A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jaj Ancsi! szuperügyeskiscsaj Molli :lol: és Emese! :shock: de ügyes a kis Zsófka is :lol: hiába :roll: a lánykák ügyesen mozognak, a fiúkák meg nagy dumásak :lol:

Pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

sziasztok!

rég nem voltam. próbálok reagálni. bocs, ha nem fogok mindenre.

találkozó:
IGEN!! HEJJ! :lol: Persze, benne vagyok. Úgy néz ki, jó nekünk a dec 11.

belga:
most hallgatom. letöltöttem a netről. rég akartam. köszi irina! :D 8)

haj:
csinik vagytok csajok! :) én is változtattam. de végül nem tetszik. visszatértem a vörösre. illetve bordóra. de nem áll jól, a kék karikás szemehez :evil: hiába alszok, egyszerűen nem múlnak el a karikáim.

babák:
édik és ügyesek!! annyira jó látni, ahogy mindenki szépen fejlődik.
a lányos anyukák ruháit pedig kifejezetten irigylem! :)

betegek:
jobbulást. gyógypuszik mindenhova

rólunk:

mondtam nektek a múlt héten a zölt kakit. mivel napok óta tartott, felhívtam a gyerekdokit. tudtam, mit fog mondani : botond nem eszik eleget. pár napja én is tudtam, de nem akartam róla tudomást venni. borzasztóan elkeseredtem, hogy nem elég neki a tejci...
végül úgy beszéltük meg, hogy minden nap (uzsonnára) tápszert kap, 120 ml-t. 1 (!) nap alatt megszűnt a zöld kaki. hétfőre pedig 25 dekát hízott a kicsi fiam.
már beletörődtem. ez van. napi ötször szopi, egyszer pedi tápszer. és utálok mindenkit, aki azt meru mondani, hogy nem vagyok teljes értékű anyuka!!! :evil: :evil: :evil: tudom, ti nem így gondolátok. de vannak ilyenek!

méretek 2 hónaposan : 4700 g és 59 cm (születési adatok: 3170g és 53 cm)

szerdán voltunk koponya + hasi + csípő uh-n. MINDEN OK!! botond annyira kis édes volt. végignevette a vizsgálatot. a doktornéni nagyon megdicsérte, hogy milyen kis kiegyensúlyozott baba. nem is értem! ilyen ideggörcs anyukával... 8) :?

megkaptuk a 2 hós oltást is. láz nem volt, de 2 napja nyűgösebb mint szokott. pedig mostanában annyira jól elvan. az autósülésben vagy a játszószőnyegen van úgy hogy egy órát (!) is elnézeget. és már a kézben levést se igényli annyira. már lassan nekem hiányzik :o . viszont egész nap beszélni kell hozzá. azt nagyon értékeli. folyamatosan mosolyog. kezdi nézegetni a kezét. és hátáról oldalra rendszeresen fordul.

na most ennyi. remélem gyakrabban leszek ezután.

Ildikó
KépKépKép
sense4

és egy kép a 2 hónapos botondról
Kép

gondolkodom tehát vagyok... 8)

Ildikó
KépKépKép
sense4

sziasztok!

Ancsi,Sense Édesek a bébik :)

Sense!
ne is halld meg aki azt mondja nem vagy teljes mértékű anyuka,az bekaphatja :)

krupp:
ovistárs anyukája mondta, hogy őt mikor rohama volt a lábát megfogva,fejjel lefele lógatták,nagypapája javaslatára aki fül/orr gégész.

egyszer régen volt téma a dagadt baba,Míra így nézett ki 4,5 hósan :)
Kép
Kép

KépKép
viranka

Sziasztok!
Köszi a kruppal kapcsolatos infókat (jól beparáztam, mert a párom öccse anno befulladt :shock: ), de nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség. Végülis mondom, nem köhög, csak mikor sír, olyan repedtfazék hangja van, és hangos a belégzés. Remélem, nem is lesz rosszabb. Meg hát ugye jön a váladék rendesen. Főleg reggel. Sétáltunk nagyot, szép tiszta idő volt és itt jó sok a fa is, tisztultak a légutak rendesen. :) És vettem csájnízban egy vastag télikabit meg sapit, mert a mostani ugyan szép, de nem órákon át tartó babakocsi-tologatásra tervezték. Mikor hazajöttünk, beöltöztettem a Drágámat, és leraktam aludni nyitott ablaknál (bazi hideg lett a lakásban :? ). Persze visított 10 perc után, mert hason alszik, és a sok cucc miatt nem tudta forgatni a buksiját, és még a cumi is folyton kiesett. Na, mindegy. Holnap azért folytköv.
Sense: tökéletes Anyuka vagy! Amit tudsz, megteszel Botiért, és ez a lényeg! Ja, nagyon jófej kispasi! :wink: :D
Anitja: ha meggyógyulunk, ott leszünk! Juhí! :D
Viranka: nagyon szép volt Míra picinek is! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Lányok, nagyon édesek vagytok, de tutira nem tudok elmenni a találkozóra, több ok miatt sem.

Még mindig nagyon pocifájósak vagyunk, újabban hajnalban kezdődik a tekergés, ha mázlink van, nem ébred fel rá... pedig már azt hittem, túl vagyunk a nehezén. Hát dehogy. :cry: Kicsit nehezen viselem már, hogy egész nap (!) gyakorlatilag nulla szünettel ez van, s még addig jó, amíg cipelni tudom Ádit, de már alig érzem a kezeimet egy félórás puma-/kólikatartás után... szóval fél-egy órát altatok, és szegénykém alszik vagy 10 percet... attól félek, teljesen kimerült lesz. Na nem panaszkodom tovább, csak totál kivagyok ettől. Minden nap egy hétnek tűnik...

Viszont Ádi füle a dokinő szerint meggyógyult, ami nagyon jó. :-)

Kép
Kép
irina

Édesek a babcik nagyon! :lol:

Kép
Kép
irina

Detti, gyors gyógyulást kívánok a pici babócádnak!!!!!!!!!!!!!!!!!44

Kép
Kép
irina

Szép jó estét!

Irina Sajnálom, hogy nincs javulás Ádikánál :( Viszont ami biztató, hogy hamarosan eléritek a bűvös 3 hónapot amikor is minden megváltozhat :wink: :lol: Jó a dalod :):

Sense Sz@rd le a kötekedőket! Amúgy meg senkinek semmi köze ahhoz, hogy te mit adsz Botondnak. Ha úgy alakult, hogy naponta 1-2 alkalommal tápot kell adnod neki az csak a ti dolgotok, ne foglalkozz vele. Ügyes vagy :lol:és nagyon jó anyuka! Nagyon édes Botond.

Találkozó Megy valaki a X. kerületből autóval? Szívesen betársulnék. Én nemrég költöztem fel pestre és még nem ismerem a várost. a GPS-em meg dolgozik :oops: :roll: Metron, buszon meg villamoson babakocsival kicsit gáz közlekedni, úgy tapasztaltam. A 11.-e nekem is jó volna.

Nálunk is kezd normalizálódni a helyzet. Az éjszaka ugyan felriadt Grétus, de 2 perc után vissza is aludt és utánna aludt reggelig. a szívszaggató sírás hála istennek elmaradt.

Emese, Kiskolbi Jók a frizurák :lol:

Mmarica édes lehetett ahogy kacagott :lol: Grétike is csinálta már, de álmában.

Ancsi26 Nagyon ügyes Molli baba :lol:

Emese Nem is kell a pihenőszék, elszórakoztatja magát Zsófika nélküle is :wink:

Granda Köszi a segítséget sikerült, megrendeltem. az én gépem volt a rossz. A linux nem akarta engedni érvényesülni a programot, de én nyertem :wink:

Becka Babaúszásra én ide a X. kerületbe viszem Grétit. Remélem tetszeni fog neki. Sajnos csak januárba tudunk kezdeni, mert mire mehetnénk már csak 1 foglalkozás lesz aztán mennek téli szünetre (érthető) De januárba minden héten viszem.

Kiskolbi Jobbulást Máténak.

Hajni :?: :?: :?: Hol vagy :?: :?: :?:

Viranka Míra nagyon édi volt kicsilánynak is :lol:

Dettyk Nagyon ügyes vagy. Origami könyvem nekem is van csak kézügyességem nincs. Hajtogatni nem tudok :(
Viszont megcsináltam az adventi koszorúnkat és szerintem nagyon jó lett :lol: Apa szerint is :lol:

Elveimmel ellentétben raktam ki színes égősort a lakásba, Gréti közelébe. Kíváncsi voltam mit szól hozzá. Hát lányok le nem veszem az tuti :lol: olyan édesen nézi csillogó szemekkel és magyaráz neki. majd megzabáltam :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sense
Mi az egy cici miatt már Linda egy hónapos kora óta felsben nyomjuk a tápszert :? De nekem fontosabb volt, hogy Lindus fejlődjön, mint hogy ki mit mond... Épp most kezdtem egy csecsemőtáplálási könyvet olvasni, szinte sulykolja, hogy eszünkbe ne jusson cumisüveget használni vagy egyáltalán venni :? :? Én annak is örülök, hogy maradt még egy ciciből tejem napi 3-4X evésre.

Irina
Nagyon együttérzek. A gondoslodás, a babálrt érzett aggodalom mellett a kimerültség végleg kikészíti az embert. Nekem kb. 2 hete volt egy hullámvölgyem a 8 hétig tartó nem pihenés miatt (nem Linda volt nyugtalan, hanem én, nem aludtam, amikor Ő), de csak egy örök igazságot tudok Neked írni: semmi sem tart örökké! Biztosan kárpótol az élet egy zseni gyermekkel :P Kitartás és azt hiszem, mindannyian drukkolunk Nektek!!!!

Kép
granda

Sense! Botond igazi nagyfiú! Nagyon helyes kispasi! :D

Viranka! Míra nagyon formás kis baba volt!!! Dagadt??? Hát attól elég messze van! Pont jó kis husi! :wink:

Kiskolbi! Szeli is mindig hason alszik itthon, de ha levegőztetem (rányitom az ablakot felöltöztetve) vagy a babakocsiban alszik, mindig háton fekszik. Nincs vele baja. Próbáltad úgy?

Irina! Meglátod, majd egyik napról a másikra minden meg fog változni, és Ádikát is fájások nélküli önmaga lehet!!! :D

Én meg megint megfáztam. Iszom a hársfateát mézzel, C-vitamin megy ezerrel, meg egy kis Neocitrán estére. Pedig Szelike már épp kifelé jön a náthából (amit tőlem kapott el :evil: ).

Kép

Kép
regcsiken14

Ádikád!!! :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Nagyon sajnállak! :( Igaza van Grandának, LMóninak, és a többieknek! Ez "csak" egy átmeneti állapot - igaz, elég hosszan tart. Nemsokára itt a bűvös három hónap. Most biztosan azt gondolod, hogy mindenki ezzel a hülye három hónappal jön, meg különben is minden baba más, mindegyiknál máskor van a három hónap.
De ez nem véletlenül van így! Tényleg van változás. Ilyenkor az egyik baba átalussza az éjszakát, a másik mosolyog, a harmadiknak megszűnik a pocifájása.
Már nagyon közel vagytok, és én biztos vagyok benne, hogy ez egy pozitív változást fog hozni. :D
Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy kitartás Anyuka, nagyon fontos vagy Ádinak! Szegénykének csak Te tudsz segíteni, miközben kínozzák azok a fránya görcsök. És neki egy nyugodt Anyuka kell. Na ez a legnehezebb, de nézd egy kicsit másképp a dolgokat, mikor már megőrülsz, mert állandóan sír, leszakad a karod, mert cipelni kell...
Mikor Zsófi 3-4 hetes volt, még nem értettem a nyelvén, este menetrendszerint jött a hasfájás, Apával felváltva bicikliztettük, cipeltük órákon át, nem tudtuk elaltatni, ha letettük felkelt és üvöltött, én meg a kimerültség határán álltam, fel tudtam volna robbanni. De nem a babára haragudtam, hanem erre a hülye helyzetre, és nagyon sajnáltam őt.
És utána próbáltam úgy megoldani a helyzeteket, hogy az lebegett a szemem előtt, hogy a jelenlétemmel tudok neki segíteni, én tudom megnyugtatni, ő egy kicsi teremtés, aki nem tehet arról, ami vele történik. Az én LÁNYOM! És ez mindig erőt adott, feltöltött még akkor is, ha már az összeomlás szélén álltam.
Kitartás, nagyon jó anyuka vagy, Ádi nem tehet semmiről (tudom, nem is hibáztatod), és nemsokára azt fogod észrevenni, hogy egyre kevesebbet sír napközben, és egyre többet mosolyog! :wink:
Nagyon sok puszit küldök Neked Irina!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Jobbulást!!!

Tali 11-én? Nagyszerű! Én már nagyon várom! :D

Viranka! Mira nagyon szép kisbaba volt, és megfelelő hurkamennyiséggel rendelkezett! :wink:
Látom, Mirának is kikopott a haja hátul.
Zsófinak is van már ott egy folt, kezd "kopaszodni". :lol: Annyit forgatja a fejét háton, hogy kikopik a haja.

Sense! Boti nagyon fess kispasika!!!! :D
Aki dumál, azt magasról lesz.rni! Azért van két füled, hogy ami az egyiken bemegy, a másikon kijöjjön!!! :wink:

Granda! Lindus nagyon édes, ahogy nyalogatja Apa orrát. :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi a jókívánságokat, át fogom adni Máténak! KépKép
Még mielőtt ellépek pihizni, egy gyors Irina, Neked: 3 napja fájdalom nélkül kakilunk! Nem azért írom, hogy irigykedj, csak hogy lásd, TÉNYLEG vége lesz egyszer. Látod, Ádi fülikéje is jobban van, hamarosan a kakidolgok is csak emlékek lesznek majd. Pihizz sokat, és jól vésd az eszedbe, amit Emese és a Többiek írtak!

Jóéjt Mindenkinek!
KépKép

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Még februárban csatlakozni akartam hozzátok, írtam is, de aztán több okból nem tartotta veletek!

Végig követtem a várandósságotokat, együtt izgultam veletek amikor elkezdtek megérkezni a babák, majd, mikor az én fiam is megérkezett, szeptember 25-én, nagyon sokszor ti segítettetek nekem, pedig nem is tudtatok róla.Mosttanában is, ha valami gond van, mindig találok itt megoldást, hiszen ti is ebben a helyzetben vagytok.

Ezúton is köszönöm, hogy segítetek nekem.

Az, hogy most írok nektek azért van, mert nagyon megérint Irina helyzete.

A lányomal, aki most lesz fbruárban 4 éves, pontosan ezeken mentem keresztül én is, szórol szóra ugyanezeket éreztem én is.Nagyon sokat sírtam, úgy gondoltam, hogy én csinálok valamit rosszul, bárki bármit mondott én így éreztem.

De!
Aztán eljött az a bizonyos 3 hónap!!!Minden egycsapásra megváltozott, mintha soha nem is ismertük volna a hasfájást, é kezdten elhini, hogy talán mégis képes vagyok jó anya lenni.

Irina!!
Lehet, hogy nem változik meg minden varázsütésre, de hidd el, hogy nem rossz emlékként fog élni benned ez a pár hét.És légy nagyon büszke magadra, hogy ilyen türelemmel viseled ezt a helyzetet.További sok erőt kívánok neked.

Fura, hogy szinte már ismerlek titeket, ti pedig nem is emlékeztek rám.

Mindenki babája gyönyörű.

Ha lehet akkor csatlakoznék hozzátok.

Marcsi
mikiné

Bocsánat a sok elütésért, de sietnem kell!
De hiszen ti is tudjátok :wink:
mikiné

Van még egy pici időm:

Nálunk is sokszor van zöld kaki.Senki nem mondja, hogy gond lenne.
A fiam 3460 grammal született, 3 hetesen volt 3970 gramm, 6 hetesen volt 4620 gramm és most két hósan volt 5270 gramm.
Csak szopik(a lányomat nem sikerült szoptatni, mert túlparás anyuka voltam, és azt hittem, hogy nem elég a tej, 3 hetesen már pótoltam tápszerrel.)Most sikerült.
Viszont alig eszik, max.110-et eszik meg, délután, amikor már jobban meg kell érte dolgozni, akkor nagyon nehezen tudom beleszuszakolni .Most próbálgatom, hogy ha este üvegből kapja, akkor többet eszik-e, de éppen most evett 80-at üvegből és tovább nem kérte.Megkínáltam a cicimmel, abból még 30 körülit szívott.
De volt, hogy ma egyik alkalommal csak 90-et evett.
Tehát a mai termés kb 610-630 körül van, azért kb, mert az egyik etetés nem itthon törént, nem mértem.
A kutacsa rendben van, eddig szépen gyarapodott, de azért kezd aggasztani a dolog, ez az ő súlyához már nagyon kevés, de nem kell neki több, akkor sem, ha még van a cicimben.
Egyébként nyugodt nagyon, tehát nem tűnik éhesnek, bár a 90 után kicsit hamarabb kérte érthető módon.

Bocsánat, ha egy kicsit sokat írok, én ilyen sokatírós leszek, ha csatlakozhatok hozzátok.

Most taknyos a kisfiam a lányomtól kapta el, ő ugyanis ovis és mindent elkap, amit csak lehet, talán olyat is, amiről csak szó van az oviban.

Bocs, ha sokat írtam, hisz még nem is kaptam engedélyt. :oops: :roll: :oops:
mikiné

Mikiné
Üdv itt minálunk!!!
Micsoda "engedély"-ről beszélsz??? :) Nanemá!!!
Itt biztosan mindenki szeretettel fogad, de kérünk képeket, meg vonalzót, meg stb....
Tudod, van egy mondás: "A szeretet az egyetlen dolog, mely megosztva nő".

Kép
granda

Sziasztok lányok !

Nekünk mozgalmas napunk volt ma.
Délelött az Aréna Plázába voltunk délután meg a Pólusba.
Hát a drágám végig aludta az egészet csak kajolni kelt fel.

mikiné : üdv a csapatban. Szerintem mindenki nevében mondhatom mert mi mindenkit szeretettel fogadunk.

Lányok : hol lesz a tali. Nekünk jó a 11-e. Ja és én zuglóból megyek ha kell valakit szívesen elviszek magammal.

Még egy kérdés:
Tápszeres mamik : szerintetek milyen idő közönként kell a cumisüveg cumi részét cserélni ?

Na lépek pihizni mert már csend van nálunk.

Mindenkinek kellemes éjszakát.

Ja és egy mai kép.

Kép ilyen laza ruciba csavarogtam ma.
20200310173350

Ja és a poló szövege :

My dad is stronger than your DAD !
( Az én apukám erősebb mint a te apukád ! )

H&M-be vette a tesóm ezt a felsőt.
És ma is vettünk nagyon aranyos polót majd kimosom és lefotózom.

Na lépek jó éjt !!!
20200310173350

Hello Lányok,

Sense, milyen édes Botond! És milyen vagány pasis cuccban nyomja :lol: A tápi kiegészítés miatt meg ne aggódj (mondom én, aki tiszta depiben volt a szopi vége miatt múlt héten :wink: ), nehéz elfogadni, de pár nap alatt túlteszi rajta magát az ember. Olvass minket és az jó kedvre derít :lol: (Nálam legalább is így volt)

Viranka, micsoda guszti kis hurkincák!

Granda, csak nem a Csecsemők szakácskönyve by Devics Józsefné-t olvasod??? :lol: Én (is) ebben merültem el a napokban, és mérgelődtem pont ezeken a mondatokon. :evil: Mintha a cumisüveg vmi ellenség lenne.
Meg a cumi is, meg a tápszer is meg a császármetszés is. :evil: Kihagytam vmit azokból top-témákból, amit naponta hall/olvas az ember? :)

silka
silka

Mikiné,
üdv köztünk! :wink:

Nem tudom mennyire olvastál minket, de én is a "nem eszik eleget a baba" para voltam/vagyok. Kb 2 héttel ezelőttig napi 550-et ettünk :shock: (kb 5 kilóhoz) Dokinéninél rákérdeztem, azt mondta baromi kevés, de ha meghízza a havi fél kg-t, akkor nincs gond. És ahogy a számaidból látom, ezzel Nálatok nincs gond :lol: Max nem lesz a nagy kajás baba, aki hetente 20-30 dekát hízik :lol: Szerintem hetente/havonta figyeld a súlyát és, ha szépen hízik, ne foglalkozz a napi mennyiségekkel. Hátha rákap az ízére. Nálunk ez történt az egyik napról a másikra, egy jó hete volt a fordulópont. Mondjuk még mindig nem eszi meg a "könyv által javasolt" 150 gr/kilót, de szépen hízik és egészséges. És ez a legfontosabb :lol: Most már csak győzzem tápszerrel :wink:

Kőszegi Timi, én kb 2 hete cseréltem, de nem azért mert elhasználódott, hanem az 1 lyukúkat 2 lyukúkra. Egyébként mikor összehasonlítottam a két cumit, nem vettem észre nagy különbséget az új és a használt cumik között.

silka
silka

Silka
YES!!!Devicsné...

Nem kellene nekem már aludnom :?: :?: :?: :roll: DE :!:

Kép
granda

K.Timi: Az etető cumit nem tudom én se. :roll:
Nagyon klassz a rucija! És milyen tuti az a játék!!! Nagyon édi benne Ádám!!! :lol:

Mikiné! Üdv itt! :D

Szelike nagyon jót aludt, 3/4 8-tól 6-ig. Az orrocskája sem ébresztette fel.
De a légzésfigyelő megint megszólalt, de csak csippantott egyet, és mire rápillantottam, addigra már megint vette a levegőt. Nem lehet, hogy néha kimarad egy-két légvétel??? Ez normális? Vagy aggódnom kell??? Még jó, hogy egy szobában alszom vele. :?
Irina! Nálatok volt mostanában riasztás?

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Mikiné: üdv, persze, hogy szeretettel fogadunk!!!

KTimi: a latex cumit célszerű havonta cserélni, a szilikonos valamivel tovább bírja. Na de én itt vagyok lelőve! Latexel kezdtünk, a szilikonost nem hajlandó elfogadni, de még másik latexet sem az evéshez! Már ragad mint a fene, de nem tudok mit csinálni, egyszerűen nem hajlandó más cumival elfogadni a kaját!
A teánál mindegy neki!

Miléna: hogyna persze. Ha arra járunk talizhatnánk, de Anikót is megkérdezem, ha már ott vagyunk vele is szívesen találkoznék!

Kép
Kép
timi26

Mikiné! Üdvözlet kis csapatunkban! Kérünk: babafotót, baba-mamafotót (amin látszik a fejed!!!!), születéstörténetet és vonalzót.
No! Csak ennyit szeretnénk! :lol:
És írjál sokat! Az a jó!

Képzeljétek, ma reggel - mint mindig -, szopi után 1,5 órával teszem vissza Bébibogyót az ágyába aludni. El is kezdte a lá-lá-lá altatást, de valahogy sokáig tartott.
És akkor nekem eszembe jutott, hogy nem kéne ennyire magára hagyni, mert lehet, hogy nem véletlenül nem tud elaludni, és csak anya kell neki.
És ilyen még nem volt: bementem, megsimogattam az arcát, és abban a szent pillanatban belealdt a tenyerembe. :D Olyan cukor!!!!

Kiskolbi! Jobbulást Máténak! 11-ére tessék meggyógyulni! :wink:

KTimi! Az asram.hu-n van cím és térkép, hogy hova kell menni a talira.
Ádi halálos ebben a szerkóban. Ha lesz egy fiam (márpedig lesz!!!! :wink: ), neki is veszek ilyen pólót!!!! :D

Regi! Ha belegondolsz, felnőtteknél is van olyan, hogy vesz egy levegőt alvás közben, majd nem a jó ritmusban fújja ki, hanem benttartja, és a következő ritmusnál engedi ki.
Én nem értek hozzá, de ha ebből indulok ki, akkor én nem aggódnék.

Múltkor mesélte a volt kolléganőm (akinek 2,5 hetesen "bealudt" a babája, de szerencsére nem lett baj, a légzésfigyelő mentette meg az életét), hogy általában a nagy és nyugodt babák vannak veszélyben, mert ha alszanak, akkor olyan körülményeket éreznek, mintha az anyaméhben lennének (nyugodtság, biztonság, melegség), és az agyuk nem küld infót, hogy vegyenek levegőt, mert az anyaméhben ugyebár nem vesznek levegőt.
És azt is mondta, hogy a bölcsőhalál 1 éves korig fordulhat elő. :shock:
Nos nekem egy gyerekorvos meg azt mondta a kórházban, ha egészséges és jól szopó/gyarapodó a kisbaba, altathatom akármilyen pózban, ha nincs túlöltöztetve (az a lényeg, hogy ne melegedjen túl), nem lesz semmi baja.
Na puff! Nálunk Apa parázik, én "csak" bízom benne, hegy nem történik semmi, nem is gondolok rá. Csak a pozitív dolgokat erősítem.

Dettyk! Talán Te (is) kérdeztedm, hogy jöhetsz-e a talira? NANÁ! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammcik!
Granda! Te úgy csinálod, hogy egy komplett evést kiváltasz tápival? Én minden etetéskor először szopi, aztán tápi, emiatt eléggé elhúzódik a kajcsizás, hisz cicizés min. fél óra, tápi kb. 20perc. Fájni nem fáj a pocija a keveredéstől, és féltem ha nem éri inger a cickót 3 óránként, elapad. De tényleg akkor több tejecske lenne 6 óra alatt, vagy nem? :roll:
"Vegyeskék" (Kiskolbi után :lol: )! Hogy csináljátok?

Mikiné! Sziaaaa! és csípjük a "sokatírós" Mamikákat :wink:

Regi! Már Ti is végigalukáljátok az éjszakát :shock: hát mi semmi jelét nem mutatjuk ennek, 2-3 de max. 4-kor kel Noel, már úgy nézek ki mint egy pirosszemű nyuszi :shock:
Kialudt szemek??? Azok milyenek? :lol:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jó reggelt,

Kiskolbi
Robesz úgyanaz mint amit te írsz, amikor sír akkor olyan köhögösen, eddig azt mondta rá az orvos és a védőnő, hogy olyan gyorsan veszi a levegőt, hogy annak van ilyen köhögös hangja, engem eléggé idegesít, így hát megyünk gégészetre ha teljesen meggyógyult. Ja és igen, Robika is csak hason alszik, így hát a teraszon háton nem túl sokat tud kb. 30 percet, ebben a beöltöztetett cuccban pedig félek hasra tenni.
Tegnap volt a doktornéni, azt mondta sokat javult, vasárnapig szedje a gyógyszereket. Szerdán megyünk oltásra, valószínű megkaphatja.
De most ahogy köhögött álmában is néha, tejesen más köhögés volt, ez olyan rendes köhögés.
Ami pedig a sírásos köhögés az csak sírás közben jött elő.
Azt mondta sokat levegőztessem.
Ne félj biztos nem lesz kruppos.

Irina, tuti el fog múlni, varázsütésre, hidd el minden időszaknak egyszer vége, és felváltja egy másik::) Kitartás, jó Anyuka vagy, de tudom, hogy kimerítő, bár nekünk is volt hasfájós időszakunk,de nem túl sokáig, kb. 2 hós koráig.

Szóval a tali, akkor mehetünk? Gondolom igen, elvileg jó nekünk is a 11-e.
Mikéné, szia, én is nemrég csatlakoztam, de addig is olvastam folyamatosan:)

Timi,
Úristen, egyszerre két helyre mentél, az igen, nem volt iszonyat tömeg, én úgy félek a tömegtől, nem bírom már.

Ma jön Anyukám mi meg megyünk vásárolni, egy csomó helyre, három napja fejek, hogy legyen mit enni:)

Emese,
Hogy van Zsófi szeme? Mikor mentek UH-ra és hová?

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
nektarin

Anitja
Hát nálunk elég érdekesen alakult....
Éjjel u.is csak cicit kap (akkor kevesebbet is eszik), napközben pedig kizárólagosan tápot vagy kizárólagosan anyamellet adok neki. De igazad lehet, ha többször szoptatnám (kezdeni cicivel, befejezni tápival), akkor talán több tejem lenne :shock:

Kép
granda

Sziasztok Anyukák!

Ha nem bánjátok én is csatlakoznék a most már nem is olyan "kis" csapathoz. :D
Szeptember 23-án született meg a második kisfiam, Máté 4200 grammal, 59 cm-rel. Nemsokkal előtte kedztelek olvasgatni Benneteket és ahogy Mikiné írta, már rengeteg jó tanácsot kaptam Tőletek a tudtotok nélkül, köszönöm. :wink: Remélem majd én is vissza tudok adni belőle.
Máté nagyon jó baba, különösebb panaszra nincs okom, bár a mai éjszakánk, hajnalunk elég kuszára sikerült. Három órától kb. másfél óránként kelt, kicsit szopizott, aztán aludt tovább. Amúgy napközben nekünk is pótolni kell az anyatejet, hajnalban általában van benne elég neki.
A szoptatás elején úgy tűnt, hogy ezúttal menni fog (a nagyfiamnál is hasonló volt a helyzet), de egyszerűen nem bírtam követni a fejlődési ugrásokat, és még rááadásul van amikor Máté nem fogadja el a cicit, nem hajlandó megküzdeni vele. Ilyenkor persze kifejem, ami van benne, de mint tudjuk, az nem olyan, mintha ő szopizná ki és így mégjobban csökken a tej mennyisége. :(
De azért nem vagyok ám nagyon szomorú, mert van egy kis húsgombócom, aki mindig felvidít :D !

KépKépKépKép
meryke

Anitja Én is úgy szoktam, ahogy te, először cici, de az kb 5-10 perc, utána tápi kb. 10 perc. Éjszaka ha kelünk kb. 3 felé, akkor elég a csak cici, meg talán még az első etetésnél hét körül.

KépKépKépKép
meryke

Meryke! Üdv közöttünk! :D Minden érvényes Rád is, mint Mikinére!!! :D

Nektarin: Köszi az érdeklődést! :D Zsófi szemén csak akkor látszik valami, ha sír, sokkal könnyesebb a jobb szeme, és olyan ragadós.
Zsufi lesz a következő hét: dec. 5-én de.: szemészet, du. oltás. Dec. 7-én koponya és hasi UH, dec. 10-én csípőszűrés.
Egy kicsit későn vannak ezek (a szűrések), de nem gond!

Na végre el tudtam ugrani zuhizni.... Este ugyanis nem jutottam el odáig. :oops: De nem baj, Zsófi szereti a szagomat! :shock: Hm.... Vajon miért alszik el minden szopi végén??? :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Én a defektes cicivel csináltam azt, hogy állandóan azzal kezdtem a szopit, hogy ne apadjon el, hanem termeljen. Következetesen, még ha nem is éreztem benne semmit. (Még a zuhanyban is csürüszköltem). Zsófika dolgozott rajta, majd áttettem a jó cicire, amiből belakott.
Eredmény: 20g/1 luk-ról indultunk, és ma a maximális kapacitása: 150 g/3 luk.
Tudom, mi nem "vegyeskék" vagyunk, de szerintem ez esetben ez mindegy. Cici, cici! :wink:

Egyébként a mai napig sokkal lassabban termel vissza a defektes cici, mint a másik. Csak az esti alvás után, reggel van fullon, utána egész nap max. 50g-okat produkál. A jó cici sem brillíroz napközben, ezért (is) adom oda neki mindkét cicit.
Sokszor 2,5 óránként kér enni (5x eszünk egy nap), de most már húzom az időt, hogy kijöjjön a 3 óra. Játékkal, putyulgatással, pelenkázással. Egyrészt, hogy kiürüljön a kis gyomra, másrészt, hogy a cicik termeljenek. Megint iszok teát, de már óvatosabban, plusz sok sok ásványvizet. Úgy látom, nem pukizik a teától, mint korábban.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese :lol:

Egy- két kép rólunk:
Kép még pocakban
Kép az első találkozás
Kép akkor...
Kép ...és most
Kép így mosolygok
Kép testvérek

KépKépKépKép
meryke

Anitja! Igen, szerencsére Szeli már vagy 4 hete végigalussza az éjszakát!!! :lol: De hangsúlyozom, hogy szerintem a tápszer miatt.

Meryke! Üdv köztünk!!! Képeket kérünk!!! :D

Milyen sokan csatlakoznak mostanában! Biztos csábítóan jó a csapat! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Szelike épp most rotyizik az ölemben :oops: , közben csuklik... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Meryke! Szépek vagytok! Látom, nálatok nagyobb a korkülönbség a két tesó között. Vitattuk ezt a témát, mi a jobb. Mi a véleményed?

Asszem végeztünk, megyek pelust cserélni... :D

Kép

Kép
regcsiken14

regcsiken14 Köszönöm :lol: . Mi eleve valahogy így terveztük (már amennyire lehet tervezni) és én nagyon örülök, hogy így alakult. Egyrészt nagyon jó volt egy kicsit visszamenni dolgozni, én nagyon szeretek dolgozni :oops: , meg a kollégáimat is, nekem olyan mint a második családom :lol: , másrészt olyan jó, hogy úgyanúgy ki tudom élvezni az együtt töltött időt Mátéval is, aztán olyan jó, amikor megyünk Bencusért az oviba és együtt a kis család. Én azt hiszem nehezen bírtam volna itthon két kicsivel 4-5 évig :oops: .

KépKépKépKép
meryke

Meryke! Én is pont emiatt kérdeztem. Nem hiszem, hogy bírnám a 2 év korkülönbséggel. Azt hiszem, nekem nincs akkora türelmem. :oops: Meg aztán Apa se az a babázós fajta... Tegnap is teljesen jó volt, hogy Anyu itt volt egy kicsit. Előrébb jutottam a teendőkkel. Szóval én is ilyen korkülönbséget szeretnék. Ráadásul unokatesóméknál ott a rossz példa (persze biztos, hogy nem mindenhol van így), de a nagyobbik olyan féltékeny a kicsire, hogy tiszta lelkibeteg szegény. :( 20 hónap van köztük.
Persze Apa nem igazán szeretne már harmadikat (parázik azon, hogy hogyan tartja majd el őket :shock: ), de majd meglátjuk, hogy alakul. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Most videken vagyunk es kepzeljetek Linike nathas. egesz ejjel fent voltam (kb 3 orat aludtam) mert oklendezik ad. biztosan ahogyan folyik le - szegenykem, pedig szipozom!

a talalka nekunk is jo eddig ... hol is lesz? bocsi, csak mostansag annyi bajom van: ellenorzest kaptunk, evvegi ceges teendok stb. na mind1 nem panaszkadom, csak Linike ne lenne beteg!

tudtok vmi, h kell e adni ilyenkor? nem faj semmi, csak taknyos ...

udv az ujaknak, mindig orulok, ha rank talal vki es tecccunk neki!

iwiw: augusztusi-szeptemberi babák - jeloljetek!

Kép

Kép
mmarica

Jó reggelt!

Meryke, Mikiné Sok szeretettel üdvözöllek köztünk titeket :lol: :lol: Meryke nagyon jók a fotók :lol: Édesek a tesók :lol:
Kérünk még szüléstörténeteket is.

Regi :lol: :lol: :lol:

Anitja Nekem is a bal cicim kb felét termeli mint a jobb (a kedvenc :wink: ) Mindig azzal kezdjük a szopit aztán a kedvenccel fejezi be. Az eredmény az jól mérhető milikben, eleinte 30-40-nél nem volt benne több most már reggel van benne 120-130 is. Napközben meg kevesebb. Grétus is csak anyatejes, de én is úgy csinálnám mint te, először cici aztán ha nem elég akkor jöhet a tápi.

Nektarin Milyen szépen gyógyultok, csak így tovább. Hétfőre már minden ok lesz :lol:

Emese Gréti is most már beállt a napi 5 kajára. És néha mi is küzdünk az órákkal. De mikor visszaakartam térni a 6 kajára nem tetszett a kicsilánynak :lol:

Mmarica Jobbulást Linikének

K.Timi Naggggyon laza Ádi :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

KÖszönöm a fogadtatást, aranyosak vagytok!

Egy kis segítséget kérnék! :oops:
vonalzó, képkicsinyítés és g-mail cím ügyben!

Korkülönbség:nálunk 3,5 év, én sokkal kevesebbet akartam, fentről viszont így döntöttek(a fenét fentről, PCOS-ses vagyok és nem akart Petikém jönni)Most viszont látom, hogy így kellett lennie, nem bírtam volna a két picivel.Így jó.

Ma kezdjük díszíteni a lakást a lányom, Kata már tűkön ül, viszont főzök közben , Petikém meg pukival küzd a kezemben.
:lol:

Silka, én úgy látom, hogy a fiam gyarapodása mos megállt, de majd hétfőn mérem a tiszta súlyát.
folyt. köv.
mikiné

Lányok, MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM A KEDVES SZAVAKAT!!! Teljesen meghatódtam rajtuk...
Azt kívánom: legyen igazatok, és mielőbb javuljon a helyzet nálunk.

Mikiné, üdv Nálunk!!! Rakj fel képeket magatokról!

Kép
Kép
irina

mikiné: szia! üdv közöttünk!
Én is hasonló problémával küzdök, az én pici lányom sem egy nagy evő :( bár anyu mondta, hogy se én, se bátyám nem volt nagyétkü, soha nem tudta, mi az hogy jóevő gyerek....na én is így érzem. Szóval Timike ugyanúgy mint nálatok max. 110 ml-t eszik. Mostanában nem mértem, csak a heti gyarapodást figyeltem, ami 10-15 dkg megvolt (néha 18 dkg is, ami nagy szám nálunk :lol: )
Múlt héten viszont csak 6-7 dkg-t hízott :cry: mondtam a dokinéninek, aki azt mondta, nem feltétlenül van baj, lehetnek megtorpanások a hízásban. ... Mindenesetre most egy hét múlva visszaviszem próbamérésre, és akkor megbeszéljük, hogy kell e pótlást adni :( :cry: eddig csak anyatejet kapott, viszont érzem, hogy ezt a növekedési ugrást nem bírom követni, szinte 2 óránként kér enni...attól tartok azért, mert nincs elég tecsi neki :cry: viszont mikor abbahagyja a szopizást, utána hiába próbálok neki lefejt tejet adni, azt sem akarja elfogadni :shock: Így teljesen tanácstalan vagyok, hogy akkor éhes vagy nem? elég a tejem, vagy nem? Egyébként olyan elégedett arccal hagyja abba a szopizást, nem is sír, játszik utána, csak hát 2-2,5 óra múlva újra enne, és szopi után nem hajlandó se cumisüvegből még enni, se cicizni, utána már nem érdekli az evés téma :? És tegnap megmértem mégis mennyit eszik: 70-110 ml között eszik egy-egy alkalommal :shock: ami nagyon kevés :? nem csoda hogy gyakran kér enni.....viszont van elég, szinte minden pelenkában van egy csomó pisi....nyugodt,nem sír egyáltalán szinte, és eddig meg is hízta a heti 10-15 dkg-ját :roll:
Akkor most mi van :roll: éhezik, vagy nem? Ilyen kevés kaja elég lenne neki? Vagy nincs elég a cicikben, így inkább beéri ennyivel? De akkor üvegből miért nem iszik tejet?

Szóval jöv.héten vissza kell mennünk mérlegelésre és akkor megmondja a dokinéni ....de mi van ha akkor sem hajlandó szopi után már tápit enni :roll:

Kép
bfagi

Meryke, üdv a csapatban! Nagyon szépek vagytok! ;-)

Kiskolbi, Mmarica: hogy van a picitek, jobban?

Kiskolbi, orrcsepp helyett: Stérimart használok Ádi orrának a tisztítására, csecsemőknek is mehet. Eddig bevált.

Gremese, Ádi is elalszik szopik végén, a gond az, hogy általában fel is ébred, amikor felemelem...

Mi még mindig sokszor eszünk (7-szer), amikor átaludta az éjszakát, akkor csökkent le ez 6-ra, de annak már vége. Éjjel 4-5 óránként eszik (legalábbis a lefekvés utáni első szopi és az azutáni így jön), de aztán indul újra a 3 órás rotáció.

Kép
Kép
irina

Regi, majd elfelejtettem: légzéfigyelő riasztása: mostanában nem volt (hála az égnek), de tettünk az alsó rácsos részre egy vastag, "összefüggő" bútorlapot, plusz az érzékenységet is feltekertem. Viszont Ádi annyit mozog, hogy a matrac alatt elvándorolnak az érzékelőlapok, mindig ellenőriznem kell, hogy jó helyen vannak-e... :shock:

Kép
Kép
irina

Irina! Lehet, hogy nekem is az a baj, hogy rácsos az ágy... :? Megnézem én is, hol kell feltekerni az érzékelőt. Hátha úgy jobb lesz. Mert elég gáz éjjel erre felriadni, mikor semmi gond... :x Viszont Szeli szerintem néha lekúszik a lapokról, az egyiket arrébb fogom tenni.

Kép

Kép
regcsiken14

Na most olvastam el az előző hsz-eket alaposabban, bocs a szétszórt reagálásokért:

Kiskolbi: nagyon örülök a pocigondok szűntének!!! Remélem, így marad minden Nálatok!

Mikiné: köszönöm az együttérzést! A pocifájás tényleg annyira megkeseríti egy család életét, hogy azt nem lehet elmondani (van még, aki itt tudna mesélni). Tudod, az volt a fura, hogy októberben még "uraltuk" a helyzetet, aztán elkezdődött a november, jöttek egyéb gondok (fülgyulladás, fogzás), a hasfájás -- úgy vettük észre -- szünetelt (de ma csekkoltam a babafüzetemben: csak olyan nap volt, amikor semmit nem kapott, lehet, hogy azon a bizonyos pocifájásmentes héten a többi fájdalomcsillapító, amit a fülére-fogára kapott Ádi, elnyomta a pocifájást is, azért tűnt úgy, hogy vége). Most a kakilás gond, ami eddig nem volt. Remélem, ez a bűvös 3-as szám nálunk is jó fordulatot hoz. Nagyon ránkférne, mert nem ismerek magunkra...

Kép
Kép
irina

Regi, próbáljátok ki a feltekerést, aztán ha az sem megy, lapot tenni az ágyra a matrac alá. Tudom, milyen iszonyú erre ébredni vagy csak meghallani!!![/b]

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: