A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hízás!

Rajtam kb. 2 kiló + van és a 20. hétig még 2-t tervezek

Párom kijelentette, hogy 10 kg-t hízhatok, mert mindenki annyit hízik?????????? és ne menjek 80 fölé. :shock:
Már így is eléggé diétázom és a végén tuti, h nem fogom a gyereket éheztetni pár kiló + miatt.

Brendon Hálózsák Torino Gamma megéri 2000-ért? lesz kuponom :D

Nekem + hozzáállásomnem hinném h lehet v.mi bajunk, erre egyik ismerős írja ,h ők félidőbem vesztettek el 1 babát. :cry:

Kép
kritta

Ha rosszul állnak anyagilag akkor az nem lesz megterhelő nekik ha mindent egyszerre kell megvenni? Szerintem az úgy sokkal húzósabb, persze ők tudják.

Kép Kép
szõlõ

Kriszta, azért párod kezdd el szoktatni a gondolathoz hogy esetleg több jön fel.... A diétával meg óvatosan, te is annyira vékony vagy!

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Hát csajok, csak gratulálni tudok ehhez a sok hozzászóláshoz. Már meg sem próbálom végigolvasni, mert úgyis elfelejtem. :lol:

Lényeg lényege: Szombaton este végre beszéltem a leeendő szülésznőmmel(11 éves voltam, mikor a fiai összekaptak rajtam... :lol: ), majd elmentünk a kórházba az UH-ra. Végre párom is bemerészkedett... ahhoz képest, hogy most találkozott először az orvosommal, egész jól megbeszélték a dolgokat. Doktor bácsi mutogatta neki, hogy mije hol van manócskának, sőt még a szívét mutatta színesben(keringés irányát), meg halgattunk szívhangot is... :) :roll: Olyan jókat mosolyogtam párom arckifejezésein, ahogy próbálja kitalálni, hogy mit lát, és közelebb hajolgat a monitorhoz, hátha úgy jobban látja... :D :lol:
A doki nagyon nézte lába közét, a húgyhólyagja meg is volt, meg a lábacskái, de semmi kiálló alkatrész nem került elő. Persze 50%-os pontossággal mondta, hogy nincs ott semmi... Majd meglátjuk később... Pont szülinapom előtt vagy után megyünk legközelebb, akkor már terhelésesre+ du. dokihoz UH-ra, meg képet csináltatni(sajna nem volt papír a kórházi gépben, pedig kaptam volna... :oops: )

Voltam védőnőnél is ma, tartom az 5 kiló plusszomat. Meg kiderült, hogy már az is mozgásnak számít, hogyha olyat érzek, ,mintha a pocim alsó részében egy kis lufit fújnának, aztán egyszer csak eltűnik... :lol: :lol: :lol: Ezekszerint manócska már múlt héten produkált ilyeneket, de legjobban péntek este éreztem, amikor kocsival mentünk fel Pestre nővéremékhez. 5perc alatt 3-szor is megcsinálta... :oops: :roll:

Na ez most jó sok lett, bocsika... :oops:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Ha jól emlékszem, valaki kérdezte, hogy hol lehet Ausztriban vásárolni:

Parndorf
-Schiesser és Sanetta bolt van, ami kifejezetten babáknak való
-Ergee (sapkák, sálak. zoknik, harisnyák)
A többi inkább már nagyobb gyerekeknek.

Bécs
- BabyOne (Shopping City)
-Toys r us (Shopping City) ez inkább játék, de van néhány babaholmi is
- KIKA, Leiner, Lutz (shopping City) itt mindenhol van külön bébiosztály
-Dohnal (KaertnerStr. ha az Operától mentek a Stephansdom felé, akkor a bal oldalon)

Babaruhák:H&M, C&A, Dohnal

http://www.lutz.at/Spezialkataloge-Ratgeber.41.0.html[/url]

Kép
Kép
Kép
felsoa

Köszi szőlő !

Csak rengeteget sportoltam : aerobic,úszás, kondi, biciklizés kb.

heti 12 óra nyáron, amit szinte teljesen leépítettem (muszáj volt ) 8)

és rengeteg sütit ettem ,mert imádom aug-szept. heti 3-szor

sütöttem. :)

Kép
kritta

Ja, az eredményeink: BPD: 49mm AC: 150mm FL: 32mm Grav.s. 20 2d
Elvileg 8 nap eltérés pont belefér...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

:oops: :oops: :oops: a Bartók Bélán mi "lakunk"... :D Tényleg a Babits Mihály utcában van a 4D! :D
Most néztem a Brendon honlapját, reklámozzák, hogy "új" a Hipp Natal... aha, meg kisebb... Azért ehhez pofa kell! És tudják, hogy így is meg fogjuk venni...
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25
Most nagyon örülök, hogy mielőtt kiköltöztünk volna vettem 3 dobozzal...

ercsi_3

Mariann, gratulálok az UH-hoz és hogy te is érzed már mocorogni :D

Kriszta, ezért hívják "másállapotnak". Aerobic, kondi felejtős, de úszni szerintem járhatsz ha tényleg aggódsz hogy elhízol, de azért azt vedd figyelembe hogy most Rá jobban kell vigyáznod mint magadra :wink:

Kép Kép
szõlõ

Mariann!

Gratula az UH-hoz! De jó, hogy Te már találkoztál a szülésznővel!

Nekem az eddigi szüléseknél nem volt (akkor még nem lehetett), de most én is mindenképp szeretnék!

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szöszi
Ez nevetséges... nyugodtan egyél annyit amennyi jól esik! Csak irigykedik! (amúgy valószínű akkor neked nagyon gyors anyagcseréd van. A pajzsmirigyeddel nem volt problémád? )
Úgynézem nekem van egyedül normális védőnőm az egész univerzumban!
Engem össze-vissza dícsér, hogy milyen csinos vagyok (azt is mondta, hogy sovány :) ), amikor meg mért 70 kilót közli, hogy tökéletes! :lol: :lol: :lol:
Amúgy reggel mérve ruha nélkül 66,5 ezzel én is kiegyezek, bár nem tudom honnan indultam, de legyen 63... de hát azért én hol vagyok Szöszitől! :) :) :)
Olyan jó fej!
Emiatt annyira sajnálom, hogy elköltözünk... biztos kapok valami banyát... :evil:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kriszta egy kicsit furi a párod... az eyém olyan aranyos... őt nem érdekli, hogy hogy nézek ki, szeret és pötty.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, szerintem attól függetlenül járhatsz hozzá továbbra is védőnőhöz. Vagy nem akarsz, messze lesz?

Kép Kép
szõlõ

Nem lehet! A védőnőket nem lehet választani! Csak a doktornőt!
Amúgy messze is lesz de azt megoldanánk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

az én védőnőm is nagyon jó fej... Ő inkább az egészséges ételekre hívja fel a figyelmemet, amiknek pl. magas a vastartalma (sepnot, lencse, bab, máj).
+ a gyümölcsök közül pl ajánlotta a kiwit, ami amellett, hogy tele van vitaminnal még zsírégető hatású is, de ezt nem azért mondta, mert kövérnek látott, hanem, csak informált. Egy szóval sem mondta, hogy a +8kg sok lenne... Csak mondta, hogy karikor figyeljek oda, de azt mindenkinek elmondja.

Szöszke, amit neked mondott a védőnő, az egyszerűen nevetséges.... Ne is foglalkozz vele.

Mariann,

Gratula. Már alig várom én is a 7 órát. :)

Kép
emi29

Mamacka, nekem nem bejelentett lakcím alapján van (volt) a védőnőm, a kutya nem kérte a lakcímkártyámat, szóval szerintem ha akarsz, mehetsz hozzá, csak nem kell megmondani, hogy elköltöztök... :oops: majd megmondod akkor, ha családlátogatni akar. :)

ercsi_3

Jah... én is gratulálok az Uh-khoz mkinek, aki túl van rajta... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nekem is volt ismerősöm aki nem volt hajlandó elmenni a körzeti védőnőjéhez, mert 2 percre volt tőle egy másik védőnő, csak épp hülyén voltak beosztva a kerületek. Elment, mondta hogy ő nem fog utazgatni. nem szóltak egy szót se, oda járt azontúl.

Kép Kép
szõlõ

Mamacka,

Igen én is úgy vagyok, ahogy Ercsi, nem a bejelentett lakcím alapján járok a védőnőhöz. Szerintem kérdezz rá és mond meg, hogy nem szeretnél máshoz menni.

KépKép
kisfruzsi

Kritta, én sem merem beleélni magam. Annyi minden történt már velem is, meg ismerőseimmel is, hogy inkább csak örülök annak, hogy most bennem él, és él és együtt vagyunk.
Valószínűleg nem veszünk semmit ezen a hordozótatyón kívül, amíg meg nem születik és végre a karomban tarthatom.

De azt is meg tudom érteni, ha az elsőszülők vagy a szerencsés másod- sokadszülők természetesnek veszik az egészet, és meg sem fordul a fejükben, hogy történhet valami baj. Én is így voltam vele KisBóval, és tényleg nem lett semmi baj, minden a lehető legtermészetesebben alakult.

Ez most egy kicsit másmilyen az előzmények (három vetélés) miatt. Valahogy most még jobban tudom értékelni, hogy itt van velem.

Kép
rozsomak

mamacka

Én se VAGYOK AZ AZ ÁTLAGOS : )

Az anyósomék marha rendesek, mi is szerencsések vagyunk :)

Csak nekik is túl sok vagyok,mert inkább introvertáltak (Pesten

nem csoda) pl. az elején adtam anyósomnak puszit, de ő nem

szokta a fiait se nagyon

Kép
kritta

Szerintem a védőnő csak a dolgát szeretné végezni. Neki is előírás hányszor kell/kellene látogatnia a kismamát. Egy másik topikban meg pont azért szidják őket, mert feléjük sem néz...
Az már más kérdés, ha hülyeségeket dumál. DE vannak ilyen dokik is szerintem, mindegyik mást mond, látszik, hogy fogalma sincs a dologról.
Az én védőnőmet szinte nem is érdekli mennyi a súlyom, mit kajálok. Végighallagat, és elmondja a jó tanácsait. Én örülök, ha megyek hozzá, vagy ő jön. És nem azért mert kolléganő...

Kritta! Persze jó dolog a babaholmi vásárlás, csak esetleg akinek volt már vetélése (egy vagy több) az nem mer nagyon vásárolgatni minimum félidőig, vagy még tovább. Én sem.... Anyukám a 24. héten vetélte el az első babáját. Ezt nem sokkolásnak írtam, de bármi megtörténhet bármikor... :cry:

Kép
gabo001

rozsomak

higggyél benne h ok lesz, és beszélj vele meg képzeld el milyen

lesz a karodban :)

Kép
kritta

Szőlő
Gyönyörű menyasszony voltál!

És a menyecskeruhád is nagyon tetszik... azt sajnos nekem kicsit eltolták... :(

...a rizs meg roppant hatásos volt! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő,

hol lehet megnézni a menyasszonyi kélpeid, márha lehet?

KépKép
kisfruzsi

Már mondtam neki sajnos és mindig kérdezgeti, hogy ott lekunk-e még... azt is kérdeztem, hogy maradhatok-e és azt mondta, hogy nem... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, köszönöm szépen :oops: :) A menyecskeruha volt a legnagyobb beruházás, vagy 5000 ft a westwendben :D De pont ilyet képzeltem magamnak.

Kisfruzsi, persze hogy lehet, itt a link
http://www.flickr.com/photos/8839810@N0 ... 469084218/

Kép Kép
szõlõ

Ó, hát akkor ezek szerint a védőnőd komolyan veszi ezt a dologot :(

Kép Kép
szõlõ

Álomszép menyasszony voltál!

KépKép
kisfruzsi

Szőlő, tényleg nagyon szép menyasszony voltál...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Köszönöm lányok :)

Kép Kép
szõlõ

Én is voltam a védőnőnél.7 kg-ot híztam.Na erre olyat kaptam,hogy az arcomról lesült a bőr,meg majdnem elsírtam magam.Egy hét múlva megint találkozni akar velem,hogy tornagyakorlatokat,meg az étrendemet megbeszéljük.Én meg nem fogok menni,mert 2 hét múlva új védőnő fog érkezni helyette.Nem hiszem,hogy pont erre lett volna szükségem.

Kép
ágnes27

:o :o Ágnes27 ez elég durva...... Mi van ezekkel a védőnőkkel mostanában?

Kép Kép
szõlõ

Szőlő ezek szerint téged láttalak a weddingsen,nagyon tetszett a beszámolód.
Szöszi nem vagy kövér épp tegnap mutattam a páromnak h most van kb. akkora hasam mint neked és pár héttel kisebb a babó.Ne foglalkozz a védőnővel mert h...e. :lol:
A Hipp Natal azért érdekel mert úgy vettem észre mindig azután lettem rosszul miután bevettem a Gravidát.
Vendég

Gitka, ez könnyen lehet :oops: :) Köszi

A Gravidát kaja után vedd be, úgy nem lesz baj, én is volt hogy rosszul lettem tőle ha éhgyomorra vettem be.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő
Én is hasonló menyecskeruhát képzeltem... az eredeti kicsit hasonlít is de amit varrtak az annyira nem sikerült, ráadásul nagyon nagy lett...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ágnes neked is azt tanácsolom mint Szöszinek.A barátnőm nyáron szült és azt mondta ő is meg anyukája is h nyugodtan egyek.Neki ez volt a második gyerek az első már iskolás és ő 20kg-ot hízott de nem foglalkozott vele.Azt mondja majd ha nem szoptat leadja most csak a gyerek a lényeg.
Nem mondom h ezt kell követni de ha ő simán megszült akkor nektek sem lesz baj +6-7kilóval.Még akkor is ha ez szülésig duplázódik.Bár nem biztos h fog mert már kevesebb mint a fele van csak hátra. :D Szerintem nem lesz baj ha nem változtattok sőt lehet egy fogyókúra a baba fejlődésének árt.Én azért sem adok igazat a védőnőmnek mert nincs is még gyereke,nagyon fiatal a másik meg mégfiatalabb.Ez olyan mint a jegyesoktatás:olyan ember ad tanácsot aki még sose élte ezt át.Ne haragudjatok nem akarok aenkit megbántani,de én is sok mindent másképp látok mióta terhes vagyok.Lehet a védőnő is megváltozna ha lenne módja átélni. :D
Vendég

mamacka, nektek vannak esküvői képeitek valahol?

Kép Kép
szõlõ

A tortánk is hasonló volt, csak arra én gyártottam a marcipánrózsákat (140 db-ot :) )

A mi fotóink itt vannak:
http://www.gportal.hu/portal/macka/

Kép
Kép
Kép
mamacka

Halihó :)

Akkor nem csak az én védőnőm kekeckedik .. :lol: :shock: 8)
Amúgy a párocskám azt mondta, neki gyönyörű vagyok .. úgyhogy innentől lepereg minden védőnői fikázgatás :D :lol: :roll:

Szőlő - Kérdeztem, hogy nézünk-e szívhangot ..
Azt mondta, még nem .. mert ebben az időszakban még az ő gépükkel nem lehet megtalálni/hallani .. De van, ahol már a 14. héten meg tudják hallgatni .. nah köszi ... Majd biztos szülés előtt 1 héttel már meg lehet hallgatni :roll: :evil:

Ágnes - Ne idegsítsd magad .. biztos olvastad, én is megkaptam a magamét :lol: :shock: Mutatsz magadról pocakos fotót? :)

Mariann- Gratulálok az eredményekhez!!! :)

Kép
szösszenet

Az én menyecskémnek volt ujja, ill válla...de olyan aranyos volt az eredeti... ami meg rajtam van elég bénácska de mindegy... azt sajnálom legjobban, hogy nem bíztunk meg videóst, és nem lett felvéve a táncunk :cry: :cry: :cry: meg a fotósban is csalódtunk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Nekem megtalálta a szívhangot! elég vacak gépe lehet ha neked meg sem próbálta... sokkal nagyobb a pocid...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Ma mi is jártunk dokinál, aki végre megpróbálta kiszámolni a szülés várható időpontját, de aztán belátta, hogy ez lehetetlen vállalkozás... :-) A menstruációm tök rendszertelen volt, és a három ultrahang szerint is legalább négyféle dátum lehetséges, így annyiban maradtunk, hogy április 8 és 23 között érkezik valamikor...
Ezenkívül csak szívhangot hallgattunk, meg beutalót kaptunk a terheléses vércukorra! Ettől már előre irtózok, mert mióta terhes vagyok, mindhárom eddigi vérvételt végighánytam (ami érthetetlen számomra, mert sosem volt semmi bajom a vérvétellel korábban) és félek, hogy amint meg kell innom a cukros vizet azzal a lendülettel fog kijönni is belőlem!

December 21-én mi is megyünk 4D-re! Nem is tudom, valaki írta, hogy ő is akkor megy... Ez a karácsonyi ajándék magunknak... :-)

Védőnő: szerencsére én kifogtam egy elég kedveset, eddig kétszer voltam nála, meg egyszer ő nálunk. A legnagyobb problémája az volt, hogy olyan vékony a karom, hogy alig tudta megmérni a vérnyomásom... :-) De a súlyomra nem szólt semmit, akkor sem amikor fogytam 5 kilót, meg azóta sem, hogy most meg híztam 5 kilót...
Sajnálom a rossz tapasztalatokat, de szerintem ne idegeskedjetek azon, hogy mit mond, főleg, hogy ha tök egyértelmű, hogy hülyeségeket beszél és csak azért mondja, hogy mondjon valamit!

Babacuccok vásárlása: mi még nem tartunk sehol, úgy vagyok vele, hogy még bőven ráérünk; majd januártól... de persze nézelődni már nézelődünk, meg mindig berakom a Kedvencek közé, ha valaki felrak linket egy jó boltról...
Eddig kismama cucoccakat sem nagyon vettem (leszámítva egy bandázs övet), de a hétvégén hozott nekem a Mikulás két gatyót meg egy felsőt...

Szőlő: nagyon klasszak az esküvői képeitek

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Senki ne húzza fel magát a súlyon és a védőnőn, főleg ilyen +5, +6 kilókkal, de még többel sem. Alap azt számoljátok, hogy amikor megszületik a baba, kb. 6 kiló rögtön leugrik, ami a babóca súlya, magzatviz és méhlepény összessége, de ez lehet több is. :)
Én a fiúkkal 6 és 7 kg-ot hiztam és szülés után le is ment, mire másnap mérlegre álltam annyi voltam, mint terhesség előtt. Mindkét terhességet 67 kilóval inditottam. Most 52-vel indultam és most tartok 64-nél, múlt hét pénteken voltam a védőnéninél, úgy látszik, kb. havi 2 kg jön fel, az induló két hónapot leszámitva, akkor kaptam fel az első 6 kilót.
Nekem a dokinál a nagyokos asszisztens szokta az agyamat húzni azzal, hogy rohamosan hizok és vegyek vissza a kajából.... erre a védőnő meg csak azt tanácsolta, hogy magasról tegyek az ilyen idiótákra, mert egyáltalán nem vagyok kövér, és ha még 10 kilót hizok, az sem lesz katasztrófa. Nem is bántam az eddigi pluszokat sem, nagyon vékony voltam, már orvoshoz akartak küldeni a rokonok, hogy ez nem normális súly a 170 centimhez..... úgyhogy én nagyon jól érzem magam igy most, és a védőnő is egyetért velem, és mondta, hogy meg ne hallja, hogy valamit csak azért nem eszek meg, hogy ne hizzak tovább..... marhaság, ez nem a fogyókúra és a tökéletes táplálkozás időszaka!!!!!!!!!! Arra majd a szoptatás után ráér mindenki.....

A Gravidát nem szedem én sem, mert hányingerem volt tőle, mikor bevettem, a nagysága miatt is öklendeztem.... és hiába kaja után vettem be, akkor is, tán még jobban.....
Vendég

[quote="mamacka"]A írta:mamacka tortánk is hasonló volt, csak arra én gyártottam a marcipánrózsákat (140 db-ot :) )

:) Gondolom szinte "kötelező" jellegűvolt neked mint iparművésznek :wink:

Micsoda kék szemeitek vannak, nem csoda hogy Áron is szép kékszemű :)

Gyönyörű menyasszony voltál. Nagyon tetszik a gyöngysorod meg a fátylad.

Kép Kép
szõlõ

[quote="mamacka"]S írta:mamackazöszi
Nekem megtalálta a szívhangot! elég vacak gépe lehet ha neked meg sem próbálta... sokkal nagyobb a pocid...

Hát igen .. ráadásul nekem olyan a pocim, hogy már meg lehet rajta mutatni hol a feneke, vagy a feje :lol: :lol: a gyerkőcnek, mert nagyon vékony a csípőm, a hasamon nincs felesleg és előrefelé nő a pocak .. és szépen kivehető, hogyan fekszik a baba .. Állítom, én eltalálnám a szívét nagyjából :lol: :lol: De ő meg sem próbálta :evil: .. mindegy, nem idegesítem magam rajta .. pusztán pecsét-gyűjtés miatt járok hozzá .. meg ki tudja, miután megszületik a Baba, miben fog tudni segíteni .. szóval nem árt a jó viszony ;)
A dokim jelenleg úgyis mindenről tájékoztat .. az a lényeg :)

Kép
szösszenet

Mamacka Ti is nagyon szépek voltatok!

KépKép
kisfruzsi

A fátylat is én csináltam... sőt az oéltárasztalt, az oltárképet, a meghívót, rá a bélyeget, a ruhámra a rózsákat, a ruhát unokanővérem varta, a dekorálást.. nem engedtem volna senkinek, hogy aztán meg szidjam mert nem tetszik... hajnali kettőig díszítettünk... utánna meg jól összevesztünk :lol: :lol:

de ezt már írtam itt azt hiszem az elején... nem akarok vele senkit untatni csak szerintem olyan mókásan hangzik
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő gratulálok, nagyon szép esküvőd volt!
A súlygyarapodás ügyében én úgy gondolom hogy ami jól esik meg kell enni (persze mértékkel), én most tartok +7 kg-nál de mindenki azt mondja hogy vékony vagyok, viszont nagy a hasam szerintem oda ment az összes plussz. Az én védőnőm nem foglalkozik vele, mert látja hogy teljesen alaptalan lenne ha cseszegetne.
Kopalni és fogyózni felelőtlenség ebben az időszakban. Mindenkinek éreznie kell hogy mikor jön el az ideje a mozgásnak, saját érdekünkben és a könnyebb szülés érdekében minél elöbb.

Timi: Nagyon örülök hogy itt vagy és van két jó hírem! Én is a ll. Női klinikán szülök Április 6-án!
Persze ha a babó is úgy akarja!
Ha bármi hasznos infód van szülésfelkészítésről, szülésznőről szivesen veszem, ugyanis én még nem voltam a korházban, mert magánrendelőbe járok.

Ma voltam terheléses vércukorvizsgálaton, hát nem volt kellemes, de kibirható!
Nállunk úgy csinálták hogy éhgyomorra levettek egyszer egy adag vért majd ott a csaj elött megittam azt a borzasztó cukrosvizet tettem bele egy egész citromot kifacsrva.
Majd közölték velem hogy, pontosan két óra múlva jöjjek be leveszik a másik adag vért is, de addig kint a tömegnyomorban üljek mert rosszul lehetek (ez tapasztalat nálluk) ugyanis sok kismama fél órán belül ki szokta hányni és akkor nem várhatnak két óráig rögtön le kell venniük a vért tehát addig nem mehetek haza!
Hát nem voltam boldog! De kibírtam.
Közben találkoztam egy másik kismamaával akivel már fél liter tejet és egy zsömlét etettek mert ő belőle a cukorosvíz kijön, tehát nem érnek nálla el jó eredményt, de neki csak egy órát kellett várnia.
Hát röviden ennyi!
Kibírtam!!!! (ájulós létemre rosszullevés nélkül)

Kép
geni

Mamacka te is szép voltál ,ez milyen templom volt?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: