A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

üdv az újaknak! :wink:

Sense, én is a múlt héten kotortam elő a szemcsimet, mert azon kaptam magam, hogy hunyorgok a tv és a szgép előtt. Pedig mióta eljöttem a munkahelyemről, alig hordtam...

Térdizület, combika és társai: hát igen, nem olyan, mint fénykorában. És ami nekem még nagyon nehezen megy: a legugolás :oops: Főleg Lizivel a karomban... :lol:

Lányok, Lizi baromira belehúzott a kajába... Nem győzöm etetni! :shock: Reszket és sikít a kajáért! 2 napja már 800 fölött eszik és iszonyat tempóban nő. 62-eseket hordunk, de a héten vettem egy 68-as ünnepi rugit, hogy majd jó lesz karácsonykor rokonkodni. Hát ma próbaként ráadtam és pont jó neki :shock:
Jaj, és úgy örülök, tegnap végre megfogott valamit :lol: És persze rögtön a szájába akarta tuszkolni :wink:
Viszont, a nagy fülecskénk elkezdett elállni!!! Még jó, hogy kaptunk egy hajpántot, amit néha ráadok :wink:

silka
silka

dobok 1-2 képet is :wink:

Kép
ráfogtam a cumisüvegre és elaludtam közben

Kép
imádom megnyalogatni a játszószőnyeg zsiráfjának a lábát

Kép
kicsit még megszeppenve ülök a kölcsönbe kapott hintámban, de legalább megtaláltam a masnit a ruhámon, amit el sem engedek

silka
silka

Silka! Lizi bébi ennivaló! :D
Nálatok is közeledik a három hónap, látszik is a mennyiségi ugrás rendesen!
Nálunk is van egy újdonság. Kb. egy hete kezdte el Zsófi baba a játékok utáni tudatos nyúlást (ökölbe szorított kézzel). Pár napra rá már kinyitotta a tenyerét és úgy bökdöste a lógókat a játszószőnyegen, de ma.... Ma fölé lógattam a királylányos csörgőt. Felemelte mindkét karját (ökölben a kis keze), és mikor odaért a csörgőhöz, kinyitotta az ujjait, megfogta és már nyomta is be a szájába. :D Olyan kis ügyi.
Van egy bogyós csörgője is. Azt is gyömöszöli a szájába, dugdossa ki a nyelvecskéjét, és szopizni akarja. Olyan cuki! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma reggel ezt csinálta szopi után:

Kép Akkor is nézem a TV-t!

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Hol vaaaagy??????

Kép
Kép
Kép
gremese

Vagyok ám! Csak vendégeint voltak az emúlt 3 napban, igy csak olvasni tudtalak benneteket.
Tv? Emese nálunk nagyon menő, tudom, hogy árt a kicsi szemének, de van úgy hogy le se birja róla venni. Meg már olyan is volt, hogy üvöltött és a tv felé forditottam, hát ha hiszitek ha nem rögtön csendben lett.
Annó mi is néztük, igaz még csak fekete fehér volt.
Zsófi baba nagyon nagy!!!!!

Péterke szélcsövel kakil, de erre állitólag nem tud rászokni, remélem.

Jézuska hozza majd a fát és az ajándékokat is hozzánk, annó mi nagyon vártuk, szeretném ha fiam is ebben a hitben nőne fel.

Náthásoknak gyógyulást!!!!!

Újak üdv közöttünk!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Emese,
egy tornász lány is megirigyelhetné Zsófi hajlékonyságát :lol: Kis édes! Annyira jó, hogy napról-napra egyre ügyesebbek a babák. Sosem gondoltam volna, hogy ekkora nagy boldogság, mikor vmi új "mutatványt" produkál. Az ember elolvad tőle. (Én még néha pár csepp könnyet is eleresztek, ha ilyesmit csinál :oops: )

Ez a rohadt TV nálunk is nagyon megy. Sajnos. A múltkor elé álltam (apja ölében nézte a TV-t) és nekiállt hisztizni, hogy menjek már a képből. :shock: Nem tud károsodni a látásuk??? Félek, hogy korán rászokik.

silka
silka

Egy mosoly hölgyeim:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Sikla engem a rászokás nem is érdekelne, mert mi apával nagy tvsek vagyunk, egész nap megy a tv, ha nézzük ha nem. Csak én is a szemkárosodástól tartok leginkább.

Tud erről valaki valamit????

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Kiskolbi írta: Én ezt annyira, de annyira nem értem: miért nem mernek egyesek korábban csatlakozni hozzánk? Olyan ijesztőek vagyunk? Vagy félnek, hogy "nem fogadjuk be Őket?"
Ezúton üzenem minden passzív, minket olvasó, "néma" szeptemberi kismaminak, hogy TESSÉK PÖTYÖGNI MÁ' VÉGRE!!!! Irgumburgum!

Ennek a meghívásnak nem tudtam ellenállni......

Szeptember 08-án született harmadik gyermekem és valamikor ezután kezdtelek olvasni benneteket. Azért vártam eddig a csatlakozással, mert attól tartok, hogy olvasni még csak-csak jut időm, de írni.... Azért megpróbálom, egyelőre csak ennyire futotta.

Ja, sajnos egyelőre, csak két vonalzót tudtam berakni, de rajta vagyok az ügyön, hogy a legújabb jövevénynek is felkerüljön egy!

KépKépKép
bongyi

Heni! Nálunk is van olyan, ha már semmi nem jó, a TV felé fordítom és elhallgat, áhitattal nézi a dobozt. Nem tudom, hogy a kis szemüknek ez okoz-e problémát, remélem nem. Nálunk csak akkor nézheti a TV-t, ha körmöt vágok, mert akkor tudom megcsinálni. És egyszer kétszer volt már olyan, ha nagyon nyügi volt, akkor is odafordítottam. De én nem szeretem, ha nézi.
Apa azt mondja nem "TV-t néz", hanem ott is az izgő-mozgó dolgok kötik le, mint pl a zenélóforgó figurái.

Igen, Zsófikám tud tekeregni, az már tuti! :D

Anitja! Én nem hiszem, hogy tudok menni a tali előtti jógára, mert Zsófinál a második szopi 10 körül van - most jutott eszembe.
Kell fizetni a teremért valamit, hogy ott bitoroljuk?

Lányok! Tegyetek javaslatot, hogy mikor talizzunk!

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia Bongyi! Tudod, a "játékszabályokat"! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!Zétim is oké,viszont én holnap megyek nődokihoz eldöntöttem. :(Péntek óta hőemelkedésem van,fáj a hasam tompán,a sebem is kínlódik és mellé szörnyű a közérzetem.Na meg 3x1 gyógyszer mellett is magas a vérnyomásom. :shock: Nem tudom mi a frász ez. :evil:

Tegnap ráadásul anyósomék itt voltak vendégségben.Nem mondtam nekik,hogy nem vagyok jól,de iszonyú rossz volt a napom.Este beájultam az ágyba.Szerencsére manóm is kifáradt és reggel 7-kor ébredt először.Aztán még visszaaludtunk szopi után 10-ig. :shock: :D

Az a baj,hogy Zétit is vinnem kell a dokihoz magammal. :cry: Nincs kivel itthagyni,vagyis van,de "idegennel" nem akarom.Nagyik meg messze vannak.Érdekes menet lesz,magánrendelés és rengeteg kismama stb.Kíváncsi leszek gyerekkel előre fog-e valaki is engedni.Ha nem akkor pofátlan leszek.Sokáig nem fogja bírni Zéti úgysem ordítás nélkül.A bébihordó+overál mindig ezt hozza ki belőle. :(

Megyek,majd megírom mi volt.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Majdnem elfelejtettem:pihenőszéket kapott Zéti anyósoméktól. :D Olyan jókat szunyál benne..

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kiskolbi! Mi minden nap sétálunk 2 – 2 és fél órát! Szeli akkorákat durmol közben. :D Nekem meg jól esik egy kis mozgás. Ha meggyógyulok, csütörtöktől újra elkezdem az aerobic-ot, addig Anyu vigyáz Szelire. Arról nem is beszélve, hogy szörnyen dagadtnak érzem magam… :cry:

Silka! Húha! Lizi tényleg beindult!!! :lol:
Nagyon édi-bébi!!!

Emese! De kis rafkós! :wink:

Heni! Jaj, micsoda mosoly! :lol:

Szeli is néha nézi a TV-t. :oops: Nálunk mindig be van kapcsolva, ha Apa itthon van…

Bongyi! Üdv nálunk!!! :D

Miléna! :( Jobbulást!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!
Meryke! Laza gatyó és poló elég, öltöző van.

Silka! Gratulálok a nagy étvágyhoz :lol: Lizi tünemény :lol:

TV én úgy tudom azzal van baj, hogy a szem nem mozdul, nincs mélysége a képnek, nem fókuszálunk, ue. vonatkozik a kompjúterre, egyébként inkább a sugárzással van baj képcsöves TV-k, monitorok esetében, az LCD kijelzők ezért vannak most elterjedve.

Heni! nagyon édesen mosolyog a kis Petike!

Szia Bongyi! 3 fiacskád van?

Emese! Hát írtam már a Nórinak, nem tudom, gondolom :roll: Majd írom mit írt... viszont jó lenne jóga után közvetlen talizni.

Miléna! megy a drukk holnapra!!!++++++++++++

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Annyira édesek a manók!!!!! :D :D :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Heni! Peike elbűvölően mosolyog! :wink:

Anitja! Semmi gond ezzel, ha fizetni kell a teremért, végül is "bitoroloni" fogjuk. És egyelőre ennél alkalmasabb helyet a talira keresve sem találhattunk (találhattál) volna! :wink:

Gondolom 12h-kor vége lesz a jógának... Akkor kellene érkeznünk.

Miléna! Drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen! Remélem előrevesznek Zétivel!

Regi! Gyógyulj!!!!!
Ilyen hosszan sétálsz Szelivel? Az igen! Mi maximum 1 órát tudunk sétálni, mert Zsófi nem bír többet. Éhes lesz és reklamál. Ugyanis a szopi elejétől számítva 1,5 óra múlva tudunk elindulni, 1 óra séta, az már összesen 2,5 óra. Na, itt már reklamál, itt már itthon vagyunk. A maradék fél óra öltözés, pelenkázás, kis időhúzás.
Hiába zötyög a babakocsi, hiába alszik nagyokat, neki időben kipattan a szeme. :D

Zsófi baba váltja a haját. Hullik az a gyönyörű hosszú haja :( és kis stumpig hajszálak nőnek a helyére. :? Most olyan kopaszka itt-ott (a halántékánál), de a hosszú haja még eltakarja. Kíváncsi leszek, milyen haja lesz végül is.

Kép
Kép
Kép
gremese

Peike=Petike :oops:
bitoroloni=bitorolni :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka Lizi baba nagyon édi, az a hajpánt ... :lol:

Heni Nagyon édesen mosolyog Peti!

Emese Zsófi is nagggyon cuki és milyen ügyes már, hogy így nyúl a játékokért!

Máté pár napja figyelgeti a kis kezeit. Elég vicces, amikor ökölben tartja a kezét, fókuszál rá, aztán hirtelen bumm, be a szemébe. Szerencsére nem húz be nagyot, mert még nem sírt miatta. Annyira aranyos. :lol:

Miléna Drukkolok, hogy minden rendben legyen holnap! +++++++

KépKépKépKép
meryke

Emese! Igen, ilyen sokat sétálunk! :lol: Kaja, büfi, aztán már öltözünk is. Szeli 3 - 3 és fél óránként eszik. Általában alszik végig, fel sem ébred, csak mikor hazaérünk (cipelem fel a harmadikra). De van, hogy csak nézelődik. Nagyon jó kislány ...a babakocsiban! :wink: Itthon sírósabb... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Na megrendeltem most az árzuhanásról a pihiszéket. Holnap intézem az utalást, és remélhetőleg pár napon belül megérkezik! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Itt vagyok megint, de csak pár percre!

Köszi a kedves fogadtatást, persze majd írok bővebben is a srácokról, leginkább a picurról, aki révén idevalónak érzem magam. Most egyelőre egy képet próbálok feltenni, ha már a vonalzókat nem sikerült teljes értékűen elkészítenem!

Nem Anitja! A harmadik kislány :D !

Kép

KépKépKép
bongyi

Szép estét Mindenkinek!
Szia Bongyi! Üdv Neked is! :D Örülök, hogy hatásos volt a "lecseszésem", ami valójában tényleg meghívás volt. :D :wink: :lol:
És OKTÓBER 1-JEI GABI, NEKED IS ÜDV KÖZTÜNK! :D

Hát, Lányok, nem semmik ezek a Babák!(Zsófi, Lizi, Peti, Merci-Máté,...) :D Minden napra van valami meglepi. Nálunk a héten a tükör okozta a legnagyobb meglepit és stesszt, mert Máté meglátott benne, és hozzám akart bújni. Valahogy nem értette, hogy Anya ölében van, Anya meg mégis ott van valahol máshol, és oda kéne hozzá menni. :shock: Végül lebiggyedt a szája, majdnem eltört a mécses :( :lol: , így otthagytuk a tükröt.

Miléna: nagyon drukkolok a holnapi dokizás miatt! Majd írj, mi volt! Csak nem jön a tesó? :roll: (Kedves Párom ezt vágta rá rögtön... :? lökött. :evil: )
TV: Máté még sose nézte, igaz általában mi is csak este kapcsoljuk be, mikor Ő már szundít. Nem bánom. A laptop monitorját már nézegette néhányszor, de próbáljuk távoltartani mindenféle elektroszmogtól, amíg lehet.

Holnap megyünk méreckedni (Irina, ezt így kell írni? Vagy hogy?) és gyerekdokihoz. Kíváncsi leszek, mit mond az állapotunkra, és hogy mennyit gyarapodott a Csibemanóm. Ma rátettem az elemgyenge "hazudós" mérlegre, ami szerint majd 1 kg-t fogyott :shock: (az azért látszana rajta, és nem is vigyorogna állandóan). Biztos kevesebbet hízott, mint szokott, mert a trutymó miatt nem eszik túl sokat, de tuti nem fogyott, sőt. Meg nőtt is hosszában. Nnnaaa, majd meglátjuk. :roll:

Jóéjt, sok pihenést Mamiknak, Babóknak egyaránt. :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Itt az éjszakai műszak.
Most tettem le a drágámat aludni remélem reggelig húzza a lóbőrt.

Ma végre sikerült normális kaját is csinálnom igaz csak holnap esszük majd.
Tepsis krumpli a la Timi. ( Krumpli, csirkemell, hagyma, tojás, tejföl, sajt rétegezve ).
Most este sikerült összerakjam és holnap megsütöm.

Tegnap meg paprikás krumplit csináltam.
Egyetlen egy dolgot utálok, hogy kaja szagom lesz és utána úgy veszem magamhoz a gyereket.
Mióta megvan a baby azóta a hagymát szigorúan gumi kesztyűbe pucolom és vágom. Alapba is mindig utáltam, hogy utána bűzlik a kezem csak azt nem tudom, hogy eddig miért nem így csináltam.

Nekünk nagyon jó napunk volt. Ádi is rendesen aludt amikor kellett neki.

Regi : na tudod emelni az adagot SZelinek ?
Nálunk most reggel benyom 150-et és utána 130-kat.

Valaki kérdezte, hogy mivel lehet tisztítani a porszívós orrszívót.
Én ma vettem hozzá tisztító kefét.
Kép ilyen
Én a Dunakeszin lévő Kenguru Gold-ba vettem 399,- .
Igaz mi még csak egyszer használtuk az orrszívót de nekem sem sikerült rendesen kitisztítani.

Már tegnap is meg ma is rámarkolt az én kicsi fiam az egyik csörgőjére. Annyira cuki volt rázta meg emelgette a szájához és nyalogatta.
Kép na így csinálta

Lépek én is elteszem magam holnapra.

Miléna : én is holnap megyek nőgyógyászhoz igaz én nem viszem törpét nálunk az apukája marad itthon vele meg gondolom majd feljönn anyukám és segít neki bár már Ádi nagy fiú és nem üvölt ha nincs folyamatosan kézbe. A körforgóját akár fél órát is elnézzi és még dumál is neki.

Mindenkinek kellemes éjszakát !

Kép .
20200310173350

KTimi! Milyen ügyes Ádi! Kétfelé koncentrál. Egyrészt a csörgőre, hogy fogja, másrészt a fényképezőre. Nagyon ügyes! :D

Fú. Az előbb rámtört a hányinger (nem tudom miért).
Mondom Apának, hogy az előbb hányingerem volt.
Erre ő: Terhes vagy? Szuper!
:shock:

Zsófi egy hét alatt 130 g-ot hízott. Ez tőle kevés, mert mindig 200 g felett hízik, önmagában azonban jó. Talán a rotarix miatt? Vagy elkezdett fogyózni? Vagy nem tudom.

Kép
Kép
Kép
gremese

K.Timi! Igen! Szeli most pont annyit eszik, amennyi a nagykönyvben meg van írva (testsúly kilógrammonként 150 ml naponta), mivel 5 kg körül van, így 150-et kap napi 5x. Majd valamikor megyünk méredzkedni (Kiskolbi! A helyesírás-ellenőrző szerint így. 8) ), és akkor valszeg megint emelni kell.
De ügyes Ádi!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Már azt hittem csak én keltem fel de látom Emese te is fent vagy már.
Nálunk mindig vasárnap este van a méreckedés. Ádám 220g-ot hízott egy hét alatt így most 5570g.

Sajna a tali elötti jógára mi sem tudunk menni mert Ádám 10-kor eszik és kb 11 felé tudunk elindulni itthonról.

Anitja : kell vinni valami matrac féleséget a gyereknek vagy elég csak a pléd ha le akarom tenni a földre ?

Mivel sok a szoptatós mami köztünk én viszek vizet meg valami rostos italt. Kajára meg arra gondoltam sütök kicsi sajtos pogit.
De addig még tutti kitalálok valami mást is.

Az éjszakánk nagyon jó volt csak most alszik nyugtalanúl a drágám.

Most néztem az időjárás jelentést. Mára jó időt mondott és holnaptól jön a lehülés. Ezek nem néznek ki az ablakon ? Itt nálunk szakad az eső és csúnya sötét van.
Akartam ma menni sétálni de ennek lőtek.
Majd max ha eláll az eső akkor lehet elmegyek a Pólusba kicseréltetni a hálóinget amit vettem magamnak mert persze én marha csirke nem próbáltam fel és annyira gáz rajtam, hogy csuda.
Szóval lenne program de ilyen időbe még a hálóingemet sincs kedvem levenni.

Na megyek pihizek mert 10-kor kajáltatás van.

Szép napot mindenkinek már amennyire szép egy ilyen mocsok ötét és hideg nap.
20200310173350

Jó reggelt mindenkinek!!!!

Ma van apa első munkanapja, kettesben maradtunk Petykával:-( De hát valakinek pénzt is kell keresnie.

Timi Ádám nagyon ügyesen fogja a játékát:-) Nekem Péter még nem fogja meg a tárgyakat:-( Pedig mindig adom a kezébe, de semmi. A cumiját szokta kilökni a szájából és van úgy hogy a kezében marad, de szerintem nem tudatosan.

Képzeljétek most itt ül velem szemben, ölemben a laptop, hátam mögött megy a tv( csak csajok) és a kis ügyes kijátszott. Egyre jobban dőlt oldalra, hogy lássa a tvt. Kis ravasz!!!!!!

Ma nyügis nap lesz, borzasztó az idő:-(

Ja és Emese én már meg se merem mérni, össze vissza van tejem, hol beton keményre duzzad a cici annyi tej van, hol meg éppen hogy. Én ezt nem értem. Úgy döntöttem inkább nem mérünk, mert még túl kicsi lesz a hizás aztán beparázok és totál nem lesz tejci. Nagyon nem szeretnék tápszert adni neki, inkább majd gyümit. Igy meg szopizunk gyakrabban, igény szerint.

Heni
KépKép
heni81

Regi : hogy tudtad beállítani Szelinek, hogy 5-ször egyen ?
Mi még 6-szor eszünk : 7, 10, 13, 16, 19, 22-kor.
Pont most sakkozom az időkkel, hogy hogyan tudom átállítani az 5-szöri evésre. De nem igazán jön ki jól. Van, hogy a kaja idő jó de a lefekvés még korai és nem vagyok benne biztos, hogy az úgy jó vagy a lefekvés jó de a fürcsi idő nem szóval most sakkozom.
20200310173350

Csajok!!! Nemáááá! Annyira nem gáz a tápszer!!!

K.Timi! Húú! Már vagy 1 hónapja 5x eszik. Igazából nem tettem semmit ennek érdekében. Ő alakította így: 6.00, 10.30, 13.00, 16.30, 19.30 Persze fél órás csúszások lehetnek. Pl. ma is fél 6-kor ébredt :shock: ... tegnap viszont fél 7-kor.
Az előbb szundiztam is vele fél órát! :wink: De ha nappal felébred, kell neki a cumi, hogy visszaaludj. Éjjel viszont egyáltalán nem... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

visszaaludjon...

Kép

Kép
regcsiken14

Helló, Lányok!
KÖRKÉRDÉS: napközben hogyan altattok? Egyáltalán KELL altatnotok?
Nálam Ádi csak kólikatartásban hajlandó elaludni, az apja módszerét (cumi+fejsimi) hiába alkalmazom, az amúgy is inkább este működik. De mivel csaknem 7 kg, ez így nagyon fárasztó. Ha nem ezt csinálom, megy a kiabálás-sírás, cumi kiköpése -- és Ádi bírja tovább, nem én... úgyhogy az a vége, hogy felveszem (de csak úgy simán a vállamon sincs el ilyenkor, csak kólikatartásban).
Magától csak ritkán alszik el (autóban a hordozóban, ha hullafáradt, és már nem volt ereje kiabálni előtte).[/b]

Kép
Kép
irina

Hello Mindenkinek!
Jelentem : Mi is átléptük az 5 kg-ot. (5030g) :lol: :lol:
Úgy látszik bejött ez a nap egyszeri tápszer. Örülök, hogy nem húztam az időt a kizárólagos szopival. Így 33 deka lett a heti eredmény. Vátottunk tápszert. A mildibé HA helyett, most Nutrilon 1-es van. És ettől nincs semmi erőlködés. Szépen jön a kaki. Úgyhogy minden hurrrrráá -hurrrááá-hurrááá!!!!

Anitja!
Én kipróbálnám a babás jógát. Majd ha valamelyikünk nem bírja, akkor abbahagyjuk. Nem?

Elhatároztam.
Mától esténként megpróbálom bevezetni, hogy Botond egyedül aludjon el. Tuti ordítás lesz. Nem tudom, hogy képes leszek-e kibírni. :oops:

Szép napot!!! (nálunk gusztustalan esős-szürke-ködös idő van :( )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina!
Sajna Botond is csak ölben alszik el napközben. Illetve mellen, úgy hogy közben sétálok vele... :?
De nappal a cumit sem akarom alkalmazni. Ha már az esti egyedül alvás megy, akkor majd a nappalival is pórbálkozom.
Vagy lehet ezzel kellene kezdeni???? :roll:

Én is egy körkérdést tennék:
Ti milyen tápszert használtok. (tudom, mindenki írta már, csak akkor engem még nem éritett. :oops: )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Gratula!!!!!! :D

Irina, Sense! Korábban már írtam, hogy azt mondta a védőnőnk, ideje lenne Zsófinak egyedül elaludnia, vagy különben az lesz a műsor, ami idáig: Kézben elalvás, vagy ágyban popó rázogatás.
Kb. 3 hete van az, hogy szopi után játék, ébrenlét, és mikor látom, hogy álmos (ásítozik, lá-lá-lá-zik, sírdogál), megfogom, pár percig a vállamon van, majd beteszem a kiságyába. Esetlek a hüvelykuijját a szájába segítem, mert úgy alszik el. Egyébként jól betakarom, és ő a lá-lá-lá-kkal elaltatja magát szépen. Ezzel nálunk már nincs gond.
Eleinte persze volt üvöltés, de utána én is odafigyeltem, hogy ne éberen rakjam le, hanem amikor már nyügi az álmosságtól.

Kép
Kép
Kép
gremese

Alvás: nálunk is ált. maga alszik el, vagy már mikor álmos, elpilledt a kezemben, akkor leteszem. Sőt néha kifejezetten feszeng, nem találja a helyé az ölemben, és csak egyedül jó neki. Persze van olyan is, amikor csak az ölemben lenne jó, ez inkább késő délután, kora este, mikor már nyügi.

Kép
bfagi

Irina! Pont én is fel akartam vetni ezt a kérdést. Szeli kaja után 1 – másfél órával álmos, akkor beteszem a kiságyba hason fektetve, cumi a szájba, és már alszik is. De (ahogy az előbb is írtam) napközben, ha felébred (zajra, pukira, vagy egyéb másra), akkor vissza kell tenni a cumit a szájába. Szegénykém próbálja visszatolni a kis kezével, de addigra a cumi már elfordul, és nem tudja bekapni. Tehát nálam ennyi az altatás. De mire erre rájöttem, hogy cumi kell (kb. 2-3 hete)!!! :roll: Szegénykém előtte alig aludt napközben, aztán délután meg bekómázott 4-5 órákra :shock: . Mostanában ilyen nincs.
Szóval nekünk a cumi a kulcs… Nem tudom, hogy Nektek mi jönne be. :roll:
Viszont: a zajokra eléggé felébred (mosógép, kaputelefon, mosogatás, wc lehúzás). Bár hozzáteszem, hogy ezekre én is felébrednék (pont a fürdő mellett van a szoba), így nem igazán tudok semmit se csinálni, mikor alszik. :?

Sense! Gratu a súlygyarapodáshoz! :lol:
És Téged is akartalak kérdezni, mert tudom, hogy Boti is sokat volt ölben. Asszem én elszúrtam :oops: . Szelit semmi nem köti le, csak a kézben nézelődés (akár sétálás közben), vagy amikor leteszem, akkor is foglalkozni kell vele. Önállóan nem nézegeti a játékait, pedig olyan tutin megcsináltam most a kiságyát is… :(
Én próbáltam Szelit sírni hagyni. :oops: Apával fogadtunk, hogy hány percig bírjuk (mi! :wink: ). Hát, egy óráig sírt, de a végére már totál begerjesztette magát. Szerintem akár a végkimerülésig is elüvöltött volna magában… (Pedig pocak tele, pelus tiszta, és kicsit fáradt volt.) Szóval nekem ez nem jött be. De próba szerencse.

Nálunk is nyálkás az idő, de a mai babamasszázst nem hagyjuk ki! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi, Lányok!
Nálunk is a fürdő mellett van a szobája, meg minden fel- és behallatszik, ha elaludt, az apjával lábujjhegyen létezünk, ami elég gáz.
Valamiért a cumit csak időnként fogadja el, ez nem garancia az elalvásra. De erről a cipelgetésről akarom leszoktatni (nem arról persze, hogy ölben legyen olykor és babusgassam), mert ez így nem fog menni. Az előbb is próbáltam, de hiába, szerintem rájött, hogy kitartóan kell kiabálnia, és akkor nyer. ;-) Lehet, hogy csak nekem kell kitartóbbnak lennem, majd próbálkozom. Csak "anno" olyan jól elaludt magától (este is), most már nem megy neki.

Kép
Kép
irina

Képzeljétek, megtört a jég!!! Timi hason fekve felemelte a fejét, és felnyomta magát :lol: mindezt szombaton vitte véghez. Bár néha felemelte picit a kezét is, de már nem rakta hátra. Viszont a lábait is előbb-utóbb felemelt, így elkezdett hintázni, és átfordult a hátára :lol: :lol: De ez csak pár alkalommal sikerült, volt amikor szegénykém nem bírta, az utolsó kis lendület hiányzott.

És ezenkívül, a hátáról is az oldalára fordult, a feját a játszószőnyegbe fúrta és próbálta átlendíteni magát, de a hasrafordulás nem ment neki :)

Szóval ilyen mozgalmas napunk volt szombaton :lol: :lol:

Ma meg most először nem egykézzel fogta meg a lelógó játékot, hanem mind a két kezével próbálta, de még nem nagyon sikerült összehangolnia a kezecskéit :D
Tényleg minden napra tartogatnak valamit :lol: :lol: :lol:

Kép
bfagi

Sense! Ha engem kérdezel: cumi! Az esti elalváshoz csak azért nem kellett eddig, mert kaja után rögtön bealudt. De most már nem mindig van így, ilyenkor kell a cumi este is. Próbálom kitolni kicsit az időt a vacsi és a lefekvés között. (Mert ugyebár nem jó, ha összeköti az evést az alvással. 8) )
Tápszer: BEBA HA Start Aktív (nincs vele semmi gondunk).

Emese! Mennyi ideig altatja magát Zsofka?
Szeli is van, hogy nyugtalanabb este, olyankor nekem is meg kell kicsit nyugtatnom, csak úgy alszik el. Egyébként 1-2 óra küzdelem… :?

Szeli egyébként mind a két 4D UH-n a kezecskéjét szopizta... :shock: Szóval lehet, hogy ő eleve cumis. Pedig én nagyon ellene voltam, de most már elfogadtam, ha kell, akkor kell. Majd leszokik róla, ha eljön az ideje.

Kép

Kép
regcsiken14

Bfagi! Gratulákok!!! Nagyon ügyes Timike! :D

Szeli még semmilyen hajlandóságot nem mutat arra, hogy kitolja magát... :roll: De én nem sürgetem.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Csajok,

nna, végre apa is elment ma dolgozni :lol: :lol:
Ma kezd az új munkahelyén, totál be volt parázva, hogy majd biztosan nem ért semmihez.... De biztosan ügyi lesz.
Ábel oviban, mi meg kettecskén manóval. Olyan jó ez a kis nyugi és csend! Most épp az ágyában nézi a forgót és dumál hozzá.

Újaknak üdv, gyertek minél többet!!! :wink:

Minden baba tündéri!!!! Nem is tudom elégszer elmondani, annyira aranyosak és szépek!

TV: nálunk is elég sokat megy, de Áron nem nézi, vagyis nézné, csak nem hagyom neki. Eleget nézheti majd késöbb, mikor már úgysem tudom szabályozni. Na persze nem egy pár éven belül!

Az én kismanóm is elkezte a kezecskéjét mozdítani a tárgyak felé, de még olyan kis ügyetlen! Annyira cuki, ahogy koncentrál! Meg mondja-mondja ezerrel, vigyorog nagyokat! Annyira jó tényleg,hogy minden nap valami újdonsággal lepnek meg minket a csemetéink!

Emese, Heni, ez a hol van tej-hol nincs dolog nálam is így van éppen. Már kezdek töle bedilizni. :shock: :?
Egyszer feszül , mint állat, aztán meg alig van benne és inkább egy löttyedt banánhéjra hasonlít :lol: :lol:
Nekem nincs itthon mérlegem, a rendes "felnött" mérlegre szoktam nélküle aztán vele ráállni fürcsi elött, de mostanában nem nagyon mozdul semere :? Vagy a mérleg nem mutatja rendesen a hízást. Bezzeg nálam! :twisted:
Szóval nem tudom, hogy mi van, mert Áron eszik azért rendesen, nem nyugtalan, pisis pelus is van, kaja után pedig szinte mindig 4-5 órákat elvan. Van, mikor bealszik és akkor akár 6 óra is eltelik két etetés között. :shock: Estére meg sürübben kérné, mert addigra nincs már annyi, akkor láthatóan éhesebb, nyugtalanabb szegény. Én meg örlödöm, hogy adjak-e neki pótlást, vagy se. Most akkor mi van?
Tegnapelött éjjel sem volt annyi tejem, mint máskor, nem tudom, hogy mi a fene lehet. Ma éjjel viszont evett rendesen, f5-kor, aztán délelött 10-kor megint. Ki érti ezt?

Tegnap este a szopinál éreztem, hogy alig evett szegényke és már üresek a cicik, így adtam neki 120 tápit, hát mind bevágta a lelkem! Szóval csak éhes volt! Remélem nem kell minden nap ehhez folyamodnom, de ha kell, akkor kell, nem akarom öt sanyargatni, csak azért mert anyira csak szoptatni akarok! De ez olyan rossz! Úgy éreztem tegnap este, ahogy szívta az üvegböl a tápit, hogy csödöt mondtam. Pedig hát más is ad pótlást a babájának, nem csak én. :cry:

Most épp itt kurjongat az ágyikójában a nyusziknak a forgón! :lol: :lol:

Altatás: nappal sem kell altani, ha álmos és épp kézben van, akkor elalszik, ha látom rajta, hogy álmos és csak nyüglödik, akkor beteszem az ágyába és magától elalszik. Persze párszor mennem kell cumit visszatenni, de nincs gond.

Miléna, drukkolok a dokihoz, hogy minden rendben legyen! Tényleg, csak nem a kistesó jön? :wink:

Irina, szegénykém, tényleg én is csak azt tudom írni, amit a többiek: kitarás! Meglátod, hamarosan jobb lesz minden és a Jóisten kárpótol majd téged ezért a sok álmatlan napért-éjszakáért egy mindenben tökéletes kicsi fiúval!
Eröd pedig úgyis mindig lesz, hiszen ha csak ránézel és rádmosolyog, feltöltödsz és elfelejtesz minden rosszat! Kitartás!

Karácsony: mi is vallásosak vagyunk, jobban mondva én és a családom, apa már nem annyira, de nálunk is a kis Jézus hozza a fát és az ajándékokat . A fát az angyalkákkal együtt díszítik. :wink:
Ábelnek vettem egy könyvet karira az egész történetröl, amiben minden benne van, de nem bugyután, hanem tényleg, ahogy a Biblia is tanítja, csak gyereknyelven. Na meg Ábel egyházi oviba jár, ott is sokat foglalkoznak a témával karácsony elött, söt, minden hónapban van az ovis idön belül egy szentmise is a gyerekeknek a templomban, ahova az óvónénikkel mennek, biztosan érdekes és színes lehet, mert Ábel szívesen ment.
Az ovi egyébként nem "tudatos" választás volt, hanem ez van hozzánk a legközelebb, meg jó híre is van, de bevallom, örültem is neki, hogy egy kicsit megismerkedhet a vallással is.

Na mennem kell, mert buli van!

puszi mindenkinek

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Ja, Regi, az a gyanúm, hogy a sírni hagyás nálunk sem megy, Ádi sima nyöszörgésből rettenetes üvöltésig képes elmenni (és pusztán az álmosság miatt, ha nem is fáj semmije). Úgyhogy vannak, akiknél ez nem működik. Csak hát mi a 3. lehetőség (ne cipeljem, ne hagyjam üvölteni)??? Nem igazán látom...

Kép
Kép
irina

Hát ilyen szempontból én szerencsésnek mondhatom magam, szinte egész nap elvan maga. A játszószőnyegen a felrögzített csörgős utazójátékot most már nem ütögeti, hanem próbálja megfogni. Ha megunta jön a kanapéra, ott a zsiráfot ütögeti, meg van szinte bmit adok neki leköti egy ideig. Este mikor már fáradt, akkor inkább szeret már ölben lenni, akkor félig az ölemben, a kezemben, a popsija a lábamon, és tartom neki a játékát, amivel elvan, még játszik vele, csak ne rakjam ki az ölemből :lol:
Kép Kép De vannak olyan napok is, amikor semmi nem jó.

Kép
bfagi

Irina! Szerintem is a baba személyiségétől függ ez. Nem tudom, hogy mivel lehetne próbálkozni. :roll: Mennyi ideig tartod úgy, mire elalszik? Úgy segítenék, de nincs nagyon ötletem... :( Tapasztalt mamik?

Kép

Kép
regcsiken14

Néha Szeli is elvan, de csak 5-10 percig... :(
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! Ahogy nézem, Szeli végülis majdnem ugyanakkor eszik, mint Ádám, csak én 19 órakor fürdetem, és 19.30-kor vacsi, aztán szunya. Viszont: a 16.30-as kaja és a 19.30-as között nincs alvás. Valahogy olyankor már nem alszik el, vagy mire elaludna, jön a fürdés ideje. Ráadásul a múltkor aludt egy órát (nagyon kidőlt), na, akkor aztán fél 11-ig nem volt alvás... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Ezt alkottam ma.

https://www.babanet.hu/album/index.php?album=14344

Megyek ebédelni.
20200310173350

Regi : igen végül is majdnem ugyan úgy eszenek este. Nálunk a 7 órás kaja elött van a fürcsi aztán kaja és után mi nem alszunk a következő kajáig.
Nálunk délelött végig alszik Ádám az 1 órás akaj után fent van aztán a 4 órásnál ismét alszik és utána meg már jön a fürdés.

Nálunk ha már alszik akkor akár bombát is robbanthaszt mellette olyan mélyen nyomja de az elalvásnál ha véletlen csak köhögök egyet már fent is van.

Na megyek ebédelni.
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: