A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

viszont van egy új fogunk :wink: :wink: :wink:

így már össz 11 dbról számolhatok be. (már csak 9... :shock: :shock: :shock: )
kerekpocak

sziasztok lanyok..

meg elek..hihi :lol:
csupan megbolondult a net es a laptop, megnyitok egy oldalt es lefagy, nem tudok se irni se semmit..grrrrrrrrrr :evil:
nem olvastam vissza, talan ma sikerül valamikor..
nalunk minden ok nagyjabol, semmi rendszer, Vani nagyon lassan gyarapodik, de nem aggodom, mert eszik szepen, igaz most is volt egy csak-bukos napunk ez van, ö ilyen, ehhez kell alkalmazkodnom.. :)
en nem hasznalok szadista modszereket(nem hagyom sirdogalni), ugy gondolom, hogy tul kicsi meg a kislanyom ehhez..majd ha jol megerösödött..egyelöre az a legfontosabb, hogy minden kivansaga ki legyen elegitve es egyen szepen kb 2-3 orankent eszik, amire neki szüksege van, hiszen nagyon pici.ejjel jol alszik, 1x kel fel, onnantol velem alszik az agyban, olyan edes, apa mindig meg van hatodva, ha jön reggelente megnezni minket es latja az ö 2 szerelmet egymas mellett szunyalni
na, igyekszem jönni es reagalni de ez csak estefele fog menni sztem.

mindenkinek szep napot, pusszancs
Vendég

Emese: Hát igen, ugyanazokkal a kérdésekkel küzködünk - bár ne kéne!

Viki: Nem tudok a pelusokról semmit, én is most fogom majd kipróbálni őket, ha rá tudok venni valakit a családból, hogy elmenjen értük, mert olyan hülye a nyitvatartásuk: H-CS: 8-16, P: 8-14
Hát, nálunk is rengeteg pelus fogy, főleg az utóbbi héten, hogy Bazsi 4-5 alkalommal kakil és mióta szopizik rendesen azóta sokkal többet is pisil!
Az mondjuk fontos, hogy legalább 100db-ot kell venni a pelusokból, bár az még egy hónapra sem elég nekünk....
:roll: :wink:

Kép
bogen

Most meg úgy megjött Bazsókám étvágya, hogy éjjel 3-szor is felébredt, hogy éhes - máskor egyszer szokott! Szóval jó fáradt vagyok!
Ráadásul olyan aktívka, reggel fél5 óta most aludt el végre fél 10-kor...nem értem hogy van ilyen kis emberben ennyi energy :P

Mindenesetre most lefekvés előtt is 90 gr-ot szopizott, szóval jól állunk!!! :twisted:

Most nézem a vonalzómat, mindjárt 1 hónapos lesz mókuskánk, el sem hiszem úgy szalad az idő! :P

Kép
bogen

Csak egy gyors bekukk....

A tegnapi tali Nikiékkel nagyon jóóóó volt! :)

Emma és Eszter (tudjátok Andi kiscsaja) nagy gyönyörűségesek és édesek! Emma beszarás milyen kis stramm csajszi. Ő bírta a legjobban! Egyszer sem sírt és végig pörgött. Úgy sikongatott, hogy csak na. Tarek persze félúton kidőlt, köszönhetően az éjjeli gyakori ébredéseknek!!! Eszter meg úgy tolat hátrafelé,hogylegalább kétszer kellett kiszedni őt a kanapénk alól!

Na szóval tündériek voltak. :lol: :lol: :lol:

Majd Niki tesz fel képeket, mert csinált egy csomót. Én sajna csak 3-at, de azok se olyan jók. :cry:

Úgyhogy köszi csajok a látogatást! Én nagyon jól éreztem magamat! :)

fatima

Sziasztok!

Szült mostanság valaki a Jánosban?Nem tudjátok,hogy áll a szülőszoba?Azt tudom vagyis ott voltam lemaradva,hogy a szobák készen vannak,de a szülőágy még nincs bent...
A 2 ágyas nem fizetősben is van bent wc,zuhanyzó?
Sztetek emlyik jobb a fizetős vagy a sima?

Most mennem kell a boltba de sietek vissza,remélem valaki válaszol majd!

Andi

Kép
babli

beteg kisfiú alkot :)

Kép Kép
kerekpocak

Sziasztok!

FATIMA!
Mi is ezúton köszönjük a szíves vendéglátást :lol: szerintem is jól sikerült! Szal, legközelebb nálunk.
A címet meg majd priviben és elmondom/leírom, h. találsz ide.

Képeket csináltam, de nekem sem mind sikerült, csak pár lett jó. Tudod a bemozdulás homályosít.

Sokat aludt tegnap Tarek? Mit csináltatok délután még?
Evett?

Én ma elég pocsékul vagyok, pár napja fáj a gyomrom/hasam....na ma meg is indult....
(remélem Fatima nem fertőztem meg nálatok senkit, mert lehet, h. ez gyomorinfluenza szerűség). :oops: :oops:
Tudósíts, h. jól vagytok e!

Zsófi, Samu igazán édes. Kis beteg fiúcskának jobbulást! (szegényke annyit betegeskedik)

Kép
niki30

:lol: :lol: :lol: :lol: Marcsi most lehet hogy inkább arról kéne ömlengenem hogy jajj így meg úgy nem bírtam a gyerek nélkül, és soha többé nem teszek ilyet, az jobban nézne ki biztosan itt a topikban, de hát nem ez volt a szitu.... :lol: :lol: :lol: :lol:

és olyannyira jó volt így mindenkinek hogy januárban ismétlünk. :P

de nyílván ehhez kell az, hogy Noémi velünk élt fél évig, így ő Lizi 2. anyukája hivatalosan is :lol:

Samu nagyon kreatív! ezek már a kari ajándékok??? :wink:

köszi Viki a bókot :wink: de tényleg más a profi gép, profi fotós..
valahogy élesebb meg nem is tudom.. szal más a kép :wink:
lmkata

babli: (Andi): Én nov 3-án szültem a Jánosban, akkor még nem voltak kész az új szülőszobák egyáltalán, de azt hallottam, hogy múlt hét hétfőn lett átadva, tehát te már nagy valószínűséggel ott fogsz szülni! 8)

Én biztos nem mennék fizetősbe, nekem tökéletes volt az ellátás, a szobatársak és minden! Szereztem új barátokat, tapasztalatot...de szerintem ez temperamentum kérdése, tehát te tudod, neked mi a fontos! Mi azon az éjszaka 13-an szültünk az 5 ágyasban...de megoldottak a szülésznők, orvosok mindent. Ráadásul én az ügyeletesnél szültem, s semmivel nem foglalkozott velem kevesebbet, mint akik fogadott dokinál szültek, sőt!!! :P

Kép
bogen

Bogen: Köszönöm a válaszodat,nekem a dokim azt mondta,hogy keddig ne szüljünk,nem szültünk aztán pénteken találkoztunk akkor semmit nem mondott,h átadták-e, hétfőn voltunk nála aztán meg legközelebb pénteken.
Bár nem tudom miért lesz jobb az új szülőszoba,okés modernebb lesz,de a 2. lesz és oda felmenni okés liftel,már ha felévisznek,de teljesen mindegy végülis csak szüljünk meg rendesen és éppen és elgyünk hamar túl rajta :-)
És mormális voolt a sdzülésznő?+ vagy az 1 ágyasba szültél?És ilyenkor mi van?Szolnak neked,h épp beindult a szülés szeretnék,h kimenj?Vagy mi?Szülőszobára kell egy külön táska azt vitted magaddal? És amikor megérkezek betegfelvétel,vizsgálat,szoba "elfoglalás" és utána szülőszoba, ctg gondolom vagy a ctg-t a kinti ctg-s gépen csinálják?

Bocsika a sok kérdésért,de már izgulunk,h mikor megyünk :-)

Kép
babli

angolul jól tudóknak: HIHETETLEN!!!!!!!

http://comment.blog.hu/2007/11/27/magya ... _az_meg_mi

amerikai okosabb vagy mint egy 5-es, műsorban, az a kérdés, melyik orszéágnak budapest a fővárosa... a csaj (amerikai színésznő): ööö európa egy ország, nem?? budapest..... életemben nem hallottam róla.... stb stb

nézzétek meg!
kerekpocak

Zsófi: ez a csaj siralmas, legalább maradna csendben ha ilyen hülye és ne mondana ilyet pl. "éhes' [hungry]?? Az egy ország? Pulykáról [Turkey = Törökország] már hallottam, de ilyet!"
Mondjuk én sem tudom felsorolni az amerikai államokat és az összes afrikai országot, de az hogy Európa egy ország az nagyon DURVA!

A kissrác viszont imádnivaló!!!!

Kép
viky30

Ja és a kész bekeretezett műalkotást majd megmutatod nekünk is? Művészúr nagyon drága!!
viky30

a szép az h a műsorvezető sem ejti jól, és rosszul példálózik vele....
kerekpocak

Ez a videó ez döbbenet. :shock:

Kép
niki30

Sziasztok!

Ismét itt vagyunk mi is. Szokásunkhoz híven, az eseményeket nem fogjuk tudni követni, de próbálkozunk!

Kerekpocak
Samu gyönyörű! És látom lent a vonazlót, hogy jön a következő! Gratulálunk. Utoljára még bizonytalan voltál, hogy szeretnétek-e babót ilyen gyorsan, legalábbis ha jól emlékszem.

Roland nagy fiú, kapaszkodva lépeget, 15 másodpercig áll, szókincsünk: anya, apa, vu( kutya), ham, ten (tente). Szereti dúdolni a hinta-palintát, pakol, tesz-vesz, mászik, tör-zúz, és látszik rajta a "jóság" mindig elesik a drágám. Szeretn pancsizni, hintázni, zenéthalgatni, táncolni ...................Szóval minden félét.
Sajnos nyáron elrontottam, mert mellém vettem, és ott ragadt. Vagyis beteszem az ágyába este, aztán mindig felkelek hozzá, amíg bírok, vagy ha már nagyon fáradt vagok, akkor odaveszem. Most voltunk két hétig betegek, elöszőr köhögés, majd 3 napig 39 fokos láz hasmenéssel, a végén meg elment a hangja. Fogyott is a drágám 24 dkgt, de hamar visszahízzuk, az bizti.

Én még mindig nem gyógyultam meg, kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, ami már őrületes fejfájásba és egyéb másba torkollott, de remélem most már helyre áll minden. A szülés óta több mint 20 kilót híztam, jó lenne mielőbb leadni azt is, de hát ehhez kell a jó anyagcsere is. A látászavaromat kutatták mindenfelé, EEG, VEP két MRI, de nem találtak semmit. Három hete derült ki, hogy valószínűleg a lombik következtében legyengült az immunrendszerem, és ez nem is állt helyre a mai napig sem. Most szteroidot szedek, és még egy marék vackot, reméljük hamar rendben leszek. Persze tőlem telhetően dolgozok, most is vállaltam még egy-két dolgot, de hát fogjuk fel kikapcsolódásnak.

Röviden egy-két sorban írjatok magatokról, kivel mi történt. Liza? Mazsolák? Anaci? és még sokan mások, de felesleges felsorolnom úgy érzem.

Kati[/img]

Kép
übi

hú kati, de régen jártál itt!

hát nem semmi, mennyi minden jött neked össze! remélem minél előbb sikerül rendezni az egészségi állapotodat! nagyon szorítok! Roland nagyon ügyes nagyfiú már! képet kapunk?

velünk minden ok, azaz nem, mertr samu éppen hörghuruttal szenved, de már kifelé jövőben. őrületesen növeszti a fogait, az éjjelek nem túl rózsásak emiatt, ill. változó. én dolgozom 2 napot, samuzom 5öt, lassan költözünk (remélem) és zajlik az élet.

örülök, h itt vagy megint! :lol:
kerekpocak

Jó reggelt, lányok!

Csodás éjszakánk volt, Manóka este fél 9-től, hajnali 3-ig aludt egyfolytában! Olyan boldog vagyok, így én is tudtam egy picit többet aludni... :P Már is tevékenyebb vagyok, már hajnal óta fent teszek-veszek. Sütöttem kenyeret, kimostam, elmosogattam! Tök büszke vagyok magamra! :twisted: :roll:

Az édeskömény tea milyen idős kortól adható a babáknak? S mennyit lehet adni nekik egy nap? Mennyi idő múlva hat?

Babakötvény ügyben kicsit tanácstalan vagyok, ti melyik Banknál kötöttetek szerződést? Én az OTP és az Erste között gondolkodom...

Szerintetek, ha egész éjszaka ég egy halvány kis fény Manó szobájában(hogy éjjel odabotorkáljak szoptatni, s lássam a kis száját...), akkor azt megszokja hamar és később nem tud majd sötétben aludni? Vagy ez hülyeség? :roll:

Kép
bogen

Sziasztok!

Kerekpocak
Fránya fogacskák! Nekünk 6 darab van, és nem fél használni! Van valami ötleted harapás ellen?
Gyors gyógyulást a kis manónak. Képeket teszek fel, csak le kéne kicsinyítenem. De még ma megoldom a dolgot!

Bogen
Arra már nem emlékszem, hogy mennyi idős kortól lehet adni a teát, de a mennyiségre igazán nem figyeltem, az tuti. Van a Naturlandnak csecsemőteája, abba is van kömény, és még más is (remélem jól emlékszem), azt is ittuk sokáig. Esetleg ha kaki probléma is lesz, akkor meg a kamilla jó.
Éjjeli fényről pont a napokban hallottam valahol, és nem volt ellenjavallata úgy igazán, bár az biztos, hogy hozzá lehet szokni. Amúgy szerintem egy-két hét, és már rutinosan csukott szemmel fog menni a dolog, nem is kell a fény. A Bazsi biztos ügyi, megtalálja a cicit úgy is, hogy Te nem látod az Ő száját.

Sziasztok!
Kati

Kép
übi

bogi:

én vettem olyan éjjeli fényt, amit akkor kapcsoltam be csak amikor szoptattam. egész éjjel nem ment, csak amikor bementem. én a metroban vettem és specko olyan, h a babát nem zavarja, az anyuka viszont lát mindent. én nem tennék be hozzá egész éjjelre fényt.

kati: sajnos nem tudok semmi tippet. :(
kerekpocak

babli: Be kell csengetni a szülőszoba ajtaján, ha megindult a szülés, ott van a betegfelvétel, s ha majd megszültél és minden rendben, akkor van a szoba elfoglalása, meg miegymás.
Igen, én 2 táskát vittem, egyet a szülőszobára (víz, papucs, bugyik, TENA, türcsi, törlőkendő, WC-papír, PZS, szőlőcukor...) és egyet a kórházba... (pizsik, pelenka, popsikrém....)
Én az 5 ágyasban szültem - s ott voltunk 13-an, ment a pörgés. De mivel én majdnem 20 órát vajúdtam így a mellettem levő ágyakon ment inkább a szülés, új kismama...stb.
A szülésznő és az ügyeletes orvos is marha rendesek voltak, tényleg le a kalappal előttük! Mindegyik szülésznő szuper volt, nekem 3-hoz volt szerencsém, mert több műszakváltást is megért a vajúdásom :roll:
CTG gép pedig minden szülőágy mellett van, s az is végig rám volt kapcsolva...
...szerintem ez a "régi" szülőszoba sem vészes! Legalábbis nekem nem ez volt a lényeg, hanem inkább az emberi kapcsolatok, s hogy mindenki milyen kedvesen, türelmesen és segítőkészen állt hozzám!

Amúgy ajánlom Neked a www.golyahaz.hu weboldalt, és ezt a linket azon belül:
http://www.golyahaz.hu/kisokos-kismamak ... 2082209c9a
Itt le van írva pontosan, hogy mit kell vinni!!!

És a lényeg NO PARA! TÉNYLEG JÓ KEZEKBEN LESZEL! SZERINTEM JÓ KÓRHÁZ A JÁNOS, ÉS JÓ A SZÜLÉSZETE! NYUGI! :wink:

Kép
bogen

Kati, Zsófi: Köszi a tippeket. Akkor én is csak szopi közben fogok lámpát kapcsolni ... igazából engem nyugtat meg ha egész éjjel megy a lámpa, s bármikor rá tudok nézni Bazsira - de a párom is ellenkezik ezzel. Szerinte is elég ha szopihoz, s idővel már akkor sem kapcsolom be...

Zsófi:
Amit a metróban vettél speckó lámpa annak mi a neve vagy márkája? Hogy keressem?

Kati: Szerncsére eddig még kaki probléma nincs, napi 4-5-ször termel a drágám, csak irdatlan mohón "zabál" és fáj a poci utána rendesen, sokáig ... ezért próbálkoznék az édeskömény teával, de megnézem a Naturland babateát is, köszi!

Kép
bogen

Ja, és még egy kezdő kismamis hülye kérdés:

Ebben a 0 fok körüli, mínuszos időben, mikor megyünk levegőzni vagy valahova mennyi ruhát adjak a gyerkőcre, hogy ne fázzon meg, de túl se öltöztessem?!
Body, Rugdalózó (ebben van itthon a 21-22 fokos lakásban)
Adjak rá harisnyanadrágot, pulcsit és úgy az anorákot? Vagy elég az anorák? Mivel nincs "lába" az anoráknak (tehát kilóg a gyerkőc lábfeje!), adjak rá még vagy 2 zoknit?! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
bogen

Sziasztok!
Nagy az inaktivitás! :cry:
Remélem nem betegség miatt!!!! Vigyázzatok magatokra ebben a hidegben és igyatok sok mézes-citromos teát, öltözzetek fel jól ha mentek sétálni!!!

Bogi: én harisnyát adnék rá (ha még nem idultatok el) mert azon nem fúj úgy át a szél és arra még a rugi és valami. Szerintem szerezz be valamit amit a rugar tudsz húzni és jó meleg. Lábról lehet legjobban megfázni! Nem tudom mennyire rugdos Bazsi, de én hiába takargattam be Benit, mindig lerúgta magáról, de mondjuk 4 hetesen nem emlékszem hogy mennyire kalimpált már.

ÜbiKati: Szia! Tényleg jó régen jártál erre és örülök hogy benéztél!! Akkor voltál még aktív amikor én csatlakoztam, ezért emlékszem rád! :wink: Sajnálom hogy ennyi problémád van, de biztos hamar rendebjössz! Az anyukák nagyon erősek!! Nagyon ügyes a kisfiad!! Kiváncsi vagyok rá, még nem is láttam róla egyáltalán képet! Tudod ki nem írt azóta amióta te? A tftimi! Vajon vele és Rékával mi lehet?

Kép
viky30

Viki: Köszi, ugyan már hazajöttünk és csak utána olvastam, de pont azt tettem amit írtál! Harisnyát meg kardigánt adtam rá az overál alá. Meg még egy plusz zoknit. Hát, majd kitalálom hogyan legyen ez eztán :oops:
Amikor megvettem ezt a helyes kétrészes anorákot, nem is gondoltam, hogy mennyire nem praktikus... :cry:

Kép
bogen

Tényleg nagyon inaktív ma mindenki, mi van Veletek?! :?

Kép
bogen

Most látom ez volt az 500. hozzászólásom. :roll:

Bogi: Akkor sikerült a séta! Szerencsére én kaptam 6 anorákot is innen-onnan, van közte egybelábas.
A babakötvényt bármikor átteheted egy bankhoz, de kell hozzá adókártya. Vicces egy pár hónaposnak adóigazolvány :lol: És azt az APEHnél kell kiváltani, de meg kell várni előtte hogy postán megérkezzen az adóazonosító jel, bár ez a babakötvényről szóló értesítéssel együtt jön. Én majd akkor intézem ha újra dolgozom, addig úgysem tudunk félretenni.

Zsóka: Elfelejtettem válaszolni neked a fal színére. Ilyen kék! Élőben ennyire nem rikít, de plusz vakut használt a lány, gondolom azért lett ilyen erőteljes a képen a színe. Amúgy igazad van a zsúros képekkel. Biztos vannak szülők akik nem örülnének, sokan félnek az internet nyilvánosságától. Én ezért nem tettem fel képet Beni féltesójáról, anyukát nincs kedvem megkérdezni hogy engedné-e. Meg olyan hülyén hangzana nem? :roll:

Niki: Képek? Tök jó lehetett a minitali! Remélem majd lesz nagytali is egyszer! Jobban vagy?

Zsófi: Szépen nőnek Samu fogai! Mindig kettesével nőnek vagy össze-vissza? Lakással hogy álltok, van már kitűzött időpont a költözésre?

Beni egész nap fel akar állni! Aztán hatalmasakat koppan a búbja :(

Kép
viky30

Jaj, Viki!
Nagyon jó, hogy írtad ezt a Babakötvény-es dolgot!!! Azt hittem, ha most nem szerződök le valamelyik bankkal, akkor azt később nem is tehetem meg!
Így már nem is sürget annyira az idő, s bőven át tudom gondolni...ez nagyon jó hír!
A férjem persze már volt az APEH-ben is hogy igényeljen Manókának adókártyát, hát nem is kellett volna így rohannunk?! :roll:

Kép
bogen

úgy látom rajtunk kívül nincs is itt ma senki?! Remélem nem betegek a többiek!!!

Kép
bogen

Sziasztok!

Hoztam a képeket! A végére becsatolom őket, remélem sikerülni fog!

Sajna nem tudok innen senkiről semmit, én csak eltüntem, és most visszajöttem, mert hát hiányoztatok! Jó több helyről hallani a dolgokat!

bogen
Roli decemberi volt, mi is jártunk le sétálni. Én a body és rugi fölé egy pulcsit és már csak a zsákot adtam, igaz, az jó meleg volt, olyan mint egy overál, de nincs lába. Vagy volt még egy olyan vastag takarónk, amit összelehetett patrntolni és zippzizni, nekünk az is bejött. Sose fázott roli.Plusz még betakartam ha kellett, és ha van esővédőd, akkor az véd a széltől, így még kevésbé fázhat ha olyan a babakocsid. A kicsi nyíláson pedig megy be annyi levegő, amennyi kell.

Most pedig megpróbálom a képeket!
Kép Kép Kép

Kép
übi

Sziasztok!

Viki, igen, lesznek képek, csak át kell méreteznem. Pillanat és megcsinálom.
Jah, köszi, még mindig nem vagyok túl jól, megy a hasam. :shock:

Na jövök vissza a képekkel.

Nézem, a képeket, nini, de helyes kisfiú:) Roland a neve. Nagyon édes.

Kép
niki30

No akkor az események képekben:

TAREK ÉS A NŐK

Így kezdődött

Kép
Először Eszternek csapta a szelet
Kép
Majd Emmának udvarolt
Kép

Aztán a két csaj áhítozott Tarek fiúért
Kép

Majd végül jól faképnél hagyta a csajokat és elment lefeküdni
Kép

Kép
niki30

Niki&Fatima: EZ SZENZÁCIÓS!!!!! Annyira nagyon fáj a fejem, de nem is gondoltam rá annyira mosolyogtam a képeken és ahogy megcsiánltad a kis képregényt!!! Tök jó fej vagy meg a kisbabák is ahogy játszottak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szépek, aranyosak, gyönyörűek, okosak, drágák! :wink: Tarek a kis nőcsábász! Miből lesz a cserebogár? Ahogy kifekszik és a csajok ott vannak mellette meg ahogy simizi Eszter pofiját és nézi Emmát! KÉSZ VAGYOK!!! :wink: Nem csoda ilyen szép kislányok mellett!

ÜbiKati: Roland nagyon-nagyon édes szép kisfiú. Gyönyörűek a szemei is!

Kép
viky30

képek szuperek!!!!!!! roland nagyon szép szemű nagyfiú!!!!!!

emma, eszter, tarek: mind3 baba annyira édes! olyan arányosak, csinosak! nagyon szép az arcocskájuk!!!

de jó lehetett nekik is (meg az anyuknak is!!!) a tali!!!

irigy-irigy!!!!

hú én nagyon álmos vagyok. a hasam meg múlt hét óta esküszöm duplájára nőtt. fura, ha az ember terhesruhákat kezd hordani, úgy is kezd kinézni, mint egy terhes. :shock: :shock: :shock: amíg a sima farmeromat hordtam persze addig nem volt ilyen gondom. lehet h visszaveszem inkább azt hordom.

voltunk dokinál kontrolon, sajnos még nem gyógyult meg teljesen. de láza már nincs, köhögni még köhög. antibiotikum vasárnapig.

az eltűnt vízvezetékszerelőnk megkerült, rápattant a fűtésre, van esély h a napokban befejezi, és akkor már nagyon pici dolgok vannak hátra.

lányok van egy problémám. annyira nehezen viselem a kortárs babák anyukáit! (tisztelet a kivételnek). iszonyúan stresszel, h az enyém már ezt csinálja bibibíííííííí. stb

hasonló tapasztalatok?
kerekpocak

sziasztok lányok,

mi ma megint megjártuk a Heim Pál fülészetét, mert hat nap nyugi után minden előjel nélkül ma éjszaka Laura megint óránként kelt, jajgatott, és csak függőlegesen volt jó neki. úgyhogy hajnalban kihoztuk magunkhoz, és félülőtartásban aludt, még Nurofennel is. :cry: és tiszta takony. :cry:
a fülészeten 17-en voltak előttünk :evil: , a dokinő semmit, de semmit nem talált, füle szépen meggyógyult, a dobhártyája beforrt, tiszta, a torka is. szerinte a foga :lol: miatt taknyos, és a fülére sugárzik, ami meg érzékeny még, mert most jött ki a betegségből. 11-re végeztünk, én mh-re be, apája maradt itthon vele. azért röhögök a fogzáson, mert már mindent erre fognak, és kb. 2 hete ezt a variát is hallottam, és már ott tartok, h. semelyik orvosnak nem hiszek, és nem bízom bennük.
amúgy egész nap jól volt, pörgött, önmaga volt, nagyokat evett, aludni is tudott vízszintben, szal minden rendben volt. monduk 5-10 percenként porszívó.
kíváncsi leszek az éjszakára. és félek is nagyon.
3 hete majd minden nap 3 óra alvás engem is lassan padlóra küld.
meg hát persze aggódom is.
már az is megfordult a fejemben :oops: , h. a bölcsiben udvarra nem öltöztették fel jól, és attól visszaesett.

holnap amúgy sincs bölcsi, mert szakmai nap van az egész kerületben, így anyukám lesz vele.

Fatima-Niki-Andi{ka}, képek alapján nagyon jó lehetett a tali ! olyan jó látni a 3 babát egyrakáson ! gyönyörüüek.

Übi-Kati, welcome back !
sajnálom ami veled van, ezt a pajzsmirigy izét, de gondolom Roland kárpótol cserébe. nagyon helyes kisfiú !

Bogi, mingyá teszek fel egy képet, Laurának milyen "tutyija" volt, olyan mint egy anorákláb, szerintem 2 zokni kevés ilyen hidegben - neked is az lenne :roll:

Zsófi, örülök, h. Samu jobban !! hajrá lakás !
meg sem dicsértem Samu festős képét ! ANNYIRA CUKIN KONCENTRÁL RAJTA !

Viki, nektek meg puzszi !

Marcsi

KépKép
alon

[quote="kerekpocak"]l írta:kerekpocakányok van egy problémám. annyira nehezen viselem a kortárs babák anyukáit! (tisztelet a kivételnek). iszonyúan stresszel, h az enyém már ezt csinálja bibibíííííííí. stb

hasonló tapasztalatok?

Zsófi, alapból én is utálom, de nekem olyan jó volt leírni nektek a minap, h. tud a lányom orrotfújni.
ugye nem erre gondoltál?
bár amikor pici volt Samu, akkor is írtad ezt.

Marcsi

KépKép
alon

amúgy már azért is várom, h. Laura teljesen meggyógyuljon, h. visszamehessek a dr-nőhöz, oszt elmondom a magamét.
még nem higgadtam le.

Laura bölcsis kisbarátnőjéék dokijához tervezünk váltani amúgy.
más ötletem nem volt, mert u.olyan lutri.

Marcsi

KépKép
alon

dehogy rátok! jaj már. (ráadásul lolo idősebb samunál! :) :) :)) annak külön örülök, ha ki-ki megírja, h milyen ügyes nagyfia-nagylánya van. én a rosszindulatú, "lenyomlak" feelingre gondolok.
nem netes dolog. de alapból téged nem készít ki?
jujj én is várom, h megmond a magadét! helyes, h váltotok. azóta nem is tudja a doktornő, h mennyire mellényúlt?
kerekpocak

Sziasztok!

Olvasás: minimum szinten sajna :cry:

Képek: Elvarázsoltak!

Samu tündéri, ahogy alkot! :D

Emma, Eszter, Tarek randi szuper lehetett, s nagyon jók a képek! :lol:

Roland! De jó rólatok is képeket látni! Tündér nagyfiú!

Még korábban ígértem: Keresztlányom adventi naptárával elkészültem. Holnap lesz átadva, de meglepiként, mert amikor elviszem neki, nem lesz otthon.
Hogy be tudjam nektek mutatni, csináltam a kipakolásából egy főpróbát itthon, s lekattingattam nektek, íme:

Kép
Kép Kép
Kép

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

SZia Marcsi!

Most olvasom csak, hogy újra az ügyeleten jártatok! :cry:
Jobbulást Laurának! Remélem mostmár kifele lábaltok a betegségből tényleg!

Hogy tanítottad meg neki az orrfújás? :shock: 8) Nekem egyszerűen nem megy. Bala nagyokat berreg a szájával vagy befele szipog, mutatván, hogy nem kap vagy éppen kap levegőt. De hogy kífújja... :? :roll:

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Timi, ezek nagyon szépek! Nehéz ilyet csinálni?

Kép
niki30

Jó reggelt Mindenkinek!

Lolókám!
JOBBULÁST!!! Nagy szorítok, hogy mostmár tényleg kifelé gyere ebből a fránya betegségből! Sok puszi neked!
Marcsi! Kitartást az éjszakákhoz! Lassan csak vége ennek a rémálomnak!!! Drukkok! Ja! Én is várom, hogy beolvass a dokinőtöknek! :lol: :wink: :lol: Majd meséld el, hogy mit reagált a gyökszije!! OK? :lol: :lol: :lol:

Zsófi! Samu drágának is JOBBULÁST!!! Szegénykém! Mit össze nem szenvedhetnek! Puszi neki is!!! :)
Amúgy nekem is tele a hócipőm a dicsekvő anyukákkal. Ki nem szarja le, hogy mit tud a más gyereke???? Főleg, ha még csak nem is barát vagy közeli ismerős! Én szívesen meghallgatom, ha valaki büszke a gyerekére és nyílván én is szeretek büszkélkedni, de azokat úúúgy tudom útálni, akik direkt mindig überelni akarják a másikat. :evil: :evil: :evil: Miért jó ez???? Csak idegesíti egyik a másikat! De szerintem ne foglalkozz velük! Én pl már egyik fülemen be a másikon ki!!! Mást nem tehetek!!! :)

Timi! Annyira ügyes vagy!!! Bárcsak fele ennyire lennék ügyes!!! De sajna NULLA kézügyességem van!!! :(

ÜbiKati! Jó újra hallani felőletek! :) Te nem bizti hogy emlékszel rám, de én igen rátok. :) Akkor "jövögettél" (:)) amikor én még a szülészetisbe írtam. Roland nagyon szép kissrác! Gyönyörűűű szemei vannak! Drukkok, hogy mihamarabb rendbe jöjjön az egészséged! Gyere majd gyakrabban, ha időd engedi. Végre egy régi topikos előkerült!!! :lol: :lol: :lol:

Bogi! Tarek eddig úgy volt itthon, hogy body, zokni és egy rugi. Amikor sétálni megyünk akkor erre jön még egy rugi, ami plüss és rá az overall! A kocsiban még jön rá egy plüss takaró + a kocsi "teteje" (vagy mi a franc az)! Mától viszont már nem rövid ujjú body van a rugi alatt, hanem hosszú ujjú! Muszáj őket jól felöltöztetni, mert nagyon könnyen megfáznak ebben a ramaty időben. Ja! És mindenképp vastag pléd vagy valami legyen a babakocsiban, ami a baba alatt van, mert alulról a derekuk könnyen megfázik! Nekünk egy törülközö, egy gagyi kifogó (amit ajiba kaptunk valakitől, de másra nem jó, mert nem pamut ::) és egy plüss takaró van alatta. Na így már lehet menni jó hosszú sétára!!! :lol: :lol: :lol:

Elküldöm...

fatima

Zsóka! Borcsa bulija szuper lehetett!!! :) Nagyon édik a barátai és persze Borcsa is!!! :lol: :wink: :lol: Megértem, ha nem teszel fel több képet.... valóban nem mindenki szereti a nyílvánosságot! Emlékszel eleinte az én férjem is ellene volt... Mára már nem zavarja. Rájött, hogy ártalmatlan!! :)

Teri! Nem semmi nagy baba Petra!! Mondjuk nem is volt pici akkor sem, amikor megszületett!!! :) De ilyen hülyeséget, hogy azért nem forog meg ilyenek, mert nem bírja el a súlyát!!! :evil: Jajj! Ezek a védőnők!!! :roll: :roll: :roll: Örülj, hogy ilyen szépen fejlődik!!! Mekkora az apuka??? Csak mert emlékeim szerint te azért nem vagy egy nagy valaki!?! Ugye???

Viki! Benit én sem győzöm megcsodálni!!! :) TÜNDÉRI!!!
Még a múltkor kérdezted, hogy mi mikor sétálunk! Hát általában vagy 10 körül vagy pedig 12 körül! Attól függ, hogy reggel hánykor eszik Tarek (ha későn, akkor korábban megyünk le, ha korán, akkor a köv etetés után)! Tényleg jó lenne benneteket látni! :)

Kata! Szuper, hogy jól sikerült a kiruccanás!!! :) Én egyáltalán nem lepődök meg, hogy nem izgultad magad halálra!!! Minek??? Olyan jó kezekben volt Lizu! Nem??? Tessék kikapcsolódni! Kell az néha!!! :)

fatima

én vettem annak idején egy lábzsákot a www.labzsak.hu oldalon ( a legolcsóbbat) és így samun ált. csak hosszú ujjú body és egy rugi volt, zokni nélkül a zsákban! és még így is volt h megsült. mindenkinek csak ajánlani tudom! nem kell agyonöltöztetni a babát. ha bementünk egy boltba csak szétnyitottam és kész, nem kellett levetkőztetni.
a babakocsiba csak bekötöttem a zsákot és semmi pléd v ilyesmi. sapi volt még rajta.
kerekpocak

szal marha egyzerű. iszonyú vastag, jól néz ki, a gyereknek csak az arca lóg ki, úgy be lehet húzni. kb olyan mint egy durva hálózsák. marha praktikus, mert még most is lehet használni samunak, bár nyilván most már csak deréktól lefelé.
kerekpocak

Sziasztok!

Örülök, hogy nektek is tetszik a művem, remélem a kisgazdijának is fog tetszeni, s igazi meglepi lesz.

Niki!
A figurák alapjai: Wc-papír gurigák, amiket fehér öntapadós matricával bevontam (alul, felül 2-2 cm-rel visszahajtva a belsejükbe). A macifejből, lábból, kézből csináltam sablont, s egy fehér kartonra felrajzoltam a kellő számban, s kivágtam őket. Az eszkimók, az angyalka és a miku alakjainak részeit külön-külön felrajzoltam a különböző színű kartonokra, kivágtam őket majd összeragasztottam őket a megfelelő sorrendben. Filccel megrajtoltam az arcocskákat. Matricákkal és csillámporral díszítettem őket. Végül felragasztottam a részeket a hengerekre (ragasztópisztollyal).
Az ajándékokat kreppapírbatyukba csomagoltam úgy, hogy be tudjam gyömöszölni őket a hengerkékbe.
Ennyi :) Két, nem egészen teljes este alatt kész lettem vele.
Egyáltalán nem nehéz, csak türelem kell a sok egyforma kéz, láb, fej kivágásához, meg a megrajzolásukhoz. De nálam abból van bőven :)

Puszi mindenkinek: Timi

Ui.: Ha valakinek kedve lenne még hozzá gyorsan kreálni egy ilyet, este tudok hozzá sablont küldeni.

Kép

Kép
timtom

Zsófi, jóvanna, tudtam én... :wink:
amúgy néha nagyon bennem van, h. leírjam mennyi szót tud már Laura, de félek, h. dicsekvésnek tűnne, pedig nem is annak adom elő. ebből is volt itt már vita.

deeeeehogynem.. írtam is fentebb, h. alapból engem is idegesít. jaj, ne tud meg milyen pillantásokat kaptam én a játszótéren egy csomó anyukától, h. Laura 15 hónaposan még mindig kézenfogva mászkált velem. és pl. mondjuk 2 hétig másik játszóra jártunk a nyáron, aztán visszatértünk az "eredetire", és szinte láttam a sajnálatot, h. jaaaaj szegény, MÉG MINDIG nem jár.

közben meg a gyerekem úgy mászott a csúszdára, ahogy az övé még 2 évesen sem, hehe, (na most én is kezdem a versenyistállózást.. :oops: de ezek lassan ezt hozzák ki belőlem)

amúgy a diplomaosztón v az első állásinterjúján a Fehér Házban nem kérdezik majd meg, h. ugyan kedves, mikor tette meg első önálló lépéseit, v evett először maszat nélkül kanállal?

Timi, nem ügyeleten voltunk, hanem 'csak" a járóbeteg rendelésen, de azért köszönöm a drukkokat meg az együttérzést. Fatima neked is !

orrfújás: arról van szó, h. nem az én érdemem. ráérzett. mindig tetszett neki, ha én v. Apája trombitálunk a zsebkendőbe és a mackóknak is többször fújtuk az orrát. amúgy szerintem meg láthatta a bölcsiben a nagyobbakat, mert nekem a g.nő mondta egyszer, h. "Laurának ma sokat kellett fújni az orrát". én így néztem kb :shock: , h. kimitcsináltmivel? mert én magam sohasem kezdeményeztem orrfújást neki, eszembe se jutott, h. tudhatja.
ez után a megjegyzés után még hazafelé sebtiben kipróbáltam, és jééééé, tényleg trombitált a zsepibe.
szal azóta fújjuk, ha nincs közelben porszívó.

Timi még vmi ! iszonyat kreatív vagy és irtó cukik lettek ezek a figurák. én sajna még a pálcikaembereknél tartok ügyességben, és valszeg ez így is marad.
bár szoktam dekopázsszalvétázni, de az nem u.az - mert ott oda adott figurás szalvétát simítok vhová, és nem én rajzolok.

hogy telik az Apanélküli hét?

Bogi, én magam is nagyon fázós vagyok - és eképp öltöztetem Laurát is. nem parából, hanem mert én magam is brrrrrr... otthon is nálunk 25 fok van, mert én a hűvösebben vacogok, és utálok otthon duplazokni-duplapulcsi verzióban lenni, inkább fűtök.
azt szokták mondani, h. a nem mozgó (még babakocsiban csak fekvő-ülő) babán legyen az ami rajtad van + 1 réteg.
mozgó (járó) babát meg lehet u.úgy öltöztetni, ahogy egy felnőttet.

puszi mindenkinek, lépek vissza dolgozni.

Marcsi

KépKép
alon

Köszi mindenkinek a tanácsokat öltöztetés ügyben, ma már vér profin lesz felöltöztetve Balázs, ha megyünk egyáltalán levegőzni!
Nagyon sírós, reggel 6 óta fent van, biztos vagyok benne, hogy a hasa fáj(t), mert nagyon görcsös visítva sírós volt. Most tudtam letenni a kiságyba, bár sajna csak cumival! Persze nem alszik, nyöszörög, nézelődik...de hátha elbóbiskol!
Furi, eddig csak délután szokott ilyen hasfájós lenni, meg nyűgi...de hogy már reggel is ilyen, szegényem?!
Előre félek a délutántól...pedig itattam vele édeskömény teát is ma már...

Roland, Tarek és a csajok - gyönyörűek!

Na, kiesett a cumi egy tüsszentéssel...már is hiányolja! Megyek visszaadom neki :oops:

Kép
bogen

Sziasztok!

Fú. Zsófi, néztem ezt a lábzsákot, és nagyon nagyon tetszik. Majám útál öltözni, de szerintem ezzel vannak így egy páran. Van egy anorákja, az tuti jó meleg, de ha megyünk valahova, akkor fel és le, és olyan gáz, hogy mindenki minket bámul, mert ő ordít. :oops: :oops:
Nagyon tetszik a lábzsák, és azt szeretném kérdezni, hogy nekünk esernyőre csukható babakocsink van, abban nem néz ki hülyén egy ilyen zsák? Illetve egyáltalán beletehető??? Szerintetek? Olyan praktikus lenne, nagyon szeretném.

Légyszi segítsetek!!!
Valami megoldást kell találnom, mert jövünk megyünk, és tényleg nagyon szar, hogy alig tudom beletuszkolni az anorákba, ő meg ordít.

Még egy: ugye ez a 9eFtos elég lenne?? Mert jó sokféle van, de eléggé drágák. Vagy esetleg tud valaki olcsóbbat???

Köszi a segítséget!!!

Kép

Kép
b79andi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: