A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ja és köszi!
Fruzsi neked is

A mi szemünk már kicsit bezöldült, Ároné még kék!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="pumpóka"] írta:pumpókaNem is bántam az eddigi pluszokat sem, nagyon vékony voltam, már orvoshoz akartak küldeni a rokonok, hogy ez nem normális súly a 170 centimhez..... úgyhogy én nagyon jól érzem magam igy most.

Hát ez az .. én is így érzem.
Örülök annak a néhány plusz kilónak, mert eddig a 176 centimhez 55 kg voltam, ami elég kevés .. a testsúlykalkulátor szerint konkrétan sovány ..
Amikor sportoltam, meg jó izomzatban voltam, akkor voltam 58kg körül .. nem hiszem, hogy a 6. hónapba lépve a 60kg nekem vészes lenne .. Örülnék is, ha a szülés után is rajtam maradna egy 4-5 kg :) :lol: de ha több .. akkor is pikk-pakk lefogyom :D

Mamacka
- Az emésztésem nagyon jó - nagyon gyors :) Tizenévesen kivizsgáltak, nincsen semmi pajzsmirigy rendellenességem .. családilag ilyenek vagyunk :) Hugim is ugyanígy néz ki, és rengeteget eszik! ;) Ezt hívják mázlinak :lol: :lol:

Kép
szösszenet

gitka
Köszönöm

Ez a Győr-Ménfőcsanaki Árpádházi Szent Margit Evangelizációs Iskola kápolnája.

Geni
Mi is tej-zsömlézünk! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Igen ez mázli!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én amúgy elég keveset eszem szerintem, és a csokiért sem vagyok oda... mégis husibb vagyok... és sajnos szoptatással hízok, nem fogyok! :(
de nem baj majd diétázom.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én bevallom őszintén, féltem is tőle, hogy a terhességre hogyan fog reagálni a szervezetem ..
Simán lehet, hogy a 6-9. hónapig még felugrik 10kg .. ki tudja.
De én sosem diétáztam még életemben ... nem túlzok, ha azt mondom, nekem az felérne egy ember-kínzással .. pont most, amikor még jobban kívánom a finomságokat :shock: :shock:
Szóval ha megszaladna az utóbbi időszakban a súlyom, akkor sem változtatnék .. inkább a szülés után mozognék sokat :)
Nah .. majd kiderül :)

Kép
szösszenet

Én is csak a szülés után gondoltam... addig meg odafigyelek...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"] írta:mamackan is csak a szülés után gondoltam... addig meg odafigyelek...

Persze értem én :)
De szerintem te sem vagy egy molett típus ... teljesen átlagos .. vicces lenne, ha mindenki csontkollekció lenne .. az sem jó, elhiheted.
És ez tényleg nem az az időszak, amikor ilyen szempontok lennének fontosak ..

Vannak amúgy védőnőink!! Nektek mi a véleményetek?? Engem érdekelne, hogy ti amikor dolgoztok, súllyal és evéssel kapcsolatban miket tanácsoltok ;) :)

Kép
szösszenet

Én most éjjel rosszul aludtam fájt a fejem ami reggel újra kezdődött és azóta sem múlik pedig bevettem egy algopyrint is.Ráadásul mostanában néha úgy fájogat a hasam mint mensinél.Váratlan és rövid ideig tart remélem nem lesz gond.Jövőhéten megyünk uh-ra,végre :wink:
Vendég

Gitka - Nekem is szokott lenni, hogy belenyilall egy-egy hirtelen mozdulatnál a pocimba .. A MagneB6 rengeteget segít .. ez akkor szokott előfordulni, ha nem evszem be , mert elfelejtem .. Ha nem szednéd, próbáld ki :)
Olyan tempóban tágul odabent minden, hogy nem is csoda, ha fájdogál ;) :)

Nekem meg készülődnöm kellene, de hulla fáradt vagyok .. pedig pár óra múlva játszik a férjem .. oda kell érnem ...
Ott már jó lesz, de készülődés, utazás .. nah, ez nem hiányzik ..

Kép
szösszenet

Ja itt egy kép rólunk: Kép
2007.11.24.
Vendég

És még 1: Kép
Vendég

Lányok!

Mindenki nagyon szép volt menyasszonynak. Én nem mutotatom magam, bár kifejezetten csúnyának nem lehetett mondani :) de nem szivesen emlékszem az esküvőre, legfőképpen az exre. :evil:
Tavasszal ha minden jól megy még Zsófi születése előtt lesz egy második.... minden a biróságtól függ, lefolytatják-e addig a válópert... ha igen, akkor majd nekem is lesznek boldogságtól sugárzó képeim, ugyan lehet, sőt, biztos, hogy nem násznéppel és menyasszonyi ruhakölteménnyel, de annál boldogabb arcokkal :) azért egy fehér ruhát varratok az alkalomra leendő anyósommal majd, amibe bele is férek, valami egyszerü, szolid fehérséget.... azért mégiscsak esküvő lesz az is..... nagyon reménykedem benne, hogy odafenn is úgy akarják, mire Zsófi kijön minden rendben legyen......

Ági
Vendég

Sziasztok lanyok!

Valaki kerdezte, en is 21-en megyek 4D-re.
20-an meg az orvosomhoz.

Szolo, Mamacka!
Nagyon szepek a kepek. Nagyon szepek voltatok.

Lanyok!
Sulygondok!
Zolival tobb, mnt 30 kg jott fel.
60-rol indultam es 90 utan mar nem alltam merlegre.
Mindenki a sulyom miatt cikizett meg az elejen, mikor nem hiztam.
Akkor kozoltem, hogy sziroskenyeret eszem szalonnaval meg koromporkoltet. Jol le is szidtak. Legkozelebb, mikor kerdeztek, kozoltem, hogy mar csak szalamis kenyeret es sulthusit. Mondtak, hogy ok. Mindig mikor kerdeztek kozoltem, hogy nem eszem szalonnat es zsiroskenyeret, meg is nyugodott az orvos is meg a vedono is.
Sikerult 1,5 ev alatt lefogynom 70 kg-ra. Most arrol kezdtem a terhesseget es 73-74 kg-nal tartok most. Pedig mindent ugyan ugy csinalok, mint Zolival. Sot most meg kevesebbet mozgok. De ugyan ugy eszem es nassolok. Ilyenkor mar + 15 kg tuti volt mar rajtam. Most meg csak 3-4 kg.
Szoval nem erdemes torodni vele, mert nagy szerepet jatszik ebben a hormonhaztartas is.
Nyugi lanyok ha eleritek a 15 kg-ot akkor erdemes majd odafigyelni tenyleg. Addig nem.

Ilyen voltam Zolival a vegere, egy hettel szules elott. :oops: :oops: :oops: :oops:
Kép
Ranezni is durva.

Most ilyen vagyok majdnem 24 hetesen.
Kép

Szoval nem erdemes aggodni.

Magi
Vendég

Magika - Csini vagy :)
Én már rég megnyugodtam .. csak hirtelen fellángoltam a védőnő okoskodásán :D
Most már a máglyarakásomat eszem éppen :D :D :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Sziasztok,

úgy tűnik, hogy az esküvő visszatérő téma ebben a topikban, de ez egyáltalán nem baj. Nagyon szép volt mindenki :)
Egy biztos, nekem ilyen soha nem lesz...

Kép
emi29

Na, lassan indulok az UH-ra :) Remélem, minden rendben lesz. UH után jövők :)

Kép
emi29

Bocsika, de mostmár én sem bírom ki, hogy ne töltsek fel képet... :roll:

Kép 12 hetes terhesen esküvőn... :D Kép Itt már látszik a pocak...

Szerencsére a csokrom jó nagy volt, és jó helyen tartottam...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mindenki nagyon szép menyasszony volt! És ezt most nem csak udvariasságból mondom!!
Ez most szeptember 25-én volt:
Kép Kép

Emi, miért nem akarsz esküvőzni?

Amúgy tök jó ez a fórum dolog! Mindig megnyugtattok, hogy nincs baj a kilókkal! :D

Én is 21-én megyek 4D-re! :D

ercsi_3

magika

Azért ez nagyon kevés plussz a 24. hétre!

Mariann nagyon szép vagy!

Mindenki nagyon szép volt!

Párom is kara nem nem izgat a papírm nem vagyok romantikus alkat :)

Emi te miért nem mész férjhez?

Kép
kritta

:lol:

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Kritta!

Igen keves ez a par kilo, de en nagyon boldog vagyok, mert a baba meg ennek ellenere szepen no es fejlodik.

Magi
Vendég

Kritta, köszi... Ne aggódj, én sem vagyok romantikus alkat, sőt én sem akartam férjhez menni, mert a papírok nélkül is szeretheted a másikat. Párom már egy ideje tervezgette, de csak azután kérte meg a kezem, hogy kiderült, hogy manócskát várjuk. Így az ő dolgai is könnyebben lesznek elintézve. Kis esküvőnk volt, de legalább lesz mit mutogatni manócskának. :roll:

Csatlakozom ercsihez, mindenki szép menyasszony volt!

Mariann
Kép

Kép
fmarian

ercsi_3

Ez a ruha gyönyörű!!!!!!!!!!!!

:lol: És milyen szép vagy meg milyen vékony![url]

Most hogy mutatsz?[/url]

Kép
kritta

De jó hogy tettetek fel képeket, én imádom az esküvős fotókat nézegetni :roll: Nagyon szép volt mindenki! A piros Trabi a legkomolyabb :D

Ercsi nagyon szép a csokrod :D :D

Kép Kép
szõlõ

Emi, te miért nem szeretnél férjhez menni?

Kép Kép
szõlõ

Szolo!

Anyosom kivolt tole.
Pedig csak az eskuvo miatt tartottuk meg vagy ket evig. Szepen megcsinaltattuk es megcsinaltattuk a fenyezest miatta.

Anyosom megis kivolt tole, de a vegen neki is tetszett.

Magi
Vendég

Anyám+ párom kitalálta, h márciusban házasodjunk, mert akkor már meleg lesz, de én félek h már gázosan nagy db leszek :lol:

Kép
kritta

Már megint csalódtam egyik ismerősömben , a tököm kezd tele lenni! :oops: :oops: :oops:

Kép
kritta

Miért? Pedig szeritem akkora ötlet :D Nekem nagyon tetszik, mondjuk én a másik végletet is el tudtam volna magunknak képzelni egy Hummer limuzin formájában.... :oops: Egyébként nálunk sokáig úgy volt hogy fel se lesz díszítve a kocsi, annyira nem tetszenek nekem az autódíszek. De aztán "loptam" egy ötletet ami bejött.

Eminek meg szurkolok közben hogy az UH-n rendben legyen minden :)

Kép Kép
szõlõ

Kriszta, mi történt?

Kép Kép
szõlõ

Na jó, akkor én is... :-)
Kép
Kép

Több kép: http://users.freestart.hu/hazassag/

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

:oops: :oops: Kritta KÖSZI!! :D

Totál friss, nincs 5 perces a kép...
Kép

És a "csupasz" valóság :D :
Kép

Ja?! És tegnap óta végre én is érzem a ficánkolását, rugdalását! Már nem csak csikiz! :D

ercsi_3

Ercsi nagyon szép pocak, a második képen olyan mintha "csak" jól telekajáltad volna magad :) (És ez a felső különösen tetszik nekem :D )

Kép Kép
szõlõ

Szőlő, pedig ebéd óta csak csokit ettem... Lehet az látszik... :oops: :D A felső H&M-es, asszem 10€ volt. :D

ercsi_3

Zorróné nagyon különleges ez a ruha a rózsaszínnel, nagyon illik hozzád szerintem. :)

Kép Kép
szõlõ

H&M? Na benézek valamikor :wink: Mostanában úgyis kevéske pénzbe "kerülök" mióta itthon vagyok :lol:

2 hete szereztem be egy egyszínű piros kismamafelsőt, annyira jól néz ki! Sajna alkalmam még nem volt hordani azóta :?

Kép Kép
szõlõ

Hű de szépek ezek az esküvői fotók!
Az enyémek nincsenek meg digitális változatban. Bár lehet, hogy egyszer meg kellene csinálni.

Mamacka, hogyhogy itt volt az esküvőtök? (Mi itt lakunk egész közel
:D )

Kép
Kép
Kép
felsoa

Ercsi!
Szépen nő a pocid neked is! :)

Nekünk sajnos tegnap romlott el a digitális gépünk. A lehető legjobbkor!
:(

Kép
Kép
Kép
felsoa

Lányok!

Szeretnék ajánlani Nektek egy könyvet.

Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol

Szerintem nagyon sok hasznos tanács van benne a terhességről, szülésről, gyermekágyról, szoptatásról. A saját sok-sok éves tapasztalatait írja le egy német bába, konkrét példákkal. Mindenre próbál megoldást kínálni gyógynövényekkel és homeopátiás szerekkel is.
(Németországban a bába kísér végig a várandósságon, ő vezethet otthonszülést, szülés után látogatja a kismamát és kisbabát)

Szerintem érdemes elolvasni!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Nkem még nincs választott orvosom.Ceglédről jár ki egy havonta egyszer.Még mindig nem tudom h legyen-e.Van köztetek valaki akinek nincs orvosa?
Vendég

Akartam olyan vonalzót mint Szőlőnek de azt írja ki h túl hosszú.Szerintetek miért?
Vendég

Sziasztok,

na túl vagyunk az UH-n. Lili még mindig Lili... és már 500 gramm :)
Mindent rendben talált a doki :) Megkaptam a beutalót a vércukor vizsgálatra. Jövő héten el is intézem.
Nekem azt mondta a doki, hogy reggel mielőtt elindulok a vérvételre egyek egy kiflit és igyak két deci tejet. "Reggeli" után mehetek vérvételre, de csak akkor menjek be, ha letelt az egy óra. Szóval nem kell ott várnom két vérvétel között, mert üres hassal nem is fognak vért venni.
Vizeletet is fognak nézni, csak azt nem tudom, hogy a pisit evés előtt, vagy után kell levenni... Csajok, valaki tudna segíteni?

Kép
emi29

Jelen, Gitka :)
Nekem nincs, a szakrendelőbe járok egy nagyon rendes dokihoz terhesgondozásra kb. 3 hetente. A fiúknál volt fogadott dokim, most viszont nem érzem, hogy muszály lenne fogadnom.....
A szülésznőn gondolkodom, hogy fogadok majd, de meglátom ha már nst-re kell járni, hogy milyenek a szülésznők a Jánosban. De a Jánosos-topicban minden anyuci és kismami azt mondja, egytől egyig nagyon rendesek és aranyosak ott a szülésznők. Én mondjuk azért szeretnék fogadni, mert nem akarok (úgy csinálok, mintha akarat kérdése lenne) gátmetszést már igy harmadjára, és lehet, hogy ehhez nem árt, ha olyan szülésznő van mellettem, akivel már megbeszéltem ezt előre, hiszen ő lenne a szülés alatt, aki a gátvédelemmel foglalkozik, és végülis aki levezeti a szülést. Dokit ezért nem választok... :)
Ha mégis vágnak, akkor meg a varrást ki fogom birni, meg a vajúdás alatti vizsgálatokat (azt a párat) az ügyeletes dokival is, de egyébként az orvosokról is jókat hallottam és tapasztaltam eddig az uh-kon. Nekem úgyis az lesz a fontos, hogy életem kicsi szerelme mellettem legyen és akkor mindent kibirok és elviselek, ha fogja a kezem! :)

Ági
Vendég

Szia Gitka!

Én is most változtattam és nekem is ezt írta, amíg ki nem vettem az összes sorközt. Próbáld meg.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Emi!

Ilyenkor nem számit, hogy mikor veszed le a pisit :)
Nekem egyszer sem mondták, a fiúknál sem, hogy mikor pisiljek :D kivéve, amikor a terhességi tesztet csinálták a laborban, akkor reggeli elsőt kértek. De amúgyis reggel mész, vegyél le egy elsőt, én azt szoktam, gyorsan, mert aztán hajlamos vagyok elfelejteni. :)

Szerintem a héten szerdán énis ellátogatok a dokihoz, viszem a genetikai uh-t, meg a karácsonyi-köszönöm az eddigi törődését-ajándékot, aztán kérek tőle beutalót a vér-vizelet, terheléses-cukor vizsgálatra.....

Ági
Vendég

Emi!

Gratula az UH-hoz! :D :D
Én is jövő héten megyek cukorra, valószínüleg csütörtök regge 7re. Sajna én cukros vizet iszok. Én azért tartok tőle, mert reggeli nélkül én nagyon szenvedek. Bár ezt már kétszer végigcsináltam, remélem most sem lesz gond...

Kép
Kép
Kép
felsoa

Emi!
Nekem a védőnő mindig nézi a vizeletet. Azt mondja, hogy jobb a reggeli első, ezért inkább vigyek, ha tudok, de ha ott pisilek, az sem baj.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Csajok,

Hogy ti milyen szépek vagytok :)
Ercsi, álomszép volt a ruhád.

Igazság szerint kb 4-5 évvel ezelőtt még én is bevállaltam volna az esküvőt. Aztán teltek az évek és nem történt semmi, én sem erőltettem és a párom sem. Több mint 8 éve vagyunk együtt, (lassan kilenc), most már úgy érzem, hogy felesleges az a papír. Az a 8 év amit jóban-rosszban együtt töltöttünk is ezt bizonyítja. Aztán lehet, hogy a 7. hónap táján hirtelen meggondolom magam és két tanuval berohanok az önkormányzati hivatalba, hogy valaki adjon minket össze.. :wink: A tesómék is pont ezt csinálták :lol: :lol: Én és a párom voltunk a tanuk.

Tudjátok mi az érdekes??? Anyósom az esküvőt nem hiányolja egyáltalán, de amikor szóba hoztam, hogy nem vagyok abban biztos, hogy meg akarom keresztelni a picit teljesen kiakadt, hogy ezt hogyan képzelem...

Kép
emi29

sziasztok!
Nagyjából elolvasgattam, amit tegnap este óta írtatok, nem semmi mennyiség..szerencsére!

geni!
Ez aztán a hír!!!! Január 2. keddjén indul szülés felkészítő tanfolyam, fél3-tól 4-ig.Ennyi infóm van eddig, mert én is magánrendelésre járok, kivéve az ultrahangokat, azt ott végzik. Én sem láttam még a szülőszobát, pedig kíváncsi vagyok már rá nagyon.

Szösszenet,
ha nem jönne fel az a náhány kiló, szerintem egyenesen káros lenne!!
Én 54-el indultam, és 58.7 vagyok átlagba, szerintem nem vészes. Nekem is múlt pénteken azt mondta a védőnő, hogy hirtelen megugrott a súlygyarapodás. Még jó hogy, 20-21.hét előtt még alig látszott vmi. Az tény, hogy sajna elég sokat csokizom, erről azért szeretnék leszokni. Főleg, hogy esténként tör rám az édesség-roham. Holnap a vércukornál úgyis kiderül minden. Majd küldenék adatokat a táblázathoz, nem tudom mik kellenek.

Emi,
kíváncsian várjuk a fejleményeket!!!

Tényleg mindegyikőtök nagyon szép menyasszony volt!! És azok a kálák... Gyönyörűek.
Akkor én sem maradok ki a sorból, :) Ez év június 16-án [ 1197316119.8336.zip

Kép
tim27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: