A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Csöppke

Csak remélni tudom, hogy nincs még elegetek ezekből a képekből...
Nekem nagyon bejönnek. :roll: :roll:

Kép
emi29

Emi, dehogy van!!! Épp ellenkezőleg :) Tényleg nagyon szép és édes holmikat mutattok!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nah .. nekem az ilyen típusú szobák, színek tetszenek ..
Persze olyan, amilyet mi megálmodtunk, nincs közte :D :D
Amúgy én nem szólom le egyiket sem .. ha mindenkinek ugyanaz lenne az ízlése, akkor elég egyhangú babaszoba választék lenne :lol: :lol:

Kép Kép Kép

Kép
szösszenet

Ez az utolsó lila gyönyörűűűűűű!!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én is örülök, ha látok szép képeket .. sok-sok ötletet :)
imádok minden babával kapcsolatos fotót :D

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Na nálam a zöld fal még mindig nyerő :D

Végigolvastalak titeket becsülettel, de kissé készen vagyok, semmire nem emlékszem :oops: :oops:

Barátnőim voltak itt és sóliszt gyurmából csináltunk az egyiküknek karácsonyfadíszeket, Mazsi nagyon élvezte, többször is vad rugdalózásba kezdett. Annyira jó volt :)

Kép Kép
szõlõ

Na igen, ezeket a szobákat én is láttam. Én bármelyiket szó nélkül elfogadnám. Persze az is biztos, hogy amit mi rakunk össze különlegesebb lesz az összesnél, hiszen teljesen egyedi lesz... még ha lopunk is egy-két ötletet egymástól.

Kép
emi29

Ilyenkor úgy sajnálom, hogy se varrni, se festeni nem tudok. Karácsonyfadíszeket sem tudok készíteni se sóliszt gyurmából, se papírból.

Kép
emi29

A sok-sok netről és innen összelopkodott ötletből, és az egyéni elképzelésekből csodák fognak születni szerintem :D :D ;)

Szőlő
- Mi is azt beszéltük Szabival, hogyha most festenénk a lakást, akkor zöld lenne a gyerekszoba .. és akkor a rózsaszín dekoros megoldást választanánk..
De nem most festjük .. hanem fél éve megtörtént ..
Úgyhogy abból okoskodunk, ami már van :D
De ő is nagyon kreatív .. naponta mondja az ötleteit :)

Kép
szösszenet

Szöszke,

a napsárga is legalább olyan szép, mint a zöld. Egyébként pedig dulux festékkel akár fél nap alatt át tudnátok ti is festeni a szobát zöldre. Nagyon jó árnyalatokat kevernek pl. a bricostore-ban, vagy az obiban.

Kép
emi29

Igen .. csak nekünk profi festők csinálták .. a plafon alatt van fehér díszszegély .. vagy nem tudom hogy hívják .. mert ugye mindenhol hullámos valamennyire a fal .. ezt nem lenne szívem elszúrni :)
Meg már kitaláltuk a tutit, már csak kivitelezni kell .. ;)

Kép
szösszenet

Emi, őőő ezek sem voltak iparművészeti műremekek :lol: :lol: Csillag, harang meg angyalka (mézeskalácsformával kiszaggatva), és az bekenve arany-ezüst-bordó-zöld meg egyéb "karácsonyi" színekkel. Semmi nagy extra díszítés rajta, max szegély.

Én csináltam egy fekete harangot barátnőm pasijának, na az baromi morbid lett de természetesen mindez csak vicc :lol: :lol:

Szössz nálam rengeteg kiegészítő zöld, a sötétítő függöny, az étkezőszék, az ágytakaró. :) Azt is imádom

Kép Kép
szõlõ

Gyönyörűek ezek a szobaképek - nekünk nem lesz külön szobája Gáborkának, egyrészt, mert garzonunk van, másrészt én nagyon szeretném magam mellett tudni legalább másfél éves koráig. Lehet, hogy nem bölcs döntés, de Szabi is így szeretné :)

De végülis nincs túl sok ötletem arra nézvést, hogy hogyan alakítsak ki egy szobát, ami nappali, hálószoba, gyerekszoba is egyben, és halovánnyit kisebb, mint 4x4 m...

Segítenétek? Bármilyen ötlet vagy kép jól jönne!!!
Köszi!
Leveli

Cinyke

levelibeka

Szössz én megértelek, én sem állnék neki festeni itt nálunk, nekünk is van szegély a plafon és a fal között (meg amúgyis 3,60 a belmagasság).

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - Akkor nálatok úgy dominál a zöld, ahogy nálunk a narancs és a napsárga :)
Kivéve itt a dolgozómban .. (ahova ki is költözünk aludni .. tehát kicsit átvariáljuk) .. mert itt kék minden bútor :) nekem a kék a gyengém .. de az Szabinak hideg.. neki inkább a meleg színek tetszenek :)
De a narancs fal, és az én kékjeim nagyon sütnek együtt :D

Kép
szösszenet

Leveli szintén zenész, azzal a különbséggel hogy nálunk van galéria és ott lesz Mazsi is. Esetleg valmelyik kis sarkot megcsinálni neki? Feltenni egy jópofa falvédőt, oda a kiságyat és valami kiságyra tehető pelenkázó, ami nem foglal plusz helyet (azt hiszem van ilyen).

Kép Kép
szõlõ

Én is a meleg színeket szeretem, nálunk is sárga a faal és narancs az ülőgarnitúra meg a galérián a szőnyegpadló :lol: Szóval megértem Szabit teljesn.

Na megjött Jani , megyek :wink:

Kép Kép
szõlõ

Leveli .. sajnos én még kis paneles félszobára sem találok képeket, nemhogy olyat, ahol egy szobában van a szülőkkel. Sajnos erre nem gondolnak a tervezők .. pedig mennyire praktikus lenne!
ötletem lenne .. mert szépen meg lehet egy sarkot is csinálni ..
Akár egy komplett falat átfestenék ..

Kép
szösszenet

Szöszke,

Megértelek. Mondjuk a dísszegélyt le lehet ragasztani.
Persze, ha már megvan az ötlet, akkor azt meg kell valósítani.

Szőlő,

Fekete harang? Az tényleg morbid.

Béka,

én passzolok... + állítólag nekem egyébként is izlésficamom van.

Kép
emi29

[quote="emi29"]
írta:
emi29én passzolok... + állítólag nekem egyébként is izlésficamom van.

Ezt ki mondta? Amit vettél .. azokból nem ez jön le :)
Szerintem amit terveztek, az igenis jó ízlésre vall :)

Kép
szösszenet

Na csajok, nekem reggel 5-kor kelés van, úgyhogy most már húzok zuhanyozni és aludni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
emi29

Szöszi és Emy!!
Nagyon jó választás az ágy, nekem ugyanilyen volt, igaz 14 éve még a polcon nem volt ajtó, de ennyi a különbség tényleg! Én nagyon szerettem főleg amikor 1 évesen kimászott és lejött a polcain... :D de akkor gyorsan átalakítottuk kisággyá, hogy nehogy összetörje magát a gyerek. :D 3-4 éves koráig használta, de tovább is jó lett volna, csak odaadtuk egy másik babának.

És olyan gyönyörű ágynemű-baldachinokat raktatok fel, hogy az nem is igaz!!! Na ilyen nem volt nekünk régen, de remélem most lesz!!! Szerintem mindenkinek szép lesz a szobája, mert sok munka lesz benne és az az embernek a legszebb, főleg mikor már benne ordít a kicsi. (de azért a festék nem baj ha lemosható, mert később hátha alkotnak rá ezt-azt) :D
Vendég

Szöszke,

Erre még válaszolok.
A párom mondja... Szerintem inkább neki van :wink: de nem vitatkozom vele :wink:

Kép
emi29

Szőlő: hű, én ehhez gyáva lennék, galériára tenni Babszemet :shock: Biztos lépcsőt akartok mászni sokszor egy nap?.. na jó, lehet, akkor nem is gyáva lennék, hanem lusta vagyok alapállásból? :lol:
Szerintetek nagyon dinka ötlet, ha lesz két laza pelenkázólapom, amit vagy a saját ágyunkon fogok hasznosítani, vagy a fürdőszobában?

Szösszenet: Valahogy nekem is a narancssárga (olyan lágy meleg árnyalat) és a kék (mióta tudom, hogy kisfiam lesz, mániásan ragaszkodom a kékhez- na jó van egy halványsárga és egy zöld rucink is) színeket kellene kombinálnom...
Szerintetek a zsebes falvédő a kiságy fölé - mögé nagyon gáz?

Cinyke

levelibeka

Jó éjt Emy!
Nah, én most még mindig nem tudtam eldönteni, hogy süssek-e sütit, úgyhogy úgy gondolom, ma már nem fogok. De annyira nincs kedvem semmihez. :(

Cinyke

levelibeka

Zsibi,

köszi :) Mondjuk ez a kimászok és lemászok a polcról kicsit rémisztő...
Bizony jó az, ha lemosható a festék. Tapasztalom a keresztgyerekeimen...

Na most már tényleg megyek...

Kép
emi29

[quote="levelibeka"]S írta:levelibekazerintetek a zsebes falvédő a kiságy fölé - mögé nagyon gáz?

Szerintem nagyon szépeket lehet kapni .. úgyhogy miért lenne gáz?
A lényeg az, hogy mivel pici hely .. próbáld meg azt a részt a szoba többi részéhez illő színűre, mégis eltérőre csinálni .. és ha nem falfestéssel, akkor dekorral, mint a falvédő is .. vagy bordűrt is fel lehet rakni a kiságy résznél :) Szerintem az a pelenkázó a praktikus, ami az ággyal együtt van .. az nem foglal sokkal nagyobb helyet .. amilyet Emi is vett... nem hiszem, hogy napi sokszor szeretnél hajolgatni az ágyra :D azt azért gondold át ;) és ott a pelenkázó alatt máris van egy kis szekrényed ;)

Nah, lassan én is elmegyek aludni .. sok volt mára belőlem :D :D nem fárasztalak titeket :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet: köszi! Ez a bordűr ötlet nagyon jó! Egyébként én is sokkal praktikusabbnak találom a pelenkázóval együtt levő kiságyat, de sajna nem fér be :(

Most láttam, az előbb elírtam , y-nal írtam Emit bocsii :oops:

Cinyke

levelibeka

Sziasztok!
Amire visszaolvastalak benneteket, jó késő lett.. Erről jut eszembe, hogy mostmár kezd nehezebbé válni a korai kelés,pedig eddig meglepő módon nem volt vele gondom.
Nagyon jó babaruhás, és babaszobás képeket tettetek fel! Nekünk is zöld színű a babaszoba, és kék-zöld a függöny.
Teszek fel egy képet, 19-20 hetesen, illetve egy frisset 23 hetesen.
Lehet, hogy annyira nem vehető jól ki a pocak, de azért van!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tim27 2008.11.21 12:26-kor.

Kép
tim27

Látszik az a pocak, nagyon szép :)
Nektek már készülőben a baba-szoba? Mert akkor mutathatnál majd képet róla ;)

Kép
szösszenet

tim27: szép pici pocakod van :)

Nekem már kabáton keresztül is kivehető... meg terebélyesedek is... mackómama leszek ez már tuti. :oops:

Cinyke

levelibeka

[quote="levelibeka"]N írta:levelibekaekem már kabáton keresztül is kivehető... meg terebélyesedek is... mackómama leszek ez már tuti. :oops:

Örülj neki ..
Nekem kabátban abszolut nem látszik .. :(
Ma a villamoson is csúnyán néztek rám a nyugdíjasok, mert eszem ágában sincs felállni .. de most mit csináljak? Nem írhatom a homlokomra, hogy 6 hónapos terhes vagyok .. jah, és mellesleg gerincsérvem van, és majd' leszakad a hátam ..
Ilyenkor mindig azt kívánom .. bárcsak észrevehető lenne az áldott állapot :) Mert ez így nagyon kellemetlen ..

Kép
szösszenet

Szösszenet: örülök, örülök és nagyon büszke vagyok rá. :) Na még eddig nem is számoltam ki, hogy hány hónapos vagyok, akkor ezek szerint 6.... köszii! :lol:

Csajok, megyek, fürdés- alvás, jó éjt!

Cinyke

levelibeka

Levelibéka!

velünk is egy szobában lesz a baba, csak nekünk valamivel nagyobb, 5x5-ös a szobánk. Mi kapunk pelenkázós kiságyat, de ha nem kapnánk, én is simát vennék és rá lehet kapni pelenkázólapot, amit ha nem használsz, csak leteszel akár az ágy mellé, akár mögé. Az ágyra hajolgatni hidd el, elég kényelmetlen, ez pedig praktikus és mégcsak nem is olyan vészes az ára. Kis babás és macis meg egyéb képekkel fel tudod dobni azt a kis sarkot vagy részt, amit kialakitotok neki, a falvédő is jó ötlet, de zsebes tárolót akaszthatsz a kiságy külső rácsára is, az is nagyon jól kihasználható, főleg, hogy ha a pelusozólapon van a baba, mert akkor csak lenyúlsz a pelusért meg a krémért, stb.
Megyek énis, jó éjt!

Ági
Vendég

Jó reggelt, itt a koránkelő... :lol:

Pumpóka, egyetétünk mi, tapasztalt anyukák...a kiságyra tehető pelenkázólap nagyon praktikus, lehet kapni belőle 60x120-ast és 70x140-est is. Mivel ezt az ágyra teszed rá, egyáltalán nem foglal helyet. Én ég le sem szedtem a kiságyról, mert a babát nem zavarja egyáltalán, most is rajta van a másfél évesnek. Egyetlen hátránya, hogy szétugrálja a gyerek ennyi idős korára, a másodiknak (harmadiknak) újat kell venn i. De ezek nem drágák, olcsóbb bababoltban kb. 3000 Ft.

Tim, 23 hetsen ez gyönyörű pocak, látnád az enyémet...A múlkor visszanéztem a nagyobbik lányom ovistornás-mikulásos videóját, hágy már most úgy nézek ki, mint egy partra vetett vemhes bálna. Nektek ehhez az állapothoz még hónapjaitok vannak hátra...

:lol:

Üdv,
Nuska+ (23+0)
nuska1

No,
ilyen a pelenkázófeltét: Kép

Leveli,
le fog szakadni a hátad, ha naponta többször akarsz
lehajolni, bepelenkázni a gyereket, hónapokon keresztül.

Nekünk is sárga a gyerekszoba 120-as magasságig (Dulux bumblebee), ott van egy 3 cm-es bordűr, apró virágos. Direkt nem akartam nagyon gyerekmintásat meg kislányosat, ez is olyan kedves. Fölötte fehér a fal. A kiegészítők zöldek, én varrtam őket (Zsebes tartók, ágyrácsvédő, textilképek), de le sem merem írni, nehogy Eminek megint csökkenjen az önbizalma...Pedig biztosan ezer dolog van, amihez Te sokkal jobban értesz, Emi, mint én.
Nekem tetszenek a színes szobák, mégis nálunk minden fal fehér, mert mindenhol könyvespolcok vannak (kb. 2500 kötet), úgysem érvényesülne a szín... :D

Üdv,
Nuska+
nuska1

Sziasztok, itt a másik koránkelő. (Már bent vagyok a munkahelyemen). Ez az utolsó munkanapom ebben az évben :) :) :) Csak estig bírjam ki, még egy karácsonyi vacsi is vár rám....

Timi,

Látszik a pocak, de meg nem mondanám, hogy 23 hetes kismama vagy. Nagyon karcsú vagy még mindig :) :)

Kabátban annyira még rajtam sem látszik, hogy babát várok. A metron eddig egy kezemen össze tudom számolni, hogy hányszor adták át a helyet, pedig mindennap azzal közlekedem....

Béka, (remélem nem baj, ha így becézlek.)

csatlakozom Szöszkéhez és Ágihoz. Még annyit tennék hozzá, hogy a bricostorben 3-4000 Ft-ért lehet kapni habszivacs mesefigurákat, amit fel lehet ragasztani a falra. Kb 30-40 centisek és több fajta van... Szerintem azokkal is babássá lehet varázsolni a sarkot. De ugyanott falra ragasztható matricákat is lehet kapni. Azok is jópofák..

Kép
emi29

Nuska,

köszi :) Egyébként van varrógépünk és pl. nadrágot már varrtam fel, de másba még nem mertem belekezdeni. Tény, hogy időm sincs nagyon. Aztán lehet, hogy ha több időt fogok otthon tölteni és Lili is engedi, akkor megtanulok egyéb dolgokat is készíteni. A textilképek pl. kifejezetten érdekelnek.

2500 könyv. Szép kis gyűjtemény...

Kép
emi29

Sziasztok!

Köszönöm a pocakdícséretet, különben nekem is látszik azért a kabát alatt, csak lelóg a sálam, így nem tudom, hogy azért nem adják át a helyet, vagy csak egyszerű figyelmetlenségből...
Szösszenethez hasonlóan és sem szívesen állok fel, ha végre megszerzek egy helyet - nem mintha nem ülnék 8 órán át a mh-en-, hanem mert nekem is sérvem van (porckorong) meg félek a nagy fékezésektől is. Plusz még az emberek is össze-vissza nyomnak.
Szösszenet,
nekünk még nincs kialakítva a gyerekszobánk, mert eleve úgy költöztünk ebbe a lakásba (egyébként mienk is panel - 68 2m-es - hogy már az egyik szoba a gyereké. Most ebben van a szám. gép, meg itt szoktam vasalni, szóval még a költözéskor - lassan 3 éve - vettük meg a függönyt, és festettünk. Szerencsére zöld lett a fal, és a függöny itt a legszebb, kék-zöld. Majd januárban kezdünk el vásárolgatni a babának (már alig várom), majd akkor mindenképp fényképezek ahogy bővülünk. Különben meggyőztetek az "egybe pelenkázós kiságyba" mert nekem eddig a külön variációs tetszett, de nem tudtam,hogy levehető a pelenka része.
Majd még bizti jelentkezem.
Timi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tim27 2008.11.21 12:26-kor.

Kép
tim27

Levelibéka
Én is azt akartam írni, hogy kiságyratehető pelenkázót vegyetek, nekünk is az volt és praktikus, a zsebes tartó meg mehet a kiságy rácsára és máris rengeteg helyet spróroltál.

Nálunk fehérek a falak én azt szeretem, és az a legparaktikusabb könnyű javítani. Egyedül a gyerekszobát festeném valahogy színesre-mesésre, de ezt még majd kitalálom...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="levelibeka"]S írta:levelibekazőlő: hű, én ehhez gyáva lennék, galériára tenni Babszemet :shock: Biztos lépcsőt akartok mászni sokszor egy nap?.. na jó, lehet, akkor nem is gyáva lennék, hanem lusta vagyok alapállásból? :lol:

Jó reggelt!

Leveli, így is lépcsőzöm egész nap mikor itthon vagyunk :) Nekünk itt fent van 11 nm, tulajdonképpen egy fél szoba plusz, nekem az összes cuccom fent van. Egyébként lent nemigen férne el kényelmesen kiságy, meg télen, hiába fűtünk, akkor sincs lent túl meleg.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok,

én is lépcsőzöm egész nap. Megtehetném, hogy leköltözünk a kicsivel a földszintre, anyámék meg fel, de az olyan macerás lenne. Ráadásul a fenti szint beosztása nekem jobban bejön, nem beszélve arról, hogy fent nyugisabb is, hiszen napközben mindenki lent sündörög...

Kép
emi29

Még azt akartam, hogy a vassal is nagyon kell vigyázni nehogy megkaparintsa a gyerkőc, túladagolva halálos lehet!
A multivitamin készítmények mind nagyon veszélyesek a gyerekekre.

Erről jut eszembe, hogy tegnap voltam gyógyszertárban, vettem lándzsásutifű szirupot, meg a gyereknek akartam valami vitamint, Cebionra gondoltam, meg tudom a VIgantolt is ajánlják téli időben.
Kérdem a nőt milyen vitaminkészítményük van 20 hónaposnak?
Úgy nézett rám mint egy ufóra, vagy gyerekgyilkosra...
Minek akkora gyereknek vitamin... stb...

Én amúgy sem vagyok a túlzott vitaminfogyasztás híve, de azért nem gondolom annyira megbotránkoztató kérdésnek amit feltettem... csak arra voltam kíváncsi, hogy esetleg kitaláltak valamit, hogy együtt a c vitamin a d-vel... vagy valami hasonló... végül vettem egy cebiont.

De olyan furi volt.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

tesom az aloe kids vitamint adja a gyerekeinek. Az egyik 5 éves a másik 21 hónapos. Imádja mindkettő. Rendben van, hogy vigyázni kell a vitaminokkal, de téli hónapokban szerintem sem ártanak. Ráadásul a nagy szinte semmilyen zöldséget nem hajlandó megenni....

Kép
emi29

Csajok,

nekem most olyan kemény a hasam, mint egy medicin labda. Mindig van nálam MagneB6, de a hét elején kivettem a táskámból, amikor rosszul voltam és elfelejtettem visszatenni.
Most nem tudok kiszaladni sem, hogy vegyek...
Van valami 5letetek, hogy hogyan tudnám kicsit ellazítani?
A nagyon kemény hasnak lehet valami káros következménye szerintetek?

Kép
emi29

mamacka, én is elkezdtem adni Domkának a Cebiont, de annnnnyira büdi lett tőle a pisije, hogy ababhagytuk inkább. De asszem újra nekiállunk, bár rengeteg gyümölcsöt eszik.
D-vitamint, ősztől kap, és március-áprilisig még adni fogom neki.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="emi29"]C írta:emi29sajok,

nekem most olyan kemény a hasam, mint egy medicin labda. Mindig van nálam MagneB6, de a hét elején kivettem a táskámból, amikor rosszul voltam és elfelejtettem visszatenni.
Most nem tudok kiszaladni sem, hogy vegyek...
Van valami 5letetek, hogy hogyan tudnám kicsit ellazítani?
A nagyon kemény hasnak lehet valami káros következménye szerintetek?

Folyamatosan kemény sokáig? Akkor lehet hogy mégiscsak jó lenne magnézium. Más gyógymódot én nem nagyon tudok, max a fekvés, de gondolom az sem megoldható.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszi Csöppke,
az egyik emberem késik.. felhívtam, hogy akkor szaladjon már be egy gyógyszertárba. Remélem hamarosan beér.
Egyébként mostanában igen, szinte folyamatosan kemény. Görcseim ugyan nincsenek, de ha nem fogom meg a pocakomat akkor is érzem, és nem egy kellemes érzés...

Kép
emi29

A D vitamint csak iratva lehet igaz?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Jó sok minden történt az utóbbi időben... Nagyon édik a babacuccok meg a szobatervek is. Sajna mi egy 4x5-ös szobában leszünk 3-an.
És gratula a kisfiúhoz(nem emléxem kinek... :oops: )

A tinimamihoz, meg annyit, hogy szerintem ez manapság már nemis olyan meglepő. Sajna, mire a mi babáink felnőnek, lehet, hogy szűz kislányért is az oviba járnak majd... :oops: :shock: Sajna nagyon felgyorsult a világ. Írom én, 20 évesen. :lol:

Köszönöm szépen a pár nappal ezelőtti jótanácsokat, és jókívánságokat. Már jobban vagyok egy picit, igaz még mindig Tv-macit játszom... grrr...pff :lol: :lol: :lol: Most aztán hétfőig sehova sem mehetek. Akkor meg jön barátnőm és megyünk elintézni a sulis dolgokat, aztán meg megyünk vásárolgatni a kézműves boltba. Aztán meg irány haza karácsonyi ajándékokat gyártani... :roll:

Na most ennyi maradt meg a két napi olvasgatásból.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: