A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Üdv!

Nadine:
megnézem én is ezt a Rossmannos cuccot!

Körmöm
re kösz a tippeket, hidrogén-peroxiddal már pezsegtetem. Nagyon gondolkozom vmi lézeres megoldáson.

Enikő: erőddel, kitartásoddal, humoroddal példaképem vagy. Minden jót a "harchoz"!

A klinkán mondta a dokinő, h adjak a gyereknek Vitacolan szirupot. Tele van vitaminokkal, ősztől tavaszig szokták a babáknak adni.

Ja, Momert mérleget vettem.

Manó: köszi neked is az infót homeós ügyben! Faszagányos vagy tejcsi ügyben, de hát ezt tudjuk. Egyébként én nem tudok varrni, tök béna vagyok, szegény testvérem barátnője felkötheti, ugyanis kiválóan varr.... :lol:

Nenoke: aranyos vagy, a könyvem majd a gyerekek után fog elkészülni, mert a könyv lenne az utolsó (előtti :lol: ) gyerekem, és ehhez is nagy lelkierő és 90%-os "ottlét" szükségeltetik. ÉS miről is szólna mint az életemről, az életről, a kitartásról, barátokról, csalódásokról stb. :wink:

Andrisnak boldog névnapot!

Gratula a hófordulósoknak!

Bori ezerrel +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
örülök nektek, nagy ügyi Ádám, gondolom Anyukáját szétvetette a büszkeség, s jogosan. Milyen a bölcsi? Én most ovit találtam a környékünkön (kb. 3 percre... :oops: ) van úszás, néptánc, angol (amit én nem szeretnék) fejlesztő foglalkozások, sok sport, kézművesség, szóval eléggé tetszik evidenciába tartom. Én sem rajongok a zenélő vackokért, bár bereszerettem a sütifaló nevezetű játékba, kis sütiformákat kell beledobni (kézségfejlesztő) és ha sikeres az akció kacag és énekel, nagyon aranyos hangon. Minjárt belinkelem.

EGyébként most kértem Anyóstól Télapóra - a Mit vegyek a gyereknek? kérdésre válaszolva - fa hangszereket, mert nem szeretnék plüss és csörgő fityfaszokat már meglátni a lakásban.

Esik a hó!

Kép

Andrea
Kép
kindernay

a minjárt az mindjárt ám...
és nem találom a sütifalómat, basszus lehet, hogy elvitték és nincs már... NNNEEEEMMMMM

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

Na, elkészült a nagy mű: a kötős kenguru, más néve, mei tai . És már fel is avattam, abban terígettem ki a ruhákat. :D

Felteszek egy képet gyerek nélkül is azoknak, akik tudnak varrnni, mert nem túl bonyolult, hátha kedvet kaptok.

Kép

Kép

Kép

Kép
nenoke

Klári: lehet kérni portréban és nem tájképben?
(khmm: nagyobb felbontásban)

amúgy szuperr, ügyes vagy, de ezt már tudtuk rólad eddig is.
s élvezitek mindketten

Kép
kissmanó

Hali$

Nenoke: nagyon ügyi vagy!!! Hátadnak milyen érzés?

Kispiskóta:2500 egy alkalom (baba-mama-papa), 5-ös bérlet 11500, 10-es bérlet 22500. Próbaórát nem kérdeztem. Első alkalommal venni kell valami bugyit 3000ért, amit sokáig tud hordani, a vízhatlan pelus fölé kell venni. (Náluk nincs ilyen vízhatlanpela, azt vinni kell)
ckat

Off, de fontos!
Most kaptam egy e-mailt, hogy új computer vírus ütötte fel a fejét, ha kaptok valakitől "invitation" címmel e-mailt, ne nyissátok ki, akkor sem, ha ismerős az illető, aki küldte.
Nem tudom mennyi igaz ebből, de aki nekem küldte a figyelmeztetést, megbízható ember. Jobb félni, mint pórul járni.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Mary :)
Szia! De jó, hogy benéztél! :D

Zsú :)
Autósülést nem ismerem, de jól néz ki! :wink: Az ára is. :shock:

Manó :)
Ritka kitartó nőci vagy! :) Akkor ezek szerint jó az új fejőgép. :wink:

Majd még jövök, de most indulnom kell a suliba. Teljesen gáz a fejem, hajszárítás közben bemondta az unalmast a szárítóm. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Klári
szuperjó lett! Csatlakozom Manóhoz, nagyobb képet kérünk!

Csajok, azt hiszem hülyülök. Tegnap este nyűgös volt Zalán, ringattam, nem nyugodott meg, 1 órát szenvedtem, mire rájöttem, hogy kajaideje volt :shock: ma ugyanez pepitában : 1 órája sír, és csak most jöttem rá, hogy csak álmos, és azt várja, hogy fektessem már le.............. jaj, édesdrágámnak sok türelem kell hozzám!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok! Írni nincs időm, de a képimádóknak küldök néhány képet.

Balázs az oldalán alszik:
Kép
Egy kis művelődés:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Nenoke: tényleg klafa a kenguru, nagyobb képet róla, ügyes vagy !
Dorka: nagyon édes Balázs ahogy művelődik, és jó a pizsije is! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!:)

Köszönöm szépen Tömzsi nevében a névnapi köszöntéseket!

Bori: Gratulálok Ádámnak, nagyon ügyes!:)

Nenoke: Nagyon jó a kenguru, csuda ügyes vagy!:)

Dorka: Még mindig imádnivalóan édes gyönyörű kisfiad van!:D
Vendég

Dorka, tünemény a kisfiad! Ahogy olvas, meg kell enni! És az a pizsi! :lol:

KÖszi a gratulációkat a kenguruhoz, akkor közkvánatra itt van nagyobban. :lol: Ckat, nem mondom, hogy a hátam rajongana tőle, de a lelkemnek nagyon jót tesz a kis meleg szuszimuszi csomagocska a pocimon. :lol: Főleg, hogy egyből elhallgatott. Na persze nem akarom rászoktatni, mert az nem menne hosszú távon. Csak időnként. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nenoke

Nenoke: Ez nagggyon jó lett!!! Nagyon ügyi vagy! :shock: :D

Kis Névnapos:
Kép Kép Kép Kép
Vendég

Annee: Tömzsi nagyon sokat nőtt, nagyon szép gyerek!

Nenoke: nagyon ügyes vagy , és baromi vékony. Mindkettőre irigy vagyok! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Bori :)
Apukádnak drukk és gyors felépülést! :)
Ádám már a mászással foglalkozik? :shock: Anyám, ez nem semmi! :)

Kinderke :)
Mi a baj az angollal? :?

Nenőke :)
Ez nagyon király! Ügyes vagy! :) Cuki a csomagod. :D

Emma :)
Nálunk is előfordul hasonló malőr, csak én a pelust felejtem el megnézni. :roll:

Dorka :)
Balázs nagyon tündér! Könyves kép :lol: Törpokos! :)

Annee :)
Tömzsike :D Egyem meg azt a cuki pofiját! :)

Vége a sulimnak jan.21-ig! Hurrá!!! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Andrea: Köszi.:) Én max. tudom hogy nőtt, de mivel egész nap látom nem érzem annyira a változást. :wink: Néha kell a megerősités. :D
Vendég

Egcsi: Köszi.:) Próbáltam képet csinálni a 2 db fogacskáról is, de csak számtalan csücsöri pofi sikeredett. :lol: :lol: :lol:
Mindig kinyújtja a nyelvét ha elkezdem piszkálni a száját. :)
Vendég

Sziasztok,
Éjfél körül 2x keltünk még, aztán 6-ig aludtunk... így is lesz!
Egcsi: nagyon jó az angol, de én még óvodás korban nem nagyon támogatom, majd csak a suliban... :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Szép napot Mindenkinek!:)

Sztrájkoltok??? :shock: Azt hittem vissza kell olvasnom, de látom hogy a tegnapi irományom óta csak 1 hsz érkezett. :shock:

Még egy kép...
Az automata Tömzsi továbbfejlesztett változata:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Automata Tömzsike ha így halad, nagyon hamar önálló lesz. Én nagyon tartottam a fekve cumisüvegezéstől a mellényelés miatt, így nálunk mindig ülő helyzetben történt az ivászat.

Ma nagyon jó napunk volt. Voltunk ajándékokat vásárolni a könyvesboltban, apa automata karórákat nézegetett. Borzalmasan drága órák ezek! És -Horribille dictu!- vízálló óránál tart az igénye. Jól megnéztük őket és utána hazajöttünk. :roll:

Enikő, Ckat és Egcsi és akit érdekel! Petikémmel a kálváriánkat már korábban megírtam, most bemásolom ide. Röviden : 4 éves korában kiderült, hogy penészgomba allergiája van. Erre én lettem figyelmes, én kértem beutalót. Ekkor már túl voltunk az orrmandula műtéten is. Gyszert nem kaptunk, mondván, hogy a lakásban kell körülnézni (vizes falak, korhadt dolgok). Házunkat teljesen felújítottuk, növényeinket elajándékoztuk. Változás semmi. Ekkor kaptunk orrsprayt (Taleum) és szirupot (Claritin) Na, ettől kicsit jobb volt a helyzet, de még mindig volt orrfolyás, tüsszögés. Vissza lettünk küldve a fül,-orr,-gégészetre, ahonnan ismét az allergológiára irányítottak minket vissza. Szteroidos orrsprayt kaptunk. Ettől szintén valamicskét javult a helyzet. Kb. 1 hónappal később Petikémnek nekézlégzése lett. Szerencsénkre éppen akkor egy pulmonológus doktor ügyelt. Másnap visszamentünk az allergológiára. Vizsgálatok, gyógyszerek, stb. Nehézlégzés elmúlt, de másfél hónap múlva megint hallom. Persze elötte orrfolyás, láz. Vissza a doktorhoz, onnan fülészet.....Még leírni is sokk!!! Lényeg, hogy egyre sűrűsödtek a nehézlégzések és rövidültek a tünetmentes időszakok. (Iszonyú érzés volt hallani az addig örökmozgó 6 éves fiamtól, hogy nem tud a többiekkel fogócskázni, mert nincs elég levegője. Inkább ült a padon!)A doktor már dupla adag Claritint írt a jóindulattal 28 kg-os gyerekemnek, holott a dupla adag 30 kg-on felüli testsúlynál volt feltűntetve a tájékoztatóban. Voltunk közben természetgyógyásznál, homeopata dr.-nál, próbálkoztunk másik allergológusnál (ő szinte mindig szabadságon vagy konferencián volt, sosem tudtam elérni). Ennél a duplaadagnál már nagyon ki voltam akadva. A doki engem hibáztatott, hogy én nem jól csinálok valamit. Már kezdtem belebolondulni. Egy páciensemmel egyszer erről kezdtem beszélni és végül is ő ajánlotta a dr.bácsit a Szab.hegyen, akinek végül is rengeteget köszönhetünk. Kiderült, hogy részben nem a megfelelő gyógyszert kaptuk és jó, hogy nem adtam dupla adagot (!), ill., hogy az inhalációs sprayt ( ez is szterioid!) sem jól adagolta az előző dr. És szerencsémre(?) az ambuláns lapon volt minden utasítás rögzítve, tehát nem én voltam a balfék. Ezt az időszakot szívesen kihagytam volna az életemből. Mára már rendeződött a dolog. Úszik, cselgáncsozik, kerékpározik, fogócskázik és nincs nyoma a nehézlégzésnek. Hála az égnek!
De -hozzá kell tegyem- volt olyan időszakunk a kálvária ideje alatt, hogy 2-3 hétig is hallható volt a szörtyögés és kb 1-1,5 hét után újból nehézlégzése lett Petinek. Én ilyenkor csak úgy spontán is el kezdtem sírni. Az orvosnál bármennyire is megpróbáltam uralkodni magamon kb. a 3. mondat után már sírtam. Pedig már otthon megfogadtam magamban, hogy nagyon kemény leszek, most tutira nem fogok sírni. Ennyit a keménységről. Papír zsepink szerencsére mindig kéznél volt- már csak a kis takonypóc Petim miatt is. Olyan aranyos volt! Néha már ő vígasztalt, hogy ne sírjak! :( Szóval ezt az időszakot szívesen kihagytam volna az életünkből. :?

Ckat, Gurgi, Zsú! Hétfőn most már megyek Ringatóba mindegy, hogy milyen lesz az idő.

Ez jó! Kaptam emailt pü. érkezéséről ma és sehol semmi. :shock: Szőrén szálán nyoma veszett.

És most innentől már nem emlékszem, hogy mit is akartam még írni....na, majd csak eszembe jut! :roll:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Folyt. köv.:

Klári! Ezt te varrtad a saját kezeddel, mármint varrógépeddel? Nagyon ügyes vagy! Ckat erszénye és a te kengurud után nekem is kedvem lett a varráshoz, pedig már jó ideje eladni szándékoztam a Lucznik asztali varrógépemet. Meg kellene tanulnom vele varrni, ami -állítólag- nem ördöngösség. Kipróbálom.....

Zsú! Jó az autósülés, amit kinéztetek. Sztem nagyon spórolni az ilyen fontos dolgokon nem szabad. Jó minőségűt kell venni elfogadható áron. És a kistesó is használni fogja még, tehát elég az ilyet csak egyszer megvenni. :wink:

Egcsi! Köszi a figyelmeztetést.

Bori! Tényleg nagyon belelendült Ádám a mozgásba! Itt bitos, hogy minden rendben lesz később is. Az állami bölcsibe vagy a magán bölcsibe kellett már most bejelentkeznetek?

Balázska most is -mint általában- művelődik. Nagyon is igaza van! Naprakésznek kell lennie manapság a kis embernek is. Nem maradhatnak ki ők sem az információ áradatból. :lol:

Falfirka: Ádikám Peti ágya fölött -a frissen festett falra- lerajzolta a Balatont 3 évvel ezelőtt, zsírkrétával. Még most is ott látható eme műalkotás. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Szép jó estét.
Hú, így hogy írtad a Petis kálváriátokat Tücsike, tényleg már egyszer megosztottad velünk. Hát ismét csak azt bírom mondani, hogy azért jók az anyai megérzések is (dupla adag áthúzva), meg hogy sikerült egy jó orvost eltaláljatok.

Akkor íme tőlünk is három kép, a három gráciáról.
Melyik kicsoda?

Kép

Kép

Kép

Kép
kissmanó

Andi! Tücsi! Bölcsi: mindkettőbe mostanában kell jelentkezni, csak a magán felveszi 2008. szeptembertől is, míg az állami csak 2009. szeptembertől. Személyesen még nem néztem meg egyiket sem. Még megkérdezek 2 államit, csak azok forgalmasabb helyen vannak, ezért első körben nem is kérdeztem.

Tücsi! Lucznikot ne add el! Sokkal jobb, mint egy új singer vagy toyota.

Ádám mozgás: foga még ötlet szinten sincsen, és hosszban, súlyban se sok!!! Szal ki ezt, ki azt turbózza be ;)
Vendég

Bori: apukáddal minden okés?

Kép
kissmanó

Na, Ádikám után eddig takarítottunk. Vacsora alatt és után is hányt. Sajnos a nagy mennyiség miatt nem tudtam röptében elkapni a h....st. Ehhez már tényleg lavor kellett volna. Mi lesz itt éjszaka? :( A sors fintora, hogy a holnapi szülinapi bulira ő is és Peti is meg van hívva. Szegénykém, így nem fogom elengedni őt, pedig már egy hete nagyon készül rá. Ő választotta ki az ajándékot is és a becsomagolásnál is nagyon tüsténkedett. És persze Gábort ma is össze-vissza puszilgatta......

Bori! Akkor már az állami bölcsiben is előjegyzéssel dolgoznak? Ráadásul 2 évvel előbb kell oda is jelentkezni. De azért az 55 eFt-ért a magánbölcsiben mit kaptok? Az étkezés díja ezen felüli vagy benne van az összegben?

Kormi! Nagyon szépek a kisbabáid (is)!:D Az uccsó kép Grétusról készült? Egyébként részemről szabad a gazda.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: hmm egy anyósjelölt szabad gazdát kiált?

Kép
kissmanó

Kormi! Törtem rajta a fejemet, de a 3. képnél vagyok a legbiztosabb. Ezen Grétus van!!!!Egyébként mindegyik lyány tényleg nagyon szép! Kire hasonlítanak?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Egcsi: hát nevezhető amit csinálok kitartásnak is, de asszem inkább konokul nem hagyom magam. Bár az utóbbi 3 napban lazítottam, ami sajna érezhető a napi mennyiségen is. Még tápi nem kell, de asszem hétfőtől újra gatyafelköt akció lesz.
Ja, Zsú kérdezte: éccaka ha néha kell, meg reggel szopi van, egyébként cumisüveg.
Na, fejésidő lejárt, megyek hunyni.

Kép
kissmanó

Tücsi :)
Így már emlékszem a sztorira. :? Örülök, hogy rendbe jött a fiad, nagyon remélem, hogy nálunk nem lesz semmi komoly orvosi dolog, mert az itteni orvosok nagyrészének a béka popója alatt van a tudása. :(
Remélem Ádám fiad jobban van! :? Egyszer Berci hányta át az éjszakát, mert apjával összeettek mindent. Mondtam az okos férjemnek, hogy a következő alkalommal övé a gyerek, azóta megfontolja mit és mennyit ad neki. :roll:

Manó :)
Az utolsó kép Grétu. Az első Adria, a második Edina. Vagy fordítva. :D
A tej nálunk is kevesebb, de még nincs panasz, ha lehet nem fejnék. Pláne, hogy nekem kézi szívóm van. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt!

Egcsi! Neked jó éjszakát kívánok. :D Köszönöm, én is bízom benne, hogy rendben van/lesz Petivel minden. Ádikám sajnos most már hasmarssal is bajlódik. Az éjjel még 3x hányt és ment a hasa. Szerencsére nem egyszerre, bár csücsülés közbenre inkább a közelébe teszem a kislavort. :?
Egyébként pont kérdezni szerettem volna tőled Nadine hsz-vel kapcsolatban, hogy gyerekeknél milyen gyakori a fogcsíra számbeli eltérése. És mi várható ilyenkor. És felnőtteknél mi a helyzet? Nekem pl. nincsen bölcsességfogam, de már nem is szeretném, hogy jelentkezzen, mert azt hallottam, hogy ilyen kései útraindulás általában -az esetek túlnyomó többségében- szájsebészeti beavatkozással ér véget. :( Mi igaz ebből?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok,
megint aludtunk de "csak" 4-ig,aztán 7-ig. :lol: Nagyon boldog lennék, ha így maradna és képzeljétek a kakija is visszaállt a normális állagra.

Manó: az utolsó kép tuti Grétu, bár az első képes kiscsajod is ugyanolyan, mintha Grétu lenne. Nagyon szépek a csajszik! Mennyi udvarót kell majd elhesegetned! :wink:

Bori: én is így kérdeztem, mint Tücsi, hogy mennyi az annyi? Mi van benne, milyen foglalkozások stb. Apukád?

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Manóka alszik, apa és apámnál én meg szabadidőt adtam magamnak. Szerencsére főznöm nem kell, tegnap anyuval főztünk, így éljen a szabadság.
Most visszaolvasok, hogy mi is történt az elmult két napban.

Kép
szücsi

Andrea! Akkor nálatok is kezd visszaállni a rend, örülök neki. Iszonyatosan rossz, amikor mosogatórongy formában adjuk elő magunkat reggelente. De sajna ez is benne van a pakliban.

Off:Én most kezdem érezni az alig alvásomat. Éjszaka résnyire nyitva hagytam az ajtót, hogy halljam Ádikám segélyhívását. Jól is tettem. No, ilyenkor végképp nem tudok mélyen aludni, minden neszre felébredek, mert hogy radarozok. Ilyenkor ugyanis ugrani és futni kell, mert különben hiába, hogy a lavor közvetlenül az ágya mellett van egy szintben az ágyával, bizony az esetek túlnyomó többségében nem bele sikeredik a dolog. Így ha meghallom, felpattanok és a nappalin keresztül a gyerekszobába berohanok. Lámpát sem kapcsolok, csak futok, hogy én legyek a gyorsabb. :wink: És akkor a takarítást, ágyneműcserét, gyerekzuhanyoztatást megúszom lavor és csipike-csőrike szájöblögetéssel. Ez van nálunk. És még egy. Éppen a hasmenéses időszak miatt tartogatok még maxi plusz pelenkákat. Ezek nagyon jó szolgálatot tettek idáig a hasmenéses időszakban. Éjjel ugyanis nem biztos, hogy időben kiérünk..... A pelenka viszont mindenki számára megnyugtató lehetőség erre az eshetőségre is. Úgyhogy a legnagyobb méretű pelenkákat érdemes a szobatisztaságra szoktatás után is megtartani, mert -mint nálunk is- sok bosszúságtól tart minket távol. És bizony még felnőtteknél is előfordulhat könnyen, hát még kisgyerekeknél.
ON

Bölcsöde, óvoda: Bölcsödében még csak-csak elmegy a magán az igen magas téritési díjával feltéve, hogy nem két gyerek jár oda. Mi -amikor még 2 gyerek járt bölcsibe és oviba, később pedig csak oviba- bizony megéreztük a havi költségvetésünkben. Bár még most is csak a felét fizetjük a Bori által írt összegnek, de a különórákkal (angol, ovitorna) majdnem annyit fizettünk . Ez az átfedés -bölcsi-ovi, ovi-ovi- csak 2 évig tartott, addig duplán fizettünk alapítványi díjat + étkezési díjat. Az én fizetésemnek nem egyszer több mint a felét a befizetés vitte el. Most tartunk ott, hogy csak Ádira (Peti már iskolás) 18 e Ft az alapítványi díj és napi 330 Ft-nak a felét fizetem nagycsaládos lévén. De 20 napra levetítve 21,300 Ft + 3000 Ft (óvodás torna heti 2x) + 2000 Ft (angol heti 1) = 26,300 Ft És ezen kívül kb.1,5 havonta mi vagyunk a sorosak a gyümölcs bevitelben. 4-5 kg gyümölcsöt és zöldséget (s.répa /uborka/paprika/ karalábé amit vagy csak, vagy vegyesen) vásárolunk ilyenkor. És a szülők többsége igyekszik minőségi árut vásárolni az anyagi keretein belül. Korábban volt olyan is, hogy 6 szem alma volt az egész csoportnak szánt mennyiség. :? De a szülőin szerencsére többször is elhangzott a mennyiségi igény. Azóta mindenki hozza a kért mennyiséget.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Kis felidézés az anyaság örömeiből.. :lol: :lol: :lol:

Az első 3 hónap:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után
egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis
lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira
fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik
valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz
észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl
befogod.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután
kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd
agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre
megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan
méretű melled miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy
ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért cseszegeted a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek
aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel
végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig
vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az
eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos
őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben
vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok
múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan
régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2
mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy sz.r, csak arra találták ki,
hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek
emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a
hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig
forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van
hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora
és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
2.
3-9 hónap:
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az
öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és
textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit
visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós
hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak
tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta
is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a
távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy
reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek
játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja
a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem
távolodik el jobban és még a wc-re is követ
négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a
szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve
sz.rni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet
nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a
káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a
lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a
mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény
koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd
kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint
futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember
szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már
a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a
játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert
te is nyitod és csukod a szádat.
Vendég

Annyira édesek ezek a pirinyó emberkék, egyszerűen imádnivalóak, ahogy esznek, alszanak, művelődnek, fürdenek vagy szimplán csak jól érzik magukat. Tündéri képek :lol:

És milyen ügyes, kitartó anyukájuk van. Van aki csudaügyesen készít saját kezűleg hasznos dolgokat, van aki a "kajaCSINÁLÁSBAN" jeleskedik és van aki nagyon szuperül reagál és kitartással végigcsinálja a problkémás időszakokat.
Le a kalappal mindannyiótok előtt!

Kép
szücsi

Dorka!
Tücsi burkolt célzására nem reagáltál, épp az imént csekkoltam le.
Szóval ha már szent a béke, elmúlt a haragszom rád, haragszom rátok (remélem kölcsönösen), akkor kérlek rakd már vissza magadat a saját táblád első/felső felébe.
Pussz

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nem nagyon vagyunk itthon már karácsonyi vásárlási lázban égünk. :D Tegnap meg vendégségben voltunk.

Éjszakáink egészen türhetőek két napja, ma csak kétszer ébredtünk, de egy gyors szopi és már szunya is volt.

Köszönöm az autósüléses hszeket, ma megvesszük, a Brendonban most kuponakciós.

Tücsi jobbulást ádinak, Ringató meg majd legközelebb.

Ckat, Rita holnap negyed 11-es Ringató?

Andi szerinted a homeósoktól lett a kaki normál állagú?

Manó:Adria, Edina és Gréti

Bori megnéztem a blogot, nagyon tuti és a képek is tök jóóóók! Nagyon ügyik vagytok! Kevenc képem, amin meztelen és a hüvelykujját bekapja. :lol:

További szép hétvégét!

kispiskóta

Tgenap Zsanett Gergője ma pedig Pillangó Domija lépte át az 5 hós küszöböt.
Növögetünk szépen.
Pussz a nagylegényeknek.

Gréti is készült valamit írni nektek, aztán úgy döntött, hogy Bogi nevű barinőjének ír majd holnap köszöntő sorokat.

Kép

Kép
kissmanó

Ja Emma én ma úgy jártam, mint amit teírtál. Sírt Marci én meg csak ringattam, próbáltam vele játszani. Semmi, m ikor rájöttem kajaidő. :D

kispiskóta

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza teljesen, de a képek tündériek! Minden béb nagyon cukker!

Zsú! Ülés: Nekünk is ilyen van én is most szerelem be, mert eddig még jó volt a hordozó, de nem is dícsérem tovább, mert most olvasom, hogy indultok megvenni.

Bori! Ádi ngyon ügyes! Apukádnak nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Emi

Kép Kép
emi_25

csajok, van egy hatalmas kérdésem: tudtok-e olyan ragasztóról ami pl. síoverallok és hasonlő vízhatlan cuccosokon esett lyukacskákat orvosol, azaz a foltot lehet vele ráragasztani, s a ragasztás nyoma nem keményedik, hidegben is ugyanolyan elasztikus marad.
Apám egy kölcsön esőgatyóban elvágódott, persze elszakadt, s nagynénémnek úgy szeretné visszaadni, hogy foltot ragasszon rá.
Nos ha valaki tud ilyen ragasztóról, hogy mi az elnevezése és hol kapható, az kérem ne kíméljen.
-Németországban tuti van, mert kaptunk mi már ilyen elsősegélyben részesített cuccokat, de azok túrkálóból kerültek hozzánk, szal nem tudom.
Köszönöm.

Kép
kissmanó

Melindá(k)nak sok boldog névnapot kívánok!

Kormi! Én sajnos zérus ismerettel ebben a témában nem tudok segíteni neked. Talán a többiek mondanak okosat.

Zsú! Sikerült megvásárolni az autós ülést?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi, igen sikerült, plussz megvettük a kariajándékát is az etetőszéket. :lol:

kispiskóta

S milyen etetőszéket kap a kislegény?

Kép
kissmanó

És tényleg, milyen igaza van Tücsinek:

Melinda: sok boldog névnapot kívánunk!!!

Kép
kissmanó

Ezt a Chiccot:

Kép

kispiskóta

Melinda, Nagyon Boldog Névnapot kívánok!!!

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: