Sziasztok!
Nem jövök pár napig, erre 8 oldalt kellet végigolvasnom
Fmariann! Gyedhez: A maximum gyed a min.bér 2x-ének a 70%-a, azaz 130valahány e. ft bruttóra kelleneél bejelentve.
Ha te eddig min. béren voltál, az rontja az átlagot, mert a gyedet úgy számolják, hogy a béerezett napok átlagát veszik alapul. Tehát ha te ebben az évben 2 hónapig kaptál min. bért, és 2 hónapig vagy 130-ra bejelentve, akkor csak kb 100e-nek a 70%-át fogod kapni. Tehát érdemes magasabbra bejelenteni magad. Nem kell végig fizetni, csak 1-2 hónapot, hogy megdobja az átlaogd, utáűna mehetsz táppénzre. Mivel nincs foly. munkaviszonyod, ezért annyit lehetsz táppénzen amennyit dolgoztál. Érdemes ezzel számolgatni, hogy hogy kell a legkevesebbet fizetni. A táppénz biztosítási időnek számít, (beleszámít a 180 napba) viszont az öszeg amit rá kapsz az nem!!! Tehát a táppénz nem rontja az átlagod. Viszont a 15 nap betegszabi igen, ezzel is érdemes számolni.
Ami tehát a lényeg: Megvan-e a 180 napod, vagy szülésig meglesz-e? Ha mondjuk most van 50 akkor tuti meglesz, mert még 150 napod van szülésig.
Mennyi ideig voltál min. bérre?
Ezek alapján ki kellene számolni, hogy mennyire kell legyél bejelentve, ha jól számolom, kb 70 napig, utána 15 nap betegszabi, majd táppénz.
Ha kell még segítség szólj, akár priviben is
Ill a szakbarbárt nem csak a családineten éred el, hanem a forum.index.hu-n is, a szülői munkaközösség /gyás-gyed-gyes topicban is, ahol mások is tudnak segíteni.
Én is ebben a cipőben jártam, csak én ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, bejelentettem magam, igaz eddig 120e-et fizettem érte, de most már ledolgozom a járulékot, februártól pedig már táppénzen leszek.
És azért nagyon megéri 120-ért két évig havi 90-et kapni

Mi is zsíros kenyeret eszünk miatta, de muszáj...
Szösszenet:
Nekem van ilyen 3szög szivacsom, amit mamacka feltett, ha gondolod, nagyon szívesen odaadom, csak hogy jusson el hozzád?
Ruhák: Borítéknyakú body nagyon gáz tud lenni, patentos inkább. Egy kettő van nekünk is, de szexisen kilóg belőle a válluk
Ruhaméret: Katám 4 hónapos koráig hordta az 56-os méretet, 8 hósan még 62-esben járt. Gyerekfüggő nagyon. Bence teljesen szabályosan követte a méretezést, 3 hóstól 62, 6-tól 68, stb. De ő is 3 hónapig hordta az 56-ost, és mindkettőre jó volt 3-4 hétig az 50-es méret. Bence 3770-el 51 cm-el, Kata 3350-el, 50 cm-el született.
Vasalás: Na azt én se

És az én hiperérzékenybőrű vöröshajú lányomnak sose volt baja a ruháival, pedig öblítőt használok (silan, v. coccolino sensitive) mostmár mondjuk a piros lenor a befutó, de nem volt bajuk sosem vele. Amíg picik voltak, (és amíg a gyógyszertári fürdetőt használtuk---kb 6 hónap) addig vasaltam a bodykat, és a harisnyákat, ugyanis ezek érintkeznek a bőrével. Azóta csak azt vasalom, ami gyűrött. De azt is ritkán...
Ruhamennyiség, ebben nem vagyok kompetens, mert Katáról is 74-es méretig 3 zsák ruha van eltéve. Fanatikus gyüjtő vagyok (szóval ha fiam lesz, nekem is lesz mit eladnom

:):):))
Fertőtlenítés: hetente 1x főztem ki a cumisüvegeket a 3. hónapig. utána már csak az újakat. Babavizet ittak, sose forraltam, csapvizet viszont 1 éves korig egyik se kapott....
Ennyi maradt meg
ZSu