A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

No akkor pontosítok... Bizek Emi - Álomszép zene babáknak és mamáknak c. album van meg... Ha vkit így érdekel, akkor szóljon!

kis-csillag,
egyetértek veled! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mariann! Engem érdekel, ez még nincs meg! :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Tegnapi uh-sok!

Mindenkinek gratula a jó eredményekért!!!

Ma valaki megy uh-ra???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

17 hetes poci
Kép

18 hetes poci
Kép

és a gatyók
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Mennyit nőtt a pocakod egy hét alatt........ :shock: :shock: :shock:

Én mindig úgy látom, hogy egyre kisebb....aztán meg egyszer csak úgy látom, hogy egyre nagyobb a pocakom....Tisztára bediliztem.... :lol:
Tegnap délután férjemmel elmentünk gyerekeinknek csomagot venni mikulásra, aztán induláskor párom megjegyezte
"Jó nagy már a pocakod"

Kiscsillag!

Szerintem mondd meg a doktorbácsinak, hogy fáj a derekad!!! Én már panaszkodtam, de akkor még lightosabban fájt, most már elviselhetetlen.....tegnap egész nap csak pihentem, és mégis nehéz volt az ágyból felkelni. Délután lefeküdtem megnéztem a Rex felügyelőt...aztán alig bírtam felállni az ágyból.... :shock: :oops: :cry:
Szóval jó lenne, ha doktorbácsi tudna valami infóval szolgálni, hogy mit lehet tenni....van valami csodakrém vagy valami??? Jó lenne....nappal kibírom, székről felállni nem olyan fájdalmas, de az ágyból....
párom megjegyezte este, "ugye nem fognak kórházba küldeni" Eddig ez meg sem fordult a fejemben....Ugye ilyennel nem küldenek be??? Itthon is tudok pihizni.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nekem az a legnagyobb panaszom, hogy mikor fel kell kelni, mintha merev lenne a derekam, s egy ponton belenyilall, korábban, még pocakosodás előtt jártam masszőrhöz, aki említette, hogy a keresztcsonton ugye vannak azok a likak, s ott idegek lépnek ki, s ott nyomja valami az ideget, s ettől érzem a derekam fájósnak és nyilallósnak..
De sajnos ha az ember lánya várandós, a derekát nem masszíroztathatja, vagy igen? :?
Megfogom említeni a doktornak, hétfőn kell mennem hozzá táppénzes javaslatért.. Akkor majd //ha megint nem felejtem el ugye :lol: :lol:// elpanaszolom neki :oops: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag!

Már kérdeztem tegnap is. Te hallottál ilyenről, hogy felülvizsgálat kismamáknál. hogy jogosan vagy -e táppénzen?

Igen a dokinak mondd meg. Én is plussz panaszkodok (holnap amúgy is kell a felülvizsgálaton) hétfőn a dokinak.
És hétfőn végre lesz uh!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!
Én úgy tudom /legalábbis régebbi tapasztalatom/ hogy ha háziorvos által vagy táppénzen több ideig /nem 2-3 hét, hanem akár hónapok/ akkor ott meg kell jelenni havonta egyszer egy felülvizsgálaton, hogy jogosan vagy-e táppénzen, Én azt javaslom Neked kérdezd meg az orvosod, én nem igazán hinném, hiszen várandós vagy nem munkakerülő :roll:
Én amúgy nem háziorvostól, meg nem is a dokimtól vagyok táppénzen, hanem a helyi Nővédelmi központ vett táppénzre, és itt annyi a teendőm csak, hogy kéthetente viszem a javaslatot, de más orvos nem vizsgál :lol: szerencséjükre :lol:

Én kedden megyek 4D-re :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag!

Engem a nőgyógyász vett fel táppénzre...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nálunk a kismamát a nővédelmi tartja táppénzen, de a nőgyógyi javaslata alapján, így én már tudom, hogy végig azon maradok..

Kép
kis-csillag
Tököl

fmarian,

nem tudom, hogy a privim elment-e, mert meghülyült, de az emailemre csak a sima levelet kaptam meg, csatolmány nem volt benne!
Megpróbálnád mégegyszer?

KépKép
kisfruzsi

Csajok, a mozgásról: én sem érzem mégegyértelműen, néha ahogy helyezkedik meg forgolódik, de egyértelmű rúgást kb egy hete éreztem csak és azóta sem. (Rúgott négy olyat, hogy hirtelen azt sem tudtam mi az, a harmadiknál jöttem rá hogy egy csakis Ő lehet :D )

Én rengeteg zenét hallgatok, de nem kimondottan babazenét :oops: Már most alakítom az ízlését :lol:

Én valahol olvastam olyat hogy kismamamasszázs, de nem tudom hogy hol masszíroznak (nyak-hát-derék-láb?), csak azt írták hogy különleges pózban, de miután megláttam az árát nem érdekeltek a további részletek.... :?

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

A Gyermekek/Magzatok kor szerint / 2008 tavaszi babák topikba írtam pár sort eddig, de itt úgy látom, nagyobb a mozgás.
Én a táppénzzel nagyon megjártam, mert felfáztam és a háziorvosom kiírt táppénzre, de én csak 1 hétig gondoltam a táppénzt, míg a doki asszisztensnője továbbírta kb 1 hónapig, mert meg kellett volna jelennem, hogy befejezze a táppénzes papír kiállítását, de mivel nem jelentem meg, folytatta. Ez akkor derült ki, mikor megint táppénzre akartam menni (vérezgettem, feküdni kellett otthon), és addig folyamatosan írta a táppénzt nekem! Szóltam erről a könyvelőmnek, aki azt mondta, hogy egyszerűen ne adjam le neki a táppénzes papírt, és akkor minden OK lesz a fizetésemmel is. Merthát dolgoztam! Csak a vérzés miatt voltam otthon 2 hétig, azelőtt dolgoztam!
Jó bonyolult...
A tudatlanságom miatt volt, mert még sosem voltam táppénzen...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Sajnos táppénz kérdésben nem tudok senkinek segíteni :oops: Most is úgy vagyok itthon hogy nem kellett kiiratnom magam, mert 1 hétig itthon lehetünk csak úgy betegen, ez amolyan hallgatólagos megegyezés cégen belül. 15 napot még úgyis a cég fizetne.

Kép Kép
szõlõ

Hát bolygó ez érdekes! Tudod még eddig én sem voltam táppénzen, csak most a babavárás elején.
Nekünk a házidoki jó barátunk, mármint a családnak, ezért vagy egyébként is szokás talán megkérdezte, hogy meddig szeretnék otthon maradni, és én mondtam neki, hogy egy hétig csak. Persze rá akart beszélni, hogy maradjak nyugodtan, mert ő szívesen táppénzen tart veszélyeztetett terhesség címén. Az-az érdekes, hogy akárhányszor megyek terhesgondozásra ott is szinte rám akarják tukmálni a táppénzt. Pedig én nem szeretnék táppénzen lenni. Jó lenne otthon maradni, de a fizetés az azért nem mindegy.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok Lányok!

AZ UH-soknak nagy gratula!!!! :) :)

Szőlő
- örülök, hogy jelentkeztél! Mihamarabbi gyógyulást neked! CSak pozitívan, és akkor hamarabb túlleszel rajta ;)

Zene:

Az én picinyem már jelzi, hogy mi az, amit hajlandó hallgatni, és mit nem :lol: Eddig egyszer örjöngött tüntetőleg, amikor éreztem, hogy ez meghaladja a tűréshatárát, amikor a tribute fesztiválon betévedtünk Slipknot-ra .. :shock: Fél szám után jöttünk kifele .. abba is hagyta a balhét :lol:
Szerencsére Apuci zenéjét nagyon szereti, a szülinapi Black-Out koncertet végig aludta :) :) Tegnap meg egy másik zenekara (OASIS tribute) koncertjén voltunk - amit ÉN IMÁDOK :D :D .. és Alíz is mozgolódott rá - nem aludt - nagyonis ébren volt :) A ritmust még nem érzi - de majd alakul :lol: :lol:
Amúgy az én párom itthon sokat akusztikus gitározik, szerintem a későbbiekben inkább az lesz az, ami megnyugtatja majd a Kicsit :)
Én is, Szőlőhöz hasonlóan, inkább a saját zenémet hallgatom - hiszen az fog itthon szólni születése után is :lol: A lényeg, hogy ne irritálja őt .. igényes lightos rock-zene megy most is ;) :D

Mozgás:
Én gyanús dolgokat éreztem már régóta .. de az igazi mozgást november 12. óta érzem :) Akkor voltam kicsit több, mint 19 hetes :) Azóta egyfolytában mozgolódik, és csodás, megnyugtató érzés :)

Derékpanasz:
Én mindenképp jelezném a dokinak - még ha apróságnak tűnik, akkor is! Masszírozni lehet a derekat bizonyos pózokban - nekem a gyógytornász mutatta, hogyan. Kérdezzetek rá a dokinál, mert az utolsó időszakban jót fog tenni, ha Apuci bekeni valami nyugtató kencével ;)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenet
Szőlő
- örülök, hogy jelentkeztél! Mihamarabbi gyógyulást neked! CSak pozitívan, és akkor hamarabb túlleszel rajta ;)

Most éppen arra gondolok hogy lehet hogy az influenzát kaptam már el? :? Harmadik napja 37,1-2 a hőm, és egyszerűen nem megy lejjebb.... Pedig fekszem egész nap, tegnap elmentem dokihoz mondjuk az volt jópár óra, de azon kívül semmit nem csinálok. Mondjuk tavaly is 3 napig volt lázam, de akkor 39..... Nem tudom. mindegy, csak már rá se bírok nézni a mézes teára. Kéne főzni egy jó kis húslevest.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

Valamelyik délelőtt nekem is 37,2 volt a hőm. Megmértem mert nagyon melegem volt. De én szerintem ez nem a betegség miatt van, mert a kismamiknak felmehet nyugodtan 37-re a hőjük. A babinak melegebb még van bent, mert azt szereti.

KépKép
kisfruzsi

Na az AFP eredményemet most tudtam meg, 39,19, MOM 1,02. Azt mondta a csaj hogy ez teljesen rendben van.

Kép Kép
szõlõ

Igen szerintem is ok. Nekem 37,6 és MOM:1,1 volt és rendben volt.

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi, próbálom, próbálom... :roll:
nem igazán értem, hogy miért nem ment át. De akkor inkább küldöm fm-ről... óriás fájlként. az csak átmegy! :lol:

Hjajj... közben meg anyós itt volt, le is fárasztott rendesen. Meg próbálok takarítgatni a konyhában... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Kisfruzsi, remélem igazad van, mármint a hőemelkedéssel kapcsolatban (meg persze az AFP-t is köszi :) )

Most várom az sms-t hogy mikor kell a MÁV-ba mennem UH-ra. Lehet hogy még a héten? :roll:

Kép Kép
szõlõ

Remélem, hogy nem bújkál benned valami. De ha rosszul is érzed magad, akkor mindenképpen dokihoz kellene fordulnod. Biztos ami biztos

KépKép
kisfruzsi

mariann, hozzánk nem szokott Anyós átjönni csak úgy szerencsére?? :oops:

Nekem porszívóznom kéne meg ruhákat leszedni és összehajtogatni, holnap jön a védőnő. Meg ennem se ártana, be kellene vennem a gyógyszert. Sok dolgom lenne :lol:

Kép Kép
szõlõ

Kis-Csillag!
Én is végig táppénzen maradok. Amúgy már vettek is fel helyettem a második héten egy fiatal srácot....úgyhogy a cég sem hiszem, hogy vissza tudna venni, és én sem mennék vissza. És terveim szerint ha találok jobb munkahelyet, akkor nem is megyek vissza. Ahogy néha elnézem a céget, lehet, hogy 3 év múlva már csődbe is ment... :roll:

Szerintem ez a felülvizsgálat csak formalitás dolog...
barátnőm is volt, és kb 3-4 perc volt az egész, aztán elköszönt a doki, hogy akkor 3 hónap múlva újra találkozunk...ennyi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mik ezek az értékek az AFP-nél???
Hétfőn megtudom az eredményt, vagy holnap? :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő,
Hozzánk sajna igen, sőt még kulcsa is van. :shock: De én úgy tettem , mint aki nagyon meglepődik, mert közben zenét hallgattam mp3-on... pedig hallotam, hogy jön...:oops:
Nálunk a lakás most olyan, mintha atombombát dobtak volna rá... Bár lehet még az is rendezettebb!!!... :lol: :lol: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mary, AFP határértékek:20-100 ng/ml, MOM határértékek: 0,7-2,5

ezt találtam róla.

Kép Kép
szõlõ

Nálunk is hasonló a helyzet lakás-téren :D
Őrült rendetlenség ..
Holnap ráveszem magam egy nagytakarításra .. mármint elkezdem (mert az itt kb. 2-3 napos project az én derékfájós tempómban :D)

Jelenleg egy papírhalmaz közepén ülök .. illetékkérelemhez a cuccok .. össze-vissza. Fűtés-támogatáshoz .. és még letöltöttem egy raklap nyomtatványt - új Taj kártyához és egyebekhez, itt vannak párom koncert-szerződései - kezdek belezöldülni a papírokba :? :evil:

Kép
szösszenet

Szőlő, nálatok is rángatják a köldökzsinórt ilyentájban? :lol: (Nicsak, ki beszél?!)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mariann, nekünk is van kulcsa, de nem jön át csakúgy. Mondjuk nem is vagyunk itthon, csak esténként. Egyszer jöttek be kulccsal, ezt már meséltem, de Jani elég csúnyán helyretette őket, mondván nem azért van náluk kulcs hogy csak úgy ki-be mászkáljanak. Igaza van, az milyen hogy a saját lakásunkban ránknyitnak? És ha éppen egy szál bugyiban flangálok mert olyanom van? na mindegy...

Kép Kép
szõlõ

Fmarian,

itt van,most mentem le, köszi mégegyszer!
Kulcsa van! Hú az nagyon gáz szerintem és jön megy amikor gondolja, nem is hív fel előtte?

Ollem, az Afp-nél a 30valamennyi a magzati fehérje mennyiségét jelenti az anyai vérben. A MOM az meg egy számított index. Én több, mint 2 hetet vártam az eredményre...de valahol dolgoznak is és gyorsabban megvan! :wink:

KépKép
kisfruzsi

[quote="fmarian"]S írta:fmarianzőlő, nálatok is rángatják a köldökzsinórt ilyentájban? :lol: (Nicsak, ki beszél?!)

Igen :lol: Bár nekem 2 db csukálssal jelez hogy jó lenne már enni :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szösszenet, nyugalom! Köztudott, hogy csak az átlagember rak rendet, a zseni uralkodik a káosz felett! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szösszenet és annyira utálom a papírokat :lol: Mindig azt hiszem hogy rend van, aztán mikor kell valami tuti nem ott van ahol kellene lennie áááá... :evil:

Nálam az ágy néz most ki furán, körbe vagyok pakolva minden jóval. Laptop, könyv, távirányító, narancshegyek, tea meg egy vagon zsepi :lol: Mire ember hazér el kéne pakolni, szegény nem tud hová lefeküdni momentán...

Kép Kép
szõlõ

[quote="fmarian"]S írta:fmarianzösszenet, nyugalom! Köztudott, hogy csak az átlagember rak rendet, a zseni uralkodik a káosz felett! :lol:

Helyesbítek, az átlegember és a szűz :roll: :roll: Nálunk egy morzsáért balhé van :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

[quote="fmarian"]S írta:fmarianzösszenet, nyugalom! Köztudott, hogy csak az átlagember rak rendet, a zseni uralkodik a káosz felett! :lol:

Igyekszem - Igyekszem :lol: :lol:

Szőlő -
Mondanom sem kell, hogy az én "reggeli maradványom" (amit délben ettem :D) is itt áll mellettem :D Nem baj - szép az élet :D
Párod meg majd hazajön és ápolgat :D
Én már felhívtam az enyém, hogy tudja, mire számítson ha betoppan .. fáradt vagyok ma és nyűgös :lol: Szegény mai tanítványaim :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="kisfruzsi"]
írta:
kisfruzsiitt van,most mentem le, köszi mégegyszer!

szívesen még 1x! :)
Fruzsi, ugyan minek... felcsengetett a kaputelefonon, és mivel nem nyitottam ajtót, úgy gondolta lerakja a tv újságot, meg hagy itt egy kis gyümit... csak meglepődött, hogy itthon vagyok. :oops: Régebben mindig akkor jött, amikor elaludtam és felkeltett...aztán 2 órán át hallgathattam...:shock:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Amúgy én papírok, fontos dokumentumok terén nagyon precíz vagyok - mindennek megvan a helye, és mindent meg is találok :) (tipikus BAK :!:)
Most viszont az a bajom, hogy kb. 5-6 dolgot kell egyszerre intéznem, és nem 1 belőle határidős is (pl. az illeték) .. :shock:
De nem panaszkodom .. ez a nap már csak ilyen - remélem holnap jobb lábbal kelek :lol:

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Gratulálok én is minden ultrahangosnak! Szépen növöget mindenki.

Én holnap megyek orvoshoz, gondolom csinál uh-t is, kíváncsi vagyok nagyon.

Zenéhez: nagyon kedvesek vagytok a babaalbumokkal, biztosan kellemes zenék vannak rajta. Nálunk a baba "kénytelen" zenét hallgatni, ugyanis én is ezzel foglalkozom (akárcsak Szösszenetéknél) és remélem tetszik neki, ami körülveszi. Amilyen kurzusokra most járok, igazán kielégítő szerintem (szól Mozart, Bach, gregorián, Debussy). Még nem jelzett semmit, vagy legalábbis eddig szerintem csak "bélmocorgást" hallottunk.
Vendég

Szösszenet, Te is bak? mikori?
Nálam az a gond, ha rendet rakok, nem mindent találok meg elsőre. De ha kupi van, rögtön tudom, hogy kell nyúlni... :D
Bár egy éve annyira unatkoztam, hogy naponta mást takarítottam az 1szoba összkomfortos lakásban. :lol: :lol: :lol: (akkor költöztem páromhoz)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

[quote="virág5"]N írta:virág5álunk a baba "kénytelen" zenét hallgatni, ugyanis én is ezzel foglalkozom (akárcsak Szösszenetéknél) és remélem tetszik neki, ami körülveszi. Amilyen kurzusokra most járok, igazán kielégítő szerintem (szól Mozart, Bach, gregorián, Debussy)

Azt olvastam, a gyerkőcök nagyon bírják a komolyzenét és a "megfigyelések" :lol: szerint Bach és Vivaldi a kedvencük :D
Nos - az enyémnek eddig úgy tűnik az oasis és Sophie Ellis Bextor a kedvencei :lol:

Amúgy mivel foglalkozol? :)

Kép
szösszenet

[quote="fmarian"]S írta:fmarianzösszenet, Te is bak? mikori?

Mi párommal mindketten "épphogy" bakok vagyunk, január 19-eiek :)

Kép
szösszenet

Kisfruzsi, Szőlő!

Köszi az infót az AFP-ről.
Már tűkön ülök, hogy mi lehet az eredmény.... :oops: :roll:

És Szőlő!

Jobbulást kívánok!

Szösszenet!

Egyébként nem csak te vagy nyűgős....én ma fél 10-kor keltem ki az ágyból, de csak azért mert párom hívott telefonon, aztán már nem volt pofám tovább aludni...
pedig olyan nagyon fáradt vagyok, és nyügi...

Hűűűűűűű....az elmúlt pár percben lecsusszant egy egész tábla csoki............ :shock: :shock: :shock:
Pedig nem szeretem az édességet, a csokit meg végképp.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lányok,

Kaptunk egy babakocsit, ami nagyon édes! Használt , de nagyon jó állapotban van. A kérdésem az, hogy nem zárt, vagyis az ülőkerészt nem veszi körbe az a lábzsák+takaró, avgy mi, szóval inkább sportkocsinak nézem. De vízszintestől az ülőhelyzetig dönthető. A mi babaánk már a jó időbe születik, remélem, és talán nem is szükséges az a takarás rá, nem?

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi - Mutass babakocsis képet :) Én imádom nézegteni a fotókat :D
Amúgy szerintem sem lsz szükséges .. mi is olyat vettünk, amilyet te leírtál most ...

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetMi párommal mindketten "épphogy" bakok vagyunk, január 19-eiek :)

Én jan.13-ai vagyok. Párom bika, május 3-ai. És pocaklakót is addigra számoltam... :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szösszenet,

Ok, akkor ma este lefényképezem, ha nem felejtem el! Sajna a típusát se néztem meg, nem vagyok valami hozzáértő ebben a témában! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Azt én is hallotttam, hogy a babák szeretik a komolyzenét, főleg Vivaldit...
Én is formálgatom az ízlését... Tiesto, Delirium, stb. :lol: Persze én mindenféle zenét szeretek, de a light-osabb bulizósakat sokszor hallgatjuk... a babazene csak esti altató. :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nálunk még nem derült ki melyik zene a kedvence, de remélem a reggaetont szeretni fogja és Stinget is :)

Képzeljétek karácsonyra kapunk egy Mamacka-féle hordozót Aputól :D Remélem pénteken ki tudunk menni a vásárra, leszek annyira jól.

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: