A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

őőőőőőőőőőőő, azt nem tudom... De a lényeg, hogy a 9 hónapos lányom átalussza az éjszakát, a hüle kutya meg van, amikor felkelt 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Lindi, meg aki még holnap jönne a Momba!
Nekem a 11 k örüli lenne jó, mert fél10re nem bizti,h odaérek. Este sikerált eltörnia szemügémet, úh a visionexpressben kezdek... Olyan 10 körülre megyek oda, ha végeztél a piacon, akkor talizhatnánk! Küldök tel.számot smsben.

Nuk, totál érthető, sőt nekem anniyra tetszik, AHOGY az ilyen komoly dolgokról írsz.
Mit értesz az alatt,h a természet megoldotta volna a dolgot "ha hagyod"?

Zuzi, "utazás" :shock: :evil:

Fibi, :) szia! Jó olvasni felőletek! Kitartááááááááááás!

Megyek alvadni, úgyis alig látok egy régi szemügével. bár B elég nyugtalan...
rídonli#

Szeretettel üdvözlök mindenkit!
Surányi Kornél gyógypedagógus-pszichopedagógus vagyok.
Eddigi ellenérzéseimet félretéve jelentkezem, életemben előszőr használom nem munkára a gépet, bár amint hallottam most is a munkám miatt vagyok itt. Tudom hülyén jönne ki, ha pl. most az összes nőgyógyász bejelntkezne, meg gyermekorvos stb...
Kicsit úgy is érzem itt magam, mint vmi kukkoló. Tehát első körben: ha valakinek kifogása van az ittartózkodásomat illetően már ki is lépek.
drvma

Csak egy félreértést szeretnék eloszlatni!
A MN-ben nem nyilatkoztam olyat, hogy egyedüliként végeznék korai fejlesztést! Sajnálatosan senki sem értette meg mi a különbség a korai felismerés és a korai fejlesztés között!
Egy dévényes még a családi postacimemre is küldött egy gyalázatos hangvételű levelet e miatt!
A korai felismerés program amit létrehoztunk, igenis egyedülálló. Az ANTSZ-szel kötött szerződésünk értelmében a védőnők az általunk tanított szempontrendszer szerint nézik a babák fejlődését, és küldik esetleg vizsgálatra (nem kizárólag hozzánk). Konferencia szerűen szervezett az ETI által akreditált továbbképzéseinken helyet adtunk a Dévény, Katona, Korai(Ceizel), Tunyogi, AYRES, stb... képviselőinek, és örömmel dolgoztak velem!
Korai fejlesztést végeztem a rege utcai csecsemőotthonban, a vakok és gyengénlátók intézetének halmozottan sérült kiscsoportjában, de bárkit a kezembe adtak aki még nem járt. Dolgoztam a Ferencvárosi Nevtan regionális fejlesztő csoportjában.
A többit most nem sorolom.
Még annyit, hogy a Svábhegyen a neurológus mellet pszichopedagógus vizsgálja a fejlődést(az egyébként vacak Brunet-Lezine) teszttel.
Ja! az ellentmondást tűröm, csak nehezebben tudok segíteni:)
Bármilyen kérdésre Szívesen válaszolok!
[/img]
drvma

Szia Kornél :D :D :D :D (nem csak neked, de ha már úgyis olvasod):
Tegnap RENGETEGEN dícsérték Rékát a Mikulás ünnepségen az IKEAban, hogy milyen ügyes, figyelmes, aranyos kislány. Ő volt az egyetlen, aki végig "táncolt" a zenés bábjáték alatt. Vittem a rumba tököt és azt is rázta végig! És nem sírt a Mikulás ölében sem! Kép

Fibi:
Az elején a budaörsi dilettáns drbácsi le akart beszélni arról, hogy hormont szedjek, amikor elkezdtem vérezni, mivel a UHn nem látott semmit... Azt mondta, üres petezsák... Ahhoz képest ma már 9 hónapos 8) 8) 8) 8) [/img]

nukada

:cry: ahogy elnézem felesleges volt annyit tanulnom meg törnöm magam, hogy minél magasabb szinten tudjam végezni a munkám. vagy kár volt tényleg ide néznem, tényleg ennyire semmiség lenne a szakmám, rázogassuk kicsit a gyereket, meg vigyük úszni(vmi éretségi nélküli tanfolyamot végzett műmájer simán oszhatja a tanácsokat akár a tv-ben is, és az én hitelességem kérdés?)
drvma

hali!
gondolom nem kérdés sem az, hogy látom a Réka ügyességét, sem az miért várok mindíg többet! a képet meg elkérhetem mailben a címemre?
drvma

szép hétvégét mindekinek!
indulunk dolghozni a lovakhoz!
drvma

Sajna még nem tudtam visszaolvasni, de segítsetek lécci. Apa most épp többszörösen beteg :(
Egyrészt a foga be van gyulladva és nagyon fáj neki. Sajnos tegnap a fogdoki nem adott neki gyullacsökkentőt, mert szerintem nem gondolta, h kelleni fog. Pedig feszül neki ezerrel, tehát biztos, h ez lehet a probléma.
A másik meg torokfájás és takony.
Miket lehet neki adni? Segítsetek lécci. Tudjátok milyen az, h a férfi beteg és most ráadásul több problémája is van! :wink:

És még annyit, h tegnap este megnéztem a kocsit :cry: majdnem sírógörcsöt kaptam. Olyan az autó, mintha karambolozott volna, úh gondolhatjátok hogy néz ki, mekkora kárt csinált az a barom, mert mást nem tudok rá mondani, ill. tudnék csak az nem tűr nyomdafestéket.

Kép Kép
curse

Kedves Kornél, örülök, hogy itt vagy. :D
Az, hogy a Katonáéknál ki dolgozik, azt én is tudom, mert ott voltam gyakorlaton. Csak ő nem éppen mozgásfejlődést néz, és reflexeket, hanem érzékszervi fejlettséget, és értelmi állapotot.
Nekem egy problémám van, Kornél, hogy bármennyit tanultál, a pszichopedagógusi képzettség nem alap a korai fejlesztéshez. Mindketten tudjuk, hogy mit tanítanak a főiskolán ezen a szakon. Elismerem a tapasztalatod, de fenntartom, hogy kell egy alap ahhoz, hogy az ember egy szakmát gyakoroljon.
marcangoló

Jaj, és hadd kérdezzem meg, hogy akkor most korai felismerést, vagy korai fejlesztést csinálsz?
marcangoló

Marc, Kornél,
ne haragudjatok, de ha ez egy vita kezdete, akkor talán nem ez a megfelelő fórum hozzá - lehet, hogy nincs igazam, de egyikőtök sem kell, hogy meggyőzzön (vagy elbizonytalanítson) itt senkit. Biztos megvan a megfelelő módja annak, hogy a felmerülő emberi és/vagy szakmai problémákat, félreértéseket tisztázzátok.
De mindenkit szívesen látunk itt beszélgetni! :D :D

(bocs, ez tényleg csak az én véleményem :D )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek, pont erre gondoltam. Rajtam nem múlik, lemeccselhetjük pü-ben, aztán majd kihirdetjük a végeredményt. :D
marcangoló

Curse,
sajnos lehet, hogy antibigyóra lenne szüksége a férjednek, nekem legalábbis ilyen durvább fogszarokat csak az javított meg. (s a taknyosságon is segítene) mindenesetre, ha ódzkodtok ettől, akkor legalább próbálja ki a Corsodilt, ami igaz, csak a külső gyulladást, de azt nagyon csökkenti az ínyen. (nekem , mióta terhes vagyok, most másodjára tök gyula az ínyem, de első terhességben is volt, s a fogorvos frecskendezett oda valami izét, és 1 nap alatt lohadt; ám biztonság kedvéért Augmentint írt fel, kiváltottam, s nem szedtem be. 1 év múlva épp jól is jött, mikor nagyon-nagyon gethes voltam, s még nem járt le, s a házidoki ezt rendelt. nem kellett új gyogyót vennem :) )
és az autótokat sajnálom :(, tetvek az emberek. ahogy Jucus mondta anno, Rontopál mind.

Nuk,
én, ha neked lennék, még az se izgatna, ha kicsit lenyugtatózzák, ha azzal a CT-vel többet tudnék. 1x elviselném és kész. ám mikor nekem csináltak CT-t, több óra kínlódás ellenére se lett jó, mert nem tudták benyomatni a kontrasztot, egyszerűen nem találtak vénát, folyton mellé ment, tiszta pukli lila-kék lettem. én terhesen is voltam MR-en, semmi mellékhatása nem volt, úgyhogy azt nem értem, hogy miért nem MR-t írtak ki. (mert ennél - legalábbis nekem - nem kellett kontrasztanyag) nálam szerencse semmit nem mutatott ki, de pl. barátnőmnél így jöttek rá, hogy egy kicsiny kori lázgörcs okozott buborékot a halántékában, s ettől epilepsziás. úgyhogy nagyon frankók ezek a vizsgálatok. viszont azt nem tudom, ha elmégy ezzel egy neurológushoz (rendes igazi orvoshoz), mondván, hogy XY Kornél ezt mondta, hogy csináltass CT-t, lehet, hogy nem lesz együttműködő. (hacsak nem ismerik egymást, v. ilyesmi) mivel drága vizsgálat, nem egy könnyen írják ki.

a mézes sütést 50% kihagyom, de ha megyek, a pénzbeni hozzájárulást támogatom, mert tök fölösleges telenyomni a spájzodat több kiló cuccal :).

olyan gethes vagyok, hogy suliba se tudtam menni. utálom ezt, most hiányzom először :(. a köhögési rohamokat meg kell előznöm vmi ízes izével, pl. mentolossal, mert különben hányás lesz belőle. ezen felül egyértelműen az arcüregem ürül, úgyhogy elkezdtem egy hepar sulfur nevű bogyót enni a sárga t....nyra. (kiderült, hogy a kedvenc szomszédasszonyom végzett laikus homeoban, s vagy 10 éve ezt alkalmazza, s segít másoknak is, úgyhogy most már mindig hozzá fordulok, ha gáz van :) )

ancsipancsi

Gabi,
el is felejtettem mondani, hogy már én is nagyon terhesnek érzem magam, nem tudok plázázni, pár km gyaloglás megvisel, fáj a derekam, bizonyos módon fekve azok a jellegzetes szülési-szerű fájdalmak vannak a derekamban, szóval.... :) viszont a Kisnyuszi édi, és folyton rúg. annyira örülök, hogy ez is lány lesz! :)
ancsipancsi

Ancsi, nagy szükségem lenne egy ilyen szomszédasszonyra. Bár a mostanit nagyjából bárkiért odaadnám. :cry:
marcangoló

Most már tényleg gyógyulj meg! Mert, hogy még a sulit is...
++++++++++++++++++++++
marcangoló

Curse,
+++++ok nektek; Corsodyl tényleg jó, de nincs nagyon ötletem; torkára meg szopogatós cukorka?
kocsin ne izgasd magad :(

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
gyógyulj te is :D +++++++++++ Kisnyuszi aranyos lehet :D

Kép

Kép

szrekuc

A ct-t akkor szokták ajánlani ha valamely tünet hátterét keresik és nincs rá bizonyítékuk, hogy mely agyterület állhat a háttérben, epilepsziánál, állandó fejfájás stb vagy tumor tüneteit észlelik stb biztos van még ezer oka, de a szülés előtt és után fellépő oxigénhiányos állapotnál nem nagyon, mert egyrészt a gyerek tünetei izomtónusfokozódás vagy pont renyheség esetleg váltakozó tónusnál ezek pont azok a tünetek amely biztosan mutatják a központi idegrendser sérülését és a tünetek helye és minősége azok a jelzések amik alapján egy neurológus pontosan tudja is mely agyterületet érintette az oxigénhiány. Felesleges egy ilyen pici gyermeket kitenni ennek, a fontos, hogy megfelelő korai fejlesztés mellet sokszor teljesen tünetmentssé válhatnak a gyerekek, mert a születés utáni első három évben az agy nagyon rugalmasan alkalmazkodik kicsit szakszóval még a mileinizáció folyik addig sok idegpálya javulhat vagy szerepüket más idegpályák vehetik át, ez a korai kitüntetett szerepe. A másik, hogy nehéz tájékozódni az biztos, a módszerek között, és újra sem játszható a dolog ugye, na meg persze nehéz megmondani, hogy mi mitől van, mert a babák mozgásfejlődése spontán magától is megtörténik így egy sérült baba is fejlődik, persze nem lehet megmondani mi lett volna ha ezzel és nem azzal vagy ha éppen hozzá sem nyúlunk, de az biztos hogy láttam olyan 3 éves koraszülött kislányt fél oldal sérült volt, és az anyukája napi hatszor minden áldott nap végigcsinálta a katonáék tornáját, és ha nem figyeltem volna, pont ajobb oldalára észre sem vettem volna, hogy valami deferencia van
béemvé

Szia béemvé,
te mivel foglalkozol? mondanál magadról vmit?
egyébként ez így kezd nyomasztóvá válni, gondolom, Nuknak különösen;

Kornél írjon egy szép, szakmai érvekkel, fejlődésmenettel, akármivel alátámasztott levelet a neurológiának, hogy miért javasolja a ct-t, ne anyukával üzengessen, a neurológus meg majd eldönti, kell-e valóban vagy lehet továbbmenni más orvosokhoz is (főleg ha, ahogy Nuk mondja, a neurológusuk elismeri Kornél munkáját és nagyra becsüli).Nem fair anyukára rárakni ezt a terhet.
Nuk meg majd beszámol nekünk ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

Jaja, én is a neurológustól várom a végső döntést. Amúgy sem megy másként, mert ő ad beutalót valóban. Nem is gondolnám, hogy ez a szülő döntése kell, hogy legyen (illetve a szülő mindig dönthet úgy, hogy nem kér egy vizsgálatot, de úgy nem, hogy minden orvosi javallat ellenére ragaszkodik hozzá).

Én várom, Kornél mit reagál, de tőlem mehetünk máshova beszélgetni. Nem zaklatnék ezzel senkit.
marcangoló

bocsánat, hogy nem mutakoztam be :D de mostmár kicsit faragtam a profilomon és szomatopedagógusként és pszichológusként kicsit felajzott ez a korai téma, én is úgy gondolom, hogy sokféle szakma van ami foglakozik a korai fejlesztéssel, de mindegyiknek a képzés az alapja, bárhol dolgozik is az ember és szed fel magára mindenfélét, aki korai mozgásfejlesztésre képződik az a gyógytornász szomatopedagógus és konduktor, a pszichopedagógián ilyet nem tanítanak, és ha ennyire jó benne kornél és ilyen profin nyomja akkor sokféle képzésbe miért nem fért bele egyik sem
béemvé

(mondjuk az azért van, hogy az ember egyszerűen születik vmi mesterségre, amiben olyan tehetsége van, hogy jól csinálja, nagyon jól (jobban, mint akik csak tanultak), de nincs papírja; a lényeg, hogy a tudás, tapasztalat meglegyen mögötte; gondolkoztam párhuzamon, de jót nem találtam, mert pl poeta natus/ doctus se jó, hisz a költőn nem múlik emberi sors ilyen szinten vagy ilyen szempontból, szemben egy korai fejlesztővel vagy orvossal; és mint mindennél, itt is elengedhetetlen a szakmai alázat) no eldugulok :D

Kép

Kép

szrekuc

Blaye,
annyira tetszenek az ikreid, hogy én is ilyet akarok! pontosan az ilyen kis kerek arcú kőcök tetszenek, Lencsém is ilyen volt kicsinek, meg most is eléggé bucifej :D. szóval , ha ilyenek lesznek, felőlem ikrek is lehetnének! :)

VITA
egy vita akkor kiegyenlített , ha mindkét oldal el tudja mondani az álláspontját, s nem pedig, hogy bejön egyik v. másik , elmondja a magáét, s nincs folytatása; vagy mert a másik lelép, vagy mert mások leállítják. úgy gondolom érdemes pontot tenni az ügyre pro és kontra (ha egyáltlán lehetséges), akár itt, akár privát, akár másik topicban.

a CT-ről és az MR-ről jutott eszembe, hogy több semmire se vezető vizsgálat után a CT-t javasolta - folyamatosan fennálló fülzúgásom okán - az orr-fül-gégész, ám ehhez neurológiai vizsgálat kellett. a neurológusnak kerekedett a szeme, mikor úgy mentem át hozzá, hogy a vele egy szinten dolgozó füles ORVOS CT-t javasolt, s azt mondta, hogy azt majd ő eldönti. (tehát még egy orvos ajánlását se veszi kp-nek) miután átnézte a korábbi vizsgálatokat (eddigre már volt audiológia, meg reuma, meg nyakcsigolya rtg, miegymás) + a vizsgálat után egyet értett, s elküldött CT-re, s mivel az eredmény nem volt túlzottan értékelhető (+ az idő közben kapott értágító infúziók sem segítettek), ő maga javasolta hónapokkal később, hogy legyen egy MR is. (talán ez utóbbi drágább, meg kevesebb helyen csinálják a városban?) mindemellett a fülzúgásom cca 3-4 éve fennáll :(; s annyiban maradtunk, hogy majd szülés után újra elő kell venni az ügyet egy újabb értágító "kúrával".

akartam ezzel mondani, hogy kár találgatásokba bocsátkozni, meg kell várni egy neurológus orvos véleményét a CT-ről. lehet, hogy el is zárkózik tőle, s a továbbiakban nem kell mérlegre tenni az ügyet.
ancsipancsi

Azt hiszem, mától szigorúan arra használom a topikot, hogy beszámoljak, hogy a gyerek mennyit eszik, alszik, kakil, hány foga van stb... Nem szeretnék a Kornélnak sem rosszat, pedig őbenne megbízom!!! Talán jobban, mint a neurológusban. Hiába ő az orvos, az ő véleménye is KELL és fontos, de Kornél foglalkozik többet a gyerekemmel, ő segített eddig a legtöbbet. És nekem ez a mérvadó, nem pedig, hogy kinek hány és milyen diplomája van, hány nyelven beszél, hol dolgozik.

Szrek:
Kornél csak ajánlotta, hogy vessem fel a neurológusnak, hátha látszik valami kézzel fogható, amivel ENGEM nyugtathat meg (ő pl tökre meg van győződve, hogy Réka rendben lesz... ).

És ezzel felőlem a téma lezárva, kicsit már unom, meg rosszul érzem emiatt magam... Vegyétek úgy, hogy tök jól van a gyerek, nincs semmi "baja"! Akit meg érdekel, hogy mi van velünk "valójában", az megtalál :wink: :wink: :wink:

nukada

Ancsi, még mindig fennáll? :cry: Az MR, PET tényleg sokkal drágább. Ezen pont akkor zúdult fel az orvosszakma, amikor Schubertné Réka tüdőproblémája kapcsán Norbi elkezdett hőzöngeni, hogy milyen szemétség, hogy nem rendelnek minden rákos betegnek PET-et, mert milyen korai stádiumban kimutatja az elváltozásokat. Mondanom sem kell, az országban egy- két helyen van ilyen cucc, és egy vizsgálatra éveket kell várni.

(Szrek, ezt szerintem már én is írtam régebben. Persze, hogy van, hogy valaki iszonyúan tehetséges valamiben. De pont a saját szakmájával és a hozzá fordulóval szembeni tisztelet miatt az a minimum, hogy meg is tanulja a szakmát. Aztán már mehet tovább, megreformálhatja, felrúghatja, új utakat járhat, amivel lehet, hogy mások nem értenek egyet, de egyrészt nem hagy magán támadási felületet, másrészt ugyanazon a nyelven (is tud) beszél(ni), mint a kollégái, és legalább tudja, hogy mitől akarja elhatárolni magát. )

Azt gondolom, hogy ha Kornél benne van, nyitok egy korai (mozgás)fejlesztés topikot, aztán ha bárkit érdekel a téma, olvassa, titeket meg legalább nem offolunk szét. Úgyhogy várom vissza. Remélem, a lovak (el)engedik.
marcangoló

[quote="ancsipancsi"]V írta:ancsipancsiITA
egy vita akkor kiegyenlített , ha mindkét oldal el tudja mondani az álláspontját, s nem pedig, hogy bejön egyik v. másik , elmondja a magáét, s nincs folytatása; vagy mert a másik lelép, vagy mert mások leállítják. úgy gondolom érdemes pontot tenni az ügyre pro és kontra (ha egyáltlán lehetséges), akár itt, akár privát, akár másik topicban.

ha nekem szól a a leállítás, én csak úgy értettem, hogy vitatkozzanak, mert kell is, csak nem biztos, hogy itt; egymásnak beszéljenek, egymással vitassák meg - nem a laikus közönség előtt kell védekezni vagy nekünk bármit is bizonyítani
de az eredményre kíváncsi vagyok persze, mármint a ct-vel kapcs :D

és ettől még maradjon itt beszélgetni mindenki (gyerekekről, szülésről, mindennapokról, ünnepekről, akármiről) meg segíteni topiktársakat a saját szakmát illetően - csak nem biztos, hogy minden ránk tartozik :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc, szerintem a kéretlen segítés(em)ből itt már többeknek elege van. Úgyhogy maranak az ünnepek.

Itt momentán mindenki alszik, a függönyök 80%-át ki is vasaltam, a többi az alvók szobájában szárad... Gondolkodom, milyen tortát süssek a frissen (na jó ma) egy éves lányomnak. :lol:
marcangoló

Nuk,
:shock: :( szerintem senki nem akart téged megbántani; szerintem mindannyiunkat érdekel, hogy fejlődik Réka és rengeteget tanulunk tőletek egyrészt azokból, amiken átmentek és megoldotok, másrészt a pozitív életszemléletedből :D

bocs, ha a hsz-immal a témát továbblökögettem, nem bántani akartalak
a külön topik szerintem a vitára tök jó lesz - már aki vitatkozni szeretne ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

Marcangoló,
persze, folyamatosan zúg a fülem, olyan magas sípoló hangon. visszagondolva gyerekkoromban kezdődött, amikor nagyon fáradtan értem haza éjjel buliból :D (életemben nem sokszor voltam), akkor elalvás közben hallottam, hogy magas hangon zúg a fülem. így aztán, mikor nagy hajtás volt pár éve a cégnél, nem csodálkoztam, hogy este zúg a fülem, gondoltam a fáradtságtól. igen ám, csak volt, hogy már du. kezdődött, volt, hogy már délelőtt, s egyer csak reggel arra ébredtem, hogy abba se maradt. ekkor még vártam 1 hónapot, majd elmentem kivizsgálásra, s az egész ügy 1,5 évig húzódott kb., nagyjából nem sok eredménnyel. annyi azért negatívum, ha újra felkeresem a dokit, rögtön azzal kezdi, hogy "nem zavarja magát, hogy évek óta zúg a füle? miért nem tett ellene?". megjegyzem , ha kiderülne, hogy semmi bajom, ezt csak valami ártalmatlan dolog okozza, nem érdekelne, a zúgást megszoktam (ha fáradt vagyok erősebb, hangosabb); de piszkálja a csőrömet, hogy érszűkületre gyanakodtak, noha voltam ér UH-n, ahol minden okés volt, mégis kaptam értágítókat (különben utána kicsit jobb lett, ha más nem, hát a memóriám :D); ÁM ANYUKÁM agyinfarktust szenvedett 48 évesen, szintén szűk agyi erek miatt. nem szeretnék az ő sorsára jutni, mert noha felépült kb. 80%-osan, ő már sosem lesz a régi. szóval nagyon örülnék, ha nem emiatt zúgna már most huszonévesen :) a fülem.

Nuk,
amíg te megbízol a Fejlesztődben, s használ a kezelés, addig semmi gond nincs szerintem. megértem, hogy kellemetlenül érzed magad, de azért szívesen olvsnék Réka fejlődéséről, persze nem kell részletezni, hogyha nem akarod, csak írd majd le örömmel, hogy jé, már ez sincs, meg az sincs, meg ezt is tudja, azt is tudja. mivel maga a fejlesztős téma hál istennek "hidegen hagy" (kompetencia és egyéb híján), én inkább a babáról olvasnék, mint eddig is. a boszi topicot meg nyugodtan használd, annyiunknak segített már eddig! úgyhogy ha bajod, bánatod van, igenis tessék azt is beírni. Votiv is leírja Istiről , hogy mit tud, mit csinál, s nem emlékszem, hogy különösebben részletezte volna a fejlesztő munkáját. (vagy csak tetű módon átugrottam? :/ ) szóval ne húzódj vissza! kezdheted rögtön azzal, hogy mit hozott a Mikulás NEKED anyukádéknál :) és hogy konkrétan milyen volt az Ikeja buli. :wink: (én is szeretnék majd egyszer nálatok dolgozni [nem tudom milyen titulusban], mert imádom az áruházat)
ancsipancsi

Nuk,
és a téma szerintem nem azért jött elő, mert elmondtad, mi van Rékával, hanem mert jött Kornél
nekem semmi bajom vele, ismeretlenül is nagyra becsülöm az eredményeiért, csak sem Marcangoló (vagy mások, beleértve a sajátjaimat is) vádjainak nincs itt helye, se a magyarázkodásnak - pont azért, hogy ez egy jó kis csapat maradhasson, akik mindenről tudnak és kulturáltan beszélni :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

hááááááááááááá

BLANKÁT ISTEN ÉLTESSE!!! :) süssél neki jépatojtát! :) de ha rám hallgatsz egy ütős tortát adsz neki, Lencse is bekajált Szamos tortából az 1. szülinapján.

Kornél,
azt akartam írni, csak kiment a fejemből, hogy el sem tudod képzelni, hogy hány meg hány orvos readonly a topicokban, szinte minden nőgyógyász (vagy strómannja) mazsolázza a topicokat, hiszen ez egy konroll számukra. s néha aztán, ha megszólítottnak érzik magukat, akkor ők is szoktak írni, habár ilyet már csak évekkel ezelőtt láttam utoljára. úgyhogy szvsz tök jó, hogy néha-néha felbukkannak "élőben" azok is, akikről sokszor a témák szólnak; sőt, még jobb lenne, ha sűrűbben írnának.
ancsipancsi

Marc,
akkor boldog első szülinapot lánykádnak! :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Istenke éltesse az egy éves Blankát!!!!!

"sajnos" nekünk úgy alakult az életünk, hogy a fejlesztés a mindennapjaikban, mindenóráinkban jelen kell legyen :D Úgyhogy úgy sem tudok úgy írni, hogy ne hozzam szóba :wink: :wink: :wink:

nukada

Köszi! :D Én a túrótortát szeretem. :wink:

Nuk, legutoljára épp tegnap fogadtam meg szentül, hogy többet nem írok erről, aztán bejelentkezett Kornél. Becsszó nem én hívtam, hogy folytassuk a témát. De tényleg nem ide való, csak itt jött fel, én meg véletlenül erre jártam (most már biztosan mások sem azt gondolják, hogy az Isten vezérelt errefelé :wink: ). De tényleg nem zavargok erre tovább.
marcangoló

Na mék tortát sütni, szép délutánt! :D
marcangoló

Kornél: üdv itt! :)

Marc: szerintem is jó ötlet a fejlesztős topik, én szívesen olvasom majd a vitátokat, de talán inkább ott lenne jó. Szólj majd, hogy hova nyitottad meg! És boldog szülit Blankának!!!
Én gesztenyés tortát fogok csinálni TÜncinek az első szülijére.

Nuk: szerintem is inkább írj bármiről, ami eszedbe jut, ne szelektálj, csak úgy, mint eddig. Ha Kornélnak bármi baja lenne abból, hogy te mit és hova írsz, az már régen rossz. Neki szakmailag meg kell tudni védenie magát a kritika ellen. Nyilván meg is fogja tudni védeni a munkáját.

Na és hogy teljesn ON legyek, megosztom veletek a tegnapi érzésemet. UM-nél voltam rákszűrésen. AHogy megláttam a kórházat, már jó érzésem volt és eszembe jutott, milyen szupi kis szülésem volt. Aztán mikor meghallottam UM hangját, meg megláttam, annyira elöntött a melegség. Pedig nem voltunk/vagyunk közeli kapcsolatba, csak egy vagyok az ezermillió paciense közül. Szóval ez nekem két dolgot jelent. Az egyik, hogy jó élmény volt számomra a szülésem. A másik, hogy mind UM, mind a szülésznőm ezek szerint nagyon is jól volt jelen mellettem a szüléskor, hogy csak melegséggel tudok rájuk gondolni. Köszönet nekik még egyszer most is és innen is!!! :D

Kép
Kép
tinu

na igen erre számítottam, nagyjából. gondolom azért a lényeg az, hogy a pestmegyei 1.sz. szakértői bizottságnak megfelelt a végzettségem, nem igaz? merthogy ők irányítják hozzám szakvéleményben koraira a gyerekeket, vagy ez is megkérdőjelezhető? valamint! nem igazán van kedvem különösebben sem itt rontani a hangulatot sem levelezgetni és vitázni vkivel aki körültekintés nélkül holmi szakmai öntudat teljében lehúz csak úgy vmit amiről mit sem tud. engem nem igazán érdekel a kolleginák véleménye pusztán az itt lévő többiek számára próbáltam megvilágítani egysmást
részemről itt lezárom a témát, mert ahogy elnézem ez csak mindenkinek kellemetlen.
drvma

Megnyitottam a topikot a Gyermekek- betegségek, gondok- Korai (mozgás)fejlesztés címmel. Én itt már ezzel a témával nem szeretnék foglalkozni. Egyébként én is erre számítottam. :D :lol:
marcangoló

Asszem, alaposan félreértettem a "Bármilyen kérdésre Szívesen válaszolok! " kijelentést. :lol:

Megvolt a tortázás- mégis gyári lett, valamiért a zuram nem bízik a sütési tudományomban. :D

Kép [/img]
marcangoló

Egészségetekre! :lol:
marcangoló

Még annyi, hogy továbbra is várom Kornélt, ha van kedve a korai fejlesztésről beszélgetni- a fent nevezett topikban. Ha nem, akkor nem, de akkor sem hozom vissza ide ezt a vitát. Na, most már tényleg lezártam a dolgot.
marcangoló

Blaye,
De jó, h írtál egy picit magatokról :) Elképesztően jól néznek ki a kőcök, szép kerek babák, meg persze Vince is nagyon jóképű kiskrapek :D

Deni,
Éljen az első rece :D És mi szívesen lemondunk a javatokra lego ügyben, ha nem maradna :wink:

Szrek,
Hvb bank :evil:

Deni, Mása,
Köszi a habtapis tippet :) Hát én még erre sem merek vállalkozni, mert még a ragasztót is addig buherálná, amíg nem tudná megkóstolni :lol: Sajnos felemeli a habtapit és úgy buzergálja a cuccost.

Fibi,
Szia :D Ha ennyire unod anyóst, gyertek el hozzánk :wink:

Nuk,
Réka és a Miki :D

Gabi,
A képeken Adélnak nem a cuccokkal a fején volt a probléma, hanem azzal, h nem az ő kezében volt a fényképező :lol: Drukk a kövi vérvizsgálathoz!

Vera,
Szia :D Dóci és csimmapucolás :lol:

Ríd,
Anyukád autós sztorija se semmi :shock: :evil: Mi örülhetünk, h ennyivel megúsztuk, csak hát ez sem hiányzott :roll:

Lindi,
Ti is mennyire pórul jártatok :( Annyira hihetetlen, h ez előfordulhat :shock: :roll: Most már egyre inkább értem, h miért a máv a legolcsóbb :?

Ancsi,
Te szegény!! :( Most már tényleg gyors gyógyulást Neked! Borzasztó lehet ennyi ideig betegnek lenni pocakosan :( És éljen a rugdosos kisnyuszid :D

Ancsi, Szrek,
Köszi a tippeket :) Beszerzem.

Marc,
BLANKÁT ISTEN ÉLTESSE!! :D Képeket kérünk, de közben látom tettél is fel :D Milyen helyes a csajod :D Hajkorona miatt irigykedek 8)

Kép Kép
curse

Curse, tuti már, hogy a kocsival nem lehet semmit kezdeni? Mert itthon agyalunk a zurammal, és ő állítja, hogy nem szabad ennyiben hagyni, és legalább egy telefont megér a Mabisznál, vagy egy kárügyinzétőnél, hogy mi van ilyenkor. Neki volt olyan kollégája, akinek a parkoló autóját törték össze, és a biztosító elismerte a káérigényt, csak előbb a saját költségén meg kellett csináltatnia az autót. Szóval biztos, hogy nincs remény? :cry:

A hajkorona majdnem gyári, legalábbis egyes részei.

Még mindig hihetetlen, hogy tavaly ilyenkor már itthon voltunk. :lol: Tinu, abszolút jó érzés nekem is visszagondolni a szülésre, bár azóta a környéken sem jártam. :wink: És én sem volta B.Zs. kiemelt páciense, de ő tud úgy lenni az emberrel, mintha az lenne. :D
marcangoló

Marc,
Azért még próbálunk ügyködni, legalábbis agyalunk mi is ezerrel, h hogyan lehetne. Sajna muszáj mielőbb megcsináltatni, mert pont a vezetőoldali részt törte össze és azt az ajtót nem lehet kinyitni :roll:
Bár nem tudom, h a biztosító hogy fogadná még a próbálkozást is, mert ráadásul párom pont most cseréli le őket :?
És ilyen hamar kiengedtek benneteket? Ha én belegondolok, h 5 napig voltunk bent, ráadásul úgy, h semmi probléma nem volt. Csak vmi olyasmi volt, h ha Adél egy pár órával előbb érkezett volna meg, akkor még a 4. napon hazaengedtek volna :?

És ma voltunk a fakopáncsba :) Megvettük Adél hintapaciját, meg egy kirakót is :) Nagyon kedves voltak az eladók és tényleg olyan jó cuccaik voltak. Párom is élvezkedett ezerrel, talált egy-két olyan dolgot, ami még az ő gyerekkorában is volt. Szóval hálás köszönet a tippért, aki anno feltette ezek az üzleteket (Macs, Ríd?) :D

Kép Kép
curse

Marc,
helyes a csaj a képen :D

Kolompos táncházban voltunk du. , volt Mikulásis :D (csak zselés szaloncukrot osztott boáááááá gyerekek többségének szintén boáááá ez még kis szervezést igényel :mrgreen: )
Ábelt tökre nem érdekelte a tánc - csak a színpad, a zenészek meg a hangszerek - mi lesz itt, kérem? :lol: :lol: 8)

Kép

Kép

szrekuc

Curse, nem kimondottan engedtek, hanem jöttünk. :D Végül saját felelősségre, de ez csak a BCG oltás miatt volt, mert egyébként senkit nem zavart, hogy szülés után 12 órőval már indulunk haza. :lol: Volt vagy 30 gyerek az osztályon.
marcangoló

Marc,
Ja, akkor így már értem :lol:

Szrek,
Talán híres ember, mondjuk zenész? :mrgreen:

Kép Kép
curse

Fibi :) Sziaaa!! :D de klassz, hogy összerakták végre a géped!! :D Gárdonyhoz kitartáást! Gyerkőcöket is megviseli? Tényleg, hozzánk nem akartok eljönni egyszer? hátha útba esünk Zsolonak befelémenet, hm? (persze miután túlvagyunk végre a takonykóron...) És köszi a grat.-ot, egyre jobban érezni már azt a fogacskát, kicsit nyügibb is néha Bencus :roll:

Mása :) De jó, hogy írtál Te is végre!! :D Orsika és a Miki cuki lehetett! :lol: Dolgozol még sokat? Hogy vagytok?

Szrek :) Bank :evil: jól teszed, hogy váltasz, ha ilyenek!

Curse :) Párodnak bulást és sok ++++++++++++!! Torokra-takonyra én simán "bedrogozom" a párom, vagyis nem ragaszkodom a homeóhoz (mert ő nem rajong érte és se nem terhes se nem szoptat és nem is gyerek vagy mégis? :lol: ), így simán beszedi a Neocitrant, Coldrexet meg Strepsilt, stb. de az Aspirin is csodákra képes, végülis fájdalomcsillapító, így a fogára is ki lehetne próbálni. Ja és a méz csodákra képes, úgyhogy ha szereti, akkor minél többet kanalazzon! :wink: Neked is egy rakás +++, mert a beteg pasi nem könnyű eset... Facuccokhoz gratula! Adél bizti nagyon fog örülni! :wink: de miattam aztán nehogy lemondj a legóról vagy bmiről, nem ezen múlik a karácsony és el sem fogadnám! (de azért nagyon-nagyon jól esett :D )

Ancsi :) Jaj, bulást Neked továbbra is ++++++++! És ez a fülzúgás is elég gázosan hangzik :( el sem tudom képzelni, hogy ÁLLANDÓAN van... Tök jó, hogy ilyen szomszédasszonyod van, asszem ezt a homeós bogyót én is beszerzem, ha ilyen jó. Rugdosásért viszont kicsit irigymirigy, pedig nem is rég volt benne részem, de annnnyira imádtam! :D

Zuzi :) Esztergomi "kaland" :shock: :( Ma megpróbáltátok újra? remélem épségben oda- és visszaértek!!

Ríd :) Megvan az új szemüke? Volt végül kávézás?

Marc :) Isten éltesse lánykádat az első szülinapján!!! Nagyon cuki és a torta is király!

Nuk :) Réka nagyon aranyos a Mikivel :D

Tinu :) Kellemes emlékek, de jó :D És de jó, hogy így előre készülsz már, hogy mi legyen Tündi tortája meg ilyenek! emlékszem én sokat bénáztam ezeken :oops: az ajándékot is kitaláltad már?

Kép
Kép
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: