A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szerintem vannak pro- és kontra érvek:

Egyértelműen negatívnak tartom:

egységes minőség, ami nem mindig pozitív a hazai jobb minőségű termékekhez képest (pl.: jó ízű zöldségek, gyümölcsök)

a hazai minőségbiztosítási rendszer az élelmiszer és az állati takarmánybiztonság terén sokkal szigorúbb volt, mint az új EU-s minőségbiztosítási rendszerek (HACCP)

Mivel nyitottá váltak a piacok, ezért az áruk szabadon áramolnak, vagyis hozzánk is megnövekedett mennyiségű árucikk érkezik, ami szerintem meghaladja aminőség és élelmiszerbiztonsági ellenőrzési rendszer kapacitását, ezért könnyen megesik, hogy kétes termékek kerülnek hozzánk is hiába a fene nagy nyomonkövethetőség.....

Nagyobb piacok- egy átlagos fogyasztói igényt céloznak meg a termelők és kereskedők, így csak egy kommersz minőségű terméket kaphatunk mi is (általában)

De ugyanezeknek az érveknek van pozitív oldala is:

Ha az egységes minőség jobb minőség,mint ami eddig volt, akkor az javlás, és ha leveszek a polcról valamit, akkor ha származási hely EU címke van rajta, előbb utóbb talán lehet ez a címke a minőség szimbóluma is.

A piacok kinyílásával a magyar termékek is kikerülnek külföldi piacokra, megnőhet az export cikk mennyisége (pl. hungarikumoknak is)

Na és persze ahogy már látható télen is van gyümölcs és zöldség, ami mindenképpen az importnak köszönhető

És az árak már nem csak a hazai piacon versenyeznek, hanem globális szinten, vagyis kölcsönösen alacsonyabban tartják egymást. Szabályozzák saját magukat.

Szerintem....

KépKép
kisfruzsi

Még valami: szerintem jó, de a férjem szerint nem biztos, hogy olyanokat is ehetünk, amivel eddig a magyar ember nem találkozott.

KépKép
kisfruzsi

Hű Fruzsi... te mivel is foglalkozol? :shock: :lol:
Egyébként én is azt tanultam mge leghamarabb... annyira kedves az a dallam. :oops: :roll:

Kritta, küldöm, amint tudom...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nem egészen ezzel, de állat élettannal, szaporodásbiológiával és takarmányozással. Kutató vagyok, afféle átmenet az állatorvos és a biológus között.
De mivel szarvasmarhákkal dolgozom főleg, és azokat megesszük, tejet iszunk ezért a belőlük készülő kaják hatását ránk is nyomon követjük valamennyire.. legalábbis érdekel.

KépKép
kisfruzsi

Emi, (és akinek esetleg hasonló gondja van a tébé bejelentéssel) megkérdezte a barátnőm: a bejelentőlapodat, amin anno a céged bejelentett mikor beléptél ,azt kell bevinni az OEP-be (másolat is jó!) és ott helyben bedolgozzák az ügyfélszolgálaton. Azt mondja így a leggyorsabb.

Kép Kép
szõlõ

kisfruzsi

Köszönöm szépen! :)

Emi te ugye multinál dolgozol?

Nálatok milyen angol kifejezéseket vannak pl. meeting?

Kép
kritta

Sziasztok!

Hát .. nem egyszerű az élet ..
Nagy öröm, hogy babavárás alatt ilyesmivel kell foglalkoznunk mindannyiunknak .. :(

Én most Zsuzsófi javaslatára elkezdtem utánajárni ennek a hallgatói jogviszonyos dolognak .. és lehet végig tudom vinni a dolgot, és valamennyivel több juttatást kapok majd .. bízom benne!

Az illetékhivatal meg menjen a ... olyan adatlapot küdtek ki, ami kb. 10 oldal .. és kb. azt nem kérdezik meg, hogy milyen rendszerességgel járunk pisilni .. és persze mindenről papíros igazolás kell ..
A paksaméta felénél feladtam .. este megyünk az ügyvédhez - vele kitöltjük, mert ez horror :( Ha ezek után nem engedik el az illetékünk legalább felét, én kiakadok teljesen .. :(
Viszont legalább lekérdezték az APEH felé az esetleges tartozásainkat, és küldtek egy apeh-es lapot, amin rajta van a TB-m .. nekem van valamennyi minimális tartozásom, azt rendezzük .. és rendben lesz :) Az egyetem viszont rendesen bejelentett - így akkor biztosított voltam, ahogy gondoltam. Legalább ezt látjuk - meg azt is, hogy a férjem dolgaival is minden rendben :)

Kép
szösszenet

Hú, lányok nem irígyellek benneteket a papírügyintézés miatt. Úgy látszik mégis van előnye, ha az ember közalkalmazottként állami cégnél dolgozik! Legaláb a papírjai rendben vannak :)

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi, nehogy azt hidd... Ez a barátnőm az OEP-nél nem volt bejelentve, vagyis be volt persze, csak a rendszerben úgy látszott hogy nincs. Azért ez is vicces szerintem.....

Szösszenet az APEH/Illetékhivatal egy mocsok gusztustalan banda :x

Kép Kép
szõlõ

ez tényleg vicces, vagy inkább szomorú :twisted:

KépKép
kisfruzsi

fmariann! Nekem is el tudod küldeni a zenét? Nagyon megköszönném!!

Nekem ma hajnalban volt nagyon aktív a picúr! Csak lestem...! :lol:

Emi! A hangos zene biztos nem árt a babának! Sőt lehet, hogy még élvezni is fogja, hiszen újdonság neki. Hozzá úgyis tompítva érkeznek a zajok! Úgyhogy nem is olyan hangos neki! Olyan, mintha te pl. víz alatt hallgatnál valamilyen zenét.
Azt viszont megértem, hogy inkább a pároddal mennél télapózni!! Olyan jó nézni ilyenkor a gyerekek arcát! :D
Valamikor nálunk is lesz a cégben év végi buli. Kíváncsi vagyok meghívnak-e, mert én már táppénzen vagyok. De általában szoktak szólni. Hiszen október elején még dolgoztam.

Kép
gabo001

[quote="szőlő"]S írta:szőlőzösszenet az APEH/Illetékhivatal egy mocsok gusztustalan banda :x

Hát .. mi tagadás ..
Ügyvéd által megfogalmazott, megszerkesztett kérvényünket kb. a semmibe vették .. és kérnek ezer dolgot leadni :(
De barátnőm szerint, meg az ügyvéd szerint az .. hogy nem utasították el azonnal a méltányossági kérelmet, már jó jel. Általában 1 hónapon belül visszakap az ember 1 A4-es lapnyi szöveget, hogy felejtse el a kérelmét .. Ahhoz képest nem rossz, ha kérnek "pótlást" .. remélem nem feleslegesen fogja átrágni a 10-10 oldalunkat valaki :) És ha elengednének belőle bármennyit - már megérte a papírmunkát!
Nagyon nem lenne mindegy .. tényleg minden Forint számít :( :(

Kép
szösszenet

kisfruzsi

Már fel is használtam amiket írtál ,köszi

Remélem megadja rá a 2 ,mert nem óhajtok vizsgázni még ebből is sratégiai tervezés.

Kép
kritta

Tudom, én az illeték fölött, mint olyan, képtelen vagyok napirendre térni. Nem elég hogy momentán 2041-ig vagyok eladósodva, még csengessek be x százezer illetéket. Remek, nem? Mondjuk nekem ez tavaly volt aktuális, de ha rágondolok is felbosszant újra.

Viszont legalább kifizette nekünk ma a biztosító az ázást (45.000 ft-ot kaptunk) úgyhogy így legalább tudunk karácsonyi ajádékokat venni.

Kép Kép
szõlõ

Viszont képzeljétek .. Alíz tegnap este áthelyezkedett végre .. (már napok óta kérlelem) Annyira lent feküdt, hogy egyfolytában a húgyhólyagomban taposott, és a terhesnaci szabása is zavarta .. és azt rugta :D :D (pedig tudjátok, annak egészen a szeméremdombnál van a szabása, onnan anyag :)) Minden nap simiztem, és mondtam neki, hogy ott már nem férsz el .. tessék feljebb helyezkedni :)
Este már olyan helyen éreztük a rugdosást (a köldököm körül), ahol eddig sosem. Reggelre meg egy nagy sárgadinnyényi domb volt a köldököm magasságában, és ahol eddig volt, ott semmi - ott lapos volt :) Nagyon megdicsértem az én kis CSillagomat :) :) :D :D

És most látom - betöltöttük a 22. hetet :) Akkor mindjárt kezdjük a 6. hónapot :D :D

Kép
szösszenet

Lanyok!

Az oep-rol annyit, hogy regen rendesen fizettek havonta.

Most meg a heten kaptam meg Zoli utan jaro tappenzem, ami juliusban volt. Szoval ennyi kesessel utal.
Nagyon gaz.

Szeptember ota vagyok ismet tappenzen es meg mindig egy forintot sem kaptam toluk, pedig a papirjaimat kethetente kuldi a munkahelyem, amit a korzetitol kapok.
Ha december vegeig nem kapok penzt, en is bemegyek hozzajuk reklamalni es mar kamatostul fogom kerni.

Magi
Vendég

Na jól van ügyi kiscsaj :D Én az UH óta tudom hogy hallgatnak ránk :roll:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]T írta:szőlőudom, én az illeték fölött, mint olyan, képtelen vagyok napirendre térni. Nem elég hogy momentán 2041-ig vagyok eladósodva, még csengessek be x százezer illetéket.

Nálunk is ez a helyzet .. mondjuk mi konkrétan 2027-ig vagyunk eladósodva - de addig nagyon :evil: :evil: (márciusban vettük a lakást) És nem elég kifizetni a bank és az ügyvég felé több százezret holmi ügyintézésért .. még fizess illetéket arra az ingatlanra, ami gyakorlatilag papíron a tied .. de bármikor elárverezhetik a fejed felöl, ha esetleg megszorulsz :evil: És a hitel is vicces .. mert én gondoltam anno erre - és próbáltam intézni, hogy valamennyivel többet vegyünk fel, hogy kp-ben ki tudjuk majd az illetéket fizetni .. de nem .. azt nem lehet, csak annyit adnak, amennyi a lakáshoz kell ... Szóval : no comment :evil: Utálom ezt a rendszert .. de küzdök vele akkor is!

Meg minden kismamának, akinek ilyen jellegű intéznivalója van, össze kell kapnia magát ebben a pár hónapban ... mert utána nem lesz energiánk ..
És nem engedhetjük meg az államnak, hogy benttartsa a pénzünket azért, mert 1-2 papír nem volt rendben .. önhibánkon kívül ..

Kép
szösszenet

Magi én ettől nagyon félek..... Hogy amikor majd már nem dolgozom egyszerűen hónapokig nem kapok táppénzt/tgyást/gyedet bármit amit épp kell....

Kép Kép
szõlõ

Szösszenet, de jó nektek!!! mármint, hogy Alíz mozog. Párom tegnap szólt, hogy oldalról a pocimnak szögletes formája van :shock: (ha behúzom egy picit... akkor jobban látszik, hogy manócska mekkora helyet foglal el...) Nekem a köldököm környékén van igazán nagy dudor...de még semmit nem érzek :(

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szösszenet én úgy csináltam (ezt a lakást nem közösen vettük, mert Janinak van egy, abban laknak a szülei és ez meg az enyém, közös majd a következő lesz), hogy megtartottam annyit amennyi az egyéb költségekre kell, tehát effektív nem a hitel volt több hanem az önerő kevesebb (tulajdonképpen a hitel több, de érted na...) Persze ezt is csak akkor lehet megcsinálni ha van annyi önerő amiből tudsz visszatartani.... Ördögi kör.

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]N írta:szőlőa jól van ügyi kiscsaj :D Én az UH óta tudom hogy hallgatnak ránk :roll:

Én biztos vagyok benne, hogy érzi - mit szeretnék neki mondani .. és jót akarok :)
Meg észrevettem, hogy a beszédemre megnyugszik :) Annyira cuki ..
Mostanában nagyon elhatalmasodott rajtam az az érzés, hogy alig várom, hogy láthassam a kislányom :!:

Viszont pár hete volt téma az ingerlékenység - nah .. engem 1 dologgal nagyon könnyű kiborítani: az okoskodás :evil: :evil:
A körmösömmel hétfőn csúnyán összevesztem .. mert jött itt nekem a dumájával, hogy 20 hetesen még nem tudhatom a nemét .. meg majd jól meglep, hogy fiú - stb ... Meg minden dologgal (hasméret, evés, alvás, rugizás..) kapcsolatban osztotta az észt.
És nem bírtam .... kicsit leosztottam :oops:
Eleve úgy látom, hogy akik kb 15-20 évvel ezelőtt, vagy régebben szültek, azok megszépítik a múltat, de legfőképpen magukat benne .. A körmösöm nem egy kis darab nő, és közölte, hogy neki ekkora hasa sem volt .. (pedig nekem még mindig nem adják át a helyet a villamoson) ..
Meg nem képesek megérteni, hogy máshol tart a tudomány .. mások a műszerek .. stb :evil:
Ti hogy álltok a "baromi hasznos" tanácsok és meglátások feldolgozásával :?:

Kép
szösszenet

Szőlő - Röhögni fogsz, mi 0-ra vettük a lakást :D :D Ami kb. lehetetlen ma ebben az országban .. szerencsére ismerős ügyintézővel elég gördülékenyen ment - bár így is hónapokig küldtük a papírpótlást :lol:
Annyi pénzünk volt, hogy ügyvédet - bankot intézzünk, meg maradjon némi tartalék ..
Én páromnak tesójával van egy lakása, de ahhoz semmiképp nem akartunk hozzányúlni .. az nagyon jó kis vésztartalék :) ki van adva .. úgyhogy még hasznot is hoz :D :D
Szóval mi nem tudtunk visszatartani semmit ..
Belevágtunk egy közösbe a 0-ról :)

Kép
szösszenet

Mi nem Magyao-on, hanem Szlovkiában vettünk egy lakást. Volt valamennyi kp-nk, de az kellett a felújításra és a bútorokra.
Ott úgy van, hogy kijön az értékbecslő, és amennyire becsüli a lakást, annyi kölcsönt kapsz. Na mi kevesebért vettük, mint amennyire becsülte, ezért több pénzt kaptunk és csak annyit kellett csinálni, hogy bemutattuk fényképen, hogy mie költöttük a pénzt és már igaz utólag de utalták is. Szerintem ez a normális, hiszen ha kitesznek, akkor úgyis a piaci értékén adják el a lakást és akkor még duplán jól is járnak!

KépKép
kisfruzsi

Én úgy állok vele hogy ha valaki mond egy jótanácsot oké, meghallgatom azt kész. de mikor így elkezd okoskodni, mint pl a te körmösöd, azt utálom. Mi az hogy nem volt ekkora hasa, bocs már.... És? Ez aztán abszolúte egyéni dolog, van akinek kb a 7. hónapban kezd el látszani, van akinek már 3-4 hónaposan rendsen gömbölyű. Miért kell ilyeneket egyáltalán megjegyezni? Meg hogy nem tudod a nemét, hahh jól van oké....

Engem leginkább az apás szülés kérdésével lehet kiakasztani meg a tudni akarod-e a nemét dologgal.

Utálom mirko valaki elkezdi nekem osztani hogy a papás szülés mekkora élmény és hogy meg fogjuk bánni. Hadd legyen már a MI véleményünk a sajátunk, miért kell nekem minden egyes alkalommal megmagyaráznom hogy miért nem szeretnék papás szülést??? Kinek mi köze hozzá?

Meg ez hogy nem akarom tudni a nemét feltétlenül. Hadd döntsem már el én. Aztán mikor mondom hogy megkérdezzük meg a férjem tudni szeretné akkor meg jönnek azzal hogy miért nem állok ki a véleményemért. Én meg szálanként kitépem a hajam mindig.

Mosmtár annyit szoktam mondani hogy "azért mert MI így szeretnénk" nyomatékosan kihangsúlyozva a "mi"-t, erre legalább csak vállrándítás a válasz.

Kép Kép
szõlõ

Mariann - Nemsokára biztos ti is fogjátok érezni .. Írtam tegnap is, hogy én 19 hets voltam csak, amikor megéreztem :) Ha dudor van, akkor rugi is lesz nemsokára :D :D

Kép
szösszenet

[quote="szőlő"]E írta:szőlőmi, (és akinek esetleg hasonló gondja van a tébé bejelentéssel) megkérdezte a barátnőm: a bejelentőlapodat, amin anno a céged bejelentett mikor beléptél ,azt kell bevinni az OEP-be (másolat is jó!) és ott helyben bedolgozzák az ügyfélszolgálaton. Azt mondja így a leggyorsabb.

Pont ezt tette az egyik kolléganőm, de elhajtották, hogy az a nyomtatvány már nem jó és egy másik nyomtatványt kell kitölteni és a munkáltatónak beküldeni. (Még a tértivevényt is bevitte..)

Kritta,

kifejezések: igen közkedvelt a meeting és a huddle aztán vannak még brainstorming-ok, használjuk a KPI, FYI rövidítést, de van ezen kívül még egy rakás... csak most egy sem jut eszembe, biztos azért mert annyira sűrűn használom őket, hogy már fel sem tűnik, hogy nem magyar eredetűek.
A beosztások érdekesek még: associate, expert, supervisor, manager, director... A külsős munkatársakat pedig mindenki outsource-nak hívja.

Kép
emi29

Szösszenet, persze így más a helyzet :wink:

(várom a védőnőt én meg...)

Kép Kép
szõlõ

Szolo!

Pedig ez igy lesz.
Honapok mulva fog fizetni.
Regen mindent idoben megkaptam, bar mar akkor is volt aki panaszkodott, hogy nem kapta meg csak honapok mulva.

Most en is igy kapom.
Nagyon gaz.

Ami a legnagyobb disznosag, hogy ugye a ferjem SZTK-ban dolgozik. Az OEP 3 honapos csuszasban fizet neki.
Tehat a szeptemberi munkajat decemberben fizeti csak ki.
Mikor elkezdett dolgozni harom honapig nem kapott penzt.

De az apeh-nak meg az ANTSZ-nek meg nekik pontosan kellett utalni a jarulekokat meg mindent ja es ugye az anyagokat meg a munkahoz szukseges dolgokat megvenni harom honapon keresztul a semmibol kellett.

Magi
Vendég

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetTi hogy álltok a "baromi hasznos" tanácsok és meglátások feldolgozásával :?:

No comment... Jelenleg vmi nagyon nem tetszik anyósomnak. Vmikor beszélni akar a párommal(éés csak vele). Meg szóvá tette, hogy tegnap nem nyitottam ki neki az ajtót... Mikor mondtam, hogy mennyire megszívtam a tanfolyammal és hogy mi lesz most, akkor meg azt hitte, hogy szeretném, ha segítenének ezt azt fizetni... pedig nem állunk szarul, csak félek a jövőtől... ki tudja mi történhet. :oops:
De a tömény előzmény, hogy mióta tudja, hogy unokája lesz, eleinte 1-2 naponta járt ide, természetesen mikor aludtam. Orvosnál be nem állt a szája, és mindenféle olyan dologban adott tanácsot, ami nem oda való...( halkan nem tud beszélni, és ha egyszer elkezdi, nem tudja abbahagyni) :x Meg felajánlotta, hogyha megvan a pici, és takarítani vagy pihenni szeretnék, majd ő viszi sétálni... hát nem tündér az anyósom?! :shock: Meg jönni akar takarítani, meg pakolászni, nehogy megerőltessem magam...mintha olyan kevés időm lenne rá... na enniyt róla... :x
Gondolom érthető, hogy már a közelségétől is égnek áll a hajam... :roll: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szőlő - Én csak annyit kérdeztem tőle, hogy "Te hány éve szülted a legkisebb fiad :?: ... 17 :?: .. akkor talán hanyagoljuk a témát - lehet naprakészebb vagyok a témában" .. és onnantól csendben ültük a maradék fél órát ..
Meg ilyeneket mondott, hogy a kicsi fia imádta a körmözés illatát .. mondom, nem használtál vmit a szád-orrod elé .. mert a körömlakkot és egyéb adalékot egész nap szagolni baromi egészséges .. de erre csend volt. Szóval ne okoskodjon nekem - főleg ne ő...

De próbálom nem felhúzni magam ezeken .. de mi is kapjuk, hidd el.
Több embertől jött hasonló (mint nektek az apás szülés téma), hogy hogy élem meg a császárt .. meg jó-e ez így .. stb .. megkérdőjelezik ezt a döntést... És egyszerűen kibukom azon, hogy nekem tényleg meg kell magyarázzam, hogy miért nem szeretném egy hosszú szülés után előjegyeztetni magam egy gerincműtétre :?: :?: Meg hogy ez a baba érdeke .. és nem az én hisztim :(

Kép
szösszenet

Érdekes nekem még nem osszák az észt a közvetlen rokonaink, pedig anyós az a fajta!
De a baráti társaságból, akinek babája van, az annál inkább!
Múltkor kérdeztem az egyik csajtól, hogy szerinte betegyük-e a kiságyat a hálónkba, vagy inkáébb tegyük rögtön a saját szobájába. Hát jól kioktatott, hogy ő még mindig a 3 éves lányával alszik egyszobában, mert igényli a gyerek és felkel éjjel és neki nem kell többször átmenni hozzá. Na én meg mondtam neki, hogy te jó ég! Szegény férjed!!!! Erre meg jól megsértődött és kioktatott, hogy ha majd meglesz a kicsi, akkor én is inkább ott fogok aludni vele egy szobában, minthogy fáradt legyek állandóan és hogy a férjének meg miért gondolom, m hogy rossz, hogy külön szobában alszanak????
Mondom neki, ember, hát már 3 éve nem bújtál a férjedhez! Mire csak néz sértődötten!

KépKép
kisfruzsi

Mariann - Nem irigyellek anyós-pajti miatt .. Szerencsére nekem ilyen gondom nincs :D Valószínűleg megőrülnék ..
Amúgy annyira tipikus amiket írsz .. rengeteg helyről hallom ezt :(
Már csak elképzelem, milyen jól néz ki, amikor te takarítod a lakást, ő meg sétál a picivel .. Nem fordított picit a helyzet? A segítség az, ha a lakás körüli dolgokban majd segít, ha megvan a csöppség .. és neked több időt hagy a babáddal összerázódni :)

Kép
szösszenet

Na meg a hasméret, az örökös téma mindenhol! Hogy nekem mekkora hasam van, meg hogy biztos attól a sok vitamintól van, maiket eszek, majd jó nagy lóbébi lesz!!! De ahogy látom a pocijaitokat, egyáltalán nem olyan nagy az enyém!
És a vitaminról meg nem vagyok hajlandó lemondani, már réges rég bebizonyították, hogy a méret genetika, nem pedig vitaminfüggő!

KépKép
kisfruzsi

:? Ebbe a császáros kérdésbe viszont tényleg nem értem mit kell megkérdőjelezni.... ha orvosi szakvélemény azt mondja hogy neked nem ajánlott természetes úton szülni akkor ebben mi van amit meg lehet kérdőjelezni azt nem értem.... Néha tényleg csak azért szólnak be az emberek hogy okoskodjanak, ez tuti! Mert hogy bele nem gondolnak, az biztos.

Egyébként meg, igen a baba a fontos DE a mama is!!! Ismerősöm pl azért nem szülhet természetes úton mert nagyon rossz a szeme és benne van hogy ha természetes úton szül akkor az erőlködéstől sérül a retinája. Akkor ettől függetlenül szüljön természetes úton hátha megvakul????

Kép Kép
szõlõ

Fruzsi - Nekünk azonnal külön szobában lesz Alíz. Én nem szeretném pár hónaposan egy "költöztetéssel" megzavarni őt :) Elég nagy váltás neki a pocakomból a nagybetűs ÉLET :D :D Mi úgy oldjuk meg, hogy bent lesz a gyerekszobában egy kanapé - ha a baba miatt szükséges lesz, akkor ott leszek vele, míg elalszik .. stb. De persze nem 3 éves koráig .. csak pár hónapig, és akkor ha szükséges :)
Meg szerintem a férj dolgozik, pihenésre van szüksége. Nekem fontos, hogy ő nyugalomban aludhasson :) És ha bent lenne a kiságy, akkor biztos nem tudná kipihenni magát!

Nah ... ma nagyon sokat jártatom a számat :oops: :oops: :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Szösszenet,
Ebben is van valami! Nagyon sokat gondolkodom rajta, hogy hova kerüljön a kiságy. Egyelőre arra hajlok, hogy az első 2-3 hónapban talán a hálóba hozzánk. De utána biztos, hogy a saját szobájában lesz. Csak igazad van, abban, hogy a költöztetést valószínűleg megérzi, és mi van ha megszereti apa horkoását és utána nem tud annélkül aludni??? :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Szőlő - Sajnos ezeket a láthatatlan derék-problémákat nem szeretik az emberek komolyan venni .. Olyankos az ember otthon szenved, és a normálisabb nem panaszkodik .. és akkor teszi ki a lábát, amikor már ki tudja.
Anyósom még sosem látott olyan állapotban, amikor beállt a derekam, nagyon fájt .. és derékszögben közlekedtem napokig .. párom naponta vitt a Jánosba lidokain injekcióra, amit a gerincembe kaptam, és iszonyú volt .. Nah, és telefonba közölte, hogy "nem fáj az annyira, hogy befolyásoljon egy szülést" .. Szerinted a férjem mennyire akadt ki??
Most az van, hogy nem tudják az ő szülei, hogy mi lett a döntés a szülésemmel kapcsolatban, mert nem vagyok hajlandó nekik elmondani ... mert nem érdekel, amit reagálnának.

Kép
szösszenet

Szöszi, hát ez az... akkor mondhatná, hogy főz vmit, és áthozza, hogy arra ne legyen gondom... Megnézném, hogy a játszótéren hogy osztja meg az élményeit a többi kismamával és anyukával...53 éves a lelkem és a kisebbik fiát is 29éve szülte. :lol: :lol: :lol:
Érdekes, pedig azt hittem én reagálom túl a dolgot. Arról ne is beszéljünk, hogy 3 szobás lakásban laknak ketten apóssal(mostmár), mi meg egyszobásban. És adja a jó ötleteket, hogy nagyobb lakást kéne vennetek, ezt kéne venni, meg azt kéne venni... pedig tudja, hogy nem egyszerű... Körzetihez is csak egyszer jött velem, akkor 4-5 40 körüli pasi volt még ott, és azt ecsetelte, hogy a gyerek miatt nem szabad majd elhanyagolni az együttlétet, meg egymást, és ő akkor is szívesen viszi a gyereket. Sőt... már 1 hetesen vinné sétálni, mert úgysem lesz akkor hideg. :shock: 10hete hallgatom már... és eddig nem szóltam, mert türelmes vagyok.Baztam benne, hogy majd abbahagyja, de nem.... :shock: :shock: :shock: De ha egyszer megmondom a véleményem biztosan megsértődik... :oops: Inkább hárítok és mindent megpróbálok egyedül intézni, nagy lány vagyok, földig ér a lábam! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Fruzsi - Mindenki magának dönti el ezt a babaágy kérdést :) Én csak abból indulok ki, hogy nem szeretnék megzavarni egy pár hónapos csecsemőt egy új szobával - egy hirtelen elszakadással .. Inkább így oldom meg, ahogy leírtam :)

Kép
szösszenet

Fruzsi, nekünk mellettünk lesz, de ennek prózaian egyszerű az oka: egy szobánk van :lol:

Az anyóskérdés általában nem egyszerű... Szerencsés akinek nincs vele gondja, mondjuk még én sem szólhatok egy szót sem, néha bepróbálkozik, de jóindulattal. Múltkor a pelusokról volt szó és elhűlve kérdezte hogy miért nem textilpelust fogok használni. Szerencsére Jani mindig előbb kapcsol aztán leszereli. :roll:

A vitaminokkal engem is mindig fárasztanak, meg a homeopátiás izékkel, pláne most hogy beteg vagyok.

Kép Kép
szõlõ

Mariann - Én is hanyagolom a kommunikációt azokkal a rokonokkal, akik idegesítenek :D Más megoldás nincs. .. mert ha tapintatosan jelzed a gondod, akkor is megsértődnek :D :D :D

Kép
szösszenet

(nah, lassan visszatemetem magam a papírokba)

Kép
szösszenet

Hát csajok, úgy látom mindenhol vannak problémák ezzel-azzal. De Azért mi csak örüljünk a kismanóinknak és ne idegeskedjünk. :) :) :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szőlő,

Hát igen, az albiban nekünk se kelett volna ezen gondolkodni, de most, hogy van másik szobánk is, ez édes teher! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Szőlő, de jó neked... Sajna engem anyós mindig akkor talál meg, amikor egyedül vagyok. De ha párom is ott van, akkor természetesen véd és beszól ő helyettem. Szerencsére mindig tudjuk, hogy mire hogyan reagálna a másik. Nagyon egyformán gondolkodunk bizonyos dolgokról. :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szerintem ez a hol alszik a gyerek tipikusan olyan kérdés amit a családnak (a szűk családnak papa mama baba) kell eldönteni, hogy nekik mi a legmegfelelőbb.
Én is szerettem volna külön szobába szoktatni, de nem igazán sikerült... épp most költöztettük vissza mi szobánkba mert kiesik fejjel a kiságyból és így én nemtudok nyugodtan aludni, nagy ágyat meg egyenlőre nem lehet neki, mert abból meg kimászik és az a rémálmom, hogy éjjel kóvályogva lezuhan a lépcsőn...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Anyósom engem is idegesített sokat, hogy ne egyek annyit, nagy darab leszek (ő alkatilag tök vékony) ő csak hat kilót hízott, most meg azzal jön, hogy adjuk bölcsibe a gyereket... minek????

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kösz Emi!

fmarian

Nálunk anyósomák jönni fognak valószínűleg a 18.heti 3D Uh-ra.

Mondtam páromnak ez egy intim dolog lenne ,mivel ő még nem volt benn :?

Ha megtudjuk a nemét az is elsősorban a mi dolgunk v. nem?

Szerintetek?

Nekem még mindig nem tudják az ismerősök a babát már persze csak azok akiknek a kedves kolegáim nem mondták el. :o

Kép
kritta

Ezt a bölcsi dolgot nem értem....hát éppen most jön a kistesó, és úgyis otthon leszel, akkor meg miért ne Veled legyen a fiad???

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: