A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Dorka: vannak cukormentes gyümölcslevek, pont Esztora rakott fel ilyen oldalt, ott vannak zöldséglevek és gyümölcslevek is nincs bennük cukor!

Andrea
Kép
kindernay

Hemej
KÖSZI, de azért engedd meg, hogy kommentáljan
ez egy elmélet, amit hallottál, a sok közül. én nem értek vele egyet. Gyümivel fogok kezdeni, és elvem, hogy az elején semmit nem keverni, mert 1.a gyerek ismerje meg mindennek külön az ízét 2. ha vmi fújja. vagy vmire allergiás csak így derül ki. És húst még egy jó ideig nem adok

Kép
Kép
emma1976

Ckat! Részemről rendben a karácsonyi Ringató. De a MÜPA-n még mindig gondolkodom, hogy minek a rövidítése lehet. Csak kicsit ciki?:lol:

Dorka! Amíg van anyatej, addig napi egyszeri gyümölcs kóstoltatása bőven elég. A gyümölcslevet a rostos gyümölcshús előtt javasolt adni, bevezetésként. Pl. almalé után reszelt alma. Idénygyümölcsök választéka híján pedig az üveges bébidesszertek tesznek még jó szolgálatot. Én inkább a gyümölcsöket adtam, nem a gyümölcs levét. Sőt, a bébiételt csak hozzákevertem almához, banánhoz, mikor mi volt idehaza. Önmagában sosem adtam őket. A főzelékeknél nyilván már folyadékra is szükség lehet. A legokosabb dolog a forralt vízzel kínálás, de nem mindegyik baba fogadja el a vizet. Ha nem megy, akkor a tea a mezőny kettes számú versenyzője. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Üdv!

Nenoke: szólok, ha bunyózni kell. :D :D

Hozzátápi:
azt gondolom, januártól kezdem. Azt még nem tom, hogyan és mivel.

Ma meglátogattak minket a keresztszüleim Borsodból, hoztak csomó befőttet, bort, pálinkát, gyereknek játszószőnyeget, kistányért stb, rengeteg mindent. :P És elhaltak Ádámtól!

Egyre jobban fáj a lábujjam, de mondta is a dokinő, h lesz ilyen. Néha rá sem tudok állni. :cry:

Tényleg igaz a közmondás: ahány ház, annyi szokás. Van, ahol a zöldségfélékkel kezdik, de nálunk a gyümölcsös hozzátáplálásnak van inkább hagyománya. Azonban fontos tudni -nekem is a védőnéni mondta-, hogy a gyümölcs még önmagában nem helyettesít egy komolyabb főétkezést, főleg az elején. Ha a gyarapodás miatt kell elkezdenünk a hozzátáplálást -mert az anyatej már nem elegendő a baba számára vagy egy tápszeres etetést szeretnénk kiváltani- akkor a laktatóbb főzelékeket javasolt adni. A gyümölcsöknél az a lényeg, hogy könnyen emészthető rostokat tartalmaznak, hőkezelés nélkül adhatóak és így a vitamin és ásványianyag tartalmuk sem csökken. Önmagában a gyümölcstől még nem fog súlyban gyarapodni a baba. Tápszeres babáknál a 6. hónap előtt már adják a húst (csirke, pulyka)is.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

[quote="emma1976"]H írta:emma1976emej
KÖSZI, de azért engedd meg, hogy kommentáljan
ez egy elmélet, amit hallottál, a sok közül. én nem értek vele egyet. Gyümivel fogok kezdeni, és elvem, hogy az elején semmit nem keverni, mert 1.a gyerek ismerje meg mindennek külön az ízét 2. ha vmi fújja. vagy vmire allergiás csak így derül ki. És húst még egy jó ideig nem adok
persze igazad van.Mindenki maga dönti el mivel kezd.èn csak leírtam hogy itt mi a szokás.èn megértelek ha te nem adsz még húst a babádnak.èn személy szerint nemgyümivel kezdek.Zöldséggel majd hús nélkül....Habár Beni már kapot almát és izlett neki

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

[quote="kindernay"]D írta:kindernayorka: vannak cukormentes gyümölcslevek, pont Esztora rakott fel ilyen oldalt, ott vannak zöldséglevek és gyümölcslevek is nincs bennük cukor!

Igen, láttam, de ott csak 3-5L-es kiszerelésben árulnak, annyit meg nem vennék azért, hogy egy pár kanállal adjak neki. Én meg 1L laktoherb mellett nem bírok 3L gyümölcslevet meginni. És mivel tartósítószer sincsen benne, felbontás után hamar megromlik...

Mtücsi, egy pár dolgot nem értek a megfogalmazásodban.

[quote="mtücsi"][ írta:mtücsib]Dorka! Amíg van anyatej, addig napi egyszeri gyümölcs kóstoltatása bőven elég.

Ezzel egyetértek, pontosabban napi egyszeri gyümölcslé az elején.

[quote="mtücsi"] írta:mtücsiA gyümölcslevet a rostos gyümölcshús előtt javasolt adni, bevezetésként. Pl. almalé után reszelt alma. Én inkább a gyümölcsöket adtam, nem a gyümölcs levét.

Nem vagyok tapasztalt anyuka, csak írásos anyagokból tudok kiindulni, de nagyon sok oldal azzal foglalkozik, hogy miért ne adunk rögtön pépet, hanem inkább gyümölcslevet. Nem tudom, hihetek-e ezeknek, de tapasztalat hián inkább hiszek.

kétfiús anyuka
babdorka

Hali!

Talizzunk 12-én 10.30kor a Karácsonyi Ringatón a Művészetek Palotájában!
ckat

Dorka ennek éppen az a lényege hogy nem romlik meg hamar (nálunk esélye sem lenne rá :lol: ) egy olyan tasakban van ami ahogy engeded ki a levet ugy megy "össze "mivel nincs benne levegő.
kb 1 éve isszuk de soha nem romlott meg pedig hűtőben nem volt.

nem tudom hogy kezdjük de én nem sietettem megvárjuk a 6. hót.aztán konzultálok és jöhet a kostólás.

Bridzsi

Kép
esztora

Dorka! Igazad van, nem volt elég egyértelmű, a fogalmazásom. Szóval én a gyümölcsök levét adtam először és utána magát a gyümölcsöt. Pl. almalé után jött a reszelt alma. Nyilván nem mindegyik gyümölcsből készíthetünk gyümölcslevet. Banánlé elég nehezen készíthető :lol: , de az idénygyümölcsök közül a narancs pedig nem javasolt még ilyen picibaba korban. Kivivel én nem próbálkoztam, nincsen tapasztalatom vele, de lehet, hogy most kipróbálom majd azt is. Később viszont inkább a rostos gyümölcsöt adtam anyatejes táplálás mellett, nem a gyümölcsök levét.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Bridzsi, ez bíztató. Nézegetem.... látom, az almalén kívül van kékszőlő pl., ez jó, meg van körte. A többi itt is vegyes, de ezzel már lehet kezdeni valamit. Ja, a 6 hót én is mindenképpen megvárom, csak már most el szeretném tervezni, hogy hogy legyen, hogy ne akkor kapkodjak, hogy most akkor hogy is legyen.

A hippet nem értem: a szórólapon is és a honlapjukon is az van, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz, erre megnézem a tescoban, összetevők: .... cukor ....

kétfiús anyuka
babdorka

Mtücsi, úgy tudom, a kiwi sem adható ilyen pici korban!

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Tegnap és ma tréningen voltam, mondhatom, agyilag zokni vagyok.....
Arra gondoltam, hogy lazítok egy kicsit, és elolvasom hogy mi történt veletek, megnézem az új képeket :D A képek valóban jobbnál jobbak, tündéri babákat láttam. :D Bocsánat, hogy nem sorolom fel egyenként a babákat, nem szeretnék senkit kihagyni :wink:
Viszont....Annee, neked sikerült megint kihúznod nálam a gyufát. Bocsi, lehet hogy én nem vagyok eléggé képben, ( mert nem olvasom folyamatosan az írásokat) de én mint ha arra emlékeznék, hogy nem is oly rég azt ígérted, hogy nem terhelsz minket tovább a családi problémáiddal. Tudom, hogy ez most nem a közvetlen családodról szól, de a végeredmény szempontjából ez nem változtat a helyzeten. Őszintén szólva nekem már nagyon elegem van a problémáidból. Sőt, ha még őszintébb akarok lenni, azt gondolom, hogy ilyen már nincs is..... köztudott, hogy én nem vagyok tagja a kezdetektől a csapatnak, de mióta "ide járok" már azóta annyi minden történt veletek, mint összesen mindannyiunkkal. Persze mindez kissé sarkítva....
csak egy pár dolog, ami most hirtelen eszembe jut: nyáron a keresztszülős történet, amikor egyedül maradtál a gyerekekkel a Balatonon, aztán ha jól emlékszem veletek történt meg az is, hogy kicsi Tömzsi talán mély alvás közben nem vett levegőt, ( ne haragudj, de nem emlékszem már pontosan, elég régen volt), aztán Petikéd története, közben a férjeddel való konfliktusok, most pedig itt van a legújabb történet, anyósoddal kapcsolatban... ami hozzáteszem már számomra ismerős is, mintha már ezt is említetted volna régebben. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem ez már sok....Elhiheted, mindenkinek /mindannyiunknak vannak problémái ( no de ennyi?!) , de nem zúditjuk itt rá másokra. Persze, egyszer-egyszer oké, de nem folyamatosan...Hidd el, hogy legtöbben hasonló cipőben járunk veled, miszerint nincs kivel megbeszélni dolgokat, mert a nap nagy részét a pár hónapos babánkkal töltjük, de ez nem ok arra, hogy másokat terheljünk a problémáinkkal. Ez a topic nem erről szól..... nem rég ígérted, hogy nem írsz többet a családi gondjaidról, és lám, alig telt el 1-2 hét, és minden kezdődik előlről. Ugyanezt tetted nem régiben, amikor elköszöntél a fórumtól ( több ízben is) aztán valahogy másnap megint itt voltál, amikor ugyan újra azt írtad, hogy nem jössz többet, de természetesen írtál. Félreértés ne essék, nem az a gondom, hogy itt vagy! Szó sincs erről.... viszont arra kérlek, hogy ha valamit megígérsz azt próbáld is betartani. Ha pedig tudod magadról, hogy úgy sem tartod be, ne ígérj semmit. Már annyiszor felborzoltad itt a kedélyeket, szerintem elég volt....
Végül reagálva a legutóbbi írásodra, én biztosan nem vittem volna el a gyermekeimet a nagymamához. Az rendben van, hogy megkérdezted tőlük, de nem hiszem, hogy ők elég érettek ahhoz, hogy eldöntsék mit szeretnének ezügyben. Csak mint laikus írom, nem hiszem hogy Petikédnek ez még hiányzik, pont most....
Bocsánat ( mindenkitől ) ha esetleg túl nyersen fogalmaztam volna, abszolút nem jellemző rám.... de szerencsére az sem jellemző, hogy ilyen helyzetekkel találkozom, így nincs is rá szükség.

Na lépek, tornázom egyet. Stressz űzésre kiváló :wink:

További szép hétvégét mindenkinek!
Móni

Kép
Kép
moni1973

Móni:Jaj de jó hogy írtál!azzért ha lehet képeket te is dobhatnál.Milyen volt a mikulásotok???

hemej

Dorka! Magok nélkül adható a kivi is, de én sem ezzel fogom kezdeni. Csupán a friss gyümölcsök választékát tekinve van kilátásban a kivi.

Móni! Ügyes vagy, hogy tornázol. Te is nagyon jól csinálod! :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok

Kivi magok nélkül? valyon hány napba telne kimagoznom egyet? :roll: :lol:

Valaki árulja már el, hogy hogyan keni rá az ínyére a dentinoxot/ilyesmit a gyerkőcnek? Maja megkajálja az összeset, próbáltam mikor ébren volt, egy ujjal visszatologattam a nyelvét, egyel belemaszíroztam. Á mondom az a harc ami a nyelve és az ujjam közt folyt! :o Most félálomban próbáltam, de most nagyobb csatát vívtam a nyelvével, mint ébren, szóval az ínyére nem jutott semmi!

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Ja és a forgás, valaki írta, vagyis asszem ketten is (bocsi hogy nem keresem vissza) hogy volt 1-2 forgás és annyi! Na örültem hogy nem egyedi eset a miénk, és ma már írni is akartam, erre ma mire jövök be, hasra fordult (ismét)! :lol:
AZtán gondoltam ennyi, mint eddig, de nem, egész nap ezt játszota! Igaz még csak balra megy egyedül, kis ösztönzéssel jobbra is! Még kaja után sem tudtam leállítani! Meg is lett az eredménye: 1-2 bukás :?

lynia-

L-Emi! Félbe vágod a kisebbik átmérő mentén és kiskanállal kikanalazod a közepét. Ott van a magos része.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Dorka írtad a körtét, puhára párolva azt is lehetne pépesíteni és mint a banánt anyatejjel meg ilyesmi, nem?

lynia-

:lol: köszi Tücsi, tudom, hülye vagyok :lol:
csak akkor éppen marad belőle egy kicsi, de igaz mit akarok, neki nem kellene több :oops:

lynia-

sziasztok

par kep a csajokrol (foleg Manonak)
[url]http://picasaweb.google.hu/etranslatorhu/Publ
[/url]

jo ez a hozzataplalos tema:), en is gyumolcslevel kezdtem par napja, apa sajnos vegyeset hozott, abba keverem a Chamomillat.
A Dentinoxrol vettem eszre, hogy a lanyka igenyelne mar az ízeket.

En is gyumolccsel kezdek majd januarban a gyumolcsle utan es 1 hetig csak 1 felet. Anna pl. a sutotokre volt allergias, holott az allitolag alig allergizal. Zoldsegnel tenyleg arra kell figyelni, hogy mennyire szivjak magukba a mutragyat, tenyleg jo lenne biot beszerezni.

Nenoke,
aranyos ifj. Csonttoro David

Moni
szerintem orulj, hogy nem tortennek veled ilyen dolgok, nekem hiheto, mert a baj sajnos vonzza a tobbit, sot en ok-okozat osszefuggest is latok az egeszben. Tapasztalataim szerint ilyenek sajnos elofordulnak, halmozottan. (Ha ilyen volt a ferj anyja, nem csoda h. a ferj is ilyen lett es a rossz csaladi hatter nagyon kihat a gyerekekre is). Jo hogy sem szemelyes tapasztalatod nem volt, sem a kornyezetedben nem tapasztaltal ilyesmit. Valaki magaban tudja fojtani valaki nem, ez ilyen. Sot en ugy veszem vedelmembe A-t, hogy gyerekkorom ota hallgathattam anyam mindenfele kitalacioit apamrol, amik nem is voltak igazak, tehat a te oldaladat is ertem...

udv:
M.

mandarka

Hali!

Te jó ég Mandarka, kimostátok a macskát? :lol:

Móni: jó tornát! Kezdelek irigyelni: tréning, vizsgák... gondolkozom a szakmaváltáson, adj kérlek egy tippet mi legyek.
ckat

morgen :)

szeretném kérdezni, hogy akik tornáznak, azok szoptatnak is? azaz csak szoptatnak? nem lett kevesebb tejetek? ill. semmi zavar a szoptatásban? ...csakhogy merjek-e belefogni bármibe is.. :roll:

mandarka
bár nem szorul védelemre, de én meg mónit pártolnám a fenti ügyben.. és a következők miatt: nem az a főbaj annee-val, hogy ránk zúdítja a problémáit.. főleg, hogy már csak tényvázol, kisbetűvel és leszokott a kérdésekről.. :wink: viszont ez az állandó visszatérő nyüglődős szenvedés-mert már én sem tudom minek nevezzem-.. jövök-nemjövök, írok-nemírok, elbúcsúzom-demégse, ígérem-nemtartombe... hát EZ már tényleg bazi idegesítő...

ckat: a müpá-ban van egy kis bár-kávézó szerűség... lehet, hogy ott van forró csoki is... :roll: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Ckat! Milyen macska lett kimosva? :shock: Én a megmikrózott macskánál tartok még. :roll:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Mandarka: értem amit írsz, és abban egyet is értek veled, hogy a baj, bajt szülhet....de úgy gondolom hogy ezen mi magunk változtathatunk.
Miből gondolod, hogy velem nem történtek ilyen, vagy hasonló dolgok? Azért mert nem írok róla? Nekem sem volt álom életem, de én ezt nem ragoznám...ahhoz, hogy ezt taglaljam, egy egész más jellegű topic-ot keresnék fel. Visszaolvastam amit írtam, mert nem értettem miért írtad, hogy Jo hogy sem szemelyes tapasztalatod nem volt, sem a kornyezetedben nem tapasztaltal ilyesmit. lehet hogy félreérthető voltam, nem azt szerettem volna írni, hogy én, illetve a közvetlen környezetemben senki nem került még ilyen vagy hasonló helyzetbe. Á, dehogy ....én nem jutottam még el soha arra a szintre, hogy elmondjam a véleményem hasonló ügyekben, mert eddig soha nem éreztem szükségességét. Lehet, hogy most sem kellett volna....az is lehet, hogy kicsit nyers voltam....nem tudom....de azt írtam, amit érzek....abban is biztos vagyok, hogy soha nem szólaltam volna meg e témában, ha Annee tartaná magát az ígéreteihez....mert nekem legfőképp ezzel van a bajom. Azthiszem ez eléggé kitűnt az előző írásomból is.

Mütyürke: én csak szoptatok, és semmivel nem lett kevesebb a tejem, sőt..... :D Úgyhogy hajrá, hajrá....

Jó éjszakát mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Ckat: legyél majd jó anyósa Blankámnak :D :D :D egyébként pedig, mi irígyelni való van abban, hogy vizsgázom? Segíts nekem rávilágítani a pozitív oldalára......mert én folyamatosan próbálom, de nem sikerül :wink:
Bors tündéri a Mikivel (is). :D

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!
Hozzátápi: "a babának kezdetben nincs szüksége változatos kosztra" a dokinőm szerint. (Ha 6 hónapig nem unta meg az anyatejet, ez vállalható szerintem :) .) Kezdetnek hazai nem gumós (nitrátmentes) idény-gyümölcs-zöldség, ami mostanában kb. az alma, a sütőtök. Megbízható helyről krumpli-répa-cékla. Lé, vagy pépesítve anyatejjel-forralt vízzel hígítva. Megbízható hely híjján marad a fagyasztott (meggy, barack) ami a vitaminból veszített ugyan, de nitrát nincs benne. A banánról sok rosszat lehet hallani, (mi is az a vegyszer, amivel permetezik??? valami rovarirtó), hát, nem tudom, mi szeretjük. Citrusféle, aprómagvas kilőve!!! Egy praktikus tanács: érdemes semlegesebb ízűvel kezdeni, mert édes után nem biztos, hogy ízlik pl. a krumpli. Ez csak kóstolgatás, némi vitamin, érdekesség :) , a fő tápanyag még hosszú ideig a tej-tápszer, úgy-e? Mire meg már sokat esznek, itt lesz a gyümölcs-szezon.
Tali: Péntek de. jobb lenne, de csütörtök is lehet. Mi az a ??? rövidítés ahol a ringató van? És hol?
[b]Más[/b]: Ha engem érdekel valami, vagy érintve érzem magam, reagálok, ha nem, szó nélkül (nem biztos, hogy figyelmen kívül) hagyom. Ha úgy gondolom, leírok valamit, ha hozzászóltok örülök, ha nem, úgy is jó. Azért ez a topic az egy topic, nem több, és nem is kevesebb. Lehet (ugye???) jönni, és el is lehet menni.Balaton Terveim szerint otthon leszek Szigligeten (Északi part nyugati vége, szerintem a Balaton (egyik) legszebb része, homokos pancsolórész a strandon, (viszonylag)csendes kis falu) egész nyáron, jó szívvel ajánlom nektek is.

Kép
Kép
tjuditot

Annee :)
Tömzsi nagyon édes az alvós képen, tényleg elfáradt. :D

Hemej :)
Egy éves kor előtt lehet tejet? :shock: Mindjárt húst is lehet nekik adni? :shock: Na, ezeket nem tudtam, még emésztem az infót. 8)

Ági :)
Lábujjad :(
A sok aji az jó! :wink:

Lynia :)
Gratu a forgáshoz! Ez már igazi! :D

Judit :)
Apróbetűs írásoddal egyetértek. :)

Szopigondunk megoldódott, Bence újra cicizik lelkesen. Nem tudom mi volt a sztrájk oka, de már a hozzátápin járt az agyam. :roll: Én gyümivel fogom kezdeni, amit lehet beszerezni az bio lesz, de nem vetem el az üveges cuccokat sem. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Hát a hozzátáplálás ilyen szempontból nem jókor kezdődik nekünk az biztos.amin én már évekóta ki vagyok akadva az az hogy hova tüntek a finom ősi magyar alma fajták????
Hiába van kertünk nem marad meg sem az alma,körte, barack sem :?

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Dorka:
almalé-püré, banán-ha fogja a gyerkőcöt akkor kamillával higítva ajánlja, őszibaracklé-pép, meggylé, majd sárgarépapüré, burgonyapüré, sárgarépapüré burgonyával, pépesített almafőzelék burgonyával- ezeket írja a könyv kezdeti ételeknek 5-6 hónapos korban.

Mütyürke, nekem a tornától több lett a tejem. :lol: Csak vigyázni kell, ne kapj nagyon izomlázat.

Haha, megtaláltam, hogy a MÜPA-aza Művészetek Palotája. :lol: Huh, hát nincs a szomszédban. Hogy lehet eljutni alacsonypadlóssal? :roll:

kispiskóta

Jó reggelt!

A hozzátáplálással kapcsolatban kíváncsi vagyok, hogy a védőnénik mennyire vannak egy véleményen, ki mit javasol. Megtennétek, hogy megírjátok nekem/nekünk a tanácsaikat? Előre is köszi. :wink:

Judit! Tényleg szép helyen van a balatoni otthonod. Mi mindig nagyon szívesen nyaralunk, kirándulunk az északi parton. Gyönyörködünk a tájban, hegyet mászunk, várakat látogatunk meg és rosszabb idő esetén Zalaszentgrótra megyünk pancsolni. Már várom a jövő nyarat, amikor újból nyaralni mehetünk a Balatonra. Mi Badacsonytomajon az Eldorádó Campingot szavaztuk meg az idén is. De ha van javaslatod, ötleted hasonló vagy jobb szálláslehetőségről nagyon megköszönöm. :D

Egcsi! Szopisztrájknak végre vége! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Egcsi:Lehet félre érthetö voltam.Nem lehet tejet adni.A csaj csak az mindta vannak olyan babák akiknek adnak.ÈN NEM FOGOK!!!

hemej

Zsú! Felajánlom a mi alacsonypadlósunkat, csak a gyerekülést kell vhogyan megszerveznünk. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi, nagyon aranyos vagy, de most beszéltem danival, úgynéz ki el tud vinni, de ha változás lenne jelzem.

Mi védőnénik, tök egyszerű, hat hós koráig semmit. És csak ezt tudja hajtogatni. Utána azt tudom, hogy gyümi párti.

kispiskóta

EgcsiTejet 1 (allergiás családban 1,5) éves korig nem javasolt, húst 7-8 (8-9)hónaposan a szárnyasokkal lehet kezdeni (az én ismereteim szerint - védőnéni, doki, Kismama magazin).
Esztora apukám összes gyümölcsfáján, amiből még gyerekkoromban ettünk minden évben tönkremennek az almák, körték, barackok, lehet, hogy megöregedtek de apu szerint új, agresszív betegségek vannak, amik ellen már csak nagyon durva vegyszerekkel lehet(ne) védekezni.
A MÜPA -ban szerdán nem csak az aktív ringatósoknak van a program?
mtücsi sajnos Szigligeten nincs kemping csak zimmer ferik, gondolom az jóval drágább, de azért körbenézek. Vár viszont van!!!! :D
Védőnéni (+orvos) tanácsai: 6 hónapos korig anyatej, aztán gyümölcs, zöldség, 7-8 hó fehér hús, a főzelék kis olajjal (liszt nélkül) dúsítva, rizs, 8-9 hüvelyesek, vörös hús, gluténmentes gabona, savanyított tejtermékek, sajt. 1-1,5 éves korig tiltólistás a tej, méz, tojás, citrusfélék (narancsot kivéve?), olajos magvak, tengerihal, paradicsom, aprómagvas (kiwi, málna, eper)gyümölcsök, felvágottak, virsli (tejfehérje van szinte mindben) ... kb. ami a leggyakrabban allergizál. (Mindkét babám "atópiás" típus, hófehér, érzékeny bőr, ekcéma, ilyesmi :( ezért a "szigor".)

Kép
Kép
tjuditot

Ja, a legújabb nyavajám. A ball mellem hónalj felőli részében mintha darált szikladarabok lennének, már három napja nem akar elmúlni, szopás alatt masszírozom, szoptatom innen, onnan, amonnan, utána kicsit jobb, aztán megint bedurran (főleg éjszaka, ajjjajj!). Félek, hogy mellgyulladás lesz belőle, úgy tudom borogatni kell, de hideggel, vagy meleggel, vagy állottvizessel...? nem akarom még rosszabbítani :( . Tud valaki segíteni? Köszi előre is!

Kép
Kép
tjuditot

nyavajám=nyavalyám

Kép
Kép
tjuditot

Judit! A várat már láttuk ugyan, de sztem még néhányszor biztos, hogy megnézzük. :lol: Akkor maradni látszik az Eldorádó, ami ADAC tesztelt.

Málna: Petikém nagyon nem akarta még csak megkóstolni sem. Azt mondta, hogy megeszi ő, csak előbb vegyem le róla a szőröket. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hali!

Ringató karácsony mindenkinek szól!!!! Alacsonypadlós jármű nincs arra :( (hacsak a hétvégén le nem cserélték kombínóra az összes 1-es és 2-es villamost :roll: ). Úgy tudom ingyenes a rendezvény. Azt kérik még, hogy aki megoldhatja, ne babakocsival jöjjenek. Eddigi ismereteim szerint -ha május óta nem változott a helyzet- az előadások alatt a parkoló használata is ingyenes -esténként legalábbis így volt, ezt azért mindenki érdeklődje meg-.

Móni: hogy mi a jó a vizsgákban: utána a sikerélmény.

Egcsi: jó nektek hogy nincs éhségsztrájk nappal. Csak úgy hipp-hopp megszünt és evett, mintha mi sem történt volna? Már ma egyszer eszemben voltál, hogy írtam ne adj neki cumisüvegből, de én már ott tartok, hogy kiöntöm neki... férjem még tartja bennem a lelket, hogy ne csináljam. Tényleg nem akarom megtömni, de ha egész nap két korty (vagy a korty tizedét a gortyot) issza...kivagyok ettől.

Tücsi: Mandarka képei között van egy, a mosógépében a macska...mondjuk él, de ezek a macskák még egy mosást is túlélhetnek :lol:

Tjudit: én meleg fürdőt veszek, és az vált be a legjobban, hogy a fürdés közben fejem le. Így legalább alibi is van, miért áztatom magam órákat a kádban forró vízben. Nekem így eltűnnek a csomók.
ckat

Tücsi :)
Itt nincs védőnő, de a dokit megkérdezhetem hozzátápi ügyben. :wink:

Hemej :)
Aha, ok én sem adok, Berci másfél éves koráig tápszert kapott reggel-este, utána váltottam fokozatosan. :)

Judit :)
Hús 8 hónaposan ok,de mintha a hsz-ban mindjárt azzal kezdtek volna. De lehet, hogy félreolvastam. :roll:

Tücsi :)
Borotvált málna :lol:

Hajnalban Bence elkezdett nyöszörögni, de mire odaértem a kiságyhoz, megtalálta a cumit és kiszolgálta magát. :lol: Mikor gyümilevet kap, fogja a cumisüveget, nekünk tartani sem kell. Megzabálom :D
Szüleim elmentek. :? Hétfőn este itt a váltás, anyósomék egy hónapig. Jajj nekem! :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok! Túl vagyunka Mikulás-ünnepségen, Dávid csokit kapott, nem virgácsot. :lol: Megjöttünk Ózdról, nem merek ráállni a mérlegre, mert férjem nagymamája nagyon jól főz, és még reggelire is sült kolbászt ettünk. :oops: Persze Kiskölök agyon lett puszilgatva a Dédi által.

Sajnos nekem nem jó a szerda, mert akkor van babaúszás, és kicsit sok lenne, délelőtt itt, délután ott, valamikor aludnia is kell. Pedig tőlünk egy köpésre van a Müpa, végre egy hely, ahol pikkpakk ott lennék. :cry: Na, majd legközelebb. Ha viszont mégis marad a csütörtök vagy péntek Pólus, akkor mennék.

Ckat kérdezted a baba-mama-klubot. Még nem voltam, úgyhogy nem tudom, milyen, most csütörtökön mennék először, vagy ha most lesz pólusos tali, akkor a következő héten. Plébániai szervezés, és nem vallásosok is járhatnak rá. Eddig csak a bababörzéjükre mentem el, és pl. 2700 Ft-ért zsákmányoltam Dávidnak egy tuti téli overallt, amit szerintem 10 alatt nem kaptam volna meg boltban.

Védőnéni javaslata hozzátáplálásra: Azt modnta, hogy az almával kell kezdeni. Első nap adni neki egy mokkáskanál levet (lereszeled, és leszűröd), ez mehet egy héten át. Közben figyelni kell, mit szól hozzá, milyen a kakija. Ha baj van, akkor 2-3 nap szünet, és újra megpróbálni. Ha megvolt az egy hét, jöhet maga a gyümölcspép. MIndezt érdemes két étkezés között, mondjuk tízóraira, és persze növelni az adagot. Az alma után jöhet a banán, harmadiknak pedig a sütőtök. Utána már lehet keverni is, csak a lényeg, hogy először mindig egyedül vezessük be az új ételt, hogy meg tudjuk figyelni a reakciót.

Ja, és újfent visszatértem a mosogatórongy-táborba, bocsánat az egyéjszakás hűtlenkedésért. :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Jó sokat írtatok.
Hétvégén nagyszülőknél voltunk. ezazamaz dinondánom volt.
Samu kicsit betegeskedett-kedik..szombat hajnalban a köhögésére ébredtem+csörcsögött+hőemije volt. Másnap már jobban volt de még most is szörcsizik.

Holnap biztos nem tudunk Ringatóra menni de sztem a szerdaira sem.
(Ati sincs, no autó+jönnek lakást nézni+barinők is vmikor a héten jönnek Gurgikához :wink: )

Tegnap Samu fél órán keresztül nyalogatta az almát amit ettem, amint elvettem kiakadt..úgy csinált vele, mint a cicivel, úgyhogy ma kapott 3 minikanál almalevet :lol:
Én már néha adni fogok neki..aztán pépet is.

Csókolok mindenkit
Gurgirita
torolve_20131003125716

bocsi nem csörcsögött hanem szörcsögött :oops: orrszívó rulez
torolve_20131003125716

A kakija büdi az almalétől és hangyányit sötétebb talán
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Csak beköszönök, látom kajálás megy ezerrel :wink: .Mi el voltunk veszve, anyukáméknál tanyáztunk 3 napot, de nem történt semmi extra, csak jól éreztük magunkat.
Talán annyi újdonság, ha Beni hason van, próbál játszani úgy is, de még nem nagyon megy. Picit tudja lökdösni a jtékokat, meg odahúzza maga alá a macit és rágja. Ömlik a nyála ezerrel.

Sürgés-forgás-pörgés-kúszás még a kanyarban sincs.:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Na írnom kellett, hogy meglessem a vonalzónkon, mennyi idősek a gyerekeim :D :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Ckat :)
Teljesen megértelek! Én is ki voltam bukva, már az első nap után. A második után elhatároztam, hogy reszelek neki almát, ha a 3. napon sem eszik rendesen. :roll: Már azt hittem meg fog jönni, azért csinálja. De nem, egyik napról a másikra rendbejött a dolog. :) Én azért adtam neki cumisüvegből, de abból is max 12O-at ivott. :?

Gurgi :)
Samunak jobbulást! :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt! :D

Szép, napsütéseset kívánok mindenkinek. És a betegeknek gyors gyógyulást!!!! :D

Ckat! Nem tudom, hogy mi lesz a szerdával, mert Ádikám nagyon csúnyán köhög, ma megmutatom őt a doktorbácsinak. Szerencsére "csak" ennyi, az orrfolyás már eltörpül mellette.

Egcsi! Igen, kérdezzél rá lécci! Köszi szépen. :D

Köszönöm a védőnénis hozzátápis infókat. Ezek szerint- idáig legalábbis- idehaza gyümölccsel kezdi mindenki. És az almáé az első hely, még mindig. :lol:

Kormi! A hétvégén nem voltál. Mizújs nálatok?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

ÉLjenek sokáig a Juditok! Tjuditoton kívül van még Juditunk? Hirtelen nem jut eszembe. Persze, ha most ünnepled, de végülis az sem baj, ha nyáron. :lol:

Kép
nenoke

Szép hetet, napsütéseset minden kicsinek és nagynak!

Itthon voltam, csak épp tökre lefoglaltak az ebay-es licitek. Sikerült a nagyoknak szereznem eléggé elfogadható áron síléceket. Bakkancsokat még nem, de max azt itthon veszünk. Meg apának a versenyautójához is egy első és hátsó hidat. Szal ez tökre kifárasztott.

Szombaton de. míg mellszívóztam, a nagyok "felöltöztek" (mert nem ellenőríztem őket le, hittem nekik) s kimentek játszani. Persze harisnya nem volt rajtuk, ráadásul Edina egy vékony szál tréninggatyóba nyomatta seggen a hóban. Apájuk szerencsére jött haza, s fülön csípte őket. Adria estére már csak úgy ugatott, fájt a sok köhögéstől a hasa. De két rend Stodal bigyó egy óra alatt annyit tett, hogy aztán vakkanás nélkül átaludta az éccakát, erre ma reggel ismét csudamód folytatta. Kapta újból a Stodalt, s ment oviba. Remélem alábbhagy az ugatással, s mehet sízni.

Grétinek a tegnap extrabrutál szar napja volt, visszafele fejlődik, már tud 2 óránként is kajálni, igaz keveseket. Ha ciciből enne, tuti azt mondanám éhezik. De így..... mikor látom, hogy sosem issza ki az üveg tartalmát.....
Meg a sűrű evészeteken kívül hisztiske is volt, az anyám barátnőjétől ordított mint állat, mint még soha semmitől. Aztán pici kaja, pici szunya s utána már vigyorgott Kati néninek.

Meg nagyon fáradt voltam, szombaton bőven vasárnap volt (éccaka 3 óra) mire lefeküdtem, meg is látszott a tejcsi "hozamon" a tegnap. Aztán ha lúd, legyen kövér, az este nem is fejtem, inkább be az ágyba. Remélem az volt a kisebbik rossz. Ma reggel meg színte elkésett Edó a suliból, anyám elfelejtett tízórait csinálni, meg Adriának uzsonnát és a termoszba teát. Észbekaptam, s gyorsan elintéztem, szerencse nem volt fagypont, a szélvédő tiszta volt, mert a kocsit nem tettem be lustaságból a garázsba.
Huhh, asszem apa leghamarabb csütörtökön ér haza, hát lesz mit fussak a nagyok után.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: