A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Sziasztok!

Beírtam a mézeskalácsot a receptesbe! :lol:
Várom a képeket, aki megsüti! :lol:

Talán este tudok jönni!

Sziasztok!

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Kép
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocakhidegpára: az mondta a fül-orr gégszeten a doki, h most ez a "divat".

én ezt értem, csak különböző köhögések, meg légúti izék vannak, és Edus írta, h. a két Zs-nek két különböző fajta van, az egyikre jó a hidegpára, a másikra meg nem szabad.
ezért voltam kíváncsi az ő véleményére is.

amúgy én is meg vagyok fázva most egy kicsit, és nekem nem esne jól a hidegpára, hanem inkább ilyen száraz meleg.
mindegy, a megoldás az lett, h. arany középút :lol: éjszakára Lauránál takarékon ment a hidegpárásító, beletettem salvus vizet meg Fluimicilt.

basszus, nem húzhatom ezt az új dokitalálást sokáig.

csőröspohár: nálunk sem volt, én azért ajánlottam Nikinek c.üveg helyett, mert írta, h. vettek.

voltunk ma Laurának turkálni, csajok 1900 Ft ért 10 db ruhát túrtam, hibátlanok, jó márkájúak {marks& spencer, ladybird, next stb.}
tisztára felvillanyozódtam.

mostmár magamnak is kéne vásárolnom lassan :lol: állandóan Laurának veszek.

Marcsi

KépKép
alon

ja, meg vettem gy.tárban Laurának ilyen mentolos balzsamot, amivel a hátát kell bekenni ilyen légúti betegségeknél. hát kíváncsi leszek, h. hat-e.
én szerettem ezt régen, mármint felnőttként, remélem neki is beválik.
Baby Loof a neve.

nem is tudtam, h. a fognövésnél is lehet köhögni. köszi Zsófi !
{csak most kivételesen nem merem a fogára fogni... :oops: }

Marcsi

KépKép
alon

Baby Luuf. u-val

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi: Végülis tényleg sikerült betölteni az oldalt :lol: Ami azért jó mert sok képet is tettél fel és Samut jó mindig nézegetni hisz annyira szép kisfiú. Apájával együtt meg főleg jól mutatnak! :wink: Szuperek ezek a montázsok!

ÜbiKati: Kisbabának is nagyon cuki volt Roland! Büszke lehetsz ám rá! Nehogymár itt zárójelezz hogy neked szép!!! Objektív is nagyon szép!!!!

Noémi: Jó hogy újra itt vagy köztünk! Jó ötlet hogy próbálsz egyszerre egy fiúra koncentrálni, de azért sikerül közös programot is szervezni? Jó kis mennyiségű sütit csináltatok. Helyes a kisfiad!!

Kata: Látod erről beszéltem!! Ezen a képen is annyira jól elkaptad a pillanatot. Lizu nagyon szép rajta!!!

Marcsi: Elárulod hol az a turi? Priviben is jöhet, bár nem hiszem hogy bánnák a reklámot! A mentholos krém tuti jól fog esni Lolónak, gyerekként és most is nagyon jól esik megfázásnál bekenni a mellkasomat.

Kép
viky30

de egy bumburnyák vagyok ! Zsófi, örülök, h. Samu jobban van ! végre !
és tényleg nagyon jó a montázs ! kezdem azt hinni, h. rólad nincs is kép Samuval. :wink:

Viki, megkukkoltalak a receptes oldalon, én vhol téged láttalak, v. vhonnan ismerlek. amúgy nagyon csini voltál kismamának is.
milyen kosárkába kell tölteni azt a diós sütit? ilyen papírból készültbe?
turi: Nagyvárad téri metrómegállónál van az Üllői úton. ez az Angol turkáló lánc egyik boltja. nem tudom tömegközlekedsz-e v. autó, de: leszállsz a Nagyvárad téren a metróról, és elindulsz az Üllőin a Klinikák felé a bal oldalon. és az első sarkon van, nem lehet eltéveszteni, szemben meg egy nagy P+R található.
naponta bontanak bálákat - és én még sosem távoztam onnan üres kézzel. 1800 Ft egy kiló ruha.
Beni hányas ruhákat hord amúgy?

Marcsi

KépKép
alon

ÜbiKati köszi az emlékeztetőt! :) :) :)
amúgy úgy bírom, hogy az alapvonásaik már egész csöppként is megvannak! Rolandnak is abszolute. Lizi kiskori képeit nézve is mindig látom benne a mai arcát... vagy a maiban a kisbabásat..

na értitek ;)

igen, a szeme itt nem látszik Lizinek, de még mindig olyan csodakék :) és marad is, hisz' apja lánya ;)

nálunk is az apa a fix ;)

Viki, időközben Andi megírta a fotós csajszi elérhetőségét!
nagyon szimpi úgyhogy én asszem elhívom majd egy sorozat erejéig :)

Timi köszi az emilt! jajjj nekem még mindig úgy tetszik ez a naptár! ;) jó h te ilyen megvalósítós típus vagy, én tervezem-tervezem, aztán a végén mindig kifutok az időből... :roll:

Nagyon cuki Samu :)
én épp a napokban vettem hálózsákot Lizinek - háááát kíváncsi vagyok megtűri e...
igazából egy pléddel lehet csak a hasát betakarni, mást nem visel el.
viszont így én meg mindig kivagyok, hogy míg rajtam a paplan, ő megfázik :(
de ez a hálózsák jó lenne ha beválna!
majd kimosom ma és teszteljük. :)

áááááááááááááááá mosás! mennem kell, Ákos holnap reggel utazik el (munka :? :roll: :cry: ), a cuccai meg a gépben
jujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ebből balhé lesz! :lol: :lol: :lol: :lol:

ciao :)
lmkata

marcsi: mi is használjuka baby luuf-t. :)

hálózsák: samu baba koa óta abban alszik. rövid ideig próbálkoztam paplannal, tragédia volt, mindig majd' megfulladt benne...

turki: tök jó neked! nekem az irtó messze van. nem tudtok a közelben angol turit?

rólam tényleg kevesebb kép van :( ez azért van, mert nagyon ritkán tetszem magamnak képen. apa sokkal szebb. :) :)

lehet h kezd beállni samu??? 11.5 óra éjjel, 1.5 óra nappal. én kiegyeznék egy 11+ 2 ben. marcsi írd már meg h hogy van az h lolo 12+3, 3.5 et alszik. az vmi eszetlen sok. olyan jóóóóóóóóóó lehet!!!
kerekpocak

Zsófi: Köszi a plusz infókat...kíváncsi leszek, hogy mennyi idő.
Amúgy nagyon nehéz nem kivenni, ha betettem a kiságyba, pedig az agyam tudja...

...persze a mai napunk is alig alvásos. Reggel aludt másfél órát és még aludt 13-14.30ig. Azóta megint semmi, nyűglődés. De legalább nem olyan sírós mint tegnap volt...ha felveszi, tologatja az ember akkor legalább csendben gügyög - de alvásnak nyoma sem! Ha betesszük a kiságyba, akkor pedig torkaszakadtából üvölt...

A mézeskalács ötlet tetszik nekem is, de nem hiszem, hogy idén ki tudom így próbálni... :cry:

Kép
bogen

bogi: ez nagyon kevés. nagyon javaslom az evés-játék-alvás napirendet, mert ha megszokja akkor evéstől evésig mindig enni fog, és meglátod hamar ráállnak.
kerekpocak

sziasztok!

Marcsi, látom, h írtál, h nem válaszoltam vmire...Majd utána olvasok, mert anya ma ment el, így nem is ültem nagyon géphez. ill csak késő este, de akkor is csak a bejövő leveleimet olvastam át...

gyógyszertémára is majd válaszolok, ahogy erre is - visszaolvasva..-

ja és alig hittem a szememnek, Katám micsoda új avatar!!!!!!!!Nagyon tuti!!!!!!!! Bárcsak én lennék ilyen szép+dögös!!!!!

Mindenkinek pusszok!!!!!!!!!!

még próbálok jönni, és felvenni a fonalat.
mazsolák

hu, ahogy látom Zsombeszomnak kéne új vonalzót készítenem.... :oops: 8)..na majd azt is (patópálné...)
mazsolák

[quote="Zsófi"]t írta:Zsófiurki: tök jó neked! nekem az irtó messze van. nem tudtok a közelben angol turit?

Tőlünk kb. másfél kilométerre (az közeli?) van egy-kettő.
:wink: :wink: :wink:
imi
mazsolák

Bogi: Zsófinak nagyon igaza van. Ne tegyétek be a kiságyba rögtön az etetés után. Én az első hetekben ezt csináltam - mivel úgy tudtam, hogy egy csecsemő eszik - alszik - eszik - alszik :) ... de ez nem így van. Mi közben áttértünk arra, hogy minden evés után 20 perc-fél órát "játszunk". És utána látom rajta mikor elálmosodik ... első pár nyikkanás és rakom a kiságyba és gyönyörűen elalszik. 30 - 45 percre.

Úgyhogy nálunk evés 30 perc - játék 30 perc - alvás 30-45 perc ... és el is jött az új evés , mert mi 2 óránként eszünk, ha itthon vagyunk és nincs program.

Emese

KépKép
emese1974

... És a játék egy újszülött babánál pl. a pelusozón egy kis gügyögés, mosolygás, mozgatás ... csörgő mutogatás stb. ... szal még nem igazi játék, de neki való foglalkozás.

Én a Spock-ban olvastam, hogy nem jó rögtön evés után, a cicizéstől elalélt gyereket letenni aludni. Plusz szintén írta, hogy tanuljuk meg a gyereket ébren letenni a kiságyba, mert akkor magától tanul meg elaludni. Szal mi most ezt csináljuk.

Szintén az első hetekben ezt még nem tudtam ... és sokat szívtunk mert mindig megpróbáltam rögtön cici után lerakni, elaléltan... aztán pár perc után üvöltés .... és behergelte magát és oda volt az egész, üvöltött a köv etetésig.

Most a helyzet sokkal jobb!

Emese

KépKép
emese1974

bocsánat lányok h nem írtam meg a priviket, de gyakorlatilag az az alapja, amit ma a hszekben írtam. + az h a babákat hozzá kell szoktatni, h mi után mi jön, ill. az h pl mielőtt elalszik felhúzni nekik a körforgót, 2x. utána pedig a kiságyba hagyni és hagyni h egyedül aludjon el. részletesen a suttogó és spock is ír róla. a suttogó helyenként nagyon amerikai, de kimazsolázva nagyon sok segítséget nyújt olyan anyukáknak, akiknek a babájuk esetleg nem "könnyű eset" v ők szeretik a rendszert, v esetleg nyitottak az ilyesmire. én nagyon érdemesnek tartom elolvasni, csak azért is, mert hátha egy-két dolog van, amit fel tudtok belőle használni.

emese: nagyon igazad van.

és akkor most hagy tegyek fel 2 utolsó apás képet :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép Kép
kerekpocak

ja és bogi ennek az "elmékletnek" (ami nem feltétlenül szimpi mindenkinek, és ez nem gáz) az az alapja, h nem szabad ringatni 8mert megszokja) babakocsiban huzogatni, hanem nyugodt körülményekete kell teremteni a babának az alváshoz. vmint az, h a babák nem tudnak egyedül aludni és v meg kell rá tanítani őket, vagy segíteni (ringatás stb) kell nekik benne.
pont most volt a TV1 en egy riport a madarász u. alvásklinika vezetőjével aki azt mondta, h a legtöbb szülő ezt nem tudja és amikor már 1 éve nem alszanak akkor jönnek el a klinikára, ahol csak kiderül, h a baba téves asszociációkkal (nem) tanult meg elaludni.
nagyon lényeges h mindig evés-játék-alvás legyen. így ha 3 óránként eszik mindig kell h aludjon (hiszen akkor fejlődik az idegrendszere, tehát kell, h aludjon) 3 órás cikluson belül. később ha 4 órás a rendszer akkor ez persze változik, de akkor ahhoz kell alakítani. aztán olyan 5-6-7- hónaposan alakul ki a 2-3 nagyobb alvás, akkor ez a rendszer teljesen más lesz, de addig már tudnak egyedül elaludni.
de persze mindenki másképp csinálja. csak hátha vkinek meg ez jön be? :wink:
kerekpocak

sziasztok!
most csak nagyon gyors Andinak, szóval - szerintem - simán lehet, hogy ha jön MajaJuliska foga akkor csak a cici kell neki, mert az nyugtatja, mert a tejciben van fájdalomcsillapító is :)
puszi mindenkinek!!!
mangó

ezzel kapcs.:
ja és azért fáj fekve (tehát éjjel ) a foguk mert akkor több vér megy a fejbe. ezt hallottam. szakl ezért van h esetleg nappal tündibündi, éjjel meg nagyon sír. mert akkor jobban fáj.

anzsi, hogy vagytok??
kerekpocak

Sziasztok!

Kerekpocak
Ezek az Apás képek nagyon tutik! Két dögös pasi, ez nem semmi! Na azért nem cserélem le az enyémeket, de büszek lehetsz, az biztos!
Köszi az alvás infót, szerintem sem a teára van szüksége, csak megszokta. Mára virradóra pl. muszály volt kivennem, mert folyamatatosan sírt, és hát nem olyan nyavalygósan, hanem másképp. Szóval hiába hátsimi, tea, vagy bármi, kivettem, és a hasamon aludt el. Alig tudtam legalább magam mellé letenni, mert rögtön nyöszörgött. Arra gondolok fájt a pocija, és ezért volt jó neki az én hasamon, ez régen is megnyugtatta amikor fájt a pocija. Megpróbálom a következetes simi+puszi varriációt, talán amikor Apa szabin lesz, mert Roland elég kitartó. Szoktam próbálkozni, de 3-4 percnél tovább nem hagyom sírni, mert akkor kiverjük Apa szeméből is az álmot.

Imkata
Igazad van, a vonásaik maradnak. Lizusról nem írtál semmit! Esetleg priviben? Persze ha nem akarsz megértem, nincs gond!

Mézeskalács HHHHMMMMMMMMMMMMMMMM Imádom! A receptet akkor elolvasom, lehet én is sütök! Meddig áll el? Hogyan dízsíted? Egyáltalán szoktad! Persze ilyen segítségel nem is olyan macera a 100 és plusz pár darab!!!

Jó éjt!
Kati

Kép
übi

Zsófi! Annyira jók a képek!!! Tényleg csak olvasgattam jó ideje, de mindig olyan szívet melengetők a közös képeitek! :lol: Biztos most érzékenyebb vagyok, de az apás képeken mindig meghatódom! :oops: Nyugodtan töltsd meg az oldalt, annyira helyesek együtt a fiúk! :lol:

Viky! Persze, közös progik is vannak a fiúkkal, de úgy vettem észre, igényük van arra, hogy időnként CSAK egyenként rájuk figyeljek. Ovi, iskola, tanulás, edzés mellett hétközben kevés idő jut egymásra, ezt hétvégén pótoljuk, de úgy érzem, talán a szürke időjárásnak is köszönhetően fáradnak a gyerekek és az igényeik is átalakultak... Nem tudom ezt jól megfogalmazni, de szerintem mostanra fogták fel igazán mi a helyzet, és kezd egyfajta hierarchia kialakulni közöttük. Ezt ők is érzik, ezért próbálom velük egyenként is tartalmasabban eltölteni azt az egy délutánt, amikor az van, amit ők akarnak, nem kell nekik sem egymáshoz alkalmazkodni. Na remélem érthető nagyjából, amit írtam... :oops: :shock:

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Kati! A mézeskalács sokáig elállna, ha nem fogyna el! :lol: :lol: :lol: Nálunk még nem romlott meg, sőt tavaly valaki a fáról is lelopta... :lol: ( A tettes azóta sem lett meg! :lol: ) Szoktam díszíteni, cukormázzal, vagy tojifehérjés cukorral, na az a macerásabb. Most szinte mind megették, ami volt, még pár darabom van, meg az ovis félretett doboz. Még biztos sütök idén! :lol: :lol: :lol:

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

noémi, kati köszi!

noémi nekem is nagyon tetszik a mézeskalács recept ha átköltözünk (valaha) akkor tuti kipróbálom!!!! nagyon ügyes vagy, h egyedül mindent megpróbálsz ,megtenni, h a fiúk semmiben ne szenvedjenek hiányt. nagyon nagyoon tiszteletreméltó! le a kalappal! eszetlen erőt és embertpróbáló lehet!!!
kerekpocak

Zsófi! ( És minden kedves mézeskalácssütő- próbálkozó! :lol: )
Várom a képeket a sütikről! :lol: Ügyes kis csapat leszünk! :lol:

Zsófi! A fiúkkal nem könnyű, de nem panaszkodom. Néha annyira "felnőttként" kezelnek dolgokat, hogy csak ámulok!!! Igyekszem nekik megadni minden tőlem telhetőt, de sokszor úgy érzem, az IDŐ az, amire szükségük volna. A nap 24 órája kevés velük, és rájuk... Azért csak kialakult már az életünk, öröm velük minden perc, és ez sok mindenért kárpótol! :lol:

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Zsófi köszi a tanácsokat, de nekem azért lenne még kérdésem. Egy 5 hónapos babánál mennyi a játékidő? Nekünk megvan a rendszerünk, de nem óramű pontossággal, hanem a lényeg, evés játék alvás. Nálunk az a probléma, hogy megszokta hogy kézben alszik el. Próbálom az ágyba szoktatni, de nem túl sok sikerrel. Próbáltam azt, hogy besötétítem a szobát, megpuszilgatom elmondom neki, hogy most aludjon jól, stb. beteszem a kiságyba, betakargatom, és kijövök. Egy darabig ált. csöndben van, játszik, forgolódik, és aztán indul a sírás, ami olyan iszonyatos üvöltésbe csap át, hogy a kezemben sem tudom megnyugtatni, és végül a kezemben álomba zuhan. A suttogót olvastam én is, a felvesz letesz módszert próbáltam, de az a baj, hogy ha csak rövid ideje sír, kiveszem abba hagyja, de amint visszarakom, még "földet sem ér" újra kezdi. Ezt addig fokozza, amit az előbb is írtam, hogy úgy üvölt, hogy nem tudom megnyugtatni hosszú percekig sem. :( Most különösen nehéz időszakunk van, mert a foga is jön, és az ekcéma sem nagyon múlik, amitől szintén lehet nyűgös.

Nelly

Kép
breeki

sztem 5 hónapos babaáknál még nem működik a felvesz letesz.
sztem sötét puszi kijössz, majd amikor sír akkor visszamész megint puszi, simi és kijössz. kb 2 percig vagy kint amikor megint vissza. puszi puszi és megint ki. és lehet h ez őrült melós, de ő csak azért sír mert megszokta h kézben alszik el, nem azért mert nem álmos, hiszen aztán a kezdeben elalszik. szal én ezt ismételném. fársztó de hamar át lehet szoktatni!
kerekpocak

+ fontos, h maximálisan érezze a baba h te határozott vagy és tudod mit akarsz. ha bizonytalan vagy akkor nem fog sikerülni. és mondjuk az 5. kör után kicsit tovább lennék kint a szobából. én nem estem kétségbe ha samu sírt, mert tudtam, h aludnia kell és kész. mert álmos és többet árt neki ha 40 percig sétálgatok vele, h elaludjon,. mintha sír 10 percig majd elalszik.

a felvesz letesszel az a baj, h biz. kor alatt annyira felingerli a babákat, h többet árt mint használ. én nem venném ki.
kerekpocak

ja tök változó, h szonjusnak mennyi a játékidő. akár 30-40 perc is lehet. (benne önálló játékidővel) v 1 óra. ameddig el nem fárad. és aztán az első jelre zsupsz az ágyba. ahol mindig a megszokott rituálé következik, és aztán alvás.
kerekpocak

ok, köszi, megpróbálom. Ha jól emlékszem a könyv 4 hónapos kórtól írta a felvesz letesz módszert. AZ lehet még hiba nálunk, hogy attól függ hogy alakul a nap, hogy éjszaka mikor ébred, de gondolom ez mindenkinél így van. 5 hónaposan a 1 1/2, 2 óra játékidő az sok?

Nelly

Kép
breeki

most látom írtál még, a játék akkor lehet hogy túl sok még neki?!

Nelly

Kép
breeki

sajnos én nem voltam elég határozott. Az elején Apa (bocsánat, hogy iylet írok) de túl sokat volt itthon, és hozzászokott a kézben alváshoz. Hiába mondtam, hogy nem sétálgass vele, ne rázd a seggét, hiába. Nem volt szívem elvenni az örömét, miközben tudtam, hogy magamnak csinálom a bajt vele. Most már ő is belátja, és hétfőtől kezdődik az új élet!

Nelly

Kép
breeki

ÜbiKati ari vagy , tényleg nem írtam Liziről :oops:

nem titok, tudják itt a többiek is a szitut more or less sztem...

szóval! alapjában véve a körülményekhez képest nagyon jól van, nagyon okos kiscica és nagyon szépen fejlődik.
most ezt nem részletezem, mert ami nekem szép fejlődés, az belőletek azt váltaná ki hogy "jézusom, szegény! de jó h az én gyerekem nem ilyen"
... amit teljesen megértek, mert nekem is idő volt, mire idáig eljutottam, hogy tudom a dolgokat a helyén kezelni, és már nem érzek gombócot ha meglátok egy egészséges gyereket, meg azt hogy a kortársai már hol tartanak, vagy a fele annyi idősek mint ő....

megtanultam úgy nézni a dolgokat, hogy Ő van, Ő saját magához mérten értékeljük a világot!

de hiszem hgy mindenkinek így kéne tennie, függetlenül attól hogy egészséges vagy sem a gyereke.

nekem nagy ejnyebejnye járt a múlthéten, mert én nem hittem el h a kiscicám már ennyire okos, hogy mindent gyakorlatilag megért amit mondunk neki, csak több idő kell a "végrehajtáshoz".
a fejlesztős órán játszott Bogi olyat vele hogy fogd meg a kezed, lábad, etcetera.... és mindent csinált!
én meg ámultam, hogy Bogi, ez most szted szándékos?
Ő meg "lecseszett" hogy milyen anya vagyok, amikor sokszor inkább beleképzelnek anyukák dolgokat én meg a tényt nem hiszem el.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

valszin őrület óvatos lettem és berendezkedtem egy rosszra védekezésképp az idők folyamán.
de mióta ezt próbálom félretenni és nézem a mackót, be kell látnom mekkora egy hülye vagyok, mert igenis rengeteg dolgot TUD.
:) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szóval így vagyunk mi :)

ui.: most épp itt hempereg mellettem az ágyban, ma lusti napot tartunk, olyan csúnya az idő is, szóval hancúrozás lesz asszem! :)
lmkata

Edus na azért most kicsit itt zavarba hoztál :oops: :oops: :oops: :oops: mingyá le is veszem az avatart :lol:
de meg van mahinálva, nem vagyok ennyire szép :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

na teszek képet is :)
ahhha!
Kép

a balett a hobbim!
Kép
lmkata

Hát csajok, "öröm", hogy nem csak én küzdök ezzel a z alvás gonddal - de nem látom a végét, a ma éjszaka is borzalmas volt, hajnali 4-kor mikor szopizott, utána olyan hasfájás jött rá, hogy csak reggel 6-kor tudott elaludni, s aztán persze fél 8-kor már ébredt is, hisz 3,5 órája evett...

...most is csak nyűglődik az ágyában, hol cumival, hol anélkül, hol apa hol én megyek be simogatni, de NEM vesszük ki... majd csak jobb lesz, csak ne lennék ilyen hulla fáradt... :cry: :oops: :cry: :oops:

Kép
bogen

zsófi életének első rétese :) Kép
kerekpocak

Zsófi: Csurog a nyálam!!! Ránézésre nagyon finom a rétesed! Elsőre igazi siker!
GRATULA A FÉLIDŐHÖZ!!!!!!!!

Bogi, Nelly: alvástémában nekünk is bevált az alvás, evés, játék dolog, de Beni érdekes módon néha elalszik evés közben mert reggel ugye 6-kor kel, nagyot eszik (4-5 óra alvás után muszáj is!) nagyot játszik és így egyszerre lesz álmos és éhes is kb. 10 órakor, de mivel gonosz anyuka vagyok és megtörlöm az arcát és tisztába teszem így felébred és utána még egy pici játék fél-egy óra, ami után el tud aludni egyedül. Ma én főztem és apa játszott vele, majd felvette mert nyűgös volt és elaludt a mellkasán, zsupsz be az ágyba és aludt tovább. NÁLUNK IS ÚGY VOLT AZ ELEJÉN hogy össze-vissza aludt és olyan 2 hónapja van már egy rendszer ami egyelőre még nem változott, de tudom hogy fog, mert VÁLTOZÁS mindig van és lesz! Figyelek folyamatosan és úgy alakítom ha kell! 2-kor ebédelünk, játék és délutáni szunya fél öt körül ami nem sok csak 1 óra. Aztán megint evés, játék és még este be szokott aludni egy fél órára 7 körül.

Kata: De ügyes Lizu! Nagyon jól fogja a lábát és nekem olyan kis izmosnak tűnik a combja. Jól látom? A szeme pedig GYÖNYÖRŰ!!! Egyre szebb a kiscsajod!!

Na megyek összedobok egy muffint! Ilyen fotó láttán nagyon megkívántam a sütit! :wink: :oops:

TOVÁBBI SZÉP VASÁRNAPOT MINDENKINEK!!!!!!

Kép
viky30

hehe az én izmoscombú kislányom :lol: :lol: :lol: :lol:
végülis gyúrják eleget :wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata

Ma már elkezdtem ezt a szopi-játék-alvás dolgot, s nem gondoltam, hogy ilyen hamar eredményt hoz...vagy csak a kezdők szerencséje?!
Fél 12-kor szopi befejez, tisztába tétel, játék - 12-kor betettem a kiságyba, elbúcsúztam tőle, s aztán kijöttem a szobájából!
12.15-ig sírdogálás, csendes szakaszok váltották egymást, s aztán el is aludt! Annyira, hogy fél5-kor ébredt!!! Marha boldog vagyok, hogy végre aludt!
Persze fél5kor jól bezabált, meg is fájdult a hasa...most cumival van a kiságyban, de csak bóbiskol. Hasfájósan csak a cumi nyugtatja meg......remélem el tud aludni!

Zsófi: Jól néz ki a süti, nekem legalábbis tetszik, be tudnék kajálni belőle :lol:

Kép
bogen

sztem folytassátok! nagyon ügyi vagy!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Nahát, hova kerültem?!? Mindenki sütöget, csak én nem jutok el néha még a konyháig sem. Az ebéd ma is 4-kor lett kész, még jó, hogy Rolandnak mindig van itthon üveges étel, az a végszükség esetén kibontandó feliratot viselné, ha én cimkézném fel. A süteményt csak vendégségben eszem, persze ott sem kéne, mert hát a szülés óta hűűűűűű-hhaaaaaaaaaaaaa-izééééééééé szóval már 120kg felett vagyok. ez borzasztó. Ahhoz képest, hogy mielőtt gyermeket szerettünk volna (hormon bogyók, majd lombik), 76 kg voltam, ez valami borzasztó. Na de most már jó lesz a pajzsmirigyem, elfogy a szteroidom, és irány a konditerem, aminek már látványa is lesz. Jővő szilveszterre kinéztem egy 8 centivel rendelkező tűsarkú cipit a deichmanban, abban szeretnék táncolni, és hát ilyen súllyal nem menne! Szurkolljatok, ez az új évi fogadalmamhoz!

Imkata
Szerintem tök jó a felfogásod, és teljesen igazad van abban, hogy mindegy gyermek másképp fejlődik, és ahhoz képest kell tőle bármit is elvárni! A lényeg, hogy Lizus szépen fejlődik, ennél több szerintem most nem is kell. Azt lehet tudni, hogy mi várható a jövőben? Mert hát Bogi szerint jól halad igaz?

Mennem kell, a fiam szétszedi a DVD antennáját (egyben van a rádióvalÖ
)

Pusza

Kép
übi

sziasztok Lányok!

Samu, nagyon cukker!!!
Emma, Eszter, Tarek nagyon vagány trió!!!! :) :)
Lizusbabám csúcs!!!!! nagyon ügyes, okos kislány!!! ;)

Übi, de jó, hogy jelentkeztél! Roland már egy igazi férfi, nagyon szép szeme van!! huh leszenk itt sírások, mármitn a lányok részéről :) :)

Noémi, de édes a kisfiad!!!! és milyen ügyes!!! pusszancs neki is! a sütit kipróbálom, aztán beszámolok!!! :)

Niki, mi csináltunk egy főpróbát, mielőtt mentem csajos buliba, nálunk sincs cumisüveg, kanállal ment a dolog, lassabb ugyan, de nem volt gond :) igazán az altatástól tartottam, hogy fog sikerülni apának, de nagyon ügyes volt :) sztem Emmának és apának is menni fog, egy kis idő és nem lesz ezzel gond ;)

TIMI!!! nagyon jól sikerült az adventi naptár!!!!!!! én is kérek sablont!!!! és remélem jövőre én is megcsinálom!!!! :) :)

Szonja babának nagyon boldog hófodulót!!!!!!

Kata, tényleg nagyon dögös lett a kép!!!! :wink: :wink: :lol:

Zsófi, köszönom kérdésedet, jól vagyunk :) :) Bende járni próbál, nagyon cukor és bátor is! :) zabálom!!!

huh, akartam még valamit.....

ja Zsófi, tuti idegesítő lehet a rivalizáló anyukákat hallgatni, engem szerencsére elkerülnek ezek az anyukák, nem bírnám én sem... :)
gratulálok a félidőhöz!!!!! :)

Mazsola családnak küldtünk postán egy rahedli puszit, megkapták? :wink:
mangó

SAMUTKEDVELŐKNEK!!!

http://www.youtube.com/watch?v=VAHWJ1kzAUk

itt samu kapcsolgatja a lámpát és kuncog nagyokat :)
kerekpocak

Zsófi, nagyon édes a kuncogi!!! :) :)
mangó

Köszi lányok a hsz-t!!!

Zsófi!!!!!! Szuper ez a video Samuról!!!!Olyan édes!!! És olyan más így videóról látni valakit, mint képről. Persze ilyennek képzeli az ember, de akkor is sokkal, sokkal, sokkal jobb!!!!!!! Hihetetlenül tündéri Samu. És ahogyan örül magának!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

lányok köszi!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Lefekvés előtt gondoltam még bekukkantok és megérte mert ez a video annyira cuki!!! Én Samu fan vagyok, de gondolod Zsófi, hogy van itt olyan aki nem olvad el tőle? :wink: :lol: Ez a You tube jó ötlet. Megkérem apát hogy tegyünk fel mi is valamit és remélem a többiek is csatlakozni fognak. Olyan jó 4D-ben látni a picurkákat!!!

Ma kimenőt kaptam és meglátogattam a nővéremet. Beni nem sírt utánam, bár úgy mentem el, hogy előtte megszoptattam. Amikor hazajöttem annyira örült nekem, fülig érő szájjal mosolygott és kúszott felém, nagyon jól esett, hiszen még soha nem volt ilyen!!!!! Most meg apa ment el a haverokkal (legalábbis nekem ezt mondta:P). Már csak együtt kellene elmenni valahova végre....

JÓ ÉJT!! ÁLMODJATOK DRÁGA KUNCUGÓS KISBABÓKKAL!!!
:lol:

Kép
viky30

Mangó, köszi a köszöntést!

Bogi: látod milyen ügyes vagy, csak így tovább!!!

Zsófi: gratula a félidőhöz, és a réteshez, nagyon jól néz ki!
Samu annyira édi a videón... :D

Én csak holnaptól kezdem az új altatási módszert, mert ma nem voltunk ithon, de már előre félek, hogy hogy fog menni. Hogy nyugtassam meg, ha nagyon sír, úgy hogy nem veszem ki az ágyból?! Ez az én dilemmám. Igaz, ha kb. 2 percenként bemegyek hozzá, nem tudja úgy behergelni magát. :roll: Majd meglátjuk, szorítsatok!

Nelly

Kép
breeki

itthon

Nelly

Kép
breeki

hali lanyok :D

1000 bocs, de egyszerüen nem jutok nethez, rossz a laptop vagy a net, mar nem is tudom, megnyitok egy oldalt es lefagy, neha sikerül csak valamit irnom..grrrrrrrr :evil:
visszaolvasni asszem lehetetlen..

röviden Vanirol
tapszert kaptunk...az egesz ugy kezdödött, hogy van valami a tejtermelessel es egyre kevesebb van :cry: eszrevettem, hogy Vani nem elegedett soha kajcsi utan, a sulya nem igazan gyarapodott,amit megevett, par perc mulva ki is bukta,ugyhogy hosszu idegtepes utan a gyerekorvos vegre ajanlott valami jot..reflux elleni tapszert..beszarok..szegeny kislanyom..hiszen tudom milyen erzes ez egy tapszer, amit kifejezettem bukos kisbabaknak csinalnak es ez igy müködik, vegre gyarapodik a babam sulya :D
most igy eszik: 15 perc bal cici-5 perc jobb cici-tapszer-büff
nem szophat tovabb 20 percnel, mert gyengecske meg, kell az erö a cumisüveghez is
szoval vegyes taplalas van nalunk..en fejni egyaltalan nem tudok jelenleg, pedig egeszsegesen taplalkozom, szedem a homeos bogyot, iszom a teat..erdekes..de nekem most csak az szamit, hogy a pici dagipókom sulya gyarapodjon..semmi mas :wink:

amugy jol van, edes kiscsaj, ejjel jol alszik, ejjel 4 orankent eszik, nappal 2-3 orankent, de vannak "rohamai" is, amikor orankent szopizna 8)

en a szüles utan kb 2 hetig verezgettem, aztan semmi, most pedig ujra verzek mar elegem van :cry:

dagi vagyok..rolam nem mennek a kilok sehova..a fene a ragaszkodos fajtajukat de apa szerint szebb vagyok,mint valaha(haha.. )

csajok, remelem mindenki jol van..

nyugodalmas jo ejszakat
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: