A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ruzi,
én is íríííígy!!! Kedvencem a Kispál!! :D

Rájli,
tavaly óta nem lehet fát bérelni.. :( HUMUSZ-ék csinálták, de már sajna nem.. :(
És tényleg csak 2-3 helyen a városban, valamint nem ártott, ha egy föld-levegő
rakéta gyorsaságával értél a helyszínre..
És jaja, az ellazult, kinyúlt hasizmok és szalagok miatt hamarabb és jobban látszik a pocak..
Mondjuk nálam Mirka kerek fél klóval nagyobb is volt.Lábdagadás totál elmaradt.

Fibi,
neked továbbra is napi szinten ++++++ hegyek!!!

Marc,
nekem 6 fám maradt meg 2 nem élte túl, nagybátyáméknál mind a 11
fa él és a legelső már akkora mint egy hegy!!

Gabi,
azon kívül, hogy Istenke Éltessen Sokáig!! ( :D )
igen, van trükk :) A fát a fűtéstől legtávolabb kell elhelyezni, minden nap virágspricnivel
megfrissíteni és egy pohár víz alája. érdemes már újév első napján kivinni a szobábólés nem megvárni
a vízkeresztet. A csúcsdísz elfelejtve, valamint bevitelkor alaposan pokrócba, miegyébbe burkolni,
ha bevitted így becsomagolva, akkor 2-3 óra múlva kezdheted lassanént kibontani és mikor
ünnep végén kiviszed, ugyan ez: becsomagol alaposan, kivisz, vár 1-2 napot!! és utána kicsomagol.
Ha a talaj már nem fagyos, ültethető! :D
Ha az imígyen kezelt fa nem marad meg, akkor 90%, hogy
már eleve beteg volt..

Neet,
fogadd őszinte együttérzésemet, az 501 alkalmából

és annyira, de annyira szuper, hogy a kölök már 8 óta szuny!!! Ezért még az sem nagy ár, hogy már nem alszik napközben. (és már majd' 2 hete..)

szép éjjt

csók

macs
macskanyu

Gabi!
NAgyon boldog névnapot kívánunk! :D

Nuk!
Írtam püt is, és itt is írtam többször, hogy nekünk már csak egy akadálya van a holnapi programnak, hogy nem tudom a címedet lécci-lécci!!!! És a buli finanszírozásával kapcsolatban is írjál pár sort. Én is kevertem be tésztát, de azt itthon is kisüthetem, nekem úgy is jó, ha pénzt viszek, dönts Te!

Tinu!
PAnnus sem aludt végig még egyetlen éjszakát sem. De B is ilyen volt ennyi idősen, most meg tök jól alszik. Szóval hidd el, van remény!

Leniékkel mi van?????????????????????????

ennyit sikerült, visszaolvasni sajna nem tudok :(

Kép
Kép
zuzmo1

Nuk!
Okés, mire megírtam, meg is kaptam a püd :oops: :lol:
zuzmo1

Neet,
én a 801-est gyászolom kb 10 éve :cry: igazi csőnaci volt. és még van egy feketém - csak kb 5 éve nem megy rám :wink:

Szrek, Tinu
most írom a privit az oltásról :)

Kép
akata

Zuzi:
:wink: :wink: :wink: :wink:

Gabi:
Na, most NE olvass blogot, legalább is a PIC című bejegyzést!
Végre megszültem magamból könnyek árán, de most jobban érzem magam!

Megyek tésztát csinálni :wink: :wink: :wink:

nukada

[quote="ancsipancsi"]V írta:ancsipancsiotiv,
de egyszerűen nem mertem egyelőre kicsi babával (majdanival) a Tóparkba menni, mert 1. már nagyon sokan vannak nála, 2. ide könnyebben eljutok, ha gáz van (és nekem biztos kell majd több recept a tápi miatt, stb.)

Ancsi!
Tudod, hogy nagyon kedvellek. De most, ha nem lennél várandós, jól fenéken billentenélek. JA, de akkor meg nem lenne miért :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Készülj úgy, hogy NEM LESZ SZÜKSÉGED!!!!! tápireceptre. Nagyon sok ismerősöm van, aki az első babáját max egy hónapig szoptatta, a második viszont fél éves koráig kizárólag anyatejen volt. NAgyon sokat számít a tapasztalat, és a HOZZÁÁLLÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ötösökhöz gratula! :D Csak hogy valami kedveset is mondjak :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
remélem, nincs harag :lol:
és ha jól viselkedsz, holnap viszek kóstolót

Curse!
Hát igen, az elmű. Nem fárasztanék itt senkit egy újabb ügyfélszolgálatos történettel, lényeg, hogy 2 órát sikerült ott töltenünk Pannussal, és a vége az volt, hogy ügyintézés közben felálltam, megmondtam, hogy ez non sens, és hogy én is ÜSZ-on dolgoztam, de nálunk nem vártak kisgyerekkel 2 órát, és majd hívjopn föl, ha sikerült elintéznie, majd kitrappoltam. ÉS képzeld, ma felhívott a csaj :o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Így kell ezekkel bánni 8)
bókot nagyon köszi :oops: de jó lene olyan vékonynak lenni, mint Te. :D

Votiv!
Holnap kifaggatlak erről az utazásról :shock: :o :shock:

Fibi!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ennyi voltam a teljesség igénye nélkül, remélem, sikerül pótolnom
:oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
kórházi tartózkodásom meghatározó élménye volt, hogy az öreg doktorbanya kijelentette, nincs tápi, nincs recept. és akkor mit adjak az éhező gyerekemnek? szóval szeretném bebiztosítani magamat, nem akarom, hogy megint ilyen izgulásokon kelljen átesnem, s legyen itthon 1 doboz táp, ha kell. hogy lesz-e és mennyi tejem, meglátjuk, mindenesetre már most sokkal mirigyesebb a mellem. (sajna a mellszívót még mindig nem találom, de még van időm :D)

és ugye nem óraátírás miatt voltál az Elműnél? mert már neten is lehet intézni. igaz, én már vagy 2 hete leadtam az igényt (regisztráció után), és írtak rögvest, hogy hamarosan felhívnak időpont egyeztetés miatt, de eddig semmi, mindenesetre a mór megtette kötelességét. gondolom ismert előtted a történet, hogy én panasszal is éltem a Campona-beli üszi "munkája" miatt.

remélem eltalálsz Nukékhoz így is, hogy nem lesz veled a GPS :)

Tinu!
tanítsd meg apát most már, itt az ideje! :) nálunk első perctől kezdve bármikor tudott vigyázni Lencsére, igaz, fejtem a tejet ugye.

HOLNAPRA JÓ BULIZÁST, MEG SÜTÖGETÉST! ;-)
ancsipancsi

Sziasztok!

Csemetke nagyjából elaludt, úgyhogy lassan megyek én is tésztázni a dolgokat :lol:
vettem rozslisztet, idén megpróbálom abból, meg még barnacukrot is, csak a méz nem lesz bio (no jó, a cukor se az) szóval próbálkozom az egészséges mézessel :D
mi szoktuk dióval díszíteni, ha van itthon (?) igyekszek vinni :D

Kata,
többieket nem érintené oltás esetleg? :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Tinu

Ne aggódj, előbb-utóbb csak fog aludni Tünde egész éjjel! Egyébként is mikor mi most szombaton elvoltunk, kb. 11 körül értünk haza és Bendi még ébren volt, szóval megvárt minket az alvással. :lol: És most úgy tudom, a turné után egy darabig nem is fognak koncertezni, meg egyébként sem túl sokat játszanak Pesten egy évben, úgyhogy lehet, hogy a legközelebb alkalommal már vígan el tudsz jönni! 8) 8)

És hihetetlen különben, hogy itt szinte mindenki szereti a Kispált, pedig általában az ismeretségi körömben senki sem szokta szeretni, hm. lehet, hogy valamit elrontottam eddig és rossz körökben mozogtam.. Úgyhogy mindig is úgy gondoltam, hogy milyen szuper társaság vagytok, de most még jobban!! :D

ruz
ruzicsky

Szrek:
Nekünk van egy csomó diónk, csak meg kell törni... :lol: :lol: :lol:

nukada

Kispál rulez :)

501, béke poraidra.

limlomos vicc: áááá :lol:

Alvó gyerekek rulnak. Enyém 10 körül dőlt ki. 8kor szokott. :roll:
A kutya még mindig nyávog.
Apa itthon.
Apa feje bevarrva.
Holnapra jó mindent.
neet
neet

Rylie

Igen, ez a szülinapi koncert volt! :) bocs, az előbb kihagytalak a felsorolásból, de már fel sem bírom sorolni ki mindenki mondta már, hogy szereti a Kispált, asszem Leni is és Neet is, meg ugye most mondta Macs is. :)

Neet

Párod tudja mi a bulizás...remélem nem esett nagy baja.

Zuzi

Na legalább felhívott, akkor csak meg lehet nevelni ezeket az ügyfélszolgálatosokat! :)

ruz
ruzicsky

Sziasztok,

Először is boldog szülinapot az összes 3 évesnek és 1 évesnek... Annyira koncentráltam, hogy le ne maradjak Istiről, Vincéről és Esztiről, hogy a végén mégis. Igy hát utólag is minden jókat a fiataloknak. :lol: És persze az 1 éves Marc. babucinak.

Esélytelenek nyugalmával meg próbáltam visszaolvasni. Sajnálom csajok de lemaradtam, de felmentésem van... sajnos több is... :lol: Fanni valszeg a Mikupartyn a bölcsiben berántott egy kis vírust, melytől hányt és 39,5 vóóóóót a láza, erős csaj, hamar átment rajta, de azért pánikoltam. Ne tudjátok meg milyen fincsi percenként ágyat húzni gipszes lábbal. :wink:

Nuk: sajna nem tudunk menni, mert egyedül nem tudom vinni Fannit, apjuk dódozik és igy maradunk itthon.. brühühü....

Ildi: Timinek ++++++++, jaj azért a műtétet valahogy meg kéne úszni, bár tudom könnyű ezt mondani. Remélem Minit találsz. :lol:

Gabinak boldogságos névnapot. És nagyon cuki a fiad.

Ancsi: én is úgy tudom, hogy terhességben eleve magasabb a fehérvérsejt. Erre nálunk nagyon ugranak, mert sajnos a családban van öröklött tényező. Igy én rákérdeztem anno a dokikámnál. A vizsgához gratula, ügyes vagy....

Deni: remélem Te már jobban vagy.

Zsanci: nektek is bulást.

Nuk: olvastam a blogot, jól megkönnyeztem. Olyan jó, hogy írsz, Réka biztos nagyon büszke lesz Rád(Rátok) és persze Ő magára is. Én is írok naplót, annyira kiváncsi vagyok, hogy mi lesz majd később vele, de ezt már nem fogom megtudni.

Neet: annyira bírom az írásaidat, mindig mosolygok rajta.

Lábunkról: még mindig fekvőgipsz van, dokinéni nem mutatott nagy hajlandóságot a cserére, igy várjuk a kövi vizsgálatot. :-)

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi,
tényleg lehet neten órát átíratni? plíz, világosíts fel, mert ez most áktüell errefele, köszi :D

no már megyek is.... :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Neet: mi történt apa fejével?

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

Fannikának továbbra is gyors gyógyulást kívánok!!!+++++++

Nuk

Blogod nagyon szép, olyan kedves és szeretetteljes dolgokat írtál! Úgyhogy bár voltak benne nehéz dolgok, de amikor a végér értem nem az maradt meg, hanem a kedvesség és a szeretet, és az empátia abban ahogy leírtad.

ruz
ruzicsky

Szia Mindenki!

Csak egy gyors bekukk:

vagyunk-vagyogatunk, kicsit göthösként, és rengeteg fejlesztős új fejleménnyel, de ez pont két olyan dolog, amit nem részletezek, mert
- betegség unalmas-
- fejlesztősdi egy csomó embernt nem érdekel, akit meg igen, az előbb-utóbb úgyis mindent tudni fog

Minden ünnepeltnek érjen a füle bokáig és éljen-éljen sokáig!!!
leni

Szrak, elmű honlapján kitöltesz egy adatlapot, és ők majd hívnak ip egyeztetni (engem 2 hete nem hívtak még), mert ki kell jönniük a helyszínre...

Ancsi, terhességben nem uazok a paraméterek a vérképnél, mint "normál" esetben! Anyósom mondta (laborvezető egy kházban), amikor nekem is kicsit magasabb volt. Szal, no para!

Nuk, én is olvastam. Nagyon kemény...nem semmi, amiken keresztülmentetek!

Én nem csípem a Kispált. Kamasz korunkban a tesóm, annyit hallgatta,h megutáltam... :D

Megnéztem az igazolást, amit tegnap helyettes-doktorbácsi írt, P holnap már mehetne oviba. De még taknyos, és köhög is, úh nem megy, és titeket sem akarunk megfertőzni. Pedig úúúgy szeretnék talizni és mézesezni veletek!! :(

Johi , szegény Fanni, mi jöhet még? Rem.már azért jobban van!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hogy bírja a fekvőgipszet? Egész nap csinálod nekia a programot?
rídonli#

Szrek,
Az oltástéma itt már párszor megbolygatta a kedélyeket, akit érdekel szívesen küldöm pü-ben. Úgy emlékszem ketten érdeklődtetek, ha valakit kifelejtettem, ne haragudjon hanem szóljon újra légyszi :)

Ma beszerelték nálunk a légkondit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
akata

Szrek, bocs a Szrakkért! :mrgreen:

Akata, ti merre laktok? Vmi távoli meleg országból írsz? :mrgreen:
rídonli#

Deni,
Köszi :) Jobban vagytok?

Kata,
Nagyon szuper az új avatar :) És engem is érdekel az oltás dolog :wink:

Vica,
Mi újság Veletek?

Neet,
Párod nem semmi :shock: bulást a fejének!!!

És mióta mi is kertesben nyomulunk kizárólag gyökeres fa. Macs módszerével simán életbe marad. Nálunk azért döglött ki végül nyáron (tavasszal hajtott meg minden), mert jött vmi fenyőkórság :roll:

Zuzi,
Nézd majd meg két gyerek után :wink: de az tök jó, h végül jól sült el ez az elműs dolog, de akkor is mekkora bunkók voltak, csúcs :evil: :roll:

Johi,
Jaj, szegény Fanni :( Erre is mekkora esély legyen, h a mikibuli alatt szedtek vmit össze :roll: ++++++!!!

Nuk,
Blogodat olvasva..... :cry: biztos nem lehetett könnyű.

Kép Kép
curse

Ríd,
Lélekben Thaiföldön lakom :D :mrgreen: és ott most állat jó idő van :D

Kép
akata

aki beleélte magát a tojlisaliba annak bocs :oops: (lejárt a mustár)

a kókuszgolyó viszont sikerült. s előre szólok oly veszélyes elemeket tartalmaz mint karob, fruktóz és zabkorpa.

no holnap akivel:lol:

Vot! ahiszem a zújátszó nekünk nem fog menni. aranyos vagy hogy kérdezted :lol: van egy 20.-ai határidős beadandóm (amit tőled is kérdeztem), s nem hinném hogy kész lennék addig. meg apjuk is ott szabadnapos szóval vásárolni is kő az ünnepekre.
s úgy döntöttem, hogy az előző életben járkálásomat majd priviben küldöm
gödibarbi

Kata, bár én magamnak asszem nem adatnám be, de azért érdekel a pü! :) a lányomnál még megfontolom :)

nekünk ma irtó zúzós de nagyon poz. napunk volt. Voltunk prána kezelésen Istókkal, és a kis búgócsigám utána egyből bevágta a szunyát, Éva szerint nagyob szépen jött le róla a "cucc", és sokat "dolgozott" :P

aztán voltunk Kornélnál, aki utálja, ugorjon, de leírom, hogy mi volt, mert nekem nagyon fontos.
Csinált pár gyakorlatot Istivel, megnézte hogy játszik, meghallgatta az új szavait, aztán mondta, hogy legközelebb 3,5 évesen szeretné megvizsgálni :D
Még vissza is kérdeztem, hogy ez azt jelenti, hogy nem muszáj tornára járni? Hát, otthon még jó lenne, ha folytatnánk a tornát, és lehet jönni játszófoglalkozásokra, kézművesre meg mondókázósra is, tavasztól meg lovagolni, rosszat nem tesz a gyereknek, de már konkrétan fejlesztésre - legalábbis ha ilyen jól haladunk - nem kell járni :D :D
kb akkor éreztem így magam, amikor lediplomáztam :D bár még koránt sincs megoldva minden, de ez most nagyon :D :D :D

Megkérdeztem, mit gondol a nagyon pontos napirendről, amit a gyermekpszichó ajánlott, és szte nincs rá szükség, hogy idomítsam a gyereket. Az biztos, hogy a szertartásokra szükség van, de rendszabályokra... :roll: szte a családnak a saját rendjében, ritmusában a legjobb, és inkább próbáljam meg a napközbeni programjainkat úgy tologatni, hogy kijöjjön a lépés az este 8 körüli elalvással. Mert hát ugye most is van rendszer az életünkben, csak Istók nem igazán érzékeli :? (és ez nem a MI hibánk, hanem az ő egyik problémája - az időbeli/térbeli tájékozódás problémái gyakran együtt járnak a szenzomotoros fejl. eltéréssel) és fontos lenne, hogy sokat viccelődjünk meg játszunk, hogy kicsit enyhüljön a kiképzőtábor-fíling :mrgreen: ez mind olyan de olyan jóóóól esett! :D :D :D

Leni, ok, hogy mi ma már beszéltünk a fejlesztős dolgokról, de nekem nem smakkol, hogy most akkor innentől kezdve egyáltalán ne írjon róla se Nuk, se Te vagy Kátya, vagy bárki más, hiszen ez is az életünk része, ráadásul elég komoly része időben is és érzelmiekben is :? :? :? úgyhogy én akkor is írok róla, ha rajtatok kívül senkit nem érdekel :twisted:

votiv 8)
votiv

http://velvet.hu/trend/joga1212/ :shock: :lol: :lol: :lol:

Ríd,
köszi és :mrgreen:

Kata,
köszi a pü-t
légkondi :mrgreen: (mondjuk én lakáson belül nem bírnám elviselni, folyton az a kép lebegne a szemem előtt, hogy millió baci száguld felém minden bekapcsoláskor; kocsiban nyáron azért szoktam - ami így kicsit ellentmondásos; pedig biztos jól tisztán lehet tartani; meg torokra talán nem olyan jó vagy ez is csak túlpara?tietek meleget is fog csinálni? :D)

Barbi,
:shock: :lol: te jó ég, akkor ez nem is kókuszgolyó :mrgreen: elküldöd nekem is az előző életes izét? köszi :D :D :D
és igen, én már aaannyira beleéltem magam ;) :D :D

Johi,
++++++ nektek továbbra is! :D :D

Nuk,
blogod olvastam, leborulós szmájli (illetve előbb sajnos kiborulós szmájli volt tőle... :( )

Macs,
úgy bírom, hogy ilyen sokmindent tudsz :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Szia Leni :D

Vot,
szerintem írjatok :D (nem konkrétan a fejlesztés volt a probléma itt úgysem ;) ) meg itt annyi minden jön elő - pl biztos a reinkarnációs dologra is van, aki fejét fogja (vagy a hasát a röhögéstől ;) )de egy csomó másiknak meg tök nagy élmény! :D :D
és miért vagy te mindig olyan sokáig/korán fenn? :(

Kép

Kép

szrekuc

ja és rájöttem, hogy Istók éjjeli ébredéseivel inkább TI-t fogom nyaggatni, bár előbb még beadásra vár egy C200-as Tarantula hispanica alkati szerként a táncos kis Istipóknak :) csak parázom a primer rosszabbodástól, ezért nem mertem még beadni :P

Zuzi, még neked is lógok egy válasszal, elnéztük az ip-t :oops: :lol:, és dec 22-re van jegyünk a Producerekre :P és baromi nehéz rá jegyet kapni, tapasztaltam. Nekünk is sokba és még nagy protekcióba is került :? (amit sajna rövid időn belül nem tudnék újra felhasználni, különben szívesen segítenék)
másik favoritom a Dumaszínház. 3 hónapja próbálok meg jegyet kapni egy füstmentes előadásra :evil: :evil: :evil:
tegnap vééégre sikerült foglalnom, jan 26-ra :shock: :evil: de mire avisszaigazolást megkaptam abban már azt írták, hogy "a színpadtól távolabb eső asztalok egyikéhez" (felhívtam őket, hogy ez mit jelent, mire a válasz: 13 méternél messzebb, de 27 méternél közelebb :shock: :shock: :twisted: :twisted: :?: :?:) és persze az asztalt még idegenekkel is meg kell osztanunk :twisted: komolyan elgondolkodtam, hogy ér-e ennyit :?:

votiv 8)
votiv

Szrek, rohangálok a 2 gyerek közt, dolgozom stb... :wink:

Fibi, az Éva is segített persze, de ő csak terelgetett finoman kérdésekkel, a többi az én dolgom volt :)

Kata, nehéz ezt részletesen leírni :) először egy mély relaxáltságot kellett elérni, ehhez volt egy "szabvány" CD. Aztán kaptam a prána szimbólumokat, és mikor hatni kezdett, akkor az Éva elkezdett egy szöveget, amit gondolom mindenkinél, és ennek a végére érve érkeztem meg valahová, ahol elkezdtem körülnézni, és innen ugrottunk aztán időben korábbra, majd visszább és visszább egészen a halál előttig. Eleinte én sem láttam tisztán képeket, csak megérzéseim voltak, sőt, beszélni is alig tudtam arról, amit érzek, aztán lassan "belejöttem". Végül a visszatérésnek is meg volt a maga szertartása, és utána felkeltem (a masszázságyon feküdtem), és még egy 1/4 órát tök kábán ültem, betakarva, meg kaptam inni, hogy egy kicsit magamhoz térjek, mert így nem jó autóba ülni :) mondjuk utána is többször csak mázli volt, hogy nem húztam meg a kocsit, mert nagyon máshol jártam még gondolatban :)

Azon én is gondolkodtam, hogy mi van, ha ez csak a fantáziám szüleménye volt? de anyira döbbenetesen valóságosnak tűnt... egyébként meg az agy amúgy sem tud különbséget tenni a valós és a megtörtént élmények közt (ha vmit elég sokszor hallunk, ált. el is hisszük :P), úgyhogy ha még így is volt, akkor is jó volt és kész :)
de főleg azért érzem valahol nagyon igaznak, mert azok a tanulságok, sugallatok, amik a végén jöttek, nem úgy tűntek, mintha én ott ókumláltam volna ki őket, saját szórakoztatásomra :D annál sokkal bölcsebb dolgok voltak :D

Leni, véletlen nem a dr. Sebő Zsuzsanna a homeopata exdokitok? mert nagyon a közeletekben rendel...
http://www.natursziget.com/page.php?sho ... unsel/list

votiv 8)
votiv

Na, tészta a hűtőben, de takarítani még nem tudtam... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Zolit hazarendeltem az első busszal (4:20 :shock: :shock: ), hogy segítsen takkerolni 8) 8) 8) 8)

Votiv:
Ezt az utazásos témát jó lesz személyesen kitárgyalni, emlékeztess, hogy mondjak erről valamit! :wink: :wink:
És tök jó, hogy Istit "elbocsájtotta" Kornél (amúgy ma biztos ilyen napja volt, mert alőttünk is hazaküldött egy ikerpárt, hogy teljesen jól vannak) :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

Ja, és Zsiga ma extra adag kaját kapott, holnap hajnalban kizavarom a kertbe, megpróbálom elvinni sétálni is, hogy minél jobban lefárasszam, hogy kultúrált kutya legyen, ha Isti meg akar vele ismerkedni :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

egy szülinapos kép:
Kép

Liliróza csokit lopott :oops: :lol:
Kép

és egy újabb real tesólove kép 8)
Kép

votiv 8)
votiv

SZiasztok!

Szreknek mostani és korábbi minden szavával egyetértek, amit a fejlesztős vitáról írt! Nehogymá ne írjatok róla, hogy mi történik VELETEK! A szakmai é selméleti vitákat meg hagyjuk a szagemberekre. A mi szintünk az anyukáké (és ez most nem degradálás! :) )

Kultúrált Zsiga :)

Előző életekben való utazások nekem :shock: , de ez nem jelenti azt, h nem vagyok kíváncsi Votiv élményeire! Sőt!

Vot, tesókép :) És az elsőn Isti aaannyira jóképű! :)
Liliróza mit evett?
B ma csórt magának egy kis túrórudit... :oops: :)

Gyöngyöket beszereztem a Camponában, most készült el az 1. művem, úh megyek is aludni.
Jószakállt! (Az eredetet ismerve még jobban tetszik! :))
rídonli#

Ríd, csokit :lol: az úgy volt, hogy Istóknak adtam 2 kocka Milkát, és egy kis darab valahol leesett, és vki megtalálta :roll: :lol:

művedről képet kérünk!

és ha vki nem ismerné fel, az alsó képen az ott Isti kezében a gyermek felmosó-szettből a vileda :wink:

ja és már picit fáradt voltam, szóval úgy tudom (a Spektrumról), hogy az agy képtelen különbséget tenni az elképzelt és a valós élmények között (mindegyik ugyanúgy "viselkedik" ott bent :P)
sztem ezért van, hogy azt hiszem, emlékszema korai kisgyerekkoromból pár dologra, de vszínű inkább az anyukám elmesélése alapján úgy érzem, hogy emlékszem :)

Ez egyébként egy érdekes kérdés, hogy kinek mi a legkorábbi élménye, amire emlékszik?

kész letteka műtermi fotóink, nagyon viccesek, főleg amin 7-en vagyunk, mint a gonoszok :mrgreen: majd holnap szkennelek!
és egyébként nagyon kedves volt Zsuzsitól (párom nagylánya), hogy ő kérte, hogy legyen nagy közös kép is, ne csak az apuka az öt gyerekkel, meg mi négyen... :wink:

megyek aludni, mert Szrek letol :lol: (most végeztem a munkával, mostanában nappal már semmi időm írni...) és az alvást effektíve energiamunkával (shang-gung) pótlom, ami állítólag jobban is feltölt, ezért nem vagyok nagyon fáradt, csak kicsit :D
jó szakállt :D

votiv 8)
votiv

Jó reggelt :)

Ríd,
csatlakozom Votivhoz. A műről épet kérünk :D Már csak azért is, mert itt töbmindenki is szeret kézműveskedni és olyan jó megosztani/megnézni az alkotásokat :D

Votiv,
képek szenzációsak! :D és engem érdekel a fejlesztés is, meg a nadis élmények is!! :wink: :lol:

Nuk,
kultúrált, jó kutya ugrabugrál a gyerkőkkel, főleg az Isti-félékkel!:D De jól érezné ott magát Füli..annyira kutya-őrült!

Szrek,
cikk :shock: :shock: erre most rengeteg mindent tudnék, de inkább mégse.... csak ennyit: Kép

Zuzi,
ÜSZ-os kalandod Kép
nekem is a tö...izé huppom tele van már, ha hivatalos dógokat kell intézni...

Leni,
mint fentebb írtam, engem érdekel, mi történik veletek/felétek (is) :)

Votivom
gondolkoztam és nekem olyan képi emlékeim vannak, amiről nem mesélgettek. Időben nem nagyon tudom pontosan elhelyezni, de pl. cca. 3 éves koromból emlékszem egy szobára, valahol a magas-tátrában, amit "macskás-ház"nak hívtunk, nyaranta ott voltunk kirándulni és a tulajnak volt egy kitömött vadmacskája. Erre nagyon emlékszem.
Emlékszem egy képsorra, 3-4 év közt, amikor a szobában szaladgáltam az ágy és egy szék közt, amikor odaértem, akkor letámasztottam a kezem és páros lábbal ugrottam. És tudom, hogy a nagymamámék is ott voltak, csak őket nem "látom" (magamat sem, csak az útirányt). Arra is emlékszem, hogy narancssárga ruhácska van rajtam és a mellrészén egy pici csokor hímzett virág.
Szóval 3 éves koromtól vanak ilyen képi bevillanások, amikor nem történik semmi érdemleges, csak vmiért megmaradt. Hát nektek?

szép napot, jó Nuk-partit mindenkinek! :D

csók

macs
macskanyu

Ezt még had osszam meg..:

Füles-féle csigabiga:

Csigabiga deje ide, kapsz tejet , vajat...csokit nem...
macskanyu

Köszönöm nektek, megnyugtató azért, hogy 1. nem az én gyerekem a rosszult nevelt, hogy nem alszik át egy éjszakát (ma konkrétan óránként fent volt :roll: és már ötletem sincs, hogy miért), 2. előbb-utóbb csak jól fog aludni (bár lehet, hogy addigra már meglesz ketteske, és én már miatta nem fogok tudni aludni :D ).

Leni, Votiv: írjatok, amiről akartok. Én személy szerint nem utálom se Kornélt, se Éváékat, se a családállítósokat (biztos lenne, akit igen, de szerencsére, nem ismerem őket :wink: ), csak szeretek vitatkozni. :) Vagyis szeretek beszélgetni és nem zavar, ha vitatkozás lesz belőle. Szerintem a vitatkozás és a veszekedés nem ugyanaz.

Kispált én is először furcsálltam 15 évesen, de aztán mégis rajongó lettem, végül pedig már egyáltalán nem hallgatok zenét. :shock: Tisztára betokosodtam néhány éve és csak a munka-munka-munka volt. Most meg a gyerek-gyerek-gyerek :lol: .

Kicsit irigykedem a mézeskalácsozásotokra, de annyi dolgom van, hogy már azt az időt is sajnálom, amit most itt töltök ezzel a hsz-sal. :oops:

Megyek is, csak előtte még elolvasom Nuk blogját. :)
És Fülés-féle csigabiga :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu, gyerekkel is lehet, sőt, kell zenét hallgatni! :) (és nem mindig csak a gyerekzenéket :wink:)

Macs, ez a kitömött vadmacska húzós :mrgreen: nem csoda, hogy megmaradt :P

Johiék, Zsanciék jobban?

mi még Józsit várjuk, hogy keljen, aztán indulunk Nukékhoz :D

és Zsiga kutyát nem kell kifárasztani, bízzátok csak Istókra! :D :D

votiv 8)
votiv

Szrek!
te vettél lakást? mert ha nem, akkor neked nem aktuális, a régi lakásod vevőjének kell bemenni (neked nem kell semmit csinálnod), s majd neked kiküldenek még az adott óraállásról egy csekket, hogy fizesd be.
ha vettél lakást, akkor www.elmu.hu és ott van olyan menüpont, hogy ügyintézés, v. ilyesmi és ott óraátírás. nem nehéz, csak minden adat kel hozzá.

Votiv,
de akkor te most már ne írjál a fejlesztésről, mert nem lesz miről! :lol:
hurrá!
Vileda rulez! :D

JÓ SÜTÖGETÉST!!! :D

ancsipancsi

Votiv: nem függ össze a zene nem hallgatás a gyerekkel, sajna már korábban leszoktam róla. Biztos azért, mert sose voltam itthon és a városi közlekedésben kicsit nehézkes zenét hallgatni. :) Inkább olvastam. Most meg már azt sem. :cry:

Kép
Kép
tinu

Vot, Leni, Nuk, Kátya és a Többiek! :) :)

Szerintem mindenkit nagyon is érdekel a gyerkőceitek állapota és fejlődése, ezért vagyunk itt, ezért beszélgetünk nem??
Az, ha valakit a fejlesztésről folytatott vita és az abban szereplő alanyok szubjektívuma mélységeiben nem érdekelt - pl engem :wink: - az nagyon nagyon nem ugyanaz, hogy a gyerekeink hogyan fejlődnek napról napra.

Én nagyon szeretnék olvasni arról, hogy szépen haladnak és ti ettől boldogok vagytok! És szerintem a mikéntjéről folytatott vita illetve a résztvevő személyek eltérő véleménye mit sem változtat azon a tényen, hogy a korai mozgásfejlesztés nagyon szükséges és nagyon jó, hogy van és segít a babáknak!!!

Vot,
köszönöm, hogy leírtad bár éreztem mindjárt, hogy ez nem az a téma amit csak úgy le lehet írni.... :) én is szeretném mégegyszer kipróbálni, csak le kell gyűrnöm azt a zavaró érzésemet, hogy ott van valaki aktív tudatállapotban aki engem figyel a passzívban :roll:

Szrek,
fűt is hűt is meg elvileg profin szűr is - hát nem tudom majd meglátjuk, de én nem bírok elviselni még egy ilyen nyarat. engem egyszerűen megöl a hőség. inkább a bacikba pusztuljak :D :D :D :D

Kép
akata

ha zene, akkor...ismeri valaki ezt a Beyonce nőt? az Armani reklámban nagyon megtetszett, s most a youtubeon megtaláltam a diamonds videot, nekem nagyon ritka, hogy egy nő hangja tetszik, s ez kivétel. úgyhogy, ha vki tud vmit erről a csajról, hogy mondjuk ez a száma olyan-e, mint a többi, meg hogy milyen számra érdemes rákeresni, az szóljon.
ancsipancsi

Help!
Hol lehet diavetitöt venni? akár neten is jo. mintha itt lett volna rola szo...

bocs, most ennyi, havazok...

KépKép
fibi

Fib,
én minden játékboltban láttam eddig, meg a Régióban is van, kb. 10eFt.

[quote="fibi"]H írta:fibielp!
Hol lehet diavetitöt venni? akár neten is jo. mintha itt lett volna rola szo...

bocs, most ennyi, havazok...
ancsipancsi

ancsipancsi

Egye fene, ha ennyi mindenkit érdekel, akkor írok :P
(Remélem, hogy nem az udvariasság beszélt belőletek :wink: )

Nu, akkor akkit nem érint, az hozza a dobbantót 'oszt ugorgyon! Mert mese jő 8)

Tegnap délelőtt elmentem Igivel egy fejlődés pszichológushoz (már a titulusa is szédítő). Az ötlet, hogy odamenjünk onnan jött, hogy véletlenül megtudtam egy kolléganőmtől, a 10 éves kisifa storyját:

a gyerek bazi jó eredményekkel kezdte a sulit, vág az esze, mint a beretva, megtanul hamar írni, számolni, aztán 2. évben jönnek az "érdekességek": az addig szép írásképe elkezd torzulni, amint végez az órai feladatokkal nem vár a többiekre, nekilát dumálni, mindenbe beleszól, fegyelmezési problémák vannak, úszásoktatáson csak akkor tud egyenesen siklani csukott szemmel, ha az oktató előtte megy és beszél hozzá.

A tanár volt olyan jó fej, hogy ne tegye be a gyereket a megátalkodott skatujába, hanem ok-keresésre bíztatta a szülőket.

Nem tudom hogyan, de rábukkantak erre a pszichomókus nénire, aki másfél órát beszélt a gyerekkel, majd elmondta a szülőknek, hová vigyék még el.

Ami azóta nekik kiderült: a bajok forrása, hogy a gyereknek kimaradt a mászás. Ezért nem tud a térben csukott szemmel (lásd. siklás a vízben) tájékozódni. Javasolt nekik korai fejlesztőt, valamint egy szemészeti vizsgálatot, ami 1 helyen van az országban. Itt megállapították, hogy a kisfiú totál rejtett kancsal, annyira kikompenzálja magának, hogy ember észre nem veszi a szemén, ha ránéz. DE: ez a kompenzálás akkora megterhelés az idegrendszerének, mintha te egész nap felemelve tartanád a karodat :shock:

Na, nekem nem is kellet több, ezzel a nővel BESZÉLNEM KELL, gondoltam.

Tegnap de. másfél órát beszélgettünk. És nagyon jólesett. Összességében ettől az egy beszélgetéstől nem lettem előrébb, de megint tisztult a kép és tudom, hogy van mostmár valaki, aki ugyan dönteni helyettem sosem fog, hogy merre menjünk, de a lehetőségeket VAN KIVEL MEGVITATNI. Olyan valaki, aki ismeri az összes fejlesztési módszert, ezért nem fog hitvita szinten csak az egyik mellett kardoskodni.

érdekesség: Igi a H-ban születése után nem úgy sírt, hjogy OÁ-OÁ-OÁ, hanem azt mondta: LÁ-LÁ-LÁ-LÁ. Mivel nem ő volt az egyetlen ilyen baba (voltak vagy 3an,4en), betudtam annak: lám-lám, így is tud egy baba sírni. Na, most kiderült tegnap, hogy EZ IS EGY JEL volt, és nekünk most kell arra rágyúrnunk, hgy a gyerek sokat halljon tiszta A és O hangokat, kezdje el őket utánozni, mondogassa, mert ha nem, akkor majdna olvasáskor keverheti ezt a két betűt :shock: :roll:

Szó volt arról is, hogy fontos azon lennünk, hogy az ő problémássága ne nyomja rá a bélyegét a mi kapcsolatunkra, tehát ne nehezteléssel, csalódottsággal teli légkör vegye körül.
Ez nekem nagyon fontos momentum volt, mert H-ra SOHA nem haragudtam, mert nem volt "elég rossz" gyerek, Igivel kapcsolatban pedig mióta megszületett voltak durva érzéseim,és ezek borzasztóan elkeserítettek, mert mindeddig el nem tudtam képzelni magamról, hogy eszembe jusson, hogy legszívesebben kidobnám a gyereket az ablakon, annyira kimerültem már a sírásától/nem alvásától/ stb. :cry: (az első zúzós 5 hétben bizony volt ilyen gondoltom is :cry: :cry: :cry: ) Meg kell mondjam, amikor elmúlit az adott helyzet, és jött az enyhülés, teljesen kiborultam, az ilyesféle érzések miatt.

Lényeg: ez a nő volt az első ember, aki nem csak a gyerekkel, hanem a gyerek-anya viszonnyal is foglalkozott. (mielőtt szakértőink figyelmeztetnek: igen, tudom, ahol eddig jártunk, nekik nem is területük ezzel foglalkozni, ők a gyerekre koncentrálnak cask) Sőt, arról is beszéltünk, hogy Hankát hogyan segítsem ebben a helyzetben.

Még felmerült egy érdekes szakmai kérdés is:
mi a jobb: először beindítani a mozgásokat és majd ahogy ezek beindulnak érlelni ezekkel az idegrendszert - akár időben a normál fejlődéshez képest jóval eltolódva
avagy: függetlenül attól, hogy mennyi mozgást képes önnállóan elvégezni, mindig a normál időben érje az összes adott életkorhoz kapcsolódó inger az agyát, és a mozgások meg majd az idegrendszer érésével jönnek.

Nem foglalt állást egyik mellett sem.

Hát e volt. Meg még egy csomó minden. Még lesz folyt. köv., érdeklődés esetén arról is beszámolok :wink:

Akata, én is kérek oltásos privit, Plííííz. :oops:

Votiv, tetszik a Józsi parókája a kádas képen :lol: :lol: :lol:

És igggen... mindig eszembe jut, hogy a természet milyen bölcs:
noha Isti nem egyszerű eset, de SZÍVDÖGLESZTŐEN jól néz ki, és mi sem tudom még mire jutunk Igimmel, de tőle is minden néni odavan, hogy milyen kis szép. :oops:
Én személy szerint Réka mosolyától is olvadok, és ha így folytatja, szerintem nagyon szép kislány lesz és a down-os gyerekeknél is mindig azt érzem, hogy olyan nagyon kedves-aranyos arcuk van.

Ha már nem lehet egyszerű gyerekem, legalább keltesen a külsejével szimpátitát a társadalomban... ez talán a nekik járó "védelmi pótlék" a Sorstól? Ez most egy elég primitív gondolat lett, bocsánat érte :oops:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Fibi: www.jatekforras.hu
Szervízelik is, és boltjuk közel van a SZtImre H-hoz!
rídonli#

Leni: tök jó, hogy ráakadtál valakire aki tudott jókat és biztatókat mondani. Még nem kerestél meg Bach ügyben... a rossz gondolatokra, amit irtál Igivel kapcsolatosan arra pl. tuti cseresznyeszilva kő....

Játékforrás itt van a közelünkben, nagyon szeretjük.

Nuk: party biztos csodás, majd kérünk képeket.

Kép
Kép
johanna1975

Leni,
megjegyzem Lencse és Füli is lával és lével sírt, úgyhogy ne tulajdoníts neki különösebb jelentőséget.
ancsipancsi

Jaj egy gyors kérdés.... Fannibébi nem enged lázat mérni, semmilyen módon. Van akinek van tapasztalata fülhőmérővel kapcsolatosan? jó az valamire? milyet szabad és érdemes venni? Ki hogy mér lázat....

Ja és még azt akartam, hogy engem nagyon érdekel, hogy melyik babuci hogy fejlődik és hogy van.

Votiv: Isti micsoda pasi... Lili pedig zabálni valóan cukorfalat... :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Scaneo 2in1 van nekünk, a Margit krt-on , a Margit Medben lehet kapni. (már sokszor leírtam :)) tökéletesen működik, 8 mp alatt mér, nem kell minden méréshez külön kupakot venni (sok mérő így működik), nem annyira ismert márka, tehát a neten se igen van róla semmi, többször összehasonlítva a hagyományossal, teljesen ua eredményt ad, s homlokon is mér (habár itt nem 100%-ban pontos)

ára kb. 8eFt

Lencse magának szereti már mérni!
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: