A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina!

Próbáld meg párszor úgy hasra fektetni Ádit,hogy
te hanyadt fekszel és a hasadra fekteted.
Nekem így sikerült el érni a lányomnál,hogy
emelje és tartsa a fejét.

Viranka!
Látszodnak a hurkácskák olyan enni valóak.
Szuper a body ügyi vagy.

És tegnap este a lányom először átfordult a hasáról a hátára
örültem neki.
Mostanság nálunk úgy van alvásnál és ébredésnél be nem
áll a szája csak döl belöle.

Emese!
Amit neked akartam már írni a sem szín változásról
Ildikének már barnára váltott teljesen.

Kérjük a képeket.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Kaqk! Annyira nyomatják a szoptatást. Nálunk is meglett az eredménye… Szeli 11. napra fél kilót fogyott, mert a védőnőm úgy gondolta, hogy biztos van tejem… (persze én se tudtam, hogy alig). A kórházban is csak akkor kaptunk tápszert, már mikor Szeli a 3. napon is órákig üvöltött… Nem az a lényeg, hogy a baba jóllakjon és fejlődjön??? :roll: Szerintem de! Még jó, hogy nem lett nagyobb baj!!! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

És csajok!!! Nem fejben dől el a szoptatás, mert akkor én is szoptattam volna! Ha rajtam múlik, tejcsárdát nyitok!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka! De ügyes vagy!
Azért én látok 1-2 hurkát!!! Édi!!!

Apa csak 6-7 körül ér haza. :( Szelike meg durmol dél óta... :shock: Pedig le kell mennem valami vacsinak valóért legalább a boltba... :? Ha felébred Szeli, kajál és elindulunk.

Egyébként tegnap megint voltam tornázni. Hétfőn és csütörtökön fogok járni, mint régen. Be is fizettem erre a hónapra. Megint nagyon jól esett!!! :lol: :lol: :lol:

Ma este fürcsi előtt megint megmasszírozom a Kiscsajt! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Szoptatás: Mármint nem a kedvet akarom elvenni attól, akinek fogyóban a tejcije. :oops: Én úgy gondolom, akinek eddig volt, simán kihúzza a 6 hónapot!!! :lol: :lol: :lol: Szóval fel a fejjel!!!!!
De nekem már az elején gondok voltak. Én a fejem tetejére is állhattam... :x (Bocsi, hogy az előbb kitörtem magamból!)

Kép

Kép
regcsiken14

Persze Regi, igazad van!!!!! Van akinek nem termelődik elegendő. Ez olyan hülyeség, nem? Ha egyszer arra van a cici, hogy tápláljon, miért nem termel a szervezet elegendő tejcit????

De kiváncsi vagyok, hogy zajlik a tali????

Heni
KépKép
heni81

Szerintem az ősidőkben se volt mindenkinek teje, és a csecsemőket más anyák szoptatták olyankor. Azokban a közösségekben simán megoldották. Nem féltek még ennyire az emberek a betegségektől.

Kép

Kép
regcsiken14

Én is kivi vagyok a talira! Biztos szuper!!!
Esküszöm, hogy venni fogok egy autót magamnak!!! :twisted: Csak azt nem tudom, miből... :shock: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Jaj, de fáj a szívem, hogy mi sem lehetünk ott a talin! Biztos nagyon jó nekik!

Ja, ma visszavittem Viktorkát a dokihoz, hogy nézze meg mégegyszer. Csodálkozott, hogy nem fogtak minket bent a kórházban. Ugyanis rajtunk kívül még két babát beküldött a napokban és őket ott fogták!
Megint megvizsgálta, őszerinte akkor is van zörej a tüdejében.
Hát jól megnyugtatott, most fogalmam sincs, hogy kinek higgyek!!??
Megbeszéltük hogy péntekig szedjük a köptetőt, aztán visszamegyünk és meglátjuk mi lesz. Ha még mindig hallani fogja a zörejt, akkor megyünk a Heim Pálba.
Egyébként Viktorka meg sz@rik a világra. Jókat eszik, vigyorog és nagyokat alszik. A köhögésen kívül semmi jel nem utal arra, hogy komoly baja lenne!

Milyen ügyesek egyes babák, hogy már megfordulnak!!!
Mi a lusták táborát erősítjük. Bár tegnap mintha oldalra fordult volna. Legalábbis én úgy emlékszem hogy a hátára tettem, mire visszafordultam hozzá már az oldalán volt! :shock:

Majd még jövök, ha visszajöttek a talisok, nagyon kíváncsi vagyok milyen volt!!!

Kép
Kép
timi26

Regi!
megnyerem a lottó 5-t és veszek neked jó :) igazán írhatnának már h. mi volt a talin :)

s régen a középkorban is az volt h. a gazdagok vitték vidékre szoptatni a gyereket ha jól emlékszem :)

KépKép
viranka

köszi abiztatást. persze igyekszem többet pihenni( vagyis pihenni egyáltalán) iszom a teát meg apukám főzi a tejcsináló levest, iszok sok vizet, eszek rendesen. újra!

bízom a cicikben, hogy bírják még egy darabig! most 50g-ot evett Emma de ugyanúgy benyomott hozzá 70ml tápszert is. szegénykém pótolja a kihagyást.
kivi vagyok a talira!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uh, akkora trotty volt, megyünk megnézzük!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Talisok majd írjatok.:)

kaqk:eddig is szép teljesítmény,hogy bírtad.!..:)..de ezt mindenkinek írom aki ilyen cípőben jár..a kellő immunanyagot megkapta Emmácska..:)..és ha tápis lesz azon se rágd magad..:)..OKÉ..!..élvezd az anyaságot,ne azon gyötrögy,hogy mit kajál.....:):)

viranka:jó lett a body..:)te is rongyhegesztő vagy?..piciknek töre jó rucikat készíteni,nem kell hozzá sok anyag sem..:Dtényleg jó kis húsban Bálint..:) Ő most mennyit nyom?nem emlékszem,hogy írtad-e.. :roll: ..

Ja igen vitték a szopira a piciket,áhh uriasszony dehogy szoptat..hisz tök sok idegeskedés az egész :lol: :lol: nem lányok?? :) :)

Most így belegondolva a tápisok annyival előnyben vannak,hogy mindígtudják mennyit evett a gyerkőc..és ha sír,akkor tuti nem az éhség miatt van :) :)

Timi26:nem semmi,így legyen okos és NYUGODT az ember...kiben bíz ha nem az orvosodban?..
Barátnőmék is bekerültek a kórházba,étvágytalanság és hasmenés miatt..A fő.o javasolta adjon neki epumisant és infacolt egybe,most meg azt mondják neki biztos túladagolta a gyereket.. :shock: :shock: most akkor mit csináljon szegény..nagyon nehéz,ja és nem lehet együtt éjszaka a kisfiával ( 6 hetes),mert nem tud,hol aludni a szobában..le kell mennie az alagsorba ott tud pihizni..teljesen kivan..meg,hogy megnyugtasák még erre egy lapáttal, miért nem ad a gyereknek plusz tápit,mert ekkorának már rég 120mlket kellene ennie..meg biztos híg a teje azért megy a hasa..tökre magát hibáztatja...de amúgy szoptasd csak nyugodtan.. :shock: :shock: :?
varga tünde

Ja én meg nem tudom eldönteni,hogy azért eszik még 7szer a fiam,mert napközben nem eszik eleget és azért éhes még éjjel is..vagycsak egyszerűen szeret enni... :shock: :roll: aszem pár etetés lemérem valahogy..vagy nem tudom... :shock: :shock:
varga tünde

Varga Tünde: az biztos, hogy ha úgy adódott volna, hogy bent kell maradnunk engem el nem rángattak volna mellőle. Még ha állva éjszakáztam volna akkor sem!
Azt gondolják ekkora gyerek elvan az anyja nélkül is. Ja persze, főleg ha nem úgy bánnának a picikkel, mint egy olcsó portékával a piacon! :evil:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Jaj, nagyon jó volt a tali! Olyan jó volt látni a babákat! Nagyon édes az összes!
Sajnos volt, aki korán elment, de ez érthető ilyen pici babákkal, illetve a távolság....
Zsófi baba sajna meghazudtolta magát, mert semmi nem volt jó neki, sírt mindenért. Nem volt mosolygás, meg nagy dumálgatás. Rgy idő után azért úgy ahogy megnyugodott, és Mátéval elkezdett kokettálni! :wink:
Kiskolbi! Én benne lennék, ha rokoni szálak fűznének össze minket! :wink:

Beatrice is gyönyörű, Grétike kis hajasbaba (LMónitól pedig ellestem a nyak köré tekerős pelust bökék ellen), Linikének hatalmas nagy kék szemei vannak (és sok haja), Lilla úgy "sír", mint egy kiscica, Noel nyugodt baba és állandóan a szájában az ökle, Máté egy tünemény, ahogy mosolygott és dumált, Boti szép kis formás és nagyon tud társalogni a kacsájával, Robesz kis huncut, Ádi édes ölbebaba cuki fülekkel.
Remélem nem hagytam ki senkit!
Legközelebb majd ráveszem Zsófi babát, hogy éljen társadalmi életet, és ne csak sírókázzon. :wink: Így anyája is többet tud majd beszélgetni.

Most dobok pár képet, a többit majd felteszem a g-mail-re.

És Timitől nagyon klassz hűtőmágneseket kaptunk!!!!! Köszönjük!!!! :D

Kép Két szerelmes pár, mindig együtt jár.....
Kép Noel. Látszik, hogy jógibébi! :-)
Kép Cuki Boti és a kacsa
Kép Balról: Máté, Noel, Linike, Boti, Zsófi, Lilla

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!

Húúúú de szuuuper nagyon édesek.

Még kérünk képeket.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jaj, de édik a babák, még, még!!!!!!!

Valaki küldjön priviben egy jelszót a gmail-es címhez légyszi, légyszi!

KépKépKépKép
meryke

Mi kb 10 perce értünk haza :)
Lilla kiscica :) :wink: (Emese:)) bevágta a szunyát. Egy kissé elfáradhatott :)
Anya is elfáradt :) elszoktam én már ettől a pörgéstől.

Persze gondoltam, hogy Emese meg fog előzni :) és már képeket is rakott :) nekem lehet még 1 hét + mire lekerül a gépről :)

Nagyon jól éreztem magam :)a jóga is szuper volt.
És külön köszönet Timinek a hűtőmágnesért, majd jövök egy fényképpel :)
Minden baba tünemény volt. Máté higgadtan végig aludta szinte az egész talit és mindenki bömbölt legalább 1x, h megmutassák ilyet is tudnak :)Noel jól telekajálta magát :) én csak lestem mennyit bezúzott. Zsófka meg még így üvöltve is édes volt :)
Kiegészítvén Emese leírását a babócákról.

Na pusz
Én is összeszedem magam

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Mammikák!
Nemsokára teszek fel képeket és videót is, de azt a youtube-ra, mert a gmailre nem fér fel

Kiskolbi! Az ottmaradt játékok miatt írtam emailt!

Heni! Meg kell, hogy védjem magam, mi már 1 hónapja vegyeskék vagyunk, és van tejem!
A fejben döl el meg hülye duma szerintem is, valaki ezt kitalálta és azóta ezt szajkózza boldog-boldogtalan...
Igen Regi! én olvastam a szoptatás történetéről, és szinte mindig voltak szoptatós dajkák, vagyis olyan asszonyok akiknek sok tejük volt, és segítettek a többi mamának és babának :lol: .

Kaqk! Te meg ne aggódj, legyen csak teli a poci az a lényeg, más nem számít, csak Emma boldogsága. Este meg próbáld ki Te is a karodat ellazítva fejfölé emelve alvást, bár végülis nappal is pihenhetsz így ha van időd. Ez az én híres tejszaporító-ászanám.

Viranka! De ügyes vagy, édi a rugi nagyon!

Horcsog! Gratu a forduláshoz, és tényleg milyen jó ötletet adtál Irinának a hasra fekvéshez.

VargaTündi! Köszi, őszintén írtál mint mindig... :wink:

Jaj Lányok! csudajó volt találkozni, teljesen feltöltődtem... Regi, Irina, Timi, Viranka, de végülis mindenki aki nem tudott eljönni hiányzott ám nagyon!!!
Jövök még!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

KTimi ajándéka, a szuper hűtőmágnes függönybe :!: csomagolva! :lol:
Nagyon klassz, kipróbáltam, működik! :wink:

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, köszi a beszámolót, a babák valami tündériek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VargaTündi: azt nem értem én, hogyan lehetne az Espumisant és az Infacolt túladagolni... nem lehet, le van írva az ismertetőjükben. Nem felszívódó anyagot tartalmaznak. :shock: Éljen az egészségügy.

Kép
Kép
irina

Anitja, nekem is hiányoztatok, majd legközelebb!!!!!!!! Mizújs körömügyben?

Kép
Kép
irina

Anitja!
Köszi,

Azért bánom,hogy nemtudtam menni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

De jó volt olvasni soraitokat :) kissé nagyon fáj a szívem/ünk hogy nem mentünk :) Annyira jók a képek Emese :)

Tünde:
6,2 kg volt 2 hónaposan nov.27-én :)

Mikor lesz a következő tali ???? :P

KépKép
viranka

Irina! A helyzet változatlan :( még nem tudtam dokihoz eljutni vele :( talán csütörtökön, ugyanis holnap Manócskával megyünk szurira :roll:

Na akkor képek:
Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

olyan édik a babák. Én is kérhetek jelszót a gmail-hez?
köszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Újra kihagytam pár napot, mondjuk ezt a hétvégét olvasásilag, alig bírtam bepótolni. Tegnap megérkezett a pihiszékünk, majd teszek fel fotót, Móni szokta nekem kicsinyíteni. Előre is köszi!

Sajnos nem lett kész az autónk, úgyhogy gyalog nem vágtam neki a talinak. Nagyon sajnáltam, de gondoltam rátok, hogy biztosan szuperül fog sikerülni! Legközelebb tuti, hogy elmegyünk mi is! Levi egyébként is szeret ismerkedni, a babajógán és az orvosi rendelőben is vigyorog idegen babákra. Nagyon édi! Ja, és a babajógán a másik baba mamájára is mosolygott.

Velünk mostanában más nem történt, ami érdekes volt hétvégén, és kapcsolódik az "anyóstémához": az egyetlen hely, ahol Levi nem érzi jól magát, és hamar üvölteni kezd az anyósoméknál. Nem tudjuk, hogy miért. Apósom is, hogyha kézbe veszi egyből ordítani kezd. Sehol máshol nem csinál műsort, ordítani is csak 2 hetente hallom, amikor elmegyünk hozzájuk. :shock:

KépKép
becka

olyan jo volt a tali :9 majd legyen maskor is, csak mivel kestunk igy nekunk eleg rovid volt - na meg persze mire mindenki feloldodott :oops:
de milyen jo erzes volr egyutt lenni hmmmmm olyan cukik a babak, koszonjuk anitja a szervezest es a lehetoseget.

jah es kepzeljetek annyi kajcsink volt huuuuuuuuuuu a babucik nagyon nagyon jol viselkedtek

Kép

Kép
mmarica

Háááájbááááj!!! :D :D :D
Itthon vagyunk mi is egy ideje, Máté a hazafelé utat is végigaludta :shock: :lol: , aztán itt még 10 percet, utána viszont elkezdte bepótolni az egész napi nyűgit, azért nem jötem eddig.
Nagyon jól érzetük magunkat, szuper volt, úgy feltöltődtem, mint egy Duracell nyuszi. :D Csodaszép mined Baba, és Lányok Veletek is olyan jó volt találkozni! Sűrűbben kellene ezt megtenni, bár tudom, a jógaközpont jóindulatával sem élhetünk vissza.
Talán azért is volt annyira jó, mert itt senki ismerősöm nincs, babakocsit meg végképp egyedül tologatok, a barátnőim is kb. havonta egyzer érnek rá kijönni, szóval már nagyon hiányzott a társaság! És ennyi tüneményes Picurral tényleg full extra volt. :D
Remélem, a kövi talin azok is ott lesznek, akik ma nem lehettek velünk.
Anitja: köszike, írtam emilt.
Gremese: csak azt sajnálom, hogy a konyhai kézfogós-mosolygós nagy lamúrt nem sikerült dokumentálni, csak a végét (köszi, Anitja! :D ). :( Nyugi, egyébként jófej anyós leszek. Csak nőjön meg Máté jó nagyra (az ortopéd-doki szerint magas lesz!), mert egyelőre Zsófi testi fölényben van. :lol:
Rögtn felteszem a képeket gmail-re. Várjatok! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi köszi!

KépKépKépKép
meryke

Nagyon jók a képek!!! A következőre remélem, mi is eljutunk. Szeli ráadásul nagyon szereti a nyüzsit, az új embereket!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

kiskolbi : köszi.

Mi is nagyon mennénk, de nem hiszem hogy debiből eljutunk, hacsaknem apának is akkor lesz dolga pesten. Hátha...
Tündériek a babák, biztos nagyon jó volt.

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja! Ezt még délután akartam írni :oops: :
Timi26! Ha Viktorka jól érzi magát, akkor szerintem sincs nagy baj! De azért elég fura a dokid… :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de én legalább annyira hulla vagyok mint Lilla.

Kiskolbi ti hogy jöttetek be Budakesziről??

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Én is itt :lol: :lol: :lol: Nagggyon jó volt a tali :lol: :lol: :lol: csak kár, hogy hamar el kellett jönnünk, de legalább így Timi is odaért a dokihoz Ádikával. Ilyen találkozót sűrűbben kellene csinálni hisz babának és mamának is szuper. Mi mind a ketten kinyúltunk ahogy hazaértünk és összabújva elaludtunk :lol: 1/4 6-kor keltünk fel :lol: Timi nagyon szépen köszönöm, hogy elvittél és a meglepit is. A képeket én is felteszem majd a gmailre.

Megyek készülődök az esti rutinhoz.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fent vannak! :D Ellenőriztem, is. Megyek, fürdünk, vacsizunk, stb. Többiek, Ti is küldjétek a képeket, plíz!
Emese: nagyon édik a képeid, le is mentettem mindet! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Nagyon jók a képek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Fleur: BKV-val!!!! :shock: Szűk egy óra alatt megvolt. Ezért indultunk haza már olyan korán, és ezért nem kenguruval vagy hordozóval mentünk, mert buszon-villamoson gáz lett volna még a többi cuccal együtt. :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok,

Nagyon jók a képek :D
nagyon jól éreztük magunkat, örülök,hogy megismerhettelek Titeket, már akinek sikerül eljönni.
Robeszka azonnal bevágta a szunyát a kocsiban, kicsit elfárad ő is én is.
Most megyek is van egy csomó dolgom.
Timi szupi az ajándék, ki is tettem.
Detti, Budakesziről BKV-val az igen, egész hamar bent voltál, de nem is vagy messze tőlünk, na majd összehozunk egy babasétáltalást, írd meg merre laktok priviben.
Minden baba nagyon édes volt, hogy Zsófi tényleg milyen nagy, Botika, Máté és Noelpedig milyen kis nyugis. Minden baba és mami nagyon szuper, no megyek mert Anya hiánya van.

Kép
Kép
nektarin

No még teszek egy pár képet a fotóstól:)
Jaj jó, hogy én elvittem a fényképezőt, mert egy db-ot sem csináltam :(
tényleg jó lenne ilyet sűrűbben csinálni.
No most is sírdogál, tényleg megyek
Jó éjt! Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nektarin

Jaj, de jók a képek!!!! :D

Viranka! Nagyon jó a rugi! Olyan ügyes vagy!!!!
Szerintem jövőre - tavasszal - rendezhetünk egy újabb talit. Gondolom a többiek is benne vannak. :D

Szoptatás: Szerintem a "fejben dől el" dolog részben igaz.
Ha az ember lányának megadatik, hogy szoptasson és valamilyen okból kifolyólag csökken a teje (pl. stressz, ott eldőlhet fejben a további szoptatás, de nem feltétlenül). Lsd. az összes "vegyeske".

Ha meg nem adatik meg, hogy szoptasson, akkor hiába szeretné az ember, nem fog tudni. Lsd. Regi.

Nektarin! Nagyszerűek a képek!
Majd számolj be, mi volt a gégészeten!

LMóni! Szerintem Grétikére lehet mondani azt, hogy bűbájos baba! (Vagy bűbájos boszorka? :wink: )

Én is nagyon el vagyok fáradva!!!!! Már úgy bújnék az ágyba. Babucit letettem aludni, ő teljesen kivolt. Nem csodálom... Ennyi sírástól.... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Én csak Noel-t látom a videón, ahogy édesen magyaráz, és azt sem végig. Nem látom a többi felvételt. Vagy én vagyok a béna?

Kép
Kép
Kép
gremese

Nem tudom megnézni Zsófi és Máté konyhai lamúrját..... :(

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! Legközelebb légyszi hosszabb függönybe csomagold az ajit, mert a csomagolóanyagot felakasztanám az ablak elé! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

jaj de szuper lehetett....

Heni
KépKép
heni81

Letettem a Kisherceget aludni. Még udvarolt nekem egy csomót, így Ő is, én is feltöltődtünk lelkileg, valahogy csak kibírjuk a hajnali 4-es szopiig egymás nélkül. :oops:
Anitja, feltetted a videókat? Hol találom? Annyira kíváncsi vagyok! :D
Nektarin: nem gáz, tőlünk kb 10 perc a buszmegálló, onnan 15-20 perc alatt bent vagyunk a Moszkván, onnan meg csak 2 villamosmegálló volt a jógaközpont. A közös kocsitologatásban egyébként szívesen benne lennék. :wink: Nagyon tetszenek az újabb képek, és drukkolok a holnapi gégészethez!
Kaqk: örülök, hogy végre van megoldás Emma kajcsizására! :D Meglátod, modt hízásnak fog indulni rendesen! Csak azt nem értem, mire várt eddig a dokitok. :?
Jóéjt! (nem tudom, jövök-e még ma, csak azért.)

Detti
KépKép
kiskolbi

LMóni! Behalok a lábtyűdön! Már ott is akartam mondani, mennyire király!!!!! :lol:

Heni! Majd tavasszal találkozunk élőben!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Asszem az a baj, hogy túl nagy :roll: regeltem a pörköltre (www.porkolt.hu) majd oda feltöltöm, ugyanaz a jelszó minden, mint a gmailen.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Emese tavasszal már tutira megyünk mi vidékiek is!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Lányok!
Naggyon jók a képek!!! De segítsetek, Beatricet nem ismerem fel! Milyen ruciban volt?

Gremese, Kolbi: szemtelenül vékonyak vagytok!!! :evil:

Minden baba csodaszép!!!!!!

Remélem legközelebb mi is veletek bulizunk!!!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: