A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Vot,
milyen lehetett az előző, ha a jutaloméletben meghaltak olyan sokan stb :shock: engem is nagyon érdekel ez :D és tök bátor vagy :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

BOLDOG NÉVNAPOT GABINAK!!!!!!!!!!!! :D :D :D

és nagyon sok +++++ Zsanciéknak
és Ancsi, Ríd, ti is gyógyuljatok! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Boldogot a GABRIELLÁKNAK! Tényleg Gabi, nem is mondtam, hogy milyen helyes a kis Botond a képen! :)

Ancsi

Örülj annak az 5-ösnek, nem vagy stréber én tudom nekem is van már 4 db 5-ösöm, de hát gyakorlati tárgyak izé, szóval tudod...mÉn a Szabó Istvánra gondolok, aki nálunk is Magyar jogtörit tanít, hát én annyira nem kedveltem..., nálunk van több Szabó is, pl. én a jogfogalmakból is egy Szabónál vizsgáztam, aki a Bevezetés a jogtudományokba könyvet írta és azóta mellesleg a mi karunkon ő a dékán...(ja amúgy az a vizsgám 2-es lett, szóval nem azért mondtam, hogy sztem az könnyű vizsga volt, mert nekem annyira ment, csak mondjuk a Római joghoz meg a jogtörténetekhez képest)

Votiv

Hát nem semmi lehet egy ilyen "utazás".

Olyat nem tudtok, aki fogorvos és elhipnotizál? Mert nekem nagyon mennem kéne fogorvoshoz, de nagyon félek. És hallottam, hogy van ilyen.

És azt nem is írtam, hogy most először én is felülbíráltam a gyerekdokit, mert antibiotikumot írt fel Bendinek és én tudtam, hogy neki ez a taknyosodás dolog hullámzik, néha jobban taknyos néha nem, de pont amikor a doki látta (amúgy nem emiatt voltunk nála) akkor épp elég sűrű váladékos volt, és mondta, hogy erre már kéne az antibigyó. De én tudom, mert már nem először van ez, hogy tök fölösleges az antibigyó, mert ha adunk neki, akkor is pont ugyanolyan lesz, minta nem adnánk, akkor meg mindek tömjük vele. Úgyhogy mondtam, hogy oké kiváltom a gyógyszert, de csak akkor adom be, ha nagyon rosszabbodni fog, és még elküldött a fül-orr-gégészetre is, hogy nézzék meg ott is, mert csúnya. Mivel pont jött a hétvége csak hétfőn mentünk a fül-orr-gégészhez, de nem adtam be az antibigyót és hétfőn már a fül-orr-gégész mondta, hogy mennyire jó állapotban van a Bendi.. 8) Úgyhogy tényleg működött a megfigyelés és az anyai ösztön, hogy tudtam, hogy egy-két napon belül antibigyó nélkül is javulni fog, mert mindig így szokott és leginkább a gyakori orrtisztítás segít, meg a zöldség-gyömölcs evés, mint immunerősítő.

Meg még azt is akartam mondani, hogy voltam a hétvégén Kispál koncerten!! hallod Tinu? 8) 8) 8) és nagyon jó volt, csak kár, hogy egy elég fárasztó hét és nap után volt, és a végén már alig álltam a lábamon...tiszta gáz, hogy a 40 éves zenészek jobban bírják a strapát, mint én... :roll:

ruz
ruzicsky

Köszi Mindenkinek a +-okat :)

Zsan,
Nektek is ++++

Vot,
marha jol hangzik, én is kiproszálnám egyszer :) és lényegében Neked kellett "felépiteni" a másik életeket, vagy a mester mutatta az utat?

Rid,
igen, Baján sokkal jobb bizonyos tekintetben. anyuéktol tényleges segitséget kapunk, és békén hagynak ha nekünk ugy jo. tiszteletben tartják a kéréseinket a gyerekekkel kapcs. IS.

KépKép
fibi

Fibi, Zsan

Fú, elég nehéz lehet ez az anyósos helyzet, brrrr.

Ez nálunk is pont így van, hogy anyós meg úgy általában mindenki ha valami nem tetszik neki akkor beszól, hogy miért így vagy úgy csináljuk, de ha mondom neki, hogy akkor szerinted hogy kéne, akkor persze az a válasz, hogy már el lett rontva....hahaha jó duma, mert persze ő se tudja hogy kéne csak a szája nagy... Én már oda se figyelek

egyébként a kamilla én is úgy tanultam annó (csecsemőgondozó tanfolyamon :lol: ) hogy hashajtó hatású, és végül is hányás, hasmenés esetén azért ajánlják a teát, mert az forralt víz, tehát kevesebb baci van benne, mint a sima vízben és teába ugye rakunk cukrot, citromlevet ami némi tápanyagot és vitamint ad a szervezetnek, szóval nem üres tea kell ilyenkor. De nemrég mikor Bendi is hányós volt, akkor az egyik orvos ismerősöm is azt mondta, hogy igyon, mindegy, hogy mit, mert ha hány is, amíg két hányás között iszik, addig nem fog kiszáradni, mert mindig szívódik fel valamennyi, persze kivéve az extrém eseteket, amikor le sem ér a cucc már jön is ki. Úgyhogy én ha ilyen betegsége van Bendinek akkor azt adom neki inni amit kíván, mert a legrosszabb ilyenkor az, ha nem iszik semmit, mert kiszáradhat, úgyhogy mindegy mit, csak igyon.

ruz
ruzicsky

Ruzy,
én már dokihoz csak akkor megyek, ha lázas Lencsém. viszont, ha több napig lázas, és nem gyógyul, akkor nem bírálom felül a dokit, egyéb esetben meg inkább el se megyek, nehogy marhaságot írjon fel neki :).

TUDOROK!
ugye a vérképemben lehet azért több most a fehérvérsejt, mert amúgy beteg vagyok? (ezek a falósejtek, nem???) csak mert ez volt egy rossz érték, meg ugye a süllyedés, ami már lassan 100 lesz :/ (első terhességnél 100-on felülre is ment), meg a koleszterin, amivel terhességen kívül sosincs gondom. viszont a vérszegénységem megszűnt. ja, és a vizeletem fajsúlya se oké, szerintem ez is a betegség miatt.
ancsipancsi

ja, és Ruzy!
irtó irigy vagyok a Kispálék miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ://////////// utoljára ezer éve láttam őket színpadon, pedig ők kevesei azoknak, akiknek a zenéjére még szambázni is tudok a koncerten :). imádom őket!
ancsipancsi

Gabiknak bódogot innen is :D

Ruzi,
ügyi vagy!! ez az 1. lépés :) és homeot még nem probáltad akkor?
fibi

Vot! naaaaaaaagyon ügyes vagy, hogy így sikerült az utad!!! :lol: a halál előtti 5 perces élmény szerintem kimondottan nem sok embernek megy!!! kérdésre majd később reag!

Ruz! ha strébi vagy ha gyakorlat akkor is gratula :lol: ! S még nagyobb ahhoz hogy ilyen ügyi anyuka vagy!!! :lol: :lol: :lol:

Ancsi! a tudorok jelzőt nem venném magamra, de volt nekem is sok a fehérvérsejt. be is paráztam. dokibácsimat is zargattam, s mondta hogy nyugodjak meg, ha akarok menjek be újabb beutalóért, de a titok a pisiminta leadásban van. most épp gondolkozom pontosan hogy kell ( úgy rémlik, hogy felkeléskor kicsit pisilj, majd tartsd vissza, s menj el fürdeni/alvázat mosni, s ami utána jön azt add le. jó lenne ha vki megerősítene! talán Fibi :idea: ). ja és nem éltem a lehetőséggel, hanem megvártam a kövi alkalmat. De tényleg attól is simán lehet hogy dáthás vagy.

Nuk! tojássali és kókuszgolyó? legalábbis terveim szerint ezt fogok készíteni a du folyamán.

Boldog Gabi napot! :lol:

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Fibi! ha még itt pisiügyben nyilatkoznál! Ancsinak írt hsz-m.
gödibarbi

Barbi!
én is tudom, h középsugárból kell adni, szóval kiengedtem vmennyit, majd a közepét adtam. ám eléggé koncentrált volt a vizeletem, mintha előző nap nem ittam volna eleget, mert kevés jött.
mindegy, a fehérvérsejt éppen csak átlépte a határt.
ancsipancsi

Ancsi, most lehet hogy hülye vagyok, de az nem természetes, hogy terhességeben magasabb a fehérvérsejt szám?

Énis szeretnék Kispált. De szeretnék én már mindent, csak egyelőre hiába. :D

Asszem ezeket a gyakorlatokat nem csináljuk meg Lőrinccel. Neki egyáltalán nincs hasizma. :oops:

Rylie, Morzsáról jut eszembe, egyszer vizsgáltam egy kislányt, akit Francoise- nak hívtak (mert a nagypapi külföldi volt, vagy ilyesmi), és hiába szólongattam a nevén, semmit nem reagált. Már ott tartottam, hogy hűha, meg jaj. Aztán vizsgálat után levittem az anyukájához (a kistesóval volt ott, és nem tudott bent lenni, pedig én azt jobban szeretem), és mondom, hát hogyhogy nem figyel a nevére? Erre mondja az anyukája, hogy ja, ők Morzsinak hívják születése óta...

Engem nagyon vonzanak az ilyen utazások, majd ha a beépített emberem (sógornőm) magas szintet ér el az ilyenek szervezésében, megkérem, hogy vigyen magával. Na jó, inkább mondja meg, melyik társasággal utazzak. :D
marcangoló

GABRIELLÁKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Ancsi: az én pisim is megagáz volt, de UM nem nagyon foglalkozott vele, mondta, hogyha nagyon idegesít csináltassam meg mégegyszer: reggeli pisi fele ki, majd jól megtöröl és a maradék a kisüvegbe. De miután láttam rajta, hogy különösebben nem nyúlt a szívéhez én se nagyon foglalkoztam vele.
Jobbulandusz!!!
És én is felkaptam a fejem a tápos szövegeden! Próbáld meg ne ezt venni alapul! Tudod nincs két egyforma baba sem és terhesség sem!

Fibi: kitartást és mielőbbi költözést!!

Zsanci: nektek is gyógyulást!!!+++++++++++

Ildi: szegény Timi :( nektek is megy a +++++++

Votiv: ez az utazás! Wow! :o én fosok az ilyesmitől!

Curse: ellenben hipnózisban fogat műteni, hm? :roll:

A hipnózisról nekem a Jáde skorpió átka jut eszembe Woody Allennel :) szóval én kihagynám :lol:

Ruz: Apám ez volt a Kispál szülinapi koncija??? DE IRIGY VAGYOK!!! Szuper lehetett! :P

Köszönöm a rókamentesítő hszeket! Ma úgy érzem, hogy talán vége a gyomorproblémás időszaknak! (ámbár tegnap is ezt éreztem, aztán... :roll: ) Persze Morzsi azóta se mutatja magát :?

Tinu: nem tudom voltatok-e ma a MUPAba,de annyian voltak hogy folytak kifelé az emberek! Szóval mi is lépcsőztünk egyet, meg legalább körbejártam az egész épületet, igy legalább a szakdolimhoz újabb helyszínekre leltem :)
Gyertek el a kövi szerdán! Az az utsó lesz és megint a régi kerékvágás, szal nem sokan leszünk.

Deni: fejben minden megvan, már csak le kéne írni...majd feldobom ide is a rövidített verziót, hogy mi a véleményetek!
És úgy örvendek, mert azt hittem, hogy ma meg kő írnom, de hétvégén nem lesz a P@ccsel óránk és igy akkor még nem írok semmit 8)

Kérdés:
Második gyeröknél egyértelműen hamarabb lesz dagadt az ember lánya?? Mert én most akkora vagyok, mint Kamillával a 9. hónapban :? :(
A második gyereknél ragyásodik az ember feje, vagy ez esetleg arra utal, hogy netalántán fiam lesz ?? :roll: Kamillával nagyon szépen kitisztult a bőröm...hát most meg mint egy pubi úgy nézek ki :(

Jaaaa!
Ríd: gyöngy a Gyöngyhalászba van kilószám és rengeteg fajta!!!
Ez pedig a Művész moziban leledzik belül a "lobby bárban" :P

Macs: hol béreltél eddig fát??? Én minden évben keresem a lehetőséget, de 1. marha messzi találok csak ilyet, 2. mire mennénk, már nincs bérelhető fa :?

Rylie
rylie

Deni, Ancsi: a hipnózist lehet használni fájdalomcsillapításra, ezért gondoltam a szüléshez. De kb. ennyit is tudok róla. :)

Ruz: hát irigy-irigy Kispálért. :oops:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

most csak röpkén:

Ancsi :) a talpat akár holnap is el tudom dobni Neked, házhoz viszem - egy ezresért meg Neked kell elmenni érte :wink: - és használjátok egészséggel :) De ha holnap mégsem, bármikor fel tudom vinni, mert sűrűn lesz dolgom mostanság bfok felé.

Vica
vica94

Marc: egyik bariném Hugát hívták nagoyn sokáig tojásnak! Egészen addig, mig a szerencsétlen kislány úgy mutatkozott be, hogy Szia! Szabó Tojás vagyok! :) Na onnantól a saját nevén hívták inkább :lol:
a Morzsiról egyébként én kutyára asszociálok, csak hát a pocakomban lakó még kenyérmorzsa méretű.

R
rylie

Vica: én néked írtam püt. Megkaptad?? :roll:
R
rylie

Barbi,
fehérvérsejthez nem értek, de BS tanácsa stimm amit irtál :) középsugár, meg ilyesmi. de látom, Ancsi ezt tudta is :wink:

most elolvasom a 44 üzenetemet....

ps: kanapénk is megérkezett, falak szinesre festve, parketta megvéve, burkolás szépen halad, hitelkérelem du. be lesz adva. haladunk :D
fibi

Rylie: voltunk, voltunk. Mi tudtunk egy kicsit bent is lenni, meg Indit hamar kiszúrtam, mert az ajtó mellett ült. De aztán egy jó fél-háromnegyed óra után mi is kijöttünk, mert Tündér nagyon álmos volt már, de bent nem tudott elaludni. A hátamon bezzeg azonnal. :) Nem hiszem, hogy elmennénk szerdán, mert nekünk ez eléggé kiesik most. 3 járművel kell menni és min. háromnegyed óra, mire odaérünk. Az Örsön levő Ringatóra meg csak egy busz és 20 perc. Szóval inkább oda. Azért jó volt danolni egy kicsit.

Kép
Kép
tinu

Rylie,
sztem lábdagadás nem egyértelmüen hamarabb, legalábbis nálam csak az utso pár hétben jelentkezett, és lehet h csak a melegtöl.
kitartáááás Neked is!! :) :D
fibi

Ry, kenyérmorzsa, te meg már akkora vagy, mint 9 hónaposan?! Nanemá. :D :lol: Én nem hírzam annyit, lassabban is, viszont eleve magasabb súlyról indultam, így sem lettem a végére annyi, mint először. De ebben benne volt a jóféle "cukr"- diéta. Szegény Tojás? Én elképzeltem a Francoise- femilit, ahol volt vagy négy gyerek, kb. hasonló nevekkel (Frederic, meg már nem is tudom, de csupa F betűs, hogy alliteráljon a vezetéknévvel), hogy egyik Morzsi, másik Buksi, és így tovább. :lol:

Macs, szerinted a bérelt fák túlélik a megrázkódtatást? Mert én is gondolkozom. A kiültetésen nem, mert nekem az nagyon vicces és szomorú, hogy a városból kiköltöző népek errefelé egyből vesznek kutyát (aztán rájönnek, hogy összemászkálja a szép kertet, és megkötik :evil: ), utána meg kiültetik a gyökeres karácsonyfát, ami elpusztul...
marcangoló

Fibi, ha ilyen jól haladtok, akkor maholnap költözés?
marcangoló

Köszönöm a köszöntéseket :D
Ha esetleg rajtam kívül is van/olvas Gabi,akkor őt is isten éltesse :lol:

Macs:
mi is a kiültetéses fában gondolkodnánk,de van annak valami trükkje?Egyszer már próbáltuk,de nem maradt meg addig,amíg kimehetett volna :(
4D:praxis :arrow: Dr.Hajdu Krisztina.Őt javasoltam Neked a jövőre nézve :wink:

Fibi:
nagyon sok+++++++++++++,de egyszer vége lesz ennek :wink:

Zsan:
nektek is sok sok+++++++++++++++++++

petergabi

Bocsánat, ma még több elütéssel dolgozom... :(
marcangoló

Gabi, boldog névnapot!

Képek alapján meg a kissrác tiszta Dórka. Még a haja is mintha úgy göndörödne a képen. :D
marcangoló

Gabiknek Boldog Nevüknapját Kívánok én is :)

Kiültetés: bár nem tőlem kérdeztétek, elmondom, amit nekem mondtak az árusok ez ügyben. A lényeg a fokozatosság. Mind befelé, mind kifelé. Tehát a kinti lét után egy fűtetlen helyiségbe kell tenni a fát, majd úgy a házba. Ugyanez visszafelé. De van egy linkem, ahol a részletes leírást is megtaláljátok:

http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=68

ez a link pedig csupán érdekességként:

http://www.fn.hu/gazdasag/0612/karacson ... 151498.php

Rylie :) tegnap elfelejtettem Neked is írni, hogy igen, megkaptam, válaszolni is fogok rá :D

Barbi :) ha rákatt a linkre, akkor utána a böngészőben töröld ki a honlap cím után az url-t a szögletes zárójellel együtt és így enter. Elvileg, így működnie kell. :)

Vica
vica94

Boldog Gabi napot! :)

Vot, Barbi :) engem nagyon érdekelne a módszer, illetve a lépések ahogy csináltátok. Én is próbáltam egyszer, de hasonló érzéseim voltak mint Tinunak, lehet hogy a mikéntje nem volt megfelelő. Ha van kedvetek, leírnátok pár szóban hogy zajlik egy ilyen meditáció.? Az a fura, hogy én nagyon vizuális vagyok és egyébként is használok meditációs technikákat és működnek is, ez az egy ami nem jött össze. Ha nem akartok offolni, priviben is örülnék neki. De még az is lehet, hogy megpróbálunk állatkertbe menni, ehhez persze az kell, hogy el tudjak jönni 1 nap szabira ami csak 7végén derül ki. :)

Ancsi,
én is gratulllla - most már érezd megad rosszul a stréberség miatt :D

Kép
akata

Mondjuk nálunk abszolút hasznosul a vágott fa is, mert felhasogatjuk, és a szüleim eltüzelik. Tegnap kértem (és kaptam) a fenyőfaárus sráctól levágott ágakat, és volt köztük egy, aminek tökéletes citromillata van. A tűlevél hátoldala fényes ezüst, az eleje sötétzöld, és lapos level van. Mi lehet az, nem tudjátok véletlenül?
marcangoló

gyorsan írok mielőtt megint elmegy az áram

Nuk,
Most sikerült elolvasnom az elmaradásomat és látom, h már nem lovét kell vinni, hanem kaját és üdítőt. Akkor én inkább üdítőt vinnék, mert az elmű ma egész nap azt játsza, h ki-bekapcsolgatja az áramot és így képtelenség bármi be is belekezdenem :roll: Jó így? Vagy nem tudom milyen kajcsira gondoltál, de pl. szívesen viszek füstlit, azt négy perc alatt meg lehet főzni és meleg és laktató. De ez csak ötlet, én nagyon szeretem a füstlit :oops:

Kép Kép
curse

Vica, tudtam, hogy valami baj van, nálunk (és a környék ugyanilyen házainál) nincs átmeneti helyiség, vagy szoba, vagy kint. Meg nem hiszem, hogy pl. a díszítésnél annyira vigyáztak volna a rügyekre pl.
marcangoló

MArc: a citromos fa az a douglas lesz asszem.. és olyan puha a levele, nem szúrós.

Tinu: brühühü én még Indit se láttam és csak hazafelé énekelgettem a dednek :(

Fibi: ööö nekem nem a lábam dagad, hehehe
hanem anblokk mindenem, de leginkább a hátsóm, a combom, a fejem 8)

Gabi: legalább az avatarodban látom akkor a Botondot!! Tényleg milyen jól sikerült kép!! :)

Kérdés még:
Hol lehet kapni kandírozott narancshéjat????????????????Nos?

R
rylie

Rylie, nem szúrós egyáltalán. Persze nem biztos, hogy a megszokott jó fenyőillet helyett szeretném, de egész este éreztem a kezemen, és olyan jó volt.
Én kandíroztam. :D Kell recipe?
marcangoló

Nem volt annyira bonyolult, de nem is lett tökéletesen olyan, mint a bóti.
marcangoló

recit találtam, de nem hinném, hogy Anyukám nekiállna :roll:
rylie

:-) Hát akkor talán a Lehel piacon a magosoknál.
marcangoló

Marc :) olvasd el az érdekességként betett linket, sztem ez alapján lehet, hogy duglászfenyőt találtál :)

Vica
vica94

Gabikának boldog névnapot kívánok! :)

Vica!
hát akkor nagyon köszönöm, akkor kölcsön kérném a talpat. jövőre meg majd visszajuttatom, lesz 1 évem rá :D. így már bátrabban nézegetem a karifákat. nem tudom mennyire vagy jártas az árakban, de az 1500 Ft/m az jó? mert én azt hittem, hogy 4-5eFt métere, ezért se vettem eddig. (nem ezüst, hanem az a másik fa) így akár egy 2 m-est is vehetek és fenyőillat lesz a lakásban :D . HURRÁ! és tarthatom a garázsban. (állítólag jó, ha vizet teszünk alá) kb. 5-6 éve nem láttam már igazi fenyőt a lakásban :D.

MEGDÍCSÉRT A VÉDŐNŐ, HOGY CSAK 2 KILÓT HÍZTAM EDDIG ! :D ó de jó lenne, ha így lenne továbbra is, de én a végén híztam múltkor is.

Rylie!
nekem is kell kandírozott narancshéjj, de inkább vki mondja el, hogyan kell csinálni, mert egyszerűen imádom fekete csokiba mártva!!!

MARCANGOCSKÁM!
ide nekem azonnal a narancshéjj recepttel!!! hát miért titkoltad eddig!!! :) (meg hogy mit tegyek a szennyezett héjjával, amit minden izével kezelnek!)

bánatomban, mivel nem mehetek Nukékhoz és nem megy a tanulás, hát sütök egy kis csokis kekszet. :)
ancsipancsi

Sziasztok!

Den, Ridonli meg aki még írt!
Köszönöm az infókat Mikiről és Miniről!:) A retro Mini talán nem olyan drága, lehet, hogy azt megnézem!:)

Nagyon sokat írtatok, így most is csak beleolvasgatni tudtam!

Jövök, majd, ha tudok!

ILdi
ildi76

hátha valakit érdekel közületek (nem csak gyerekeket :wink:)

Harry Potter-nap az egész család örömére

Varázslatos szombat a Mom Parkban

December 15-én, előkarácsonyi ajándékként együtt töltheted a napot kedvenc varázsló-tanoncoddal! Az Electronic Arts és a Fórum Home Entertainment várja az igazi Harry Potter rajongókat, családjaikat, barátaikat egy fergeteges mozizással egybekötött, ingyenes játéknapra a Mom Parkba! Kár lenne kihagyni, az izgalom, a felhőtlen szórakozás garantált!

Harry Potter jegyében telik majd december 15-e a Mom Parkban, hisz amellett, hogy újra levetítik a Tűz serlege és a Főnix rendje filmeket, egész napos játék várja a kicsiket és nagyokat az Electronic Arts jóvoltából. A mozi előterében felállított konzolokon reggel tíztől egészen késő délutánig szabad a játék: bárki ingyenesen kipróbálhatja az utolsó epizód, a Főnix rendje magyar nyelvű játékváltozatát. A rendezvény és a játék iránt érdeklődők előzetesen itt tudják magukat regisztrálni: www.electronicarts.hu/potter

A történetet persze senkinek sem kell bemutatni. Új rend születik. Voldermort nagyúr visszatért, ám a Mágiaügyi Minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy a varázslóvilág erről ne szerezzen tudomást. Mindenekelőtt Roxfortba küldik Dolores Umbridge-et, a kiállhatatlan hivatalnokot, hogy ő oktassa a sötét varázslatok kivédését. Umbridge azonban csak elméleti ismereteket hajlandó tanítani, ezért Harry, Ron és Hermione néhány diáktársukkal együtt titokban megkezdik a felkészülést a küszöbön álló háborúra. J.K. Rowling ötödik Harry Potter-könyvének filmfeldolgozásában hátborzongató összecsapásra kerül sor a jó és a rossz között.

Harry Potter nem mindennapi kalandjait immáron bárki otthonában is élvezheti, hiszen nemrég jelent meg a Harry Potter és a Főnix rendje DVD kiadása, mely számos mágikus, a filmből kimaradt jelenetet is tartalmaz Extrák menüpontjában.

Helyszín: Mom Park, Palace Cinemas mozi
Időpont: 2007. december 15. (szombat) 10.00
Belépés: Ingyenes

votiv 8)
votiv

Ancsi, és bárki, aki szeretne egy kicsit kanduluzni (egy újabb Lőrinc- műszó, sok mindenre lehet használni).

Narancshéj kandírozása:
Hagyományos zöldségpucolóval hámozzuk le a héját (a fehér részét kikerülve) csíkokra. Vágjuk a csíkokat gyufaszál-méretűre, és tegyük bele egy kis nyeles-serpenyőbe. Öntsük fel hideg vízzel, és forraljuk fel. Főzzük 30 percig, majd öntsük le róla a vizet. Öblítsük ki a serpenyőt, majd tegyünk bele 1 csésze cukrot, két evőkanál vizet, és a narancshéjat. Közepes lángon keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Pároljuk addig, amíg a narancshéj nem lesz átlátszó, és a szirup be nem sűrűsödik (nagyjából 20 perc). Ekkor a villa hegyével szedjük ki a narancshéjat, és tányérra rakva hűtsük le. (Meg lehet egy nappal előre is csinálni, ez esetben fedjük le, és szobahőmérsékleten tároljuk).

Igen, ezzel egyetlen probléma van, hogy csak ellenőrzött, nem mérgezett naranccsal lehet megcsinálni. És biztosan lehet nagyobb szeletekkel is, amit aztán jól össze lehet csokizni.

Azért rejtegettem, mert csak tavaly kellett a világ egyik legdrágább és legfinomabb sütijéhez. Amit Firenzei csóknak hívnak, és nem is legdrágább, ha az ember magának kandíroz. :D

Remek, kis hízás, remek! :wink:

Öccsém, hogy megcsíptem egy valódi duglászt! :D :lol:
marcangoló

Bár nekem nem narancsos volt....
marcangoló

Kis szegfűszeggel milyen finom lenne.
Na, itt sem vagyok.
marcangoló

BOLDOG GABI NAPOT :D :D :D

Ma oly szomorú élmény ért: a Westendben szembesítettek vele, hogy a Levi's nem gyárt többet nöi 501est. :( Pedig erre tartogattam volna a jutalmamat. :( A többi farmer szaaaaaaar. Szakadt, lyukas, hypózott, gyürt, répa ... annyira bénák vannak. és ezt úúúgy szerettem, igazi életérzés tartozott hozzá. Még emlékszem az elsöre.. Londonban vettem. És az utolsó itt figyel kopottan a szekrényben. Sose doblak ki. :( :(

Boldog ember vagyok, nem igaz? Ilyen problémákkal. :)

Apa most telefonált, h jó a buli (céges): épp most nyílt szét a feje. és még nem is alkoholizáltak, csak úsztak és hirtelen jött a medence. na?
neet
neet

Neet:
Az outletben tutttti van, múltkor asnyunak azt néztünk és olcsóbb is :wink: :wink: :wink:

Boldog Gabit a Gabi(k)nak!!

Aki jön holnap és fázós, hozzon vastag zoknit, gyerkőknek benti cipőt. Padlólap van, igaz padlófűtés, de nem akarom, hoigy bárki megfázzon!!!!!

nukada

Egy aktuális, de nagyon lapos poén:

Limi és Lom mennek a sivatagban. Lom mindig elás egy "í" betűt.
Lom hirtelen eltűnik. Limi megkérdezi a szembe jövő karaván vezetőjét:
- Nem láttad Lom-ot?
- Társadalombiztosítás.

ez annyira sz..r poén, hogy már jó :lol:

ruz
ruzicsky

Ancsi, Tinu, Marc meg még aki szereti a Kispált, legközelebb menjünk együtt koncertre! A férjem úgyse szereti annyira, inkább csak elvisz a koncertre, de ő nem élvezi annyira.

Fibi

Már adtam Bendinek echinaceát, de még nem vittem el a homeós dokinénihez, de kéne azért, mert sztem egy alkati szer biztos segítene, hogy ne legyen annyit beteg, de most kifejezetten jól van, egyelőre.

ruz
ruzicsky

RUz: én még nem merem egyedül hagyni estére a gyereket. Az uram még nincs kiképezve ezen a téren és sokszor ébred még Tünci. Esti programot még nem csináltam eddig sose, csak olyan van, hogy egész nap nem vagyok itthon és este viszont már igen. De gondolom, ez változni fog azért lassan.
Ugye, van remény, hogy a gyerekem egyszer végigalszik egy éjszakát egyben? :)

Kép
Kép
tinu

Tinu :) én sem hittem el, de igen, van remény, hogy átaludja az éjszakát Tünci. Máté ha jól emlékszem, nagyjából 6-8 hete alussza át az éjszakákat, változó hosszban. A lényeg, hogy elmúlt már bőven egy éves, mire hajlandó volt eme nemes cselekedetre, igaz, én is segítettem neki egy picit, de megérte :)

Ancsi :) nem csak hogy vizet lehet/kell alá tenni, de ha van, lehet egy kis Chalmophyrint is tenni bele, vagy egy csipet sót, sőt hallottam már rézpénzt is. Gondolom a lényeg az ásványi anyag tartalom. ÉS nem kell rögtön befaragni a fát a tartóba, inkább érdemes a megvásárlás után levágni egy-két centis darabot a törzséből, hogy friss legyen a vágás és egy vödör vízbe állítani (olyat is lehet, hogy rézsútosan vágni, így nagyobb a felület, még több víz juthat a fa keringésébe). Így rengeteg vizet tud magába szívni és tovább tart. Ezt a praktikát én tapasztaltam ki, amikor még nem gyökeres fákat vettünk.
A faragás ráér akár Karácsony napján is. Természetesen a további vízpótlást is meghálálja szegény vágott fa.
Na, befejeztem, mert szétoffolom a topicot :)

Vica
vica94

Tök jó a gyökeres fa, meg környezetbarátabb, lenne is hely elültetni... Csak azok a fránya Keresztespókok ne szeretnék annyira az örökzöldeket... Na, ezért nincs örökzöldünk (aki holnap lát egyet és rákérdez, elmondom a sztoriját :wink: :wink: )

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: