A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szőlő! Kisfruzsi! A MOM érték előtt mi az a szám amit írtatok ?? 39,19 meg 37,6?? Ezeket milyen mértékegységben adták meg? Nem IU/ml?

mozgás: én kb. a 16. héttől érzek kis rúgásokat. Van nap, hogy intenzívebb, van hogy kevésbé. De mindennap érzem őt. Amikor lustább, akkor meg izgulok mi van! De nem aggódjatok, mert a 18-20. hét is teljesen normális! Ez is egyéni. Nekem hátsó fali a lepényem, és vékony is vagyok.

Kép
gabo001

Gabó: ng/ml

Kép Kép
szõlõ

Köszi Szőlő! Csak azért, mert nálunk tökre hülyén adják meg!! IU/ml-ben. Semmi MOM érték!! Nem igaz, hogy egy országban minden másképpen működik! :roll:

Kép
gabo001

Gabó nálam az UH méreteknél a rövidítések olyanok amit sehol nem találtam meghogy mi a bánatot jelenthet... :lol: Elmondta pedig a doki de nem jegyeztem meg az összeset.

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]G írta:szőlőabó nálam az UH méreteknél a rövidítések olyanok amit sehol nem találtam meghogy mi a bánatot jelenthet... :lol: Elmondta pedig a doki de nem jegyeztem meg az összeset.

Én azokban tudok 1-2ben segíteni - mert én lejegyzeteltem :D :D

Viszont a legjobb, hogy a legutóbbi UH leletemen volt egy olyan 2 betűs érték, amit a dokim sem tudott értelmezni .. (én odabiggyesztettem egy kérdőjelet, mert neten nem leltem) ..
A doki szerint elütötte az asszisztens - ez milyen már??? :lol: :lol:
CSak az adatból tudott tippelni, mi lehet az .. :roll: :lol:

Mindjárt indulhatok tanítani :( :( nincs kedvem :!: :!:

Kép
szösszenet

Na lányok... most aztán alkottam... :D
Először is újra csillog a konyha. Másodszor csináltam kókuszgolyót... de annak nem nevezném... raktam bele mindent, amit jónak láttam. :roll: Finom lett, és félő, hogy páromnak nem is jut belőle. Egyelőre hül

Mariann
Kép

Kép
fmarian

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetÉn azokban tudok 1-2ben segíteni - mert én lejegyzeteltem :D :D

THT meg AP volt az a kettő amit nem tudtam beazonosítani.

Kép Kép
szõlõ

Mariann, a kókuszgolyóból jöhetne egy pár darab a beteg fórumpajtásoknak :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

A mamanet.hu-n a mérettáblázat alatt van néhány uh-s rövidítés felsorolva.
Az IU/ml, nemzetközi egység/ml-t jelent, ami igazából nem egyenlő a ng/ml-rel.

KépKép
kisfruzsi

Igen kisfruzsi! Ezt az IU/ml úgy látszik csak itt használják nálunk??

Kép
gabo001

Szőlő... nyissátok az ablakot, küldöm. De ez olyan citromos kekszes vmi lett. Pocaklakó irányította a kezemet. Került bele kevéske kávé, lekvár, dejó, pici cukor, kevés kakaó(mert csak cukrozott van itthon), cirtomhéj+a cirtrom leve... :lol: :lol: :lol:
Biztosan küldjem? Bár mire odaér addigra pont lehűl nektek! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Persze, simán jöhet. :D Nyitott vagyok mindenféle új dolog iránt. :wink:

Jut eszembe. Mamacka végül feltette a mézes receptet mostanság? Ha igen akkor visszakeresem, csak azért.

Kép Kép
szõlõ

N a tessék! A múltkor amikor a palacsintáról volt szó, akkor este neki kellett állnom munka után palit sütni...mostmeg kókuszgolyó! Nyami...
Otthon van tegnapról puding, banános és csokis, azt főztem tegnap este.

KépKép
kisfruzsi

Szőlő, velem is csak egy baj van... beszabadulok a konyhába és mindent belerakok a kajákba, ami nem is szerepel a recepten... :lol: asszem pályát tévesztettem, nem irodavezető tanfolyamra kellett volna mennem, hanem szakács vagy cukrász... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Fruzsi legközelebb ha pudingot főzöl, csinálj többet, egy nagy tál aljára törj kekszet, rá gyümi(nálunk alma és banán volt), megszórod pici fahéjjal, porcucuval aztán egy réteg puding, hogy elfedje, és így tovább... én variáltam dejóval meg kakaóval is :lol: Hűtsd le, és jó étvágyat hozzá!!! :D :D :D
De egyéb trükkjeim is vannak! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Több rétegben? Hú ez finom lehet! Nálunk apa nagyon édesszájú, kedvence a puding. Ezt tuti kipróbálom!

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi, nálunk is az... meg én is. De mostanában nem fér belém az a sok nasi... :shock: Én ált. sok gyümit eszem, meg egy kismadárnak elegendő mennyiséget az édességeimből. A 3/4-edét mindennek apa eszi meg. :lol: Ezért hízott ő a négy hónap alatt 10kilót... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

fmarian

Ez a pundingos cucc nagyon jól hangzik.... :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mariann ez nagyon jól hangzik nyami :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]M írta:szőlőariann ez nagyon jól hangzik nyami :D

Most akkor azon gondolkozzak, hogy mikor tartok össznépi kismama gyűlést, vagy hogy mikor postázom? :lol: (hétvégén megyünk fel nővéremhez...)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

"és" kapcsolat nem lehetséges? :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok anyajeloltek :!: Es anyak, termeszetesen :!:

Fmariann, en is arra gondoltam, hogy ma melo utan valami edesseget alkotnek otthon. Boltba ma nincs kedvem menni, de amit felsoroltal, hozzavalok, azok vannak :wink:

Azt mondod a baba felidosen mozdul meg :shock: Hujujj, akkor en a 26. heten szulok? Na ne! :lol: Tenyleg, Szoszke, te erzed mar :?: Szerintem se parazzatok, Kisfruzsi , Jezsek, mert azt mondjak, az elso babanal a 22. het, a masodiknal a 18. heten mozdul meg eloszor a baba atlagosan. Sot, a 25. hetig semmi gaz, ha nem erzel semmit. Valoszinuleg a mehlepeny helyzete is szamit.

Az en lepenyem felul-hatul helyezkedik el. Eloszor a 13 heten ereztem bugyborekolast, aztan 2-3 napig semmi. Kesobb, ezek olyan (mar bocsi) erzesbe mentek at, mintha fingok szaladgalnank bennem. Most, kb. 2 hete egyertelmu rugasok vannak, sot :!: A napszaki ritmusa mar egyertelmu. Reggel 9-kor kel, delig ebren van, kotoraszik. Ebednel bukfencel. Utana delutan 4-ig alvas, utana meg hancur megint. Ez kivalo idozites, mert mire hazaerek, letusolok, apa keni a hasam.... Kistucsok produkalja magat nekunk :lol: Aztan este 10 korul lecsendesedik.

Csoppke, te nekem peldakepem vagy, komolyan. En is igy szeretnem :!:
katavirag

[quote="katavirag"]T írta:kataviragenyleg, Szoszke, te erzed mar :?:

Igen-Igen ... szoktam áradozni róla, hogy milyen cukorfalat, amikor rugdos.
Én sokáig nem voltam biztos benne, hogy mit érzek .. és már majdnem 20 hetes voltam, amikor 100%-ra megéreztem :) Onnantól viszont már naponta egyértelmű jeleket ad - mostanra meg már megfigyeltem szokásait is :D :lol:
Te hogy vagy :?:

Nah .. megyek a következő tanítványhoz :lol:
Kicsit jobb a közérzetem, mint pár órája volt .. kezdek felébredni :D (jókor, nem? :lol:)

Kép
szösszenet

[quote="katavirag"] írta:kataviragKistucsok produkalja magat nekunk :lol: Aztan este 10 korul lecsendesedik.

Reméljük ez így marad - és nem fog éjjel rugdosással ébreszteni :lol:

Akkor ezek szerint minden rendben - mikor teszel fel pocakfotót? Ígérem én is csinálok a napokban .. nőttem sokat :D :D

Kép
szösszenet

Sziasztok,

mai is milyen akítvak voltatok :)

Mamacka,

Ezek a fajátékok nagyon szépek és a gatyók is tök jók. Tényleg jó vásárt csináltál.

Szőlő, Kisfruzsi,

UH-hoz gratula. Én a 22. héten megyek legközelebb UH-ra és akkor kapok beutalót a terheléses vércukor vizsgálatra is.

Mariann,

Ha jól emlékszem te kérdeztél a zenével kapcsolatban. Nos én mostanában csak karácsonyi zenéket hallgatok :) Lilinek bejön :)

Katavirág,

:lol: :lol: :lol:
Pár napja valaki megkérdezte tőlem, hogy mit érzek, amikor a baba mozog. Én erre azt mondtam, hogy nem tudom megfogalmazni, de te nagyon jól leírtad :lol: :lol:

Kép
emi29

Nekem is van egy nagyon finom egyszerű receptem... de így olvasva furi lesz ám, pedig nagyon finom és nem jönni rá miből van!

Kell egy doboz tejföl (1/2 liter) felét lekvárral felét kakaóporral kevered el... egy tál aljába leterítesz egy réteg babapiskótát rákened a lekváros tejfölt (erre lehet szórni fagyasztott gyümölcsöt vagy frisset... málnát ribizlit de baracklekvárhoz tök finom a friss vagy befőtt barack) megint egy réteg babapiskóta rá a kakaós tejföl... másnap lehet enni, tálalás előtt meg kell szórni kakaóporral.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ma voltunk védőnőnél. 61 kg-nál járok :( Ez azt jelenti, hogy már 8kg jött fel :(
Amikor a védőnő nézte a szívhangot, Lilikém akkorát rúgott, hogy megremegett a védőnő kezében a szerkezet :)

Tényleg, illik adni Karácsonyra ajándékot a védőnőnek? 17-én fog meglátogatni itthon, arra gondoltam, hogy készíttetek neki egy ajándék kosarat...

Na most megyek. Mikulás csomagot készítek az embereimnek :)

Kép
emi29

Emi
Én adtam neki, de én nagyon kedvelem a nőcit... és úgy örült... persze csak apróságokat.. a karácsonyi lapjaimból meg mézeseket...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Megőrülök ettől a freemailtől nem akar működni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

köszi, én is csak valmi apróságra gondoltam... (Bár ha én is a mézesemből adnék lehet, hogy megsértődne. Nem vagyok egy konyhatündér :( )

Szöszke,

El is felejtettem mondani, hogy ma voltunk az Auchanban és vettünk mi is 5 db-os kombidressz szettet :) (Én is 62-eset vettem, mondták, hogy nem is volt ebből kisebb..) Auchan után pedig átmentünk a Tescoba. Hát ott aztán tényleg van kínálat.... Ott is vettem egy 5 részes szettet. Olyat amilyet Szőlő is vett korábban :)

Na most már tényleg eldugulok, mert nem lesznek készen a csomagok.

Kép
emi29

Emi - Akkor az az 5 részes bézs színű macis szett már 3 tavaszi babán lesz :D Mert írtam kb 1-2 hete ,hogy azt mi is megvettük (már ha a sapis, kiscipős, előkés rugis, bodys szettre gondolsz ;)) :D :D Anniyra édes!!!! És az Auchanos 5 részes is 3 babán lesz már csak innen .. mert Mezsó is arra pályázik :lol:
Én már mindig alig várom, hogy menjünk bevásárlóközpontba, és vehessek a Kicsinek is valamit :D :D

Kép
szösszenet

mamik
Megjelent a verseskönyv!

http://www.ujkonyvpiac.hu/ujkonyvek.asp?p=1

Cartaphilus Kiadó
2143 Kistarcsa, Bem u. 13.

Ukulele
Kaláka verseskönyv gyerekeknek

Ár: 2200 Ft
56 oldal

A Kaláka együttes Ukulele címû
lemezének versei. Lipovszky-Drescher Mária különlegesen kedves, vidám rajzaival. Többek között: Weöres Sándor, Keszeli Ferenc, Tandori Dezsõ, Nemes Nagy Ágnes verseivel.
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszke,

Igen arra gondolok :) Szerintem is tök édes :)

Csajok,

holnap lesz a cégünk karácsonyi bulija. Szerintetek a nagyon hangos zene nem árt a picinek? Szívem szerint el sem mennék, de példát kell mutatnom az embereimnek. Hajnali 2-ig fog tartani, de én addig tuti nem fogom kibírni, főleg mivel csütörtökön ugyanúgy kell menni dolgozni...

Kép
emi29

Hát Emi .. én kb. hetente - két hetente egyszer elmegyek férjecském koncertjére, ha Budapesten játszik .. Alíz általában végigalussza .. és akkor van fent, amikor hazaérünk :D Szereti :D :D (pedig ha valami .. élő rokc-koncert az hangos...) Egyedül tegnap az oasis-en táncolt :lol:
Én ettől nem félnék .. ;)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Hát Emi .. én kb. hetente - két hetente egyszer elmegyek férjecském koncertjére, ha Budapesten játszik .. Alíz általában végigalussza .. és akkor van fent, amikor hazaérünk :D Szereti :D :D (pedig ha valami .. élő rokc-koncert az hangos...) Egyedül tegnap az oasis-en táncolt :lol:
Én ettől nem félnék .. ;)[/color]

Muszáj lesz elmennem, más választásom úgy sincs. Engem pár éve zavar a hangos zene. Sokkal jobban szeretek olyan helyekre járni, ahol a zene mellett/alatt beszélgetni is lehet....

Kép
emi29

Emi szerintem biztosan nem árt a babának a hangos zene, emiatt ne aggódj :) Ha nem maradsz hajnal kettőig szerintem mindenki meg fogja érteni :wink:

Hozzám holnap jön a védőnő, de én nem adok neki semmit mert most nincs energiám készülni :oops:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

mamacka, gratula a mesekönyhöz, nagyon tetszetős, így első ránézésre :wink:

Katavirág, kívánom, hogy Neked is gyönyörű emléked legyen a szülésről! :wink:

Még hozok egy pocis képet, aztán irány a fürdőszoba, fürdés van Dominónak.

Szép estét!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Pocó:

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, de szép a pocid :D

Uram meg most el nekem gyógyszertárba valami orrcsepp féléért mert egyáltalán nem kapok levegőt az orromon. Szegény, utálom ugráltatni, mondtam hogy elmegyek vele de nem engedte :roll:

Kép Kép
szõlõ

Csöppke - ez a poci nagyon szép gömbölyű :) :)
Nekem szerintem még nincs ekkora .. de majd a fotón kiderül :lol: :lol:

Szőlő - gyógyulj meg - nem jó hallani, hogy így el vagy szontyolodva :(
Sterimar orrsprayt lehet használni babavárás alatt is!

Mamacka -Gratulálok én is a verseskönyvhöz :)

Kép
szösszenet

Vett, de nem az igazi úgyhogy kezdem magam szoktatni a gondolathoz hogy éjjel nem nagyon alszom :evil: Hiába nekem novorinhoz szokott az orrom. Na, befogtam, nem nyígok :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]V írta:szőlőett, de nem az igazi úgyhogy kezdem magam szoktatni a gondolathoz hogy éjjel nem nagyon alszom :evil: Hiába nekem novorinhoz szokott az orrom. Na, befogtam, nem nyígok :D

Megértelek .. amikor tetőzött a náthám, nekem sem ért semmit :(
Mi is novorin-pártiak vagyunk ... ráadásul elég sűrűn orrdugulósak .. de baba óta letettük .. mint valami káros szenvedélyt :lol:
Borzasztóak az éjjelek, de remélem 1-2 nap és túlleszel rajta!

Kép
szösszenet

Szőlő,

Jobbulást neked!!

Csöppke,

Jó nagy már a pocakod :) Az enyém jóval kisebb, de én még csak az első babámat várom :)

Kép
emi29

Én két napig most használtam esténként mert aludni azért szerettem volna, de elfogyott úgyhogy maradt a legaláis verzió ami pont semmit nem ér :lol:

Jani leszólta a vonalzót azt mondta olyan KELL mint a tiéd Szösszenet :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]J írta:szőlőani leszólta a vonalzót azt mondta olyan KELL mint a tiéd Szösszenet :lol: :lol:

Látom jó ízlése van a párodnak :D :D
Nekem nagyon tetszik ez a vonalzó, és minden hónapban új szöveget ír ki .. aranyosat, édeset :D

Kép
szösszenet

jaja, az enyém a poénos verzió :D

Ilyet mond a másik vonalzóra: "Mi az a rongybaba? Nemá...." :lol: :lol:

Egyébként az unplugged Black-Outra már puhítom :wink:

Kép Kép
szõlõ

Helyes - Helyes :)
Gyertek - jó lesz!!!! december 16. - 21h ;)
Én is ott leszek .. pocakról felismertek :D :D

Én is szoktam nézni a poénos verziókat :lol:
Meg én állítgatom .. hol ez .. hol az ..
Picit kezdem ezt is unni .. kár, hogy csak rózsaszín van :lol: ilyen szivárványom már volt korábban :D

Kép
szösszenet

Köszi mamik!

Emi
...szerintem akkor zavarja csak ha téged zavar... megérzi a te érzelmeidet...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Most nézem - cuki a közös képetek :)
Azt is ő követelte? :D

Kép
szösszenet

Tudom :D Tényleg nem sok verzió van, lehetne szabadon színezhető. Na nekem semmi nem jó, nyűgös vagyok ma :D Kár hogy ezt a fajtát nem lehet beszúrni az aláírásba, nekem ez a kedvencem, itt a baba változik minden héten:

http://babystrology.com/tickers/

Mazsi már ekkora
Kép

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: