A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Hát ez nem sikerült. A vonalzókat hogy tudom ide beilleszteni?
kriszti72

Kriszti!Üdv köztünk!Gratula a babához!A vonalzót az aláiráshoz kell csatolni!Remélem sikerül. :)
Vendég

Azt nem irtam hogy a profilodban tudod ezt megtenni
Vendég

Megpróbáltam.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Nem sikerül.
kriszti72

Még mindíg próbálom.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Szia Kriszti72!

Üdv. közöttünk!
Mennyi lett neked a nyaki redő,hogy azt mondták,nem jó????
A chorion biopszia az pontosan mit takar??(lehet,hogy hülyeséget kérdezek??)

Kép
orsitigris

Kriszta! A profilba az aláíráshoz illeszd be a vonalzós kódnak az U-val kezdődő sorát! A másik nem kell!! Ha több vonalzót akarsz, akkor utána enter és a másikat is másold oda! A kész, ne felejtsd el menteni az új profilod! Ha megvan, ki tudod próbálni úgy, hogy nem az Elküld, hanem az Előnézet gombot nyomod itt a beírandó szöveg alatt. Akkor csak te látod sikerült-e. Sok sikert! :)
Vendég

"A kész" helyett "Ha kész" akart lenni... :oops:
Vendég

Sziasztok!
Kriszti üdv a csapatban!
Még nem néztem utánna,hogy mi az elfogadott méret ennél a bizonyos nyaki redőnél...
Nekem1,1mm,fogalmam sincs mik a határértékek :oops:
Remélem semmi rosszat nem találnak nálatok..
Vendég

Nekem 1,2 lett a nyaki redő.
Azt mondta a doki ,hogy a megengedett értéknek kevesebb,mint a fele.
Tehát olyan 2,5 körül lehet a határérték????

Kép
orsitigris

Sziasztok.
Nekem a nyaki redő 5,3 lett. Erre mondtam, hogy nagyon magas.Mert 3 feletti érték felveti a rendellenesség gyanuját. Ezért küldtek genetikára.
A lepényből vettek mintát hason keresztűl. Hétfőn megyek szív UH-ra, hogy nincs e eltérés .
kriszti72

Nagyon félek, hogy mi lesz a mintavétel eredménye. Még 12 napot kell rá várnom.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Az AFP 12. 28-án lesz, remélem jó eredménnyel.
kriszti72

Kriszta - ne a http-set, hanem az url-est másold be!!! A http-s nem kell sehova!!! Drukkolok hogy jó legyen az eredmény!!! Biztos rendben lesz, ne aggódj!! :wink:
Vendég

Nem sikerült a vonalzó.
kriszti72

Sziasztok Csajok!

Elég nagy itt a pangás, kár, hogy szinte senki nem ír manapság :cry:

Kriszti: üdv. és gratulálok a babához!

Nekem az elmúlt pár napban olyan sokat nőtt a hasam, már mindenki észreveszi. Teszek fel majd képet. A hányinger is sokat csökkent, már csak nagyon ritkán jön elő. Többiek hogy vagytok? Készültök az ünnepekre?

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Halihó!

Nekem még mindig nincs igazi pocim :( csak úgy nézek ki mint aki épp jóllakott :? . A cicim se nőtt, pedig azt se bánnám! :lol: Hányinger most már csak nagyon ritkán. Bár néha olyanokat művelek, hogy attól minden normális embert gyötörne a hányinger. Az előbb pl paprikás chips-et ettem forró tejszínhabos, fahéjas kakaóval, és néha közben még egy pár szem diót is bekaptam. Most már kicsit :x ! :lol:

Kriszta - sorry, de ettől jobban nem tudom elmagyarázni a vonalzó felrakásának módját. Lehet hogy csak át kéne olvasnod még1x amiket írtam?!? Ha gondolod küldd át priviben a jelszavad + az adatokat és megcsinálom neked. Utána még jelszót is tudsz változtatni ha akarsz.

Nekünk január 2-án lesz AFP.
Ti tervezitek, hogy elmentek 4D-s ultrahangra? Ha igen kb hány hetesen? Én gonolkodom rajta, hogy a 15-ödiken el kéne menni, de sokan azt mondják ráér a 18-adikon, amikor amúgyis menni kell. CSak én már olyan kíváncsi vagyok! Szeretném látni a manócskámat!
Vendég

Kriszta, üdv közöttünk! Én is szorítok, hogy minden rendben legyen! Az AFP-re én is 28.-án megyek, úgyhogy átérzem milyen nehéz a várakozás! De bizakodjunk, hogy minden OK!

Bárány: A nyakiredő határértéke 3 mm, az alatta lévő értékek megfelelőek, a dokim szerint

Buci: szerintem is nagy a pangás, úgyhogy mindenki írjon gyakrabban csajok! Várom a pocakfotót! Ma ha minden igaz, mi délután megyünk vásárolni, mert még eléggé el vagyunk maradva, de a tömeghez semmi kedvem. A múltkor is rosszul lettem az Auchanban.

Na megyek, folytatom a takarítást, de még benézek, úgyhogy írjatok!!!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka - tényleg vigyázz magadra a vásárlásnál, én is rühellem a tömeget! Főleg hogy simán fellöknek, tökmindegy hogy bámészkodni álltál meg vagy rosszul vagy! Szerencsére nekem apa általában hétközben szabad és akkor talán nem lesz olyan nagy a zsúfoltság... bár ki tudja... :?

Lányok! Nektek is mondom, ha valaki tud jó mennyasszonyi ruhakölcsönzőt Pesten, Miskolcon vagy Tiszaújvársoban, akkor szóljon! (Tudom hogy rengeteg van, de épp ezért nem akarok fölöslegesen túrázni) :) Köszi!
Vendég

Wera, most látom, hogy közben írtál. 4D UH-t én is szeretnék és ugyanez a gondom, hogy mikor, mert már én is nagyon kíváncsi vagyok. Én a 16. hétre gondoltam, de még nem jártam utána, hogy mikor kell bejelentkezni + az a két ünnep között lesz, úgyhogy lehet, hogy csak a 18. hét lesz belőle. A pocival én is így vagyok, de ismerőseim mondták, hogy ez nem csak a puffadás, hanem a hormonok, tehát belül alakulnak a dolgok és közben nő a baba is.

Ezzel kapcsolatban kérdezem, bár kicsit hülyének tűnhet, szóval érzem kézzel tapinthatóan és hétről hétre ergyre jobban ahogy nő a méhem és simogatom, viszont mintha mostanában nem egyforma méretű lenne a két oldalon. Ez normális??? Okozhatja ezt ilyen korán a baba elhelyezkedése? Valaki nyugtasson meg!!!!!!!!!!!

A másik kérdésem, korábban kérdeztem erről a kormeghatározásról, hogy akkor most melyik a jó, a számított vagy az UH gép által kiírt adat, mert nekem a gép idősebbnek mondja. Akkort hogy is van ez?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Wera, ruhával kapcsolatban nem tudok segíteni, a miénk Debrecenben volt. Egyébként jó készülédést hozzá, én imádtam a megelőző hónapokat, heteket. Nem tudom ismered-e ezt a honlapot, de itt sok hasznos infót találsz és akár a fórumon olvasgathatsz a szalonokról is: www.weddings.hu

Nekem sokat segített, de ha ismered, akkor bocsi!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Most jöttünk haza, a férjemmel elmentünk a héten megnyílt Media Markt-ba. MOndanom sem kell iszonyat tömeg volt, úgyhogy rosszul is lettem. Gyorsan körbenéztünk és haza is jöttünk. A rókák újra meglátogattak. Manapság mindig csak szombaton jönnek. Úgy látszik én akkor vagyok soros náluk :lol: :lol:
úgyhogy most le is pihenek, akármennyire is szeretnék, nem bírok sok mindent csinálni.
Nekem a nyairedőt nem írták rá, hogy mekkora, csak annyit hogy normális.

Wera: én készülök elmenni a 4D UHra, nekem a dokimnak van a magánrendelőjében. Akciós áron a saját kismamáinak 10.000 Ft egy babamozi. Ebben van egy 20 perces DVD, részletes szakvélemyény, egy CD tele képekkel, plusz egy általunk választott kép kinyomtatva.
Szerintem a 20-22 hét körül fogok menni, de még meglátom. Legközelebb 18-án kell mennem hozzá lehet akkor is azzal fognak UHzni.

Kép

Kép

buci79

ahogy ígértem teszek fel egy pociképet, ez most készült:
Kép

Kép

Kép

buci79

wera : írtam neked privit. Remélem tudsz segíteni.

Nekem akkora a pocim, mintha 6 hónapos lennék.

4D UH ra én is szeretnék menni, de csak januárban tervezem. Akkor már biztosan jó képek lesznek.

Csajok! Senki sincs itt?

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Buci - szép a pocakod! :D :D

Mankabi - köszi a tippet, nem jártam még azon az oldalon, de holnap mindenképp megnézem! Sajna nem tudom hogy melyik a ponosabb, a gép szerinti kor vagy a mensi szerinti, de én a gépre tippelnék. (Nekem a kettő megegyezik.)
Vendég

Kriszti! - ment válasz!
Vendég

Wera: elküldtem a kódokt, külön mind hármat. Köszi.
kriszti72

Sziasztok!
Mankabi,ez tök normális,legalábbis nekem is így van.A jobb oldalon nagyobb,és hanyatt fekve néha szemmel látható.Sőt az autóban utazás közben szabály szerűen érzem is ,hogy egy oldalra nyomakszik.
Másik kérdésre:szerintem a számitás szerinti idő a jó,mert nekem a gép kb egy héttel többet mutat...
Vendég

Buci nagyon kismamás vagy :D
Vendég

Kriszti - megcsináltam!! :D
Vendég

Sziasztok!

Mi is megyünk 4D-re jövő szombaton (15-én).Már nagyon várom.Még karácsony előtt mindenképp el akartunk menni.

Az Afp-re nekem (a védőnő szerint)17-én kellene mennem,mert ő az UH-s méretek alapján számol.Persze többnek,mint ahány hetes vagyok.Az én számításom szerint 20-án töltöm a 16.hetet.
És az AFP-t meg nem lehet megcsinálni csak a betöltött 16.hét után.De gondolom ezen a 3-4 napon már nem fog múlni semmi...

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ! Lenne egy kérdésem, mert már nagyon idegesít, hogy nem hízok, sőt amit híztam, azt is lefogytam és szinte semmit sem kívánok. Ez normális? Árt a babának? Valakinek van hasonló problémája? Mit tegyek? Ti szeditek még a vitaminokat a 12. hét után? Én csak heti kettőt szedek, plusz naponta 2*1 vasat, mert vérszegény vagyok.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

É mindennap szedem az Elevitet + MagneB6-ot, meg most ebben az influenzás indőszakban C-viamint.

Nekem is kezd gömbölyödni a pocakom. Olyan izgalmas dolog ez.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!
Én sajnos a hízással vagyok bajban,6 kilónál tartok..
És a szivemmel olyan rosszul vagyok,hogy 2 napja szinte csak fekszem... :( Szedem az elevitet,és néha magne b-t,ezek mellé mennyi c vitamint szabad,mert az influenzától félek,de a c vitamit tájékoztatóján meg az áll,hogy magzati károsodást okozhat.. :?

Van még valaki rajtam kivül aki ilyen ütemben hízik??
Vagy valaki aki letette a cigit?Mert szerintem azért is hízok...
Vendég

Hát, ln még nem hallottam, hogy a C-vitamin gondot okozhat, nekem a védőnő tanácsolata, hogy szedjek most ebben az időszakban, napi 100-200 mg-ot

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

köszi wera!!!

szuper, hogy sikerült!! Nagyon ügyes vagy!!

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Manka - egyáltalán nem baj hogy nem híztál, ez teljesen normális!!! Én kedden voltam a védőnőnél és rá is kérdeztem, mert én sem híztam még 1 grammot sem! Azt mondta, hogy az első harmadban még egyálalán nem kell hízni! Ráérünk utána is! :wink: Az a lényeg hogy a gyereknek jók legyenek a méretei. Terhességi vitamint nyugodtan szedhetsz minden nap. Én eddig gravidát szedtem, most csak elevitet kaptam úh átváltok arra, de tökmindegy. Amellett nem szedek semmit, szerintem elég C vitamin van benne. A legjobb ha minden nap iszol még teát igazi citrommal! Az sem baj, hogy nem vagy igazán "kívánós", a lényeg, hogy amit eszel, azok jó kaják legyenek. Sok zöldség, sovány hús (bár én a 12. hétig egyáltalán nem tudtam húst enni), hal és annyi gyümölcs, amennyi csak beléd fér. És semmi gyorséttermi méreg!! Én sok főzeléket eszem és élek-halok a mandarinért! Jéghidegen még a gyomrot is nyugtatja! Remélem tudtam segíteni és hamarosan megjön az étvágyad is! :wink:
Vendég

Bárány - én sem hallottam még a C vitamin káros hatásairól, de (szerintem) tényleg jobb lenne ha természetes úton töltenéd fel a készletedet. Nagyon sok van a citrusfélékben, a káposztában, a paradicsomban, a zöldpaprikában és a salátafélékben.
Vendég

Wera, köszi a nyugtató szavakat, most már legalább nincs annyira bűntudatom. A hússal én is úgy vagyok, ahogyan te, de igyekszem magam visszaszoktatni. Gyümölcsöt én is sokat eszek, főként kivit és naponta facsarok grapefruitot és narancsot, illetve iszok banánturmixot, zöldséget azonban nem igazán, néha paradicsomot, de nem hiszem, hogy abban mostanság sok lenne a vitamin, illetve leveszöldségeket. Most nagyon rá vagyok kattanva a húslevesre.

A Garvidáról csak annyit, hogy az egyik védőnő ismerősöm szerint valamivel jobb, mint az Elevit, bár nekem még az Elevit van és igazából egyk olyan, mint a másik. Azért szedek most már csak heti kettőt, mert azzal rémisztgettek, hogy nagyon megnöveszti a babákat. Erről mit hallottatok?

Holnap megyek a körzeti orvoshoz és remélem eljutok még a védőnőhöz is, kiváncsi vagyok milyen lesz. Az első alkalommal mi történik?

Wera, megnézted a weddings-es honlapot? Hány fős lesz az esküvő és hogy álltok a szervezéssel? Szép neveket választottatok, nekünk még csak fiú nevünk van.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Olvasgatlak Titeket és ez tök jó, mert olyan dolgokat tudok meg, amire nem is gondoltam volna. Eddig rengeteg gyógyszert kellett szednem(3X2 Magne B6, 1X1 Gravida, 1X1 Folsav, 2X1 Utrogestan) és már minden bajom volt, ha jött a gyógyszer idő. Rájöttem, hogy a folsavtól hánytam sokt. Utána egy darabig jó volt, de má megint hányingerem van egy csomószor. Pedig mst már csak a MagneB6-ot és a Gravidát szedem. Akkor szerintetek a Gravida miatt van?
Azt hittem, hogy 13-14. héttől elmúlnak a rosszullétek, de nem. Jó, enyhültek, de zavaróan vannak még mindig.
A másik problémám meg az, hogy időnként fáj a hasam. A méhem, alul. Nektek is szokott fájni? Nem elviselhetettlen, csak idegesítő. Félek, hogy valami baj van.

sz.andi

Olvastam, hogy nő a pocitok. Hát az enyém elég nagy, de ha bele gondolok, mogyoró csak 10cm körül van, + magzatvíz, de akkor sem magyarázza a hasam méretét. Egyébként mindig volt egy picike hasam, nem feltünően, de ez most nagy. És nem akarom elhinni, hogy ez a terhesség miatt nagy. Még mindig fura nekem ez a dolog, pedig annyi mindenen keresztülmentünk, hogy legyen.
Most bolondnak néztek, ugye?
Na meg még van egy kis gondom. Mi a rövidítése a nyaki redőnek? Mert, hogy voltam uh-n és az eredményhez nem sokat írtak.Ennyi:
Egy élő magzat látható.
BPD: 22mm
CRL: 63mm (ezeket tudom mi... :D )
Magzati malformátióra utaló jel nem látható.
Norm. menny. magzatvíz.
NT: 2,5 mm(norm)
Dg: Gs: 12

Ennek csak a felét értem.
Köszi a válaszokat előre is!
Ha valamit nem tudok, kérdezhetek még? :oops:

sz.andi

Hoppá!
Eszembe jutott még valami. Manka írta, hogy nem hízott semmit. Hát eddig én sem híztam egy dekát sem, csak a hasam. De a koleganőm a 27. hétben jár és jó nagy a pocija, de a mérleg kevesebbet mutat, mint amikot először volt tanácsadáson. Szerintem e miatt nem kell aggódni.
A másik, hogy én elég nagy bagós voltam, de rögtön abbahagytam, mikor megtudtam, hogy baba lesz. (Nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyű lesz :D ) Féltem, hogy e miatt viziló leszek, de eddig még semmi. Bár ami késik, nem múlik. :D

sz.andi

Szandi - nem akarok más tollával ékeskedni, de nem emlékszem pontosan, hogy ki rakta fel ezt a címet, most nem olvastam vissza, szóval itt leírják a rövidítéseket és néhány fontosabb adatot. Én annak idején mikor valaki felrakta ezt az oldalt elmentettem, szerintem látogasd meg.

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

A nyaki redő rövidítése: NT, ja és szerintem kérdezz nyugodtan, valaki úgyis mindig tud segíteni, nekem is mindig van egy csomó kérdésem és néha az is elég, ha kiírom magamból vagy valaki egyszerűen csak megnyugtat.

Például most is kicsit megnyugodtam, hogy más is hasonló cipőben jár, már ami a nem hízást illeti. Kiváncsi vagyok mit mond majd erre a védőnőm, nemsokára meglátogatom, ha minden igaz holnap vagy holnapután.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Olvaslak benneteket már egy ideje, de igazából nem volt mi miatt írjak. Látom jól összeszokott, kedves csapat jött össze itt :)
Magamról:
Én is jövő júniusban fogok szülni. :) Hosszú idő telt el mire sikerült összehozni a kicsikét, de végre sikerült ;)
Az ok ami miatt írok, leginkább az, hogy valaki aggodalommal (jogosan) írta, hogy neki nagyon nagy nyaki redőt mértek. Én múlthéten voltam UH-n és ott a doki oktatott 2 hallgatót, így mi is okosodhattunk uh közben. :) Na a lényeg, hogy mondta a doki a 2 tanoncnak, hogy időnként a nem túl gyakorlott uh-sok félre mérik a nyakiredőt, úgy hogy a magzat fekvése miatt a magzatburkot is véletlenül belemérik. Az is lehet, hogy a pici a fejér nem a megfelelő szögben tartotta... Ilyenkor elképesztő méreteket tudnak mérni. Szóval ne aggódj, lehet csak félremérték, és minden rendben lesz. A biopszia is és az AFP is meg fogja erősíteni :)

Üdv: Bettica

Kép

Kép
bettica

Köszi bettica remélem ugy lesz, és a többi eredmény rendben lesz. Ma megyek szív UH-ra,remélem a baba szíve is rendben lesz.
Délután írok, hogy mi volt.

Kép
Kép
Kép
kriszti72

Sziasztok!

Jó régen írtam megint, dehát ez a költözés nem olyan egyszerű :)
Most már az új házikónkban lakunk, van is net csak időm nem volt írni, sőt még olvasni sem.
Egy hétig nem dolgoztam, de egyáltalán nem hiányzott.
Örülök, hogy mindenki jól van :D

Én ma megyek este dokihoz, már nagyon várom megint, remélem látom a kicsikémet és minden rendben vele. :D
:D

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!
Kriszti drukkolunk,hogy minden renben legyen!!!
A neved mögött a 72,gondolom születési évet jelent,akkor neked kötelező lenne amúgy is a magzatvízvizsgálat ugye?
Vendég

Sziasztok!

Kriszti és Stella - szorítok nektek, hogy minden rendben legyen a dokinál!

Bárány - hogy érzed magad?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Szia Sz.andi! A problémáink hasonlóak,bár te 2 héttel előrébb jársz!
Egy ideje nem fájt a hasam,de most megint kezdi úgy mint az elején,remélem nagyon nő és azért!
Az álommanó is visszatért,mindjárt elalszom,hulla fáradt vagyok!
A hányingerről meg ne is beszéljünk!
Én 3X2 MagneB6-ot,3X1 Duphastont és 1X1 elevitet szedek!
Én is rosszul vagyok ha csak a gyógyszerekre gondolok!
Elvileg 2 hét múlva lecsökkentjük a Duphastont,remélem akkor egy picit jobb lesz!
Aztmondta a doki,hogy 3 nap alatt elhagyjuk,ettől kicsit azért parázok! Neked,hogy csökkent az utrogestam?
Magne B6-ból még mindig 3X2-t szedsz?
Én is nagy bagós voltam,de én egy hónappal azelőtt letettem mielőtt elkezdtünk próbálkozni!
Eddig 3 kg-ót híztam. A hasam nekem is nő,mostmár reggel is akkora mint este!
Tök jó! Remélem kicsit megnyugodtál,hogy nem vagy egyedüla panaszaiddal!
Mi az a sok minden amin keresztülmentetek a babáért?
Utrogestam miért kellett?

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: