A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Amit találok szinte mind csak alul patentos... én az enyémeket turikban vettem... ha látok üzletben szólok... a H&M-ben mintha lett volna.

Ezt ismeritek?

Kép

Ajándékok egy cipősdobozból

A cipősdoboz-ajándék akció
Gondolkozott már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdeti karácsonyi akcióját, a "10.000 gyermek karácsonyát" amely az "Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok, ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!

Nem titkolt vágyunk az sem, hogy a "10.000 gyermek karácsonyá"-nak cipősdoboz ajándékai - sok kisgyermek örömén túl - a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon!

Hogyan csatlakozhatunk, és mit tegyünk a dobozba ?

Amennyiben úgy döntött, hogy részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi akciójában, akkor a következőket kell tennie:

- Mindenekelőtt gondolja át, hogy ajándékát egy lány vagy inkább egy fiú számára kívánja elkészíteni, s egyben azt is határozza meg, hogy az ajándékot - maximum 14 évesig -milyen korú gyermeknek szánja.

- Ha mindezt eldöntötte, kezdődhet az ajándékok beszerzése, melyek összeállításánál, hasznos segítség lehet a nemzetközi gyakorlat, mely szerint a cipősdoboz ajándékok jellemzően a következő dolgokat tartalmazzák:

a) A jól ápoltság jegyében, szappan, fogkrém, fogkefe, esetleg testápoló vagy más higiéniai termék egy kisebb törölközővel

b) a gyermekek kreativitásának fejlesztése érdekében rajzlapok, kifestő, vízfesték, ecset, színes ceruzák, filctollak vagy kréták.

c) nem romlandó édességek

d) kisebb ruhanemű, pl. bébiknek rugdalózó, nagyobbaknak egy jó meleg sál, sapka, vagy egy pár kesztyű

e) továbbá egy szép könyv vagy kedves játék, amelynek gyermekként Ön is biztosan örülne és ami persze belefér egy cipősdobozba! Mindezeket természetesen, elképzelése szerint kombinálhatja. Fantáziájának csak a doboz mérete szabjon határt!

Ne felejtse!

Igazán nem az számít, mit tesz a dobozba, hanem, hogy milyen szívvel! Az ajándékok mellett kedves színfolt lehet egy-egy személyes apróság, mint pl. egy üdvözlő lap (lehetőleg lakcím nélkül!), egy fénykép a családról vagy a gyerekekről.

- Miután beszerezte az ajándékozásra szánt tárgyakat, keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt. Ügyeljen arra, hogy annak mérete az átlagos 38 x 23 x 14 centimétert ne haladja meg, mert ez később problémát okozhat a postai feladásnál! Amennyiben a doboz tipusa megengedi, akkor a tetejét és az alját is külön-különés - vonja be színes, csomagolópapírral. Ha elkészült, praktikusan rendezze el benne az ajándékokat és végül zárja le a dobozt. Figyelem! A doboz tetejét, átlátszó cellux ragasztószalaggal, gondosan rögzítse le, hogy a csomag szállítás közben szét ne essen! Végül a doboz tetejére jól látható módon írja rá, hogy az ajándék milyen korú és nemű gyermek számára készült, pl. így: "fiú 12" vagy "lány 8".

- Az elkészült ajándékcsomagot lehetőleg november hónapban adja fel, legkésőbb a hónap végéig! A helyi postahivatalban, és a csomagfeladásnál kérjen egy "10.000 gyermek karácsonya" logóval, és a Baptista Szeretetszolgálat nevével, címével ellátott műanyag zacskót. Helyezze bele a cipősdoboz ajándékot, zárja le a zsákot egy ragasztószalaggal és végül adja fel a csomagot! Terveink szerint a feladáshoz szükséges műanyag zacskók november közepétől minden helyi postahivatalban rendelkezésre állnak majd! Amennyiben Budapesten vagy környékén lakik, akkor cipősdoboz ajándékát személyesen is elhozhatja a következő címekre:

Budapest: Baptista Szeretetszolgálat - Utcafront, Budapest, X. ker. Bánya u. 1. szám.

Debrecen: Dorcas Segélyszervezet, 4025. Debrecen, Miklós u. 38/A

(Cipősdoboz ügyelet nov. 15 - től dec. 20 - ig 8,00-tól 18,00-ig)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Naaa tökjó, uncsitesóm péntek este érkezik haza, már a reptéren letámodom az infóval :wink:

Kép Kép
szõlõ

Én később is Y záródásút használtam... annyira egyszerű belecsomagolni...

Turikban lehet találni ha valakit nem zavar.
Blaha Renoválás pl.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, mi barátnőmmel csináltunk, lánynak :)

Kép Kép
szõlõ

[quote]r írta:eggelt

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mi is csinálunk már 3 éve ilyet, az egyetemen a csajokkal kezdtük el a Cipősdoboz ajándékozást :)
Óriási ötlet, én szoktam is hirdetni az iwiw üzenőfalon, hogy hajrá emberek .. ez nem angy dolog, és nagy örömet tud okozni :)

Kép
szösszenet

[quote="mamacka"] írta:mamacka
[quote]r írta:eggelt

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Nekem reggel van - én most keltem :lol: :lol:
CSoda, hogy egy ilyen koncert után már most ébren vagyunk :lol: :lol: 8) :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Én is ágyból írogatok még :oops: :oops: Elég rsszul voltam reggel, de mostmár jó :wink:

Kép Kép
szõlõ

Hello csajok :!: Nagyon ir a csapat :wink:

Hat Agnes27, en a vedonodet fenekbe billentenem. Mi az, hogy leszid a 7kg miatt :?: :shock:

Emi :!: En ma reggel betoltottem a 60-at :wink: 52-rol indultam. Es ami a legmeglepobb, mindenki kiakad, hogy nem hiszi el, mert nem latszik rajtam. Eleg csontkollekcio lehettem.... he-he. Igaz, ezert a szep eredmenyert hetek ota kokemenyen csokiznom kellett.... :lol:

Ollem, gratula az UH-hoz. Megiscsak neked lesz igazad. Megerezted, hogy a naszejszakan fogant. A vegen meg aprilis kozepen szulsz... :wink:

Mamacka, igazad van, 62-es meret (64-es nincs). De megnyugtattal, akkor annyira talan nem lesz nagy 1-2 honapos korban.

Latom, ujra eskuvoi tema van. Szepek voltatok mindnyajan :!:
katavirag

Én idén csinálnám először... a X. kerbe el is tudnánk vinni...
Nekem csak annyi a bajom, hogy valahogy ilyenkor annyi minden van, hogy egyszerűen kifutok az időből... :(

Férjemnek bíztató volt az állás interjú (azt hiszem írtam, hogy ott volt reggel) jó lenne mert ninc smessze a leendő lakástól... szorítsatok...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az esküvői fotók gyönyörűek :)
Én már anno tettem fel - most megkímélem azokat, akik már látták :lol: :lol:

Az UH-khoz is gratulálok - szuper ennyi jó hírt olvasni :)

Nekem fáj a derekam .. :( 2 napja kezdte, és stagnál .. nem múlik :(
Tegnap ott volt a dokim a koncerten, ő is mondta, hogy várható volt ... kb. mostanra saccolta anno ő is ...
Abban bízunk, hogy megint 1-2 hét alatt elmúlik (mint a 9-10.héten), és utána egy picit még tünetmentes marad. Sok van még áprilisig .... :cry: :cry: :cry:

Kép
szösszenet

Mindenkinek köszönöm a dícséretet! :oops:

Ahogy írtok párokról (ex-ekről), anyósokról, mindig rájövök, hogy milyen szerencsém van. Anyósom semmibe nem szól bele, Anyukám se, olyan jó, hogy mindenki békén hagy minket! :D

Mamacka, szerintem nem írtad, de azért nagy nagy DRUKK a férjednek!!!

(én is ágyból írok... :oops: :D )

ercsi_3

mamacka szorítok férjednek!!!!! Az enyém - lehet hogy írtam tegnap - úgy tűnik megkapta az állást, úgyhogy a corából tudom majd szállítani a friss infókat :wink:

Szössz - :cry: Szegény, és ezen már torna meg semmi nem segítene?

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]S írta:szőlőzössz - :cry: Szegény, és ezen már torna meg semmi nem segítene?

Nem tudom .. egyelőre nem nagyon tudok komloy mozgásokat végezni vele :( :(
Most reggelizem, utána megcsinálom a gerinctornám, ami megnyújtja kicsit az izmokat körülötte, így enyhülni fog a fájdalom .. gyakorlatilag bemelegítem. De pár óra, és visszaáll .. Már annyiszor volt, hogy tudom a menetet .. Pusztán abban bízom, hogy elmúlik ... és nem marad meg áprilisig :(
Pozitív, hogy ki tudok még egyenesedni .. és tudok közlekedni.
Nem egyszer vitt be párom derékszögben lidocain-injekcióra a Jánosba :cry: :cry:
Ha most javulna, csüt. mehetnék jógázni, és megnézném, hogy az milyen hatással van rá...

Kép
szösszenet

Szoszke, akupunkturat nem probaltal?

Ja, parod januar 2-3-4-5 nem koncertezik Pesten veletlenul?
katavirag

Fiam szétturmákolta a májkrémet mega vajat a bútorokon... amit találtam eltakarítottam de a széken nem vettem észre... az apja beleült az egyetlen tiszta gatyájával...

Nagyon boldog... :oops:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Katavirág - Babásan nem ajánlja a dokim az akupunktúrát, így nem ..
Maradnak ezek a nyújtó mozgások .. :(

December 30-án játszik utoljára idén Bp-en, aztán január közepéig nincsenek koncertek. Pangás van - mert se pénzük, se energiájuk nincsen az embereknek, a fiataloknak Karácsony és Szilveszter után.
Januárban viszont már le van kötve Black-Out, Sisao és Pokolgép buli is Szabival.

Magam ellen beszélek, de akármelyikre nem érdemes elmenni ..
Van, hogy nagyon szuper helyen játszanak, jó cuccon .. és istenien szól minden - az zseniális - ilyen volt a tegnap, és a vasárnap is hasonló színvonalú lesz :)
De vannak kis klubok, füstös lyukak :D :D ahol szerintem csak a törzsközönség élvezi igazán a koncertet .. még én sem tudom átadni magam a zenének ..

Szóval, ha azért kérdezted, mert jönnél, akkor én a vasárnapit ajánlom tiszta szívből :)

Kép
szösszenet

Ú Szöszi
kitartást, remélem hamarosan javulni fog... :(

Köszönjük... képzeljétek az előbb is csöngött a telefon és behívták egy másikra... az is a kerületben van... valami csak összejön...

Szőlő
Igen írtad! Gratulálok! :) meg a blogodba is beleolvastam egy picit tegnap.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi Mamacka :) Én is remélem, hogy jobb lesz!

Szorítunk a párodnak .. biztosan összejön valamelyik :) ;)

Kép
szösszenet

Mary,
gratula a jó eredményhez :)

Mamacka,
szorítok a férjednek, hogy összejöjjön az új MH.

Szösszenet,
szegénykém. Remélem, javulni fog.

Szőlő,
Megkérdezhetem, hogy melyik részlegen fog dolgozni a párod?

Kata,
nekem csokizás nélkül is jönnek a kilók. Igaz tegnap este császárszalonnával ünnepeltem Lili jó eredményeit :) A dokinál két velem hasonló terhességi hétnél tartó kismama ült, de mindkettőnek jóval nagyobb volt a pocakja mint nekem...Mondtam is a páromnak, hogy ezt a lemaradást be kell hoznom valahogy :)

Kép
emi29

Köszi :)

Mamacka, mostmár valami biztosan összejön neki! :wink:

Szössz azért remélem a derekad ennél nem lesz rosszabb :(

Képzeljétek Mazsi meg mostanában éjjel rendez olyan "bulikat" hogy egyszerűen nem hagy aludni :lol: Ilyenkor meg egész nap szerintem csak forgolódik - nyilván alszik :lol:

Kép Kép
szõlõ

Emi, a háztartási gépeknél (hűtő, mosógép, tűzhely) lesz osztályvezető, ha minden jól alakul, január 2-án kezd.

Kép Kép
szõlõ

Köszönjük mamik!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

A kedves "barátnőm" anyjának mutattam milyen hálózsákot vettem a gyereknek 375 ft-t túrtam, jó vékony nyári és állítható méretű.

Erre ő, nem híve a korai vásárlásnak. A hülye vidéki agyát!!!!!!!!!! :o

Arra várnak, h baja lesz a gyereknek v. miért? EZT NEM TUDOM MEGÉRTENI , A 8. hónapban is történhet tragédia-MEG 1 ÉVES KORÁBAN IS, akkor ne is vegyenek neki csak éppen aktuális méretet.

Én 6000 ft értékban vettem eddig ruhákat szerintem nem vittem túlzásba.

Kép
kritta

[quote="szőlő"]E írta:szőlőmi, a háztartási gépeknél (hűtő, mosógép, tűzhely) lesz osztályvezető, ha minden jól alakul, január 2-án kezd.

És melyik Corában?
Mi elvétve a budakalásziba szoktunk kinézni, ha Anyumékat látogatjuk :)

Köszi Csajok a jókívánságokat! Remélem nem tart sokáig ez az állapot .. most tornáztam. . kb 10 percet volt jobb :(

Kép
szösszenet

A törökbálintiban :)

Kép Kép
szõlõ

Szöszke,

az én barátnőm a babaosztályon osztályvezető :)
Akkor nektek biztos lesz olccsó hűtötök... :lol:

Kritta,

Nekem is mindenki azt mondja, hogy februárig nem szabadna semmit sem venni, mert ki tudja mi történik. Na persze.. És mi van, ha véletlenül februárban megszülök, akkor majd a papa megy el rucikat venni a gyerkőmnek??? Na azt már nem... Ráadásul mi tényleg a 0-ról indulunk, még egy normális lázmérőnk sincs....

Hozzáteszem, hogy már most többszázezret költöttem a szobájára, kocsira stb... és még sehol nem tartunk. Egyszerre mindent ki sem tudnék fizetni, csak így apránként.

Kép
emi29

Emi
Barátnőm volt ilyen babonás aztán mikor megszületett a gyerek apuka azt sem tudta hol áll a feje...
A másodiknak meg már alapból úgyis szinte minden megvan.

Fürdőkád: szerintem ne vegyetek egonomikusat... tiszta hülyeség... nem segít abban, hogy tartsd a gyereket, szerintem ez ilyen első babás átverés... ráadásul egy-két hónap alatt kinövi.
Nekünk ikeás van és nem volt vele semmi gond... van benne egy kis csúszásgátló is.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi most is háztartási gép osztályon van csak most az Auchanban, úgyhogy lassan már nincs mit beszerezni :lol: :lol:

Mamacka nagyon szép az a vonalzó :)

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]E írta:szőlőmi most is háztartási gép osztályon van csak most az Auchanban, úgyhogy lassan már nincs mit beszerezni :lol: :lol:

Ja, akkor nem szóltam :lol:

Kép
emi29

[quote="szőlő"]A írta:szőlő törökbálintiban :)

Az meg hozzánk van közelebb :)
Szólj, ha vannak akciós cukorfalat babrucik és kiugrunk megvesszük az összeset :lol: :lol: :lol:

Emi - Több százezret már most :?: :?: :shock: :shock:
Az szép .. mi kisebb költségvetésben gondolkozunk :D
Írom, hogy mennyit költünk mire .. meg, hogy kb. mennyibe fog kerülni 1-1 babaholmi .. de nekem nem jött ki olyan súlyos összeg :D
A végén meglátjuk, hol kötünk ki ..

Kép
szösszenet

Persze, szólok, mondtam is neki, hogy első nap azonnal haverkodjon össze a babaosztály osztályvezetőjével és időben értesüljön mindenféle akcióról. :lol: Úgyhogy Emi, majd ha január körül zaklatja egy barnahajú szimpatikus fiatalember a barátnődet, az az én uram lesz :lol: :lol: (Micsoda összefonódások, csak kapkodom a fejem :D :D )

Kép Kép
szõlõ

Mamacka,

Na igen, picit egyszerűbb azoknak, akik a második gyerkőjüket várják :). A másodiknál nekem is egyszerűbb lesz....

Kép
emi29

Szőlő,

:) :) :) Ok. Felkészítem a barátnőmet. Egyébként január végén február elején egyébként is tök nagy akciók lesznek.

Szöszke,

Hát én nem úsztam meg olyan olcsón a babakocsit mint te :roll: + külön szerénykét is vettem Lilinek, ami kapásból 60.000 Ft volt (leértékelve), de azt ha nagyobb lesz is tudja majd használni... A kiságy 50 pénz, de az meg ifjúsági ággyá alakítható, úgyhogy az is jó befektetés volt. Ruhákra is több tízezret költöttem már. Vettem már Angel care bébiörzőt is, mert nálunk a hálószobák a tetőtérben vannak... Az 20 körül volt.
Még kell hordozó, autósülés később etetőszék stb...

Kép
emi29

Mamacka,
kádat én tuti nem veszek, mert azt véletlenül kaptam :) Csak egy állványt keresek hozzá, amire fel tudom rakni...

Kép
emi29

Én meg szerintem állványt nem veszek, éljen az elöltöltős mosógép :oops: :D

Kép Kép
szõlõ

Emi - Igen .. összegyűlik, ha belegondolok :)
Nekünk 40ezer volt a babakocsi+autósülés, 40ezerért néztük ki a kiságyat+pelenkázót (ugyanúgy ifjúsági ággyá alakítható, mint amit te mondasz). Alíz a mi szobánkat kapja meg, így az ottani kis szekrényt is megörökli, ami az első 1-2 évben elég lesz neki :)
Mi meg még nyáron beruháztunk egy gyönyörű gardrób-szekrényre, ami az én álmom volt .. tehát nekünk más nagy bútor nem is kell :)
Én még várok a többi apróbb dologgal, mert pl. babakádat, mellszívót, overált amiben haza lehet hozni a picit, ha hideg van .. meg 1-2 apróságot már ajánlottak fel barátok. Még megvárom a Karácsonyt, kitől mi érkezik, és utána nekilátunk mi is :)
Majd április környékén összesítünk ..
De mi is kb. a 0-ról indulunk - úgyhogy megértelek :)

Okés Szőlő - Várjuk az infokat :D :D
Gondolom januárra várhatóak nagy leárazások ;)

Kép
szösszenet

itt van egy nagyon jó cikk a baba-mama kelengyéről!!!

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1241
lei

Szia Lei,

mizújs???

Szőlő,

az a baj, hogy az emeleten nálunk a fürdőszoba nagyon pici. Csak zuhanyzó van benne, a mosógép is lent van a földszinten, úgyhogy ha nem a földre akarom tenni a kiskádat, akkor mindenképpen szükség lesz állványra.

Szöszke,

Hát mi szekrénnyel elég rosszul állunk. A tetőtérben egyáltalán nincs, mert gardrób szobát terveztünk, csak sajnos elfogyott a pénz... Ha minden igaz jövő nyáron talán be tudjuk fejezni azt is, ettől függetlenül Lili szobájába mindenképpen akartam külön szekrénykét.
Valahol én is reménykedem abban, hogy kapunk egy-két fontos babaholmit karira, de ennek kicsi az esélye :(
Meglátod, egy vagyont fogtok ti is elkölteni a babára és akkor még a szülés után dokinak járó juttatásról nem is beszéltünk.....

Kép
emi29

Sziasztok!
Hát az van velem, hogy már 5 napja késik. Vasárnap teszteltem, az negatív volt. De holnap újra tesztelek. :lol:
Nagyon reménykedek!!!!!
lei

Hú el sem hiszem, hogy végigolvastam..... :shock:
Komolyan mondom , hogy két napi hideg kaját kell csomagolnom magam mellé a számítógépasztalra a következő olvasáshoz.....

Amire emlékszem reagálok.

Uh hírekhez köszi a gratukat meg az AFP eredményhez is.
Szőlő
ugye te írtad hogy kezet foghatunk megint egy idősek vagyunk kb.

Táppénz miatt én is aggódom, de eddig a barátnőm is mindig megkapta 15.-20 között , és ő is annál a cégnél volt, mint én. Lehet, hogy ez a dolog cégfüggő is???
Ha 20.-ig nem küldik a táppénzt, akkor megyek az OEP-hez borítok pár asztalt, és benyújtom a csekkeket, adják fel akkor helyettem őket.... :x

Emi!

Neked is gratulálok az uh-hoz!

Felsoa!

köszi az infót még egyszer.

A 4D-st még nem mertem felhívni..... :oops: Nem jött meg a táppénz....tegnap utalt a munkahelyem 10 ezer ft-ot novemberi munkabér (2 napra...nem is rossz) hitelkártyákból élünk....
párom pedig mondta, hogy valahogyan megoldjuk, jelentkezzek be....mit csináljak??? :roll: :oops:

A babakelengyelista jó dolog...én sem tudom, hogy mi kell, mi nem..
Még nem vettünk semmit, majd később, sajna 0 Ft-ból nehéz venni, de megoldjuk...eddig mindig mindenre találtunk megoldást!!! :D

Szösszenet!
Sajnálom, hogy Te is derékfájással küzdesz.
Én tegnap a dokinál nehézkesen ültem fel az uh után.... :oops: megkérdezte, hogy "mi lesz magával a 9. hónapban???" Válaszom: Nem tudom....tényleg nem tudom...
Kissé tartok is ettől, hogy mi lesz később..... :(
Szóval kitartás...magamnak is ezt mondom!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ez nagyon izgi :) :) Szorítunk nagyon :)

Kép
emi29

Hű de hosszú lett..... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hű de hosszú lett..... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi, persze így értehető a dolog teljesen.

Nekem Anyu mondja mindig hogy ó ráérünk majd márciusban megvenni mindent, de valahogy nem érti meg hogy egy hónap alatt tuti hogy nem fogjuk tudni megvenni még csak a fontos dolgokat se. Persze mondta hogy ő besegít, de még így se. Mi is nulláról indulunk, annyi hogy egy pár babaruhát kapunk, de azt hiszem nem is az a nagy összeg. Sokkal inkább a kiságy meg a babakocsi hogy mást ne mondjak. Szobát egyelőre nem kell berendeznünk neki, de így is legalább 200-ban lesz mire meglesz minden szerintem...

Kép Kép
szõlõ

Lei!

szorítok én is nagyon!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lei, nagyon szorítunk!!!!

Kép Kép