nővérem is az orvosomnál szült+ a szülésznő régi ismerős....

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mariann, akkor megértem, hogy Pestre mész. :wink:

Kép
adri0422

Lányok én úgy be pizzáztam!
Olyan finomat sütöttünk.

Az a titka, hogy feles liszttel kell, fele sima fele rétesliszt, víz+ só, és jó lágyra kell hagyni! és nagyon vékonyra kinyújtani két tepsibe a fél kilót erre vékony feltét... és olyan mint a legjobb pizzériában.

És milyen jól esett! Ittam egy pohár vörösbort is! nyami

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, egészségedre :wink: (Én a palacsintát szoktam így hogy felesbe a sima meg a rétesliszt, az is isteni :) )

Én meg közben vadul frissítem a mücheni és a ferihegyi reptér honalpját hogy nem törlik-e unicstesóék járatát, remélem nem :?

Kép Kép
szõlõ

Ja amúgy bátyó is azt mondta amit Mamacka, hogy lehet hogy nem zárta le a doki a DVD-t és akkor a PC-n nem lehet lejátszani csak asztalin. Szorítsatok hogy így legyen, akkor még nincs veszve a dolog :D

Kép Kép
szõlõ

Jé a palacsintánál még nem hallottam... no majd kipróbálom... és akkor többet kell hagyni állni is?

Kép
Kép
Kép
mamacka

szőlő
Remélem úgy lesz és működik a dolog!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én nem szoktam emiatt többet hagyni (nem is mindig szoktam ám. Jani mindig mostazonnal akarja :lol: )

Kép Kép
szõlõ

Szőlő, köszönöm, hogy írtál a blogomra! Az volt az első, ahogy hazaértünk... Nem semmi Babócátok van! Büszke lehetsz rá, hogy már most mennyire szót fogad Anyának! :D Remélem a DVD-t meg tudjátok oldani!

ercsi_3

Ezeket most találtam, de még nem próbáltam:

Kávélikőr
Nem kívánom mindig a tejszínes, sűrű, krémes löttyöket, és nem is illenek mindenhez - de ez a kávélikőr jó alapja a tejszínes megoldásnak is.

Kép

Egy fél literes üvegbe beleszórok egy maréknyi pörkölt kávészemet. Kap három rúd fahéjat és egy fél kanálka holland kakaóport is. Egy deci feketekávét öntök rá, igazit (nem nescaféból főzöttet) és jó erőset. Mézből készült szirupot készítek - ez a többi likőrnél is jól jön - egyharmad méz és kétharmad víz arányban. Ebből a szirupból is egy decit csorgatok az üvegbe. Egy fél deci sötétvörös rum is kerüljön bele - minimum 40%-os, de inkább több - és a többit öntsük fel jó erős, lehetőleg ír wiskeyvel.

Erős, illatos kávélikőrt kapunk, ha kétnaponta átrázogatjuk ezt az egészet. Aki a tejszínes változatot kedveli, az szűrje le, és mindig frissen keverje át 1:1 arányban tejszínnel, mielőtt hozzáfogna.

Karácsonyi pálinka.

Ehhez jó nagy üvegre van szükségem - meghökkentő mennyiség fogy belőle, ha átjönnek a barátaink :) Tökéletes megoldás például a háromliteres kovászos-uborkás üveg, annak most úgysincs szezonja.

Kép

Az üveg aljára szórok húsz dekányi aszalt szilvát. Magozottat, persze. Aszalt áfonyából, szederből, málnából is lehet beletenni, ha van éppen otthon, egy-egy maréknyit. De igazán nem kötelező. Kerül bele úgy húsz dekányi kandírozott narancshéj is - és ettől a pillanattól kell kapaszkodni, mert varázslatos illatok árasztják el a konyhát. Vagy hat rúd fahéjat, félmarék szegfűszeget dobok bele, és kandírozott gyömbérből is mehet bele három-négy szem. Kifacsarom öt-hat nagyobb narancs levét, beleöntöm, majd két citrommal is megteszem ugyanezt. Tehetünk bele mazsolát is. Ízlés szerint mézzel öntözöm meg - én bizony jó sokat szoktam beletenni, mert gyönyörű, és nem tudok ellenállni a szépen csorgó arany folyamnak :) Legalább fél litert töltsünk bele. Ezután három deci erős rum kerül bele, majd felöntjük az egészet szilvapálinkával. Nincs is más dolgunk, mint karácsonyig néhányszor átforgatni az üveget, hogy mindent átjárjon az erős szesz. Karácsonykor szűrjük le, és dalolásszunk csengettyűs dalokat az illatától.

Narancslikőr
Nincs karácsony narancslikőr nélkül, mondhatnám. Egyszerűen kell az illatához, mint a fahéj, mint a fenyő, a gyömbéres sütemény és a havas kert illata.

Kép

Másfél literes üvegeket szoktam használni hozzá, de persze arányosítva bármekkorában el lehet tenni. Egy üvegbe öt-hat narancs leve kerül, egy citrom leve, és kandírozott narancshéjból 20-25 dkg. Beledobok két fahéjrudat, öt-hat szegfűszeget, két csillagánizst. Ezután a harmados mézszirupból (egyharmad rész méz, kétharmad víz) három decit öntök az üvegbe. Nincs is más dolgom, mint feltölteni az egészet erős, illatos, és nagyon jó minőségű konyakkal. A konyakot egyébként nemigen szeretem, de likőralapnak remek. Kétnaponta rázzuk össze az egészet, és pár hét után már fogyasztható.

Szerintem jó ez az oldal ajánlom!
http://eleuszisz.blog.hu/
A nőcinek szerintem nagyon jó ízlése van és tart hobbi lakberendező tanfolyamokat is! Stílustanácsadás egyebek...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,
csak néhány rövid hozzászólás...

Leveli,
a bütykök remekül tarják a pelenkázófeltétet a kiságyon, nekem a tízkilósom boldogan ugrál rajta. Tényleg egyetlen hátránya, hogy a pvc-borítás hegesztései szétnyílnak egy idő után, amikor már eleven a gyermek, de egy pelenkázós korszakot mindenképpen kibír.

Fmariann, Zsuzsófi, és Bajcsysok
én januárban megyek terheléses vércukorra, és szólt az asszisztensnő, hogy egy nappal a tervezett vizsgálat előtt telefonálni kell a laborba (egház kp-i szám: 433-13-20, labort kérni), hogy van-e terheléses cukorhoz cukruk. Ha nincs, akkor nektek kell megvenni a patikában, és magatokkal vinni. Ez tragikomikus
:evil: Ismerősöm megjárta, odament hétre, amikor közölték, hogy másnap menjen vissza és vigye a cukrot is magával.

Tim,
nekem eddig kétszer vált be az Avon lila krémje a pocakomra, egyáltalán nem csíkos (igaz, 10 kilót híztam mindkétszer), viszont a combom-csípőm már előtte szörnyen nézett ki, tehát hajlamom az van. Most is ezt használom, szeretem.

Mamacka, ha vígasztal, mind a két lányom "pofára esős", felrepedős szájú, hozzáedződtem... :D Szóval a lányos anyukák se nyugodjanak meg túlságosan! :lol:

Jó éjszakát,
Nuska+ (23+0)
nuska1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: