Sziasztok!
Magi, remélem, jobban vagy...szép lesz a naptár. Nálunk is naptárt kapnak a férjem szülei, együtt készítettük a sógornőmmel (beosztottuk, melyik hónap melyik unokáé, és amikor elkészült, elküldte Németo-ból. Most én folytatom). Mi hagyományosan, kézzel, igazi fotóval csináljuk, csak a naptár alapját vette meg.
Zsuzsófi, Kata édes, és micsoda hajkoronája van!
UH: becsapós ám, hiszen mégiscsak egy gép, amit ember kezel, sok múlik a tapasztalatán. Nekem az utolsó UH-n mind a két gyerekemet nagyon kicsinek mérték, rendesen meg is ijesztettek vele...Hiába nyugtatott az orvosom, amikor kitapogatta, és mondta, hogy biztosan van 3 kiló. A nagy végül 2940 gr lett, a kicsi 3100.
50 centivel született mind a kettő, picit lötyögnek ilyenkor az 56-os ruhák, de nem zavaró, és nagyon hamar (két-három hét alatt) belenőnek a babák. Szerintem fölösleges ötvenes kombit venni. Úgyis ott a pelus, az sokat felvesz, nem?
1Bambi, igyekszem születéstörténetet feltenni, mármint a lányaimét, nem a sajátomat...Vagy az inkább szüléstörténet?
Annyi mindenesetre biztos, hogy nincs két egyforma szülés, nem lehet a másodiknál sem tudni előre, hogy milyen lesz, viszont nagyon érdemes szerintem olyan szülésfelkészítőre menni, ahol nemcsak az élettani dolgokat mondják el, hanem kiscsoportban a lelki oldalra is figyelnek. Sok helyen vannak már ilyen csoportok, többnyire nem kórházakban, hanem jógastúdiókban, egészségműhelyekben. Nekem pl. mind a két alkalommal nagy segítségemre volt a jóga, a légzés-lazítás-befelé figyelés szüléskor kell csak igazán....
Pl:
www.jogaszules.info
vagy
www.noitestcsodai.hu
Szép hétvégét mindnyájatoknak!
Üdv,
Nuska+