A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Lanyok,
nagyon koszonom a biztatast! Ma mar egy kicsit jobb a hangulatom, tegnap borzaszto volt. Szombat reggel meg megyek uh-ra, hatha no meg ez a mini-tuszo.Persze nem nagyon elem bele magam, mert mar nagyon-nagyon nehez a csalodasokat megemeszteni.

Cat! En 33-nak szamoltam, de lehet. Izgi, hogy van egy "ciklus-tarsam". Kép Ha nem no a tuszo, akkor sem keseredek el, mert 1-en nyaralni indulunk, ott majd hamarabb telik az ido es jovo honapban majd 2*1-et szedek.Ha annak sem lesz hatasa, akkor mindenkepp masik dokihoz megyek.

Nekem is hatrahajlo mehem van,nem is kicsit, meg uh-n is alam kell pockolni, hogy lassak mi a palya.Kép Az egyetlen terhessegem "hatulrol" pozban fogant...lehet, hogy nem jelent semmit, de azt pontosan tudom, hogy akkor tortent.

Kinga! Boldog Nevnapot !!!

-szoszi-
szoszi

Kedves Mindenki!

Kérlek segítsetek. Már régen írtam ide, de folyamatosan olvastalak benneteket. Mivel lassan két éve, hogy próbálkozunk, a nőgyógyász javaslatára felmentünk Bp-re matyivizsgálatra.
A párom eredménye a következő lett! Kép
normális spermiumkoncentráció mellett súlyos motilitási zavar, 5% NM. Nem progr. 67%, immotilis 33%.
Morfológia: normális 5%, fejeltérés 94%, nyakeltérés 1%.
Ilyen eredménnyel szerintetek milyen esélyeink vannak???

Üdv:
bnemethm
bnemethm

bnemethm

Hú, de rég nem hallottunk már rólad!!! Emlékszem egy időben sokat írtál ide, de ha jól emlékszem, nem volt már neted, és ezért elmaradtál. Hol tartotok, min vagytok már túl?

Hát, ez az eredmény nem valami jó. Nálunk ugyanez a helyzet, a szám ok, de a 80% nem mozog a sejteknek, illetve tele van normáltól eltérő alakúval. Voltatok andrológusnál, hogy mi lehet az oka az ilyen elváltozásnak? A mi dokink azt mondta (miután minden okot kizárt), hogy sajnos gyakran nem lehet megállapítani mitől lehet. Kezelték már valamivel? Ha semmire nem reagál, akkor ilyen fokú elváltozásra szerintem a lombik megoldást jelenthet, mert ott úgyis szelektálják a sejteket. A BMC-ben ráadásul minden beavatkozásnál befecskendezik a matyit a petesejtbe, miután előtte kiszelektálták a megfelelőt.Megoldás szerintem mindenképpen van, mert nem arról van szó, hogy nincs egyetlen normál morfológiájú sejt sem.

Bea
Bea

Gitta

Légyszi, ne keseredj el. Nézd a jó oldalát, vége a homályban tapogatózásnak, kiderült, hogy mi volt a baj! Látod, milyen jó, hogy rászántad magad a műtétre! Ne fogd fel ilyen tragikusan a helyzetet, hidd el, a Fábián látott már ilyet korábban is. A lombik, bár senki sem azért megy oda, mert hú, de jó, de alapban megoldást nyújt a problémátokra. Sokan eljutottak már eddig is odáig, de ettől még nincs vége a világnak! Sőt, ettől lesz kisbabád!!! És azt gondolom nem bánod...
Szóval tök jó, hogy a párod melletted áll, tessék felkeresni egy meddőségi centrumot, és elindítani a programot! HSG-t a felkészülés időszakában is lehet csinálni, e miatt kár húzni az időt!

Bea
Bea

Jó reggelt, szép napot Lányok! Kép

Miután ajánlottátok Erazmusz doktornőt, végigolvastam azt a topikot, megnéztem a gynevac honlapot is. Meggyőzött a doktornő, így ma megkértem anyukámat, hogy írassa fel receptre nekem is, és a férjemnek is a gynevacot. (azért anyukám, mert egy épületben dolgozik a háziorvosommal) Tegnap megmutattam a férjecskémnek is a gynevac lapot, elolvastuk együtt is, megbeszéltük, és beadatjuk. Bevallom őszintén, hogy kislány korom óta iszonyúan félek az injekcióktól, de hősiesen vállalom Kép, ha másért nem is, a leendő babánkért mindenképpen.

Üdv,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Hat ez a mai meg tegnapi nap nem valami fenyes. Kép
Nagyon sajnalom, hogy vannak ilyen problemak, de szerencsere mindenre van megoldas, legalabbis bizzunk benne. Kép Csak fel a fejjel es legyunk boldogok.
Tudom ez most rizsa, de komolyan igy gondolom. A kitartasnak nem szabad elfogynia, mert akkor minden hiabavalo volt es lesz. Van mindenkinek parja, aki segiteni tud es fog is mert szeret titeket. Melletetek fog allni mindenben.
Bizom benne hogy mar nem lesznek rosszabb hirek ma. Csak jok!
Mindenkinek kinai kitartast kivanok
Magi Kép
Vendég

Ilduci
Nekem is hátrahajló a méhem, és a barátnőim azt tanácsolták, hogy akció után maradjak negyed órát gyertya állásban, lábak az égben Kép Én a falnak szoktam támasztani a lábaimat, mert egy kicsit fárasztó lenne csak úgy tartani, így nem folynak ki a matyik, hanem hátrafelé. Probáld ki ezt is, a változatosság kedvéért Kép

Pumukli
pumukli

Bea!

Andrológusnál voltunk tegnap. Kérdezni nem nagyon tudtunk Tőle semmit, mert majdnem szó szoros értelmében kitessékelt a rendelőből azzal, hogy két hét múlva újból jöjjünk, bár ő szabin lesz.
Hogy mitől van??? Jó kérdés, ezt kell kideríteni. A páromnak öt éve volt egy autóbalesete, gerincsérülése (csigolyatörés) volt, de hála a jó égnek felépült. Lehet, hogy ebből kifolyólag.
A nőgyógyászommal beszéltem ma, mondta, hogy mindenképp menjük vissza két hét múlva újabb vizsgálatra. Eredetileg nem akartunk, mivel nagyon paraszt volt az andrológus, 6 órát ott csücsültünk, már mindenki bement előttünk, a hajunkat téptük!!!
A párod kapott valami kezelést, vagy gyógyszert???
Ti hol tartotok???
bnemethm

bnemethmKép
Ilyen spermákkal is van esély!!! Lehet, hogy spontán nem jön (olyan gyorsan) össze, de lombikhoz egyetlen jó sperma is elég! Lesz baba, még lehet, hogy ikrek! KépKépKép
Veled mi újság, kivizsgáltak már, nálad minden OK?
Vígasztaljon, hogy van akinek 1 sincs, és még így is reménykedik (mint én)

GittaKép
A remény soha ne add fel! Látod, Karmennek(ő most nem tud jönni, azért nincs tablicsku sem)is el volt záródva, s neki is sikertelen (2-3?) lombik után spontán jött össze a babó! Állítólag sokat tornázott, hasizomra is, és a doki szerint attól tisztult ki a petevezeték. Úgyhogy lesz nálatok is baba Kép Csak egy kicsit küzdeni kell érte, de ez biztos azért van, mert a Jóistenke úgy gondolta biztos, hogy ez kell a fejlődésedhez. Kép De lesz baba, erre gondolj! Ha pete van, spermium is van, akkor összejön! Kép Amúgy szerintem is felesleges kínozni tovább téged egy lapar után HSG-vel. És ha az sem sikerül, akkor megint csak elkeseredik az ember és közben telik az idő! Úgyhogy fogjátok meg egymás kezét a pároddal és hajrá! Kicsit nehezebb lesz, de együttes erővel sikerülni fog! Nagyon sokan vannak hozzátok hasonló helyzetben, és rengeteg sikeres példa van előttünk, úgyhogy kövessük őket Kép Kép Kép
Látod, már a régi topiklakók is mind átköltöztek a frissbe. Kép Mi sem maradunk itt KépKép

Leone Kép
Az a legfontosabb most, hogy megnyugodj egy kicsit. Foglald le egy ideig valami mással magad (tudom, nagyon nehéz, mert az ember minden szabad pillanatában erre gondol), olvasgass, nézz meg egy jó kis vígjátékot, színházba menni, nyelvet tanulni, lakást felújítani, kutyázni, új hobbit keresni stb., és akkor feloldódik ez a mostani görcs. A babák a mosolygós anyukákat szeretik Kép Sok sikert kívánok a kilábaláshoz Kép

IlduciKép
A verseidet gyűjtöm, és aztán ha rossz kedvem van, előveszemKép És jó kedvem lesz Kép

LányokKép
Légyszíves szorítsatok értünk holnap reggel, készen vannak a párom limfocita, hormon és genetikai vizsgálatai, holnap megyünk a dokihoz megbeszélni az eredményeket. Ha jók, akkor mehetünk herebiopsziára - ficánkákat keresni Kép
Nagy szükségünk lenne a drukkra!

Olici
olici

bnemethmKép
Akkor sürgősen keressetek másik andrológust!!!
Az ilyen hozzáállás csak még tovább rontja a leendő szülők amúgy is megtépázott idegeit. Számtalan más hely van, tessék másikat választani!
Bocsi a kirohanásért, de nagyon fölháborodok az ilyen bunkóságokon!

Olici
olici

Olici!

Szoritani fogok nektek nagyon. Kép

Nos nekem is hatrahajlo mehem van, de ezt meg csak egy doki mondta. Igaz meg nem is voltam csak egynel, most valasztottam egy ujat, az meg nem mondta. Kép Viszont engem is es apapat is meggyozott a gynevac. Igy megprobalnek beszelni eraznusszal. Tudtok nekem adni telcsiszamot, vagy valamit?

Koszi
Vendég

Magika!
Erazmusztól tudsz a Társalgóban is kérdezni az Anyaságról -> ERAZMUSZ- kérdezz, és felel a nőgyógyász... topikban, de van email címe is: erasm@freemail.hu
Én is készülök rá, hogy írjak neki, és a ciklusom végén a hőgörbémet is ki szeretném értékeltetni vele.

Olici!
Én is nagyon-nagyon szorítok Nektek! Kép Sok sikert, és babucit! Kép

Pumukli
pumukli

LányokKép
Alig tudtam bejelentkezni, olyan forgalmas a topik.

GittaKép
Nem kell elkeseredned, úgyis lesz babád. Fábiánban bízhatsz, biztos nem légből kapott a szeptemberi HSG. Szerinjtem most laparnál megpróbálta felfeszegetni a petevezetőket, és kíváncsi rá, hogy sikerült-e. Azért néz meg szep-ben. DE szerintem jobban jársz, ha nem sikerült (bocs, hogy ezt mondom), mert akkor nem enged lombikra, ha csak az egyik is átjárható, hanem próbálkozhattok még spontán egy darabig. Valóban a legjobb döntés most egy lélekgyógyászt felkeresned, hogy megszabadulj a lelki tehertől, mert így lombikba fogni sem érdemes, csak lélekben megerősödve. A párod melletted lesz, és együtt sokkal könnyebb.

LeoneKép
Írtam magánba.

BnemethmKép
OrsiKép tud neked jó andrológust ajánlani. Szerintem ez nem túl jó eredmény, de nem reménytelen. Lombikkal tuti sikerülni fog!!!!

IlduciKép
Nem volt megterhelő az inszem (így utólag látva), de azért nem mondhatom, hogy óriási lelki nyugalommal csináltam végig. Maga a fizikai fájdalom az semmi, de a lelkivel kell megbírkózni közben. Szerencsére itt a lányok segítettekKépKépKép
Megyünk nyaralni augusztusban, de még nem tudjuk hova. Egy kis pihi jót fog tenni.

Jövök még, feltéve ha be tudok jelentkezniKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Gitta!

A párod fogja a kezed és mi meg a másikat! Meglásd minden rendbe fog jönni. Elvileg véletlenek nincsenek. Tényleg! Kármennek is az extra adag hasizom segítehetett és lehet nem véletlenül úgy történt, hogy tudjál róla. Mi lenne, ha minden nap megcsinálnál 2x 20 hasizmot? Nem kell időigényes torna, csak az a pár perc, hiszen nem elképzelhetetlen hogy hatásos lehet.Kép Nem tudom, hogy tudnék segíteni, de lélekben veled vagyok!

Bnemethm!
A szüleimnek hasonló problémája volt. Apukám ivarsejtjei nagyon nagy számban voltak rendellenesek és visszafelé úsztak, vagy nem is mozogtak. 7 év után spontán jöttem össze, bár előttem is és utánam is vagy 5-6 baba ment el a 12 hét környékén, valószínü rendellenesség miatt. A lényeg, hogy nem lehetetlen egy gyerek így sem, max tovább tart (tudom ez a lerosszabb, hogy tovább tart), és fel a fejjel!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Lányok! Kép

Köszi a biztatást. Megfogadjuk a nőgyógyászom tanácsát és visszamegyünk ehhez a "paraszthoz" (bár szerencsére szabin lesz). Augusztus végén fog keresni Nekünk (meg a többi páciensének is) egy másik andrológust, mert mint kiderült nem mi voltunk az egyetlenek, akik panaszkodtak, és mondta, hogy neki mindennél fontosabb az, hogy akit oda küld az elégedett legyen, kedvesen és normálisan viselkedjenek vele. (le vagyok döbbenve, hogy vannak még ilyen dokik, akik így vélekednek és segítenek is, úgyhogy maximálisan meg vagyok elégedve vele).
Szerencsére ma már a férjemnek is jobb kedve van, tegnap nagyon el volt keseredve szegénykém. Kép

Azt tuti, hogy két hét múlva én is bemegyek vele a dokihoz és ha megint így le akarják rázni, rájuk borítom az asztalt.
Vért is vettek tőle, úgyhogy az ő hormoneredményét két hét múlva tudjuk meg. Nekem is kell vérvételre mennem a 3. napon, de hogy az mikor lesz, azt nem tudni. A kettővel ezelőtti ciklusom 45 a legutolsó 55 napos volt. Előtte normális 32-35 naposak voltak, most hülyültem meg.
Ma a 34. napon vagyok, reménykedek, hogy nemsokára megjön. Kép
bnemethm

Sziasztok!

Bnemeth! én is egyetértek az előttem szólokkal, ne ehhez menjetek vissza, van sok andrologus, és az eredményt sok heylen azonnal közlik. De nincs okod elkeseredni, mert igaz, amit olici írt, még akkor is van remény, ha egy épp sincs. De nektek még spontén is összejöhetKépKép

Gittus! Nagyon megértelek, de abszolut Cateyevel értek egyet minden gondolatában. Biztos tudj a doki, hogy mit csinál, igaza lehet Cat-nek, hogy a mostani beavatkozás következményét szeretné megnézni szeptemberben. Az még nem zárja ki azt, hogy bejelentkezz egy meddőségi központba, mert mire időpontot kapsz, már meg is történik a HSG.
Ne keseredj el, most már egyenes uton jársz, hidd el és ráadásul nem egyedülKépKép Legalább ez kiderült és most már tudjátok a sikertelenség pontos oktá. A párod pedig végre kinyilvánította azt, amit eddig is nagyon megérdemeltél volna.
Szóval csak fel a fejjel, mostmár csak egy kicsi kell és ott lsz az a baba. Szerintem sokkal elkeserítőbb az amikor nem jön össze pedig az eredmények alapján minden rendben van, mint ha pontosan tudjuk az okát és a gyógymódot is rá.

Kele
Kele

Szoszi!

Dehogynem megy, csak egy kicsit nehezebben mint sokaknak. Neked sem szabad elkeseredni. Ha nem Clostyval, majd mással. Biztos stimulálható. Én nagyon szorítok!

Ilduci!
Nálunk nem tudunk semmiféle problémáról, de mi még nem is próbálkozunk olyan rég óta, csak pár hónapja. Van már egy kisbabánk, de persze ez nem jelenti azt, hogy mindegyikünkkel minden rendben van. Bár én remélem. Én ma a 31. n -en vagyok, és nekem 27-28 naposak a ciklusaimKépKépKépKép
És ti mióta? És minden rendben veletek, voltatok már valamilyen vizsgálaton? Hánydik napon vagy? Pedig nekem jók ezek a pálcikákKép

Névtelen: Gabómanónak KETTŐ? Ikrek? Spontán? Jaj de örülök! Úgy emlékszem, hgy el volt keseredve, el volt törve a lába, aztán elmaradt egy időben. Jaj, nagyon örülök!

Kele
Kele

Bnemethm Kép
Ha valamiben, akkor androlódus terén tudok segíteni. Ne menj ide vissza, mert semmi értelme, csak az időtöket fogja rabolni, és azt már nem kellene. Az általam ajánlott ardrológus:
dr.Erdei Edit Tel: 20/9 243 243
rendelő telefonja: 338-2639
VIII.ker Stáhli u. 2/A minden péntelen rendel, ha felhívod lehet, hogy holnapra is kapsz időpontot.

Ha valaki mi tudjuk a párommal, hogy milyenek a rossz andrológusok. Mi 1 évet vesztettünk ezzel. Ti ne tegyétek!!

Az eredményekről. Szerintem nem jó, spontánhoz semmiképp. Nagyon sok a hibás alakú, ami szinte lehetetlenné teszi a megtermékenyítést, és, ha létre is jön a terhesség, akkor nagy az esély a beteg babára. A mozgásuk sem megfelelő. Számot nem írtál. Mennyi Mió/ml??? Összesen hány ml??

Nm akarok akaratosnak tűnni, de szeretném, hogy ne juss arra a sorsa, mint mi egy évvel ezelőtt. Remélem nem értesz félre.

Orsi

ps. bármi konkrét kérdésed van a doktornővel kapcsolatban dobj egy mailt!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bár a hasznosba még nem került fel, de az előbb említte doktornőt tudom mindenkinek nyugodt szívvel ajánlani, ha andrológusra van szüksége.

Spermaanalízis:
Krio Rt. www.krio.hu - itt van komputeres vizsgálat is, így a nagyon alacsony spermaszámot is tudják elemezni. (sajna nálunk ez a helyzet)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ilduci, kedvenc költőnőm! Tudtam, hogy valamit elfelejtettem: Hátrahajló méhnél a gyertyaállást javasolják, mert így nem folynk ki a fickócskák és eljutnak a helyükre. + ha már nem bírod, qrva neház ugy tíz perc után, és zsibbad a lábad, akkor feneked alá kispárna és maradj úgy pár órát. Én is szokta a lábamat a falnak dönteni. Gondolom már kitaláltad nekem is az vanKépKép

Kele
Kele

Orsi Kép
Szorítok, hogy a párodnak minden rendben legyen holnap az UH-n!
Miért kell jövő héten megint ficánkavizsgálatra mennie?

Olici
olici

bnemethm

Mindenképpen jó andrológusra van szükségetek ahhoz, hogy kiderüljön, lehet e valamit javítani az állapotán. A párod azon sejtjein kívül, amik nem mozognak, vagy nem normális alakúak, a többi egészséges? Ez is fontos. Ha igen, jobb a helyzet.
A páromnál az első doki szerint gyulladás okozta a bajt, ami lehet vese, prosztata, vagy bármi eredetű, ami gócot jelenthet a szervezetben. Volt nálatok tenyésztés, mennyi volt az fvs?
(párom kapott Ciprobayt, Zinnatot, E vitamint, Cifránt-ezeket több hónapig). A következő doki szerint nincs gyulladás, tőle kapott E vitamint, Andriolt. Mindegyik csak időlegesen hatott, valamelyik még úgy sem. Közben kapott Gynevacot is, ami viszont jó volt. A mostani dokink azt mondta, ne kezeljük tovább, nincs értelme, annyira sikerült felturbózni az anyagot, hogy inszemhez elég , ha nem lesz eredménye, lombik.
(a tortúra alatt volt, hogy 0 élő sejtje volt, máskor meg 90 millió, jó mozgással, a dokikat teljesen kétségbeejtette ez a rapszódikus változás)
Bea
Bea

KeleKép, Ilduci és hátrahajló méhűekKépKépKép
Hátulról kell szeretkezni, ez a megoldás. Egyébként is az andrológusunk azt mondta, hogy ez a legsikeresebb póz, a babásodásnálKépKépKép

Cat
Kép
cateye

Orsi!

Hát nem tudom! Megnéztem ezt a honlapot amit megadtál, mi dr. Kopánál voltunk. Mit mondjak erre??? Kép
bnemethm

BnemethmKép,OrsiKép
Mi Dr Albertnél voltunk, és Ő nagyon rendes volt, bár nálunk nem volt gond, hogy kezelni kelljen. Azonban a spermaszámot ott elírták, mert 13 milliót írtak 130 millió helyett. Ugye ez nem mindegy. Ezért szegénynek megint kellett még egy vizsgálat, amit megúszhatott volna. Erre mondtam OrsiKép neked, hogy a Ti 3 milliótok az nem 30 millió ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Hogy jó kedvetek legyen:

Kép

Olici
olici

Cat!

A spermiumkonc. 65 millió/ml, egyébként 7,7 ml.

???
bnemethm

Lányok!

Az immotilis mit jelent???
bnemethm

olici!

hogy csinalod?

En is szeretnem. Kép

Magi
Vendég

Bnemethm Kép
Erdei doktornő!!!!! A honlapot csak a spermaanalízis miatt adtam meg. Nem neked szólt. Ő nem csak a krioban rendel, hanem a Blaha mellett. Mi oda járunk.
Immotilis_ nem mozog, áll, vagy "halott"

Olici Kép
azért, mert jól tudjuk, hogy "egy eredmény nem eredmény", ez egy kontroll lesz.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!Kép

A motilitásnál van ez, hogy progr. gyors=0, progr. lassú=0, nem progr.=67%, immotilis=33%.
Én a nem progr.-ra gonolom, hogy nem mozog.
Bár ebben a témában tudatlanka vagyok még!
bnemethm

Bnemethm
7,7 ml???? Atyaég, az rengeteg. Bár azt mondják, sokszor a nagy mennyiség is kóros. A szám azonban stimmel, az teljesen ok. Szerintem ha a baleset miatt lenne, akkor nem lenne ilyen sok a mennyiség sem. Jó lenne kutatni egy kicsit, hátha rájönnek az okra. Ti már régóta próbálkoztok,nem tudom, jól emlékszem e, de régen is volt már gond a pároddal. Azóta nem történt semmi kezelés nálatok?

Bea
Bea

Orsi!

Amit Cat-nak "címeztem" az Neked szólt, félrenéztem!
Bocs!
bnemethm

Bea!

Két éve lesz, hogy próbálkozunk, de mivel én 24 a férjem 26 éves, csak most döntöttünk úgy, hogy lépünk. Eddig nem tudtuk, hogy melyikünknél van gond, az én hormonvizsgálatom még hátra van, remélem ott nincs gond.
Gondolom azért javasoltak újabb vizsgálatot, esetleg gyógyszeres kezelést és biokémiát (itt mit csinálnak??)
bnemethm

OrsiKép
Tudom! Kép Volt már neki vmi olyan kezelése, ami a spermaszám növekedését célozta?

BnemethmKép
Lehet, hogy az a progr. rövidítés a célirányos mozgást jelöli. Ezt csak úgy magamtól gondolom. Lehet, hogy előfordulnak olyan matyik, amik csak össze-vissza kóvályognak. Kép

MagikaKép
Ráállsz a képre, mentés másként, és lemented a saját gépedre.
Aztán az üzenetnél, amikor be akarod szúrni ezt írod:
\ image { kép neve, amit be akarsz szúrni } (szóközök nélkül kell, én most csak azért írtam így, nehogy azt higgye a gép!
és amikor az üzenetet el akarod küldeni, a gép rákérdez az elérési útvonalra: tallózás és feltöltés!

Kép

Olici
olici

Bnemeth Kép
Kép Kép Olyan jót mosolyogtam. Mi ugyanannyi idősek vagyunk, mint ti (mármint ugyanannyi idősen kezdtük, mint ti 22/24), de mi még csak 1 éve próbálkozunk (tehát most 23/25)... vagyis járunk orvosról orvosra. Lehetséges, hogy rosszul tudtam a motilitást. A lényeg, hogy nagyon rossz a mozgásuk. A számmal és a mennyiséggel viszont tényleg semmi gond. Nálunk sajna ott a bibi. 1,5-2 ml és 3Mió/ml, viszont a 60%-a jól mozog, 30% közepesen, a többi nem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

olici

Koszonom! Kép
Vendég

Bnemethm

Akkor viszont jó, hogy időben kiderült. Most viszont már lépni kell, mert a párod eredménye nem valami fényes. Kellene egy jó alapos andrológiai vizsgálat. Mivel nem válaszoltál , lehetséges, hogy tenyésztés nem is volt? Az pedig fontos lenne, minden alapvizsgálatnál néznek.
Bea
Bea

Orsi! Kép

Ez jó! Nálad minden ok?
Reménykedek, hogy nálam ok lesz minden, az lenne a "hab a tortára" ha nálam is gond lenne, remélem nem nehezedik tovább a helyzetünk! Kép
Kinyomtattam az általad megadott doki "paramétereit", megbeszélem a férjemmel és lehet, hogy váltunk!
bnemethm

Bea!

Ott mit néznek??
bnemethm

Olici Kép
Januárban derült ki, hogy prosztatagyulladása van. Az akkori dokink (rossz orvos nr2) azt mondta, hogy ez okozza az alacsony spermaszámot. A gyulladást ki is kezelte, de a szám nem nőtt, sőt csökkent. Én valószínűsítem, hogy a herevisszere áll a háttérben, amit már tavaly kezelni kellett volna, mert már akkor is tapintható volt kézzel, ami már egy elég kifejlett stádiumot jelent (ezt kb 3 hete tudtam meg). Akkor azt mondta a rossz orvos nr1, hogy nem kell vele foglalkozni, és ő a prosztatgyulladást sem vette észre, csak a fehérvérsejteket az ondóban, amire adott kb 3 szem gyógyszert. (persze nem használt)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bnemethm Kép
Nálam magas egy kicsit a prolaktin. Hőmérőzöl??? Nekem onnan derült ki, hogy van egy ici-pici hiba (komolyan csak kicsi az eltérés). Amíg a párod miatt járkáltok, menj el te is egy teljes hormontükörre, és akár intézhetsz egy UH-s hónapot, amikor követik a peteérést. Nőgyógyiban is tudok segíteni, ha gondolod.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bnemethm

Azt, hogy a bajt nem valamilyen gyulladás okozza e, ugyanis a szervezetben sok helyen lehet gyulladásos góc, ami könnyedén okozhat egy ilyen eredményt. Akár egy gyulladt fog is képes rá! De leggyakrabban a gyulladt prosztata, ott előszeretettel tanyásznak ezek a baktériumok.Erazmusz szerint azonban ha a tenyésztés negatív, akkor sem biztos, hogy nincs gyulladás, nem mindent mutat ki ugyanis.

Bea
Bea

tanyász=tanyáz, bocs
Bea

Bea! Kép

Köszi az infót, azt még nem csináltak, de szerintem fognak.

Orsi! Kép
Én is "folyamatban" vagyok, meg kellene jönnie, és a 3. napon kell mennem vérvételre. A nőgyógyászommal teljesen meg vagyok elégedve, nemrég "találtam Rá"! Kép Nagyon rendes, segítőkész!
bnemethm

Lányok!
Köszönöm a bíztató szavaitokat. Nem adom fel, és igenis lesz (lesznek) babáink a párommal közösen. Most már jobban érzem magam, azt hiszem, alaposan kisírtam magam, bár aludni még mindig nem tudok, pedig egész délelött próbáltam, de talán ha 2 órát szunyókálni, pedig egész máson járt az agyam.
Elkeserítő tudat, hogy ennyi sok év alatt idáig fajultak a dolgok. Tavaly még csak PCO, idén meg meddőség. Kép Lassan ez már a 4. év. Nem is igazán tudom, hogy min borultam ki. Azon, hogy tavaly lehetett volna még spontán, ha nem jön közbe semmi? Vagy hogy eltelt azóta másfél év, és a dokim folyton csak azt mondta várjak??? Most már tudom, hogy nem szabadott volna várni. Még nem tudom, mit fogok tenni, de ez ellen valamit fogok csinálni. Kellene indítani a nőknek, és nem csak a 20 éveseknek egy felvilágosító kampányt, hogy ne várakozzanak tétlenül. Sokan vagyunk, voltunk, akik értelmetlenül vártak, és kifutottak az időből, miközben gondos felügyelettel talán meg lehetett volna előzni. Nem kimondottan a letapadás megelőzésére gondolok. Nem csak a nőknek lenne rá szüksége, hanem az orvosoknak is!!! Meg azoknak, akik kiadják a TB-ben, hogy ez, meg ez a vizsgálat nem végezhető el, mert drága! Talán olcsóbb most a lombik eljárás, mint ha időben megcsináltak volna bizonyos kivizsgálásokat???
Bocs, de ezeket ki kellett írnom magamból.

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok szép kislányok!
Ne kesregjetek, minden rosszban van valami jó:
Gitta, bnemeth megúsztok így egy csomó macerát, inszemes tortúrát, fölösleges hornomdózisokat és lelki megrázkódtatást. Mentek lombikra és ez nagyon jó hír! És ott tényleg egy jó sperma is elég, illetve 2 ha ikreket akartok, és hát annyi van, ha meg nem lenne biopsziával tuti nyernek. Szóval ezt úgy kell felfogni, hogy egyenes az út a babához.
Bnemeth, még annyit, hogy csodálkozom, hogy a Kopa ilyen bunkesz volt, az én párocskámat is ő műtötte és nagyon kedves rendes tündér volt és jól is műtötte meg, és mindent megtett. És azt a srácot is akinek ikrei vannak biopsziából. (Olici hallod?)
Olici nagyon szorítok +++++ látod? És ezt a vidám bizakodó hangot szeretem! Hidd el ha bízol az fél siker!
Jók legyetek puszi HUrki
hurki

Sziasztok!

Én is csak annyit szeretnék,hogy mindenkinek nagyon drukkolok a partvonalról is!
Gitta, tudom,hogy most lelkileg nagyon padlón vagy, de TUDOM, hogy fel fogsz tudni állni, pláne,hogy most már a párodat is teljesen magad meleltt tudhatod! Gondolom sokk-ként ért a hir,(kit ne ért volna), de tényleg, most már legalább tudod merre visz elöre tovább az utad!!! NAGYON SZORITOK!!!Kép

Kele, én is olvastam, amit a Névtelen irt, szerintem ő Gabómanó helyett Gabómamót irt, más valakire gondolt. Én is utoljára annyit hallottam Gabómanóról, hogy megsérült a térde...

Lányok, nagyon sokat gondolok rátok,igy egyre közelegvén a kiirás napjához, hogy ha nekem valaki egy évvel ezelött azt mondja,spontán babám lesz, háááááát....És mégis vannak csodák, ebben bizzatok!!!!

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Hurki, Barbi!
Köszönöm! Kép

Lányok!
Tudom, megvan valakinek az Aviva könyv. Megtenné nekem valaki, hogy bemásolja annak a tornagyakorlatnak a leírását, ami a petevezetőkről szól? Szkennelve is jó, nem muszály begépelni. Előre is nagyon köszönöm.
Üdv:
Gitta
gitta

Gitta!Kép
Ne szomorkodj, Jó hogy most derült ki, semmint még később. Gondolj bele, még 1 év eltelt volna... brrrrr.
Én épp most kaptam meg az értesítést a postáról, holnap reggel szaladok és kiváltom az Aviva könyvem. Utána Szívesen bemásolom neked.
Arra gondoltam, hogy ha leírod nekem magánba, hogy hogy kell felrakni a táblicskut, akkor én ideiglenesen dobok néhányat amíg Karmen vissza nem jön. Nekem hiányzik. (Karmen is meg a tábla isKép )

Olici!Kép
Köszönöm a bíztatást. Próbálkozom én, régebben be is jött, most sem vagyok mindig magam alatt, csak hullámokban, de akkor rettenetesen. Tegnap rosszabb volt, ma jobban vagyok.
Én gondolok rátok reggel és nagyon fogok szorítani!

XXX, Leone

KépKép
leone

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: