A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Minden új kismamit üdvözlök itt a körünkben,gratulálok a pocaklakókhoz!Kép

Pocóka!KépSzép a szüléssztoryd,még eccer nagy nagy gratula Jankához!Kép

Fiona!Remélem már megtudtad,hogy mi lehet a vérzésed oka,ilyenkor tényleg nem érdemes az orvosodra várni,igazuk van a lányoknak,hogy jobb ha bennt megvizsgálnak,és megnyugtatnak!

Buborék! Nekem is voltak zsibbadásiam,nálam azt mondta a doki,hogy a baba úgy fekszik,hogy nyom egy-két olyan ideget ami kiválthatja ezt a zsibbadást.De szerencsére ha elmozdul a babóca akkor a zsibbadás is elmúlik,legalábbis nálam így volt.Aztán néha még előfordult,de szerencsére semmi bajunk nem lett.Ha nagyon aggódsz emiatt azért kérdezd meg az orvosodat!

A jövedelempótlékhoz csak annyit szólnék,hogy engem is érint,elég szép összeg ütné a markomat,ha kifizetnék,de ez a topic tényleg nem erről szól,én is találtam olyan topicot ahol ezzel a dologgal kapcsolatban okosodhattam,vagy hozzászólhattam.

A finiselő kismamiknak megy a drukk ezerrel,szüljetek csak,hadd kerüljünk mi is közelebb a célhoz!Kép

Lányok!Én személy szerint nagyon örülök,hogy ma esik az eső,mert a tegnapi napot nagyon rosszul vilseltem.Egész nap csak döglöttem,egy poharat nem volt erőm,se kedvem odébb tenni.Ma pótoltam be amiket tegnap elmúlasztottamKép
Nálunk minden rendben van,babóca szépen mozgolódik,hízok rendesen,(persze eszem is rendesen)Kép
Várom már,hogy leközelebb UH-ra menjek,de hol van az még?Kép
Legyetek jók,pihizzetek,lazítsatok!

Rita
21+5
rita01

Nagyon sietek,csak muszáj volt benéznem! Kitty,Ann,köszi a tippeket székrekedés ügyben,élni fogok a kipróbálás lehetőségével!

Kitty!
Szívemből szóltál Névtelennel kapcsolatban, főleg a stílus volt nem ideillő!

Fiona!

Remélem minden rendben,jelentkezz,mi van!

Ann!

Bocs ,hogy OFF leszek,az Unicum kupán voltál kint?

Szerintem is klassz ez az eső egy kis jobb levegővel! Már csak kettőt kell aludnom UH-ig,és akkor kezeket-lábakat számolunk!

Kisbuksi /12+1/
kisbuksi

Sziasztok!
Fiona!
Szerintem is irány kórház!!!! Bár titkon remélem, hogy már megfogadtad a lányok tanácsait, és kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!

Hermi!
Ez nagyon izgin hangzik, szurkolunk, hogy kibújjon a kismanó. Tényleg, te már tisztáztad magadban, mikor szeretnél szülni?

Barbi!
Hú de csöndben vagy, csak nem?????????????

Cory!
Képzeld, ma már egész jó a lábam, szinte nem is vizesKép Lehet, mert őszibaracklevest ebédeltem tegnap és epret vacsiztam? Hú mennyivel jobb így az ember közérzete.

Lányok!
Nem tudom, van-e itt még rajtam (no és Coryn)kívül olyan, akinek már most gigapocija van. Szóval én már eléggé szenvedtem a cipelésétől. Végül vettem Anita terhesövet, olyat, amit a bugyira kell húzni és tépőzárral a derék köré rögzíteni. Nekem nagyon bejött, alulról támasztja a hasat. Nagyon tudom javasolni annak, aki hasonló gondokkal küszködik.

Én pénteken megyek védőnőhöz meg terhesrendelésre. Fura, hogy innentől már 2 hetente lesz jelenésem, kezd felgyorsulni az időKép
Rólunk amúgy semmi extra hír nincsen, bébi nagyokat mocorog, bár szerintem még mindig nem állt be fejjel lefelé, mert hol itt rúg, hol ott.

Puszi, jó hűsölést mindenkinek: NYuszimanóék 32.
nyuszimano

Nyuszimanó, lányok,
az Anita öv, nekem is bevált, én így csináltam végig Párizst egy hónapja (napi 16 óra talpon, ebből 10 óra gyloglás :oD)! Igaz, még akkor nem volt olyan nagy a pocim, de sokat segített: hasimat nem éreztem, csak a talpamat :oPPP Most akkor használom, ha hosszabban kell kimozdulnom! Érdemes!

Ann (26+6)
annann

Ja, Kisbuksi, nyissunk egy vízilabda topicot, mert a lányok kidobnak :o)))
Idén nem, mert Párizsoztam tavaly igen, de a VLen voltam/voltunk, mert már nagy pocival :o)) te?
Sorry OFF

Örülök, ha vki örül ennek az időnek, de nekem annyira megfájdult a fronttól a bal izé jobb vállam, h nem tudom mozgatni! Lehet, h azon aludtam??? Meg sötét is van.Depi leszek Kép
Kép
Ann
annann

Szeretnék kérdezni. Dr. Mészáros Gábornál fogok szülni a Kútvölgyiben. A barátnőm múlt héten adott életet a kislányának az István kórházban. A doki kézzel tágította (egy ideig, míg el nem rúgta magától), amitől még a beszélgetésünkkor is sírógörcs kapta el.
Kérem segítsetek lepontosítani, mi is ez tulajdonképpen? Hogyan tud a doki addig fölnyúni? Nem középkori módszer ez egy kicsit? Mészáros dokiról hallotta-e valaki, hogy alkalmazza? Ha szülés közben bármit is csinál velem a doki, köteles előtte megkérdezni, nem???????

Köszönöm. Úgy megijedtem most.
cinderella

Bocsánat, össze-vissza kidob a gép, lehet, hogy máshova is elküldtem.
cinderella

Sziasztok!

Fiona!
Pihizz! A kórházban mit mondtak?

Kisbuksi!
A következő Bababörze október 26-án, vasárnap 8-15-ig lesz a BNV "A" pavilonjában. Mindenkinek csak ajánlani tudom, én még eddig mindig megtaláltam amit kerestem.(pl. ruha, akciós bébiétel, autósülés, pelus, kiságy, játék és minden amire egy babának szüksége lehetKép) Általában új ruhákat veszek és most májusban meglepődve tapasztaltam, hogy 1-2 éveseknek is olcsón lehet vadiúj ruhákat venni. Szóval mi októberben ismét kilátogatunk a kistesó miatt isKép, igaz a belépő 760Ft-, de mi mindig jócskán behoztuk az árát, mégha ketten mentünk is.

Szilvi
14+4
sztigris

Én sem megyek át másik topic-ba, sőt, a nevemet sem írom ide, csak, hogy legyen min rágódni. Az "elmaradt" pénz nem maradt el, és főképp nem jár senkinek. Az jár, azt lehet elmaradtnak hívni, ami meg van ígérve, amiért az ember dolgozik vagy megigényel, ami a tájékoztatókban szerepel, de ilyen pénzről szó sem volt soha. Senki nem is számolt ezzel a pénzzel, egyszerű adminisztratív hiba miatt megy a cirkusz, és akiket ez érint (mint pl. engem is), azok már túl vannak azon az időszakon, megoldották az életüket anélkül a pénz nélkül. Most viszont mindenki fizetni fog, mert az államháztartás hiányát rajtunk hajtja be az állam. Áfakulcsok emelése, magasabb és új adók, áremelések formájában.
Szóval ez igazi öngól saját magunknak.
no name

Fiona

Remélem már jobban vagy és megnyugtattak a kórházban!

Fruzsi

Szerintem amit Te írtál az a kézzel tágítás, az nem azt jelenti,hogy belenyúlnak és ott benn tágítanak, hanem a kitolási fázisban kívülről.
Vagy túl nagy volt a baba feje, vagy gátvédelem miatt. Másodszor én is gátvégelemmel szültem, azaz kézzel segítettek tágulni, így aztán nem kellett vágni. Nem éreztem nehezebbnek a szülésemet mint először, viszont összehasonlíthaatlanul hamarabb gyógyultam alulról.Amíg a szobatársaimat jegelteék, és a varratoktól úgy közlekedtek mint egy pingvin, én már rögtön ülve szoptattam.
Szerintem erről lehetett szó.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Kitty: én úgy tudom, hogy kézzel tágítással akár már szülésmegindítást is csinálnak. Szerencsére nekem nem volt szerencsém hozzá, de akinek volt, mindenkinek nagyon rossz emlékei vannak róla. Én úgy tudom, semmi köze a gátvédelemhez!

Olyan sorstársakat keresek, akiknek fáj a bőr a húzódástól, növekedéstől. Nekem felül fáj a pocakom. Mit lehet vele kezdeni??

cory 29+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Kitty, Fruzsi!
Szerintem nem csak a kitolás szakaszban lehet tágítani kézzel, hiszen amúgy is felnyúlnak a dokik különben honnan tudnák, hogy hány ujjnyi a tágulás?
Már olvastam máshol is, hogy kézzel rásegítettek a tágulásra, még a kitolási szakasz előtt.
Fruzsi!
Szerintem kérdezz rá az orvosnál, hogy Ő szokott-e ilyet alkalmazni és ha igen, miért? Nem kell a barátnődre hivatkozni, csak annyit mondj, hogy hallottál már ilyenről és Neki mi a véleménye erről.
Nekem egyébként a kitolásnál kézzel próbált segíteni az orvosom, és én egyáltalán nem bántam. Nem mondom, hogy finoman, de azért nem túl erősen próbálta Levit a szülőcsatorna felé irányítani (sajnos nem sok sikerrel, mert császár lett Kép )Szerintem minden attól függ, hogy hogyan csinálják.

Buborék!
Kolléganőmnek is voltak zsibbadásai kb. ennyi idős terhes korában, neki 1-2 héten belül rendeződött, miután helyet változtatott a baba. Ilyenkor nem a keringést zavarja, hanem valamilyen ideget nyom meg a kicsi, ezért zsibbadsz, én úgy tudom.

OFF:
No name!
És Te hol hagytad a szociális érzékenységedet Kép? Erről beszélek én is: egy ügyvédnő kiszúrta ezt a hibát és ezért indult el ez az egész lavina.

Névtelenke!
Még annyit szerettem volna írni délelőtt (csak sírt a gyerkőc), hogy engem pl. ott károsít meg a dolog, hogy ha jól emlékszem szó volt arról, hogy a GYED maximális határát 100000 forintban határozzák meg a mostani 83500 helyett. Valahol a választások környékén hallottam erről, szóval tutira csak egy ígéret volt, de így legalább lesz mire hivatkozni a nem emelésnél ill. ha esetleg csökkentenek. Szóval adjuk alájuk a lovat...

Üdv, Virág
virga

Most szombaton (2-án) lesz a Margitszigeten az Anyatej Világnapja alkalmából a Séta a Szoptatásért. 10 órakor indulunk a nagy szökőkút mellől, onnan sétálunk át a volt Vörösmarty Kertmozi melletti kisjátszótérre.
Lesznek beszélgetések mindenféle, a szopihoz kapcsolódó témában, egyéni tanácsadás, intimtorna-ismertető.
Mindenkit szeretettel várunk!!!

Pele
pelcsi

Nagyon köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! Az utasitást megfogadtam és felhivtam a korházi ügyeletet. Kiderült, hogy a dokim szabin van, de mondták, hogy azonnal menjek be.
A MÁV kórházban a Kisfalvi doktor volt az ügyeletes. Megvizsgált UH val is. A babával minden rendben, de azért 2 hét szigoru fekvést javasoltak gyorgyszerezéssel.
Rendes volt a doki mert nagyon türelmesen elmagyarázta , hogy mi micsoda az ultrahangon.

Most már itthon ülök. Kicsit görcsölget még a hasam, de már jobban vagyok. Hétfőn majd visszamegyek a saját dokihoz is.
Még gyorsan bementem a munkahelyemre és szoltam a fönöknek. Hát nem örült, de a pénteki bejelentés óta egy kicsit már beletörödött.
Szoval most irány a pihenés!
Pusz mindenkinek, köszönöm az aggodást.
fiona

Fruzsi!

Az ügyeletes orvos mikor egész napi görcsölgetés után még sehols em tartottam nekem is tágított éjfélkor picit kézzel, kg 2 másodperc volt, és nem volt annyira kellemetlen. Aztán már azt hsizem nem tágítottak kézzel, vagy ha igen, az sem volt oylan szörnyű. nem tudom, szerintem ezt mindenki másképp éli meg. Én nagyon nehzen tágultam és a vajúdás már elég rossz volt, úgyhogy én nem bántam hogy próbálják segítenia dolgot (pl oxytocin, pedig az se kellemes, mert összefüggő fájásokat okoz). De így legalább 10 40-re meglett a baba, Ha nem segítenek rá valószínűleg császár lett volna.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Fiona

Örülök, hogy minden rendben van, pihenj is, ahogy előírták.

Lányok

Hát látjátok mindig tud újat hallani az ember a szülésről.Pedig szt hittem elég sokat tudok.Ezért is jó ez a topic.
Amúgy azt hiszem a szülés után egy csomó nehéz dolgot elfelejt az ember és csak a szép emlékek maradnak.(Különben lehet, hogy nem sokan vállalkoznának másik babára)
A multkor kérdeztem, de nem válaszoltatok: Nálatok mindenkinél jelenlesz terv szerint a Kispapa?

Barbi tényleg nagyon hallgat. Én már csak azért is benézek, hátha lassan a sztori jön.
Hajrá a tábla elején lévők!!!

Kitty
kitty123

Cory!
Van egy nagyon jó Avonos krém amit terhességi csíkokra találtak ki. Néha nekem is nagyon húzódik a bőr, és ha azzal bekenem jól hűsíti. Sajnos nem tudom hol lehet kereskedelemben kapni, mert csak tanácsadónőkkel terjesztikKép De azért a többiek véleményét is kérd ki!Kép

AnnAnn!
Téged itt is megtalállak??Kép))

A többieknek!
Sziasztok!
Ma töltöttem be a kislányommal a 26. hetet, október végére vagyok kiírva, és itt egy másik topicon szoktam előfordulni a Schöpf-Mérei-n.
Ha lehet, csatlakoznék hozzátok, mert ahogy elolvastam egy jó csapat vagytokKép

Hicudzsi

hicudzsi

Kitty!
Nálunk ez nem is olt kérdés, a férjem nagyon szeretne bent lenni és ha a rövidlátásom miatt császárnál döntünk a dokival, akkor is bent lehet,már megbeszéltük veleKép
Nem is tudom ki szórakoztatna engem a fájások közepetteKép

hicudzsi

Szia Hicudzsi!

Hány dioptriás a szemed?
Nekem is rossz, 5 és feles, de a dokim szerint nincs akadálya a hüvelyi szülésnek. Illetve előtte még el kell mennem egy szemészhez, szemfenék vizsgálatra. De általában nem szokott problémát jelenteni.
Ja, és most olvastam itt a babaneten vmelyik topicban hogy kontaktlencsében is lehet szülniKép

Üdv: Vera (31+5)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Tündér párja vagyok, de ö most nem tud nektek írni, így engem kért meg, hogy néhány zóban összefoglaljam a történteket. Egyelöre még nem bújt ki a Pocaklakó, de 3-5 perces fájások vannak reggel óta, a méhnyak lerövidült, de még nem tágul a száj. Most kapott valami Mg port, hogy attól majd csökkennek a fájások, de 2 óra elteltével sem csökkentek. Szóval ma éjjel biztosan bent marad, megfigyelik, persze semmi konkrétat nem tudtak mondani. Lehet, hogy igazi, lehet, hogy jósló, ha nem születik meg most, akkor jósló! :o))Holnap tölti be a 37-ik hetet, de ezt bizton tudjátok már. No egyelöre ennyi, ha majd már apuka leszek, akkor még írok, most megyek be hozzá, viszem a vacsit.
Császtok!
Névtelen

Hicudzsi - nem szabadulsz tőlem!!! :oPPP "Oda" is gyere!!!
Nekem olvan 2,75-3 körül van a szemem, meg sem fordult a fejemben, h vmi lehet... azt hittem, h az csak a angy dioptriáknál zavarhat be. Mégsem?

Tündérnek megy a drukk ezerrel, akár igazi, kár jósló :o)
Ann
annann

Szia 76vera!
Nekem -10 és -9,5 dioptriás. Mivel sportolok minden évben van egy szemfenékvizsgálatom - kellemetlen, de kibírható - ha nem túl vékony az ideghártya mehetek továbbKép
Általában a retinaleválás veszélye miatt a szülészorvosok nem szeretik bevállalni a természetes szülést -7 vagy -8 dioptria fölött. a mi szülészünk nagyon rugalmas ezen a téren és a szemorvos is így ránkbízták a döntést. Majd szeptemberben megyek új szemfenékvizsgálatra akkor kiderül az igazság, ugyanis a hirtelen súlynövekedés sem tesz jót minden esetben az ideghártyánakKép

AnnAnn!
Ne aggódj, ez csak a nagy diopriáknál baj, és azoknál akik nagyon rövid idő alatt lettek rövidlátók! de ha ez egy lassú éveken át tartó folyamat volt, mondjuk kamaszkorodban akkor nem lehet gond. Nem árt szólni azért a szülésznek, hogy szemüveges vagyKép

Puszi!

hicudzsi

Sziasztok lányok !

Örömmel értesítelek benneteket, hogy július 19-én este 18 óra 53 perckor 52 cm és 3000 gr paraméterekkel, a kiírt időpont előtt 24 nappal megszületett második kislányunk Dalma.

Sajnos csaszival szültem a köldökzsinor miatt, de egészen a tolófájásokig eljutottam és ez nagy öröm számomra.

Részletesen, majd később írom le a szüléstörténetünket, amelyben komédiától drámáig minden elem megtalálható lesz.

Üdv: Edit
redit

Edit: gratulálok Kép) Mekkora lett volna ez a lány, ha kivárja az idejét?? Kép

Tündér: drukkolok nagyon!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Edit,
nagy-nagy gratula, várjuk a storyt!!
Addig is sok örömet a kicsihez! Kép
Ann
annann

Sziasztok Kismamik!

Péntek este olvastalak utoljára Titeket - eléggé mozgalmas a topicunk ... Kép

Fruzsi,
nézd meg a Kútvölgyis topic arhívját - ott agyba-főbe dícsérik Mészit. Kép Remélem én is, hogy nem potyára tették a lányok - nekem ugyanis eddig csak jó tapasztalatom volt. Kép

Cory,
sajnálom, hogy elmarad a csütörtöki tali. Kép Ugyanakkor örülök is, mert meglehetősen zsúfolt a hetem - rohanás ruháért (előbb anyag után, majd a varrónőhöz), felkutatni a várost, hol lehet kényelmes és a ruha színével megegyező cipellőt kapni (ez is 1 teljes nap volt), na meg a meghívók és a fehérnemű (ami pocakkal is kényelmes viselet). Ja azt még nem is írtam, hogy az étterem ki akart rakni a kerthelyiségbe Kép Most épp egy másikat keresek.

Edit,
gratulálok Dalmához és sok boldogságot kívánok Nektek! Kép

Finises Kismamik!
Itt 1 nagy kalap drukk Nektek! Vételezzen belőle ki-ki igényei szerint! Kép Ja adjatok belőle a babóknak is, bíztassátok Őket vagy azért, hogy maradjon még picikét, vagy azért, hogy igyekezzen kifele. Kép

Boróka 20+6
Boróka

Sziasztok!

Tündérről (nem Tünde, hanem Tündér!) hozok hírt. Ma délelőtt óta vannak fájásai, Kispapája bevitte a kórházba. Koradélután óta ötpercesek, de a dokik még mindig kötik az ebet a karóhoz, hogy ezek csak jóslók, mert a méhszáj zárt, a baba feje nincs beilleszkedve. Lehet, hogy holnap haza is engedik. Az a legrosszabb, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani és ötpercesekkel pihenni nem tud. Nagyon kimerült lehet szegénykém!

Drukkok jöhetnek ezerrel (arra, hogy legyen úgy, ahogy mindekttőjüknek a legjobb. Ha jönnie kell, ám legyen, ha még nem akar kibújni, akkor múljanak el a fájások egyelőre. Kép )

Jó pocisodást nektek és DRUKK a top 3-nak is!

Jajj! Most látom, hogy Tündér Kispapija is jelentkezett. Hát a duplahír jobb, mint a semmi. Kép
Na nem is kotnyeleskedek akkor tovább. Kép

Sziasztok!

Tündér!
Drukkolok Neked, és kívánom hogy könnyű szülésed legyenKép

Hicudzsi!
Ha már így írtad hogy a szemfenék vizsgálat kellemetlen de kibírható, leírnád, hogy ez pontosan mit is jelent? Én még sosem voltam ilyenen, és most egy kicsit megijedtem tőleKép

Ann!
Nem is tudtam hogy neked is rossz a szemed! Látod, ezért kell nekem a szemészKép Valamelyik nap kérdezted hogy miért is.

Üdv mindenkinek:
Vera (31+5)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Látom,hiányoltatok márKép
Pedig semmi ok az izgalomra, egyszerüen vendégeim voltak, nem tudtam géphez jutni. Tegnap meg doki látogatás volt, a szokásos rutin. Kb 3 perc alatt végez velem, csak vérnyomást, súlyt mér és szivhangot hallgatunk. Megnyugtatott a doki,hogy még akár 2 hétig is kismama lehetekKép
Egyre többször érzek én is némi nemü keményedést, de szerencsére nem fájdalmas. Lehet ebböl lesz a cserebogár??KépKép
Nagy drukk Tündérnek, és persze irigységem határtalanKép
Sziasztok, és jövök amint tudok holnap is!
Barbi
39+0

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Én is drukkolok! (Bár sajna még nem ismerem TündértKép)

76vera!
Ami kellemetlen benne, hogy pupillatágítást végeznek egy szemcseppel, ha szerencséd van és jól átjárható a könnycsatornád rendesen lecsorog majd a torkodba és köpködheted a keserű folyadékot (szóval ne hajtsd annyira hátra a fejed). Én már hozzászoktam az ízéhezKépA vizsgálat maga semmi, egy kontaktlencse-szerűséget tesz a szemedre a doki, amiből egy kis cső nyúlik ki és ezen keresztül megnézi alaposan a szemfeneket. Azért mondtam csak, hogy kellemetlen, mert a pupilla tág marad egy ideig, és napszemüveggel menj + kísérővel, mert fáj utána a nappali fény. Jobb ilyenkor csukott szemmel napszemüveg alatt utazgatni (mivel a férjem szülei mindketten vakok, így szerelmem kiváló vakvezető, ezért nem kent még fel egy lámpaoszlopra sem. Ha a hosszabb vizsgálatot csinálják, megbízható emberrel menjKépKépKép

DE BIZTOS VAGYOK BENNE, mivel nem olyan nagy a dioptriád, csak egy kislámpával belevilágít a szemedbe, és így ellenőrzi a szemfenék állapotát. Ezután majd csak könnyezel egy kicsit.
Bocsi, nem akartam rádijeszteni, de én nagyon utálom a fentebbi vizsgálatotKép.
Puszi!

hicudzsi

Sziasztok!

Nagyon ritkán tudok benézni,főleg írni rendszeresen, de bejelentkezek, /a táblában is benn vagyok/, hogy nem vesztem el teljesen. Kép

Tegnap voltunk UH-n, a méreteink, BPD: 93, HAS: 1o6, FL:7o. A méhszájam pedig már C.2211, vagyi s a dokim szerint hamarosan szülés lesz. Várom is, de azért még úgy érzem nem készültem fel rá lelkileg. Kép

Fiona, örölök, hogy nincs gond,jól tetted, hogy bementél a kórházba, nekem is kezdődött így vetélésem és most amikor a 8. héten volt ilyen, akkor rohantam be egyből a kórházba, kaptam gyógyszert és ágynyugalom!

Edit, gartulálok és tényleg jó kis súlya van, pedig majdnem 1 hónappal jött előbb. Kép

Lehet buta kérdés, de nem értek hozzá, miért adnak Tündérnek magnéziumot a keményedésekre így a 37. héten, az lassítja a folyamatokat vagy nem, vagy hogyan van ez? Azért kérdezem,mert nekem meg így a 36. hét betöltésével éppen hogy le kellett állni a magnéziumról.
Ja, de nagy drukk Tündérnek. Kép

Minke 36+1
minke

Sziasztok!

Fiona, örülök, hogy jobban vagy!
Edit, gratulálok!!!
Tündér, én is furcsálom, hogy magnéziumot adnak... reméelem minél előbb túl leszel rajta vagy így vagy úgyKép
Barbi, kitartásKép
Sacival mi van??? Ja így már 3. vagyok... hétfői görcsölgetés óta semmi, a szokásos keményedéseken kívül... doki már csak 2 napig van Pécsett...még jó, hogy majd jön, ha kell. De jó lenne hétvégén már szülniKép

Hermi 37+2
hermi

Sziasztok!

Edit!Kép
Gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek! Látom jól beelőzött Dalma, de így is nagyon szép méretekkel született. Mi lett volna, ha kivárja a kiírást?Kép

Tündér!
Nagyon szorítok, hogy a megfelelő időben induljon el a szülés és gyorsan megláthassátok a babátokat.Kép Gondolom nem könnyű 5 percesekkel várni, hogy valami végre történjen, de remélem nemsokára már a baba megérkezéséről írhattok.

Saci!
Drukkot és/vagy gratulációt küldök!

Barbi!
Már én is azt hittem, hogy...de látom még 2in1!Kép

Ez az esős idő kicsalogatja a babákat?

Szilvi
14+5
sztigris

Sziasztok lányok!
A papás szüléshez szeretnék hozzászólni. Nálunk az a helyzet, hogy sem a kispapi nem szeretne bent lenni, sem én nem szeretném, ha bent lenne (persze ez még változhat, akár az én, akár az ô oldaláról). Velem a nôvérem lesz bent, mert ô lelkileg nagyon erôs és tudom, hogy erôs támaszom lesz (tavaly szült egy kislányt). A párom nem tudom hogyan viselne egy ilyen helyzetet (mármint végignézni egy szülést). A vajúdás alatt természetesen ô lesz velem és segítségemre, de a szülés részénél már nem. Nem tudom, hogy ez így jó-e. De mondom ez még változhat, mert ô is néha eljátszik a gondolattal, hogy esetleg bejönne, csak aztán mindig meggondolja magát. Éjszaka nem volt zsibbadás, de a dokim amúgy is szabin van és nem tudtam tôle megkérdezni, hogy mitôl lehet.
Pénteken megyünk 3D-re, majd ott megkérdezem a dokit.
Mindenkinek szép napot!
Buborék 27+0
Buborek

Sziasztok!

Egy kis gyakorlati tanácsra lenne szükségem, a kérdés a következő: lehetséges a táppénzt a szülésig igénybe venni és csak utána elmenni szülési szabadságra (24 hét, az átlagkereset 70%-át kapva ezalatt) vagy már előbb el kell kezdnei a szülési szabadságot? Mi határozza meg ezt? Én dönthetek? Mikor írhat ki az orvos táppénzre? Lehet, hogy hülye kérdések, de a könyvelőnkkel nem tudtuk egyérteműen kibogozni ezt... Én most 7 hetes vagyok és valószínűleg év végéig dolgoznék, ha bírom, utána ki szeretném venni a maradék 3 hónapra időarányosan a szabimat, ami 7 nap lesz, azt követően pedig táppénz a szülésig, majd pedig szülési szabadság fél évig. Anyagilag ez lenne a legkdvezőbb, csak nem tudom, hogy ez kivitelezhető-e???

Köszi a segítséget!
Andi
bagandre

Sziasztok!

Csak beugrottam lazítani,és látom,hogy új baócánk is született!Kép
Edit!KépNagyon nagy gratula a kiscsajhoz,sok-sok egészséget,és rengeteg tejcit nektek!Kép

A finiselőknek is nagy nagy drukk,Tündérnek meg most pláne,hogy ne jósolgasson,hanem most már szüljön is!Kép

Mostanában csupa olyan téma merül fel itt közöttünk,hogy jóformán hozzá sem tudok szólniKépDe azért olvasgatlak benneteketKép

Változatlanul üdvözlöm az új kismamikat,már majdnem mindennap csatlakozik hozzánk vkiKép

Ha jól látom kezd kisütni a napocskaKépAkkor lassan leviszem a blökkiket,mert az esőt ők sem csípikKép
Mi változatlanul megvagyunk,nálam csak az a szomorú tény,hogy baromi hamar elfáradok,és persze bosszantanak a visszeres lábaim isKépDe ezeket a negítiv tényezőket leszámítva szép az életKépKépKép
Mindenkinek szép napot kívánok!

Rita
22+0
rita01

Az első sorban bakiztam egy kicsitKépSzóval babócánk akart lenniKép
Rita
22+0
rita01

Sziasztok Kismamik!

Laura! Örülök, hogy minden rendben veletekKép Látod csak egy kis utro kellett mindkettőnknek, ami nem ártott volna azért régebben sem.

Kitty! Persze, hogy jó apuka a kispapid!
Azért az apás szülés tényleg nagyon jó lehet szerintem.
Nálunk sajnos nem, a kispapim biztos nem bírná. Már beszéltünk erről, ő is rosszul lenne, pedig csodás lenne együtt szülni, de nem szabad erőltetni, ezt mondta a védőnő. Sajnos.
A vajúdás alatt viszont segítségemre lesz.

Barbi! A 40.hétbe ugrottálKép Tarts ki!

Edit! Gratulálok Dalmácskának! Szép nevet választottatok. Sok boldogságot!

Szilvi! Te vagy a legközelebb hozzám hetekben, érzel valamit? Hát én semmit, nagyon ritkán, majdnem hetente pici szurkálásokat a köldök környékén, semmi több. Remélem nem baj.

Hermi! Jó, hogy már nincsenek olyan nagy görcseid. Kitartás!Kép

Hétfőn voltam a védőnőnél, nagyon jó volt. A vizeletemet is megvizsgálta, semmi probléma, a C vitamint pl. kimuttatta. Aztán Babydoppal meghallgattuk Picurkát a pocimbanKép, a szívhangja kivételével, ezt csak pár hét múlva lehet majd. Hosszú percekig hallgatóztunk. Hát én a mindenféle hangból nem tudtam sokat kivenni, de a védőnő mindig mondta, hogy ez most a babu rugdosása, vagy a köldökzsinór, vagy valamilyen ér. De hogy különbözteti meg? És nagyon játékos ám babóca, mert legtöbbször rugdosottKép Sokszor elúszott a másik oldalra, alig lehetett megtalálni. Huncutka! Micsoda élményeink vannak! Vagy az is lehet, hogy nem tetszett neki? Végül is ez a babydop is ultrahangkészülék. Meg kellett volna kérdeznem, hogy most melyik? Játszadozott, vagy inkább elmenekült, mert zavarta? Remélem az előbbi inkább, hiszen olyan egyedül lehet odabennKép Szerintetek?

Lányok! Hol lehet kapni olyan zenedobozt, amit ha kinyitunk dallamot játszik?
A neten is kerestem, de nem találtam semmit, talán valami speciális neve van?
Köszi!

Nikie
14+1, a 15.hétKép (Ma vagyok a 100.napon!Kép)
nikie

Andi,
én megnéztem a MT ezt írja:

138. § (1) A terhes, illetőleg a szülő nőt huszonnégy hét szülési szabadság illeti meg. Ezt úgy kell kiadni, hogy négy hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen.

A lehetőleg számomra azt jelenti, hogy nem muszáj... no persze ezek mindig kitalálnak valamit :oPPPP
annann

Nikie!
Szúrkálásokat én is szoktam érezni oldalt, de van olyan, hogy 1 hétig semmi. Biztosan az is számít, hogy első vagy többedik terhességről van szó. Ne izgulj, teljesen normális, hogy még nemsokat érzel, de majd néhány hét múlva!Kép Egy egész focicsapatot fogsz odabent érezni.Kép

Andi!
Én anno kikalkuláltam, hogy a maradék szabi + 1 hét táppénz után rögtön elmehessek szülési szabadságra, a szülés előtt 4 héttel. Ha jól tudom erre a 24 hétre kaptam a TGYÁS-t...

Szilvi
sztigris

Andi Kép
mehetsz táppénzre egészen a szülés napjáig, attól a naptól fogva vagy KÖTELES szülési szabin (24 hét, TGYÁS jár alatta) lenni. Ez így korrekt is szerintem, hiszen vannak kismamák, akik az íróasztal mellől mennek szülni.
Tehát az egy LEHETŐSÉG, hogy a szülési szabit megkezdd a szülés várható időpontja előtt 30 nappal. Én szabin voltam 3 nappal a szülés előttig, utána kitáppénzeltettem magam, és 3 napra rá megjött Julcsi Kép Onnantól vagyok szül.szabin.

Pussz, jó pocisodást mindenkinek, a finiseseknek meg drukkkkk!
Kangi és Julcsi (5 hónap + 1 hét)
kangi

Sziasztok

Rég jelentkeztem, negyedéves hajtás volt. Kép

Edit gratulálok Dalmához. Kép

Kitty, mi is papás szülést tervezünk.

Nekem lézeres szemműtétem volt, akkor -6-os volta a szemem, most -1,75-ös. Remélem lehet hüvelyi úton szülni, legközelebb megkérdezem a dokit.

Nyuszimanó, mennyibe kerül a kismami öv? Valószínűleg a vége felé nekem is extra nagy pocim lesz, már most is többnek néznek. Kép Pedig babóka átlagos méretű. Kép Hízni is sikerült már 4 kg-t, pedig figyelek a kajákra. Igaz az, hogy az öv segít megelőzni a csíkokat a pocin?

Szilvi, de jó hogy írtad a Babaruhabörzét, honnan tudod már. Én is készülök rá nagyon, most már tudom mikorra időzítsek. Kép

A szülési szabit én is úgy akarom kivenni, hogy januártól (bár akkor a kiírásig már nem lesz 4 hét), mert akkor a 2003-as fizum után számolnak, ami csak jobb. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok Lányok!

Jó ide ismét benézni. Már jó rég voltam erre is. Otthon sajna nincs netünk, most is csak a mh-ről netezek (visszaolvasni sajna nincs időm). Mi jól vagyunk és gyarapodunk mindketten a manóval. Látom sok új kismami is van. Üdv nektek. ...és persze már sok apróság meg is született. Gratula a manóknak is és a kismamiknak, kispapiknakKép

NikieKép
Jó felőled is hallani. Örülök, hogy minden oké veletek és, hogy a manó ilyen kis huncutka.

AndiKép AnnAnnKép
A szülési szabadságot nem muszáj kivenni a szülés előtt. A munkaügyis csajszi pont ma mondta, hogy jobb, ha a szülésig táppénzen van a kismama + szabadság (kinek mennyi van). Erre kérdezzetek rá Ti is a mh-en a munkaügyistől.

pusza
Bogár
24+6

Bogár
Kép
Kép
bogár

Andi

Én a 37. hétig dolgoztam, aztán kivettem a maradék betegszabimat, és pont, maikor letelt született meg a fiam a 39. héten, ,így én onnantól vettem ki a TGYÁS-t. Viszont fontos, hogy igényelni kell, nem automatice adják!

gumicukor és dani (majdnem 13 hónapos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Már megint csak beugrok, de kispapim már intézi otthonra a gépet,hogy nehogy nélkületek kelljen majd élnem :-)

Szilvi!
Köszi az infót a börzéről,már most várom!

Fiona!
Nagyon örülök,hogy minden o.k. Veled.

Andi,AnnAnn!

Én szülésig táppénzen leszek,sima ügy.

Drukk a finiseseknek!

Kisbuksi /12+2/
kisbuksi

Gigi!
Nálunk Finno.-ban 50Euró, azaz 12500-13000Ft újonan, én használtan vettem 20-ért, azaz kb 5000ft-ért. Nem tudom, otthon hozzá lehet-e jutni használtan, mert én mondjuk 13000-et nem adtam volna érte, főleg, hogy csak max.2 hónapra kell. (legalábbis nekem)
Szerintem a csíkosodást nem gátolja meg, viszont a hát, hasfájást igen. Nekem azért kellett mert nagyon szúrt a szeméremcsontom, egy ideget nyomott a bébi. Mióta megvan, nem volt ilyen problémám.
Ja és amit a tesztek alapján megelőz, az a koraszülésKép

Edit!
Nagy gratula a kis Dalmához!!!!

Tündér kispapija!
Nagyon szurkolok, hogy minden rendben menjenKép

Puszi: Nyuszimanóék 32.
nyuszimano

Gigi,
az öv kb. 7E a Madrinában - még így se olcsó, de ha szükség van rá, tényleg jó!
(lehet h máshol is van, ahol Anitát árulnak)

Pussz:Ann
annann

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 41+3 26 év/2.b. Budapest 2003/07/22/ [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]2.[/size] Barbi [size=-2]2002.10.29.[/size] 39+1 28 év/1.b. Calgary (Kanada) 2003/08/05/ [size=-2]2003.08.05.[/size] [size=-2] Rokyview Hospital / Dr. John Faul[/size]
[size=-2]3.[/size] Redit [size=-2]2002.11.04.[/size] 38+2 29 év/2.b. Budapest 2003/08/11/ [size=-2]2003.08.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]4.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 37+2 25 év/1.b. Pécs 2003/08/18/ [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]5.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=tündér-public]Tündér[/url] [size=-2]2002.11.15.[/size] 36+5 26 év/1.b. Diósd 2003/08/20/ [size=-2]2003.08.22.[/size] [size=-2]Budai Honvéd Kórház / Dr. Varga György[/size]
[size=-2]6.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 36+1 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003/08/26/ [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 34+6 28 év/1.b. Budapest 2003/09/04/ [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Csákány György[/size]
[size=-2]8.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 34+5 29 év/1.b. 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]9.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 33+5 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]10.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 33+4 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]11.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 33+4 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]12.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 31+6 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]13.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 31+6 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]14.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 31+5 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]15.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 31+4 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]16.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 29+6 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]17.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 29+4 29 év/3.b. Gödöll&#337; 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]18.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 29+2 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]19.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 27+5 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]20.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 27+0 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]21.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 26+2 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]22.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 25+1 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]23.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 25+0 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 24+6 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]25.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 22+6 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]26.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 22+6 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]27.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 22+0 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]28.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 21+6 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]29.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 21+0 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 20+5 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]31.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 20+5 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]32.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 19+6 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]33.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 19+5 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]34.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 18+1 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]35.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 15+4 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]36.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 15+4 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]37.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 15+2 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]38.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 14+5 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 14+1 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]40.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 12+5 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]41.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 12+2 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]42.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 12+2 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]43.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 11+1 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]44.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 11+0 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Love Evelin 3650g, 57cm 2003.04.26. ( + 11 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 55cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Tündimami KépMáté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita KépRóbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka KépJanka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: