A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Fog téma?
Én pont holnap 10-kor megyek fogorvoshoz, két hete kaptam időpontot. Én nem izgulok. :D
Minden évben elmegyek kontrollra, de soha semmi problémám nincs, 5 perc alatt végezni szoktam, remélem holnap is így lesz. Jó fogakat örököltem, eddig 1 tömött fogam van, a foghúzást nem ismerem. HÁLA! :lol: :lol: :lol:

Kép
adri0422

Ollem! Zsófi lesz, ha kislány...

Kép
gabo001

Adri
Így könnyű! :)
Így én is szívesen mennék!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mary,

én teljesen magamtól mentem el a háziorvoshoz. Nem küldött senki, csak valakitől hallottam, hogy min egyszer a háziorvosnak is látnia kell. Végül ő adott beutalót az EKG-ra pedig elvileg a nődokinak kellett volna...
A fogorvost pedig a védőnő mondta. Lekopogom, jók a fogaim, viszont folyamatosan vérzik az inyem. A doki Corsodyl gélt javasolt. Vettem ugyan, de inkább aloe fogkrémet használok. Úgy hallottam, hogy az jobb.

Kép
emi29

Közülünk szerintem Magika a legszerencsésebb, legalábbis fog témában. Az ő férje fogorvos, ha jól emlékszem :lol:

Kép
emi29

Csajok,

Titeket meglátogatott már a védőnő?
Ha jól hallottam a várandósság alatt 5-ször kell meglátogatni a kismamát... Nem igazán értem, hogy miért.

Kép
emi29

Fúú mire visszaolvastam elfeledtem a nevét akinek írnék...bejelentkezett ide egy új kismami,azt hiszem mamamocorgó: szóval neked írnám hogy én holnapi napon töltöm be a 22.hetemet,és én már időnként érzek rugdosást,de legkevésbé sem rendszeresen... :( bizony van hogy 1-2 napig semmi,meg olyan is van hogy egy nap már 15-ször is éreztem...és amikor érzem őt,az még mindig reggel és este van/volt,ágyban vízszintesen fekve,és erősen koncentrálva.Szóval ne aggódj nem csak nálad jönnek azok a mozgások nehezen.Türelem és egyszer te is érezni fogod!! :) Ja és nekem is vastag a hasfalam,mivel nem voltam már terhesség előtt sem pehelysúlyú,és ráadásul a 18hetes UH-on a méhlepényemet is mellső falinak írták,és ráadásul harántfekvésben van a kisbabám.Szóval minden tényező adott nálam is hogy nehezebben érezzem... :roll:

FOG kérdés: ollemszerintem csináltasd meg a rossz fogaid.Írták a többiek is milyen veszélyt jelentenek a rossz fogak a babádnak,szerintem tegyél ellene hogy ez a veszély megszűnjön.

Én jövő héten jelentkezek be a fogdokimhoz,nem örömmel,de tudom,hogy ha elhanyagolom az adott fogamat,előbb utóbb nagy bajok lehetnek...Én már 2x voltam kezelésen a dokimnál,és legutóbb mikor voltam,akkor mondta hogy még 1 fogam van amit feltétlen meg kell csináltatnom.Gyökérkezelt fog,ami fel volt tárva,mert épp kezelés alatt állt,csakhogy az ínyem bedurrant,és amolyan vadhús formájában belenőtt a fogba... :shock: :shock: :? szóval a teendő vele,hogy fel kell vágnia az ínyem,és utána kitisztítani és betömni. :? :? És mindez nem várhat a terhesség végéig.És igen ollemén is rettegek a fogorvostól,és műtöttek már engem is szájsebészeten mint mamackátde ha tudom hogy baj van,ami a babát is veszélyezteti,mire várjak??A baba a fontos,és nem a félelmem amit a fogorvosnál érzek. :roll: Szóval megyek még idén túl leszek ezen a dolgon.Biztos nem lesz kellemes de muszáj.

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Fogorvos - Hát ez nekem is egy rémálom .. rettegek a fogászaton ...
Azóta, amióta egyik foghúzásomkor komplikáció lépett fel (a gyulladásos zacsi a fogam fölött átszakította húzás közben az arcüregem .. így azonnal műtöttek :shock: :? ). Még szerencse, hogy elég jó magándokihoz jártam akkor (még anyuék ismerettsége révén), és volt a rendelőjében műtő ...
Most a férjecskémmel együtt megyünk fogorvoshoz dec.13-án .. :( Rettegek :( Panaszom nincs, de tuti van lyukas fogam .. érzem :(

Háziorvos
- Még én sem voltam .. de tervezem, hogy bejelentkezem, és elmegyek, mert 1-szer muszáj a szülés utáni pénzekhez ... a kiskönyvben is azért van ott a helye (ha jól tudom).

Én pl. tüdőszűrésen is rég voltam .. és az is van a kiskönyvben ... majd a házidoki remélem befirkant valamit :lol:

Amúgy holnap megyek a nődokimhoz .. szülés-megbeszélés .. már wordben gyűjtögetem 1 hete a kérdéseimet :lol:
Remélem szimpatikus válaszokat kapok, és le tudok mindent fixálni vele :)

Kép
szösszenet

Szia Szöszke,

Tüdőszűrésre most biztosan nem fognak elküldeni. Csak beírják a kiskönyvbe, hogy mikor voltál utoljára szűrésen.

Egyébként eddig én is úgy éreztem, hogy van lyukas fogam, de kiderült, hogy nincs. Mondtam a dokinak, hgy nézze meg jól, de szerinte az összes fogam rendben van. Ha ő mondja....

Szorítok a dokihoz :)

Kép
emi29

Nekem a védőnő mondta, hogy el kell mennem a háziorvoshoz, aki csinál EKG-t, illetve fogorvoshoz is menjek. Az EKG-t már a 9. héten letudtam. :lol:

Kép
adri0422

[quote="emi29"]T írta:emi29üdőszűrésre most biztosan nem fognak elküldeni. Csak beírják a kiskönyvbe, hogy mikor voltál utoljára szűrésen.

Persze .. ez világos. Csak nekem fogalmam sincs, mikor voltam utoljára :roll:

Köszi a drukkot a dokihoz - remélem jó arc lesz :lol:

Úszásról mi a véleményetek? Egyik kismama magazin bőszen ajánlja .. másik meg ellenzi .. nem lehet ezeken kiigazodni.
Én szaunát szoktam engedni magamnak kb. 5 perceket :D Mert annyi idő alatt nem tud felmelegedni a "belsőm", a magzatvíz és a baba ... de erre szükségem van :)
Az úszást sem szívesen hagynám abba, mert jó a derekamnak :) Viszont eléggé nyugtalanító, hogy kb. minden témában ellent mondanak az újságok, a magazinok .. a net .. :roll: :?

Kép
szösszenet

Szöszke,

biztos az esetleges fertőzések miatt mondja az ellentábor, hogy kerüljük az úszást, viszont szerintem az tök jó, főleg a vége felé, amikor már tök nagy "terhet" kell cipelnünk. Ha abbahagyom a munkát (a 36. hét környékén), akkor én is el fogom menni úszni, hacsak nem szülök meg addig.

Kép
emi29

Meg kell válogatni az uszodát .. az biztos :)
Én nagyon élvezem ... és úgy gondolom a derekam így tud a legtovább tünetmentes maradni .. (mert ha már 3 napig nem tornázom, nem jógázom, nem úszom .. akkor elkezd fájdogálni :( :( :( ) Félek .. a dokimnak igaza lesz, hogy max. a 7. hónapig fogom húzni derékfájás nélkül :cry: :evil:

Kép
szösszenet

[quote="nuska1"]A írta:nuska1z ERGO babahordozó megtekinthető és kipróbálható az Ökoszolgálat Alapítvány irodájában is!
Az alapítvány címe: 1051 Budapest, Nádor utca 34. fsz. 2. Tel: 1/ 311 78 55, 20/ 519 80 81.

Köszi! :)

Kép
szösszenet

Szöszke,

neked aztán kifejezetten javasolt szerintem az úszás és Marynek is.

Kép
emi29

Emi!

Jol emlekszel!
Es en igy nem is felek.
Mert igy a ferjemtol kellene felnem.

Igaz jok a fogaim, de O is csak akkor pecsetel nekem is, ha megmutatom neki.
Bar a ferjem fanatikus, mert kepes egy film kozben is odaszolni, hogy mutasd csak a fogad, mi van rajta?
Mindezt mondjuk egy jo kis makosteszta utan.

Mamacka!
Irtam neked privit.

Lanyok!
Bejelentkeztem a Genessisbe dec. 22-re.
Akkor mar 25 het utan leszek.
Bizti jok lesznek a felvetelek.
Izgulok is nagyon miatta.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Belgyógyászatra miért kell menni? Nekem a háziorvos csinált Ekg-t, szó sem volt belgyógyászatról. A fogorvostól szerencsére én sem félek, találtam egy elég jó dokit. Ollem, biztos nem fognak neked esni, de szerintem is tanácsos betömetni a fogad, ha van lyukas. Szerintem egy normális orvos mindig megkérdezi, hogy akkor most csinálja-e, kérsz-e érzéstelenítést, stb. Én ugyan nyáron voltam fogorvosnál csak úgy (és szerencsére nem volt semmi), de valamikor télen is tervezem. Én így biztonságban érzem magam.

Holnap megyek Afp-re egyébként, és sajnos éhgyomorra kell menni, megkérdeztem. Másnak is így kellett? Nem örülök neki. Biztos néznek mást is, csak azt elfelejtettem megkérdezni.

Én is várom azt az iparművészeti vásárt, nagyon érdekel, mik lesznek ott.
Vendég

Virág, a háziorvosod egyben a belgyógyászod, úgyhogy ezzel megoldottad a dolgot. ez kötelező minden kismamának, megnyomkodja a hasunkat és azt mondja, minden ok.

Kép
rozsomak

Emi!

Úsznék én szívesen, de nem tudok. Gyerekkoromban nem fürödhettem, mert vmi fertőzést kaptam el, és nem szabadott csak zuhanyoznom otthon is, nem mehettem strandra, uszodába...
Úgyhogy ebből következik, hogy úszni sem tudok....
Sajnos... :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi, Lei,
a kedvetekért lekicsinyítettem a kisebbik lányom 3D UH-képét, ami a 27. héten készült anno.Szerintem jól látszik, hogy mosolyog :D , a kezecskéi pedig az arca előtt vannak.

Üdv,
Nuska+ Kép
nuska1

Virág!

Én AFP előtt megkérdeztem, hogy éhgyomorra kell-e menni, és azt mondták , hogy nem. de már megtanultam, hogy az itteni védőnő nem tud semmit, úgyhogy én éhgyomorra mentem...
Ne tudd meg, aztán meg egész nap csak ettem.... :lol: :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én már megszokásból úgy megyek vérvételre, hogy aznap nem eszek semmit...

Nuska,

Tényleg mosolyog :) Ezek szerint már a pocakodban is elégedett volt. Nagyon jó pillanatot sikerült találnotok :lol:

Magi,

dec 22-e már nincs is olyan messze :) Biztosan jó felvételek lesznek :)

Kép
emi29

Mary,

szerintem ha nem tudsz úszni, akkor is elmehetnél nyugodtan egy uszodába. A vége felé olyan súlyt fogsz cipelni, hogy már az is felüdülés lesz, ha nyakig belemerülsz a vízbe, nem kötelező úszni.
Legalábbis én ezt hallottam tapasztalt kismamáktól :)
Szerintem ezt a szakorvosod is javasolni fogja.

Kép
emi29

Nuska
Nagyon kis aranyos!

Én nem tudok rosz fogról, de biztos találna ha alaposan kutakodna... :?

Emi
5 x !!! biztos, hogy nem... annyira nem unatkoznak!
1 x kell kimenni, hogy megnézze megfelelő környezetbe kerül e a baba... a többi alkalommal te látogatsz el hozzá!

Úszás
Ezzel én is így voltam első babánál... én mindig is szerettem úszni és nagyon gondolkodtam rajta de elbizonytalanítottak... akkor fürdeni se fürödtem... bezzeg most!
Szerintem menjetek nyugodtan... én most már Áron miatt nem tudok...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magika
Válaszoltam!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi!

Nálunk van is uszoda. Nyáron nyílt meg. Felépítették Wellnes központ szerű. És azzal a lendülettel be is zárták....Azóta sem működik. Pedig ha kinézek az ablakunkon azt látom. Az út választ el tőle.... :lol:
Nem is lenne messze....
A legközelebbi 40 km-re van tőlünk.... :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Megint eltelt egy hét.....
Betöltöttük a 18. hetet!!!
Szőlő neked is gratulálok a 18 betöltött héthez!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Két hét és számolhatunk vissza..... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nem tudom Mamacka, nekem a védőnő mondta, hogy 5-ször látogat meg, aztán ha meglesz a baba, akkor havonta...
Mivel én minden este 6 után érek haza, így még egyszer sem tudott kijönni... Tegnap volt a szomszédban, de mivel csak a párom volt otthon, hozzánk nem jött be.

Mary, Szőlő

Gratula nektek a 18. héthez. Tényleg hamarosan visszaszámolhattok :)

Kép
emi29

sziasztok!

na, végre én is vagyok. tegnap levizsgáztam és innentől én is jobban ráérek :P
tegnap nem tudtam már gépezni, mert fájt a pocak, úgyhogy feküdtem :( . de ma már jó.
visszaolvasok mindent
szép napot!
toncsi

toncsi80

Épp írni akartam, hogy nálunk nem járnak a védőnők, erre mit ad Isten......
Csörög a telefonom!!!
A védőnő az!!! Ma fél 12 kor kijön hozzánk!!!!
Hú még jó, hogy tegnap takarítottam!!! :lol: :lol: :lol:
De azért teszek veszek még itthon mire ideér!!!! :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi
Akkor lehet, hogy ő mégis egy unatkozó védőmő! :)
:lol: :lol: :lol:
És te hány alkalommal mész hozzá? Vagy így neked nem kell menned annyit..
Mit néz annyit a lakásotokon? hiszen ott vizsgálatokat nem csinál gondolom...
Érdekes... ez helyileg hol van?

Amikor megszületik a baba az más... akkor egy jó védőnő nagy segítség lehet...

Nálunk egyszer jött ki pocakosan a végefelé...

Én még csak hétfőn megyek hozzá először! :lol: :lol: :lol:
Amúgy annyira aranyos... olyan jó fej... előre sajnálom, hogy ha el költözünk már nem ő lesz... :( ritka mint a fehér holló egy ilyen jó védőnő...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Toncsi
Gratula a vuzsgához!

Kép
Kép
Kép
mamacka

ollem gratula a 18.betöltött héthez. :D Én meg ma töltöttem be a 22.hetet. :lol: Nekem ki fog gratulálni? :lol: 8) :)

mamacka: én is úgy tudom,hogy 5x kellene meglátogatnia a védőnőnek a kismamát,rendelet írja elő ugyanis...De mivel általában sok a gondozott,ez az 5 látogatás nem nagyon szokott megvalósulni.Sőt engem nem is fog meglátogatni,mert én nem is ahhoz a védőnőhöz járok akihez tartoznék,mivel időközben ideköltöztem páromhoz(másik városba).Csak megbeszéltem a régi védőnőmmel hogy hadd maradjak a kismamaságom alatt nála. :D Így ha tanácsadásra kell menjek akkor 32 km-rt kell utazzak hozzá.De nem bánom,mert egy tündér védőnő.Nagyon szeretem.És bevállalta hogy maradhatok ott. :wink: Majd ha megszületik a baba akkor fogok átjelentkezni az itteni védőnőhöz. :)

Kép

Kép
mezsó

mamacka: és hogyhogy csak most mész a védőnődhöz először?Hát az anyaságihoz 4 védőnői pecsétre van szükség...Ezután meg sűrűbben folyamatosan fogsz járni?Vagy hogy?Én már 3x voltam védőnőnél,és dec.14-én megyek 4-jére. :)

Kép

Kép
mezsó

Mamacka,

nem hiszem, hogy unatkozó védőnő lenne az enyém, inkább túlságosan becsületes. Egyéként én most megyek harmadszor hozzá december 4-én. Nem bánom, ha sűrűn kijön (de szerintem sem lesz ebből 5 alkalom). Nagyon szívesen meghallgatom a véleményét.

Mezsó,

Én gratulálok neked is :) :)

Kép
emi29

mezso!

Az anyasagihoz, nem vedonoi pecset kell, hanem orvosi.
A vedononek nincs is pecsetje.

A lenyeg, hogy legyen kiskonyved, ezt a vedono adja es legyen benne negy bejegyzes orvosi pecsettel, 3 UH, EKG, Fogaszat.
De egyebkent, mikor en igenyeltem, a kutya meg sem nezte a konyvet belul.
Egy helyen kellett vinnem magammal, ahol az 50-ezer Ft-ot adjak, de ott is csak ranezett a kulsejere, hogy megvan es kesz.

Szoval szerintem ez csak formalitas miatt van.

Magi
Vendég

Mary

Toncsi,
Remélem jól sikerültek a vizsgáid.

Kép
emi29

mamacka!-köszi
és gratula mindenkinek, akinek van mihez gratulálni(azt meg mindig lehet találni :lol: )!
én is voltam még kedden a védőnőnél (ha nem akarok bemenni ő jön ki). de csak vizeletet nézet, vérnyomit, súlyt, meg beírta a leletek eredményeit a nála lévő kartonomba, meg a kis könyvembe.
én sem szeretek járni fogorvoshoz, de szoktam, meg voltam már. szerintem jobb apránként, mint egy 10-20 éves kihagyás után.nekem is gond van az inyemmel. én Paradontax fogkrémet használok.iszonyat rossz az íze, de már nagyából megszoktam.kicsit segít is.
az Afp-s vérvételre én éhgyomorra mentem, mert néztek cukrot, meg teljes vérképet is.mondjuk nekem még mindig az a megerőltetés, hogy vmit egyek reggelire. 1 joghurtot szoktam(pont reggel mondtam, hogy én hogy utálok reggel enni)
én a dec 10.-és héten megyek cukros löttyöt inni, aztán meg belgyógyász, aki ha baj van a cukrommal diétára foghat, meg EKG-t csinál.
eldugultam
toncsi

toncsi80

Magi,

az én védőnőmnek van pecsétje és szokott is pecsételni..

Kép
emi29

Mezsó!!!!

Gratula a betöltött 22. héthez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink:

Emi!

Összeraktam az ágyunkat anyukám segítségével....mert nem egyszerű ez az ágy....régen még elbírtam vele....akrobatikai mozdulatokkal mindig össze tudtam rakni....de már nem vagyok olyan hajlékony..... :lol:
+ egy gyors porszívózás, bár tegnap is megejtettem egy kisebb nagytakarítást....mintha ráéreztem volna....
úgyhogy várom a védőnénit!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ilyenkor mit szokott csinálni, ha kijön házhoz??????
de mi nem is itt fogunk lakni......hamarosan költözünk át az új házunkba.....azt is megmutassam neki????? Mert ugye itt van a mi telkülkön az új ház......
Hm?????????????

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

nuska: köszi a képet!! :lol: :lol: :lol: nagyon édi, tényleg mosolyog!!
lei

szösszenet: én is imádok úszni, de nem nagyon járok uszodába,mert hajlamos vagyok minden fertőzést elkapni. Ezért a dokim azt javasolta, hogy próbáljam ki azt, hogy egy tampont kenjek be Canesten krémmel és így rakjam be, amíg úszom. Ez megakadályozza a fertőzéseket. Viszont terhesen nem tudom, hogy lehet-e ezt használni, kérdezd meg a dokidat.
lei

Mezsó
De minek jön annyit... mit tud megnézni, otthon gondolom nem vizsgál... én ezt nem értem... vagy beszélgetni jön?

Négy alkalom simán belefér még szerintem... de szerintem is orvosi pecsét kell (amúgy képzeljétek legutóbb buktuk az anyaságit... :( ) azt beszéltük, hogy az első vérvételes lelettel menjek, de engem csak most küldött a doki vérvételre az Afp alkalmával (legutóbb azzal indítottam)
Fel is hívtam, hogy megvárjuk-e az eredményt dec 11 vagy menjek el előtte.

Toncsi
Én meg rosszul leszek ha nem eszem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Tüdőszűrésre kérni kell beutalót a háziorvostól, vagy ez hogy működik? Tudja valaki esetleg?
lei

mamacka: gondolom felméri a környezetet, hogy milyen körülmények között fog élni a baba, hogy meg van-e minden higiéniás eszköz, van-e rendes WC meg fürdőszoba, hol lesz a baba ágya...stb. Legalábbis én így gondolom.
lei

Lei!
Szia, hogy vagy???
Látom új képed van...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

szerintem az új házikót is mutasd meg, hiszen oda fog születni :)

Mamacka,

hogyhogy elbuktátok az anyaságit??

Lei,

passz. Eddig én csak odamentem az igazolványommal meg a TAJ kártyámmal... hogy most hogyan működik nem tudom.

Kép
emi29

ollem

A párom is Boglárkát akar én meg Jázmint, de hátha fiú lesz és
akkor nincs vita

Kép
kritta

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól :) Örülök, mert mindent megbeszéltünk .. már biztos vagyok benne, hogy ő fog megcsászározni, és a Szent Imrében. A piszos anyagiakat és mindent megbeszéltünk.
Tényleg bent lehet egy üvegfal mögött Apuci, mikor születik a Kincsünk :) és együtt lehetünk a szülés után egy ideig :) Ez nagyon fontos - így megnyugodtam :)
Én is bemegyek a Szent Imrébe körbenézni .. kérdezlek titeket (Szent Imréseket, akik jártatok ott), hogy kivel egyeztettetek, hogy mikor lehet bemenni???

Rákérdeztem az úszásra - ő nem ellenzi, sőt ... a gerincem miatt örül is, hogy járok mozogni :) Azt mondta, fertőzést bárhol össze lehet sajnos szedni .. egy nyilvános wc-n .. bárhol :? :evil: Sajnos ezt tudjuk .. vigyázunk is :)
Lei, ezt a tamponos megoldást én is hallottam .. de most nem kérdeztem rá - biztos mondta volna, ha szükséges ;)

A védőnő nekem még nem mondta, hogy kijönne .. eddig mindig én mentem hozzá .. és legközelebbre sem jelzett ilyen szándékot :roll: :roll: Emi, neked akkor lelkes a védőnőd :)
Mondjuk én nem is szeretném, hogy ide járkáljon .. úgysem lát még semmit. A leendő gyerekszoba, az egyelőre a mi hálószobánk, és február előtt nem is tervezzük átalakítani!

Kép
szösszenet

Ha 18. héten megyek 4D-re fogjuk látni h. fiú v. lány? ?%

Kép
kritta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: