Sziasztok, jó reggelt!
Timi üdv itt, úgy is, mint alacsony vérnyomású...

nekem 95/55-öt mért legutóbb a védőnő, de szerencsére nem szédülök szinte soha. Viszont a reggeli tejeskávé nagyon kell.
Pár szót a listáról, amíg felébrednek a lányok.
Nekünk nem volt járókánk egyiknél sem. Arra figyeltem, hogy a gyerek megtanulja, hogy máshol alszik és máshol játszik. Ezért a kiságyba csak aludni-pihenni tettem be, amikor pár hetes korától többet volt ébren, a földre terítettem egy vastag pokrócot, rá pelenkát, azon nézelődött-később forgolódott. Aztán le is mászott róla

, de ez így természetes. A nagy is megtanulta tisztelni a kicsi területét, nem volt ezzel gond, nem bántotta, és a pokrócot könnyen el is tudtam pakolni, ha nem kellett már (ez leginkább a kis lakásban volt szempont.) Ha a konyhába akartam magammal vinni, a babahordozóba tettem, Hármaskát vszleg kendőbe kötöm majd, mert a hordozót fixen betesszük az autóba (3 gyerekülést kell majd bevarázsolni, ezért egyszer bekötjük majd, és ott is marad).
A fentiek miatt szerintem a babahinta-pihenőszék is elmaradhat, nekünk nem hiányzott.
Mérleget kölcsönöztem, a jó öreg hálós elég volt, azt nem olyan drága kölcsönözni. Amúgy is csak esténként, fürdés előtt mértük a babát, kezdetben naponta, aztán már csak hetente egyszer.
Mellszívóval érdemes várni, nem biztos, hogy szükségetek lesz rá, ha pedig kell, sok helyen lehet sokfélét venni. Kézzel is gyorsan és hatékonyan lehet fejni, ha van, aki megtanítja.
Játékok...ajándékba sokat kap majd a baba úgyis...Persze ezzel is úgy van, mint a ruhákkal, olyan édesek, hogy nehéz ellenállni nekik. Én csak egy kis textil manót vettem előre, azt a szülőszobára is vittem, vajúdáskor segített, és kezdettől a kicsi kosarában volt.
Hajkefe... anno vettem, mert édes volt, de szinte fölösleges szerintem. Kevés baba születik akkora hajjal, hogy szüksége legyen rá, és sokaknak ki is hullik (enyémek szinte kopaszak lettek pár hónapos korukra).
Pólya...mi angolpólyát használtunk hálózsák helyett éjszakára, mert nyáron az kevésbé meleg, és mozogni is nyugodtan tud benne a baba. De sokan a pólyára esküsznek, meglátjátok, nektek mi lesz a jó.
Popsikenőcs-fürdető...Igen, azt felírja a gyerekorvos, és tényleg jók. Hallottam már kismamától, hogy pár hónap után áttért a babakészítményekre, hogy illatos legyen a babája, de higgyétek el, a fürdetőkenőcs is tökéletes (bár már szinte olyan drága receptre is, mint a bolti készítmények, ez baj). Enélkül is tele lesz a lakás babaillattal...
Én külön mosóport sem használtam, igaz, eleve kevesebb mosóport teszek a gépbe, mint amit ajánlanak, és ecetes vízzel öblítek öblítőszer helyett. Így biztosan nem irritálja a baba bőrét.
Hogy mennyi gyerekruha kell, azt nem tudom. Mi olyan sokat örököltünk, hogy ikreket is öltöztethettem volna, ez így kényelmes. Akinek van rá kedve-lehetősége, az vásároljon, tényleg gyönyörűséges dolgokat lehet kapni, és ezzel magunknak is örömet szerzünk. Ha pedig nekünk jó, az jó a babának is, nemde?
Ennyi jutott hirtelen eszembe, bocs, ha hosszú voltam. A lányok még mindig alszanak
Üdv,
Nuska+ (22+3)