A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi, akkor megnyugodtam :wink:

Mindazonáltal....
Nagyon nehezen tudnék választani egy waldorf és egy ilyen puccos Götz baba közül.... imádom a gapjút. Egy műanyag sosem lesz olyan emberien meleget adó, mint a juhocska szőre....
leni

Aranyosak vagytok! :lol:

Leni,
hát pont EZÉRT járunk TI-hez és nem máshoz.
Egyébként felirt nekünk antibigyót is (biztos nem túl gyakran ir ilyet) de azt mondta, először próbáljuk meg a bogyót, én meg bevállalós vagyok, plusz előre féltem attól,h B milyen cirkuszt fog levágni, ha ilyen édes, szar szirupos valamit akarok belenyomni, ehhez kicsi a lakás. Igy gyáván, inkább a bogyót adtam, plusz lázcsill-ót (ez az egy, amit úgy-ahogy bevesz, de ilyenkor is előszeretettel öklendezik)
és akkor másnap hivtam a dokit, és mondtam neki,h ugyan lázas, de szemmel láthatóan jobban van, és akkor is azt mondta, h akkor adjuk a bogyót, és ha 39 fölé megy, akkor bigyó. De szerencsére 38,6-nál megállt, igy csak csill és bogyó, ma ismét doki, megnézte, és örült,h B már jobban van, és mondta,h ettől függ ő úgy látja,h ez tüdőgyula volt, ami most már ugye a fülére ment, és ezért az új bogyó, és ezért a hétfői újra ellenőrzés. Különben nem kéne ilyen sűrűn járnunk. Ma már csak hőemelkedés volt, de NAGYON megviselte ez az egész, egyszerűen nagyon frusztrált, pont mint én és Igi és Meme... Leviről csak azért nem nyilatkozom, mert szegényt alig látom... :(

de azért még nem kiabálok el semmit, antibigyós recept az ajtó mellett, ha ne adj' Isten...de én úgy érzem, már nem fog kelleni...

nnnnna, ki látta az új Laurie sorozatot a story tv-n????? :lol:
én igen, és
igen Nuk,
én sokszor sokszor megcsalom Levit, de én az őszinte fajta vagyok, ÁLLANDÓAN bevallom.... :lol: :lol: Ma is azon röhögtünk,h a story magazint reklámozták, és az egyik cikk H.L-ról szólt, és azt mondta a narrátor, h blablabla, nagyon ragaszkodik a feleségéhez, erre Levi felszisszent, h jaj, igy semmi esélyed!!! :lol:
zsancikant

Hát én nem nyugodtam meg, sőt, iszonyúan feldúltál. Hogy lehet összehasonlitani ezt a két totál ellentétes dologgal? Főleg azok után, hogy elkezdtél babát varrni és amilyen környezetben, amilyne emberek között ott voltál ilyen összehasonlitás jön ki belőled.
indianyo

Leni, csak nem vmi rejtett götz-baba ügynök vagy? :wink: :mrgreen: :lol:
én nagyon szeretnék Ábelnek babát, mert igényli pl a rettenetes rózsaszín bababkocsijában is tologatja a plüss állatát mint a kisfiát (apája ezt tanította neki) még be is köti szépen, nehogy kiessen, úgyhogy biztos h tök jó lenne neki egy baba is; Votivéknál pl nagyon tetszett neki egy baba, aminek piros fonalból volt a haja :D

és én kicsinek bizony szétszereltem a babákat :lol: és minden álmom egy kirakati baba volt :mrgreen: :lol:

Indi,
nagyon szép harmonikusak w-babák, de ahogy Leni fogalmazta, a mindenek felett állást nem értem, illetve kicsit túlzó ez a spirituális izé mögé - még akkor is, hogyha abszolút érezhető annak a babának a melegsége így képen keresztül is és a Götz ellenében is ezt választanám; engem csak ez a mögé sejtetett vmi egyéb magyarázat zavar meg; de mondjuk érdekelne a dolog (főleg h a költözésnél egy R. Steiner meditációs könyvet találtam :shock: mit össze nem vásároltam....röhögtem is magamban, h na tessék, egy jelzés, hogy tessék utánaolvasni, de még nem tettem meg)
szóval nekem tetszik,m ert szép természetes harmonikus stb csak ijesztő is ez a mögé rakott nagyon nagy lelki tartalom

Kép

Kép

:D
szrekuc

Indi, és egy gyereknek több babája is lehet? lánykának fiú v lány babát adjunk? (van vmi pedagógiai háttere?) Nekem a manók nagyon megtetszettek, és az alvósmanócska is. Bárcsak tudnék ilyet, vagy csak ehhez hasonló szépet csinálni :)
Eszembe jutott, hogy az egyik dédink milyen csodás babákat tudott készíteni, mikor én kislány voltam. Egyszerű vidéki általános iskolai tanítónő volt, fantasztikus ötletekkel és kézügyességgel. Az apró babákra tökéletes apró ruhácskákat kötött-horgolt-varrt, bababútort is készített... csodálatos angyalkákat is varázsolt pingponglabdából, színes papírból meg vattapamacsból :) gyönyörű karűcsonyfánk volt :D nagypapi pedig mestercukrász volt, ő készítette a békebeli szaloncukrot rá :) mi gyerekek pedig csomagoltuk, sztaniolpapírba és színes-cakkos papírokba :) Náluk esténként is mindig mindenki dolgozott (kalákában :P), egyik este diót törtünk-pucoltunk, másik este mandulát, harmadik este fonalat gombolyítottunk, negyedik este a keményített ágyneműt húztuk ki és locsoltuk be... :)

Betegek gyógyuljanak!!! :)
Zsanci, nagyon ügyesen meggyógyítottad Boriszt :) levegőzést tekintve most mi is így vagyunk, Deniék és Kátya is látta, hogy nem egyszerű a 2 gyerekkel sétálni, ha az egyik Istók...

Lilirózának mára áttört a 4. foga, eszméletlen tempót diktál :o

Nuk, én is így gondolom, attól még, hogy a férjed/társad valaki, még nem tartozol neki az összes gondolatoddal/érzéseddel...

Mesi, én is 80 ezret hallottam :) ami végülis "nem soK", a többi Sztimrés doki viszonylatában...
A fő, hogy jó dokit választottál, minden szempontól, de persze az a legfontosabb, hogy Te bízz benne, akkor minden ok lesz :)
Fontos, hogy még a szülés előtt azért beszéljétek meg, hogy neked mik a kéréseid, szeretnél-e pl. fájdalomcsillapítást, vagy elkerülni a gátmetszést stb. Neki is jobb, ha megismeri az elvárásaidat:) persze fő a baba és a TE egészséged, de ehhez meg csak úgy szabad hozzáállni, hogy minden rendben lesz :D

Fülöp dokiról anyit tudok, hogy több ismerősöm is járt hozzá terhesgondozásra, pl. a fogdokinénim is :P (ő azért nem "mai csirke, szóval Fülöp doki se egy új darab a SztImrében :wink:) és mind nagyon-nagyon meg voltak vele elégedve, de végül egyikük sem nála szült, mert épp házon/országon kívül volt :lol:

Újaknak ajánlom hogy nézegessék a H honlapját, rajta vannak a a szülésfelkészítő előadások időpontjai, ide is érdemes ellátogatni, akáűr apákkal együtt, ezek ingyenesek, oké, hogy néha tömeg van, de azért jó képet ad a kórházról, dokikról. A szülésznőkkel közvetlen kapcsolatfelvételre ideális a Baba-mama klub, de jó szívvel ajánlom a kismamatornát is (ez is tb-re megy), itt is havonta van kispapás óra, amikor a papák pl. a vajúdás alatti derékmasszírozás csínját-bínját is kitanulhatják :) vagy szerdánként 9-től a Kismama relaxációt - akár még többedszerre pocakosoknak is (az ilyen anyukák egy része azért hüppög végig, mert ilyenkor van csak egy teljes órája, hogy kizárólag és zavartalanul ketteskére figyeljen :))

votiv 8)
votiv

vagy hármaskára :mrgreen:

de fáradt vagyok, megyek is L, szép teliholdas éjszakát és hétvégét mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Sajnálom Indi, ha feldúltalak, de azt hiszem eddig is tudtad: én csupán egy ÉRDEKLŐDŐ vagyok Waldorf téren. De mostanában már az sem. Úgyhogy a fenti mondat valójában múlt időben érvényes.
leni

Indi: szépek a waldorf-babák. Főként a harmadik a képek közül és asszem be fogok szerezni ilyet Tüncinek. De azért...
SZóval a babák értékét nem utolsósorban az adja, hogy a gyereknek mennyire értékes, fontos. Ő tölti fel tartalommal a fantázia, lelke által. Lehet az műanyag, Götz, gyapjú, kukorica, vagy mittomén, miből lehet még babát csinálni.
Máskülönben meg én szívesen venném, ha néha írnál a waldorfról bővebben is, mert úgyis annyi mindenről szoktunk beszélgetni, ami nem ennek a topiknak a témája. Miért ne akár erről? Miért irányítasz ehelyett egy másik topikba? :roll:

Kép
Kép
tinu

Leni nem , nem sejtettem. úgy általánosságban másként értelmeztem az érdeklődésedet, nemcsak waldorf ügyekben. de akkor már ez is múlt idő.

Votiv persze, lehet több babája is, fiú és lány egyaránt, lehet kisbaba és nagy gyerekformájú. mondjuk a gyerek érdekében mértékletesség ajánlatos lenne minden játékkal kapcsolatban.

Szrek mi waldorfosok ilyen spirituális maszlaggal szeretünk mindent telenyomni, tudod :wink: ha dolgod van vele, úgyis közelebb kerülsz hozá. nekem volt, ott vagyok.
indianyo

Tinu csak a harmadik a waldorf baba, a többinek köze sincs hozzá. pont azrét tettem be őket, hogy lássátok, rongybaba és waldorf baba nem ugyanaz. kölönösen a második képen lévő műbabáktól szalad a hátamona hideg, pedig a készitője azt is waldorf babának gondolja. téved.

tartalom: hát akkor adjunk csak a gyereknek robotot meg gijoet, azt is tartalommal fogja megtölteni?

ha megnézed, hgoy én mennyire komolyan veszem a dolgokat és mennyi energiát fektetek válaszokba - és többnyire úgy érzem, hogy tök feleslegesen és ráadásul sokszor nagyon negativ a reakció rá, mintha én itt rátok akarnék valamit erőltetni, pedig csak a kérdésre válaszolok. hát ezért nem akarom az energiáimat erre áldozni. ha valakit komolyan érdekel valami, úgyis utánajár.
indianyo

utolsó gondolat, és aztán tényleg lezártam magam: én nem mondtam, hgoy mindenki waldorf babát kapjon. dehogyis. de ha ilyet szeretnétek vvenni vagy megtanulni, akkor ne egy akárkitől/akárkinél, hanem olyan embernél, aki hiteles, aki minőségi, aki benne él. az látszik a produktumon is. a középső kék-rózsaszin babás képen láthatókat a gazdája waldorf babaként árulta, mert ő egy tanfolyamon tanulta és ott ezt mondnták neki. fogalma sincs a dolgoról. és sok másnak se, aki pedig varr babákat.
indianyo

Indi:
sztem nincs igazad, mert mindenki elolvassa és magáévá tesz a szavaidat (meg persze mindenki másét is) az már más kérdés, hogy egyet ért-e vele, de ez így van jól, mert ha mindenben 1et értenénk, nem lehetne popcornozni :wink: :wink: :lol: :lol:
pl nem tartom Zsancit prűdnek, vagy álszentnek, amiért így gondolkodik a mecsalásró, de remélem ő sem tart egy nagy Knak, amiért én kicsit tágabb határokat engedek meg magamnak. Mások vagyunk, de ettől szép a világ!!!!

Réka orzalmas éjszakát produkált, én kb 2 órát aludtam, de ő sem többet... viszont mostmár kicsit jobban van, kics hőemi, sok takony... Most is az ölembe aludt egy fél órát. De már akkora, hogy alig tudom fogni. 8) hova lett a kicsibabám??? :lol:

nukada

Indi, a több babát azért kérdeztem, mert Nyerges Ágnes honlapját nézegetve láttam, hogy mind a 3 lánya babát kapott szülinapra. Emiatt jutott eszembe, vajon minden szülinapra jár baba? :P És innen jött az is, hogy a lányoknak fiú babát, mert náluk ezt láttam.
beleolvastam a blogjukba is, nagyon érdekes, szimpatikus, tényleg benne élni ebben a w-világban :D
Márton-napi lámpásozást is elolvastam, a hóvihart leszámítva az is nagyon tetszett!

fantázia szárnyalásával kapcs. én is optimistább vagyok, főleg a saját játékaimra visszagondolva. Mi Legóból építettünk óriási városokat, szerepjátékoztunk a bábukkal, még a G.I. Joekkal, robotokkal, és a Barbiekkal is. Akkoriban ezek voltak a menő játékok, ezt vették a szülők-rokonok, és mi gyerekek, megtaláltuk a módját, hogyan játsszunk velük kreatívan.

Emellett még ezer más dolgot is csináltunk persze, folyton segítettünk, "dolgoztunk", de ha volt egy kis kötetlen játékidő (talán ebből volt kevesebb), a nagyi kalapjaiból meg sáljaiból máris színdarabot rendeztünk, kunyhót építettünk a kertben, bicikliztünk, koriztunk, festettünk-rajzoltunk, esténként olvastunk (anyukám előbb meséket, aztán évekig ifjúsági regényeket olvasott fel esténként).
Tv csak egy-egy mese/mesefilm erejéig volt, de az volt, szóval nem voltunk elzárva ettől se. Arra akarok kilyukadni, hogy sztem ez egy nagyon sok összetevős dolog, egy-egy "káros" részlettel (pl túl sok vagy épp semmi játék) igen nehéz elrontani az egészet. A mesét is meg lehet nézni, ettől még nem lesz senki gyerekének kevesebb fantáziája, és a mozgó kisvonattal, meg a távirányítós autóval is lehet jót játszani... velünk pl sosem játszottak a szülők, és nem is volt emiatt hiányérzetem. Én mégis sokat játszom Istivel, meg a nagyapó is (amikor mi kicsik voltunk, ő folyton dolgozott), még együtt is bicajoznak, kirándulnak, kertészkednek, újságot olvasnak stb.

Azért abban is van sok igazság, hogy a legegyszerűbb játékok néha a legjobbak, és a jó játék nem pénzkérdés, Istók pl. órákig eljátszik egy fakanállal, Kátyáéknál meg a sok színes csodajáték között egy befőttesüveg-fedélen vitatkozott a 3 pici :D És hiába van itthon sok szépséges mesekönyv, Isti kedvencei most még a teszkós, ósanos kolbászújságok, azokból sokmindent felismer, a valós képekről :)

votiv 8)
votiv

Nuk,
prűd vagyok, esetleg.... :lol: bár a Mick Jaggert nem zavarnám ki az ágyamból.... :wink: ööö vagy lehet, h most már igen... :roll:
de álszent biztos nem! :lol:

Votiv,
valszeg a legtöbben igy játszottunk gyereknek, mint ti, ebben semmi meglepő nincs...
igen, enyim gyerekek is szeretik a eccerűt :lol: meg a nem eccerűt. és ők is megtalálják a módját, mint anno mi.
és L is ilyen biszbasz gi joekkal játszott és az agresszió legkisebb csirája sem fedezhető fel benne, pedig gyerekként állandóan katona akart lenni... most meg már inkább békeharcos..

waldorf babák nekem is szépek, szivet melengetőek...
zsancikant

[quote="indianyo"] írta:indianyoha megnézed, hgoy én mennyire komolyan veszem a dolgokat és mennyi energiát fektetek válaszokba - és többnyire úgy érzem, hogy tök feleslegesen és ráadásul sokszor nagyon negativ a reakció rá, mintha én itt rátok akarnék valamit erőltetni, pedig csak a kérdésre válaszolok. hát ezért nem akarom az energiáimat erre áldozni.

én nem így látom, hogy feleslegesen írsz, még akkor sem, ha nincs közvetlen reakció (ennyi erővel ezt mind megkérdezhetnénk magunktól, legalábbis időnként). Nem érzek ellenségességet sem, sztem talán egy picit túlérzékenyen reagálsz, amiért ennyire a szívügyed. Én továbbra is örülnék, ha beszélgetnénk w-s témákról, mert a te tudásod és világlátásod rengeteget adhat az ellentétes véleményen lévőknek is. A baba-témát pl. nagyon érdekesnek találom, soha erről korábban nem hallottam, és köszönöm, hogy elgondolkodtattatok :)
A bébiételes linket is köszönöm. Végigolvastam, és még mindig tudott újat mondani, pedig kaja szempontjából valamennyivel tudatosabb vásárlónak érzem magam, aztán persze mindig kiderül, hogy megint naív voltam :P

votiv 8)
votiv

egyébként nem vagyok hive az elfojtásnak, az úgy csinálunk, ,mintha nem lenne...pl. háború, halál, stb..
a fiúkban ez benne van ösztönösen, és inkább most éljék ki, mint felnőtten...SZERINTEM...egyébként nem vagyok hive a fegyvereknek egyáltalán, de én nő vagyok, sosem fogok tudni úgy gondolkozni, mint egy férfi, szal az is lehet, h zök hibás a meglátásom, és majd nézek, amikor 15 év múlva lepuffant a fiam...
pszichomókus is azt mondta, h nincs abban semmi, ha egy fiú állandóan harcolni akar...
egyébként még annyit, h pl gijoe nem is arra lett kitalálva, h a lelket simogassa, mint ahogy a háborúk sem...

éjjel Igi belázasodott, most B dőlt ágynak megint, emelkedő hővel... :lol: én itt szoptatom Memét, apa meg bent gályázik, az élet még mindig szép...konyha még mindig mocskos... :wink:
zsancikant

még csak annyit, hogy waldorfosokkal ilyesmikről beszélgetni biztos sokkal könnyebb, hiszen félszavakból is értitek egymást. és persze hogy nem könnyű ez olyanokkal, akiknek igazából fogalmuk sincs, vagy csak részinformációik meg előítéleteik vannak, netán tök félreértik az egészet.
Mikor a családállítás szóba került, nekem is többször eszembe jutott, hogy hülye vagyok én, hogy ilyesmiről publikusan beszélek??? :wink: de ez a dolog értékén, számomra semmit sem változtatott. És hátha valaki számára meg igen, vagy legalább amikor meghallja, hogy Hellinger-módszer, eszébe jut, hogy ja, az a marhaság, amire Votiv szokott járni... :wink:

votiv 8)
votiv

Erről jut eszembe, már 2-3x előfordult, hogy Istók teljesen szakszerűen lepuffantott egy szimpla vállfával :shock: :shock: fogalmam sincs, hol láthatott ilyet (itthon biztos nem), vagy ez genetikailag kódolt-e, esetleg karmikus örökség :wink: de ez csak újab bizonyíték arra, hogy egyszerűen nem lehet burokban tartani a gyerekeket... :?

votiv 8)
votiv

ha már a mintáknál tartunk, sokan bújnak amögé, hogy a média ezt v azt súlykolja, hogy pl a nők legyenek barbiek, a fiúk meg GI Joek vagy metroszexuálisak stb. sztem erre is igaz, hogy ha az egyéb dolgok legalább nagyjából stimmelnek, akkor vki nem lesz azért anorexiás, amiért nem Barbie-ra hasonlít, hanem súlyproblémái vannak, mint az emberek 90%-ának, és nem lesz tömeggyilkos, amiért végigjátssza a Wolfensteint... Levi se lett Terminátor, meg az én két hasonló múltú öcsém se, mindkettő hót pacifista :lol: viszont a klasszikus macsó-férfi mintát bezzeg eltanulták :wink: minálunk ez volt a támogatott... előre sajnálom a feleségüket :mrgreen:

votiv 8)
votiv

Votiv,
tőlünk látta... :twisted: :wink:
egyébként ezen gondolkozom azóta is, a helyzet, hogy én magam eléggé viszolygok az ilyen játékoktól, de engem a hideg ráz a rózsaszin póniktól is, viszont a hello kittyt meg szeretem, csak úgy poénból, és a spidermannal sincs semmi gondom, amig csak egy pólón mosolyog rám vissza...
és ha már a nem burokban nevelésről van szó:
Votiv,
lenne kedved megint egy meki kávéhoz, ha már túl vagyunk ezen a retteneten???? És Nuk, Zuzi, meg mindenki aki erre lakik????
nincs annál jobb ,mint amikor a gyermekeink bent játszanak a vastag üvegfal mögött, mi meg nem halljuk őket!! :wink:

jaj, annyira kaka vagyok, bocsássátok meg nekem!

olyan szépséges ez a waldorf baba ,azóta is a hatása alatt vagyok, és volt egy ferde sejtésem, h melyik az igazi, és ha jó leszek, lehet,h egyszer veszek magamnak egy ilyet. Vagy még jobb,egyszer megtanulok varrni (régi álmom) és varrok egyet magamnak...

senki nem látta az "új" Laurie sorozatot??? Egyrészt elég vicces volt, másrész kicsit elgondolkodtató, anyuka sok sok éve otthonlét után ment vissza dolgozni, és én arra gondoltam,h hhhááát, milyen szerencse,h nekem erre soha nem lesz szükségem, aztán rájöttem,h h ki tudja, mit hoz az élet... :roll: és ez meg nyomasztó volt...
zsancikant

Votiv,
ezzel is egyetértek!!! 8)
kávé? :lol:

Bnek már 38 a láza megint... :? úúúúúúúúúúútálom...
és mit akar ezzel üzenni nekem?????????
zsancikant

mikor a nyomorúságos anyaságomról beszélek, akkor sokan felhördülnek , mert nekik az anyaság nem más, mint rózsaszin álom, és elég nyomasztó lehet azt olvasni, h vki ezt nem élvezi, de ettől még le fogom irni akkor is ha érzem, h sokán már hozzám se szólnak a pokróc stilusom miatt... :lol: nekik az a keresztjük, h ezt elviseljék, nekem meg az, h látom, nem mindenki hal bele ebbe, sőt vki állandó örömnek tudja megélni és éjjel-nappal ÉLVEZI...
trálllálá....

meséljetek nekem a szobatisztaságról! -Igi miért nem akar belepisilni a wcbe? csak a bugyiba... :roll: amikor meg rárakom jön a pisi, de addig totál tiltakozik, visit...hmm?
zsancikant

EMMÁKNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!

Kép
denizsa

Zsan .) Levi és H.L. :lol: :lol: További bulást Nektek +++++++++++ Szobatisztaságra nincs tippem, mi is stagnálunk :roll: És tök jó, hogy írsz az anyaság kevésbé rózsaszín oldalairól is, mert azok bizony vannak. Engem néha bosszant, hogy a családban senkinek sem lehet panaszkodni (max a páromnak, aki mindig érti miről van szó), de a többiek csak azt mondják, hogy milyen édes gyerekek és a "védelmükre" kelnek, aztán ha megkérdezem, Te hogy is csináltad a gyerekeddel, éreztél-e hasonlót, akkor csak hümmögnek vagy bevallják, hogy sokkal rosszabb is volt a helyzet... na köszi... :roll:

Votiv :) Hú, nagy gratula Lili 4.fogához!!! tényleg eszméletlen a tempója :o Asszem én vagyok a jó példa, hogy mennyire félre lehet érteni pl. a H-módszert :oops: :lol: még jó, hogy a talin felvilágosítottál! :wink: :D

Indi :) Sztem az, hogy egyes dolgokról kisebb-nagyobb mértékben eltérő vélemények vannak, még nem ellened irányuló támadás! Csak eszmecsere (ha hívhatom így) és nem akar Téged senki sem bántani!! Én nagyon örülök, ha írsz és érdekesnek találom a soraid, és elnézést kérek, ha vmivel megbántottalak (nem állt szándékomban)!

És Bencus megtanult előrefelé haladni!!! amolyan kúszó-mászó-toló mutatvány :lol: már semmi sincs biztonságban :lol: megyek is és megetetem Őkelmét...

Kép
Kép
denizsa

hű, de pörögtök :) köszi a válaszokat. rídonli, idén áprilisban szültem a Péterfyben, Panyinál, és végülis meg voltam elégedve, de azért annyira nem, hogy mindenképp oda akarjak menni újra :) elég macerás volt oda járogatni terhesgondozásra Budaörsről, és annyira nem voltak partnerek a békénhagyós, természetes szülésekkel kapcsolatban - muszáj volt teljesen hanyatt feküdni pl... te mikor és kinél?
szóval elsősorban azt szeretném a dokitól, hogy hagyjon békén :) a lehető legkevesebb macerálást csináljanak rutinból (infúziók, gyorsítók, kaparás a végén, végig nst-re kötés, meg hasonlók).
a Szt Imrében vannak egyágyas szobák? és azok fizetősök? a Péterfyvel még az is volt a bajom, hogy a látogatók teljesn szabadon járkálhattak bármikor a szobákba, ez nagyon zavart a szobatársam látogatóival kapcsolatban. meg kis dolog, de idegesített: a fiztős szobában is kollégiumi állapotban voltak az ágyneműk, magyarán cafatos lukak borították, szoptatásra pedig nem volt alkalmas ülőalkalmatosság, csakis a fekvő pózt lehetett kényelmesen kivitelezni. persze lehet, hogy ez általános máshol is, és akkor tökmindegy :)
hogy állnak az edához itt? nem szeretnék automatikusan, de azért legyen meg a lehetőség... be tudják kötni? van olyan kórház, ahol egyáltalán nincs, azt tudom.
pacsuli

Zsanci, kv-ban nagyon benne vagyok, lehet hétfő fél 12 körül, vagy kedd bármikor, csütörtök is...
Borisznak ++++
milyen új Laurie-sorozat? :o lemaradtam!!!
sajnos a Califorgia első részéről is (HBO-n), pedig David Duchovny pikáns jelenetei miatt nagyon megnézném :P

Hajrá Bencus :D :D

votiv 8)
votiv

Pacsuli, Budaörsön is rendel magánban SZtImrés doki, a Cseke Gábor! Neet vele szült mint ügyeletessel. Most nézem az Eurp-Med honlapját, és a Zsolnai Bertalan is rendel ott, és ő is SztImrés! Nemrég mintha valaki érdeklődött volna felőle is...
De sokan rendelnek XI kerületben, az sincs olyan tragikusan messze.

elvileg bármelyik dokival meg lehet dumálni, hogy hagyjon békén, hiszen fizetsz neki eleget :mrgreen: de pl. ilyenben a Bálintok alapvetően nagyon jók, vagy a Bardóczy (ő a MOM parkban rendel, de egy terhesgondozás nála 13e, ha jól emléxem, viszont annyira jó, hogy sokaknak így is Ő KELL).
Nemrég a nagy kórházbezárások idején ide felvettek még 12 új dokit, róluk mi sajna szinte semmit sem tudunk...

Ha úgy tervezed, hogy szülésznőt is választasz, akkor ő is nagyon jól tudja ellensúlyozni a doki beavatkozási-kényszerét :wink:

Az egyágyasok fizetősek, 7e/éj. De a gyermekágyra nem jöhet be senki, babát is csak az üvegajtóig lehet tolni mutiba. Sokaknak ez nem testzik, de garantált, hogy nem fog ott ülni a szobádban a szomszéd kismama pereputtya, mikor épp szoptatni szeretnél.
Az állapotok, tisztaság, felszereltség mindehol elég jó, akd itt is lukas ágynemű de nem ez a jellemző. Viszont egész szépen fel van újítva minden, nincs fertőtlenítőszag sem, 4 emberre jut egy fürdő (ill egyágyasokhoz külön jár), a szobákban van pelenkázó és általában szék is a szoptatáshoz.

EDA csak egyes dokiknál van, nem mindenki tudja beadni, de ha épp nappali műszakban szülsz és van bent anesztes, és le is tud jönni, akkor beadja. Mármint pár éve még ez volt. Azóta nemigen hallottam, hogy vki EDÁ-val szült volna.

én is idén áprilisban szültem :D és Ti már tervezitek a következőt? :o

votiv 8)
votiv

ja és természetesen Te bármikor kimehetsz a rokonokhoz, van társalgó, le lehet ülni...
persze hallottunk már olyat is, amikor egy apuka belógott az egyágyasba, és nem zavarták ki :wink:
de alapvetően inkább az a jellemző, hogy a szülés után együtt lehettek pár órát, ha minden ok, és aztán papa haza, bébi be a csecsemősökhöz, mama pedig pihen, amíg lábra tud állni, zuhanyozni, pisilni, és mehet a gyerkőcért :)
Viszont én 2x is este szültem, és nekem már csak reggel adták oda a gyereket, hiába könyörögtem, hiába jöttem ki saját lábamon a szülőszobáról... :(

votiv 8)
votiv

Szasztok :D

Fibiiii!!! :D :D új fejezet!!!!

Bébiétel: az én gyerekem egy csomó bébiételt evett. Volt időszak amikor semmi más nem kellett neki. Már utálja :? és annyira lett édességfüggő, hogy a napi 1 túrórudin kívül nem emlékszem édesre amit megevett volna. asszem ezt kár tovább ragoznom :D viszont ahogy Neet mondaná a cikk is csak egy: bizníssszzzz
Bioösszetevők, magas minőségbiztosítási eljárás, és tuttti nem kap a féléves nitrátmérgezést. Szal én továbbra is adnám, csak már rég nem köll neki :mrgreen:

Waldorf baba
hát nagyjából Szrek és Deni véleményén osztozom.
Ari meg minden, de minek ez az izé köré? Babázni enyém sem akart még (Deni :) inkább az autó. De azért van egy ari macink meg egy elefántunk, puha is meleg is - elég is.
A W érdeklődőknek:
Indi, tanácsodra elmentem a W topikra benézni, hogy hátha választ nyerek 1-2 kérdésemre. Hát nem nyertem - bár igaz nem tudtam 2 oldalnál kitartóbb lenni. Szal uccsó próbálkozásként el kezdtem olvasni Vekerdy könyvét a témában de most már legalább biztosan tudom nálam miért nem nyer ez a tudomány - bár sok használható dolog van benne, azokat majd használom is :) Mindenképp tanulságos elolvasni.

Kép
akata

Ancsi,
Ha 3 gyereket szeretnétek, akkor hajrá. Én úgy gondolom, hogy 40 évesen szülni csodás dolog - nekem most épp három!! - ilyen korú kolléganőm terhes vagy picibabázik. És a tudomány mai állása..... :) és harmadjára is! Az arab nők ilyenkor még kettőt hármat vállalnak. Nnna. Rábeszéltelek??? :D :D :D

Kép
akata

Indi, sztem is kicsit érzékenyen veszed,ha vki nem kifejezetten "waldorfos", ne haragudj meg, hogy ezt írom!
És igen, nagyon sok olyat írsz, vagy linkelsz be, amiről esetleg még nem is hallottam, vagy csak felületesen, és ennek mind nagyon örülök, és elgondolkodtatnak, vagy komoly információs értékkel bírnak. A blogodat is ezért olvasom rendszeresen!! :)

Votiv szavaival játékügyben azt mondhatom, hogy teljesen egyetértek!
Egy kisiskolás barátnőmmel nagyon jókat Barbie-ztukn annak idején. Szüleink mesélték, hogy amikor egy kislány meghalt az osztályunban (2.ált.) akkor sokáig játszottuk ezt ki magunkból, a Barbik segítségével.
Ma betértem a Régióba, háááát... Tele volt műanyag vackokkal, ócska mesekönyvekkel, aszinte alig volt IGAZI, JÓ játék... :(
Végül egy FA bogyóhúzogatóval távoztam, rövid idő után...

Pacsuli, én visszatérő vendég vagyok a P.-ben, 2004.márc. és múlt januárban szültem ott, mind2x Móricz drnőnél, és Kissné Gizinél, és ha lehet, a 3.at is velük szülöm majd. Engem nem gátoltak semmiben, bár nem voltak nagy alternatív igényeim, és 1.nél eléggé rá voltam készülve az eda-ra. Igazad van, a kh állapotát tekintve, meg a bejárkálókkal kapcs.is, de én inkább ezt választom, mint azt,h Apa ne foghassa meg a gyereket az első pár napban.
Én dokit választottam, és vele adott volt a kh, ha ő nem lenne, akkor vszn én is ísztImréznék, mert sokkal közelebb van.

MA EGYEDÜL!! voltam vásárolni, hatalmas élmény és kikapcsolódás volt! Apa addig sétált a csajokkal.

Megyek, mert kisült a Kátya-féle pogi első adagja! :)
rídonli#

Ríd, kérek szépen fénypostával! nyálcsorgató szmájli :P

Akata, minálunk is volt, hogy Istók hullámokban napokig csak bébiételt evett, mást nem, ha megszakadtam akor sem. És csak egyfajta bébiételt, a barackos almát. Ő tudja, mire van szüksége - ezzel vígasztaltam magam végső elkeseredésemben. Most is előfordul, hogy napokig csak natúr joghurtot eszik :?
De épp pár napja írtam, hogy vszínű nem én rontottam el a dolgot, mert Liliróza úgy fal, mint a hómaró, és csakis az én főztömet ill. igazi gyümölcsöt, zöldséget, gabonakásákat, a bébikajáról hallani sem akar. Imádja pl. sütőtököt is, és a krumplit is bármivel, minden alkalom sikerélmény, amikor etetem :D Eddig egy dologra finnyogott, az pedig a natúr joghurt volt :mrgreen: úgyhogy azt nem is adok neki most egy darabig :)
Mesélj, hogy vagytok? Apa boldog otthon a kisfiával? És miket tudnak együtt csinálni? Hosszú távon is jó döntésnek érzed, hogy visszamentél dolgozni?

ja és Indinek már meséltem, de vszínű a Rushdie-interjúból mégsem lesz semmi, mert az utolsó pillanatban elkezdtek mellébeszélni, hogy odaígérték az interjúlehetőséget az országos TV-knek meg napilapoknak (szóval a csókosoknak), és max 2 kérdésre kapunk időt... Erre a főnököm :wink: bedühödött, és kijelentette, hogy bekaphatják, és oda se megyünk még a sajtótájékoztatóra se, ne csináljanak belőlünk hülyét...

votiv 8)
votiv

Votiv, pedig pont ma küldött az Ulpius ház levelet a dedikálásról, és rád gondoltam hogy te beszélhetsz Rushdie-val. :cry:
Neked is csodaszép gyerekkorod volt. :D

Úgy emlékszem, Ancsi már kérdezte, de létezik szerinted olyan Homeopátiás kézikönyv, amit érdemes megvenni, vagy bogarásszak továbbra is a neten?

Zsanci, jobbulást a porontyoknak! És minden betegeskedőnek! Ancsi, akkor mára jobb?

Nekem is nagyon szépek a waldorf babák, nem is sokallom az árát- a mögötte levő filozófiáról fogalmam sincs, csak annyi, amennyit Vekerdy nagy általánosságban leír, meg amit szegről végről gyerekpszichológiailag el tudok képzelni. De az nem R. Steiner. :wink:

Tinu, a Szív hídjainál én mindig ostoroztam MS-t, hogy nem ment a szerelme után. Most, hogy anya lettem én is, lehet, hogy teljesen más szemszögből látnám.
marcangoló

Réka ma volt lázas életében először!!!! :lol: :lol:
38,2 nél kapott egy kis Nurofent, azóta röhög és dumál...

Most intézzük a legot, mennyi van stb, ha van még, akkor ma már itt is lesz nálunk!!!

nukada

votiv, köszi! nem, még nem aktuális, majd egy év múlva, csak most keresk új nőgyógyászt, és akkor már olyat akarok, akinél majd szülhetek is, ne kelljen már megint újat keresgélni akkor. amúgy meg a békénhagyást hogy meg lehet bezsélni, hisz fizetek épp eleget, nos ez a Péterfyben nem így volt, én hiába mondtam el a dokimnak, hogy miket szeretnék, ő elég határozottan a protokollra hivatkozott, hogy azért csinálják automatikusan mindenkinek pl a kaparást - a szülésznőm mondta amúgy, hogy az ő előző helyén, a Jahnban meg pont ezt nem csinálják rutinból, csinálnak mást. persze más kérdés, hogy ott fekve már marhára nem érdekelt, mit csinál, de akkor is :)
és sok múlik az ügyeletesen is, merthogy a Péterfyben a dokimnak csak akkor szóltak, mikor már háromperceseim voltak. mikor bementem, az ügyeletes ugrott nekem, hogy márpedig akkor most oxitocin, hisz szivárog a magzatvíz... az volt a mákom, hogy az ügyelets szülésznő kisírta a főorvosnál, hogy hagyhassanak békén, hátha megindul magától. meg is indult :)
aham, akkor ez is szempont a dokiválasztásnál, hogy tud-e edát adni. jó, hogy mondod :) azt hittem, ha kérem, be tudja adni bárki. nem tervezem, de ha mégis...

rídonli, de ha te Péterfys vagy, akkor hogyhogy ide írsz, már ha nem vagyok indiszkrét? :)
engem nagyon zavartak a látogatók, minden nő egy szál hálóingben mászkált a folyosón, köztük meg a látogató pasik, ááááááááááá...
pacsuli

Rékának is jobbulást :) bekaptatok vmi vírust a szemészeten?

Marcangoló, hát nekem tökre nem így tűnt :lol: mármint hogy szép gyerekkorom lett volna. A szüleimnek pocsék volt a házassága, emiatt állandó volt a feszültség. Az apám egy zsarnok volt, akinek gyakran eljárt a keze. A két öcsémmel válogatott gonoszdágokat eszeltünk ki egymás ellen, rendszeresen verekedtünk, gondolom itt csapódott le a feszültség... Amíg a többiek játszhattak, mi mindig dolgoztunk... hétvégén is minden reggel korán keltettek, és fél 8-kor indulás volt az építkezésre... itt sötétedésig túrtuk a földet, sarlóztunk, ástunk, a tesóim 10-12 évesen betonoztak, kátrányoztak, téglát hordtak..
és kb úgy építkeztünk, mint a Petrocelliék, gondolhatod :roll:

votiv 8)
votiv

LEGO:
Jelen pillanatban nincs a csajnál, de 90%ra mondta, hogy lesz a jövő héten, tehát a jövő héten tudok 10000% biztos választ. Gondolom még belefér? :wink: :wink:

Éjszakánk űber durva volt, de sztem még összetehetem a két kezem, hogy 8 és fél hónap alatt ez volt az első ilyen. Csak az ölemben aludt, persze emiatt én nem tudtam. Meg fel-fel sírt, olyan fájdalmasan, meg nem kapott levegőt. Hajnalban meg egy nagy adag taknyot hányt ki, gondolom mind lenyelte szegény... Reggel rajtam, majd apukámon aludt fél-fél órát, aztán jött Zoli, rajta aludt legalább kettőt. Utána ment fel a láza, 37,8-nál kapott belladonnát (ugye azt kellett :oops: :oops: ) 38,2-nél nurofent. Most elaludt, este megint kezdett felmenni a hője, úgyhogy hűtőfürdőt kapott, meg egy kis nurofent lefekvéskor. Viszont egész nap jól evett, most este meg 10-20ml-t.

nukada

Votiv:
Nem biztos, hogy a szemészeten, mert apu, anyu, tesómék betegek, plussz voltam tegnap a drnéninél cuccokat iratni... Úgyhogy bárhonnan jöhetett. De tökmindegy, honnan van, csak menjen jó messzire 8) 8) 8)

nukada

9 éve ilyenkor kezdett tudatosodni bennem, hogy elindult a kicsi lányom... Másfél órája 10 perces összehúzódások jönnek szép rendszeresen :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocaaaaak,
ez de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nuk,
jobbulást!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Indi,

nekem a Waldorfról kb. augusztusig annyi fogalmam volt, hogy VAN, és hogy Vekerdy Tamásnak köze van hozzá.

Mivel tetszett a Nők Lapjás sorozata, és a két Kicsikről nagyoknak könyve, én megfogadtam, amit nekünk mondog mondtál: ha érdekel a Waldorf, tessék a waldorfos topikot olavsni.

Találtam is ott nagyon kedves, segítőkész embereket.
Mivel volt egy adag használaton kívüli gyapjúM, ÖRÖMMEL adtam nekik babvarráshoz, mert jó érzés volt tudni: ez a gyapjú majd babák teste lesz, amit gyerekek szeretgetnek majd.
Havtál engem is babátvarrni - mentem is örömmel, varrni is szeretek, tetszik is a waldorf baba és csupa remek ember gyűlt ott össze.

Mindazonáltal:
-hiába van két Rudolf Steiner könyvem, NEM olvastam még őket.
(május óta egyetlen könyvet sem volt időm elolvasni!!!!)
- hiába rendeltem meg egy boltban a Nagy GYermekkalauzt, azóta sem értesítettek, hogy be tudták szerezni
-Ignácról kiderült, hogy nincs teljesen rendben, így 2 hónapja keddenként Biatorbágyon vagyunk manóvarrás helyett
- fenti ok miatt érdeklődésem a waldorftól a korai fejlesztés felé fordult

Fentiek alapján én továbbra is maximum ÉRDEKLŐDŐNEK tekintem magamat Waldorf témában, bár jelenleg még érdeklődni sincs erőm.

Sajnálom, hogy személyed elleni támadásnak vetted, amit a Waldorf vs. Götz babáról írtam. Eszembe nem jutott annak szánni.
Jelenleg felhalmozott tudásom alapján itt tartok Waldorf terén. Jó kevés. De azért szarul esett, hogy ennyire kiakadtál a butaságomon. Diákként is szarul esett volna egy tanártól, és így sem volt nagyon finom. Azóta is a hatása alatt vagyok. :cry:

Remélem, hogy ha más átmegy érdeklődni a waldorfos topicba, és esetleg mond egy nem "waldorf kompatibiliset" nem ezt kapja.

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Sziasztok!

Van aki ismeri Fanta Zsuzsa szülésznőt? Az orvosom többek között őt is javasolta, régebben olvasgattam a topicban, a neve ismerős, de már nem emlékszem miit írtak róla.

esetleg közülletek szült valaki nála?

babicskó

:shock: :shock: :shock:
indianyo

Babicskó:
Szia!
A tábla (www.babanet.extra.hu) alapján Szrek és Fibi szült nála! Fibi most nem lesz egy darabig, de Szrek szokott jönni!

nukada

Babicskó,
Fibi szült vele másodjára, de ő most egy darabig nem lesz sajnos. Neki nagyon szép élménye volt vele, és akik vele szültek, mind nagyon dicsérik.
Egy másik barátosném is vele szült, és nagyon szerette.

és ha már úgyis ma van, egy kis plecsni ide, hogy könnyebb legyen
emlékezni

B már jobban, de azért délben még felszaladt a láza 39,5-re, ekkor jutott el az agyamig,h egy hete lázas, és másfél üveg nurofent fogyasztottunk el.
Igi éjjel volt lázas, aconitumot kapott, egész nap jól volt, most estére ismét lázas. Most már nurofent kapott...
de lehetne ennél rosszabb is... :roll: ugye?
zsancikant

Leni,
+ :roll:
zsancikant

Nálunk akasztják a hóhért :mrgreen:
Nem voltam elkötelezettje a bárányhimlő elleni oltásnak, ezért nem is kapott Ákos, erre a barátbabóca ma pöttyös lett :shock:
Amiért főleg ezt leírom:
MÁSA!!!! valószínűleg a zeneoviban kapta és valószínűleg ti is ott voltatok, mert lenyomoztam :? :D Babók rendben????

Vot :)
köszi, hogy érdeklődsz :) igen, hosszútávon is jó megoldásnak bizonyult hogy visszamentem, ma sem döntenék másképp.
Sokat dolgozom otthonról, nem muszáj bent lennem minden nap így jut is marad is. A fiúk eszméletlenül egymásra vannak hangolódva, de amikor hazajövök, akkor enyém az egész gyerek és Apa megy a dolga után. A 7végéket meg együtt töltjük mindannyian. Nagyon jó így mindenkinek. Ha nem így lett volna, nem haboztam volna visszacsinálni :) Olyan jó ezt így leírni, annyira büszke vagyok rájuk!!! :D :D :D

Leni,
mi a baj Igivel?

Szrek,
milyen az "új" otthon? :)

Kép
akata

Pocak,
Boldog Szülinapot a kisnagylánynak!!!!! :D

Kép
akata

Zsanci, és TI szerint B újabb belázasodása "üzemszerű"? Írtad, hogy szerinte az "normális", hogy a tüdőgyulája átváltott középfülgyulába, és ez a mostani láz amiatt van?

Nagyon durva nekem, hogy egy gyerek egy hétig lázas legyen :cry: Ugyanakkor ha tényleg csak egy vírus, és homeóval kiűzhető, akkor csak vége lesz már!!!!

Eddig mindig azt hittem, hogy a vírusok hamarabb átmennek az emberen, de a legutóbb pont az mondta a gyerekdokink asszisztense, hogy pl. takony akkor hosszabb, ha vírustól van :shock:

Mindenesetre csak együttérezni tudok, lévén TI lába nyomába sem léphetek, így a betegséghez valójában No comment...

De NEKED vígaszul: el tudnék képzelni ennél rosszabbat is. 8)

pS: annyira rossz, hogy pont a szülinapomon halt meg F.M. :(
leni

Kata,

röviden: túl erős nyaki tónusos reflex.
leni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: