A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ügyi vagy, de nehogy megterheld magad...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó reggelt, mi megint korán keltünk :)

Ollem, szép lesz az otthonotok, teljék benne sok örömetek! Nekünk is nagy csoda volt, amikor az 52 nm-ből 74-be költöztünk, nem bántuk meg. Így a három gyerek is kényelmesen el fog férni, és most földszinten lakunk, cipekedni sem kell, ráadásul nyugodtan babakocsizhatnak a lányok, nem kell folytán rájukszólni, hogy de az alattunk lakó...

Emi, tényleg hatalmas élmény látni egy gyereket rácsodálkozni, örülni...Erre ugyan várni kell, én úgy láttam, hogy kb. két éves kora körül kezdett a nagyobbik igazán átélni egy-egy ünnepet, születésnapot, Mikulást. Tegnap is nagy boldogság volt (pedig semmi nagy ajándékot nem hozott a Mikulás, így egyeztünk meg a férjemmel. Csak édesség, gyümölcs egy kicsi csomagban, és a Kistücsök és barátai dvd. Ennyi. Karácsonyra is inkább kevesebb, de jó minőségű játékot kapnak, hogy tudjanak örülni. És persze könyveket.)
Nekem is volt a cipőmben forró csokihoz csoki, tejben kell feloldani, sokféle létezik. Ha szeretitek az édességet, menjetek el egyszer a Podmaniczky utcába a Jancsi és Juliska csokoládéboltba...Pici kis üzlet, Nyugatitól jobb kéz kanyarodni a Podmaniczkyn, és a bal oldalon van. Ott aztán vannak csodák, még csokiszökőkút is.

Emi, Szösszenet, és mindenki, megint hordozással jövök...

:oops:

Tegnap a lányok a hordozós topikban belinkeltek egy jópofát. Praktikusságban hasonlít az Ergora, mert újszülöttől 20 kg-ig használható, elöl-csípőn-háton. A súlyhatárt érdemes ám átgondolni, mert egy kétéves, 14 kilós gyerek is elfáradhat, és neki a legritkább esetben viszünk üresen babakocsit. A hordozó viszont kis helyen elfér, csak 60 deka, bármikor a hátadra veheted a gyerekkel, ha megunja a gyaloglást egy kiránduláson. Kinézetre viszont inkább a Babybjörnre emlékeztet, nekem tetszik, és árban is kb. Babybjörn (BB kenguru 16 ezer Ft a legolcsóbb, néztem a Brendon honlapján, ez a Manduca 21 E.)
Szóval itt van:

http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=MN62500&begin=0

Tegnap megcsináltuk a lányokkal a karácsonyi üdvözlőlapokat, a nagy nyomdázta krumplinyomdával, a kicsi pöttyözte az ujjával, amíg meg nem unta. Megmutatom nektek: Kép

Mi ragaszkodunk a postai üdvözlethez, a babaértesítőt sem sms-ben küldtük, hanem postán, azokat is én készítettem, most is így lesz. Persze a szüleinket, testvéreinket felhívtuk telefonon, de mások postán értesültek a hírről. A gratuláló lapokat pedig eltettem a lányoknak emlékbe. Gratuláló sms-t nehéz eltenni :lol:

Szép pénteken, holnap már lehet pihenni!

Üdv,
Nuska+ (22+0)
nuska1

Ollem!
Szép lesz a házatok!
Nekünk már tavaly kész lett és én nagyon szerettem azt az időszakot, mikor minden nappal alakult valami. Szép lassan olyan lett, amilyet megálmodtunk. Na igen, most meg jön a gyerekszobák kialakítása. Még nem tudjuk pontosan hogy lesz. Egy? vagy kettő?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!

Én egy szobát csinálnék az ikreknek.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Igen, csak félek, hogy zavarni fogják egymást. Mire elalszik az egyik, felébred a másik, aztán egyik se piheni ki magát. Vagy ez hülyeség?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!

Szerintem a pocakodban sem zavarják egymást. Sőt szerintem hiányozna egyik a másiknak!!! Mégiscsak ikrek, és szerintem nagyobb a kötődés közöttük!
Egyik ismerősöm mesélte, hogy látott a tv-ben ikres szülést, és amikor megszületett az első baba, akkor a másodiknak szaporán elkezdett verni a szíve (elsőnek is) aztán amikor egymás mellé fektették őket, akkor teljesen megnyugodtak! Érdekes nem?
Aztán én csak úgy szerintem írtam le a dolgokat. Kérdezz meg tapasztalt ikres mamikat.
Megnézek neked egy oldalt, hátha találok a kérdésedre választ!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kamilla!

Jártál már a www.ikresek.hu oldalon?
Ott biztosan tudnak válaszolni tapasztalt mamik a kérdésedre.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kép előszobánk színesen Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Köszi. Majd megnézem. :)

Jó ez a szín. Nálunk is hasonló az előszoba. Szeretem a meleg színeket.

Többiek hol vannak?

Már megfigyeltem, akkor van pörgés, mikor nem vagyok.

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Ollem, nagyon szupi lesz a házatok. Bárcsak mi is itt tartanánk...

Az orovosom másfél hétig szabin lehetett, és holnapra beszéltem meg vele időpontot az UH-ra. Már nagyon izgulok... Jó lenne már tudni, hogy jól érzi e magát a kismanónk... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Hű, úgy látom, még aludnom kéne egy keveset...

kamilla, 11-12 körül szoktunk többen lenni... vagy csak pár napig volt így?! :oops: :roll: :oops:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok lanyok!

keszitettem egy pocakos kepet.

Ma keszult reggeli utan es +4 kg-nal tartok.

Kép

Magi
Vendég

Ezeket tegnap csinaltam.

Az en mezeskalacshazam. Minden evben szoktam kesziteni, isteni illata van.

Kép

Adventi koszorunk:

Kép

Az asztalon a muveim:
Kép

Magi
Vendég

Atyaég ... milyen jól néz ki ez a mézeskalács-házikó :shock: :D (gratulálok hozzá!)
Simán megenném az oldalát :D :lol: :lol:
Nah .. megyek is reggelizni, utána visszaolvasok :) ;)

Kép
szösszenet

Sziasztok Csajok!

Húú Mary nekem nagyon tetszik az előszobátok színe! Magyon meleg, otthonos szín, szépek lesztek! Szösszenetéknek is narancs a szobájuk ahogy láttam a képeken, bár az élénkebb de én abba is beleszerelmesedtem. Kár hogy nálunk nem lehetett ilyen élénk színt felkenni a falra, pedig a zöldért nagyon meg voltam indulva, na majd a követlező lakásban. :D

Kamilla, én is egy szobát csinálnék. Sőt, mi eleve úgy tervezzük, hogy ha már 2 gyermek lesz ők is egy szobában lesznek, tesómmal mi is egyben voltunk pedig 5 év a korkülönbség, de nagyon szoros volt a kapcsolatunk.

Nuska, nagyon szép az üdvözlőlap! :D Főleg hogy a gyerekek keze is benne van, nagyon ügyesek vagytok! Én tavasszal az esküvői meghívónkat csináltam SK, kb 100 darabot, de nagyon élveztem :D

Magi, szép a pocakod. :) Jól vagy már? Elmúltak a görcsök, minden OK?

Képzeljétek nekem még mindig hőemelkedésem van, esküszöm én ezt nem értem... Úgyhogy jövő hétre is itthon maradok, hétfő reggel megyek vissza a dokihoz, szerencsére a munkahelyemen nagyon rendesek, azt mondták az a legfontosabb hogy a baba és én jól legyünk, ha kell idénre irassam ki magam nehogy gond legyen.

Ma nyílik a karácsonyi vásár, úgy volt hogy kimegyünk Mamackához a hordozóért, de így nem fog menni...

Kép Kép
szõlõ

Lanyok!

A gyerekszoba is kesz.
REmelem nem unjatok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Most mar csak az lenne durva, ha nem is lany. :shock: :shock: :shock:

Magi
Vendég

Magi végülis elég uniszex szoba, csak a rózsaszín baldachint meg a takarót kellene cserélni, nem? :) A sárga fal meg a macis minta teljesen jó kisfiúnak is. Nagyon szép a szoba, a kiságy-pelenkázó bútor különösen tetszik :)

Kép Kép
szõlõ

szolo!

Ez a fiam szobaja volt, csak az agynemut csereltem ki es a pelenkazofeltetet.
Zoli koltozott at uj szobajaba, de mar fel eve.
Ez eddig raktar volt, de most kiuritettuk, hogy kesz lett a tetoter es megcsinaltam megint. Igy nem volt sok munka vele.

Magi
Vendég

Nekem nagyon tetszik a baba-szoba :)
Ti aztán jó előre berendezkedtetek :lol:
Ehhez képest, nekünk kb. semmink nincs még meg :lol: :lol:
Mondjuk én a következő 4D-t még megvárom a kislány-kisfiú kérdés miatt .. beleéltem magam, hogy Alíz kislányom lesz .. de azért fel vagyok készülve az esetleges változásra is :oops: :D

Kép
szösszenet

Jah .. így már értek mindent :)
A kiscsaj szuper szobát és bútorokat örökölt ;) :)

Kép
szösszenet

Szosszenet!

Kaptam jo par ruhat is a baratnomtol, igaz van ami uj is, mert nem birtam ellenallni en sem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Na mostmar eldugulok, ezek az elmult par het eredmenyei.

Magi
Vendég

Ezt a mailt nemrég kaptam :) OLyan cuki ..
Kisfiús mamiknak kifejezetten :P :P :lol: :lol:

Férfiak .. aki esetleg még nem ismert volna rájuk: :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
szösszenet

Magi - Nagyon gyönyörűek a ruhák .. ÉN IS AKAROK ENNYI SZÉP RUCIT :!: :!: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet pont ezt én is megkaptam a napokban :D Jani a tortásra bökött azonnal hogy a miénk ilyen lesz :lol:

Magika ezek a cuccok..... Kész vagyk olyan édesek :D Főleg a kis fehér fodros zokkni (felülről a második a zoknis képen)

Kép Kép
szõlõ

Magi - Ha még mutatsz ilyeneket, szerintem Szőlővel kiborítjuk a pasikat, hogy azonnal menjünk vásárolni :lol: :lol: ... én legalábbis simán kétségbe estem, hogy még egy rongya sincs a lányomnak, amit felvegyen :lol: :lol: (leszámítva az 1-2 új szerzeményt)

Kép
szösszenet

Szosszenet!

Kép

Kép
Vendég

szosszenet!

Eheket mind kaptam, csak a cimkes zoknit es sapit nem illetve a nyuszis overal, kesztyu, sapi, cipi szettet vettem.

A tobbit kaptam.

De meg van jo par gyonyoru rucink, mert a baratnom egy zsakkal adott es gyonyoruek.

Ja es a bordo szoknya mellett a feher szett, a fiame volt, a feher kiskesztyuk is, illetve a az also ket feher sapi is ami nem a zoknis kepen van.

Magi
Vendég

Szőlő - A mi lakásunk ilyen, ha besüt a nap: :) Imádjuk :)

Nappali:

Kép Kép

Kis nappali:

Kép

De mi a babaszobát nem festjük át .. a mi hálónkat kapja meg, ami napsárga :) Én nagyon szeretem azt a színt .. és unisex :P Tapétázni sem fogom ..

Kép
szösszenet

jajjdeszép!!!!! 8) 8)

És ez panel? :o Baromi tágas, hány nm? (bocs mindenkitől, mondtam én imádom a lakásokat/házakat :roll: )

Kép Kép
szõlõ

Igen, ez panel .. de nem így nézett ki, amikor vettük - gondolhatod :lol: :lol: :lol:
70 nm. 2+2 fél szoba. A 2 szobát boltívvel összenyitottuk, mert ott volt egy köztes ajtó (vmi kis semmire sem használható ajtó)... amit az előző tulaj befalazott .. de mi ezt láttuk meg benne, és kibontottuk, és megnagyobbítottuk.
Szóval a 2 teljes szobáról raktam fotót (ami a kék bútoros rész, oda költözik majd át az ágyunk .. azt csináljuk meg hálónak)
Az egyik fél szoba a babáé, másik párom zeneszobája :) ;) :P

Kép
szösszenet

Tejesen jó. :)

Kép Kép
szõlõ

És hát .. amibe beleszerettünk .. amikor kimentünk az erkélyre :)
És férjem azt mondta, hogy itt jönnek a csoda gitártémák :D :D

Kép

Kép
szösszenet

Szossenet!

Nagyon szupi a lakas.
Es a kilatas lenyugozo.

Nagyon szupi.

Magi
Vendég

Sziasztok csajok!

Adri,
jól néz ki a babakocsi :) Biztos szeretni fogja a picur is :)

Magi,
az ilyen képektől nem csak Szőlő és Szöszke "étvágya" jön meg, hanem az enyém is... Tündéri a babaszoba. Én is alig várom hogy Lilié kész legyen, de az még legalább 1 hónap :(

Szöszi,
Nagyon szép a lakásotok a kilátásról nem is beszélve :)

Kép
emi29

Mariann,

Nyugi, biztos jól van a baba:)

Kép
emi29

Szöszi, Ollem! Szép az otthonotok!! Tágas, és napfényes! Szerencséte mi sem panaszkodhatunk, hiszen 3 éve vettük újonnan. De a Zsófi szobája bizony világoskék. Egyenlőre pedig ott pont nem kell festeni, mert teljesen szép még. Ráadsul ilyen selyemfényű a festék. Semmi baja még. Azt hiszem mi majd feldobjuk rózsaszínes dolgokkal pl. falicsík, képek, amik meg inkább lányosak.

Voltam benn melóhelyen. Kaptam jutalmat, 20 000 Ft étkezési utalványt (nem csak kajára lehet költeni), Milka szaloncukrot (tudjátok az a nagy dobozos többféle ízzel), aszatli naptárat. Úgyhogy jól indul a december, lesz miből ajándékot venni. :D

Nálunk nagyon sötét van, szemerkél az eső is. Fúj de utálatos! Asszem kicsit lepihenek...

Kép
gabo001

sziasztok!

Túl vagyok a vizsgán :) asszem majd görbül

A tanár azt mondta az elején, Krisztina ugye elrakja a puskáit?

Legutóbb elkapott.

Igy melettem mindenki csinálta én nem mertem, de team munka volt. :wink:

Én 4 hete nem voltam uh-n és már aggaszt, mert nekünk még nincs amit hallgatni v. érezni lehet, a hasam még kicsi, de ha baj lenne akkor gondolom érezném. :D

Kép
kritta

Egy kérdés,

Párom januártól lép be egészség pénztárba aminek 1 részét a cége fizeti.

Mit vegyünk igénybe és mennyit rakjunk bele havonta?

Köszi

Kép
kritta

Kriszta,
ne aggódj. Bizonyára nincsen semmi baj, ill. ha lenne tuti éreznéd.
Egészségpénztáras kérdésben sajna nem tudok tanácsot adni.

Kép
emi29

Aktuális pocakfotó:
Kép

Kép
emi29

Magi!

Szép már a te pocakod is. Csinos kismami vagy. A karácsonyi hangulat már nálatok is megvan, szépek a mesterműveid!!! :D
És a babaszoba is cuki, tetszik a fal, nagyon aranyos!!!

Szösszenet!

Nagyon szép a lakásotok, meg nem mondanám, hogy panel. Nagyon otthonos, én imádom a sárgát a falon!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja, ma vagyunk 22 hetesek :) :)

Kép
emi29

Magi,

A babaszobában a bordür feletti rész tapétázva van? Párommal már egy csomó helyen jártunk, de sehol nem találtunk olyan tapétát, ami mindkettőnknek tetszik. Abban maradtunk, hogy a teljes falfelület festve lesz és van egy nagyon ügyes és kreatív munkatársam, aki mese figurákat fog az egyik falra felfesteni nyáron.

Kép
emi29

Nuska,

Ez a hordozó sem rossz. Sőt, kifejezetten tetszik :) Mondjuk 20 kilósan már biztosan nem cipelném a gyerkőt... Párommal abban maradtunk, hogy a hordozó eszközöket december végén vesszük meg, addig nyugodtan rakhatsz még fel, ha találsz jókat :)

Mamacka,

Remélem, jól sikerült az első nap és sok könyvet ill. hordozót adtál el.

Kép
emi29

Kép

Emi gondolom valami ilyenre gondoltál te is. :)

Gratula a 22 héthez!

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,

igen :) :) Csak azon vitatkozunk a párommal, hogy melyik meséből válasszunk. Ő több meséből szeretne én pedig csak egyen gondolkodom. A Vuk is szóba került :)
Ezt egyébként ki készítette?

Kép
emi29

Na ez remek. Lemaradt a hozzászólásom fele.

Szóval az előbbi kép a mi babaszobánk. Még nincs kész. de alakul. Nekem tetszik. :) Karak kicsit lehet, hogy ijesztő. Nem tudom.

Emi! Ezt én csinálgatom, szép lassanként. De még van időm.

Kép

Kép
kamilla306

Ebben a topikban mindenki művész? Rajtam kívül természetesen....

Kamilla,

nagyon ügyi vagy. Nekem is tetszik. Egyébként ezt temperával fested?

Kép
emi29

Emi!

Tapeta van a szobaban. Nalunk minden hol tapeta van, mert a teglara ra lett vakolva es nem tudott szaradni honapokig a vakolat, csak egy honapig, igy azt ajanlottak a repedesek miatt legyen tapeta.
Igy minden hol fureszporos tapeta van, a plafonon meg sima feher tapeta, ami feherre van festve. Nem latszik maga a tapeta, de igy egy rerpedes sincs.
A furdobe nincs tapeta es a plafon mar tele van hajszalrepedesekkel, ahogy kiszaradt.

REmelem ertheto volt.

Zolinak ez az uj szobaja:

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: