A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pistike anyjának ikrei születnek. Az apa megkéri Pistikét, hogy szaladjon be az iskolába, hogy ezen a héten nem fog iskolába menni.
Mikor Pistike hazaér kérdi az apja hogy minden rendben volt-e.
- Igen, apa, a tanár úr pedig gratulált a picihez.
- De hát nem mondtad neki hogy ikrek születtek?
- Nem, a másikat a következő hétre tartogattam... :)

Még 1 megkérdezném, h hány hetes kortól lehet olyan lakásba vinni a kicsit ahol van bennt kutya (mindenhol)?

Az ugye nem gond nekem terhesen, ha a kutya is a konyhában eszik és szőröz mindenhova
? Már találtam ételben szőrt :(

Nekünk szigorúan rideg tartáson vannak a macskáink még szerencsére, mert a macsek veszélyes azt tudom.

Kép
kritta

Kritta
Saját kutya?
Én szerény véleményem szerint a kutya sem ártalmatlan... én félteném, hogy odakap... nem is aszőrtől...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem
De azért ne nagyon cipekedj, nehogy baj legyen... a mi lakásunkon is doklgoznak a villanyszerelők... Szombat-Vasárnap lehet már festeni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Nem cipekedek, csak light-osan....könnyebb cuccokat! Egyszerre csak hat darab járólapot, könnyű törmeléket...kalapács, fogó.....
Tegnap létráztam is, lehet, hogy az nem tett jót....mert ugye eddig csak addig gletteltem a csavaroknál ( könnyűszerkezetes faházunk lesz ) ahol elértem....aztán a nagy nappalit és a konyhát tegnap egészen én csináltam...mert a férjem nekiállt a járólapnak, és nem bírtam tétlenül nézni...úgyhogy föl a létrára le a létráról....
Lehet, hogy ez nem tett jót , nem???

Tényleg vigyázok ám!!! Baba az első!!!

ESIK A HÓ ITT IS, DE JÓ!!!!!!!!!!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja villanyszerelés Mamacka!

Párom nem bírta kivárni , hogy jöjjön a villanyszerelő, megcsinálta ő maga az egész házban bekötötte a villanyt.....olyan ügyes, mindent meg tud csinálni, pedig még soha nem csinált ilyet!!!
És villanyszerelésben picikét én is segítettem...azokat a narancs színű poharakat kalapáltam bele a helyére konektor, kapcsoló...ilyenek...
És mi is tapétázhatunk már!!!!!!!!!! Olyan szuper!!!!!!!!!!!!

Mamacka!
Beköltözés mikor lesz??? Mert ugye egyszer már beszéltünk róla, hogy lassan megy....sajnos!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szerintem a létrázással nincs gond csak le ne ess..

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka

Anyósoméké a kutyus és Tomi azt akarta h szülés után ott lakjunk, de rájött h nem férnénk el 1 szobában a gyerek cuccaival.

Az a kutya már hót öreg, nem is lát mindenbe bele fejel szegény, de ugye nem fürdetik és hull a szőre nonstop. :lol:

Kép
kritta

Szerettem volna karácsonyig... majd meglátjuk... ,még a konyhát össze kellene rakni... férjem akarja csinálni... mert úgy sokkal olcsóbb... csak lassabb... jaj ezt nehogy elolvassa... :)
Fürdőben is famunka van, a tükör,mosdó (fa lapba lesz besülyesztve)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Nálunk is karácsony a cél....
Csak addig a víz nem lesz behozva, ha csak nem történik csoda, és a bank nem húzza el a kölcsön második részletének fizetését.....de előző tapasztalatból sajnos nem ez jött le.....
Villanyunk addigra lesz, fűtésünk is.
De karácsonykor már tuti, hogy ott alszunk, aztán éjjel max pisilek bilibe...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De olyan jó lenne karácsonykor már ott aludni!!!!!!!!

Megint megégettem magam.....tegnap előtt az olaj fröccsent rá a kezemre, előbb meg a kandalló ajtó rácsukódott a kezemre.....
Végülis pici égés.....ez ugye nem árt a kis Picurkámnak...????

Ja Mamacka!
És jövő hét elején már berakják a belső ajtókat is!!!!!!!!!! Annyira szuper!!!!!!!!

Egyébként tényleg az van, ha mi csináljuk olcsóbb, de lassabb!!!!
De én szeretem csinálni, így legalább megbecsüli az ember!!!!!!!! :D :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="kritta"][ írta:krittab]Még 1 megkérdezném, h hány hetes kortól lehet olyan lakásba vinni a kicsit ahol van bennt kutya (mindenhol)?

Az ugye nem gond nekem terhesen, ha a kutya is a konyhában eszik és szőröz mindenhova? Már találtam ételben szőrt :(

Én 1 éves kor előtt egyáltalán nem tartanék kutyát és gyereket egy légtérben. Száll a szőre, sokkal nagyobb az esély az allergia kialakulására. Aztán amikor elkezd mászni, csupa szőr lesz, lenyeli, irritálja, stb. De nyilávn ha nem megoldható másképp, azért nem kell a kutyát kitenni. :) Csak legalább megoldani, hogy a gyerek szobájába semmiképp ne menjen be. Szerintem. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

csöppke

Köszi , hát majd akkor anyósomék jönnek le hozzánk. Már azt is

kitalálták h mind a 2 helyen lesz minden cucca a gyereknek,de én

mondtam h ez pénkidobás. nem duskálunk az anyagiakban . :(

Kép
kritta

Én nagyon szeretem a kutyákat, macskákat. Van is kettő kutyánk és négy macskánk, de kertes házban udvaron. Így oké, de a házban nem tűrném meg őket.....főleg ha van kisbaba.....
de mindenki eldönti, hogy neki hogyan jó!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,

én is imádom az állatokat, és van is két kutyánk, de ők is a kertben vannak. Sőt az egyiknek (Roti) saját kenelje van. A házban én sem tűröm meg őket...

Nicci,

jobbulást neked

Mary,

neked is. Szerintem a fájós derekaddal nem kellene fizikai munkát végezned, még akkor sem, ha már nagyon-nagyon be szeretnétek költözni.

Kép
emi29

ollem

Köszi, osztom a véleményeteket, de nem biztos h megértik h ezért nem láthatják majd az unokát. :oops:

Kép
kritta

Ha majd lesz kutyánk nálunk is a kertben lesz a helye.

Kép
Kép
Kép
mamacka

ITT IS ESIK A HÓ (SZENTENDRE)!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Emi!

Igazad van, hogy nem igazán kéne ezt csinálnom, de nem bírom tétlenül nézni, hogy férjem egyedül dolgozik.
Bizony tegnap estére nagyon fájt a derekam, lábaim...
Én nem számítok, hogy itt meg ott fáj, csak a baba számít!!!!

Előre félek az orthopédiai véleménytől.....
Tegnap este megint nem tudtam felülni az ágyban annyira fájt.....megfordulni sem csak sziszogva.....nagyon sziszogva.....

Kritta!

Te vagy az anyja a gyerekednek, ha nem értik meg, akkor az az ő bajuk.....
A kicsi az első, és nem a kutyaszőr.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Klárka!

Szentendrei vagy???? Hű én ott laktam 11 éves koromig.....apukám még ott lakik....nagymamám is ott lakott.....
de jó!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="nicci"]A írta:nicci torkom fáj nagyon,és arra gondoltam a Bioptron lámpa használatát,remélem segít! :cry:
Már napok óta szenvedek és a sok homeopátiás vacak amit beszedtem semmit se ér! :cry:

A homeopátiás bogyókban én sem hiszek :lol: Amikor a derekam sajgott, egy cseppet nem csillapították amit éreztem :(
Viszont torokfájásra amit tudok ajánlani - nagyon jó fertőtlenítő - amikor én a 9. hét körül lebetegedtem, ezzel jöttem ki belőle:
1dl vízben töményen kiáztatsz kamillát, és raksz bele forrón 1 kávéskanál sót. Amikor kihűl, akkor ezzel kell gargalizálni .. elég szörnyű íze van :) de nekem segített ;) :D Hátha neked is fog .. :)
Természetesen emellett sok tea, méz és pihenés :)
Jobbulást neked!!

Kép
szösszenet

Ez tényleg jó ehet a torokra én csak simán sóval csináltam, de a kamilla is fertőtlenít... igaz majdnem hánytam... :)

Itt is esik de inkább havaseső sajnos...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]E írta:mamackaz tényleg jó ehet a torokra én csak simán sóval csináltam, de a kamilla is fertőtlenít... igaz majdnem hánytam... :)

Nekem is még a rosszullétesebb, ingerlékenyebb időszakban volt ez a betegség ...
2-3 gargalizálás ment, utána könnyes szemmel öklendeztem tőle :lol: :lol: De meggyógyultam :D ;)

[quote="mamacka"]I írta:mamackatt is esik de inkább havaseső sajnos...

Itt is szállingózik valami szötty .. hónak nem nevezném ..
Nem örülök, mert én csak jövő hétre kaptam időpontot a gumishoz, és nekem még nincs téligumim, csak páromnak .. Nah, majd azzal járunk :)

Kép
szösszenet

Kérdés

a héten szült 1 ismerős.

4,5 kg lett a lánya! :roll:

Ilyen esetben nem lehet kérni a császárt?

Kép
kritta

[quote="kritta"][ írta:krittab]4,5 kg lett a lánya! :roll:

Az nem semmi :lol: :lol:
Ez szerintem orvos-függő is :) Vannak, akik a császár felé húznak .. vannak, akik hanyagolják. Azért ez elég komoly súly .. ha belegondolok, hogy én 2,6kg-mal születtem, és csak 1-2 héttel korábban :) :lol:
Úgy hallottam, ma már nem ritkák az ilyen nagy babák :roll:
Amúgy te ilyen esetben kérnéd a császárt?

Kép
szösszenet

[quote="kritta"]K írta:krittaérdés

a héten szült 1 ismerős.

4,5 kg lett a lánya! :roll:

Előre úgysem tudják megjósolni hogy mekkora a baba. Tök csalóka az uh, simán tévedhetnek akár fél kilót is. Manapság egyébként már egyáltalán nem ritka a 4 kiló fölötti baba. :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nővérem babája is 4 kiló fölött volt annak idején... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Megértelek, én is utálom nézni, ha a párom egyedül dolgozik..

Kép
emi29

Én 3,00 és 3,10 közötti babát szeretnék... Persze nem én döntöm el. Nálunk a családban mindenki kis súllyal született, úgyhogy remélem, hogy nekem sem lesz óriás babám.
Egyébként régen is születtek nagy babák. A szomszédom aki most 33 éves is 4,70 kilóval született...

Kép
emi29

Köszi lányok,próbálkozok én a gargalizálással is ,csak annyira bevan már duzzadva a torkom,hogy maga a művelet(gargalizálás)nem megy! :(

Majdnem megfulladtam! :roll:

Én is kis súllyal születem,és a férjem is!

Amikor befektettek a fiammal a császár előtt,kedden azt mondták,hogy a baba még csak 3kg körül van,még hadd erösődjön!
Ehhez képest pénteken 3650-el született a fiam,ennyit az Uh pontosságáról!
A barátnőm kisfia 4980 született,és egyetlenegy magzatvédő tabletátt se szedett be!
Az elöző babája pedig teljessen átlagos súlyú volt!

KépKép
KépKép
nicci

Egy nagyon jó kis karácsonyi akusztikus koncertre invitállak titeket :D :D
Szőlő? Lei? és még valaki említette, hogy szereti ..
Várunk titeket szeretettel!!!
(a plakát az én érdemem - remélem tetszik :D)

Kép

Karácsonyi Akusztikus Koncertek, Előszilveszteri Zúzda

A remekül sikerült 15. születésnapi buli után újabb meglepetésekkel, különleges koncertekkel készül a decemberre a Black-Out.

Az évek során már hagyománnyá vált Karácsonyi Akusztikus Koncertüket, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is két helyszínen tartják!
December 16-án (ezüst-vasárnap) a budapesti Gödör Clubban mutatják be különleges műsorukat, majd december 22-én a nyíregyházi Arsenal Clubban lépnek fel!
Ahogy már megszokhattátok, az unplugged koncerteken Szabit segíti egy ritmusgitáros, hogy a dalok még szebben szólaljanak meg.
Idén Karácsonykor mindkét akusztikus koncertre a zenekar jó barátja Vilkó (Hollywood Rose) kíséri el a csapatot, aki a legutóbbi Morrisons2-s fellépésen már két számban bemutatkozott a közönségnek.
A budapesti helyszínen pedig Vilkó mellett Kondella Krisztián (percussion) is erősíti a zenekart. Vendégül látjuk még pár szám erejéig Temesi Bercit (Belmondo), Jamie Winchestert és Nagy Dávidot (Pokolgép) is - tehát a felejthetetlen élmény és a remek, színvonalas program garantált!

A zenekar igyekszik a jól ismert slágerek mellett olyan régen hallott dalokat is műsorra tűzni, amelyekre az igényt a közönség több fórumon is jelezte.
Mindezek mellett pedig a budapestiek és a nyíregyháziak is megismerkedhetnek a készülő új albumról két kiforrott dallal!

Szeretettel várunk titeket ezekre a különleges, családi hangulatú, akusztikus koncertekre!

December 16. – Budapest – Gödör Club
Kezdés: 21h
Jegyár: 1500Ft

December 22. – Nyíregyháza – Arsenal Club
Kezdés: 21h
Jegyár: elővételben 1000Ft, a helyszínen 1200Ft

Az évet pedig egy Előszilveszteri Zúzdával zárja a Black-Out a budapesti Morrisons2-ben.
Az akusztikus bulik után várunk titeket szeretettel egy fergeteges, hangos évzáró koncertre!

December 30. – Budapest – Morrisons2
Kezdés: 21 h
Jegyár: 21 h-ig ingyenes! (utána lányoknak 500Ft, fiúknak 1000Ft)

Kép
szösszenet

Mit vettem észre!!!

A köldököm kezd eltűnni, sokkal kisebb a bemélyedés, mint volt....azért mert nől a pocak, ugye?
Tapasztalt anyukák!
Mindenkinek kidomborodik a köldöke?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem
Igen, én kisvulkánnak hívtam anno... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Aha akkor azért egyre kisebb a köldök "lukam" vagy hogy hívják....
Akkor oké. Várom a "vulkán hatást..."

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet, de ügyes vagy :) Szuperjó a plakát, és a buli is biztosan az lesz!

ollem, igen, általában előbb utóbb mindenkinek kidomborodik a köldöke. Persze vannak kivételek, de az ritka. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Áron 3200 gramm volt és 52 centi... teljesen átlagos... remélem Andorrebeka sem nő sokkal nagyobbra...

kilenc naposan... ez a kedvencem...
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

és kisvulkán már amennyire látszik...
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Áron nagyon édes!!!

Kisvulkánt lehet látni!
Barátnőmé is ilyen, ő január 3.-ra van kiírva, de azt mondja a doki, hogy lehet, hogy előbb jön a baba.
Egyébként szép nagy volt a pocid...vagy csak képen látszik nagynak? Mennyi idős voltál akkor? Úgy értem hányadik hétben voltál?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Andrisunk 3810 grammal és 60 centivel született, de nem volt nehéz megszülni, mert hosszú gyerek volt, szerintem a nagy súly csak akkor gáz, ha hozzá mondjuk 52-55 cm-es a baba.

Mondjuk a legdurvább a sógoromék gyereke volt, 4800 grammal és 60 centivel....
Andriska 4 naposan, otthon:)
Kép

Mai képek:
Kép Kép

Kép
klarka

Áron nagyon szép kisbaba volt!!

Kép
klarka

szösszenet

Én parázok ,mert én nem vagyok kis db.

Ha 4 kg körül van a gyerek akkor tuti a gátmetszés :o

Párom és tesója is 3,7 kg felett volt pedig nem volt még vitamin.

A 7-8. hónapban akkora volt a hasa az anyjának h azt hitték

megszülhet bármikor :?

Én nem akarom h 3,5 felett legyen,

Volt kollegámból Brünhilda alkattal ,zabált is rendesen 5,2 kg-os gyereket császároztak ki. :

Egyik kollégám és fivérei 5 kg felett születtek még simán :(

Kép
kritta

Jaj az ANDRISOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!
NEKEM FÉRJECSKÉM ANDRIS, MINDJÁRT INDULOK IS EGY KIS NÉVNAPI KÖSZÖNTÉS LESZ A MUNKAHELYÉN! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jaj az ANDRISOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!
NEKEM FÉRJECSKÉM ANDRIS, MINDJÁRT INDULOK IS EGY KIS NÉVNAPI KÖSZÖNTÉS LESZ A MUNKAHELYÉN! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Enyém gyerkőc 3750 gramm volt és 53 centi. :) Nem volt pici :) Nincs viszonytási alapom, úgyhogy nem tudom milyen lenne egy kisebb babaát szülni, de simán kibírható volt. :lol:

Itt kb 20 perces.

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tényleg Andrisoknak boldog névnapot! :)

És mamacka pocaklakójának is, ha kisfiú. :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szösszenet

szép a plakát :)

Kép
kritta

Akartam keresni köldökkiállós képet, de annyira sokkolóan nagynak tűnik a hasam, hogy inkább kihagyom. :lol: :lol: Meg annyira nem is látszik jól.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jaj, de szép Dominó!!

Köszönjük a névnapit! Délutánra készítek pudingtortát, babapiskótával és túrórudi lesz rajta a gyertya!!

Kép
klarka

klarka, hú de jól hangzik!!! Bevágnám én is :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke!

Légyszi tedd fel a képet!
Ígérem, hogy nem fogok kétségbeesni, hogy hű mekkora pocak......

Na megyek a névnapi köszöntésre!

Jaj Csöppke és Dominónak milyen sok haja volt, és szép fekete...
na az én fekete születési hajamból is barna lett, azóta meg a festékek csodákra képesek.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

csöppke

Most nézem 1 héttel vagy előttem, május 23-a körül vagy kiírva?

Kép
kritta

Boldog névnapot kívánok én is az Andrásoknak :)

Szöszke,
Te aztán nagyon profi vagy. Jó lett nagyon a plakát :)

Áron, András és Dominó is nagyon édesek :)

5,2 kg-os babát szülni???? Huh, az rémálom...

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: