A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rek,
a biai NEM ingyenes, ha jól vagyok informálva... 8)
zsancikant

Szrek,
nem, hanem a TV2 mokkájával van a baj, mert nem lehetett semmit érteni a S.R. interjúból! remélem Votiv majd megírja tévékritikában! :)

Zsanci,
tegnap este jöttem rá, hogy miért kedvelitek ti annyira Hugh L-t. hát ő Dr. House. (nem mintha láttam volna eddig egy részt is a sorozatból, de korábban olvastam, hogy szeretitek) azért remélem a viperákban is láttátok.
ancsipancsi

Ruz: konf témát is már csinálja egy csajszi :?

DE: köszi lányok a sok ötletet, közben azért kialakult bennem egy valami amit majd a MUPA szeretnék "szervezni" és annyit elárulhatok, hogy lesz benne masszázs is ;)

Macs: dejóóó pláne, hogy van még ingyéjegyünk a ZOOba! Azt hiszem hétvégén kiugrunk, talán akkor sincsenek sokan :roll:
MArha kiváncsi leszek, mit szól Kamilla, hogy fel kell ülni a lóra :)

Ríd: felfázás: mi a Cran-C-t szedtük, szal az gyereknek is mehet, csak jóval kisebb adagba mint ami rá van írva. Én azelőtt a joghurtba kevertem, mostanába meg nem tudom beadni neki, mert nincs "vivőanyag" hozzá, mert ugye joghurott nem ehet :?

Curse: az anyajegy az amelyik kidoborul a bőrfelsznből ugye? Mert én tele vagyok szeplővel és passz, hogy most melyik szeplő melyik anyajegy...de egy vizsgálat nekem se ártana. Mennyire drága az a drága??

KATTIX: ÉLJEN ÉLJEN FÉLIX!!!! Nagy gratula! Sok tejecskét, kevés parát, csak lazán!!!

Leni: ez a kép nagyon szuper! De ügyes vagy!!! :o

FEjlesztés: én most magamból indulok ki: nekem eszembe se jutott neurora vinni a dedet. Homeos vénrókabanya mondta, hogy nem szimmetrikus a ded kartartása és ez a későbbiekben ilyen-olyan problémákat okozHAT. Ezért vigyem el Edithez (Dévény), hogy megnézze, véleményezze. Én meg mint a jógyerek elvittem. Edit megnézte és csak annyit kérdezett, hogy ugye elég hamar befordult a pocakban? és hát igen! és emiatt kissé kötöttek lettek a vállizmai, meg a combizmai. 3x voltunk nála, + otthoni torna. Mire eljutottunk a csipőszűrésre már laza volt a csaj, mint a rigalánc :) És aztán elengedett minket szépen. Közben szó sem esett neuro vagy egyéb szakvizsgálatról! De, hogy őszinte legyek én attól biztos frászt kaptam volna! És nemtom Szrek nálad mennyit zsebeltek be, de mi 3000 Ft-ot fizettünk egy alkalomért, igy miután csak 3x voltunk ez nem volt megterhelő, ill a 4. alkalomnál már nem is kért pénzt, mert már nem volt mit tennie, mert minden okés lett Kamillánál.
Ja és közben se a körzeti se a védőnő (hahahaha az meg végképp nem) nem látott Kamillán semmi extrát, max a kötött combikat mondta a körzeti, ezért küldött csipőszűrésre. Ennyi.
Aztán, hogy Kamillának magától is szépen kilazult volna a vállizma avagy sem...hát ezt meg már ki tudja megmondani?! :roll:
A lényeg, amit ezzel akartam :) , hogy egy kezdő anyuka, mint pl én, aki nem néz utána dolgoknak, annak halvány gőze sincs, hogy milyen helyekre lehet(ne), kell(ene) vinni a gyerekét. Én abból indultam ki, hogy enyém gyerek tökéletes kis csecsemő :) és nem is érdekelt nagyon, hogy milyen fejlesztők stb-k vannak...és pl a körzetinél se volt egy darab papír se erről kiaggatva!
Na hát ennek nemtom volt-e értelme :lol:

Betegeskedőknek tovább mennek a ++++

Ruz, Ancsi: most húzzalak benneteket azzal, hogy nekem 2 azaz kettő darab vizsgám lesz össz-vissz ? 8)
Kitartást lányok!

Kamilla ma már nem lázas! Jippi!

Rylie
rylie

Ancsi,
Nem tudsz úgy mozogni? Mire gondolsz?
Egyébként szerintem párod is ilyen bőrgyógyászati vizsgálaton volt a cégével. Itt is adnak eredményt a vizsgálatról.

Szrek,
Azért megyünk szemészetre, h a családnak bebizonyítsam, h Adélnak nincs szemtengelyferdülése :mrgreen: Viccet félretéve a párom családjának ez a hepje, én abszolút nem látok semmit rajta, de ők váltig állítják :?

Kattix,
De jó, h írtál nekünk :D GRATULÁLOK FÉLIX-hez!!!! :D Sok boldogságot Nektek :D
Az anyajegyvizsgálat pedig: http://www.pre-pharma.hu/
És egyébként én is pont ezért nem mennék sztkshoz, mert annyira nem érdekli őket. Sok ismerősőmtől hallottam már ezt :roll:

Ríd,
15e ft. De tényleg végig nézik az összeset alaposan ráadásul gépi technikával, ami sokkal alaposabb: http://www.hazipatika.com/articles/Mire ... 0911143248
Találtam olyan helyet, ahol ugyanezzel a géppel csinálják, de ott alapból vmi 7e ft és 10 anyajegyenként hasonló összeggel növekszik. Nos, nekem csak a kezeimen van legalább 50 db anyajegy. Szóval ők még nem is annyira drágák. Mondjuk én is csak azért engedhetem meg magamnak gyed mellett, mert az egészségpénztári számlámon van egy kisebb összeg, amivel mostanság nem tudok mit kezdeni.

Leni,
Nagyon tuti ez a adventi naptár! :)

Kép Kép
curse

Rylie,
Is-is. Engem is baromira érdekelt anno a májfolt, h az micsoda és ott találtam az anyajegyről is leírást, miszerint, ami nem dudorodik ki, az is lehet anyajegy :?

Kép Kép
curse

Curse: áhá... :? Na majd a jövő évben sort kerítünk egy ilyen kivizsgálásra is, bár a fogászt is kb két éve halogatom :oops:
Ez a dr Vass Ilona meg bazira ismerős, mármint a neve...

R
rylie

Rylie,
Szerintem azért ismerős, mert Erzsébeten is rendel :) Fogászatot meg ne is mondd, nekem erőteljesen kéne már mennem, mert látványosan van egy lyukas fogam, csak nem tudom Adélt hova tenni. Ezért útálom, h minden családtag jó messze lakik :roll:

Kép Kép
curse

Curse,
Nem volna egyszerűbb a család orra elé nyomni valami irodalmat (pl. A Gyermekorvos nélkül-t :mrgreen: ) amiben meg vagyon írva, hogy a "gyermekbandzsaság" - bocs a szóért :) - akár 4-5 éves korig normális? Ákosnak is néha olyan mintha.........a szomszéd kislánynak is néha olyan mintha.............főleg ha fáradtak. :)
Mindegy, majd dokinéni jól megmondja, hogy ép a szeme. (Enyém fiamnak is megmondta :D)

Kép
akata

Kata,
Gondolkoztam rajta nagyon :mrgreen: de tudod, én meg hülye paraanyaként most már biztosan szeretném megtudni, h nincs semmi probléma :oops:

na menek vasalni, ha már a csajom bealudt így ebéd és séta előtt...ráadásul magától :shock:

Kép Kép
curse

ja és még egy dolog
Szóval tök jó, h írtok a fejlesztéses dologról több szemszögből is. Én csak olvasó tudok lenni, hozzászólni tapasztalat és tudás hiányában nem tudok.

Kép Kép
curse

[quote="szrekuc"]e írta:szrekuclszomorító, hogy ez a korai fejlesztés egyelőre olyan itt, hogy a szülő tökre magára van hagyva; aki fontosnak tartja, utánanéz, próbálkozik; akinek nagyon kellene, sokszor el se jut a fejlesztőhöz.
Szóval tök jó lenne, ha ez alap lenne meg elfogadott és igenis vegye észre a védőnő meg az orvos és kössék mondjuk a gyes megvonásához akár, hogy járjon el a szülő fejleszteni. Csak legyen összehangolt az egész, legyen hova járni fejleszteni (és ne világ végéről kelljen az egy szem fejlesztőbe bejárni).

Szrek, SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL!!!!! 8)
leni

Azt még halkan megsúgom, hogy ma du. viszem Igit egy Dévényes szaknémberhez 8) Mert én is abban hiszek, hogy egy szakvélemény nem szakvélemény 8) :wink:
És a francba, annyit dumálunk róla, hogy a végén igenis megkérem tesómat (aki ugyan neurológus, csak felnőtt és sajna Debrenceben), hogy kerítse nekem elő itt Bp-n a legjobb gyerek neurológust és még annak is megmutatom ezt a gyereket....

ehhhhhhhhhhhhh. komolyan begolyózok már...... 8)
leni

Húúúúú mennyi termés, azt hiszem esélyem sincs elolvasni mindent, azért egy próbát teszek.

Leni: ez nagyon szép.... Irhatsz nekem litániát, legfeljebb később olvasom el... de én még nem vagyok nagyon nagy szakmágus a témában, csak tanulgatok, de segítettem már azért sok embernek. :-) Én a napfenyes alapitvanynal csinaltam egy tanfolyamot az nagyon jó és ezenkívül egy angliában végzett Bach virágterapeutánál is, de ott még messze vagyok a végzéstől, mert az három fordulós. Be ne golyóóóóóóózzzzzzzz, meg fog oldódni kisembered dolga hamarosan. Nekünk Dévényes anno annyit segített, hogy csak na....

Votiv: Devák is jók, én is tanulgatom azt is, hozzájuk is fogok menni tanfolyásra, mert kiváncsi vagyok arra is. Bár sok köze nincs a Bach-hoz (illetve van nekik is eredeti Bach cseppjük is), de nagyon kafa keverékeik vannak. És ráadásul bio és tök természetes, úgyhogy nálam is nyerő lesz.

Curse: én anno voltam valami anyajegy vizsgálaton az Üllői úton volt és nem emlékszem, hogy ilyen drága lett volna, de baromi jó, mert szépen megnézik és el is tárolják gépbe igy legközelebb tudnak mihez viszonítani.

Kép
Kép
johanna1975

Jelentem elolvastam minden... büsze smájli...

Katix: gratulálok Félixhez. Képet nem kapunk?

Hihi a skandert én is megnézném.....

Önző módon gyorsan kis csöpségemről... Nagyon édes, jó a kedve, már a doktoroknak is énekel és csilingelő hangom mondja, hogy szija, jó éjszakát vagy amit éppen akar közölni. Éjszakánk jó volt, összebújva aludtunk, úgyhogy haza se akarok jönni, olyan jól érezzük magunkat. Holnap lesz a nagy nap, a kontroll röntgen... drukkokat kérünk, szorítást és ha ott minden jó, akkor szombaton már jöhetünk is haza. Köszönjük a ránk gondolást.

Mindenkinek szép és vidám napot.

Kép
Kép
johanna1975

Curse, Katix: igen én is rájuk gondoltam. (gyorsan el is mentettem a linket)

Kép
Kép
johanna1975

[quote="szrekuc"]V írta:szrekuciszont ettől még valóban mindenki fúj mindenkire, és ezt nem látom, hogy fog változni..

Mutass vmit MO-n, ami nincs így... :roll: :roll:
Mivel tapasztalatunk nincs fejlesztés terén, most inkább nem pofázkodok bele, de nagyon elgondolkodtató és szomorú, hogy ekkora "káosz" van e téren (is) :( De tök jó, hogy legalább itt szó van róla és több szemszögből is! ezért (is) imádom ezt a topikot :wink: :D

Leni :) Almához jó étvágyat Iginek! Kép nagyon tetszik nekem is :D

Móni :) M. és a spenót :lol: :lol: kúszáshoz meg gratula neki!!

Ríd :) Remélem P.-vel minden rendben! végül adtál neki vmit?

Barbi :) Úszáshoz kitartást!! megint a suli miatt?

Votiv :) Lilinek kitartást a 4 foghoz!! Istinek meg gratula a bővülő szókincshez!

Curse :) De jó, hogy cicid már okés! :D Persze, azóta mi már kiszabadultunk a jég fogságából :D Adélra szívesen vigyázunk, amíg fogdokihoz mész! :wink: az ajánlat komoly!

Ancsi, Ruz :) vizsgákhoz nagy kalappal Nektek!!! (és én is csatlakozom a Titeket nem irigylők sorába :lol: )

Kattix :) Nagy gratula Nektek és Isten hozta Félixet!! képet teszel róla?

Na megyek, ébredés van...

Kép
Kép
denizsa

Johi :) Szuper, hogy jól vagytok :D drukkhegyek mennek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
denizsa

Ruzy,
egy praktikus tanácsra lenne szükségem. a nagy vizsgák között hány napot hagyjak? gondolom azon napok alatt képtelenség megtanulni az anyagot, de ha már így jártam...:(
ancsipancsi

Ancsi

Hát én nagy vizsgát általában egyet egy héten szoktam betenni, mások is ezt mondják, hogy nagyjából így tudják megcsinálni őket. (apró betűs részben megjegyzem, hogy ez mindig teljesen felborul, de az elején még így tervezem)

ruz
ruzicsky

Johi!

Szuper hírek ezek! :)

ruz
ruzicsky

Ruzy,
köszi. én vhogy úgy válogattam ki a vizsgákat, hogy minimum 5, de inkább 7 nap legyen köztük. sehol nem találom, h mennyibe kerül a pótvizsga és mik a következményei :) (mindig előre gondolkodom)
ancsipancsi

Johi,
Remek hírek :D Nagyon drukkolok Nektek!!!
Akkor ezek szerint ők voltak azok, akiknél te is voltál az Üllői úton? Mert ők is ott vannak. Az árra meg levélben kérdeztem rá, mert annyira nem szeretem, amikor ezt nem tűntetik fel. Mondjuk az én esetemben nem is tudnak trükközni, mert az egészpénztár miatt számlát kell majd kérnem.

Deni,
Jaj, annyira aranyos vagy :D de tényleg nem azért írtam :oops: Csak magamban morgolodok, h a család ennyire nem tud segíteni, amibe persze belejátszik a távolság is. Mikor megszületett Adél, akkor mindenki lelkesen ajánlkozott, h jön segíteni, most meg semmi :roll: És most még az a bajom, h apa mióta új helyen van, képtelen elszabadulni korán, ráadásul még a próbaidő is köti. Szóval nem egyszerű a helyzet, de először mindenféleképpen megpróbálom család belül megoldani, nem akarok senkit sem terhelni Adéllal. Ma fel is hívtam anyóst és megígérte, h megpróbál mostanság vmikor jönni :) De tényleg nagyon köszönöm a felajánlást :D szívemet melengette :D

Ancsi, Ruz,
Annyira nem irigyellek benneteket a vizsgák miatt. Annyira utálatos volt nekem is ünnepekkor tanulni. Kitartást Nektek!!!

Végülis sikerült eljutnunk sétálni a naplementében 8) Hát mit ne mondjak, nincs az a gatya rohasztó meleg, erre bizonyíték volt útközben néhány jegesmaci és pingvin :lol:

Kép Kép
curse

Marcangoló,
Nehogymá ne gyere többet, nekem (is) hasznosakat írsz.
A mozgásvizsgáló vagyis az a hely, amiről írtál hol van? (Vagy oda neurológus tanácsára mennek a gyerekek?) A védőnőm, mikor újságoltam, hogy megyünk neurológushoz azt mondta, hogy persze, persze, de minden gyerek az egyéni tempójában fejlődik és hiszen már kúszik. De persze azért vigyem. Mikor a dévényt mondtam, említette, hogy oda is vihetem, de ad még más lehetőségeket is, ha ott vmi olyasmit mondanak, ami beavatkozást tesz szükségessé vagy megijeszt engem - hogy több véleményt hasonlítsak össze (valószínüleg nálam jobban képben van - remélem ez így is marad). (Engem is bazi könnyű megijeszteni, sajnos.)

Curse,
De, M. már több, mint 10 kg és főleg tejet kap (kis krumplit, naponta max. 1x és váltogatva zabpehellyel. És persze gyümölcsöt és főzeléket összesen 3x. Szóval a tejtől lett gömb formájú, nem a Túró Ruditól.) És olyan piszok nyugodt fajta. Most már 1 órája a földön molyol a kockákkal és nyög hozzá és pihéket csipked fel az ujjaival és a kaját kézzel beteszi a szájába, szóval nekem elég ügyesnek tűnik. Csak hát nem értek a gyerekekhez (sem :cry: ).

Mindenképp viszem neurológushoz, csak persze a 3 hét olyan soknak tűnik.
És úgy érzem hamarabb is fel kellett volna tűnnie, de nem tudom minek, hiszen ő klasszul odapörgött, ahova akart és már kúszik is. Körül vagyok véve későn mozgó gyerekekkel (de a tesója ilyenkor már felállt). Viszont M. hamarabb fordult meg.
És a múltkor azt olvastam, hogy lusta gyerek nincs (dévényesek honlapján) és kombináltam. Mert sztem M. nem lusta, hanem piszok elégedett. Ritkán jut eszébe kúszni (csak ha megkérem rá és elhúzom a duplókat), egyébként meg tobzódik a formák között, nézi P. hogy őrjöng és hogy dobálja a játékát, mert nem tudja összerakni. Egy óráig simán elnéz egy műa. helikoptert, forgatja meg minden, dumál, vigyorog... A bátyja pedig mint egy felhúzható krampusz olyan volt - ment cél nélkül.
De most már nem is írok M. kúszásáról többet, mert túl sokat írtam és feleslegesen, bocs mindenkitől.

Ancsi,
Sok sikert a vizsgákhoz!

Votiv,
Színház - hűha, az klassz lesz!

Kattix!
GRATULÁLOK Félixnek!! És NEKED Is!!!

Leni,
De szép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johi,
Nagyon szorítok majd!!!!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Nem, azért még nem léptem le, csak nem szeretném, ha miattam nem tudnátok nyugodtan megbeszélni a fejlesztést, mert itt sasolok, és megjegyzem, aztán meg jól felhasználom majd Kornél ellen. :D

Az tényleg a mi hibánk, hogy pont azok nem tudnak rólunk, akiknek kéne. Évek óta megy az ötletelés, hogy hogyan kellene ezen változtatni, de szégyenszemre még egy tisztességes honlapunk sincs. :evil: Mondjuk akinél komolyabb a gond, az legkésőbb oviba kerüléskor találkozik velünk, akinél meg nem annyira, annál úgyis magától megoldódik, vagy egy kis fejlesztés beindítja. A mozgásvizsgálónak az az előnye, hogy nekünk abszolút nem érdekünk fejlesztést javasolni ott, ahol nem kell, és mivel nem fizet sem a Pető, sem a Katona, sem Kornél bácsi :twisted: , oda küldjük a gyereket, ahol a legjobb fejlesztést kapja. :D Mert egyébként tényleg kavarog az ember a sok szakértő között, és a gyerek meg elvész. Az összehangolás meg :roll: . Vannak az Alapítványok, akik nagyjából azt csinálnak, amit akarnak (ilyen a Pető, meg a Dévény is), van az okatásügy, ide tartozik a hivatalos korai fejlesztés is, amire az állam ad pénzt egy- egy intézménynek (de ebbe beletartozhat a Pető és a Dévény is), van az egészségügy, a védőnőkkel és az orvosokkal.... Szóval ember legyen a talpán, aki ebben eligazodik.
marcangoló

Azért olvasok is, és nagyon gratulálok a gyönyörű nevű Félixhez!

Ancsi, hihetetlen előrelátás, sose legyen szükséged arra az infora, hogy mennyi az utóvizsga!

Johi, kitartás! Szorítok a szombati hazamenéshez. Az már csak egy nap! A doki meg, remélem, nem Pelényi! :D

Curse, ezzel jól így jártam én is. Kepesztettem, hogy minél távolabb kerüljek otthonról, most meg sír a szám, ha elmennék valahova, és nem tudok a gyerekektől. Mondjuk a zuram egyelőre még van, hogy itthon van (mert 12 órában dolgozik), de ha az Istenis úgy akarja, akkor már nem sokáig, és akkor aztán tényleg folyton egyedül leszek velük. :?

Szrekuc, abszolút igazad van, elszomorító ez az egész helyzet. Most már meg sem merem kérdezni, hogy most akkor tényleg ingyenes, vagy nem?

Votiv, sajnálom, hogy egy ilyen feszült időszakban még én is csesztetlek, abszolút nem ellened irányult. (Főleg, hogy Istinek pont megfelelt, Kornél bácsi tudása és végzettsége....)
marcangoló

Bocsi, azt hittem Bia ingyenes :?

Rylie,
2200 volt egy alkalom és mi sokáig jártunk
bár egy időben cserekereskedelem ment - ő masszírozta Ábelt én meg tanítottam angolra :D (no nem egyszerre :mrgreen: ) de ez csak a végefele volt pár alkalom

Johi,
:D

Kép

Kép

szrekuc

természetesen biaiaknak ingyenes, csak a vidékiek fizetnek érte. ASSZEM.
zsancikant

Kattix:
Gratulálok Félixhez, legyetek nagyon-nagyon boldogok! És szülés (meg egyéb) sztorit kérünk ám!!!!!! :wink: :wink: :wink:

Fejlesztés:
Na, az megy itt most, amitől ki vagyok borulva. És nem állok senki pártjára. De azt meg totál nem jónak tartom (és itt most miattatok voltam urinő), hogy fikázzátok egymást, a módszereket. Szerencsétlen gyerekemet elcigölöm heti 3x Biára, de azért az ember elülteti a bogarat a fülben, hogy a Dévény is jó, a Katona is jó, Mozgásvizsgáló, meg ez-az-amaz. Én meg emészthetem magam, ha éppen valahova nem viszem el a gyereket. Mert ugye több szem többet lát, de a Dévényes azt fogja mondani, hogy hozzá vigyem, a XY, hogy hozzá, a ZZS, hogy hozzá. Mert ebből élnek. Abból élnek, hogy beparáztatják a szülőt, hogy nyomorék, hülye, fogyatékos lesz a gyerek. De ez így megy mindenhol!!!!!!!!!!! Én csak azt tudom, hogy akihez mi járunk neurológiára, Dr. Balázs Mária, csak jókat mondott a biai fejlesztőről, a háziorvosunk is. Réka fejlődik, és nem szeretném még több kínzásnak alávetni, hogy azért ez-meg-ez még nézze meg...
UFF

A nátha ráhúzodott a fülemre, jelenleg a fél fülemmel nem hallok, szédülök és kába vagyok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Már Qvára elegem van ebből a betegségből...

nukada

Lego a bejárati ajtó előtt!!!!!
Votiv, Zsan, Pocak, Ancsi, Vica, Szrek, Rylie írt Pü-ben, Leni is kért, ha jól emlékszem és talán Den?????

Aki kér még, szóljon!!! ez eddig 9 és 11 db van.

nukada

Bakker, Nuk,
most majdnem lementem megnézni ;) :mrgreen: éljen!
bulást a füledhez :D
fejlesztő miatt meg ne aggódj, te tényleg több emberrel nézeted a lányod (Bián is van Dévény - vagy veletek csak Kornél foglalkozik?bocs ha félreérthető voltam Dévény kapcsán) meg a bizalom tökre számít; és bocs, ha közreműködtem a bogár füledbe segítésében ;) nem akartam

Kép

Kép

szrekuc

Nukada, a Mozgásvizsgáló nem él ebből (bár kétségtelen, hogy ha egyik pillanatról a másikra eltűnne az összes mozgássérült gyerek, akkor nem lenne rá szükség). Nem kell fizetni, és mivel így is kevesen vagyunk a több ezer vizsgálatra még azt sem mondom, hogy nagy jót teszek a kollégákkal, ha odacsődítek még pár száz gyereket. De hát ez a dolgunk.

Eredetileg ezért nem akartam idejönni, és beszélni a fenntartásaimról. Aki érintett, az rosszabbul érzi magát, aki meg nem, az elvolt ezek nélkül az infók nélkül is. A döntés mindig a szülő kezében van- sajnos vagy szerencsére. És a szülő úgyis mindent megtesz. Van, amikor már pont elegen látták a gyereket, és azzal kell foglalkozni, amit elkezdett az ember, és valakiben meg kell bízni, még ha más mást is mond. És tényleg jó a Dévény, jó a Pető, jó a Katona, de nem mindegyik egyformán minden gyereknek. Most elkezdhetném mondani, hogy melyik sérülésre melyik, de végül is mindegy.

Biatorbágyon (és az összes korai fejlesztőben) úgy kell működnie a dolognak, ahogy Votiv írta. Minden gyereket az állapotától függően több szakembernek kell vizsgálnia, és kezelnie. Bián is van gyógytornász, szomatós, konduktor. Tökéletesen meg lehet oldani, hogy minden gyerek a neki megfelelő fejlesztést kapja. Ha összedolgoznak, akkor nincs miért aggódni. Ha mindenkit egyedül Kornél tornáztat, az gáz. Ti tudjátok, hogyan mennek a dolgok. Ha az én gyerekem (akár egy helyen, a fejlesztőben) látta volna gyógytornász, konduktor, pszichológus és még lenne egy neurológiai papírom is, akkor tutira úgy érezném, hogy ennyi elég.
marcangoló

Nuk, a fülednek gyógyulást! Nekem bevált a higított grépfrútmagcsepp kivonat bécsepegtetése, amikor egyszer megsüketültem hasonlóképp.

Asszem bejelentkezem még egy Legóra én is, nyakadon ne maradjon. :wink: Gondolom, minden más Legóval kompatibilis.

Nem szeretnék én sem álmatlan éjszakát szerezni ezekkel a dolgokkal (tudom, jókor mondom), biztos, hogy mindent megteszel te is, és a többiek is, akik fejleszteni vitték, viszik a gyereküket, és a legjobb helyet akarjátok megtalálni nekik. Rossz érzés, ha sikerült még jobban elbizonytalanítani. Nekem meg az a rossz, ha olyan 4-5 éves gyereket vizsgálok, aki el sem jutott fejlesztésre, vagy aki sokkal jobb állapotban is lehetne, ha nem olyan helyen aszalják, ami nem neki való. De mondom, Bián minden feltétel adott a tökéletes fejlesztéshez, és csak remélem, hogy meg is valósul.
marcangoló

Nuk, jájj, fülfájás :cry: Remélem akármit csepegtetsz is végül bele, de ELMÚLASZTJA!!!! 8)
És igen,igen, ha lehet még, jelentkezünk arra a legóóóóra!!! :lol:

Na, Dévényes néni megvót.... érdekel valakit? mert csak akkor fárasztanám a topiklakókat vele.... :wink:
leni

Leni,
szerintem mindenkinek érdekes lenne, ha leírnád ;)

Kép

Kép

szrekuc

Leni, engem igen. És becsszó nem mondok semmit rá. :D
marcangoló

Sziasztok!
Érdekeseket írtok...
Ami nekem (aki nem érintett, hála Istennek) lejön: káosz, mint az élet egyéb más FONTOS területein...
És Szirka Mamája jutott eszembe, aki hosszú töprengést írt arról, amit Nuk is írt: folyton agyalni a kell, hogy egyrészt valóban MINDENT megtesz-e a gyerekért =elég helyre jár-e vele), másrészt, meg hogy van-e értelme ennyit kínozni a gereket, ennyi energiát, időt, stb. belefeccölni az egészbe... (Hogyne lenne, csak nem mindig tud HINNi a dologban.)
rídonli#

Rídonli így van. Az energiáért, időért sosem kár, de hogy a kínzás mennyire hasznos... :cry: Mondjuk Szirka tökéletes példa arra, hogy mi mindenre képes egy fantasztikus szülő(pár) és egy fantasztikus gyerek. De mi munka van benne!
marcangoló

Na jó, most már lépek, ez a mai nap nagyon sokat kivett belőlem. :|
marcangoló

Móni,
Több, mint 10 kiló Marcid, ejha :o :D Mi még csak 8,5 :lol:

Marc,
Nálunk sajnos alapból messze vannak anyósék, mert párom Kvári, (ahelyett, h inkább kerestem volna magamnak egy pesti pasit :mrgreen:) Anyámék viszont Csepelről költöztek le Tbicskére, szal ő rájuk egy picit morcos vagyok :wink:

Nuk,
vazzeg, elsők közt jelentkeztem legóra :lol: de ahogy elnézem, még akkor nekem is marad egy.
Fülednek bulást!!!! És vhogy gondoltam, h ennek a sok fejlesztéses dolognak az lesz az eredménye, h el lesz mindenki bizonytalanítva, főleg, aki érintett :? Ha úgy érzed, h tényleg műxik a dolog, akkor ne aggódj amiatt, h nem vitted el Rékád 800e helyre! Az eredmény a fontos és azt látod Rékán!!!

Leni,
Engem érdekel!

Kép Kép
curse

Leni, persze,h kíváncsak vagyunk! :)
Nuk, én is jelentkeztem, de nem fogok verekedni érte :)
Rem. azóta már jobban vagy, bazi sz@r lehet!
rídonli#

Zsanci, ez így van. 4 évig csinálták úgy az alapítványt, hogy senki semmiért nem fizetett. Minimális támogatást kaptak szülőktől, 1%-ból, a biai önkormányzatól.
Aztán ebből már a villanyszámlát se tudták kifizetni, így áprilistól a nem biaiaknak alkalmanként 1500 Ft (kivéve aki nem tudja ezt kifizetni, mert annak az alapítvány átvállalja) lenne. Mert becsületkassza van, és a szülőknek aliig fele fizeti be...

Marcangoló, köszi, hogy bemutatkoztál :)

Köszi az aggódást a lelki állapotomért, de egyáltalán nem vagyok feszült. Kedd kicsit szarul sikerült, de szerdán 2 órán át hódoltam a ma-uri masszázs és a prána nadi gyönyöreinek, és a boszitopik is működött pasi téren, úgyhogy igazán nem panaszkodom :)

Ma is nagyot sétáltunk a kölykökkel, bár nehéz úgy jót tenni, ha mindkettőnek más a modalitása, egyik a hideg levegőn jobban lett, másik picit rosszabbul.. de már azért megérte, ahogy Istók üldözött egy cicát, és mivel futás közben néha hasra esett, a cicus alig pár centivel tudott meglógni :) Mondtam Istóknak, a cicákkal így nem lehet, tanulja meg hívni, és akkor megsimogathatja. Mire a fiam ugyanúgy rohangált tovább a cica után, csak közben azt üvöltözte kissé hevimetálosan, hogy TITAAAAAA!

Azt mondtam már, hogy Bián megmaradt a hó? :o

Imádom a fiamat, mert megtanulta a légzéskönnyítő balzsamot a fején egyensúlyozni, és megtapsolja magát, ha leesik :)

Ezek a Deva esszenciák is tudnak valamit, mert ma már 9 előtt elaludt :) és hála a doktornéninek, a legújabb homeós bogyó szinte egy csapásra elmulasztotta a köhögését :)

Ma este láttam egy csodálatos filmet, a címe Mosoly. Arról szólt, hogy egy kínai ember talált egy csecsemőt, akit kitettek a szülei, mert torzszülött volt. Ő hazavitte, és úgy szerette, mint a saját gyerekét. De a felesége és a fia féltékenyek voltak, és ezért elhagyták őt. Ő pedig csak nevelte tovább azt a gyereket, még angolul is megtanult, hogy taníthassa. Amikor felnőtt, egy külföldi orvosprogram segítségével megcsinálták rajta a plasztikai műtétet, és csudaszép lány lett. Az ember egyszer összetalálkozott a feleségével, és az a szemére vetette, hogy őket kellett volna választania, mennyire más lett volna az életük. Erre ő azt mondta, hogy ez nem volt választás.
Arra gondoltam, a karmikus tanítások szerint az örökbefogadó szülők és gyerekek közt sokkalta szorosabb karmikus kötelék van, amiért egymást választják, mint egy átlagos szülő-gyerek kapcsolatban. És egy kicsit máshonnan nézve - ha egy gyerek szeretetet kap, mindene megvan. Ha nem kap szeretetet, semmije sincs.

votiv 8)
votiv

Még pár dolog, ami eszembe jut, csak a félreértések tisztázása végett.

Mivel a biai korai fejlesztő nem állami intézmény, nem is támogatott, ezért úgy gondolom, amíg ez nem változik, az APEHen/ÁNTSZ-en kívül sem konkrét jogalapja, sem erkölcsi felhatalmazása sincs semmilyen állami vagy egyéb hatóságnak az ellenőrzésre. Mindemelett mindenkinek kézséggel állnak a rendelkezésére :wink:

Mégegyszer elmondom, Kornélnak (és a többieknek is a fejlesztőben) minden papírja és engedélye megvan ahhoz, hogy a munkáját végezze. Az már nem róható fel neki, hogy nem szomatopedagógusnak tanult, hanem pszichopedagógusnak, hiszen a törvények ezt nem kérik...
Az pedig nem túl etikus, hogy úgy beszélsz róla, mintha legalábbis az Ecserin vette volna a diplomáját, vagy utcaseprő létére korai fejlesztéssel foglalkozna.

Továbbra is azt gondolom, hogy egy ismeretlen emberről-módszeről nyilatkozni szakmaiatlan dolog, és nem korrekt. Olyan, mintha én úgy írnék cikket egy tévéműsorról, hogy nem is láttam, de mivel többen is látták már, akik mondták, hogy pocsék, ezért leírom, hogy többen is látták, és pocsék.
Ugyanevvel Tinu a Hellingerrel kapcsolatos (elő)ítéleteivel nálam már kiborította a bilit.

"Végül is persze bárki csinálhat bármit, bár ugyan nem tanulta, vagy esetleg nem ért hozzá, csak ezt- azt felszedett a gyakorlatban. Legfeljebb nem használ vele."
Na, pont az ilyen megjegyzésekre gondolok a nem korrekt és a szakmaiatlan alatt.
És erre gondoltam akkor is, amikor azt írtam, hogy felelősséggel nem lehet ilyet leírni, ha az ember nem ismeri, amiről ír.
Ezért is fölösleges mentegetőzni, hogy nem értél rá elmenni, vagy messze van. Akkor ne írj le ilyet, ez ennyire egyszerű. Vagyis leírhatsz, de azzal senkinek nem teszel jót.

„És mielőtt azt gondolnátok, hogy most miattatok lesz Kornélnak gondja, másoktól is sok mindent hallottam már erről a helyről, beszéltem több szülővel, mindenki hasonló dolgokat mond. ( EZ A MASZLAG. Vajon a többi intézményt is ilyen "szakmai" alapon hasonlítjátok össze? :wink:) "És mivel van összehasonlítási alapom (elég sok intézményt ismerek az országban), azt gondolom, hogy az mindannyiunk érdeke, hogy függetlenül attól, hogy hol él, egy kisbaba megkaphassa a lehető legjobb fejleszést."

Ez meg a sütimáz, mert ahogy én látom, rohadtul nem így működnek a dologok, és egyedül a szülő (és a gyereke) érdeke, hogy megkaphassa a lehető legjobb fejlesztést, és ezt kijárja magának. Már ha rájön a szerencsétlen, hogy valami nincs rendben a gyerekével. Mondjuk az én összehasonlítási alapom nem túl nagy, a Biai fejlesztőn kívül csak a Pest Megyei Szakértői Bizottságnál jártunk, ahonnan 1. a lipótra akartak küldeni nyugtatóért a 1,5 éves gyerekemnek 2. megállapították, és adtak egy papírt róla, hogy semmi probléma nincs vele. (holott nyilvánvaló volt, hogy ő a kis Maugli az emberegyerekek közt). Eezek után nekem a szakértői bizottságok már nem sok jót ígérnek, de fogadok, hogy egy egyszerű vidéki asszony, aki bebumlizik a gyerekével a Dohány utcába Tárnokról, és így jön el, az életben többet hallani sem akar fejlesztésről...

"Sem az orvosképzésbe, sem a védőnők képzésébe nincs beleszólásunk."
Kornél korai felismerésre irányuló képzése viszont bekerült a védőnők kötelező továbbképzési programjába... :wink:

"És lehet, hogy a te gyerekednek teljesen máshol lenne a legjobb. Tudom, nehéz ezt szülőként eldönteni, akkor ott a Mozgásvizsgáló."
Attól nem lesz könnyebb a döntés senkinek, hogy már a 200-adik ilyen-olyan szakember látja. Egyébként meg úgyis annak hisz az ember, aki hiteles, tehát mindenki megkeresi/kiválasztja, aki neki tud segíteni. Egyébként meg abban sem hiszek sajna, hogy van EGY bizottság, amelyik mindig mindent jól lát, jól mérlegel, és jól dönt.. Vagyis az egy másfajta "bizottság" :wink:

Lehet mószerolni Kornélt, ha már ő van terítéken, vagy bárkit, "szakmai" kifogásokkal, de talán épp az érintettek szemében ez inkább visszatetsző, és ahogy írtam, a csúnyán rombolja a bizalmat egy ember iránt, aki sok ember gyerekével nap mint nap foglalkozik, és TÉNYLEG JÓ EREDMÉNNYEL - mert hogy erről még ugyan nem volt szó, de valóban jó eredménnyel dolgozik, nem csak ő, a konduktor a logopédus és a többiek is. Méghozzá társadalmi munkában. Nem tudom ezt hányan vállalnák így be, főleg családos emberek :wink:
De nem is az önzetlenség számít, hanem hogy valóban jó eredménnyel dolgozó, elismert (bár nem eléggé), Ancsi szavaival "valódi szakemberekről" van szó :wink:

És lehet hivatkozni arra, hogy a szabály, az szabály, neurológusnak mindenkit látnia kell, meg hogy a "valódi szakember" az a pszichoterapeuta vagy a kineziológus, vagy a sebész vagy a homeopata, de ez már csak világnézeti különbség közted (meg Tinu, meg mások), és köztem :wink:
jó szakállt

votiv 8)
votiv

Votiv: ja, nekem is elég hasonlónak tűnik a mostani vita a miénkhez Hellingerről. (Tényleg, a minap eljutottam a pszichológiai könyvesboltba és láttam egy könyvet a családállításról. Tipródtam egy darabig, hogy megvegyem-e, bele-bele néztem, aztán végül gagyinak ítéltem, legalábbis nem ért meg nekem 1700 pénzt és otthagytam. Inkább megnézem majd személyesen. Csak szólj, kérlek, ha lesz rá alkalom, mert nem biztos, hogy a szemem elé kerül a lehetőség, viszont tényleg megnézném, mert beizzítottatok.) Nekem - nem meglepő módon - más a véleményem, mint neked, de most megyek zuhanyozni, akkor olyan jó gondolataim szoktak lenni, hátha meg tudom fogalmazni értelmesen. :) Elöljáróban csak annyit, hogy én is kezdem azt gondolni, hogy ennek a két vitának lehet, hogy nem ezen a fórumon kéne/kellett volna lefolytatódnia, hanem a szakmán belül, hogy a "civilek" számára ne legyen ez egy bizalomsértés (és hát nehéz is olyannal vitázni, aki számára a szakmai érvek kevésbé számítanak).

Kép
Kép
tinu

Johi írt sms-t, hogy Fannikát újra kell műteni :( Déltől mindenki gondoljon rájuk és küldjön drukkokat, mert nagy szükség van rá!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
denizsa

Fanninak újra kell műteni a lábát! :( :( :( Déltől kérik a drukkokat +++++++++++

Tinu, 2 jó könyv a Hellingerről:

Thomas Schäfer: Ami a lelket megbetegíti, és ami meggyógyítja
és
Bertold Ulsamer: Gyökerek nélkül nem lehet repülni

szakmai érvek? én eddig a szabály-az-szabály meg az ez-alapon kívül olyat nemigen olvastam :wink: lehet, hogy át kéne olvasnom mindent még1x...

votiv 8)
votiv

Sziasztok! :D

"Mivel a biai korai fejlesztő nem állami intézmény, nem is támogatott, ezért úgy gondolom, amíg ez nem változik, az APEHen/ÁNTSZ-en kívül sem konkrét jogalapja, sem erkölcsi felhatalmazása sincs semmilyen állami vagy egyéb hatóságnak az ellenőrzésre. Mindemelett mindenkinek készséggel állnak a rendelkezésére"
ettől még kell szerintem a szakmai ellenőrzés; végülis te is azt mondod itt, hogy papír szerint mi a helyzet; az, hogy más szakember is megnézi, hogy jól működnek-e a dolgok, az nem baj

a többi rendben :mrgreen: :lol:

azt hittem, javult Ábel, de az elmúlt iccaka megint borzasztó volt :roll:
oscillót megettük, most nem tudom,mi legyen a köv. lépés, láza nincs, csak hőem. volt estére
ha dokinénihez megyünk, okosabb nem leszek, max felír antibigyót; milyen bogyót érdemes erre szedni? rettentően taknyos (sűrű, sárgás-zöld időnként) meg kicsit köhög
egyelőre mézes tea vonalom nyomulunk, utolsó oscillót ma ette meg

és Vot, gratula Istinek :D :D :D :D
Deva esszemciákról van esetleg vmi linked?

Kép

Kép

szrekuc

bocs az időnként felbukkanó m betűkért n helyett :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Jaj, szegény Fannika :(
nagyon sok +++++++++++++++++++++++++ nekik! :D és minden rendben lesz :D

Kép

Kép

szrekuc

szívem szerint Ábelbe nyomnék egy egész fej lilahagymát, de az talán a gyerekkínzás kategória volna már :roll: de a hagymateát még lehet h bevetjük (hmm. lilahagyma,nyami)

Kép

Kép

szrekuc

Johi:
:cry: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

petergabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: