A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni! De jó csávó ez a Petyka! :wink:
Nagyon ügyi a labdával, és milyen kis erős, ahogy tartja magát hason! :D
Néztem megint a hátteret! :wink: Nagyon jó a fal színe, nálunk a konyha ilyesmi.
Nagyon klassz játékai vannak!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina, Emese köszi a dicséretet!!!!!

Ádika gyógyulj már meg kérlek!!!!!++++++++++++++sok gyógypuszi!

Zsófi baba nagyon aranyos lehetett:-) Petyka is produkál néha kacajhoz hasonló valamit, de mosolyogni már nagyon tud. Ha éjszaka mérges vagyok rá, reggeli ébredéskor az neki az első, hogy rám mosolyog, mindent elfelejtek.

Többiek tessék feltenni képeket! Olyan jó gyönyörködni a babákban:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni! Ne legyél mérges Petikére éjszaka (sem)!
Ha felkel, vagy nyűgös, ő arról nem tehet. Ő nem direkt csinálja, hogy Te ne tudjál aludni!
Ő csak egy baba! Érteni kell a nyelvén, és ilyenkor mindig Anya kell neki! Ne haragudj rá!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Gratulálok a betöltött 3. hónaphoz! Adj puszit Lizi bébinek a nevemben is! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!!! De jóóó! :lol:

Heni! Peti nagyon édi! :lol:

Szeli még mindig nem tolja ki magát... :roll: De én is később kezdtem el szinte mindent csinálni. Későn érő típus vagyok... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Viszont! Olyan ügyesen utánozza a bú, brrr és társait! :D Zabálnivaló!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Brrr? Az igen! :lol:
Minden baba más. Mi pl. még nem fordultunk meg. A gyerekorvos az előző héten kérdezte, hogy megfordult-e már, én mondtam ,hogy még nem. Nem mondott rá semmit. Még ráérünk.
Molli és még egy páran már fordulnak, pedig fiatalabbak, mint mi.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese köszi a "segberúgást", lehet már ez hiányzott nekem, mert én nagyon türelmetlen vagyok szegénykémhez éjszaka ( 2 óra körül, már 4 kor okés, meg egész nap jól birom) pedig igyekszem lefeküdni 10 órakor, hogy ha van valami, legyen sok türelmem :oops: de ha apa látja hogy ideges vagyok átveszi. Ez a legrosszabb tudom, mert a gyerek érzi, ha ideges vagy! És nem tud elaludni és akkor jön a mindig nagyon nyugodt apa és pikk pakk alszik a gyerek.
Ezentúl ha nyügi lesz eszembe fognak majd jutni szavaid, biztosan segit majd.Köszönöm!!!

Regi, brrr???? nem mondod! ez nagyon komoly!!!!

Heni
KépKép
heni81

Heni! Minden rendben lesz! :wink:

És akkor a mai nap lezárása:
Mondom Apának: Hú.. már megint rosszul ültem, mert fáj a lábam (tudjátok, amiről korábban írtam, az a rész, ami spárgánál nagyon nyúlik - már akinek).
Apa: Miért? Mit csináltál?
Én: SZÜLTEM! :shock:
Apa: :shock:
Én: :lol:
Apa: :lol:

Na jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: Képzeld Timi is ma kacagott először!!!! Apa táncikált vele, és erre ő nekiállt kacagni. Olyan aranyos volt, teljesen meg voltunk utána hatódva, hogy ilyet még nem is csinált :lol: :lol: :lol: Olyan jó volt hallani :D :D :D
Persze próbáltam utána én is táncolni, énekelni vele, de nekem nem navatett :( Na de sebaj, majdcsak nekem is kacag hangosan :P :P :P még próbálkozom vele majd

Sense:: Nálunk már a 6 hetes kontrolon, ill amikor 2 hó-san vittük oltásra, akkor szólt a doktornéni, hogy mindig jobbra tartja a fejét? Kérdeztem, honnan tudja, persze a rendelőben , mikor vizsgálta akkor is arra tartotta, de hát a dokinéni is jobbra állt :shock: én balról, és nem nagyon akarta felém fordíta a kejét :shock: És valóban, ahogy átgondoltam, napközben is pont úgy feküdt mindig, hogy jobbra volt neki a szoba, arra volt érdekes nézni (egyébként háton fekszik szinte mindig) és mikor aludt, akkor is jobbra tartotta a fejét :shock:
Szoval a doki akkor mondta, hogy fektessük úgy, hogy a másik irányba, tehát bal oldalra kelljen fordítania a fejét, ha látni akar, mert még a csontok nem elég kemények, könnyen deformálódhatnak, nehogy később baj legyen. Szerintem kissé laposabbnak láthatta talán a fejét, de mikor ezt kérdeztem, nem mondta hogy laposabb, csak amit írtam, hogy mivel nem kemények a csontok, még alakulóban van, ebből ne legyen később baj. Azt nem tudom baj alatt mit értett.
Na, ezután én megfordítottam, ellenkezőleg raktam le a kanapéra, hogy balra kelljen fordítania a fejét, ha látni akar :D mondanom sem kell, először jobbra fordulva, a sötétbarna kanapé hátát bámulta :shock: :shock: de aztán ahogy mindig átfordítottam a fejét, rájött, hogy balra van a szoba, az érdekes dolgok :lol: :lol: Sőt mostmár szeret bal oldalára fordulva aludni, ill. mindkét irányba ugyanolyan szívesen tartja a fejét :D
A 3 hó-s kontrolon már szóba sem került ez a fej téma, úgy látszik nem lett baj, és valóban már mindkét irány egyforma.

Kép
bfagi

Mármint a brrr nem „r” betűvel, hanem csak szájjal. Nem tudom, érthető-e… :roll: Apja tanította neki. De nagyon édi, közben jön a nyál! :lol:

Na, tegnap este én is fordítva fektettem le Szelit. Néha szoktam úgy, csak a másik jobban kézre áll nekem… :shock: De majd odafigyelek. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Anyukák!

Segítsetek légyszi! A nagyszülőknek karácsonyra egy Marci videót készítek a terhesség (uh-képek, pocakmozgás stb), a születés és az első 3 hónapról.
Viszont nem találok alá megfelelő zenét. Akár mókás, akár mesék betétzenéje, akár sláger, akár lassú szám, minden érdekel! Várom az ötleteteket!

Köszönöm előre is!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Anikó: küldtem e-mailt!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Emese Édes lehetett Zsófika amikor kacagott :lol: :lol: Remélem a találkozón is bemutatja :wink:

Nálunk most a sikongatás a sláger :lol: Még cifrázza is :lol: Imádja hallgatni a saját hangját. Egyre többet magyaráz és megfigyeltem, hogy ha valami nem tetszik neki akkor perlekedően mondja :lol:
Ma töltjük be a 3 hónapot, remélem tényleg fordulópont lesz a kis életében és nem fogja annyit gyötörni most már a pocakfájás :roll:

Találkozó Előre szólok, hogy nálunk kicsit problémás a szopi. Mindig az "5 percessel" kezdünk ( ami néha csak 2 perc :roll: ) és utána elég hangosan fejezi ki nemtetszését addig amíg meg nem kapja a kedvenc cicit :oops: :oops: Bocsi előre is :oops: :oops:
Kiderült már, hogy ki az aki tud jönni? Körülbelül hányan leszünk?
Regi sikerült rábeszélni apát, hogy elhozzon?
Olyan jó volna mindenkivel találkozni :roll: :lol:
Már nagyon várom, remélem nem jön közbe semmi és tényleg tudok menni K. Timivel ( köszi érte )

Hív a lány. Szép napot mindenkinek. Mi ma befejezzük a karácsonyi ajándékok beszerzését. Csavargunk egész nap :lol: :lol:

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mamkák!
Nagyon szép Szelike, és Petike! :lol:

Gratulálok a kacagós Babáknak :lol: :lol: :lol: néha mintha Noel is próbálna hangosan örömködni :lol:

Emese! Még Grandának (remélem javul a szeme :roll: ) írtam a múltkor, hogy eléggé elhúzódik nálunk a kajcsizás, ugyanis mindig szopival kezdünk, ami néha majdnem 1 óra (mindkét cici, kb. fél-fél óra), és csak utána kínálom meg tápival. De ilyen nagy adagokat behamizik még a cickó után :roll: most vagy hatalmas az étvágya, vagy csak cumizik a cicin :roll: bár tej jön belőle az tuti, mert tejes szokott lenni a szájacskája. Szóval nemtom...

Tali: én is megvettem a teát tegnap, oké, akkor viszek diót
:lol:
-
- akkor tudjátok ugye, hogy nem fér be a liftbe nagy babakocsi
- aki jógára is jön: 11-kor kezdődik!
- aki utána: 12.30-ra jöjjön
- a kapucsengő 16, de nézelődjetek a honlapon is (térkép...)
http://www.jogakozpont.hu/

pusza!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sajna én nem tudok menni, bár Veszprém nincs közel Pestre, már többször megjártuk hármasban, csakhát én közben gőzerővel :roll: készülök államvizsgára..............márha Timi is úgy gondolja, hogy hagyja az anyját tanulni :roll: :roll: :roll:
Másoddiplomás képzés, és nem akartam halasztani, mert tanulmányi szerz-em van erre

Kép
bfagi

Silka!
Igen! Éber állapotról van szó :lol: . Amkikor nagy ritkán hasalunk, akkor Botond is fordítja a fejét mindkét irányba.

Era!
Köszi a linket! Egyelőre próbálkozom a baloldali világ meismertetésével. Na és persze hétfőn felhívom a kórházat. Azért csak nézzék meg a kicsi fiút, nehogy vmi baj legyen :roll: :roll:

Botond ma is aludt 20.00-tól 04.00-ig. Jajj de jó ez így!!!!
Persze én már fél négykor a konyhában fejtem az egyik cicit!

Anitja!
Szopi közben hallod amikor Noel nyel? Szerintem ez a leginformatívabb.

Fáj a torkom. Napok óta, de ma reggelre sokkal jobban érzem. Asszem ebből doki lesz. Közben Balázsnak be van gyulladva a füle (középfül). Neki ez a keresztje. Évente minimum 2 alkalom, 40 fokos lázzal. :(
Ja és Balázs dec 18-án megy körömműtétre. POnt egy éve volt neki ugyanazon a lábujján. Pedig ő nem is szült! :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok, Lányok!

Köszi a drukkokat, én is jobb napokat remélek. A hétvégénk viszonylag tűrhető, csak az éjszakai sírós felébredéseket nem értjük két szopiidő között.
Heni, nálunk is apa a Nagy Varázsló és Nyugimester. Éjjel különösen, ha nem tudom simán visszaaltatni Ádit :-)

Gremese, írtad az ingereket! Tök igazad van, csakhát ugye apa dolgozik reggeltől estig, a barátok is, és mint korábban írtam, innen mindenki 3 órára lakik oda-vissza tömegközlekedéssel. Babás klub egy van, azt sem tudom, működik-e, de amíg Ádi ennyi mindent összeszed, közösségbe sem szívesen viszem.

Kép
Kép
irina

Folyt.: ami az itthoni ingereket illeti: próbálok egész nap változatos programot nyomni Ádinak, de hát 12 órában szórakoztatni egy nyűgös babát, aki azért hamar elfárad, csak elaludni nem tud... :shock: Apa már végigénekelte neki a teljes Voga-Turnovszky életművet is... Szóval időigényes kiskrapek és hamar rossz kedve lesz, ami a bajait látva érthető is.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babák.

Irina!
Küldünk mi is sok puszit Ádinak.

Sense!
Igazából ebből semmi komoly baj nem lesz Ildike is jobbos volt sokáig.
De mivel időben ésre vettem mostmár mindkét oldalra fordítja a
fejét.
Ahogy Ági is írta eldeformálódhat a fejecske ami igazából csak a későbbiekben lesz kellemetlen de ha jól tudom károsodást
nem okoz.
Amit lehet ha elalsik a fejét óvatosan meg fordítani,
kicsit balra billenteni és a háta mögé egy kis plédet vagy valamit rakni,vagy csak a fejét kipockolni balra.
Ha hordozóban vagy babakocsiban is csak balra fordítani,
ha fel veszed akkor is vagy a fejeddel,vagy a válladdal meg támasztani a fejecskét.
A kiságyban is úgy rakni,hogy balra legyen a lényeg.
Figyeld meg utánna már ő is fogja magától.
Van drasztikusabb módszer is de azt a legvégsőbb esetben.

Folyt.köv.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

sziasztok,

A babák egyszerüen tündériek!
Nem nagyon tudok visszaolvasni mert nem jutok géphez. :-(
Sajna a talira nem tudunk menni,, Apa dolgozik és elviszi az autót, meg amúgy sem mernék kettesben elindulni pestre ( debrecen) . :-( Kár pedig biztos jó lenne találkozni!!!!! Majd beszámoltok!!!!!!

Emma jól van, most mintha megint többet akarna enni, hát rá is férne hogy hízzon egy kicsit, egyébként jókedélyű, izeg mozog és nagyon sokat beszélget. Imádja ha ránézünk és beszélünk egyfolytába hozzá, na akkor rákezdi ő id és kész a párbeszéd! Olyan édes hangja van. Imádom!Továbbra is nagyon jó gyerek, nyugodt kiegyensúlyozott, vidám! Szerencsések vagyunk vele!
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Hörcsög, köszönjük!

Kaqk: gyönyörű a kislányod! ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nagyon édesek a kismanók!

Estefelé majd jövök ha tudok és írok.Most csak olvasgattam. :wink:

Nálunk is megy a kacagás.Nem tudom mi történt,de kisfiam szája tegnap este óta be nem áll. :lol: Dumcsizott éjszaka a sötétben amíg be nem ájult,hajnalban pedig újra elkezdte.Most is ez megy. :D Anyuval éjszaka már dőltünk a nevetéstől,annyira magyarázott a kis drágám.
Ja és ha véletlenül nem figyelek kiabál ám mintha veszekedne.Meg kell enni,annyira édes! :D :D :D

Puszi,majd jövök!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Móni!
Sajna nem tudok menni a talira. Apa két munkát is elvállalt, úgyhogy azért is dolgozik hétvégén is.

Örülök, hogy minden baba ilyen kis ügyes!!! :D
Szeli mostanában sikongat! :lol:

Járóka: Apa kitalálta, hogy ne vegyünk használtat (szerintem jó lett volna az is), úgyhogy jövő héten beszerzünk egy újat. Aztán ha nem tetszik Szelinek, akkor eladjuk! :wink: ...vagy eltesszük a második bébinek (feltéve, ha Apát megfűzöm hihihi). :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Emmácska nagyon kis nőies baba! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi lányok, nagyon aranyosak vagytok, de tényleg minden baba olyan édes!A csajok csajosak a kisfiuk meg olyan pasisak! Majd egy év múlva biztos jót játszanának együtt, főleg hogy sokan vannak akik egy napon születtek=hasonlóak

járóka.
mi úgy oldottuk meg, hogy vettünk egy utazó ágyat, ami jelenleg az alsó szinten van és abban "játszik" mikor lent vagyunk, vagy éppen alszik, illetve mikor utazunk akkor abban tud aludni. 2 szintre lehet tenni a matracot. Most fent van mert még pici emma, de majd ha le kerül alúlra akkor már itthon járókának fogjuk használni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Ma már sétálni is voltunk egy órát ebben a trutyiban... :roll:

Tali! Akkor 12.30-kor ott? Nekünk 13.00 óra magasságában kell szopiznunk, úgyhogy valószínűleg kajával indítunk. :D

Aki nem tud eljönni, azt én nagyon sajnálom, de sebaj, mert majd tavasszal vagy nyáron rendezünk egy nagy dzsemborit! Ugye?! :wink:

KTimi! Tudsz mondani egy részeredményt, hogy hányan leszünk ott?

Kaqk! Nagyon édes Emmácska! Tök jó a montázs! :D

Miléna! Nálunk is van olyan hangoskodás, mintha veszekedne. Meg direkt kiabál, próbálgatja a hangját. Nagyon cukik ilyenkor (is).
Jó lehetett az éjszakai műsor Zétitől! :D

Sense!
A DM-ben lehet kapni (saját márka) Lándzsás utifű szopogató tablettákat torokfájásra. Olyan, mint a gumicukor. Nagyon jó a hatása!

LMóni! Gratula a 3. hónaphoz! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok vééégre!!! :D
El se hiszem, hogy géphez jutok, és nem azért, hogy dolgozzak. A csüt-pénteki shoppingolások után Máté hétvégi téli álmot alszik :shock: , ettől függetlenül most Apát kell putyulgatni. Szóval alszik a Drágám (mármint Máté), így a mai Árkádból is az lett, hogy csak Apa ment. :( Pedig úgy hiányzik a karácsonyi forgatag! :cry:
Nagyon várom a talit, már megvettem a teát. :wink: Attól félek, hogy kedd délelőtt fog eldőlni, tudunk-e menni, mert hétfőn kapja Máté az oltást. :( Ti el mernétek így indulni? :?: Olyan jó lenne, de Vele sem szeretnék kiszúrni!
Kacagás: egyelőre maradtak a delfinszerű csiripelések :lol: , nagyon édes! :lol: Ha megyünk, majd biztos bemutatja. Provokáljuk azért, de kacaj még nincs (örülök, ha lesz, de ez a delfinezés is remélem, megmarad).
Annyira aranyos minden Baba!!! Oké, oké, este megpróbálok én is feltenni Nektek pár képet (valameylikőtök kért mindenkitől. Igaza van!).
Tejci: azt hiszem, egyre kevesebb van. Kezd visszajönni Máté étvágya (megint hosszában nőtt egy csomót), így egyre több tápi kell (egy nap kb. fele-fele tej-tápi, saccperkábé, érzésre.). Gergő hozott egy új homeós bogyót, ettől állítólag lesz sok tejci. Kíváncsi leszek. :roll: Már úgy vagyok vele, hogy minden nap ajándék, így is jó, hogy már 3 hónapot tudtam szoptatni. De csinálom, amíg csak megadatik. :D :wink:
Köröm: Irina, Anitja: jááááj! :shock: Én ma este készülök műteni. Ha lesz bátorságom. :oops: De muszáj lesz összeszednem magam. 8)
Járóka: még nem gondolkoztunk el rajta. Egyelőre jól elvan, vannak ilyen nagy vendégágynak való matracaink. Persze egy idő után az nem lesz jó. Na, majd meglátjuk, mit találunk ki, de a járókának olyan börtön-kinézete van! :evil:
Fűűű! Annyi mindent írtatok, már megint nem jegyzeteltem. :oops: Mingyá visszaolvasok még 1x!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hello Lányok,

Tündériek a babák! Regi, Szeli milyen kis nyugisan fekszik a masszázs után :lol:

Emese, köszönjük, átadtam Lizinek! :lol: De jó lehetett ez a Zsófi kacagás!

Sense, teljesen beletetted a bogarat a fülembe. Azóta folyamatosan figyelem Lizit és megforgattam a járókában is. Remélem "visszabalosodik" :wink:

Tali neccesnek tűnik, délelőtt dolgom van, nem tudom mikor végzek. Apropó, meddig tervezitek az ottmaradást? Csináljatok sok-sok képet, plíííííz!

Délelőtt bementünk a városba kicsit karácsonyra shoppingolni. Kiskolbi irigyellek, én utálom a karácsonyi tömeget. Mindenki mindenkire rátapos, mindenkit fellök. 6 zacsek lógott a nyakamban meg 2 jumbó pelus, egy állat ffi meg úgy ment el mellettem, hogy belémjött és majdnem felborultam :shock: 3 óra vásárlás után úgy döntöttünk apával, hogy mára befejezzük, mert attól féltem, ha folytatjuk visszafordíthatatlan folyamat kezdődik el a párkapcsolatunkban :lol: :lol:
És végre kicsit alkothattam itthon. Karácsonyfánk úgysem lesz, a járóka beteríti a helyét. Max egy asztalit fogok szerválni. Helyette van ilyen:
Kép

silka
silka

Amint megígértem: az én 3 hónapos Nagyfiam: :D

Kép Így harcoltunk Krupp ellen

Kép Juppííí!!!! Én is 3 hónapos lettem!

Kép Huncutkodás Anyával

Kép Könyvmoly

Detti
KépKép
kiskolbi

Silka: nagyon jól néz ki a szobaajtó!!! Tisztára meghitt hangulatot áraszt!

Anikó: Paff a bűvös sárkány, Vuk, Oroszlánkirály, Micimackó. Hirtelen ezek jutottak eszembe.

Már tuti mi sem érünk oda a találkára. :(
Remélem tavasszal is lesz majd és akkor ott leszünk!!!

Kaqk: nagyon aranyos az Emma montázs!

Kép
Kép
timi26

Hát visszaolvasni nem volt időm, Máté ébredt és éhséget kiabált. Aztán játszottunk, végül kinyűglődte, hogy megint aludhasson. :shock: Mi lesz itt éjszaka?! :shock:
Silka: a nagy tömeg engem is irritál, főként, ha sok a paraszt, már elnézést :evil: , de akkor is hiányzik a bámészkodás. Na, majd jövőre. Vagy még egy kicsit jövő 7végén. (Apa nélkül messzire nem nagyon megyünk, hétközben pedig dolgozik.) Külnben nagyon tetszik az ajtókeret, igazán megadja az alaphangulatot. :D Gondolom, Lizi is odáig van tőle.
Balos-jobbos fekvés: annyira furcsa, mert szerencsére ezzel nálunk nincs gond. Biztos azért, mert pár napos kora óta csak hason alszik és forgatja a fejét. Azt hiszem, ez mázli, semmi több. Viszont tuti a Ti Babáitok is hamar kétoldalasak lesznek, ilyen pici korban még nagyon könnyen alakíthatók a szokások (és a csontozat. Hál'Isten.). :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi,
hogy álltok pocak- és náthafronton?

Kép
Kép
irina

Kiskolbi, Máté egy tünemény!!!

Sajna ez az a fekvenyomás, amit Ádi nem csinál, de majd csak fog egyszer.

Kép
Kép
irina

Irina!
Pocakfront: jipííí!!!! Vééégeee!!!!! Másfél hete. :lol: :lol: Akárhányszor alvás közben kell kakilnia, felébred, addig nyafog, míg az ölembe nem ültetem (csak ott kakil), és akkor jön a termés. Csak csendben, csak halkan!!!! Szóval van remény! :D
Nátha: az orra tiszta, a garatban van még némi váladék, de nem vészes. Azt hiszem, gyógyultnak tekinthető.
Nálatok? Olvastam, mi volt dokinál. Aztóta fejlemény? Pocifájás, fogak, miegymás?
Fekvenyomás: idővel menni fog, ne aggódj. (Agyoncsapsz, ha leírom, hogy ezt tudja nyújtott karral is? :oops: :lol: )Máté meg még a kezét nem fedezte fel. De nem parázok, hiszen a Babák sem egyformák.

Detti
KépKép
kiskolbi

Timi26! Nem jössz a talira? :(
Silka! Gyere plíz!
Nagyon jól sikerült a karácsonyi díszítés az ajtóra!!! :D

Irina! Ne aggódj, hogy Ádi még nem nyomja ki magát, majd eljön annak is az ideje. Minden baba más, ez így igaz.

Jaj Kiskolbi! Szuper jók a képek Őmátéságáról! Olyan kis ennivaló huncut-zsömle pofija van! :lol: (A 3. képen mi az a fényes kütyü?)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, az halogénes hősugárzó. Bocs, megyek.Most tettem le a Fiatalurat (köszi a dicsiket, majd átadom), csak most van időm sütni...

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi,
nagyon szép kislegény Máté, és ügyesen nyomja fel magát. Van erő benne! :lol:
Ahogy olvastalak Titeket, persze rögtön visszatekertem az egérrel, hogy megnézzem a "fényes kütyüt" :lol:

silka
silka

Gremese: sajnos nagy tortúra és Rebeka hajában még ma is találtam 1-2 élő állatot! :evil:
Pedig minden nap lekezelem az állítólagosan szuperhatékony tetűirtóval. Asszem, ha holnap is találok, jöhet az ecet!

Kolbi: hiper szuper édes Máté baba!!! :D :D

Ja, és ma láttam Anikó Marciját élőben!!! :lol:
Hirtelen felindulásból átugrottunk Szolnokra nézelődni és összefutottunk pár percre!

Kép
Kép
timi26

Silka, Timi: jaaaj, köszi-köszi! :oops: :D Tudom, hogy minden anyának a sajátja a leggyönyörűbb Baba a világon, de én akkor se tudok ezeknek a szemeknek ellenállni! :oops: Néha sírnék örömömben, mikor felébred és rám nevet, mert már annyira hiányzott! :cry: :D
Tetű: tetű egy dolog lehet kikezelni a tetűt/tetvet. Szerencsére senkit nem ismerek a környezetemben, akinek valaha is volt (talán volt ovistársaknak, valami rémlik). Csak az jutott eszembe, hogy lehet, hogy az ecet hatásosabb lesz, mint minden más csodaszer. Gondolom nagy- és dédanyáink is imígyen oldották meg a problémát. :idea:

Detti
KépKép
kiskolbi

SZiasztok !

Nem tüntem el csak a meglepiket gyártottam amikor volt kis szabadidőm. A családom az teljesen oda volt, hogy milyen jó ajit viszek nektek.

Képzeljétek vettem a hobby boltba gipszet és csináltam Ádám talpáról lenyomatot.
Igaz kb 5-szor kezdtük újra mert nem kötött még meg a gipsz és úgy nyomtam bele a lábát és minden volt csak lenyomat nem. Így mindig lemostam neki a lábáról a gipszet és vissza ültettem a pihiszékébe.
Hát tökre bírta, hogy így nyúzom.
Aztán vettem még festéket is és azzal meg láblenyomatos polót akarok gyártani a páromnak alvós polónak. Csak az a gond, hogy pár napi kell mire lejön a festék a lábáról. Így valószínű, hogy azt majd csak a jövőhét végén csinálom.
Szóval nagyon rám jött a kreatívoskodás.

Mi péntek óta próbáljuk Ádinak bevezetni az 5-szöri kaját.
Elég jól megy és lehet az is volt már egy ideje baja, hogy sok volt neki a 6-szori kaja.
Egy csomószor volt, hogy még a kaja elött büfögött fel.
Most nincs ilyen csak amikor sokáig fent van két kaja között akkor amikor jön a kaja addigra nagyon elfárad és alig akarja kiszívni az üvegből a kajcsit.

Lányok tali ügyben a következő a felállás aki eddig küldött privit : Gremese, Nektarin, Sense4, Kiskolbi, lmóni, Viranka, u.era.

Aztán még az írásokból úgy vettem ki, hogy jönne Anitja, Meryke.

Aki jön még az küldjön nekem privát üzit.

Most viszont lépek mert nagyon fárasztó volt a mai napom.

Mindenkinek kellemes éjszakát.

És lányok várom a priviket. Tessék jönni a talira.

Kép .
20200310173350

Sziasztok!

Látom mindenki karácsonyi lázban ég. Most könnyű végigolvasni a napi termést! :wink:

Irina! Szeli se nyom fekve. :?
Apja mondta is, hogy nem is kell neki, mert kislány… :shock: :lol:

Kiskolbi! Máté nagyon ügyes!!! :D

Pocak: Mi ma elhagyjuk az Infacolt. Kaki már játék közben jön, csak a szagról állapítom meg. :shock: Pukinál se sírt már jó pár napja. :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj! Tegnap akkorát nevettem/nevettünk!!! Szelit vittem a tükörhöz, és mikor meglátta magát, elkezdte megint ezt a brrr-t (r nélkül szájjal), és közben jött a nyál ezerrel. (Fel akartam venni, de a fényképezőben meg lemerült az elem :evil: .) De annyira vicces volt! Kár, hogy nem tudtam megörökíteni.
Bár Apa kicsit megijedt, hogy beszélni még nem, de köpni már tud a kiscsaj! :shock: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Lányok mikortól kell kinyomja magát a baba ?

Nálunk nem igazán megy még.
Lehet azért is mert nálunk Ádám mindig hason alszik.

Mi már nagyon várjuk a holnapot.
Tényleg ti, hogy tervezitek mennyi időt maradunk ?

Regi : hogy megy a kaja adag emelés ?
Mi most mióta 5-ször eszünk így nagyjából 140-150et eszik egy kajára.
Eddig kb 120-t evett de azt 6-szor.
És azt vettem észre , hogy így kevesebbet bukik és nem is kéri elöbb a kaját. Egyedül az este necces mert akkor elég hamar kéri így elöbb is kapja.

Egykérdésem lenne hozzátok : Nektek mennyit van fent a baba egésznap ?

Mi most kaja után kicsit figyeljük az ágyunkba a körforgót meg a zongorát aztán elfáradunk és alszunk.
Amikor sétálunk azt végig alussza és igazából este 6 utántól van fent az utolsó etetésig.
Most tegnap fél 11-kor aludt el és fél 8-kor úgy kellet keltenem.

Megyek reggelizni. SZép napot.
20200310173350

Na, itt vagyok már végre!

Én meg láttam Timi Viktorkáját élőben!!!! Nagyon tündéri kis család, teszek fel közös fotót! (Remélem nem baj Timi! :lol: )
Kép Kép Kép

Marci végig aludt, úgyhogy rólunk ilyen kép nem készült! :P

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Te jó ég sikerült több részletben visszaolvasgatni.
Akinek esetleg külön nem írtam az csak természetes, h. minden baba csodaszép :)

Hehe na most olvashattok :)

Regcsi
örülök, hogy kiismerted Szelit..
hogy haladtok a baba masszázzsal? mi ahéten kaptuk meg az oklevelet
Nagyon jól tetted, h. így fürödtetek :) mi mindig így fürdünk, ha egyedül vagyok :)

Niki
aztaaa nagyon édi ez a hajasbaba

Tündi
Bocs én még azért nem jelöltelek vissza, mert valahányszor megnyitom az iwiwet olyan lassú mint a dög, nem volt kedvem eddig kivárni mit kerreg.
Bunkó kocsis!!! :(

Timi
Hát nagyon édi ez a kiskabát :)

Heni
nekem a barátném lánya volt ritkán kakiló. 1 héten 1 kaki, azt is úgy csalogatták ki belőle. Ők dokival is megnézették, szerintem azért érdemes, biztos ami fix, hogy minden
egyebet kizárjanak. Náluk a hozzátáplálással normalizálódott a helyzet. Azóta kakil :)
Ja de látom Irina is ezt írta :) na akkor én meg adtam az elő példát :)

Esztike
Robesz jobban van már?

Becka
Nálunk a védőnői szolgálaton van Szigetszentmiklóson és az egyik védőnéni tartja :)

Viranka
Cseppem mi???!!! :)
A sírós kép nagyon édike :)

Granda
Végre sikerült a videót megnéznem, hát apa télleg nem komp lett :)

Emese
Azért a gyerek orvos sem semmi :( neki pedig igazán tudnia kellene...
Fúú jó a séró :) én még lógok a képpel :)
Ééés nem mondta ki, hogy apa????!!!!!:):)
én is voltam rotás, szintén kórház, 3 évesen.
De jó, én is már úgy várom, hogy mikor fogja meg és tolja a szájába a cuccokat. Mondjuk a pelussal ez már remekül megy :)
Zsófi nagyon cuki, eddig nem is látszott a képeken, hogy hullik a babahaja. Nálunk ez egyáltalán nem látványos, mert csak kis pihe haja volt:)
Én meg a leírásodon röhögtem szét magam a férjemmel együtt :)

KTimi
Nagyon jó cuccokat vettél :)
Jajj nagyon szépek vagytok :)

Kiskolbi
Ha jól látom Máté pont ma 3 hónapos :) gratula :) (Bocs ezt még pár nappal ezelőtt írtam)

Era
Aztaa Beatrice hogy tartja már magát :)
Lillus ezen a téren most "visszafejlődést" mutat :)

Timi
Jesszus mekkora baba Viktor, hogy már a 68-as rucikat nem adod rá :) mi még a 62es méretet fogyasztjuk.

Silka
Így utólag én is beledumázok :) én hátra szoktam kötni babót és még nem volt vele gond, mert ahogy felbrünnyög a pincurka mondeónk :) máris bevágja a szunyát
Amúgy szerintem, ha sírna és melletted lenne sem tudnál vele mit kezdeni, mert az embernek nagyon kell figyelni a forgalomra, főleg Pesten.
Ja igen és a légzsákot nekünk sem lehet kikapcsolni....persze meg lehetne csináltatni.
khmmm igen valakinek jó a memóriája ami a hajas képet illeti. Valamelyik nap csak sikerül már :)
Ezt nagyon jól írtad, én is most mászkálás közben jöttem rá, h. miért lesz nekünk legközelebb 160 e Ft-os babakocsink :)
Néha nagyon jó lenne a dokkoló és a babaülést csak rádobom a vázra ...
Lizi nagyon tündér
Hogy mekkora boldogság ...én képes vagyok apát felhívni, képzeld Lilla ezt meg azt csinálta :) hülye kismama :)

Ancsi
Nagyon jó a karácsonyi lap.

Irina
Nálunk csajos sikítás van :) az pont megy a kurjongatáshoz :)
Majd írd meg mit mondott a doki nektek....

dettyk
tök jó az alkotás

marica
már kacag??

a tavaly karácsony?? hmm jó volt :) én megkaptam a karácsonyi ajeszt szeptemberben

sense
aki így gondolja arról nem kell tudomást venni. azt kell tenni ami kisfiadbónak a legjobb

viranka
jajj de édes husi musi volt

üdv mikiné

meryke
szia
látom máté már szépen megnőtt

hajni
szerintem nem baj, ha csak néha írsz.
akkor is legalább hallunk rólad

irina
lilla is simán 3 óránként nyomja

Heni
Hát ha ezt a vigyort meglátják a csaj babák :)

Szia Bongyi
De jó milyen az élet 3 gyerkőccel??

TV
nekünk nincs, egy nagyon régi van, de vannak kétségeim, h még műxik :) szval mi amúgy is számítógépen nézzük, amit meg akarunk nézni (DVD, esetleg pár sorozat
amit szeretünk :)) de valamelyik nap a férjem átküldött egy you tube-os linket: Szegény Peti nagymamája :) erre teljesen rázizzent Lilla :)
na f@sza pont erre :) nézzétek meg azért állati poén :)

Irina
nálunk nincs altatás. Lillát csak leteszem, amikor már nyüszizik, hogy fáradt és cumi a szájba és már alszik is. Az esetek 90%-ban így megy.
Szerencsére.

Bfagi
Gratulálok a fejemeléshez :)
Na tessék meg még fogdosás is :) mi mindent nem csináltatok ti itt az elmúlt időszakban.
Cukii :)

KTimi
Mi megyünk

Bongyi
Ilyen nyálas "babapuszit" én is szoktam kapni :)
Nekem most kezdett el hullani

Móni
Fúú nagyon jó a frizu...

Viranka
Én spec imádom :)

Era
Ez aztán a dögös nyelvpiercing :)

Kaqk
Hát nagyon csinosak vagytok :)

KTimi
Nagyon szupi az album :) mi is megyünk a talira :) nagyon remélem semmi nem jön közbe.

Sense
Nekünk meg a bal oldal a sláger. Szerintem nem olyan nagy probléma ez :) még erőszakkal sem tudnám átfordítani. Mindenféle cselt eszelek ki. Pl az izgi játékokat a bal oldalról
jobbra pakolom. De persze este forgatja a fejét álmában.

Tesó
én sem szándékozom elhúzni, ha jön a tesó. tök jó lesz olvasni mikor megint pocisok lesztek. sokat én sem akarok várni, de azért magam miatt én megvárnám amíg lilla közel 2 éves lesz. De Szerintem 1 éveskorától már nem fordítunk
különösebb figyelmet a védelemre az előzményeket tekintve
Mi is 3 babát szeretnénk amúgy :) de majd meglátjuk :)

Mi most a giiii-nél és az akuuu-nál tartunk :) a hasról kinyomást elfelejtette :( pedig 1 hónaposan már ment neki, még le is van fényképezve
Ja meg a sikításnál, pl most is...auuuuu a dobhártyám :)

Játszvelem
A m@rhák most írtak, hogy nem tudják mikor jön az áru és ugyan nem e szeretnék mást rendelni esetleg, szeretne a fene :)
Én is megrendeltem az árzuhanásról a rezgős hintaszéket, azt hiszem sokan rendeltetek ilyet :)
Ma írtak az árzuhanásról :) jön a szajrééé :) jajj de várom már :)

nekünk meg sem említettek olyat, h. hasi v. koponya uh ez baj?

Tali: nekünk sztem ok.ott hogyan lehet parkolni? Van parkolóhely?
Jó már válaszoltatok, juhhééé anya mozogni fog egy kicsit :)

Karácsony:
Nem tom' nekem az van a fejembe, hogy a karácsonyt a Jézuska intézi :) bár ez még lényegtelen Lilla még nem sokat fog fel belőle, úgyhogy
most anya meg apa hozza a fát :)

Ja egy tipp akinek tekereg és rángatja a fejét szopi közben: nekünk spec a böffencs az oka. Kicsit sikíítozik, kijön és eszik nyugisan tovább :)
Heni lehet nektek is ez van.
Lili ha végez vagy kiköpi a cicit vagy nyaldossa és cuppogtat, közben persze vigyorog :)

Kaja
senki ne aggódjon, mi még simán 7x eszünk

Mi Lillát már több helyre is vittük magunkkal, kenguruban. Nagyob élvezte mindig, főleg a plázázást :) a kis pláza cica :)

Espumisan: én a védőnővel beszéltem meg az Espumisan dolgot, 25 csepp/nap-ot mondott.

Ülés: hát ez izgalmas, mert tudom, h a szakirodalom azt mondja, h a gerincnek nem jó, de mit csináljak, ha Lilla tök sokat szeretne ülni??!!
Néha ugy felhúzza magát a kezembe kapaszkodva, h a félfekvő helyzetből teljesen ülőbe kerüljön....

Öltözködés: Hát Anitja nekünk is megtanulta és már sikít is torka szakadtából. Lány létére nem igazán csípi az öltözködést, főleg amikor a bundazsákot, sálat kell felvenni.
És ami a sapkát illeti...na az a csúcs :) addigra már torka szakadtából képes üvölteni :)

Parkolás: Na nekem a vezetés ok lesz, mert ismerős vagyok nagyjából azon a környéken, régen mi is a II. kerben laktunk :), csak hát a parkolás...Gremese te tuti vagy benne, h lesz parkolóhely.
Azok az utcák mindig fullon vannak, és a Mechwart liget előtti parkoló is. Főleg ha 40 kismami autóval megrohamozza a környéket. Szval mint helyi lakos,melyik utcát javallod??

Fogzás: hát szóval ezen a téren mi is a korán kezdők közé tartozunk. Dől a nyál a szájából és mindent megrág amit csak meg tud kaparintani. De leginkább a saját, apa és anya kezét.

Cumi: Lilla is nagyon cumis és mindig szopizott vmit pociban (kezét és a szája előtt lévő köldökzsinórt)

Mennem kell mert Lilla nagyon nyűgös, majd még jövök...

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Hétvégén anyósomnál voltunk (3 hete nem találkozott Pankával), ott is aludtunk, így borult az eddig megszokott napirend :evil: :cry: .
Hisztis volt, nem akart aludni, este pedig kénytelen voltam magam mellett hagyni, mert felébredt. És tegnap este itthon sem tudtam a kiságyába csempészni, csak hajnalban nagy nehezen, de utána fel is ébredt kajáért. Nagyon sz*r volt így, meg sem mertem mozdulni... :shock: Nagyon kipihent vagyok :cry: .

Próbáltam visszaolvasni péntek óta :shock: . Nem volt egyszerű...

Én azért teszem tisztába szopi előtt, mert az ébredés után van (általában). Alszik, tisztába teszem, szopizik, játszik, elálmosodik, alszik (jó esetben :roll: ). Ha bekakil, természetesen én sem hagyom benne, ez a nem gazdaságos pelenkahasználat.

Szerintem az a jó értelmezés, hogy Espumisanból minden kajánál 25 csepp, mert az kb. 1 ml, és Infacolból is 1 ml-t kell minden kajánál adni. Én kb. 2 hete abbahagytam a cseppeket, és semmi különbséget nem tapasztalok, sőt...esténként még néha fáj a poci, de kezd rendszeressé válni a napi 1x este kaki :oops: .

A pihiszéket nálunk is a hordozó váltja ki, mint druszámnál, ha mocorog a csajszi, hintáztatja magát vele, és én is lógatok rá kütyüket. Velem van a konyhapulton, a konyhaasztalon :lol: . Jól elvan benne egy ideig. De nagyon irígylem a szupi pihiszékeket tőletek, csak én sajnáltam rá, és ennyire bőkezű nagyink nem volt. És a mamáéktól nekünk is játszószőnyeget hoz a Jézuska, Tescoban vettük 3990-ért, igaz semmi extra zene és fények, de nagyon szép, áthidalós, macis. Szerintem qrva jó áron sikerült venni.

Bongyi, sajna nekem is elkezdett hullani, pedig nekem nincs miből!!!!Sőt, míg a terhesség alatt hetente 1x elég volt megmosni, most már másnap ég a pofám, ha menni kell valahova, annyira zsírosodik :shock: :evil: ! Hülye hormonok!! :)

Két hetes volt, amikor először vittem Tescoba. Egy néni meg is jegyezte, hogy muszály volt? :evil: Nem vazze, majd otthon hagyom, ha be kell vásárolnom... :? Nem tudom kire hagyni, és nem vehetek meg mindent a sarki kisboltban (ami szintén 2 emberes, mert babakocsival nem tudok bemenni).

Silka, én is fogyózni akarok, de akkor miből lesz tejem :cry:?!
ÚÚúúúútálom magam, mert már eleve +-al kezdtem, és most meg kellene szabadulnom 12 kg-tól. És sokszor csak muszályból eszem, hogy legyen tejem... :cry: Ja bundazsák, a miénk is beköthető, a lába között elől-hátul "lyukas", apa meg is jegyezte, hogy ez fiúknak való :lol: .

Nekünk nagy mózeskosaras babkocsink van, még Bencéé volt, de irtó kényelmes, nagy kerekei vannak, jó a rugózása (inkább ringatózása), ezért nem újítottam. Tavasztól pedig a 2 funkciós Greco-t fogom használni, 4-5 hónapos kortól kicsit döntve, mint az autósülésben. Így jobban kilát, de nem ül rosszul. Teljesen csak akkor ültetem, ha már tud.

Én itthon nem mérem. Csodállak benneteket a ml-ekkel, nekem nem lenne idegzetem, és csak idegeskednék, ha nem eszik jól. Havonta viszem mérni, most szemmel láthatóan sokat hízott, már marha nehéz, és a ruhákat is növi ki.

Mesi, Panka is sokat bukik, pedig ő anyatejes. Tegnap reggel ragacsos volt a haja, és egy nagy folt volt a lepedőn, ez azért ijesztő volt, hogy még éjszaka is...pedig büfiztettem, mielőtt lefeküdt... :oops:

Mi még elvagyunk a 62-es ruhák többségével, bár van, ami már nem jó rá, és a 68-as ruhák sem nagyok már, rugit, bodyt hordunk ebben a méretben. Csak egy 68-as szabadidőruha van, amibe még nőhetünk...

Anitja, Panka is alszik éjjel (legalábbis eddig aludt :? ) , az én cicijeim már beálltak arra, hogy éjjel kevesebbet termelnek, és csak reggel 7-8 körül telítődnek. Én azonban nappal gyakran szoptatok 2, 2,5 óránként, főleg most (12 hetes ugrás) 2 ciciből. Fárasztó, de inkább vállalom, hogy 6x eszik nappal (bár a tegnapi hisztis napon 8x), és így alhatunk éjjel. Állítólag este táplálóbb tej termelődik.

K.Timi, Panka is csak próbálkozik a kinyomással, időnként már nézi, ami előtte van, de még nehéz a buksi, és nem is szeret hason lenni :? .
Panka általában evés után 1 órát nézelődik, utána elfárad, alszik 30-40 percet, délután séta közben alszik, és én próbálom úgy időzíteni, hogy 6 után már ne nagyon aludjon.

Nagyon várom már, hogy Panka is betöltse a 3 hónapot! Az a kis apróság, hogy nyúl valamiért és rámarkol, egy igazi csoda. Már türelmetlen vagyok :lol: .

Talin csináljatok sok képet, tavasszal vagy nyáron már mobilabbak leszünk, megyünk mi is! Most nekiesek a lakásnak, és a karácsonyi ajándék fotóknak.

:oops: Kicsit hosszú lettem...bocs... :oops:
Szép napot!
dettyk

Most látom, hogy Fleur még nálam is hosszabb volt :wink: . Megnyugodtam... :lol: :lol: :lol:
dettyk

hanykor lesz a talii?
anitja lenne par kedesem: lepcso van-e, valtocipo kell-e ne nekunk, konnektor )gondolom van). a lepcso azert fontos, mer ha van akkor a hipiszupi babakocsinkat nem tudom egyedul folvinni, ugh akkor mas utazoeszkouzt kell valasztanom!

Kép

Kép
mmarica

jah es milyen tea? nem vagyok nagy teaszakerto, de sima bhol kaphato filtere vagy nem filters tehazakan kaphato vagy mittudomen :) legyszi irjatok meg

Kép

Kép
mmarica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: